Browse through our Interesting Nodes of Greek Newspapers & Magazines Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-12-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τριήμερη επίσημη επίσκεψη Δ. Βίτσα στην Κύπρο
  • [02] Στα 11,833 δισ. ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο το ενδεκάμηνο Ιανουαρίου - Νοεμβρίου
  • [03] Σε 4.000 θα ανέλθουν οι πλήρεις φορολογικοί έλεγχοι που θα διενεργηθούν το 2016 από το υπουργείο Οικονομικών
  • [04] Οι Βρυξέλλες θα υποδεχθούν με δημόσιες εκδηλώσεις την Πρωτοχρονιά, παρά τις απειλές επιθέσεων
  • [05] Τα μέτρα ασφαλείας στη Νέα Υόρκη ενόψει της Πρωτοχρονιάς "πιο ενισχυμένα από ποτέ", διαβεβαιώνει ο δήμαρχος της πόλης
  • [06] Βρετανία: Περιπολίες οργανώνουν μοτοσικλετιστές κατά των λεηλασιών στις πλημμυρισμένες περιοχές
  • [07] Ενίσχυση των δημόσιων δομών υγείας στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από το υπουργείο Υγείας
  • [08] Νέα Διοικητικά Συμβούλια σε δημόσιους πολιτιστικούς φορείς
  • [09] Πέθανε ο Λέμι Κίλμιστερ των Motorhead

  • [01] Τριήμερη επίσημη επίσκεψη Δ. Βίτσα στην Κύπρο

    Τριήμερη επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποιεί από την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας. Ο κ. Βίτσας κατέθεσε στεφάνι στα Φυλακισμένα Μνήματα και είχε συνάντηση με τον επίτροπο Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα, Φώτη Φωτίου.

    Τις πρακτικές διευθετήσεις για παράδοση και μεταφορά στην Ελλάδα, λειψάνων αγνοουμένων και πεσόντων κατά την τουρκική εισβολή του 1974, που έχουν εκταφεί και ταυτοποιηθεί στις ελεύθερες αλλά και στις κατεχόμενες περιοχές της Κύπρου, συζήτησαν ο κ. Βίτσας και ο κ. Φωτίου. Η παράδοση των λειψάνων θα πραγματοποιηθεί στις 19 Ιανουαρίου 2016, παρουσία του κυρίου Βίτσα και μελών των οικογενειών των αγνοουμένων και πεσόντων από την Ελλάδα.

    Ο Έλληνας υπουργός ενημερώθηκε λεπτομερώς και για τα αποτελέσματα της εκταφής που πραγματοποιήθηκε στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας για εντοπισμό των λειψάνων των καταδρομέων του «ΝΟΡΑΤΛΑΣ» της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας. Όπως αναφέρθηκε από τον επίτροπο Προεδρίας, με βάση τις προκαταρτικές επιστημονικές εξετάσεις έχουν εντοπιστεί λείψανα ή μέρος λειψάνων που ανήκουν σε δεκαπέντε καταδρομείς. Με την ολοκλήρωση των επιστημονικών εξετάσεων τα λείψανα θα παραδοθούν στις οικογένειες τους για αξιοπρεπή ταφή.

    Συμφωνήθηκε επίσης η συγκρότηση κλιμακίου, το οποίο σε συνεργασία με τις ελληνικές στρατιωτικές αρχές θα έλθει σε επαφή με τις οικογένειες που έχουν παραλάβει λανθασμένα λείψανα στο παρελθόν σε μια προσπάθεια να τους πείσει να τα επιστρέψουν.

    Την Τετάρτη ο κ. Βίτσας θα επισκεφθεί το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς (ΓΕΕΦ) και θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον πρόεδρο της Βουλής, Γιαννάκη Ομήρου και τον υπουργό Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Χριστόφορο Φωκαΐδη.

    Την Πέμπτη θα επισκεφθεί το στρατόπεδο της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛΔΥΚ), όπου θα καταθέσει στεφάνι. Το βράδυ της ίδιας ημέρας, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας θα παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις στο στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ για την υποδοχή του νέου έτους και θα ανταλλάξει ευχές με τους αξιωματικούς και τους οπλίτες.

    [02] Στα 11,833 δισ. ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο το ενδεκάμηνο Ιανουαρίου - Νοεμβρίου

    Νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο ύψους 1,5 δισ. ευρώ δημιουργήθηκαν τον Νοέμβριο και σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων τον συγκεκριμένο μήνα το σύνολο του νέου ληξιπρόθεσμου χρέους, ήτοι των οφειλών που έμειναν απλήρωτες από τους φορολογούμενους μέσα στο 2015, διαμορφώθηκε στα 11,833 δισ. ευρώ έναντι 10,380 δισ. ευρώ τον Οκτώβριο.

    Σημειώνεται ότι η αύξηση κατά 1,5 δισ. ευρώ είναι από τις μεγαλύτερες μηνιαίες αυξήσεις οφειλών εντός του έτους, καθώς υπήρξαν πολλαπλές φορολογικές υποχρεώσεις (ΕΝΦΙΑ, φόρος εισοδήματος, δόση οφειλών κ.ά.), ενώ τον τρέχοντα μήνα υπάρχουν και τα τέλη κυκλοφορίας.

    [03] Σε 4.000 θα ανέλθουν οι πλήρεις φορολογικοί έλεγχοι που θα διενεργηθούν το 2016 από το υπουργείο Οικονομικών

    Σε 4.000 θα ανέλθουν οι πλήρεις φορολογικοί έλεγχοι και σε 18.000 οι μερικοί φορολογικοί έλεγχοι που θα διενεργηθούν το 2016 από το υπουργείο Οικονομικών. Με βάση την εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, οι έλεγχοι θα διενεργηθούν από το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου, το Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων και τις Εφορίες.

    Από το σύνολο των υποθέσεων που θα ελεγχθούν, το 50% θα αφορά σε φορολογικά έτη, χρήσεις, υποθέσεις, περιόδους ή υποχρεώσεις της τελευταίας πενταετίας και, συγκεκριμένα, από το 2011 έως το 2015.

    Διαβαστε επίσης:

    Εκτεταμένοι φορολογικοί και ασφαλιστικοί έλεγχοι τις ημέρες των εορτών

    [04] Οι Βρυξέλλες θα υποδεχθούν με δημόσιες εκδηλώσεις την Πρωτοχρονιά, παρά τις απειλές επιθέσεων

    Η πόλη των Βρυξελλών θα γιορτάσει με πολυάριθμες δημόσιες εκδηλώσεις την Πρωτοχρονιά, παρά την απειλή τρομοκρατικών επιθέσεων, δήλωσε ο Πέτερ Μέρτενς, από το κέντρο διαχείρισης κρίσεων του υπουργείου Εσωτερικών του Βελγίου στο ρωσικό πρακτορείο Sputnik.

    Η βελγική αστυνομία έχει συγκεντρώσει πληροφορίες για υπόπτους που σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες κατά τη διάρκεια των εορτών. Σύμφωνα με πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών των οποίων έλαβαν γνώση οι βελγικές διωκτικές αρχές, η αστυνομία ενδεχομένως να αποτελέσει στόχο.

    «Με βάση τις υπάρχουσες πληροφορίες, για τη δημόσια ασφάλεια ? όλα παραμένουν ίδια», τόνισε ο Μέρτενς. «Το επίπεδο συναγερμού αυξήθηκε μόνο σχετικά με τον προσδιορισμό της ασφάλειας των αστυνομικών», τόνισε.

    [05] Τα μέτρα ασφαλείας στη Νέα Υόρκη ενόψει της Πρωτοχρονιάς "πιο ενισχυμένα από ποτέ", διαβεβαιώνει ο δήμαρχος της πόλης

    Τα μέτρα ασφαλείας που έχουν εφαρμοστεί ενόψει των εορτασμών της Πρωτοχρονιάς στη Νέα Υόρκη, ιδίως τις εκδηλώσεις στην Τάιμς Σκουέρ, είναι «πιο ενισχυμένα από ποτέ» διαβεβαίωσε την Τρίτη ο δήμαρχος της πόλης Μπιλ ντε Μπλάζιο.

    «Θέλω όλος ο κόσμος να το κατανοήσει και να το μάθει ότι η αστυνομία της Νέας Υόρκης είναι έτοιμη, τα μέτρα που λήφθηκαν για την Πρωτοχρονιά είναι πιο ενισχυμένα από ποτέ» επισήμανε ο δήμαρχος σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό δίκτυο WOR 710.

    Η Νέα Υόρκη θα μπορεί κυρίως να υπολογίζει στη συνδρομή της νεοσυσταθείσας μονάδας για τη μάχη κατά της τρομοκρατίας (Critical Response Command) που αριθμεί 500 στελέχη.

    [06] Βρετανία: Περιπολίες οργανώνουν μοτοσικλετιστές κατά των λεηλασιών στις πλημμυρισμένες περιοχές

    Oι μοτοσικλετιστές της περιοχής του Μπράντφορντ, στη βόρεια Αγγλία, έσπευσαν στο πλευρό των αστυνομικών αρχών προκειμένου να αποτρέψουν το ενδεχόμενο λεηλασιών κατά τη διάρκεια της νύχτας στις πληγείσες από την κακοκαιρία περιοχές που έχουν βυθιστεί κάτω από τα λασπόνερα, δήλωσε ένας από τους επικεφαλής της ομάδας των μοτοσικλετιστών στο Γαλλικό Πρακτορείο.

    «Είδαμε στο Facebook ότι υπήρξαν περιστατικά λεηλασιών στο Μάιδολμροϊντ και το Χέμπντεν Μπριτζ και ο κόσμος κουράστηκε να τον ληστεύουν» εξήγησε ο Λόιντ Σπένσερ, 57 ετών, ιδιοκτήτης της παμπ "The Northern" στο Μπράντφορντ.

    «Η αστυνομία δυσκολεύεται να (μας) προστατεύσει, επομένως μας είπαν "εντάξει, ό,τι μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε?"».

    Το βόρειο τμήμα της Αγγλίας έχει πληγεί τις τελευταίες ημέρες από κατακλυσμιαίες βροχές που προκάλεσαν εκτεταμένες πλημμύρες, ενώ αύριο αναμένεται να σαρώσει την περιοχή μια νέα καταιγίδα που θα δυσχεράνει την κατάσταση.

    Η αστυνομία του δυτικού Γιόρκσιρ ανακοίνωσε την ενίσχυση των περιπολιών κατά τη διάρκεια της νύχτας αφού έλαβε καταγγελίες από τους πλημμυροπαθείς ότι λευκά φορτηγά κυκλοφορούν στην περιοχή για να κλέψουν τα υπάρχοντά τους που έχουν μεταφέρει έξω από τα πλημμυρισμένα σπίτια τους, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο τύπου.

    «Όλοι μας είμαστε μεγαλόσωμοι. Επομένως όταν μας δουν να καταφθάνουμε, γενικά το βάζουν στα πόδια» εξήγησε ο Λόιντ Σπένσερ.

    [07] Ενίσχυση των δημόσιων δομών υγείας στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από το υπουργείο Υγείας

    Σημαντικό κονδύλι θα διαθέσει το υπουργείο Υγείας για την ενίσχυση των δημόσιων δομών υγείας σε ανθρώπινο δυναμικό και την προμήθεια εξοπλισμού και υγειονομικού υλικού, κυρίως στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, όπου παρατηρούνται αυξημένες προσφυγικές ροές.

    Το κονδύλι ύψους 3.270.000 ευρώ που εξασφάλισε το υπουργείο Υγείας, είναι από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο της Έκτακτης Χρηματοδότησης του Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας (ISF) της Γενικής Διεύθυνσης Μετανάστευσης & Εσωτερικών Υποθέσεων (DG HOME).

    Σήμερα μάλιστα, αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ΚΕΕΛΠΝΟ, η πρόσκληση εκδήλωση ενδιαφέροντος για την κάλυψη 141 θέσεων σε Νοσοκομεία, ΠΕΔΥ, Περιφερειακά Ιατρεία και ΕΚΑΒ. Καταληκτική ημερομηνία είναι η 14/01/2016.

    Οι προσλήψεις αφορούν συμβάσεις έργου ορισμένου χρόνου, τουλάχιστον οκτάμηνης διάρκειας, με δυνατότητα ανανέωσης σύμφωνα με επόμενες χρηματοδοτικές ροές.

    Οι παραπάνω θέσεις θα καλύψουν τις άμεσες και επιτακτικές ανάγκες που έχουν προκύψει λόγω των αμείωτων προσφυγικών ροών στα Γενικά Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας σε Μυτιλήνη, Χίο, Σάμο, Λέρο, Λέσβο, Κάλυμνο, Κω, Ρόδο, Τήλο και Σύμη. Επιπλέον, ενισχύονται τα παραρτήματα του ΕΚΑΒ στο Ανατολικό Αιγαίο (Ρόδος, Μυτιλήνη, Σάμος, Χίος, Κως, Κάλυμνος και Λέρος), καθώς προκηρύσσονται και θέσεις Διασωστών - Πληρώματα Ασθενοφόρων.

    [08] Νέα Διοικητικά Συμβούλια σε δημόσιους πολιτιστικούς φορείς

    Αλλαγές στις διοικήσεις δημόσιων πολιτιστικών φορέων, ανακοίνωσε το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Ειδικότερα, όπως ενημερώνει η ανακοίνωση «στο Εθνικό Θέατρο, ο κ. Παντελής Δεντάκης (ηθοποιός, σκηνοθέτης) αντικαθιστά την κ. Αμαλία Μουτούση, μετά από την παραίτησή της, ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του θεάτρου. Η θητεία του κ. Δεντάκη λήγει στις 5 Μαΐου 2018, ημερομηνία κατά την οποία θα ολοκληρωνόταν η θητείατης κυρίας Μουτούση».

    Αντίστοιχα, «στην Κρατική Σχολή Ορχηστρικής Τέχνης, την κυρία Ιωάννα Παπελάση, η οποία παραιτήθηκε, αντικαθιστάο κ. Σωτήρης Μουσούρης (οικονομολόγος, νομικός, Πρόεδρος του Ελληνο-Αφρικανικού Επιμελητηρίου Εμπορίου και Ανάπτυξης) , η θητεία του οποίου λήγει στις 19 Φεβρουαρίου 2016.

    Ο κ.Χανς - Ούβε - Παπαματθαίου - Μάτσκε (καθηγητής του τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας) αντικαθιστά τον κ. Κωνσταντίνο Γκαρέλα, μετά από την παραίτησή του, στη θέση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης. Η θητεία του κ. Παπαματθαίου - Μάτσκε λήγει στις 24 Ιανουαρίου 2018, ημερομηνία κατά την οποία θα ολοκληρωνόταν η θητεία του κ. Κωνσταντίνου Γκαρέλα».

    Μετά τη λήξη της τριετούς θητείας των μελών του ΔΣ στον Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, οι κ. Νικήτας Μυλόπουλος (καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας), κα Αναστασία Λαδά (ομότιμη καθηγήτρια Αρχιτεκτονικής ΑΠΘ), κ. Κωνσταντίνος-Σωτήριος Βόμβολος (συνθέτης), κ. Ραφαήλ-Ρόλλυ Γκατένιο (επιχειρηματίας), κ. Δήμος Γκουνταρούλης (μουσικός, καθηγητής στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης), κα Ίντα Μασαράνο (νομικός), κα Ιωάννα Ναούμ (επίκουρη καθηγήτρια Φιλοσοφικής Σχολής ΑΠΘ), κα Ιουλία Πιπινιά (επίκουρη καθηγήτρια Ιστορίας Θεάτρου, Τμήμα Θεάτρου Σχολής Καλών Τεχνών ΑΠΘ), κα Δάφνη Τραγάκη (λέκτορας στην Ανθρωπολογία της Μουσικής, Τμήμα Ιστορίας Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας), κ. Ιωάννης Τσιτσελίκης (μουσικός) αντικαθιστούν τους κ. Αλέξανδρο Μπακατσέλο, κ. Γεώργιο Πενέλη, κ. Παρασκευά Αρβανιτάκη, κ. Παναγιώτη Δέντζορα, κ. Στέφανο Τσιτσόπουλο, κα Ιφιγένεια Ταξοπούλου, κ. Γεώργιο Χριστιανάκη, κ. Κωνσταντίνο Ράπτη, κ. Αλέξανδρο Ευκλείδη, κα Ελισάβετ Υιόκα-Σουλτάνη.

    Παραμένει στη θέση του προέδρου του ΔΣ του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης, ο κ. Χαράλαμπος Λεφάκης. Η κα Θέλξη Ματίκα (πιανίστα) αντικαθιστά τον κ. Χασδάι Καπόν, μετά τη λήξη της θητείας του, στη θέση του αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου, ενώ οι κ. Αναστάσιος Βασιλειάδης (επίκουρος καθηγητής του τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης, Πανεπιστημίου Μακεδονίας), κ. Λεωνίδας Σδούκος (δικηγόρος) και κ. Πέτρος Παπαεμμανουήλ (καθηγητής Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης) αντικαθιστούν τους κ. Σίμο Παπάνα, κ. Ευάγγελο Στοϊκό και κα Σωτηρία Γκούγκα, μετά τη λήξη της θητείας τους, στις θέσεις των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του οργανισμού. Η θητεία του ΔΣ είναι διετής.

    [09] Πέθανε ο Λέμι Κίλμιστερ των Motorhead

    Ο επικεφαλής του βρετανικού συγκροτήματος χέβι μέταλ Motorhead, Ίαν «Λέμι» Κίλμιστερ, πέθανε από καρκίνο σε ηλικία 70 ετών, ανακοίνωσε το συγκρότημα.Ο μυθικός ρόκερ, τραγουδιστής και μπασίστας του συγκροτήματος, ένας από τους μεγάλους επιζώντες του ροκ εν ρολ, αν και μνημειώδης γλεντοκόπος, είχε διαγνωστεί με καρκίνο το Σάββατο.

    Εμβληματική φυσιογνωμία, ο τραγουδιστής, που ζούσε στο Λος Άντζελες, είχε μια απαράμιλλη εμφάνιση, με φαβορίτες, προτεταμένες ελιές στο πρόσωπο και φορούσε ένα μαύρο καπέλο όπως στα μαύρα ήταν και η υπόλοιπη αμφίεσή του.Στη σκηνή είχε το μικρόφωνο τοποθετημένο πάνω από το κεφάλι του ώστε να τραγουδά κοιτώντας προς τα πάνω.Θεωρείτο ένας από τους πρωτοπόρους της χέβι μέταλ, αν και έλεγε πάντα ότι οι Motorhead ήταν ένα ροκ εν ρολ συγκρότημα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 29 December 2015 - 21:32:33 UTC