Subscribe to our Personal NewsPaper (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-12-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στα 11,833 δισ. ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο
  • [02] Στο δόκανο των αρχών δίκτυο που βάφτιζε μετανάστες ως Σύρους
  • [03] Η Frontex αναπτύσσει 293 συνοριοφύλακες στα ελληνικά νησιά
  • [04] Κύμα κακοκαιρίας σε όλη τη χώρα και «λευκή» Πρωτοχρονιά
  • [05] Η Bουλή της Γεωργίας έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στον νέο πρωθυπουργό
  • [06] Aυστηρότερους έλεγχους συριακών διαβατηρίων ζητά από την ΕΕ o Γάλλος υπουργός Εσωτερικών

  • [01] Στα 11,833 δισ. ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο

    Νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο ύψους 1,5 δισ. ευρώ δημιουργήθηκαν τον Νοέμβριο και σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων τον συγκεκριμένο μήνα το σύνολο του νέου ληξιπρόθεσμου χρέους, ήτοι των οφειλών που έμειναν απλήρωτες από τους φορολογούμενους μέσα στο 2015, διαμορφώθηκε στα 11,833 δισ. ευρώ έναντι 10,380 δισ. ευρώ τον Οκτώβριο.

    Σημειώνεται ότι η αύξηση κατά 1,5 δισ. ευρώ είναι από τις μεγαλύτερες μηνιαίες αυξήσεις οφειλών εντός του έτους, καθώς υπήρξαν πολλαπλές φορολογικές υποχρεώσεις (ΕΝΦΙΑ, φόρος εισοδήματος, δόση οφειλών κ.ά.), ενώ τον τρέχοντα μήνα υπάρχουν και τα τέλη κυκλοφορίας.

    [02] Στο δόκανο των αρχών δίκτυο που βάφτιζε μετανάστες ως Σύρους

    Ένας μετανάστης από την Αλγερία συνελήφθη την Τρίτη το πρωί στο λιμάνι της Μυτιλήνης από στελέχη του Λιμενικού Σώματος, την ώρα που αποβιβαζόταν από το πλοίο της γραμμής, από τον Πειραιά. Στις αποσκευές του βρέθηκαν 67 πλαστά υπηρεσιακά σημειώματα προσωρινής διαμονής μεταναστών.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πλαστά έγγραφα φέρονται να έχουν εκδοθεί από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης και σε όλα οι κάτοχοί τους εμφανίζονταν ως Σύροι. Εικάζεται πως τα πλαστά έγγραφα προορίζονταν για μετανάστες Μαροκινής ή Αλγερινής καταγωγής, πολλοί από τους οποίους το τελευταίο χρονικό διάστημα συλλαμβάνονται και μεταφέρονται στο κέντρο κράτησης μεταναστών στην Κόρινθο.

    Τα συγκεκριμένα υπηρεσιακά σημειώματα θα τους εξασφάλιζαν την αναχώρησή τους από το νησί και στη συνέχεια το πέρασμα των συνόρων μέχρι τις χώρες της κεντρικής Ευρώπης.

    [03] Η Frontex αναπτύσσει 293 συνοριοφύλακες στα ελληνικά νησιά

    Η Frontex, ο ευρωπαϊκός οργανισμός για τη διαχείριση της επιχειρησιακής συνεργασίας στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, ανακοίνωσε σήμερα την ανάπτυξη 293 συνοριοφυλάκων και 15 πλοίων στα ελληνικά νησιά, ως απάντηση σε αίτημα της Αθήνας.

    «Η Frontex άρχισε χθες (Δευτέρα) την ανάπτυξη 293 λειτουργών και 15 πλοίων στα ελληνικά νησιά, στο πλαίσιο μιας νέας επιχείρησης ταχείας επέμβασης που ονομάσθηκε Ποσειδών, έπειτα από αίτημα της Ελλάδας για επιπλέον βοήθεια στα εξωτερικά σύνορά της στο Αιγαίο», αναφέρει ο οργανισμός σε ανακοίνωσή του.

    «Ο αριθμός των συνοριοφυλάκων που θα αναπτυχθούν θα αυξηθεί σταδιακά σε περισσότερους από 400, καθώς και ο αριθμός των πλοίων, των οχημάτων και άλλου τεχνικού εξοπλισμού, για να βοηθήσουν τις εθνικές αρχές να διαχειρισθούν τη χωρίς προηγούμενο μεταναστευτική πίεση στα εξωτερικά σύνορα της Ελλάδας», προσθέτει η Frontex, που έχει την έδρα του στη Βαρσοβία.

    [04] Κύμα κακοκαιρίας σε όλη τη χώρα και «λευκή» Πρωτοχρονιά

    Σημαντική μεταβολή του καιρού αναμένεται από τις πρώτες πρωινές ώρες και από τα βόρεια με τοπικές χιονοπτώσεις, μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας και ενισχυμένους βόρειους βορειοανατολικούς άνεμους που η έντασή τους στο Αιγαίο θα φθάσει σταδιακά τα 7 με 8 μποφόρ.

    Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές κυρίως στα βόρεια και ανατολικά. Από το βράδυ, τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και τη νύχτα πιθανόν και στα βόρεια προάστια. Η θερμοκρασία θα κυμανθειαπό 5 έως 13 βαθμούς κελσίου.

    Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με βροχή η χιονόνερο. Χιονοπτώσεις στα ορεινά -ημιορεινά που βαθμιαία θα επεκταθούν και στις πεδινές περιοχές. Η θερμοκρασια θα κυμανθεί από -01 (μείον ένα) έως 9 βαθμούς κελσίου.

    Στο μεταξύ, σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής ώστε να αντιμετωπιστούν άμεσα και έγκαιρα οποιεσδήποτε ανάγκες προκύψουν.Παράλληλα, λειτουργούν θερμαινόμενοι χώροι για τους πολίτες σε όλες τις ενότητες της Περιφέρειας Αττικής. Οι σχετικές λίστες βρίσκονται μόνιμα αναρτημένες και με διαρκή επικαιροποίηση, στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας.

    Μέτρα για τους αστέγους λαμβάνει και ο δήμος Αθηναίων.Συγκεκριμένα, ανοίγει, στις 10 το πρωί, θερμαινόμενη αίθουσα για τους αστέγους στο χώρο της 4ης Δημοτικής Κοινότητας (Λένορμαν και Αλεξανδρείας 35).

    Δεδομένων των εκτιμήσεων για διατήρηση των θερμοκρασιών σε χαμηλά επίπεδα, από το Σάββατο το πρωί και για όσο χρειαστεί, στη μάχη για την προστασία ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, εισέρχεται το Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο του Ρουφ (Πειραιώς και Εχελιδών 69).

    Συνεργεία του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων και οι συνεργαζόμενες εθελοντικές οργανώσεις και φορείς, ενημερώνουν τους αστέγους συμπολίτες μας για την λειτουργία των χώρων αυτών.Καθ' όλη τη διάρκεια του 24ώρου ο τετραψήφιος αριθμός 1595 του δήμου Αθηναίων, θα είναι διαθέσιμος για τη συνδρομή των πολιτών, για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

    [05] Η Bουλή της Γεωργίας έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στον νέο πρωθυπουργό

    Η Bουλή της Γεωργίας έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση του πρωθυπουργού Γκιόρκι Κβιρικασβίλι χθες.Ογδονταέξι βουλευτές ψήφισαν υπέρ του νέου υπουργικού συμβουλίου και του προγράμματος που προτείνει, με 26 ψήφους εναντίον.«Η νέα κυβέρνηση της οποίας ηγείται ο Κβιρικασβίλι έχει γίνει αποδεκτή από τη πλειοψηφία των ψήφων», είπε ο πρόεδρος της Βουλής Ντέιβιντ Ουσουπασβίλι.

    Προτού προταθεί ως πρωθυπουργός μετά την αναπάντεχη παραίτηση την περασμένη Τετάρτη του Ιρακλί Γκαριμπασβίλι, ο Κβιρικασβίλι, 48, υπηρέτησε ως υπουργός Εξωτερικών και αναπληρωτής πρωθυπουργός.

    [06] Aυστηρότερους έλεγχους συριακών διαβατηρίων ζητά από την ΕΕ o Γάλλος υπουργός Εσωτερικών

    Η Γαλλία ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να βελτιώσει την ανίχνευση των πλαστών συριακών διαβατηρίων που χρησιμοποιούνται από άτομα τα οποία προσπαθούν να μπουν στην Ευρώπη, καθώς δύο από τους βομβιστές αυτοκτονίας στις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι είχαν τέτοια διαβατήρια πάνω τους.

    Σε μια επιστολή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ ζήτησε από την ΕΕ να εντείνει τα μέτρα ασφαλείας με την βελτίωση της ποιότητας των μηχανημάτων που χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων στα εξωτερικά σύνορα, συγκεκριμένα την Ελλάδα και την Ιταλία.Στην επιστολή του, που περιήλθε σε γνώση του Ρόιτερς, ο υπουργός είπε ότι κυκλοφορούν διαβατήρια με κενά αντί για ατομικά στοιχεία τα οποία έχουν κλαπεί από διοικητικές υπηρεσίες σε τόπους υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους, και όταν προστεθούν τα στοιχεία είναι δύσκολο να αναγνωριστούν ως πλαστά.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 30 December 2015 - 5:32:30 UTC