Read the Protocol to the North Atlantic Treaty on the Accession of Greece and Turkey (October 22, 1951) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-12-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Την ελπίδα το 2016 να είναι χρονιά ουσιαστικής εθνικής ανάτασης, εξέφρασε ο Πρ. Παυλόπουλος
  • [02] «Πράσινο φως» στο σύμφωνο συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών από τη Βουλή, με 193 ψήφους υπέρ
  • [03] Εγκρίθηκε η δόση του 1 δισ. ευρώ
  • [04] Στο πνεύμα των Χριστουγέννων το ενδέκατο τεύχος του περιοδικού «Το Πρακτορείο»
  • [05] Στη Βουλή νομοσχέδιο του ΥΕΘΑ για τις μεταθέσεις οπλιτών
  • [06] Το ΑΠΕ-ΜΠΕ μπήκε στα άδυτα του ελληνικού CSI
  • [07] Δέκα νεκροί από νέο ναυάγιο με μετανάστες στο Φαρμακονήσι
  • [08] Παροξυσμός στην Ισπανία με την κλήρωση του χριστουγεννιάτικου λαχείου
  • [09] Έντεκα νεκροί από νέο ναυάγιο με μετανάστες στο Φαρμακονήσι
  • [10] Στους 10 οι νεκροί από το ναυάγιο με μετανάστες στα ανατολικά του Φαρμακονησίου

  • [01] Την ελπίδα το 2016 να είναι χρονιά ουσιαστικής εθνικής ανάτασης, εξέφρασε ο Πρ. Παυλόπουλος

    Στη συμβολή των Ελλήνων της διασποράς στην προώθηση των μεγάλων στόχων του ελληνισμού, και μάλιστα σε μια ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία για τη χώρα, αναφέρεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, στο μήνυμά του προς τους Έλληνες του εξωτερικού με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους 2016.

    «Η ενεργός και πολλαπλώς διακρινόμενη διαχρονικώς παρουσία σας στις χώρες όπου ζείτε συμβάλλει τα μέγιστα, και μάλιστα σε μιαν ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία για την Πατρίδα μας, στην προώθηση των μεγάλων στόχων του Ελληνισμού, πρωτίστως προωθώντας τα εθνικά μας δίκαια, συνεισφέροντας στην ανάδειξη της παιδείας, του πολιτισμού και της ιστορικής μας διαδρομής και, εν τέλει, αναδεικνύοντας τις πατροπαράδοτες αρετές μας» υπογραμμίζει ο κ. Παυλόπουλος.

    Παράλληλα, επισημαίνει: «Η χρονιά που πέρασε -το γνωρίζετε πολύ καλά διότι ουδέποτε χάσατε τους στενούς δεσμούς σας με την Πατρίδα- ήταν μια ακόμη περίοδος σκληρής δοκιμασίας για την Χώρα μας και την Ελληνική Κοινωνία. Η οποία, υπερβαίνοντας ακόμη και τα όρια αντοχής της, εξακολουθεί να προσπαθεί και ν' αγωνίζεται για ένα καλύτερο αύριο, για την επιστροφή της Πατρίδας μας σε τροχιά ανάπτυξης και προόδου, πάντοτε μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τον σκληρό πυρήνα της, την Ευρωζώνη».

    Ακολούθως, τονίζει, ότι «χάρις στην προσπάθεια αυτή, που αρχίζει ν' αποδίδει και ν' αναγνωρίζεται πλέον τόσο σ' ευρωπαϊκό όσο και σ' ευρύτερο διεθνές επίπεδο, καθώς και με την πολύτιμη, όπως πάντοτε, δική σας συμβολή σε πνεύμα εθνικής ενότητας και αλληλεγγύης, είμαι βέβαιος ότι θ' αντιμετωπίσουμε μ' επιτυχία όλες τις επερχόμενες μεγάλες προκλήσεις, προκειμένου το 2016 αποδειχθεί χρονιά ουσιαστικής εθνικής ανάτασης».

    [02] «Πράσινο φως» στο σύμφωνο συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών από τη Βουλή, με 193 ψήφους υπέρ

    Υπερψηφίστηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία των κομμάτων και με 193 ψήφους, έναντι 56 κατά, σε σύνολο 249 παρόντων βουλευτών, το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης για το σύμφωνο συμβίωσης.

    Η σταθερή γραμμή των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, η αρνητική στάση των ΑΝΕΛ στο νομοσχέδιο (πλην τριών βουλευτών που υπερψήφισαν) το «όχι σε όλα» της Χρυσής Αυγής και οι διαφοροποιήσεις βουλευτών που παρατηρήθηκαν στα κόμματα, κυρίως στη ΝΔ, καθώς και ο μεγάλος αριθμός απόντων, χαρακτήρισαν την ονομαστική ψηφοφορία που διεξήχθη στην Ολομέλεια, τόσο επί της αρχής όσο και σε άρθρα, καθώς και σε μία τροπολογία. «Όχι» επίσης ψήφισε το ΚΚΕ, ενώ απουσίασαν 10 βουλευτές του κόμματος.

    Το νομοσχέδιο για το σύμφωνο συμβίωσης στήριξαν ο ΣΥΡΙΖΑ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη, το Ποτάμι και η Ένωση Κεντρώων καθώς και 19 βουλευτές από τη ΝΔ και τρεις των ΑΝΕΛ.

    Από τη ΝΔ υπερψήφισαν επί της αρχής 19 βουλευτές: Θεόδωρος Φορτσάκης, Νίκη Κεραμέως, Βασίλης Οικονόμου, Όλγα Κεφαλογιάννη, Ντόρα Μπακογιάννη, Νικήτας Κακλαμάνης (κατά στο άρθρο 7) Νίκος Δένδιας, Κυριάκος Μητσοτάκης, Κωστής Χατζηδάκης, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Γιώργος Κουμουτσάκος, Κατερίνα Παπακώστα, Κώστας Τασούλας (κατά στα άρθρα 9, 10 και 11), Νίκος Παναγιωτόπουλος (κατά στα άρθρα 9,10 και 11) Χρήστος Δήμας, Γιάννης Πλακιωτάκης, Σίμος Κεδίκογλου. Ο Γεράσιμος Γιακουμάτος και ο Γιάννης Βρούτσης υπερψήφισαν επί της αρχής αλλά καταψήφισαν όλα τα άρθρα.

    «Όχι» ψήφισαν 29 βουλευτές της ΝΔ: 'Αννα Καραμανλή, 'Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου, Κώστας Βλάσης, Μάκης Βορίδης, Γιώργος Βλάχος, Ανδρέας Κατσανιώτης, Δημήτρης Κυριαζίδης, Μανώλης Κόνσολας, Αναστάσιος Δημοσχάκης, Απόστολος Βεσυρόπουλος, Σάββας Αναστασιάδης, Γιώργος Γεωργαντάς, Γιώργος Κασαπίδης, Μαρία Αντωνίου, Θανάσης Δαβάκης, Χρήστος Κέλλας, Χαράλαμπος Αθανασίου, Γιώργος Καρασμάνης, Κώστας Κουκουδήμος, Γιάννης Κεφαλογιάννης, Γιαννάκης Στέργιος, Γιώργος Βαγιωνάς, Νότης Μηταράκης, Βασίλης Γιόγακας, Θανάσης Μπούρας, Μάξιμος Χαρακόπουλος, Θανάσης Καββαδάς, Χρήστος Μπουκώρος και Φωτεινή Αραμπατζή.

    Από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης απουσίασαν 27 βουλευτές: Δημήτρης Σταμάτης, Σοφία Βούλτεψη, Λευτέρης Αυγενάκης, Κώστας Τζαβάρας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, 'Αδωνις Γεωργιάδης, Γιάννης Ανδριανός, Γιώργος Στύλιος, Κώστας Καραμανλής, Κώστας Κοντογεώργος, Κώστας Γκιουλέκας, Σταύρος Καλαφάτης, Έλενα Ράπτη, Κώστας Τσιάρας, Αντώνης Σαμαράς, Κώστας Κατσαφάδος, Γιάννης Τραγάκης, Κώστας Καραμανλής του Αχιλλέα, Φωτεινή Αραμπατζή, Χρήστος Σταϊκούρας, Βασίλης Κικίλιας, Καραγκούνης Κώστας, Γεωργία Μαρτίνου, Θόδωρος Καράογλου, Μάριος Σαλμάς, Ευάγγελος Μπασιάκος και Γιάννης Αντωνιάδης.

    Από τους ΑΝΕΛ, «ναι» στο σύμφωνο συμβίωσης είπαν η Έλενα Κουντουρά, ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος και ο Κώστας Ζουράρις. Οι υπόλοιποι βουλευτές του κόμματος καταψήφισαν. Ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος απουσίαζε από την ψηφοφορία."Όχι" ψήφισε ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, ενώ απουσίαζε ο έτερος ανεξάρτητος βουλευτής, Στάθης Παναγούλης.

    Διαβάστε επίσης:

    Αλ. Τσίπρας: Ιστορικό βήμα η αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους από την ελληνική Βουλή

    Διαξιφισμοί στη Βουλή για το Σύμφωνο Συμβίωσης

    [03] Εγκρίθηκε η δόση του 1 δισ. ευρώ

    Την ελπίδα να συνεχιστεί η καλή συνεργασία με την Ελλάδα, ώστε να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση στις αρχές του 2016 και να ανοίξει η συζήτηση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, εκφράζει ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, μετά την έγκριση του 1 δισ. ευρώ.

    Σε σχετική ανακοίνωσή του ο ΕSM επισημαίνει ότι το Διοικητικό του Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα την εκταμίευση του 1 δισ. ευρώ για την Ελλάδα, η οποία συνδέεται με την ολοκλήρωση της δεύτερης δέσμης προαπαιτουμένων από την ελληνική κυβέρνηση και η οποία θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί για την εξυπηρέτηση του χρέους, τη χρηματοδότηση του προϋπολογισμού και τη συγχρηματοδότηση έργων από τα διαρθρωτικά ταμεία της ΕΕ.

    Ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ τονίζει ότι με την εκταμίευση του 1 δισ. ευρώ, ο ESM στηρίζει την ελληνική κυβέρνηση στη μεταρρυθμιστική διαδικασία. «Οι μεταρρυθμίσεις περιλαμβάνουν ένα ευρύ φάσμα τομέων πολιτικής για τον εκσυγχρονισμό της ελληνικής οικονομίας», αναφέρει ο Κ. Ρέγκλινγκ, σημειώνοντας ότι περιλαμβάνονται μέτρα για την τόνωση της ανταγωνιστικότητας στον τομέα της ενέργειας, που αναμένεται να μειώσουν τις τιμές, καθώς επίσης και νέα νομοθεσία για να βοηθήσουν τις τράπεζες να διαχειριστούν την έκθεσή τους σε μη εξυπηρετούμενα περιουσιακά στοιχεία, το οποίο θα αποδεσμεύσει την ρευστότητα και θα τονώσει την οικονομική δραστηριότητα.

    Συνεχίζοντας ο επικεφαλής του ESM αναφέρει: «Ελπίζω να συνεχιστεί η καλή συνεργασία με τους Έλληνες εταίρους, ούτως ώστε η πρώτη αξιολόγηση να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2016. Μόνο η επιτυχής ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα οδηγήσει στις συζητήσεις για περαιτέρω ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, όπως έχει επισημάνει στο παρελθόν το Eurogroup».

    Τέλος, σημειώνεται ότι το 1 δις ευρώ είναι η τρίτη και τελευταία υποδόση του δανείου των 16 δις. ευρώ που συμφωνήθηκε τον Αύγουστο.

    [04] Στο πνεύμα των Χριστουγέννων το ενδέκατο τεύχος του περιοδικού «Το Πρακτορείο»

    Με χριστουγεννιάτικες ιστορίες κυκλοφορεί εκτάκτως την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου, το νέο τεύχος του περιοδικού «Πρακτορείο».

    Μεταξύ άλλων, στις σελίδες του, υπάρχουν δύο αφηγήσεις, του αείμνηστου συνθέτη Σταύρου Κουγιουμτζή και του ζωγράφου Ντίνου Παπασπύρου, που μας «μεταφέρουν» στα Χριστούγεννα της δεκαετίας του '40 στη Θεσσαλονίκη.

    Επίσης, στο νέο τεύχος παρουσιάζονται μερικά από τα γράμματα που στέλνουν μικροί και μεγάλοι στον Άγιο Βασίλη, μέσω των ΕΛΤΑ, χρησιμοποιώντας τα ειδικά κόκκινα γραμματοκιβώτια που στήνονται έξω από κεντρικά ταχυδρομεία σε όλη την Ελλάδα. Ειρήνη, όχι βία στα σχολεία, όχι πείνα, όχι ανεργία, ζητούν τα περισσότερα παιδιά.

    [05] Στη Βουλή νομοσχέδιο του ΥΕΘΑ για τις μεταθέσεις οπλιτών

    Σύστημα μεταθέσεων των οπλιτών και των δόκιμων έφεδρων αξιωματικών (ΔΕΑ) το οποίο καθιερώνεται και υλοποιείται με απόφαση υπουργού, διατάξεις για την ανακούφιση του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και θέματα εκπαίδευσης περιλαμβάνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας «Ρύθμιση θεμάτων μεταθέσεων οπλιτών, μέριμνας προσωπικού και άλλες διατάξεις» που κατατέθηκε στη Βουλή.

    Το νομοσχέδιο προβλέπει 5μηνη υποχρεωτική θητεία για όλους τους οπλίτες σε μονάδες επιχειρησιακής εκπαίδευσης.

    [06] Το ΑΠΕ-ΜΠΕ μπήκε στα άδυτα του ελληνικού CSI

    Ένα από τα ισχυρότερα όπλα στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας είναι αυτό της ανάλυσης D.N.A Σε πολύκροτες υποθέσεις που συντάραξαν την κοινή γνώμη, όπως της μικρής Άννυ, τα αποτελέσματα των αναλύσεων DNA βοήθησαν αποφασιστικά στη διαλεύκανση, αλλά και στην τεκμηρίωσή τους.

    Το ΑΠΕ - ΜΠΕ μπήκε στα άδυτα του ελληνικού CSI, τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, όπου χτυπάει η καρδιά της αστυνομικής έρευνας και της τεχνολογίας, όσον αφορά στην εξιχνίαση εγκλημάτων, μίλησε με τον διευθυντή της Δ.Ε.Ε, υποστράτηγο Δημήτρη Παπαναγιώτου και την επικεφαλής της Υποδιεύθυνσης Βιολογικών - Βιοχημικών Εξετάσεων και Αναλύσεων DNA, υποστράτηγο Δρ. Πηνελόπη Μηνιάτη και κατέγραψε την προσπάθειά τους να διαλευκάνουν τις υποθέσεις που αναλαμβάνει η υπηρεσία. Παράλληλα, ο διοικητής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ταξίαρχος Χρήστος Παπαζαφείρης, μιλώντας αποκλειστικά στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, τονίζει ότι «το DNA γεννιέται, αλλά δεν πεθαίνει».

    [07] Δέκα νεκροί από νέο ναυάγιο με μετανάστες στο Φαρμακονήσι

    Νέα τραγωδία με μετανάστες τα ξημερώματα στα ανατολικά του Φαρμακονησίου. Σκάφος στο οποίο επέβαιναν 25 άτομα βυθίστηκε, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 10 άτομα και 13 να διασωθούν.

    Μεταξύ των θυμάτων περιλαμβάνονται 5 παιδιά, 4 άντρες και μία γυναίκα.

    Στη θαλάσσια περιοχή είναι σε εξέλιξη έρευνες για τον εντοπισμό άλλων δύο αγνοουμένων, από ένα περιπολικό και ένα ναυαγοσωστικό σκάφος του λιμενικού, ελικόπτερο σούπερ πούμα και ιδιωτικά αλιευτικά.

    Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, δύο από τους διασωθέντες, ένας άντρας και μια γυναίκα, περισυνελέγησαν σε κωματώδη κατάσταση και μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο σε νοσοκομείο της Κω

    [08] Παροξυσμός στην Ισπανία με την κλήρωση του χριστουγεννιάτικου λαχείου

    Χιλιάδες Ισπανών καταλήφθηκαν από τον "πυρετό" της κλήρωσης του El Gordo ("το χοντρό"), ενός ετήσιου λαχείου που τους απέφερε συνολικά κέρδη 2,24 δισεκατομμύρια ευρώ, προσφέροντας συγχρόνως και ένα ευχάριστο διάλειμμα από την πολιτική αβεβαιότητα μετά από τα αποτελέσματα των εκλογών την Κυριακή.

    Όσοι κέρδισαν το λαχείο συγκεντρώθηκαν στα κατά τόπους καταστήματα λαχείων για να γιορτάσουν τη νίκη τους με μπουκάλια από τον αφρώδη οίνο cava. Η παραδοσιακά χριστουγεννιάτικη κλήρωση είναι και η μεγαλύτερη κλήρωση κρατικού λαχνού παγκόσμια.

    Το φετεινό βραβείο, με την ίδια ονομασία όπως το λαχείο, κερδήθηκε από την παραλιακή τουριστική πόλη Ροκέτας δε Μαρ, στην περιφέρεια Αλμερία του νότου, όπου μια ομάδα κατοίκων θα μοιραστεί τουλάχιστον 452 εκατομμύρια ευρώ.

    Σύμφωνα με την υπηρεσία που χειρίζεται το λαχείο, οι Ισπανοί ξόδεψαν σχεδόν 2,6 δις ευρώ στο λαχείο φέτος, με μερικούς να περιμένουν ώρες σε ουρές που κύκλωναν το τετράγωνο όπου βρισκόταν ένα λαχειοπωλείο.

    [Φωτογραφία: Προσωπικό και ηλικιωμένοι σε γηροκομείο στην Ρόδα δε Μπάρα, ΒΑ Ισπανία, γιορτάζουν τα κέρδη τους]

    [09] Έντεκα νεκροί από νέο ναυάγιο με μετανάστες στο Φαρμακονήσι

    Στους 11 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από το νέο ναυάγιο με μετανάστες στα ανατολικά του Φαρμακονησίου, όταν 7μετρο ταχύπλοο σκάφος στο οποίο επέβαιναν, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, 29 άτομα, βυθίστηκε υπο αδιευκρίνιστες συνθήκες.

    Μεταξύ των θυμάτων περιλαμβάνονται 5 παιδιά (δύο αγόρια, 2 κορίτσια ένα βρέφος), 4 άντρες και δύο γυναίκες.

    Στελέχη του λιμενικού σώματος κατάφεραν και περισυνέλεξαν από τη θαλάσσια περιοχή 15 άτομα (13 άντρες και δύο γυναίκες), ενώ είναι σε εξέλιξη έρευνες στο σημείο για τον εντοπισμό άλλων δύο αγνοουμένων γυναικών, από ένα περιπολικό, ένα ναυαγοσωστικό σκάφος του λιμενικού, ελικόπτερο σούπερ πούμα και ιδιωτικά αλιευτικά.

    Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τρεις από τους διασωθέντες, δύο γυναίκες και ένας άντρας, περισυνελέγησαν σε κωματώδη κατάσταση και μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο σε νοσοκομείο της Λέρου και όχι της Κω όπως αρχικά είχε αναφερθεί.

    Για το πολύνεκρο ναυάγιο ανατολικά του Φαρμακονησίου ενημερώθηκαν από την πρώτη στιγμή ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχος Αθανάσιος Αθανασόπουλος και ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θ.Δρίτσας

    [10] Στους 10 οι νεκροί από το ναυάγιο με μετανάστες στα ανατολικά του Φαρμακονησίου

    Μια νέα τραγωδία με μετανάστες σημειώθηκε τα ξημερώματα στα ανατολικά του Φαρμακονησίου, όταν σκάφος στο οποίο επέβαιναν 25 άτομα βυθίστηκε, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 10 άτομα και 13 να διασωθούν.

    Μεταξύ των θυμάτων περιλαμβάνονται 5 παιδιά, 4 άντρες και μία γυναίκα.

    Στη θαλάσσια περιοχή είναι σε εξέλιξη έρευνες για τον εντοπισμό άλλων δύο αγνοουμένων, από ένα περιπολικό και ένα ναυαγοσωστικό σκάφος του λιμενικού, ελικόπτερο σούπερ πούμα και ιδιωτικά αλιευτικά.

    Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, δύο από τους διασωθέντες, ένας άντρας και μια γυναίκα, περισυνελέγησαν σε κωματώδη κατάσταση και μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο σε νοσοκομείο της Κω.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 23 December 2015 - 5:32:33 UTC