Browse through our Interesting Nodes on the Informatics & Computing Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-12-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πολλή φασαρία για το τίποτα, τόνισε η Μ. Χρυσοβελώνη για τις αντιδράσεις στις προτάσεις Καμμένου για το στρατό
  • [02] Συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Κοινωνικής Πολιτικής
  • [03] Εκτεταμένοι φορολογικοί και ασφαλιστικοί έλεγχοι τις ημέρες των εορτών
  • [04] Σύσκεψη Δ. Παπαγγελόπουλου και Τρ. Αλεξιάδη με οικονομικούς εισαγγελείς
  • [05] Η Frontex αναπτύσσει 293 συνοριοφύλακες στα ελληνικά νησιά
  • [06] Φάτουα από το ISIS για τη μεταχείριση των «γυναικών-σκλάβων»
  • [07] Μ. Ρέντσι: Να τυγχάνουν σεβασμού οι κανόνες, απ' όλους
  • [08] Τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη στηρίζει ο βουλευτής της ΝΔ Απ. Βεσυρόπουλος
  • [09] Ανακοινώθηκε η απόκτηση του Μπουμάλ
  • [10] Τζόρτζεβιτς: «Ο Ομπράντοβιτς είναι ο κορυφαίος προπονητής στην ιστορία των ευρωπαϊκών ομάδων»

  • [01] Πολλή φασαρία για το τίποτα, τόνισε η Μ. Χρυσοβελώνη για τις αντιδράσεις στις προτάσεις Καμμένου για το στρατό

    Με τη φράση «γίνεται πολύ μεγάλη φασαρία για το τίποτα», σχολίασε η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη τις αντιδράσεις για τις προτάσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου σχετικά με τα στρατιωτικά λύκεια και τη στράτευση των γυναικών που θέλουν να υπηρετήσουν στα σώματα ασφαλείας.

    «Υπήρξε η εξωτερίκευση μιας σκέψης του υπουργού Εθνικής Άμυνας, δεν έχει προχωρήσει σε τίποτα περισσότερο», τόνισε η κ. Χρυσοβελώνη, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του «Μέγκα» και προσέθεσε πως όταν και εφόσον αυτή η σκέψη γίνει σχεδιασμός, τότε θα υπάρξει και πλήρης ενημέρωση του πρωθυπουργού και συζήτηση στο κυβερνητικό συμβούλιο, και εφόσον ο σχεδιασμός αυτός προχωρήσει περισσότερο, θα υπάρχει και δημόσια διαβούλευση.

    Σε αυτό το σημείο, η κ. Χρυσοβελώνη επισήμανε πως ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ δεν συμφωνούν σε όλα και σημείωσε πως είναι γνωστό ότι έχουμε διαφορές, «και οι οποίες έχουν γίνει και αποδεκτές από την πλευρά του πρωθυπουργού».

    [02] Συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Κοινωνικής Πολιτικής

    Συνεδριάζει το Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής, υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ι. Δραγασάκη. Στη συνεδρίαση θα συζητηθούν θέματα που άπτονται της κοινωνικής πολιτικής. Ειδικά αναμένεται να συζητηθούν η επικείμενη ασφαλιστική και συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση. Θέματα αιχμής αναμένεται να αποτελέσουν η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, η εθνική σύνταξη, το ποσοστό αναπλήρωσης στις καταβαλλόμενες συντάξεις και η ενοποίηση των ταμείων.

    Σε ό,τι αφορά τις ασφαλιστικές εισφορές, η κυβέρνηση προτείνει αύξησή τους, μέτρο που βρίσκει αντίθετους τους εκπροσώπους των θεσμών. Ως αντιστάθισμα έχει επανέλθει η σκέψη για επιβολή φόρου στις τραπεζικές συναλλαγές για ποσά από 1.000 ευρώ και πάνω.

    Η εθνική σύνταξη, ως ποσό που θα εγγυάται το κράτος, θα λειτουργεί συμπληρωματικά στο ανταποδοτικό κομμάτι των ασφαλιστικών εισφορών που έχει καταβάλλει ο εργαζόμενος. Ενιαίοι κανόνες αναμένεται να εφαρμοσθούν για όλους τους συνταξιούχους, μέσω ενός νέου τρόπου υπολογισμού των συντάξεων.

    Σε ό,τι αφορά την ενοποίηση των ταμείων, προκρίνεται η ενοποίηση όλων των κύριων ασφαλιστικών ταμείων, με διατήρηση του ΟΓΑ και του ΝΑΤ ως αυτοτελών νομικών προσώπων για την άσκηση των μη συνταξιοδοτικών τους αρμοδιοτήτων.

    Αδιευκρίνιστο παραμένει εάν οι επικουρικές συντάξεις θα συγχωνευτούν σε ένα νέο Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης ή εάν θα δοθεί η δυνατότητα σε επικουρικά ταμεία να μετατραπούν σε επαγγελματικά ταμεία.

    [03] Εκτεταμένοι φορολογικοί και ασφαλιστικοί έλεγχοι τις ημέρες των εορτών

    Εντατικοποίησαν τους ελέγχους στο διάστημα της εορταστικής περιόδου, η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας και η Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας. Οι έλεγχοι σε επιχειρήσεις, κέντρα διασκέδασης και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, σε διάφορες περιοχές της χώρας, αφορούν στην εφαρμογή της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας και την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου.

    Σε συνεργασία με την Υπηρεσία Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων και το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) συγκροτήθηκαν μικτά κλιμάκια, τα οποία πραγματοποίησαν εντατικούς ελέγχους το χρονικό διάστημα από 15 Δεκεμβρίου 2015 έως και 27 Δεκεμβρίου 2015, σε 94 επιχειρήσεις και καταστήματα σε διάφορες περιοχές της χώρας, ενώ βεβαιώθηκαν παραβάσεις σε 39 περιπτώσεις.

    Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν πολλοί έλεγχοι σε επιχειρήσεις εμπορίας υγρών καυσίμων. Οι έλεγχοι επικεντρώθηκαν στη λήψη φορολογικών στοιχείων και στην ποσοτική καταμέτρηση των κατεχομένων υγρών καυσίμων, προκειμένου να διακριβωθεί η νόμιμη διακίνησή τους.

    [04] Σύσκεψη Δ. Παπαγγελόπουλου και Τρ. Αλεξιάδη με οικονομικούς εισαγγελείς

    Η επίσκεψη του υπουργού Οικονομικών του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας Νόρμπερτ Βάλτερ Μπόργιανς στην Αθήνα στις 16 Ιανουαρίου 2016 για την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας, αποτέλεσε αντικείμενο της σημερινής σύσκεψης που έγινε στο υπουργείο Δικαιοσύνης μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλου και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδης και των Οικονομικών Εισαγγελέων Π. Αθανασίου, Ε, Τουλουπάκη, Ι. Δραγάτση και Χ.Τζούρα.

    Στην συνάντηση αυτή παραβρέθηκε ακόμη ο γενικός γραμματέας για την καταπολέμηση της διαφθοράς Γ. Βασιλειάδης, καθώς και στελέχη των υπουργείων Οικονομικών και Δικαιοσύνης

    Υπενθυμίζεται ότι ο Μπόργιανς παρέδωσε στην χώρα μας λίστες με τραπεζικούς λογαριασμούς Ελλήνων καταθετών στην Τράπεζα UBS.

    Οι λίστες περιλαμβάνουν 10.588 ΑΦΜ Ελλήνων καταθετών της Τράπεζας UBS και αφορούν τα έτη 2006 και 2008.

    [05] Η Frontex αναπτύσσει 293 συνοριοφύλακες στα ελληνικά νησιά

    Η Frontex, ο ευρωπαϊκός οργανισμός για τη διαχείριση της επιχειρησιακής συνεργασίας στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, ανακοίνωσε σήμερα την ανάπτυξη 293 συνοριοφυλάκων και 15 πλοίων στα ελληνικά νησιά, ως απάντηση σε αίτημα της Αθήνας.

    «Η Frontex άρχισε χθες (Δευτέρα) την ανάπτυξη 293 λειτουργών και 15 πλοίων στα ελληνικά νησιά, στο πλαίσιο μιας νέας επιχείρησης ταχείας επέμβασης που ονομάσθηκε Ποσειδών, έπειτα από αίτημα της Ελλάδας για επιπλέον βοήθεια στα εξωτερικά σύνορά της στο Αιγαίο», αναφέρει ο οργανισμός σε ανακοίνωσή του.

    «Ο αριθμός των συνοριοφυλάκων που θα αναπτυχθούν θα αυξηθεί σταδιακά σε περισσότερους από 400, καθώς και ο αριθμός των πλοίων, των οχημάτων και άλλου τεχνικού εξοπλισμού, για να βοηθήσουν τις εθνικές αρχές να διαχειρισθούν τη χωρίς προηγούμενο μεταναστευτική πίεση στα εξωτερικά σύνορα της Ελλάδας», προσθέτει η Frontex, που έχει την έδρα του στη Βαρσοβία.

    [06] Φάτουα από το ISIS για τη μεταχείριση των «γυναικών-σκλάβων»

    Θεολόγοι της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος έχουν εκδώσει μία εξαιρετικά λεπτομερή φάτουα (θρησκευτικό διάταγμα) η οποία ρυθμίζει πότε οι «ιδιοκτήτες» γυναικών-σκλάβων της οργάνωσης μπορούν να έχουν σεξουαλικές επαφές μαζί τους, σε μία προσπάθεια να αντιμετωπιστεί αυτό που αποκαλούν «βιαιότητα στη μεταχείριση αιχμαλωτισμένων θηλυκών».

    Η φάτουα αρ. 64 έχει ισχύ νόμου και υπερβαίνει τις μέχρι σήμερα γνωστές γνωμοδοτήσεις για το θέμα, ρίχνοντας φως στον τρόπο με τον οποίο η οργάνωση προσπαθεί να επανερμηνεύσει θεολογικές διδαχές αιώνων για να νομιμοποιήσει τη δουλεία γυναικών στα εδάφη που ελέγχει στη Συρία και το Ιράκ.

    Το κείμενο της φάτουα 64 περιλαμβάνεται σε τεράστιο όγκο εγγράφων που βρέθηκαν κατά τη διάρκεια επιχείρησης των αμερικανικών ειδικών στρατιωτικών δυνάμεων κατά ηγετικού στελέχους του ισλαμικού κράτους τον Μάιο.

    Μεταξύ των θρησκευτικών κανόνων που περιλαμβάνει η φάτουα υπάρχει η απαγόρευση σε πατέρα και γιο να έχουν σεξουαλική επαφή με την ίδια σκλάβα. Απαγορεύεται επίσης σε έναν ιδιοκτήτη μητέρας και κόρης να έχει σχέσεις και με τις δύο. Επίσης απαγορεύεται στους συνιδιοκτήτες μίας σκλάβας να έχουν σεξουαλικές σχέσεις μαζί της διότι θεωρείται ως «μέρος συνιδιοκτησίας».

    [07] Μ. Ρέντσι: Να τυγχάνουν σεβασμού οι κανόνες, απ' όλους

    «Η Ιταλία ζητά από την Ευρώπη να τυγχάνουν σεβασμού απ' όλους οι διάφοροι κανόνες», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου πριν από την Πρωτοχρονιά.

    Ο Ιταλός πρωθυπουργός πρόσθεσε: «δεν επιτιθέμεθα στην Ευρώπη, αλλά αντιθέτως την υπερασπιζόμαστε. Στην τελευταία σύνοδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ρώτησα αν οι κανόνες, οι οποίοι για την Ιταλία αφορούν τον προϋπολογισμό και το έλλειμμα, ισχύουν και για άλλες χώρες, με αναφορά στο εμπορικό πλεόνασμα. Και θέλησα να μάθω αν οι πρωτοβουλίες για να κινηθεί διαδικασία παράβασης σε βάρος της Ιταλίας, σχετικά με την ελλιπή καταγραφή των δακτυλικών αποτυπωμάτων των μεταναστών, ελήφθησαν και σε βάρος άλλων χωρών».

    [08] Τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη στηρίζει ο βουλευτής της ΝΔ Απ. Βεσυρόπουλος

    Την υποστήριξή του στην υποψηφιότητα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη για την προεδρία της ΝΔ, ανακοίνωσε ο βουλευτής Ημαθίας του κόμματος Απόστολος Βεσυρόπουλος.

    Σε δήλωσή του αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η βάση της ΝΔ είναι ενωμένη και απαιτεί από όλους να υπερβούν προσωπικές στρατηγικές και ξεπερασμένες αντιλήψεις.

    «Η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την κοινωνική ευαισθησία και την ελεύθερη οικονομία», σημειώνει.

    Τονίζει επίσης ότι ο νέος πρόεδρος της ΝΔ πρέπει να διαθέτει κοινωνική ευαισθησία, εμπειρία, να ενώνει και όχι να διχάζει, να διευρύνει τα όρια της παράταξης και να απορρίπτει ακραίες φωνές και αντιλήψεις που την συρρικνώνουν.

    [09] Ανακοινώθηκε η απόκτηση του Μπουμάλ

    Παίκτης του Παναθηναϊκού είναι και επίσημα ο Ολιβιέ Μπουμάλ, καθώς η «πράσινη» ΠΑΕ γνωστοποίησε την απόκτηση του Καμερουνέζου μεσοεπιθετικού από τον Πανιώνιο. Ο 26χρονος άσος υπέγραψε στο «τριφύλλι» μέχρι το καλοκαίρι του 2018.

    [10] Τζόρτζεβιτς: «Ο Ομπράντοβιτς είναι ο κορυφαίος προπονητής στην ιστορία των ευρωπαϊκών ομάδων»

    Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει στην Τουρκία την Φενέρμπαχτσέ του Ζέλικο Ομπράντοβιτς για την 1η αγωνιστική του Top 16 της Euroleague. O προπονητής του «τριφυλιού» Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς, λίγο πριν την αναχώρηση της αποστολής για την Κωνσταντινούπολη, δήλωσε σχετικά με την αναμέτρηση:

    «Η Φενέρ είναι μια ομάδα πολύ καλά προπονημένη από τον κόουτς Ομπράντοβιτς. Έχει πολύ μεγάλο βάθος και αθλητικότητα και σε κάθε κατοχή ξέρει να εκμεταλλεύεται τα δυνατά της στοιχεία. Σε κάθε επίθεση οι παίκτες της ξέρουν να διαβάζουν το παιχνίδι και να στέλνουν την μπάλα εκεί που έχουν το πλεονέκτημα».

    Αμέσως μετά έπλεξε το εγκώμιο του τεχνικού της «Φενέρ» λέγοντας: «Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς για μένα, είναι ο κορυφαίος προπονητής στην ιστορία των ευρωπαϊκών ομάδων. Πώς δουλεύει, πώς παθιάζεται με τη δουλειά του. Για μένα, θα είναι πάντα φίλος κι αυτό τα λέει όλα. Η δύναμη της Φενέρ είναι το βάθος, έχουν πολλούς παίκτες και είναι ένας τύπος που γνωρίζει πώς να τους βάλει να παίξουν. Θα είναι δύσκολο βράδυ για εμάς. Οι αθλητικές τους ικανότητες είναι απίστευτες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 29 December 2015 - 15:32:31 UTC