Contribute to the HR-Net Forum Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-12-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Όχι σε συναίνεση με ακροδεξιούς και ομοφοβικούς»
  • [02] Λ. Λαμπριανίδης στο «Πρακτορείο FM»: Στο τέλος Ιανουαρίου ο νέος αναπτυξιακός νόμος
  • [03] Μέχρι τις 12:00 οι συναλλαγές στις εφορίες την Πέμπτη
  • [04] Στο πνεύμα των Χριστουγέννων το ενδέκατο τεύχος του περιοδικού «Το Πρακτορείο»
  • [05] Στις 11 Ιανουαρίου θα συνεχιστεί η δίκη της Χρυσής Αυγής
  • [06] Αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα της ΕΛΑΣ σε όλη την Ελλάδα για την εορταστική περίοδο
  • [07] Στη Λέρο οι σοροί των 13 προσφύγων από το ναυάγιο στο Φαρμακονήσι
  • [08] Οι Ciudadanos προτείνουν συμφωνία με το Λαϊκό Κόμμα και τους Σοσιαλιστές για σχματισμό κυβέρνησης
  • [09] Γκ. Ιβάνοφ: Δεν φταίει μόνο η διαμάχη με την Ελλάδα για τη στασιμότητα της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας
  • [10] Κίνα: Άντρας ανασύρθηκε ζωντανός 60 ώρες μετά την τεράστια κατολίσθηση λάσπης
  • [11] Δημιουργία Ένωσης Ελληνοευρωπαϊκών Εμπορικών Επιμελητηρίων
  • [12] «Τσέρνομπιλ, ένα χρονικό του μέλλοντος», αποκλειστική προδημοσίευση ΑΠΕ-ΜΠΕ από το βιβλίο της νομπελίστα Σβ. Αλεξίεβιτς
  • [13] Στη Λέρο οι σοροί των 13 προσφύγων από το ναυάγιο στο Φαρμακονήσι

  • [01] «Όχι σε συναίνεση με ακροδεξιούς και ομοφοβικούς»

    Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φ. Γεννηματά, με ανάρτηση στα social media μίντια, σχολίασε τη χθεσινή υπερψήφιση του νόμου για το σύμφωνο συμβίωσης. «Σήμερα, ξημέρωσε μία καλύτερη μέρα για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα μας. Συμβάλαμε αποφασιστικά σε αυτό. Το ΠΑΣΟΚ είναι δύναμη προόδου» αναφέρει η κ. Γεννηματά.

    Απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό, Αλ. Τσίπρα, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τονίζει: «Κύριε Τσίπρα, συστράτευση απέναντι στο σκοτάδι δεν γίνεται με ακροδεξιούς και ομοφοβικούς. Να λείπουν οι ακρότητες, επιτέλους. Απαιτούνται συνεναινέσεις σε ζητήματα που αφρούν στην ισονομία και στην αξιοπρέπεια των πολιτών».

    [02] Λ. Λαμπριανίδης στο «Πρακτορείο FM»: Στο τέλος Ιανουαρίου ο νέος αναπτυξιακός νόμος

    Την εκτίμηση ότι το σχέδιο του νέου αναπτυξιακού νόμου θα δημοσιοποιηθεί στις αρχές Ιανουαρίου και θα έχει ψηφιστεί μέχρι το τέλος του μήνα έκανε, μιλώντας, στο «Πρακτορείο 104,9 fm» ο γενικός γραμματέας Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Οικονομίας, καθηγητής Λόης Λαμπριανίδης.

    «Αυτό που ενδιαφέρει είναι ο νόμος να διατυπωθεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να έχει καλές στοχεύσεις και να αποφευχθούν οι αστοχίες των προηγούμενων νόμων», δήλωσε ο κ. Λαμπριανίδης στην εκπομπή «Καθημερινά» και στον Χρήστο Μάτη.

    «Σε περίοδο, που δεν υπάρχουν πολλά χρήματα, αναδεικνύονται δυο κρίσιμα ζητήματα, του συντονισμού, έτσι ώστε οι λίγοι πόροι, που διαθέτει μια κοινωνία, να χρησιμοποιηθούν με τον βέλτιστο τρόπο και των θεσμικών αλλαγών, που βελτιώνουν το επιχειρηματικό κλίμα για καλύτερα αποτελέσματα», εξήγησε ο γραμματέας του υπ. Οικονομίας, σημειώνοντας ότι στους ισχύοντες αναπτυξιακούς νόμους «υπάρχουν λάθος στοχεύσεις, που δεν βοήθησαν να αλλάξει η ελληνική οικονομία και να γίνει πιο παραγωγική, πιο ανταγωνιστική, πιο εξωστρεφής, πιο βιώσιμη και κοινωνικά δίκαιη, για να αυξήσει τις θέσεις εργασίας και την καινοτομικότητα».

    [03] Μέχρι τις 12:00 οι συναλλαγές στις εφορίες την Πέμπτη

    Από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (Γ.Γ.Δ.Ε.) ανακοινώθηκε ότι, επειδή η 24η Δεκεμβρίου (παραμονή Χριστουγέννων) και η 31η Δεκεμβρίου (παραμονή Πρωτοχρονιάς) είναι ημέρες ημιαργίας, οι υπάλληλοι των υπηρεσιών της Γ.Γ.Δ.Ε. θα αποχωρήσουν από τις υπηρεσίες τους στις 13:30 μ.μ. Η συναλλαγή των πολιτών με τις Δ.Ο.Υ. θα ολοκληρωθεί στις 12:30 μ.μ.

    [04] Στο πνεύμα των Χριστουγέννων το ενδέκατο τεύχος του περιοδικού «Το Πρακτορείο»

    Με χριστουγεννιάτικες ιστορίες κυκλοφορεί εκτάκτως την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου, το νέο τεύχος του περιοδικού «Πρακτορείο».

    Μεταξύ άλλων, στις σελίδες του, υπάρχουν δύο αφηγήσεις, του αείμνηστου συνθέτη Σταύρου Κουγιουμτζή και του ζωγράφου Ντίνου Παπασπύρου, που μας «μεταφέρουν» στα Χριστούγεννα της δεκαετίας του '40 στη Θεσσαλονίκη.

    Επίσης, στο νέο τεύχος παρουσιάζονται μερικά από τα γράμματα που στέλνουν μικροί και μεγάλοι στον Άγιο Βασίλη, μέσω των ΕΛΤΑ, χρησιμοποιώντας τα ειδικά κόκκινα γραμματοκιβώτια που στήνονται έξω από κεντρικά ταχυδρομεία σε όλη την Ελλάδα. Ειρήνη, όχι βία στα σχολεία, όχι πείνα, όχι ανεργία, ζητούν τα περισσότερα παιδιά.

    [05] Στις 11 Ιανουαρίου θα συνεχιστεί η δίκη της Χρυσής Αυγής

    Στις 11 Ιανουαρίου θα συνεχιστεί η δίκη της Χρυσής Αυγής, οπότε και αναμένεται να ολοκληρωθεί η κατάθεση του αστυνομικού της Ομάδας ΔΙΑΣ, Δημήτρη Μπάγιου.

    Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, ο αστυνομικός υποστήριξε ότι ο επικεφαλής τους όφειλε να έχει ενημερώσει τα μέλη της Ομάδας σε περίπτωση που έβλεπαν όπλα, εννοώντας τα ρόπαλα. «Θα έπρεπε να το ξέραμε, δεν μας το είπε» τόνισε.

    Επίσης, είπε ότι πιστεύει πως τρία με τέσσερα άτομα που έφυγαν από το σημείο της δολοφονίας «είχαν σχέση με την ομάδα των 50».

    Κατά την εξέταση του αστυνομικού, η πολιτική αγωγή τού επέδειξε φωτογραφίες από τη δικογραφία, στις οποίες απεικονίζονται όπλα τύπου καλάσνικοφ, ζητώντας να απαντήσει εάν τέτοιου είδους όπλα κυκλοφορούν ελεύθερα στο εμπόριο. Ο μάρτυρας ανέφερε: «Αν είναι αληθινά όχι, αν είναι ψεύτικα ναι. Δεν μπορώ να πω από τις φωτογραφίες. Υπάρχουν ακριβείς απομιμήσεις».

    Σε ερωτήσεις που δέχθηκε από εκπροσώπους των θυμάτων, ο κ. Μπάγιος επανέλαβε πως η ομάδα του δεν διέθετε εξοπλισμό και εκπαίδευση για να αντιμετωπίσει την ομάδα των συγκεντρωμένων Χρυσαυγιτών, για τους οποίους είπε: «Ήξερα ότι έχουν έρθει για κακό σκοπό».

    [06] Αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα της ΕΛΑΣ σε όλη την Ελλάδα για την εορταστική περίοδο

    Η Ελληνική Αστυνομία εντατικοποιεί τις δράσεις της με την κλιμάκωση των προγραμμάτων ασφάλειας και αστυνόμευσης, σε όλη την Ελλάδα, ώστε να ανταποκριθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις αυξημένες απαιτήσεις της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων.

    Το αρχηγείο της ΕΛΑΣ, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού, έχει απευθύνει σε όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες ειδικότερες εντολές και κατευθύνσεις για διαρκή επαγρύπνηση, αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα και ανταπόκριση, καθώς και ενισχυμένη εφαρμογή όλων των δράσεων τάξης και ασφάλειας, στο σύνολο της χώρας. Αυτός ο σχεδιασμός, μαζί με τα αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας που αναπτύσσονται, ήδη, σε όλη την επικράτεια, έχει ως στόχο την προληπτική και αποτρεπτική παρουσία της αστυνομίας και την αποτελεσματική παρέμβασή της, όπου απαιτείται.

    Το σύνολο του διαθέσιμου προσωπικού και των μέσων όλων των υπηρεσιών, με τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό, θα διατεθεί όλο αυτό το διάστημα για την υλοποίηση του σχεδιασμού, με βάση τις ειδικότερες οδηγίες και τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν σε κάθε περιοχή.

    [07] Στη Λέρο οι σοροί των 13 προσφύγων από το ναυάγιο στο Φαρμακονήσι

    Στο νοσοκομείο της Λέρου έχουν μεταφερθεί οι σοροί των 13 προσφύγων, μεταξύ των οποίων και επτά παιδιών, μετά το ναυάγιο πολυεστερικού ταχύπλοου σκάφους τα ξημερώματα, ανατολικά του Φαρμακονησίου, που μετέφερε 29 άτομα με προορισμό την Ελλάδα. Στη συνέχεια, οι σοροί αναμένεται να μεταφερθούν στη Ρόδο.

    Το σκάφος, περίπου έξι μέτρων με καμπίνα, στο οποίο επέβαιναν 29 αλλοδαποί πρόσφυγες, βυθίστηκε λόγω εισροής υδάτων και ανατροπής. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης έρευνας και διάσωσης, που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και συμμετέχουν ένα ναυαγοσωστικό, δύο περιπολικά σκάφη του Λιμενικού, ένα ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας και τρία ιδιωτικά σκάφη, διασώθηκαν, μέχρι στιγμής, σώοι 15 αλλοδαποί πρόσφυγες (13 άνδρες και δύο γυναίκες), οι οποίοι διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο της Λέρου για προληπτικούς λόγους. Σύμφωνα με τους διασωθέντες, εξακολουθεί να υπάρχει ένας αγνοούμενος.

    Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Θοδωρής Δρίτσας και το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος εξέφρασαν τη βαθιά θλίψη και οδύνη τους για το τραγικό συμβάν, που είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια ανθρώπινων ζωών, μεταξύ των οποίων και πολλών μικρών παιδιών.

    [08] Οι Ciudadanos προτείνουν συμφωνία με το Λαϊκό Κόμμα και τους Σοσιαλιστές για σχματισμό κυβέρνησης

    Ο ηγέτης των φιλελεύθερων Ciudadanos Άλμπερτ Ριβέρα πρότεινε σήμερα τη σύναψη μιας συμφωνίας με το Λαϊκό Κόμμα (PP) και το Σοσιαλιστικό Κόμμα (PSOE), η οποία θα επιτρέψει στην Ισπανία να αποκτήσει μια σταθερή κυβέρνηση και θα προστατεύσει τη χώρα από μια κίνηση ανεξαρτησίας στην Καταλονία.

    "Προτείνουμε ένα σύμφωνο ανάμεσα στο PP και το PSOE ώστε κανένας να μην επωφεληθεί της αδυναμίας, της αβεβαιότητας και της έλλειψης σταθερότητας για να διαλύσει αυτήν τη χώρα", δήλωσε ο Ριβέρα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στη Μαδρίτη.

    "Θέλουμε να καθήσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, να διερευνήσουμε όλες τις πιθανές λύσεις, οι τρεις μας --το Λαϊκό Κόμμα (PP), το Σοσιαλιστικό Κόμμα (PSOE) και οι Ciudadanos-- για να υπάρχουν εγγυήσεις ότι η Ισπανία θα έχει μια κυβέρνηση, ένα νομοθετικό σώμα και ένα κοινοβούλιο, και επίσης εγγυήσεις για την ενότητα και την πολιτική αναγέννηση της χώρας", πρόσθεσε ο Ριβέρα, το κόμμα του οποίου ήρθε τέταρτο στις εκλογές της Κυριακής.

    [09] Γκ. Ιβάνοφ: Δεν φταίει μόνο η διαμάχη με την Ελλάδα για τη στασιμότητα της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας

    Στην παραδοχή ότι η στασιμότητα της ευρωπαϊκής πορείας της ΠΓΔΜ δεν οφείλεται μόνο στη διαφορά με την Ελλάδα για το ζήτημα της ονομασίας, αλλά και στην προβληματική πολιτική κατάσταση στην ΠΓΔΜ προχώρησε χθες ο πρόεδρος της χώρας Γκιόργκι Ιβάνοφ, κατά την καθιερωμένη ετήσια ομιλία του στη Βουλή της χώρας.

    Είναι η πρώτη φορά που ένας υψηλόβαθμος παράγοντας της ΠΓΔΜ αναγνωρίζει δημόσια ότι η οπισθοδρόμηση σχετικά με την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας δεν οφείλεται μόνο στις "παρεμποδίσεις" από την μεριά της Ελλάδας λόγω του θέματος της ονομασίας, όπως μονίμωςυποστηρίζει ο πρωθυπουργός της χώρας Νίκολα Γκρούεφσκι.

    Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, στην ομιλία του στη Βουλή αναγνώρισε ότι στη φετινή έκθεση προόδου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ΠΓΔΜ αποτυπώνεται το τέλμα, στο οποίο έχει περιέλθει ηευρωπαϊκή προοπτική της χώρας.

    "Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επί μακρόν ανέβαλε τη δημοσιοποίηση της έκθεσης προόδου, επειδή υπήρχε ο κίνδυνος εμείς από μόνοι μας να αναβάλλουμε το μέλλον μας, με την ανεύθυνη συμπεριφορά μας. Αντί για έκθεση προόδου, λάβαμε έκθεση στασιμότητας. Μετά από επτά χρόνια, αντί για ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων, λάβαμε υπό όρους σύσταση για έναρξη διαπραγματεύσεων" ανέφερε ο κ. Ιβάνοφ.

    [10] Κίνα: Άντρας ανασύρθηκε ζωντανός 60 ώρες μετά την τεράστια κατολίσθηση λάσπης

    Ένας άνδρας ανασύρθηκε ζωντανός 60 και πλέον ώρες αφού μια τεράστια κατολίσθηση καταπλάκωσε ένα βιομηχανικό πάρκο στην πόλη Σενζέν στη νότια Κίνα, ενώ εντοπίστηκε άλλη μία σορός, ανέφεραν κρατικά μέσα ενημέρωσης.

    Ο Τιάν Ζεμίνγκ, είχε τις αισθήσεις του αλλά τα πόδια του έχουν συνθλιβεί, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

    «Είπε στους στρατιώτες που τον διέσωσαν ότι υπάρχει άλλος ένας επιζών εκεί κοντά», ανέφερε το πρακτορείο, το οποίο όμως αργότερα μετέδωσε ότι οι διασώστες βρήκαν άλλον έναν νεκρό και όχι έναν επιζώντα.

    Ο Τιάν υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο νοσοκομείο και η κατάστασή του είναι σταθερή, ανέφερε το Νέα Κίνα.

    [11] Δημιουργία Ένωσης Ελληνοευρωπαϊκών Εμπορικών Επιμελητηρίων

    Έξι διμερή επιμελητήρια, της Ελλάδας με χώρες της ΕΕ (Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Ιταλία και Σουηδία), ενώνουν τις φωνές τους, μετά από εφτά χρόνια βαθιάς και παρατεταμένης ύφεσης, έχοντας πίστη στην εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας, στον εκσυγχρονισμό του κράτους και των υποδομών και στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της χώρας.

    Στο πλαίσιο αυτό, δημιούργησαν την Ένωση Ελληνοευρωπαϊκών Εμπορικών Επιμελητηρίων, η επίσημη παρουσίαση της οποίας πραγματοποιήθηκε σήμερα σε ειδική εκδήλωση στο Γαλλικό Ινστιτούτο, παρουσία των προέδρων των έξι διμερών επιμελητηρίων.

    Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Ελληνογαλλικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, Κριστόφ Λεμαρί, η Ένωση Ελληνοευρωπαϊκών Εμπορικών Επιμελητηρίων ιδρύθηκε την 1η Ιανουαρίου 2015 και παρουσιάστηκε στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας στις 7 Μαΐου 2015. Πρωταρχικός ρόλος των Διμερών Επιμελητηρίων είναι να προσελκύουν νέες επενδύσεις, να στηρίζουν τις ήδη υπάρχουσες, καθώς και να προωθούν τα συμφέροντα των επενδυτών.

    «Η ίδρυση αυτού του φορέα απαντά σε μία πολύ συγκεκριμένη ανάγκη. Ενώ η Ελλάδα περνά μια δύσκολη και σημαντική περίοδο, τόσο στο πολιτικό σκηνικό όσο στο κοινωνικό και στο οικονομικό, θεωρήσαμε ότι οι εταιρείες των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρούσες στην Ελλάδα, θα εισακούονταν καλύτερα, αν εκφράζονταν με μία φωνή» τόνισε ο κ. Λεμαρί και συνέχισε: «Φυσικά, τα διμερή επιμελητήρια δεν περίμεναν την ίδρυση της ένωσης, για να συνεργαστούν. Ωστόσο, σε μία Ευρώπη όπου οι οικονομίες και οι πολιτικές που τις συνοδεύουν, είναι όλο και πιο συνδεδεμένες μεταξύ τους, θεωρήσαμε ότι ήρθε η στιγμή να δώσουμε σε αυτή τη συνεργασία μια πιο επίσημη μορφή. Τα επιμελητήριά μας θα συνεχίσουν, βέβαια, να εκφράζονται και αυτόνομα και να εκπροσωπούν το καθένα τις ανάγκες των μελών τους. Κρίνουμε, όμως ότι υπάρχουν τομείς για τους οποίους θα πρέπει να εκφράζουμε συλλογικά τη θέση μας τόσο απέναντι στην κυβέρνηση όσο στους ευρωπαϊκούς θεσμούς και την κοινωνία, γενικότερα».

    Σε σύντομο χαιρετισμό του, ο Θ. Λαμπριανίδης, Γενικός Γραμματέας Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων, ανέφερε ότι η κυβέρνηση αναγνωρίζει το κενό που υπάρχει στη χώρα αναφορικά με την προσέλκυση επενδύσεων, ωστόσο επεσήμανε ότι γίνονται προσπάθειες για την αναστροφή του κλίματος και τη δημιουργία ευνοϊκού επενδυτικού περιβάλλοντος, ενώ αναφέρθηκε και στα κίνητρα που προσφέρει ο νέος αναπτυξιακός νόμος. «Θέλουμε η χώρα να γίνει ελκυστικός επενδυτικός προορισμός για τις επιχειρήσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λαμπριανίδης και κάλεσε τα επιμελητήρια να καταθέσουν τις προτάσεις τους προς αυτή τη κατεύθυνση.

    Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, Μιχάλης Μαΐλλης, ο οποίος θα αναλάβει την προεδρία της Ένωσης από την 1η Ιανουαρίου 2016 για έξι μήνες, τόνισε ότι η δραστηριοποίηση της Ένωσης Ελληνοευρωπαϊκών Εμπορικών Επιμελητηρίων γίνεται σε μια χρονική περίοδο ιδιαίτερα σημαντική. «Ελπίζουμε στις αρχές του 2016 θα τελειώσουμε με τις υποχρεώσεις της χώρας απέναντι στους θεσμούς, ώστε ένα νέο κεφάλαιο να ξεκινήσει και να ασχοληθούμε με την ανάπτυξη του τόπου» ανέφερε ο κ. Μαΐλλης.

    Τα επιμελητήρια, σύμφωνα με τον κ. Μαΐλλη, αποτελούν αξιόπιστο μέσο γα την προώθηση τόσο της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας όσο και της εισροής νέων επενδύσεων, απαραίτητης προϋπόθεσης για την ανάσχεση της αύξησης της ανεργίας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

    Παράλληλα, ο κ. Μαΐλλης διευκρίνισε πως σκοπός των επιχειρήσεων που συμμετέχουν στα διμερή επιμελητήρια είναι η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας, ενώ εξέφρασε την ανησυχία του για τις συνέπειες που καθημερινά σωρεύονται στην οικονομία και επιβαρύνουν την επιχειρηματικότητα.

    Η Ένωση Ελληνοευρωπαϊκών Εμπορικών Επιμελητηρίων προσβλέπει, όπως αναφέρθηκε, σε μία πιο δυναμική στήριξη για την ελληνική οικονομία και ενίσχυση της θέσης της στο ευρωπαϊκό σύνολο, μία συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση για την προώθηση της οικονομίας και των επενδύσεων, μία συνεργασία με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς για την προώθηση της ελληνικής οικονομίας και τη δυναμική ανάπτυξης, καθώς και μία εκπροσώπηση και στην προώθηση των συμφερόντων των Ευρωπαίων επενδυτών που επιθυμούν να επενδύσουν στην Ελλάδα ή που είναι ήδη παρόντες στην Ελλάδα και, φυσικά, την προσέλκυση νέων επενδύσεων.

    Σημειώνεται ότι τα έξι διμερή επιμελητήρια μαζί εκπροσωπούν πάνω από 300 επιχειρήσεις, που απασχολούν περισσότερο από 50.000 άτομα προσωπικό στην Ελλάδα. Οι έξι χώρες (Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Ιταλία και Σουηδία) αντιπροσωπεύουν το 29,5% των εξαγωγών στην Ελλάδα, το 30,5% των εισαγωγών και το 43,47% των συνολικών ξένων άμεσων επενδύσεων στην Ελλάδα.

    Σύμφωνα με τον κ. Λεμαρί, «η Ελλάδα διαθέτει πάντα μια δυναμική ανάπτυξης στην οποία τα μέλη μας είναι έτοιμα να συμμετάσχουν, αν οι συνθήκες είναι ευνοϊκές. Σε αυτό το πνεύμα ανακοινώνουμε το σχέδιό μας για την έκδοση μιας "Λευκής Βίβλου", μέτρων για την ενθάρρυνση των επιχειρήσεων στην Ελλάδα, που θα κυκλοφορήσει το 2016. Αυτή η μελέτη θα έχει ως στόχο να υποδείξει στην κυβέρνηση και στους ευρωπαϊκούς θεσμούς με πρακτικό τρόπο, τα μέτρα, τα οποία, διευκολύνοντας τις εταιρείες, θα φέρουν άμεσα την ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Δεν πρόκειται για μία μακροοικονομική προσέγγιση ούτε ακαδημαϊκή, αλλά για μία πρόθεση έκφρασης των πραγματικών και συγκεκριμένων αναγκών των εταιρειών?μελών των επιμελητηρίων, που μάχονται καθημερινά στο πεδίο της ανάπτυξης και της οικονομίας».

    Τέλος, ο κ. Lemarie ευχήθηκε: «Το έτος 2016 να είναι αυτό που θα σηματοδοτήσει την έξοδο από την οικονομική κρίση σε ένα σταθερό πολιτικά περιβάλλον».

    [12] «Τσέρνομπιλ, ένα χρονικό του μέλλοντος», αποκλειστική προδημοσίευση ΑΠΕ-ΜΠΕ από το βιβλίο της νομπελίστα Σβ. Αλεξίεβιτς

    Μία σπαρακτική κραυγή για τους ανθρώπους που έζησαν, πέθαναν ή εξακολουθούν να είναι νεκροζώντανοι στο σημείο μηδέν, αποτελεί το βιβλίο που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Πατάκη με τίτλο «Τσέρνομπιλ, ένα χρονικό του μέλλοντος», της Λευκορωσίδας δημοσιογράφου και συγγραφέως Σβετλάνας Αλεξίεβιτς, η οποία πήρε το Νόμπελ Λογοτεχνίας για το 2015.

    Η 60χρονη ερευνήτρια-λογοτέχνης περιπλανήθηκε στην απαγορευμένη ζώνη δέκα χρόνια μετά τη ραδιενεργό έκρηξη τον Απρίλιο του 1986 και αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στην υγεία της συγκέντρωσε μαρτυρίες από πυροσβέστες, γιατρούς, ασθενείς, κομματικούς της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, χωρικούς, στρατιώτες, μελλοθάνατους και μητέρες, οι οποίες γέννησαν παραμορφωμένα παιδιά. Κατέγραψε τους προσωπικούς θρήνους των γονιών που έθαψαν τα παιδιά τους και κορίτσια που κρύβουν την καταγωγή τους για να βρουν σύντροφο. Παράλληλα, έψαξε σε αρχεία εφημερίδων, σε ληξιαρχεία και σε βιβλία νοσοκομείων για να διασταυρώσει, να επιβεβαιώσει και να τεκμηριώσει την ευθύνη των αρμοδίων του συστήματος, που άφησαν να εξελιχθεί ένα ατύχημα σε ραδιενεργό καταστροφή, στέλνοντας πυροσβέστες για κατάσβεση του αντιδραστήρα χωρίς προστατευτικές στολές!

    «Οι άνθρωποι είδαν την κομμουνιστική εξαγγελία της ανθρώπινης τελείωσης να καταρρέει και την επιστήμη να γίνεται όλεθρος» γράφει η Αλεξίεβιτς.

    [13] Στη Λέρο οι σοροί των 13 προσφύγων από το ναυάγιο στο Φαρμακονήσι

    Στο νοσοκομείο της Λέρου έχουν μεταφερθεί οι σοροί των 13 προσφύγων, μεταξύ των οποίων και επτά παιδιών, μετά το ναυάγιο πολυεστερικού ταχύπλοου σκάφους τα ξημερώματα, ανατολικά του Φαρμακονησίου, που μετέφερε 29 άτομα με προορισμό την Ελλάδα. Στη συνέχεια, οι σοροί αναμένεται να μεταφερθούν στη Ρόδο.

    Το σκάφος, περίπου έξι μέτρων με καμπίνα, στο οποίο επέβαιναν 29 αλλοδαποί πρόσφυγες, βυθίστηκε λόγω εισροής υδάτων και ανατροπής. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης έρευνας και διάσωσης, που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και συμμετέχουν ένα ναυαγοσωστικό, δύο περιπολικά σκάφη του Λιμενικού, ένα ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας και τρία ιδιωτικά σκάφη, διασώθηκαν, μέχρι στιγμής, σώοι 15 αλλοδαποί πρόσφυγες (13 άνδρες και δύο γυναίκες), οι οποίοι διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο της Λέρου για προληπτικούς λόγους. Σύμφωνα με τους διασωθέντες, εξακολουθεί να υπάρχει ένας αγνοούμενος.

    Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Θοδωρής Δρίτσας και το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος εξέφρασαν τη βαθιά θλίψη και οδύνη τους για το τραγικό συμβάν, που είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια ανθρώπινων ζωών, μεταξύ των οποίων και πολλών μικρών παιδιών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 23 December 2015 - 13:32:29 UTC