Browse through our Interesting Nodes on Religion in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-12-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ν. Παππάς: Σε εκρηκτικά αδιέξοδα οδηγούν οι άκαμπτες απαιτήσεις του ΔΝΤ
  • [02] Ν. Κοτζιάς: Θέλουμε να κάνουμε την Ελλάδα ενεργειακό κέντρο
  • [03] Π. Σκουρλέτης:Η παρουσία του ΔΝΤ επιδρά αρνητικά
  • [04] Σεισμική δόνηση 5,1 βαθμών νοτιοανατολικά της Καρπάθου
  • [05] Ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα την τελευταία Κυριακή του 2015
  • [06] Τουρκία: Ο Νταβούτογλου ματαίωσε συνάντηση με το κουρδικό κόμμα
  • [07] Μεταναστευτικό και ανεργία οι μεγαλύτερες προκλήσεις για την ΕΕ
  • [08] Tο ΕΚ έχει το δικό του, ενεργό, ρόλο να παίξει κατά της τρομοκρατίας

  • [01] Ν. Παππάς: Σε εκρηκτικά αδιέξοδα οδηγούν οι άκαμπτες απαιτήσεις του ΔΝΤ

    «Τα σενάρια της οικουμενικής τα διατηρούν στο τραπέζι προφανώς μόνον όσοι έχουν ευσεβείς πόθους να επιστρέψουν στις καρέκλες της εξουσίας -στις οποίες είναι εθισμένοι- με "παρά φύσιν" μεθόδους, ενώ ο λαός τους έδειξε την πόρτα της εξόδου», αναφέρει ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews. «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι ισχυρή κι έτσι θα παραμείνει» τονίζει.

    «Ο τόπος έχει κυβέρνηση που κατάφερε να μηδενίσει τις αρνητικές επιπτώσεις που είχε στην ανάπτυξη η επιβολή της χρηματοπιστωτικής ασφυξίας», «η χώρα στραθεροποιείται, η ύφεση εκμηδενίζεται, οι τράπεζες ανακεφαλαιοποιήθηκαν, η δόση έρχεται κανονικά και οι ρυθμίσεις ψηφίζονται τις πρώτες βδομάδες του Ιανουαρίου», επισημαίνει ο κ. Παππάς.

    Σημειώνει ότι η κυβέρνηση κρίνεται καθημερινά από τον κόσμο για τα μέτρα που έχει πάρει και θα συνεχίσει να παίρνει, αναφέροντας χαρακτηριστικά τη ρύθμιση για τις 100 δόσεις, την προστασία της πρώτης κατοικίας για το 60% των δανειοληπτών, τα μέτρα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

    «Κρίνεται από όλα αυτά που για κάποιους άλλους ήταν δήθεν "μονομερείς ενέργειες", κρίνεται και από τη συμφωνία που έφερε και από τις τελικές ρυθμίσεις της συμφωνίας» συμπληρώνει, τονίζοντας πως «όσοι καταστροφολογούν θα έρθουν αντιμέτωποι με μια ραγδαία μείωση της αξιοπιστίας τους».

    Κάνει λόγο «τρομοκρατικά και ανύπαρκτα ρεπορτάζ», που μιλούν για απαίτηση των δανειστών για νέα δημοσιονομικά μέτρα, και τάσσεται κατά της παραμονής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, λέγοντας πως «η Ευρώπη έχει κάθε δυνατότητα να χειριστεί τα του οίκου της», ενώ επισημαίνει ότι δεν είναι μόνο το ΔΝΤ υπέρ της αναδιάρθρωσης του χρέους. «Είναι κοινός τόπος ότι οι σκληρές και άκαμπτες απαιτήσεις του Ταμείου όχι μόνο δεν φέρνουν λύση σε κανένα πρόβλημα, αλλά εξωθούν τα πράγματα σε εκρηκτικά κοινωνικά, αλλά και οικονομικά αδιέξοδα», συμπληρώνει.

    Ειδικότερα για τη συμφωνία για το χρέος σημειώνει ότι η κυβέρνηση έχει καταφέρει να «αναγνωρίζεται διεθνώς η απόλυτη ανάγκη να κινηθούμε προς ελάφρυνση των βαρών της Ελλάδας. «Δεν αναγνωρίζεται μόνο από το ΔΝΤ και τις ΗΠΑ, αλλά και από την Ευρώπη, τις Βρυξέλες και την ίδια τη Γερμανία», αναφέρει και επισημαίνει ότι η ίδια η Άγγελα Μέρκελ «έχει μιλήσει για μια νέα μακρά περίοδο χάριτος, με χαμηλά επιτόκια που ισοδυναμεί με απομείωση τους χρέους, με ελάφρυνση των βαρών που είναι υποχρεωμένος να πληρώνει ο ελληνικός λαός και -τελικά- με λιγότερα μέτρα και περισσότερες παρεμβάσεις ανακούφισης των αδυνάμων». Στο ερώτημα δε "αν μπορεί η ελάφρυνση να γίνεται με ...δόσεις, αναλόγως της υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων", απαντά πως «θεωρώ ότι οι θετικές επιδόσεις της οικονομίας και η πανθομολογούμενη ανάγκη για οριστική επίλυση δεν θα οδηγήσουν εκεί».

    Τέλος, για το αποτέλεσμα των ισπανικών εκλογών λέει ότι αποτελεί ήττα των δυνάμεων της λιτότητας και ξεκάθαρη επιτυχία των Podemos, αλλά και γενικότερα των δυνάμεων που υπερασπίζονται την κοινωνία και τονίζει:«Η Ευρώπη αλλάζει. Και όσο ισχυρότερες είναι οι δυνάμεις της αλλαγής, σε όσο περισσότερες χώρες επικρατούν, τόσο δυνατότερα θα ακούγεται η φωνή όλων μας, για μια Ευρώπη των λαών και όχι των ισχυρών».

    [02] Ν. Κοτζιάς: Θέλουμε να κάνουμε την Ελλάδα ενεργειακό κέντρο

    Την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να καταστήσει τη χώρα ενεργειακό κέντρο της περιοχής, τονίζει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, επισημαίνοντας ότι «αυτό θα αναβαθμίσει τις γεωπολιτικές και γεωοικονομικές δυνατότητές μας», «θα μας δώσει τη δυνατότητα να έχουμε ενέργεια σε ανταγωνιστικό κόστος και τιμές», και «θα συμβάλει στη σταθερότητα στην περιοχή».

    Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Η Αυγή", στην οποία αναφέρεται στην έντονη και πολυσχιδή διπλωματική δραστηριότητα που αναπτύσσεται με έμφαση στη Μέση Ανατολή και τη ΝΑ Μεσόγειο, ο κ. Κοτζιάς, προσθέτει επίσης, ότι η Αθήνα προσβλέπει «σε τροφοδοσία των σταθμών και των αγωγών από το Ιράν, το Αζερμπαϊτζάν, την Ανατολική Μεσόγειο, το Ιράκ και τις κουρδικές περιοχές, τη Ρωσία και τις ΗΠΑ» και τονίζει: «Η ενεργητική εξωτερική πολυδιάστατη πολιτική μας εκφράζεται και στο πεδίο της ενεργειακής διπλωματίας».

    Η Ελλάδα γνωρίζει καλά τη Μέση Ανατολή, «είναι χώρα που "μυρίζει" έγκαιρα τις εξελίξεις και διακρίνει τις προοπτικές στην περιοχή», λέει σε άλλο σημείο ο υπουργός Εξωτερικών και επισημαίνει τις καλές σχέσεις με όλες τις χώρες τις περιοχής και ότι «αυτές αποδέχονται το ρόλο μας ως κράτους που διαμεσολαβεί και προωθεί μακριά από τη δημοσιότητα διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε μέρη με αντιθέσεις».

    [03] Π. Σκουρλέτης:Η παρουσία του ΔΝΤ επιδρά αρνητικά

    Στην παρουσία του ΔΝΤ στο «ελληνικό πρόγραμμα», στη διαπραγμάτευση για το ασφαλιστικό και στο θέμα του δημόσιου χρέους, αναφέρεται ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Π. Σκουρλέτης σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο κόκκινο».

    «Το ΔΝΤ το βρήκαμε, δεν το φέραμε εμείς. Ως ένα βαθμό αποδείχθηκε ότι δεν ήρθε να προσθέσει κάτι το ΔΝΤ. Αρχικά ίσως χρειαζόταν η Ευρώπη την τεχνογνωσία του, σήμερα την έχει αποκτήσει, βεβαίως πάνω στην καμπούρα της Ελλάδας. Στο πείραμα?» είπε ο υπουργός και πρόσθεσε:

    «Το ΔΝΤ είχε διαφορετική προσέγγιση από την επίσημη αμερικανική ηγεσία. Πολλές φορές ο Ομπάμα και οι Αμερικανοί αξιωματούχοι ήταν πιο φιλικοί στην απομείωση του χρέους, το ΔΝΤ το έλεγε αλλιώς, πιο? σεμνά. Ό,τι έχει να δώσει όμως αυτή η συζήτηση στην ανάγκη να μειωθεί το χρέος, το έχει δώσει. Αυτή η συζήτηση έχει ανοίξει πια στην Ευρώπη. Άρα η παρουσία του ΔΝΤ επιδρά αρνητικά στον συσχετισμό σε άλλα θέματα, όπως εργασιακά, ασφαλιστικό , μεταρρυθμίσεις».

    [04] Σεισμική δόνηση 5,1 βαθμών νοτιοανατολικά της Καρπάθου

    Σεισμική δόνηση 5,1 της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στη μια το μεσημέρι στο νότιο Αιγαίο, στην υποθαλάσσια περιοχή ανατολικά-νοτιοανατολικά της Καρπάθου.

    Σύμφωνα με την προκαταρκτική λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο σεισμός είχε επίκεντρο στα 19 χλμ. ανατολικά της Καρπάθου και 131 νοτιοδυτικά της Ρόδου. Το εστιακό βάθος του σεισμού εντοπίζεται στα 10 χλμ.

    [05] Ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα την τελευταία Κυριακή του 2015

    Ανοιχτά θα είναι αύριο, τελευταία Κυριακή του χρόνου, τα εμπορικά καταστήματα. Τα καταστήματα θα ανοίξουν στις 11 το πρωί και θα κλείσουν στις 6 το απόγευμα, ενώ τα πολυκαταστήματα θα είναι ανοιχτά έως τις 8 το βράδυ.

    Τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου, την Τρίτη 29 και την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 3015, τα καταστήματα θα λειτουργούν από τος 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ, ενώ την Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015 τα καταστήματα θα λειτουργούν από τις 9 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα.

    Την Παρασκευή 1η Ιανουαρίου 2016 είναι αργία και το Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2016 τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά, λόγω της κυριακάτικης λειτουργίας τους.

    [06] Τουρκία: Ο Νταβούτογλου ματαίωσε συνάντηση με το κουρδικό κόμμα

    Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου ματαίωσε προγραμματισμένη συνάντηση με το Κόμμα της Δημοκρατίας των Λαών, λέγοντας ότι η πολιτική του κόμματος αυτού έχει τις ρίζες της στη βία, την ώρα που οι κυβερνητικές δυνάμεις πραγματοποιούν μια πολύ μεγάλη επιχείρηση για την ασφάλεια στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας στο οποίο η πλειονότητα των κατοίκων είναι Κούρδοι.

    Ο Νταβούτογλου προγραμματιζόταν να συναντηθεί με τους ηγέτες και των τριών αντιπολιτευόμενων κομμάτων στο κοινοβούλιο για συνομιλίες για τη σχεδιαζόμενη συνταγματική μεταρρύθμιση.

    [07] Μεταναστευτικό και ανεργία οι μεγαλύτερες προκλήσεις για την ΕΕ

    Η αντιμετώπιση του μεταναστευτικού και της ανεργίας, είναι οι μεγαλύτερες προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσει η ΕΕ, λένε οι Ευρωπαίοι, σύμφωνα με έρευνα του Ευρωβαρόμετρου για λογαριασμό του ΕΚ. Σχεδόν, τα δύο τρίτα πιστεύουν ότι το μεταναστευτικό πρέπει να αντιμετωπιστεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο και όχι σε εθνικό, ενώ οκτώ στους δέκα δήλωσαν ότι οι αιτούντες άσυλο "πρέπει να διανεμηθούν μεταξύ των κ-μ".

    Σύμφωνα με την έρευνα του Ευρωβαρόμετρου, που διενεργήθηκε τον Σεπτέμβριο, το 47% των Ευρωπαίων δήλωσε ότι το μεταναστευτικό είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζει η ΕΕ, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό το 2013, ήταν μόλις 14%. Στην Ελλάδα την ίδια άποψη έχει το 42% και στην Κύπρο, το 48%.

    Το 66% των Ευρωπαίων, πιστεύει ότι πρέπει να λαμβάνονται περισσότερες αποφάσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο για το μεταναστευτικό. Το 78% των Ελλήνων και το 81% των Κύπριων, έχει την ίδια άποψη.

    Το 78% των Ευρωπαίων συμφωνεί ότι οι αιτούντες άσυλο, είναι καλύτερο να διανεμηθούν μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ. Το ίδιο πιστεύει το 91% των Ελλήνων και το 88% των Κύπριων πολιτών.

    Ενώ η εισροή των οικονομικά ενεργών ανθρώπων θα μπορούσε να είναι μια αχτίδα φωτός για τη γήρανση του πληθυσμού στην Ευρώπη, οι Ευρωπαίοι είναι διχασμένοι σχετικά με το ρόλο των νόμιμων μεταναστών στις οικονομίες τους.

    Έτσι, το 51% δήλωσαν ότι οι χώρες τους "χρειάζονται νόμιμους μετανάστες που θα εργαστούν σε συγκεκριμένους τομείς της οικονομίας". Το αντίστοιχο ποσοστό στην Ελλάδα είναι 31% και στην Κύπρο 34%

    [08] Tο ΕΚ έχει το δικό του, ενεργό, ρόλο να παίξει κατά της τρομοκρατίας

    Η πληγή της τρομοκρατίας έχει χτυπήσει τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, αφήνοντας πίσω της δυστυχία αλλά και ερωτήματα που δεν επιδέχονται εύκολες απαντήσεις. Τα τραγικά φετινά γεγονότα στο Παρίσι επιβεβαιώνουν την πρόκληση και απαιτούν αντιμετώπιση που και αποτελεσματική θα είναι και τις ελευθερίες και τον τρόπο ζωής μας δεν θα θυσιάζει. Μετά το Παρίσι, η μάχη κατά της τρομοκρατίας μπαίνει πια σε μια νέα φάση και το ΕΚ έχει το δικό του, ενεργό, ρόλο να παίξει
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 26 December 2015 - 15:32:25 UTC