Browse through our Interesting Nodes of Diplomatic Missions in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-12-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρ. Παυλόπουλος: Γενοκτονία κατά των Γιαζίντι από το Ισλαμικό Κράτος
  • [02] Ευρ. Στυλιανίδης στο Πρακτορείο FM 104,9: Διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα σε Μεϊμαράκη και Μητσοτάκη
  • [03] Ανδρ. Παπαμιμίκος: Δυστυχώς στην παράταξη κάποιοι εμποδίζουν σκόπιμα την εξέλιξη
  • [04] ΥΠΟΙΚ: 'Ακρως ικανοποιητική η προσέλευση για την καταβολή τελών κυκλοφορίας
  • [05] Κατά 8,3% μειώθηκαν τα οδικά τροχαία ατυχήματα, τον Οκτώβριο
  • [06] Άγνωστα τα αίτια του θανάτου βρέφους, στον καταυλισμό προσφύγων του Καρά Τεπ
  • [07] Συμβουλές της ΓΓΠΠ, ενόψει της επιδείνωσης του καιρού
  • [08] Πρόσθετες ρωσικές κυρώσεις κατά της Τουρκίας
  • [09] Ο Γερμανός επίτροπος της Ε.Ε. Γκίντερ Έτινγκερ εκφράζει φόβους για αποσύνθεση της ΕΕ
  • [10] Θέατρο 2015: Πάει ο παλιός ο χρόνος...
  • [11] Στο Ίδρυμα Ευγενίδου έκθεση για το απολιθωμένο δάσος Λέσβου
  • [12] Στο Θησείο, με φόντο την Ακρόπολη, θα υποδεχθεί ο δήμος Αθηναίων το 2016
  • [13] Ιταλικό ανοικτό αυτοκίνητο με αναβαθμισμένο τεχνολογικό υπόβαθρο

  • [01] Πρ. Παυλόπουλος: Γενοκτονία κατά των Γιαζίντι από το Ισλαμικό Κράτος

    «Οι στυγνοί εγκληματίες του Daesh, μέσα και από την γενοκτονία των Γιαζίντι, είναι για εμάς εχθροί της Δημοκρατίας και του Πολιτισμού και διαπράττουν εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας. Και ως τέτοιοι πρέπει να αντιμετωπισθούν άμεσα και αποτελεσματικά». Αυτό δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, υποδεχόμενος το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο την κα Νάντια Μουράντ Μπασί Τάχα, η οποία είχε πέσει θύμα απαγωγής τον Αύγουστο του 2014 από μέλη του Ισλαμικού Κράτους.

    Η νεαρή Γιαζίντι ευχαρίστησε τον κ. Παυλόπουλο για την ευκαιρία να εκφράσει τα δεινά τα οποία υφίσταται ο λαός της, σημειώνοντας: «Εγώ είχα την τύχη να γλιτώσω, από τις δυνάμεις του Daesh (Ιsis) μεταξύ των χιλιάδων κοριτσιών που είχαν απαχθεί. Το Daesh επιτέθηκε στις 3 Μαρτίου του 2014. Σκότωσαν τους άντρες και πήραν τα παιδία. Τους πήραν στα στρατόπεδά τους, στις βάσεις τους στη Μοσούλη στην Συρία και αλλού και μας οδήγησαν προς τους πολεμιστές σε διάφορα σημεία. Κάθε μέρα μας πωλούσαν σε άνδρες του Daesh είτε της Συρίας είτε του Ιράκ. Εγώ δεν έμεινα πολύ καιρό, έμεινα τρεις μήνες , αλλά με πήρανε πάνω από δώδεκα αγωνιστές ή πολεμιστές, αντάρτες του Daesh.

    Πήρανε τα αδέλφια μου, σκότωσαν τους συναδέλφους μου, τους συναγωνιστές μου και με κρατούσαν αιχμάλωτη. Πέρασε ένας χρόνος από τότε, αλλά αυτές οι πράξεις συνεχίζονται μέχρι σήμερα, εις βάρος πολλών μειονοτήτων.

    Μέχρι αυτή τη στιγμή υπάρχουνε 3.400 άτομα τα οποία κρατούνται και είναι Σύροι ή Ιρακινοί. Το 40 τοις εκατό των περιοχών που κατοικούμε, ακόμα είναι υποδουλωμένα υπό την κατοχή αυτών των δυνάμεων. Ακόμα και τα μέρη τα οποία απελευθερώθηκαν, ο λαός μου δεν θέλει να επιστρέψει γιατί έχουν πλήρως καταστραφεί και ισοπεδωθεί. Σας απευθύνω έκκληση να μεταφέρετε τη φωνή μου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, διότι παρά την παρέλευση αυτού του έτους, συνεχίζονται και βρίσκονται υπό κατοχή, υπό ομηρία χιλιάδες γυναίκες και μικρά παιδιά. Αυτό που ζητάμε είναι να απελευθερωθεί το υπόλοιπο τμήμα των εδαφών μας και να επιστρέψουν ελεύθερες οι γυναίκες και τα παιδιά στη Συρία, στο Ιράκ, στα εδάφη τα οποία ζούσαμε».

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρότεινε η Ελλάδα να μεσολαβήσει, διά μέσου του γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, ώστε να ζητηθεί από τον πρόεδρο της Ευρωβουλής Μάρτιν Σουλτς, να μιλήσει η κα Νάντια Μουράντ Μπασί Τάχα στην ολομέλεια του ΕΚ, προκειμένου να αναδειχθεί περεταίρω το πρόβλημα.

    [02] Ευρ. Στυλιανίδης στο Πρακτορείο FM 104,9: Διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα σε Μεϊμαράκη και Μητσοτάκη

    Σαφείς διαχωριστικές γραμμές διακρίνει ανάμεσα στους υποψηφίους Βαγγέλη Μεϊμαράκη και Κυριάκο Μητσοτάκη, ο πρώην βουλευτής του κόμματος, Ευριπίδης Στυλιανίδης ο οποίος επισημαίνει ότι οι ψηφοφόροι στις εκλογές της 1οης Ιανουαρίου καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα στη νεοφιλελεύθερη οικονομική και πολιτική αριστοκρατία και την λαϊκή ? πατριωτική κεντροδεξιά.

    Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ ? ΜΠΕ Πρακτορείο FM104,9 και στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση» με τον Κώστα Μπλιάτκα, είπε ότι οι διαφορές ανάμεσα στις πολιτικές που εκφράζουν οι δύο υποψήφιοι είναι σαφείς και για το λόγο αυτό οι νεοδημοκράτες με την ψήφο τους θα αποφασίσουν ποια παράταξη θα επιλέξουν να αντιπαρατεθεί απέναντι σε μια κυβέρνηση ? που όπως είπε ? έχει να επιδείξει «διπροσωπία και αναποτελεσματικότητα».

    [03] Ανδρ. Παπαμιμίκος: Δυστυχώς στην παράταξη κάποιοι εμποδίζουν σκόπιμα την εξέλιξη

    Αιχμές εναντίον όσων σκόπιμα εμποδίζουν την εξέλιξη της Νέας Δημοκρατίας αφήνει, με συνέντευξη του στο tovima.gr, ο γραμματέας της ΝΔ, Ανδρέας Παπαμιμίκος.

    Ο κ. Παπαμιμίκος αναφέρθηκε στα φέουδα που θεωρούν ότι έχουν κάποιοι εντός ΝΔ, αναγνωρίζει λάθη του, ωστόσο σημειώνει, αιχμηρά, πως το μεγαλύτερο λάθος (του) ήταν ότι αντί να συμβιβαστεί με την επετηρίδα και τα «ιερατεία» που έχουν καθιερώσει κάποιοι, θέλησε να ανοίξει τον δρόμο για να έχουν οι νεότεροι ίσες ευκαιρίες, όπως χαρακτηριστικά λέει, για να συμπληρώσει δεικτικά: «Δυστυχώς σ' αυτή την παράταξη κάποιοι εμποδίζουν σκόπιμα την εξέλιξη και μ' αυτό δεν μπορούσα να συμβιβαστώ».

    Σχετικά με την προσπάθεια για ανανέωση της Νέας Δημοκρατίας, της οποίας εμφανίζεται υπέρμαχος, φωτογράφησε εκείνους που κατά τη γνώμη του υπονόμευσαν αυτή την προσπάθεια, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως το εγχείρημα υπονομεύεται «από ανθρώπους που είχαν μάθει να βολεύονται σε μία συρρικνωμένη αλλά ελεγχόμενη παράταξη, γιατί γνώριζαν πως από τη στιγμή που θα άνοιγαν οι πόρτες, θα είχε αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για τους μη ικανούς».

    [04] ΥΠΟΙΚ: 'Ακρως ικανοποιητική η προσέλευση για την καταβολή τελών κυκλοφορίας

    'Ακρως ικανοποιητική κρίνεται από το υπουργείο Οικονομικών η, έως σήμερα, προσέλευση των πολιτών για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας, καθώς από το 55% των υπόχρεων την παραμονή των Χριστουγέννων, το ποσοστό ανήλθε χθες στο 80%.Οι παράγοντες του υπουργείου θα αξιολογήσουν εκ νέου την κατάσταση αύριο το πρωί και ενδεχομένως να μη δοθεί, για πρώτη φορά, παράταση στην προθεσμία. Με δεδομένο μάλιστα, ότι πέρυσι καταβλήθηκαν κατά τη διάρκεια της παράτασης τα τέλη κυκλοφορίας από μόλις 40.000 ιδιοκτήτες οχημάτων.

    Όσον αφορά στις καταθέσεις πινακίδων στις εφορίες, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία του υπουργείου η κατάθεση των πινακίδων και η ακινησία των οχημάτων για να μην καταβληθούν τέλη κυκλοφορίας και φόροι θα γίνει εφέτος από περίπου 107.000 ιδιοκτήτες, σχεδόν όσους και πέρυσι.Από το 2009, το ζήτημα της κατάθεσης πινακίδων πήρε έντονους αυξητικούς ρυθμούς και το χειρότερο έτος ήταν το 2013, όταν τέθηκαν σε ακινησία 318.497 οχήματα.

    [05] Κατά 8,3% μειώθηκαν τα οδικά τροχαία ατυχήματα, τον Οκτώβριο

    Μείωση 8,3% σημειώθηκε στα οδικά τροχαία ατυχήματα, που συνέβησαν σε ολόκληρη τη χώρα και προκάλεσαν το θάνατο ή τον τραυματισμό ατόμων, τον Οκτώβριο εφέτος σε σύγκριση ?ε τον αντίστοιχο μήνα του 2014 και ανήλθαν σε 919 τον αριθμό.

    Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, στα ατυχήματα αυτά κατεγράφησαν 55 νεκροί (μείωση 267,7%), 77 βαριά τραυματίες μείωση 15,4%) και 1.011 ελαφρά τραυματίες (μείωση 10,9%).

    [06] Άγνωστα τα αίτια του θανάτου βρέφους, στον καταυλισμό προσφύγων του Καρά Τεπ

    Άγνωστα παραμένουν τα αίτια του θανάτου ενός βρέφους 6 μηνών σήμερα νωρίς τα χαράματα στον καταυλισμό προσφύγων του Καρά Τεπέ. Όπως όλα δείχνουν το βρέφος μεταφέρθηκε νεκρό στο νοσοκομείο Μυτιλήνης με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, όμως παρά τις προσπάθειες των γιατρών δεν επανήλθε.

    Το άτυχο βρέφος συριακής καταγωγής διέμενε από χθες με την οικογένεια του, που περιλαμβάνει και άλλα τέσσερα παιδιά, σε οικίσκο στον Καρά Τεπέ. Εκεί πήγαν αφού προηγουμένως παρέμειναν επί δυο σχεδόν μέρες στον περιβάλλοντα χώρο του Κέντρου Πιστοποίησης και καταγραφής μεταναστών και προσφύγων στη Μόρια (το γνωτό hot spot της Λέσβου), προκειμένου να καταγραφούν.

    Οι γονείς του υποστηρίζουν ότι ενώ κοιμόταν παρουσίασε πρόβλημα με την αναπνοή του.

    [07] Συμβουλές της ΓΓΠΠ, ενόψει της επιδείνωσης του καιρού

    H Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ενόψει της αναμενόμενης επιδείνωσης του καιρού, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων.

    Συγκεκριμένα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση θυελλωδών ανέμων, συνιστά:

    - Να ασφαλίσουν αντικείμενα, τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

    - Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές όπου ελαφρά αντικείμενα, όπως γλάστρες και σπασμένα τζάμια, μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος.

    Επίσης, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού:

    Εάν πρόκειται να μετακινηθούν με το αυτοκίνητο:

    - Να ενημερωθούν για τον καιρό και για την κατάσταση του οδικού δικτύου.

    - Να έχουν στο όχημά τους αντιολισθητικές αλυσίδες και το ρεζερβουάρ γεμάτο καύσιμα.

    - Να ταξιδεύουν, εφόσον είναι αναγκαίο, κατά προτίμηση στη διάρκεια της ημέρας, προτιμώντας τους κεντρικούς δρόμους.

    - Να ενημερώνουν τους οικείους τους για τη διαδρομή που πρόκειται να ακολουθήσουν.

    - Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους, ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων.

    - Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων.

    Αν μετακινούνται πεζοί:

    - Να ντύνονται με πολλά στρώματα από ελαφριά ρούχα, αντί για ένα βαρύ ρούχο και να φορούν κατάλληλα παπούτσια, ώστε να αποφύγουν τραυματισμούς λόγω της ολισθηρότητας.

    - Να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά τη διάρκεια αιχμής των φαινομένων (έντονη χιονόπτωση, συνθήκες παγετού).

    [08] Πρόσθετες ρωσικές κυρώσεις κατά της Τουρκίας

    Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ υπέγραψε διάταγμα για την εφαρμογή πρόσθετων οικονομικών κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας που θα τεθούν σε ισχύ από 1ης Ιανουαρίου.

    Τα πρόσθετα μέτρα απαγορεύουν σε τουρκικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον ξενοδοχειακό κλάδο, στο τομέα του τουρισμού και της παροχής υπηρεσιών προς πελάτες να λειτουργούν στη Ρωσία.

    Η λίστα των μέτρων επεκτείνεται επίσης στον κατασκευαστικό τομέα, σε αρχιτεκτονικές δραστηριότητες και στη βιομηχανία της ξυλείας.

    [09] Ο Γερμανός επίτροπος της Ε.Ε. Γκίντερ Έτινγκερ εκφράζει φόβους για αποσύνθεση της ΕΕ

    Ο ευρωπαίος επίτροπος Γκίντερ Έτινγκερ εκφράζει για πρώτη φορά φόβους για μια αποσύνθεση της ΕΕ, κυρίως υπό την πίεση των λαϊκιστών, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στη γερμανική εφημερίδα Bild.

    «Η ΕΕ έχει μάθει να ξεπερνάει τις κρίσεις, αλλά αυξάνεται ο αριθμός των χωρών που αποκτούν κυβερνήσεις ασταθείς ή λαϊκιστικές. Αυτό με ανησυχεί και αντιλαμβάνομαι για πρώτη φορά έναν σοβαρό κίνδυνο αποσύνθεσης της ΕΕ», σημειώνει ο Γερμανός Επίτροπος που είναι αρμόδιος για την Ψηφιακή Οικονομία.

    Ο Έτινγκερ, μέλος του συντηρητικού κόμματος της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ, αναγνωρίζει ότι η διεύρυνση της ΕΕ προς τις χώρες της ανατολικής Ευρώπης μετά την πτώση του σιδηρού παραπετάσματος έγινε πολύ γρήγορα και δεν ευνοεί σήμερα την ικανότητα δράσης της Ευρώπης, καθώς οι Ευρωπαίοι βρίσκονται σε αντιπαράθεση όσον αφορά την στάση που θα υιοθετήσει η ΕΕ για την αντιμετώπιση του μεγάλου προσφυγικού κύματος στη γηραιά ήπειρο.

    [10] Θέατρο 2015: Πάει ο παλιός ο χρόνος...

    Εμπνευσμένες παραστάσεις, μεγάλα ονόματα της διεθνούς σκηνής, ιστορικοί θίασοι, αλλά και κόντρες και διαξιφισμοί καθώς και δύο μεγάλες απώλειες, του Διαγόρα Χρονόπουλου και του Μηνά Χατζησάββα, σημάδεψαν το θεατρικό τοπίο του 2015.

    Το ΑΠΕ-ΜΠΕ σταχυολογεί κάποια από τα σημαντικότερα γεγονότα της χρονιάς που φεύγει:

    [11] Στο Ίδρυμα Ευγενίδου έκθεση για το απολιθωμένο δάσος Λέσβου

    Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου θα παρουσιάσει από 25 Ιανουαρίου έως 31 Μαΐου 2016 στο Ίδρυμα Ευγενίδου στην Αθήνα την περιοδική έκθεση «Το ΔΑΣΟΣ κάτω από το ΔΡΟΜΟ».

    Η έκθεση φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου τους τελευταίους έξι μήνες παρουσιάζει για πρώτη φορά στο Αθηναϊκό κοινό τα προκαταρκτικά αποτελέσματα και ενδεικτικά ανασκαφικά ευρήματα από τις απολιθωματοφόρες θέσεις που αποκαλύφθηκαν στις εκσκαφές κατά τη διάρκεια κατασκευής του νέου οδικού άξονα Καλλονής - Σιγρίου. Τμήμα του νέου αυτού οδικού άξονα διασχίζει την προστατευόμενη περιοχή του Απολιθωμένου Δάσους από το Σίγρι έως την Άντισσα.

    Οι ανασκαφές του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου έχουν φέρει στο φως ευρήματα ιδιαίτερης επιστημονικής αξίας, καθώς έχουν αποκαλυφθεί σημαντικά τεκμήρια της σύνθεσης των απολιθωμένων δασών της Λέσβου και του Αιγαίου καθώς και άγνωστες λεπτομέρειες της τοπογραφίας της περιοχής και του τρόπου δημιουργίας τους. Θραύσματα και αποσπασμένα τμήματα απολιθωμένων κορμών κωνοφόρων και αγγειόσπερμων δέντρων, όπως πεύκα, βαλανιδιές, σεκόϊες, φοίνικες, κυπαρισσίδες και ηφαιστειακοί ορίζοντες πλούσιοι σε μεγάλης ποικιλίας ειδών φύλλα, όπως δάφνες, κανέλλες, καρυδιές μαρτυρούν την ύπαρξη εκτεταμένων υποτροπικών δασών.

    [12] Στο Θησείο, με φόντο την Ακρόπολη, θα υποδεχθεί ο δήμος Αθηναίων το 2016

    Στον πεζόδρομο της Αποστόλου Παύλου και Ηρακλειδών την Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου, η Αθήνα θα αποχαιρετήσει το 2015, με μία γιορτή μουσικής και χορού που θα ξεκινήσει στις 10.30 το βράδυ και θα κορυφωθεί τις πρώτες ώρες του καινούργιου χρόνου.

    Το πρόγραμμα της βραδιάς διαμορφώνεται σε τρία μέρη, διαφορετικά μεταξύ τους, ώστε να καλύψουν όλες τις επιλογές και διαθέσεις. Σε δύο σκηνές, μία μικρή και μία μεγάλη, οι θεατές θα μπορούν να απολαύσουν το σύνολο του προγράμματος, με συνεχή ροή μουσικής και χορού με συγκροτήματα και καλλιτέχνες που θα εναλλάσσονται.

    Η βραδιά, της οποίας παρουσιαστής θα είναι ο Γιώργος Καπουτζίδης, ξεκινά στις 10.30 μ.μ. στη μεγάλη σκηνή με τους Sugahspank! & The Swing Shoes Athens μαζί με χορευτές των Athens Swing Cats. Συγκροτήματα Swing και ζευγάρια χορού σε φιγούρες του Lindy hop, της αυθεντικής jazz του Μεσοπολέμου και του Burlesque.

    Την σκυτάλη παίρνει μισή ώρα μετά, στην μικρή σκηνή, ο Πάνος Μουζουράκης, που συνεχίζει με χιουμοριστικές διασκευές από ξένα τραγούδια ροκ, swing που τον σημάδεψαν και αγαπημένα ελληνικά τραγούδια σε εντελώς νέες εκδοχές.

    Ένα τέταρτο πριν την αλλαγή του χρόνου, στην μεγάλη σκηνή με φόντο την φωτισμένη Ακρόπολη, η Συμφωνική Ορχήστρα του δήμου Αθηναίων, υπό τη Διεύθυνση του Αρχιμουσικού Ανδρέα Τσελίκα, δίνει το ρυθμό για την αλλαγή του χρόνου με χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

    Λίγα λεπτά πριν τα μεσάνυχτα ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, θα παραλάβει τη σκυτάλη για την υποδοχή του νέου έτους, ενώ πυροτεχνήματα θα φωτίσουν τον αθηναϊκό ουρανό.

    Με την αλλαγή του χρόνου, ο Φίλιππος Πλιάτσικας ανεβαίνει στη μεγάλη σκηνή σε μία μοναδική σύμπραξη με τη Συμφωνική Ορχήστρα του δήμου Αθηναίων. Το 2016 ξεκινά με αγαπημένα ακούσματα, όπου η ροκ συναντά την κλασική μουσική, και οι ήχοι γίνονται δυναμικοί, σε νέες ενορχηστρώσεις του Θοδωρή Καλαντζάκου.

    Την Καλλιτεχνική Διεύθυνση και τη Σκηνοθεσία της βραδιάς έχει αναλάβει ο Φωκάς Ευαγγελινός.

    Η εκδήλωση θα μεταδοθεί στο σύνολό της ζωντανά από την Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση, ενώ δεκάδες ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα και ιστότοποι θα συνδεθούν μεταδίδοντας στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο την αλλαγή του χρόνου στην Αθήνα, κάτω από την Ακρόπολη.

    [13] Ιταλικό ανοικτό αυτοκίνητο με αναβαθμισμένο τεχνολογικό υπόβαθρο

    Η γκάμα της Fiat απέκτησε ένα νέο μοντέλο, το οποίο απευθύνεται στους θιασώτες των ανοικτών αυτοκινήτων. Πρόκειται για τη νέα γενιά του Fiat 124 Spider, που αναβιώνει το ιταλικό στυλ στα αυτοκίνητα. Επιστρέφει μετά από 50 χρόνια από την αρχική κυκλοφορία του και αρχικά εφοδιάζεται με έναν βενζινοκινητήρα turbo MultiAir 1.400 κ.εκ. που αποδίδει 140 ίππους και 24,32 χλγμ. ροπής. Συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο έξι ταχυτήτων και η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς.

    Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το τεχνολογικό υπόβαθρό του, το οποίο ανάλογα με την έκδοση συμπεριλαμβάνει:

    Adaptive Front Light system: Οι προβολείς στρέφονται προς την κατεύθυνση που θέλει να ταξιδέψει ο οδηγός, με βάση τις εντολές του τιμονιού και την ταχύτητα του οχήματος.

    Active Ηοod: Σε περίπτωση πρόσκρουσης με πεζό, το καπό ανυψώνεται αυτόματα, προκειμένου να αυξηθεί η απόσταση από τα σκληρά σημεία του κινητήρα που μπορούν να τραυματίσουν θανάσιμα τον πεζό.

    Προβολείς Auto-leveling: Οι προβολείς παρέχουν μια σταθερή διασπορά φωτός στο δρόμο, ανεξάρτητα από τη θέση του οχήματος.

    Ηλεκτρονικό σύστημα αποτροπής ανατροπής (ERM): Πρόκειται για μία επέκταση του ηλεκτρονικού ελέγχου ευστάθειας (ESC). Χρησιμοποιεί τα δεδομένα των αισθητήρων του ESC για να προβλέψει εάν το όχημα βρίσκεται σε κίνδυνο να ανατραπεί. Τότε φρενάρει κάθε τροχό ανεξάρτητα και ρυθμίζει τη θέση του γκαζιού, όπως χρειάζεται.

    Δορυφορικό σύστημα θέσης (GPS): Χρησιμοποιείται για οδηγίες πλοήγησης και ηλεκτρονικού εντοπισμού του οχήματος.

    Keyless Entry / Go: Όταν ο οδηγός πλησιάζει στο όχημα, ηλεκτρονικοί αισθητήρες ανιχνεύουν αν το κλειδί του οχήματος είναι παρόν. Στη συνέχεια, το όχημα θα επιτρέψει στον οδηγό να πιέσει ένα κουμπί για να ξεκινήσει το όχημα, χωρίς να χρειάζεται να βάλει το κλειδί στη μίζα.

    Πεντάλ φρένου / βελτιωμένο υποπόδιο: Συμβάλλει στην αποτροπή τραυματισμού των ποδιών του οδηγού σε περίπτωση πρόσκρουσης.

    Κάμερα οπισθοπορείας: Παρέχει μια ευρυγώνια προβολή της περιοχής ακριβώς πίσω από το όχημα, δίνοντας στον οδηγό μεγαλύτερη σιγουριά κατά την οπισθοπορεία σε χαμηλές ταχύτητες. Περιέχει γραμμές πλέγματος για να βοηθήσει τον οδηγό κατά τους ελιγμούς σε χώρους στάθμευσης ή περιορισμένους χώρους. Η εικόνα εμφανίζεται στην οθόνη πλοήγησης όταν μπαίνει η όπισθεν.

    Σύστημα απομακρυσμένης εισόδου χωρίς κλειδί: Κλειδώνει και ξεκλειδώνει τις πόρτες και ανάβει τα εσωτερικά φώτα. Αν το όχημα είναι εξοπλισμένο με συναγερμό ασφαλείας, το τηλεχειριστήριο ενεργοποιεί και απενεργοποιεί το σύστημα του συναγερμού.

    Key Immobilizer System: Χρησιμοποιεί ένα κλειδί κινητήρα με ενσωματωμένο πομποδέκτη, που είναι προγραμματισμένος με κωδικό ασφαλείας, για να αποθαρρύνει την κλοπή του οχήματος.

    Σπύρος Ρέκκας


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 30 December 2015 - 11:32:40 UTC