Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-12-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δήλωση του Γ. Κουμουτσάκου για όσα ανέφερε περί εξόδου της Ελλάδας από τη Συνθήκη Σένγκεν ο Μ. Βέμπερ
  • [02] Ανοικτό ενδεχόμενο να επιβληθεί φόρος στις τραπεζικές συναλλαγές άφησε ο Γ. Σταθάκης
  • [03] Σε ετοιμότητα η Περιφέρεια Αττικής και ο Δήμος Αθηναίων ενόψει της κακοκαιρίας - Μέτρα για τους αστέγους
  • [04] Στο δόκανο των αρχών δίκτυο που βάφτιζε μετανάστες ως Σύρους
  • [05] Γεύματα αγάπης από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών στους πρόσφυγες του Ελληνικού
  • [06] Τα μέτρα ασφαλείας στη Νέα Υόρκη ενόψει της Πρωτοχρονιάς "πιο ενισχυμένα από ποτέ", διαβεβαιώνει ο δήμαρχος της πόλης
  • [07] Στον Γιώργο Σκαμπαρδώνη το βραβείο Μαρκίδες Πούλιου για το 2015

  • [01] Δήλωση του Γ. Κουμουτσάκου για όσα ανέφερε περί εξόδου της Ελλάδας από τη Συνθήκη Σένγκεν ο Μ. Βέμπερ

    «Η θέση μας στη Συνθήκη του Σένγκεν είναι δεδομένη και αδιαπραγμάτευτη. Κανένας δεν μπορεί να την αμφισβητήσει», δήλωσε ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γ. Κουμουτσάκος σχετικά με τις δηλώσεις του επικεφαλής της ΚΟ του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ για έξοδο της Ελλάδας από τη Συνθήκη Σένγκεν.

    Ο υπεύθυνος του τομέα Εξωτερικών της ΝΔ ανέφερε ότι η Ελλάδα από τη γεωπολιτική της θέση είναι σύνορο και από επιλογή της είναι προπύργιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην εξαιρετικά ασταθή και γεμάτη προκλήσεις περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

    [02] Ανοικτό ενδεχόμενο να επιβληθεί φόρος στις τραπεζικές συναλλαγές άφησε ο Γ. Σταθάκης

    Ανοικτό ενδεχόμενο να επιβληθεί φόρος στις τραπεζικές συναλλαγές άφησε ο υπουργός Οικονομίας Γ. Σταθάκης. "Εμείς προσπαθούμε να βρούμε εισροές στο σύστημα οι οποίες θα έχουν και έναν στοιχειώδη κανόνα δικαιοσύνης. Οι επιλογές είναι περιορισμένες. Πιθανόν μία εκδοχή φόρου επί συναλλαγών, εάν είναι μελετημένη, δεν μπορώ να την αποκλείσω», τόνισε ο Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στο ραδιοσταθμό real. Συμπλήρωσε πως «σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες για τις μεγάλες συναλλαγές υπάρχει κάποιος τέτοιος φόρος. Πριν αφορίσουμε ή επικροτήσουμε, πρέπει να είναι σωστά μελετημένη οποιαδήποτε κίνηση. Είμαι σαφής: Εάν γίνει».

    [03] Σε ετοιμότητα η Περιφέρεια Αττικής και ο Δήμος Αθηναίων ενόψει της κακοκαιρίας - Μέτρα για τους αστέγους

    Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής ώστε να αντιμετωπιστούν άμεσα και έγκαιρα οποιεσδήποτε ανάγκες προκύψουν από την αναμενόμενη επιδείνωση των καιρικών συνθηκών, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

    Παράλληλα, λειτουργούν θερμαινόμενοι χώροι για τους πολίτες σε όλες τις ενότητες της Περιφέρειας Αττικής. Οι σχετικές λίστες βρίσκονται μόνιμα αναρτημένες και με διαρκή επικαιροποίηση, στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας:

    http://www.patt.gov.gr/site/index.php?option=com_content&view=article&id=6280&Itemid=357

    Μέτρα για τους αστέγους λαμβάνει ο Δήμος Αθηναίων τις επόμενες μέρες, λόγω των προγνώσεων για ραγδαία επιδείνωση του καιρού τα επόμενα 24ωρα, με τσουχτερό κρύο.

    Συγκεκριμένα, από αύριο Τετάρτη ανοίγει, στις 10 το πρωί, θερμαινόμενη αίθουσα για τους αστέγους στο χώρο της 4ης Δημοτικής Κοινότητας (Λένορμαν και Αλεξανδρείας 35).

    Δεδομένων των εκτιμήσεων για διατήρηση των θερμοκρασιών σε χαμηλά επίπεδα, από το Σάββατο το πρωί και για όσο χρειαστεί, στη μάχη για την προστασία ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, εισέρχεται το Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο του Ρουφ (Πειραιώς και Εχελιδών 69).

    Συνεργεία του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων και οι συνεργαζόμενες εθελοντικές οργανώσεις και φορείς, θα ενημερώνουν από σήμερα τους αστέγους συμπολίτες μας για την λειτουργία των χώρων αυτών.

    Καθ' όλη τη διάρκεια του 24ώρου ο τετραψήφιος αριθμός 1595 του Δήμου Αθηναίων, θα είναι διαθέσιμος για τη συνδρομή των πολιτών, για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

    [04] Στο δόκανο των αρχών δίκτυο που βάφτιζε μετανάστες ως Σύρους

    Ένας μετανάστης από την Αλγερία συνελήφθη σήμερα το πρωί στο λιμάνι της Μυτιλήνης από στελέχη του Λιμενικού Σώματος, την ώρα που αποβιβαζόταν από το πλοίο της γραμμής, από τον Πειραιά. Στις αποσκευές του βρέθηκαν 67 πλαστά υπηρεσιακά σημειώματα προσωρινής διαμονής μεταναστών.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πλαστά έγγραφα φέρονται να έχουν εκδοθεί από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης και σε όλα οι κάτοχοί τους εμφανίζονταν ως Σύροι. Εικάζεται πως τα πλαστά έγγραφα προορίζονταν για μετανάστες Μαροκινής ή Αλγερινής καταγωγής, πολλοί από τους οποίους το τελευταίο χρονικό διάστημα συλλαμβάνονται και μεταφέρονται στο κέντρο κράτησης μεταναστών στην Κόρινθο.

    Τα συγκεκριμένα υπηρεσιακά σημειώματα θα τους εξασφάλιζαν την αναχώρησή τους από το νησί και στη συνέχεια το πέρασμα των συνόρων μέχρι τις χώρες της κεντρικής Ευρώπης.

    [05] Γεύματα αγάπης από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών στους πρόσφυγες του Ελληνικού

    Γεύματα αγάπης διανεμήθηκαν το μεσημέρι στο κέντρο φιλοξενίας και υποδοχής προσφύγων στο Ελληνικό, με πρωτοβουλία της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και της ΜΚΟ «Αποστολή», της ΚΕΔΕ και του δημάρχου Αμαρουσίου, του Ιδρύματος Μαριάννα Βαρδινογιάννη και του νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία. Συνολικά, μοιράσθηκαν 600 μερίδες φαγητού και σακούλες με παιχνίδια στα μικρά προσφυγόπουλα. Η διανομή των μερίδων φαγητού και των παιχνιδιών έγινε από εθελοντές.

    Οπως σημείωσε ο γενικός διευθυντής της «Αποστολής» Κώστας Δήμτσας «τα τελευταία πέντε χρόνια η Αποστολή έχει διανείμει 18.5 εκατομμύρια μερίδες φαγητού στην Αθήνα. Η σημερινή μας πρωτοβουλία έχει ως στόχο να κατανοήσουν αυτοί οι άνθρωποι το νόημα των δικών μας ημερών». Ο κ. Δήμτσας επισήμανε ότι ανάλογες πρωτοβουλίες θα συνεχιστούν και μετά τις εορτές.

    Σημείωνεται ότι στο κλειστό γήπεδο του χόκεϊ στο Ελληνικό αυτή τη στιγμή διαμένουν 250 περίπου πρόσφυγες και μετανάστες, κυρίως οικογένειες και άνθρωποι που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες.

    [06] Τα μέτρα ασφαλείας στη Νέα Υόρκη ενόψει της Πρωτοχρονιάς "πιο ενισχυμένα από ποτέ", διαβεβαιώνει ο δήμαρχος της πόλης

    Τα μέτρα ασφαλείας που έχουν εφαρμοστεί ενόψει των εορτασμών της Πρωτοχρονιάς στη Νέα Υόρκη, ιδίως τις εκδηλώσεις στην Τάιμς Σκουέρ, είναι «πιο ενισχυμένα από ποτέ» διαβεβαίωσε σήμερα ο δήμαρχος της πόλης Μπιλ ντε Μπλάζιο.

    «Θέλω όλος ο κόσμος να το κατανοήσει και να το μάθει ότι η αστυνομία της Νέας Υόρκης είναι έτοιμη, τα μέτρα που λήφθηκαν για την Πρωτοχρονιά είναι πιο ενισχυμένα από ποτέ» επισήμανε ο δήμαρχος σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό δίκτυο WOR 710.

    Η Νέα Υόρκη θα μπορεί κυρίως να υπολογίζει στη συνδρομή της νεοσυσταθείσας μονάδας για τη μάχη κατά της τρομοκρατίας (Critical Response Command) που αριθμεί 500 στελέχη.

    [07] Στον Γιώργο Σκαμπαρδώνη το βραβείο Μαρκίδες Πούλιου για το 2015

    Στον δημοσιογράφο και συγγραφέα Γιώργο Σκαμπαρδώνη θα δοθεί το Βραβείο Μαρκίδες Πούλιου για το έτος 2015, όπως αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΜ-Θ.

    Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, με τον τρόπο αυτόν το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΜ-Θ αναγνωρίζει τη συμβολή του κ. Σκαμπαρδώνη στη δημοσιογραφία και τη λογοτεχνία, ?δύο πεδία τα οποία κατάφερε με το έργο του να διασυνδέσει αφανώς, κομίζοντας ανανεωτικά στοιχεία από το ένα στο άλλο, χωρίς να καταφύγει στις ευκολίες μιας προφανούς ή επιδεικτικής μείξης?.

    Η απονομή του βραβείου θα γίνει στις 6 Ιανουαρίου, στις 12 το μεσημέρι, στην καθιερωμένη γιορτή και κοπή της πίτας της ΕΣΗΕΜ-Θ, στην αίθουσα συνεδρίων της Ένωσης.

    Το Βραβείο Μαρκίδες Πούλιου, στη μνήμη των πρωτοπόρων δημοσιογράφων από τη Σιάτιστα, που εξέδωσαν το 1791 στη Βιέννη την πρώτη σωζόμενη ελληνική εφημερίδα, θεσπίστηκε το 2008 από το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΜ-Θ. Έχει δοθεί στους δημοσιογράφους Μανόλη Κανδυλάκη, Αλέξανδρο Δερμεντζόγλου, Νίκο Ασλανίδη, Αντώνη Κούρτη, Γιώργη Μελίκη, Θεόδωρο Ιωαννίδη, Χρίστο Ζαφείρη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 29 December 2015 - 19:32:27 UTC