Browse through our General Nodes about Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-12-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο 84% των ψηφισάντων: Μεϊμαράκης39,51% Μητσοτάκης28,27%
  • [02] Διεργασίες για τον οδικό χάρτη μέχρι την πρώτη αξιολόγηση
  • [03] Έχασε την πλειοψηφία ο Μ. Ραχόι - Τρίτη δύναμη οι Ποδέμος
  • [04] Η Κίνα υπέρ της διατήρησης της κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας
  • [05] «Μοίρασε» εξώδικα η ΠΑΕ Παναθηναϊκός
  • [06] Με την... ψυχή στο στόμα πέρασε από την Κηφισιά
  • [07] Βαριές «καμπάνες» σε Μπλάτερ και Πλατινί

  • [01] Στο 84% των ψηφισάντων: Μεϊμαράκης39,51% Μητσοτάκης28,27%

    Προβάδισμα λίγο πάνω από τις 11 μονάδες έχει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έναντι του Κυριάκου Μητσοτάκη σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις στη ΝΔ.

    Στο 84% του συνόλου και σε 1062 από τα 1251 εκλογικά τμήματα, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής Γιάννης Τραγάκης ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης συγκεντρώνει το 39,51%, ο Κυριάκος Μητσοτάκης το 28,27%, ο Απόστολος Τζιτζικώστας το 21,15% και ο Άδωνις Γεωργιάδης το 11,07%.

    Tο πρωί αναμένεται να ανακοινωθεί το τελικό αποτέλεσμα.

    Διαβάστε επίσης:

    Β. Μεϊμαράκης και Κ. Μητσοτάκης στον β' γύρο των εκλογών της ΝΔ

    [02] Διεργασίες για τον οδικό χάρτη μέχρι την πρώτη αξιολόγηση

    Έως τις 15 Ιανουαρίου αναμένεται να κατατεθεί και να ψηφιστεί το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό, ενώ στη συνεχεία και έως τις 15 Φεβρουαρίου θα πρέπει να έχει λυθεί και το θέμα των «κόκκινων» δανείων, προκειμένου να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

    Ο οδικός χάρτης για τις επόμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, έως την πρώτη αξιολόγηση που υπολογίζεται περίπου στις 15 Φεβρουαρίου, συζητήθηκε το πρωί στην καθιερωμένη σύσκεψη της Δευτέρας, υπό τον πρωθυπουργό, με την συμμετοχή συνεργατών του και αρμόδιων υπουργών. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στη σύσκεψη συζητήθηκαν και διατάξεις του νομοσχεδίου για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου, και αναμένεται να υπάρξουν τροπολογίες για ζητήματα των οποίων οι προθεσμίες λήγουν τέλος του έτους.

    Επιπλέον, δεν αποκλείεται να συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο με αντικείμενο τον προγραμματισμό του κυβερνητικού έργου, ενδεχομένως την Τετάρτη, αν και δεν έχει οριστικοποιηθεί.

    [03] Έχασε την πλειοψηφία ο Μ. Ραχόι - Τρίτη δύναμη οι Ποδέμος

    Ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι δήλωσε ότι θα προσπαθήσει να σχηματίσει κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι η χώρα χρειάζεται μια σταθερή κυβέρνηση που θα στηριχθεί στη δουλειά που έγινε τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια από το κεντροδεξιό Λαϊκό Κόμμα, του οποίου ηγείται.

    «Θα προσπαθήσω να σχηματίσω μια κυβέρνηση και πιστεύω ότι η Ισπανία χρειάζεται μια σταθερή κυβέρνηση», δήλωσε.

    Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα, τα οποία δόθηκαν στη δημοσιότητα γύρω στις 03:30 ώρα Ελλάδος μετά την καταμέτρηση του 100% των ψήφων, το Λαϊκό Κόμμα έλαβε 28,72% των ψήφων και 123 έδρες, το οποίο απέχει πολύ από την απόλυτη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο για την οποία απαιτούνται 176 έδρες, ενώ εξασφάλισε 63 έδρες λιγότερες σε σχέση με το 2011 και είχε το χειρότερο εκλογικό του αποτέλεσμα από το 1993.

    Απευθυνόμενος στους υποστηρικτές του που είχαν συγκεντρωθεί έξω από τα κεντρικά γραφεία του κόμματός του στο κέντρο της Μαδρίτης, ο Ραχόι σημείωσε επίσης ότι οι ημέρες αυτές μετά τις εκλογές, στις οποίες κανένα κόμμα δεν συγκέντρωσε την απόλυτη πλειοψηφία, δεν θα είναι εύκολες και ότι θα χρειαστεί να συναφθούν συμφωνίες.

    Η πολιτική της λιτότητας που ακολούθησε η κυβέρνησή του, όπως και ένα σκάνδαλο διαφθοράς που ξέσπασε όσον αφορά το κόμμα του ευνόησαν την ανάδειξη των δύο νέων κινημάτων του Podemos της ριζοσπαστικής αριστεράς και των φιλελεύθερων Ciudadanos, τα οποία εξασφάλισαν, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα, αντίστοιχα 69 έδρες (20,6% των ψήφων) και 40 έδρες (14% των ψήφων).

    Τρίτη δύναμη οι Ποδέμος

    Μια νέα πολιτική εποχή ξεκινάει για την Ισπανία μετά τις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν χθες, που σηματοδοτεί το τέλος του εδώ και 40 χρόνια δικομματικού συστήματος στη χώρα, δήλωσε χθες το βράδυ ο Πάμπλο Ιγκλέσιας αρχηγός του Podemos, του κόμματος που τάσσεται κατά της λιτότητας.

    «Σήμερα είναι μια ιστορική ημέρα για την Ισπανία (...) Ξεκινάμε μια νέα πολιτική εποχή στη χώρα μας», σημείωσε επίσης ο Ιγκλέσιας, το κόμμα του οποίου κέρδισε 69 έδρες στο κοινοβούλιο και αναδείχθηκε σε τρίτη πολιτική δύναμη της χώρας.

    «Η Ισπανία δεν θα είναι ποτέ πια η ίδια», πρόσθεσε.

    Το Σοσιαλιστικό Κόμμα, το οποίο κατέλαβε τη δεύτερη θέση μετά το Λαϊκό Κόμμα, εξασφάλισε 90 έδρες --20 λιγότερες απ'ό,τι στις προηγούμενες εκλογές του 2011--, και ποσοστό 22% των ψήφων, το οποίο αποτελεί το χειρότερο εκλογικό αποτέλεσμα στην ιστορία του.

    [04] Η Κίνα υπέρ της διατήρησης της κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας

    Η Κίνα παρακολουθεί την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό και υποστηρίζει την προσπάθεια της Κυπριακής Δημοκρατίας στη διατήρηση της κυριαρχίας και της εδαφικής της ακεραιότητας, τόνισε ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Γουάνγκ Γι, ο οποίος δήλωσε ότι προσβλέπει σε μια κοινά αποδεκτή λύση στην βάση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ.

    Ο Κινέζος υπουργός είχε συνομιλίες στη Λευκωσία με τον Κύπριο ομόλογο του Ιωάννη Κασουλίδη και έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη. Στη συνάντηση με τον Κύπριο Πρόεδρο η συζήτηση επικεντρώθηκε στο Κυπριακό και ιδιαίτερα στο θέμα των εγγυήσεων. Όπως ανέφερε ο κ. Κουσουλίδης, ο κ. Αναστασιάδης υπογράμμισε τον ουσιώδη ρόλο της Κίνας, ως μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας στην υλοποίηση των συμφωνηθέντων, που θα περιλαμβάνονται σε ενδεχόμενη λύση του Κυπριακού

    Στις συνομιλίες στο κυπριακό υπουργείο Εξωτερικών οι δύο υπουργοί συζήτησαν σειρά θεμάτων, με ιδιαίτερη βαρύτητα στην εμβάθυνση της πρακτικής συνεργασίας Κύπρου-Κίνας και στην ενδυνάμωση των δεσμών φιλίας και συνεργασίας των δύο λαών. Ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στις προοπτικές συνεργασίας με την Κύπρο στον τομέα της ναυτιλίας, στην κατασκευή λιμανιών και οικοδόμησης βιομηχανικών περιοχών γύρω από τα λιμάνια.

    [05] «Μοίρασε» εξώδικα η ΠΑΕ Παναθηναϊκός

    Εξώδικα προς... κάθε κατεύθυνση (Σούπερ Λίγκα, ΕΠΟ, ΚΕΔ) έστειλε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, με αφορμή την τιμωρία της ομάδας για τα όσα έγιναν στο γήπεδο της Λ. Αλεξάνδρας στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, αλλά -όπως υποστηρίζει- έγιναν και στο γήπεδο Περιστερίου κατά την αναμέτρηση του Ατρομήτου με τον Πανιώνιο, όμως χωρίς να τιμωρηθεί η γηπεδούχος ομάδα.

    Παράλληλα έστειλε και επιστολή προς τον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Σταύρο Κοντονή.

    [06] Με την... ψυχή στο στόμα πέρασε από την Κηφισιά

    Τις εννέα σερί νίκες στο πρωτάθλημα μετά την ήττα του την πρώτη αγωνιστική από τον Παμαθηναϊκό έφτασε ο Ολυμπιακός, που επικράτησε πολύ δύσκολα στην Κηφισιά της τοπικής ομάδας με 75-73. Με τους Πειραιώτες δεν αγωνίστηκαν οι Σπανούλης, Αγραβάνης και Λοτζέσκι.

    Τα δεκάλεπτα: 16-14, 34-34, 50-56, 73-75

    [07] Βαριές «καμπάνες» σε Μπλάτερ και Πλατινί

    Με απαγόρευση ενασχόλησής τους με το ποδόσφαιρο για τα επόμενα οκτώ χρόνια τιμωρήθηκαν από την Επιτροπή Δεοντολογίας της FIFA οι Σεπ Μπλάτερ και Μισέλ Πλατινί. Την σχετική απόφαση ανακοίνωσε ο επικεφαλής της Επιτροπής Δεοντολογίας, Χανς Γιοακίμ Έκερτ, επισημαίνοντας πως κρίθηκε παράνομη η μεταβίβαση του ποσού 1.8 εκατομμυρίων ευρώ από τον Μπλάτερ στον Πλατινί.

    Αξίζει να σημειωθεί πως οι δύο άνδρες τιμωρήθηκαν και με πρόστιμο, ύψους 80.000 ελβετικών φράγκων για τον Πλατινί και 50.000 ελβετικών φράγκων για τον Μπλάτερ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 21 December 2015 - 19:32:24 UTC