Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-12-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ρίχνει τους τόνους η Τσεχία - Πρόσκληση επίσκεψης του Ν. Κοτζιά στην Πράγα
  • [02] Π.Παυλόπουλος:Οφείλουμε να διδασκόμαστε από τη μνήμη του Φώτη Κόντογλου
  • [03] Νέος μακεδονικός τάφος, με τέσσερις θαλάμους, βρέθηκε στην Πέλλα
  • [04] «11 στα 11» με υποσχέσεις για το μέλλον ο Παναθηναϊκός
  • [05] Ανακοινώθηκε η κατ' αρχήν συμφωνία για την απόκτηση Μπουμάλ
  • [06] Φαν Γκάαλ προς δημοσιoγράφους: «Καλά Χριστούγεννα και... ίσως καλή χρονιά!»

  • [01] Ρίχνει τους τόνους η Τσεχία - Πρόσκληση επίσκεψης του Ν. Κοτζιά στην Πράγα

    Με πρόσκληση επίσκεψης του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά στην Πράγα το συντομότερο και άμεση ανταπόδοση της από τον Τσέχο ομόλογό του Λούμπομιρ Ζαοράλεκ στην Αθήνα, ρίχνει τους τόνους η τσεχική κυβέρνηση μετά τη σκληρή γραμμή του υπουργού Εξωτερικών Ν. Κοτζιά να καλέσει τον Έλληνα πρέσβη Παναγιώτη Σαρρή για διαβουλεύσεις στην Αθήνα, ως συνέπεια των επανειλημμένων απαξιωτικών δηλώσεων εναντίον της Ελλάδας από τον Πρόεδρο της Τσεχίας Μίλος Ζέμαν.

    Η τηλεφωνική επικοινωνία που ανακοίνωσε χθες το βράδυ το τσεχικό ΥΠΕΞ -σε μία προσπάθεια να κατευνάσει τα πνεύματα- του Τσέχου υπουργού Εξωτερικών και του κ. Κοτζιά πραγματοποιήθηκε σήμερα, μετά την ολοκλήρωση του υπουργικού συμβουλίου, λίγο πριν από τις 3.00 το απόγευμα. Στο τηλεφώνημα αυτό ο κ. Ζαοράλεκ εξέφρασε τη λύπη του για τις δηλώσεις του Προέδρου της χώρας του, τονίζοντας ότι δεν εκφράζουν την κυβέρνηση της Τσεχίας, η οποία θεωρεί ότι η Ελλάδα δεν ευθύνεται ούτε για την οικονομική ούτε για την προσφυγική και μεταναστευτική κρίση. Ο κ. Ζαοράλεκ παρακάλεσε επίσης τον κ. Κοτζιά να επιστρέψει ο Έλληνας πρέσβης στη θέση του.

    [02] Π.Παυλόπουλος:Οφείλουμε να διδασκόμαστε από τη μνήμη του Φώτη Κόντογλου

    «Eκείνο που παραδίδει τον Φώτη Κόντογλου στην όποια αιωνιότητα αρμόζει στον άνθρωπο, είναι το πνεύμα του. Ένα πνεύμα που συντίθεται από τον χρωστήρα και την γραφίδα του. Είναι ακριβώς αυτό το πνεύμα, το οποίο κατατάσσει τον Φώτη Κόντογλου στην χορεία των αυθεντικών εκφραστών του ελληνικού πνεύματος, από τις αρχετυπικές του καταβολές ως τις ημέρες μας» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος εγκαινιάζοντας στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, τη μεγάλη αναδρομική έκθεση «Φωτίου Κόντογλου Κυδωνιέως Φαντασία και χειρ», η οποία αποκαλύπτει όχι μόνον το ζωγραφικό έργο του καλλιτέχνη, αλλά φωτίζει για πρώτη φορά, την προσωπικότητά του ως λογοτέχνη, κριτικού, ερευνητή των βυζαντινών χρωμάτων και συντηρητή.

    «Σήμερα, τιμάμε την μνήμη του. Αλλά αυτό δεν αρκεί. Οφείλουμε να διδασκόμαστε αενάως απ? αυτήν, προκειμένου να υπερασπισθούμε στο ακέραιο, ιδίως στους ταραγμένους καιρούς μας, τα ιερά και τα όσια του λαού μας και του έθνους μας» συμπλήρωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

    Η έκθεση που θα διαρκέσει έως τις 8 Μαΐου 2016, περιλαμβάνει 150 έργα και περισσότερα από 100 τεκμήρια, εκδόσεις, φωτογραφίες, χειρόγραφα, συμβόλαια, επιστολές, από τα Ιστορικά και Φωτογραφικά Αρχεία του Βυζαντινού Μουσείου και από αρχεία ιδιωτικών συλλογών.

    [03] Νέος μακεδονικός τάφος, με τέσσερις θαλάμους, βρέθηκε στην Πέλλα

    Ένας νέος μακεδονικός τάφος, με τέσσερις θαλάμους, ήρθε στο φως εντός του σύγχρονου οικισμού της Πέλλας κατά τη διάρκεια του έργου «Κατασκευή Δικτύων Αποχέτευσης Πέλλας - Ν.Πέλλας», που υλοποιείται από τον Δήμο Πέλλας με χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ 2007-2013.

    Όπως πληροφορεί το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού με ανακοίνωσή του, «το ενδιαφέρον στο νέο μακεδονικό τάφο της Πέλλας είναι η αρχιτεκτονική μορφή του, αφού εκτός από το κεντρικό σκέλος, με προθάλαμο και κυρίως θάλαμο, διαθέτει δύο ακόμη πλευρικούς θαλάμους που ανοίγονται στη βόρεια και νότια πλευρά του προθαλάμου». Ο τάφος, που συλήθηκε στην αρχαιότητα όπως και οι περισσότεροι τέτοιοι τάφοι, ανήκει, σύμφωνα με τα κινητά ευρήματα (λυχνάρια και ειδώλια) που βρέθηκαν στο εσωτερικό του, στο α' μισό του 3ου αι. π. Χ.

    [04] «11 στα 11» με υποσχέσεις για το μέλλον ο Παναθηναϊκός

    Επιθετικός πλουραλισμός και έμφαση στην άμυνα χάρισαν στον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό την 11η νίκη του σε ισάριθμες αναμετρήσεις στην Α1 Ανδρών, με τους «πράσινους» να... συνθλίβουν στο ΟΑΚΑ με 88-54 την ουραγό Καβάλα και να την υποχρεώνουν στην 10η ήττα της. Η αποψινή αναμέτρηση αποτέλεσε μία καλή... προπόνηση για το «τριφύλλι», ενόψει του ημιτελικού της Κυριακής με τον (φιλοξενούμενο) Άρη για το Κύπελλο Ελλάδας, ενώ ο Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς είχε την ευκαιρία να μοιράσει χρόνο συμμετοχής σε Χαραλαμπόπουλο (28:15), Παπαγιάννη (26:03) και Λούντζη (10΄) και να προσφέρει στους φιλάθλους μία εικόνα από το μέλλον των «πρασίνων» (στο τελευταίο δεκάλεπτο εμπιστεύθηκε στο παρκέ τους Λούντζη, Παππά, Χαραλαμπόπουλο, Γιάνκοβιτς και Παπαγιάννη).

    Κορυφαίος του Παναθηναϊκού αναδείχθηκε ο Παπαγιάννης με 15 πόντους και 10 ριμπάουντ, ενώ από τους 12 παίκτες που χρησιμοποιήθηκαν μόνο οι Κούζμιτς και Λούντζης δεν σκόραραν. Από την Καβάλα ξεχώρισε ο Λέιζερ με 20 πόντους.

    Τα δεκάλεπτα: 25-15, 44-26, 72-36, 88-54

  • ** H «Ημέρα Φιλάθλου» της ΚΑΕ Παναθηναϊκός προσέλκυσε 7.000 κόσμου στο ΟΑΚΑ.

    [05] Ανακοινώθηκε η κατ' αρχήν συμφωνία για την απόκτηση Μπουμάλ

    Παίκτης του Παναθηναϊκού θα πρέπει να θεωρείται ο Ολιβιέ Μπουμάλ, καθώς η «πράσινη» ΠΑΕ και η ΠΑΕ Πανιώνιος γνωστοποίησαν σήμερα ότι έφτασαν σε κατ' αρχήν συμφωνία για την απόκτηση του Καμερουνέζου μεσοεπιθετικού. Την τρέχουσα σεζόν ο 26χρονος άσος έχει αγωνιστεί και στις 15 αναμετρήσεις που έχουν δώσει οι «κυανέρυθροι» στο πρωτάθλημα με απολογισμό τέσσερα γκολ και έξι ασίστ.

    [06] Φαν Γκάαλ προς δημοσιoγράφους: «Καλά Χριστούγεννα και... ίσως καλή χρονιά!»

    Αγρια κόντρα ξέσπασε μεταξύ του Λουίς Φαν Γκάαλ και των δημοσιογραφών που έδωσαν το «παρών» στη σημερινή προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου, στο προπονητικό κέντρο της Γιουνάιτεντ. Ο Ολλανδός παρουσιάστηκε σαφώς επηρεασμένος από τις φήμες περί απομάκρυνσής του από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και αμέσως μετά το τέλος της προπόνησης «σφυροκόπησε» τους δημοσιογράφους.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 23 December 2015 - 19:32:26 UTC