Read the chronology of Turkish actions & claims against Greece, 1955-1996 Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-12-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δύο ηλικιωμένοι αδελφοί βρέθηκαν νεκροί στο σπίτι τους, στην Εύβοια
  • [02] Το Ισλαμικό Κράτος δεν αποδυναμώθηκε από τους βομβαρδισμούς ισχυρίζεται ο ηγέτης του
  • [03] Α. Νταβούτογλου: H εφαρμογή της συμφωνίας Τουρκίας-ΕΕ θα φέρει αποτελέσματα στο προσφυγικό
  • [04] Πλημμύρες στη βόρεια Αγγλία λόγω των σφοδρών βροχοπτώσεων

  • [01] Δύο ηλικιωμένοι αδελφοί βρέθηκαν νεκροί στο σπίτι τους, στην Εύβοια

    Θύματα εγκληματικής ενέργειας, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση της αστυνομίας, φαίνεται ότι έπεσαν δύο αδελφοί, ηλικίας 84 και 80 ετών, στην Μακρυκάπα της Εύβοιας.

    Οι δύο ηλικιωμένοι βρέθηκαν νεκροί σήμερα το μεσημέρι, στην αυλή του σπιτιού τους, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρουν εξωτερικά χτυπήματα. Η ιατροδικαστική εξέταση αναμένεται να ρίξει φως στην υπόθεση, για την οποία διενεργεί έρευνα η αστυνομία.

    [02] Το Ισλαμικό Κράτος δεν αποδυναμώθηκε από τους βομβαρδισμούς ισχυρίζεται ο ηγέτης του

    Οι αεροπορικές επιδρομές τόσο της Ρωσίας όσο και των χωρών που μετέχουν στον συνασπισμό υπό την ηγεσία της ΗΠΑ εναντίον του Ισλαμικού Κράτους δεν έχουν καταφέρει να αποδυναμώσουν την οργάνωση, υποστηρίζει σε μήνυμά του ο ηγέτης του, ο Άμπου Μπακρ αλ Μπαγκντάντι.

    «Να είστε σίγουροι ότι ο Θεός θα χαρίσει τη νίκη σ' αυτούς που τον λατρεύουν και ακούστε τα ευχάριστα νέα ότι το κράτος μας είναι καλά. Όσο περισσότερο εντείνεται ο πόλεμος εναντίον του, τόσο πιο αγνό και ανθεκτικό γίνεται» ακούγεται να λέει στο ηχητικό μήνυμα μια φωνή που φέρεται ότι είναι εκείνη του Μπαγκντάντι.

    Το ηχητικό μήνυμα αναρτήθηκε σήμερα σε λογαριασμούς στο Twitter που φιλοξενούν συχνά ανακοινώσεις του Ισλαμικού Κράτους.

    [03] Α. Νταβούτογλου: H εφαρμογή της συμφωνίας Τουρκίας-ΕΕ θα φέρει αποτελέσματα στο προσφυγικό

    Αισθητά αποτελέσματα στην επίλυση της προσφυγικής κρίσης θα μπορούν να αναμένονται μόνο αν η Τουρκία και η ΕΕ προχωρήσουν στην πλήρη εφαρμογή της συμφωνίας από τη σύνοδο Κορυφής, αναφέρει ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Ντάνας» του Βελιγραδίου.

    Ο Νταβούτογλου αναφέρεται και στην κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους υποστηρίζοντας πως ήταν μια ενέργεια υπέρασπισης του εναέριου χώρου της Τουρκίας.

    «Στην σύνοδο Κορυφής ΕΕ ?Τουρκίας αποφασίσαμε να εφαρμόσουμε ένα κοινό σχέδιο δράσης για το προσφυγικό. Το σχέδιο αυτό περιλαμβάνει αποτελεσματικά μέτρα που έχουν σκοπό να αποτρέψουν τις περαιτέρω απώλειες ζωών και να εξασφαλίσουν καλύτερη διαχείριση των προσφυγικών ροών», αναφέρει ο Νταβούτογλου στην συνέντευξη υπογραμμίζοντας όμως πως αισθητά αποτελέσματα θα μπορούν να αναμένονται μόνο αν η Τουρκία και η ΕΕ προχωρήσουν στην πλήρη εφαρμογή αυτής της συμφωνίας.

    «Η Τουρκία είναι έτοιμη να εφαρμόσει όλα όσα αναφέρονται στην συμφωνία και οι προσπάθειές της προσανατολίζονται στην ενίσχυση του αγώνα κατά της παράνομης μετανάστευσης» επισημαίνει ο πρωθυπουργός της Τουρκίας τονίζοντας πως «αν η ΕΕ δεν είναι μαζί μας σε αυτόν τον κοινό αγώνα δεν θα πετύχουμε συγκεκριμένα αποτελέσματα στην επίλυση της προσφυγικής κρίσης».

    Πρέπει επίσης να έχουμε υπόψη ότι η προσφυγική κρίση είναι αποτέλεσμα του χάους που επικρατεί στη Συρία, αναφέρει ο Νταβούτογλου και τονίζει πως αν δεν βρεθεί για το πρόβλημα αυτό μια συνολική και μια βιώσιμη πολιτική λύση, το κύμα των προσφύγων θα συνεχιστεί

    [04] Πλημμύρες στη βόρεια Αγγλία λόγω των σφοδρών βροχοπτώσεων

    Εκατοντάδες άνθρωποι υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στη βόρεια Αγγλία καθώς πολλές περιοχές έχουν πλημμυρίσει από τις σφοδρές βροχοπτώσεις και χιλιάδες κατοικίες έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

    Η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία κήρυξε σε κατάσταση "κόκκινου συναγερμού" τις περιοχές αυτές και κάλεσε τους κατοίκους "να λάβουν μέτρα για την ασφάλειά τους". Στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί για να βοηθήσουν τους κατοίκους και να απομακρύνουν όσους κινδυνεύουν. Το πρωί το υπουργικό συμβούλιο συνεδρίασε εκτάκτως για να εξετάσει την κατάσταση.

    Η ίδια περιοχή είχε πληγεί από πλημμύρες και στις αρχές Δεκεμβρίου και οι ζημιές που προκλήθηκαν ανέρχονται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 26 December 2015 - 19:32:23 UTC