Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-12-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα Μεϊμαράκη με ευχές και πολιτικές αναφορές
  • [02] Κυρ. Μητσοτάκης: Ο κ. Τσίπρας αναζητά κάποιο δεκανίκι, δεν θα το βρει στη ΝΔ
  • [03] Ευρ. Στυλιανίδης στο Πρακτορείο FM 104,9: Διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα σε Μεϊμαράκη και Μητσοτάκη
  • [04] Δ. Βίτσας: Το 2016 να κάνουμε ένα βήμα μπροστά για την Κύπρο και την Ελλάδα
  • [05] Mειώθηκαν οι καταθέσεις τον Νοέμβριο, σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος
  • [06] Δεν ποινικοποιούνται οι διαδηλώσεις, αναφέρει το υπουργείο Δικαιοσύνης
  • [07] Κατά 8,3% μειώθηκαν τα οδικά τροχαία ατυχήματα, τον Οκτώβριο
  • [08] Επίσκεψη της Ρ. Δούρου σε δομές παιδικής προστασίας
  • [09] Εκατοντάδες τζιχαντιστές του ΙΚ παραμένουν στο Ραμάντι
  • [10] Β.Λεβέντης: Ο Φλαμπουράρης δεν μου είπε ποτέ να συνεργαστούμε
  • [11] Συμβουλές της ΓΓΠΠ, ενόψει της επιδείνωσης του καιρού

  • [01] Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα Μεϊμαράκη με ευχές και πολιτικές αναφορές

    Ευχές για το νέο έτος με πολιτικές αναφορές στην χρονιά που έφυγε και για αυτή που έρχεται περιλαμβάνει το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του πρώην προέδρου της ΝΔ και υποψηφίου για την ηγεσία, Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

    «Από την καρδιά μου εύχομαι σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες καλή και χαρούμενη νέα χρονιά. Εύχομαι να μην ξαναζήσουμε τις αγωνίες, τα προβλήματα και τους κινδύνους που βιώσαμε στη χρονιά που τώρα φεύγει» ξεκινά το μήνυμα και ακολούθως κάνει έναν συνοπτικό "απολογισμό": «Μια χρονιά σκληρής δοκιμασίας για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Χρονιά αβεβαιότητας, επώδυνων εξελίξεων και αιχμαλωσίας της Πατρίδας μας σε νέες θυσίες και νέους κινδύνους. Το 2015 κόστισε πολλά στην Οικονομία και την Κοινωνία μας. Σημαδεύτηκε από την επιστροφή στην ύφεση και τη νέα έξαρση της ανεργίας. Κυρίως, όμως, από τα πειράματα που έσυραν τη χώρα μας στο χείλος του γκρεμού, τον κίνδυνο εξόδου από το ευρώ και το νέο επαχθές Μνημόνιο. Αλλά και από τις πρωτόγνωρες μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές, ένα ανθρώπινο δράμα διεθνών διαστάσεων, που πρόσθεσε νέα προβλήματα σε τοπικό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο».

    Αισιόδοξο όμως είναι το μήνυμα που θέλει να στείλει για το 2016 παρά τις δυσκολίες που προβλέπει: «Η νέα χρονιά ξεκινά φορτωμένη με τα θλιβερά κατάλοιπα του 2015. Πιστεύω, όμως, ότι οι Έλληνες μπορούμε, με νέες ιδέες κα νέες πολιτικές, να τα καταφέρουμε. Έχω πίστη στην Ελλάδα και απόλυτη εμπιστοσύνη στις δημιουργικές δυνάμεις του Έθνους μας.

    Αισθάνομαι, ταυτόχρονα, βαρύ το χρέος για όσα οφείλουμε στην Πατρίδα μας».

    Ο κ. Μείμαράκης όμως δίνει και το βασικό πολιτικό του πλαίσιο ενόψει και του δεύτερου γύρου των εσωκομματικών εκλογών στη ΝΔ: «Αισθάνομαι την ανάγκη να επαναλάβω αρχές και θέσεις, που δεν μπαίνουν σε παζάρια και συμβιβασμούς. Χαράξαμε ξεκάθαρες κόκκινες γραμμές στα εθνικά μας ζητήματα και δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω. Δεσμευθήκαμε να αντιταχθούμε σε νέους φόρους και νέες περικοπές συντάξεων και δεν αλλάζουμε θέση. Ορίσαμε στέρεους άξονες για την ανάπτυξη, την προσέλκυση επενδύσεων και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Βάλαμε στο κέντρο της πολιτικής μας τον άνθρωπο. Ιδίως μάλιστα τους οικονομικά ασθενέστερους. Τους άνεργους, τους χαμηλόμισθους, τους χαμηλοσυνταξιούχους, τις οικογένειες που δεν τα βγάζουν πέρα».

    Το μήνυμα κλείνει με τις καθιερωμές ευχές: «Εύχομαι, από τα βάθη της καρδιάς μου, σε κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα, υγεία, προκοπή και οικογενειακή ευτυχία.

    Εύχομαι να ξαναγεννηθούν οι χαμένες ελπίδες και να γυρίσει το χαμόγελο σε κάθε οικογένεια. Εύχομαι σε όλες και όλους Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά».

    [02] Κυρ. Μητσοτάκης: Ο κ. Τσίπρας αναζητά κάποιο δεκανίκι, δεν θα το βρει στη ΝΔ

    Απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, εκτός από τη συνταγματική αναθεώρηση, ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης. «Ο κ. Τσίπρας αναζητά κάποιο δεκανίκι, δεν θα το βρει στη ΝΔ, ας το βρει στον κ. Λεβέντη» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης στον ΣΚΑΙ. «Αν δεν έχει τους 153, να παραιτηθεί και να ανοίξει το θέμα σχηματισμού νέας κυβέρνησης» είπε χαρακτηριστικά.

    Για τον ρόλο του κ. Καραμανλή στις εσωκομματικές εκλογές, ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε: «Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ο κ. Καραμανλής είναι παντελώς αμέτοχος σε αυτές τις συζητήσεις... Διαχωρισμοί "Μητσοτακικών"-"Κραμανλικών" δεν υπάρχουν στη ΝΔ του 2016... Θεωρώ ότι βασική παρακαταθήκη του Κωνσταντίνου Καραμανλή είναι να είσαι χρήσιμος, και όχι αρεστός, και η διαφύλαξη της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας».

    [03] Ευρ. Στυλιανίδης στο Πρακτορείο FM 104,9: Διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα σε Μεϊμαράκη και Μητσοτάκη

    Σαφείς διαχωριστικές γραμμές διακρίνει ανάμεσα στους υποψηφίους Βαγγέλη Μεϊμαράκη και Κυριάκο Μητσοτάκη, ο πρώην βουλευτής του κόμματος, Ευριπίδης Στυλιανίδης ο οποίος επισημαίνει ότι οι ψηφοφόροι στις εκλογές της 1οης Ιανουαρίου καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα στη νεοφιλελεύθερη οικονομική και πολιτική αριστοκρατία και την λαϊκή ? πατριωτική κεντροδεξιά.

    Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ ? ΜΠΕ Πρακτορείο FM104,9 και στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση» με τον Κώστα Μπλιάτκα, είπε ότι οι διαφορές ανάμεσα στις πολιτικές που εκφράζουν οι δύο υποψήφιοι είναι σαφείς και για το λόγο αυτό οι νεοδημοκράτες με την ψήφο τους θα αποφασίσουν ποια παράταξη θα επιλέξουν να αντιπαρατεθεί απέναντι σε μια κυβέρνηση ? που όπως είπε ? έχει να επιδείξει «διπροσωπία και αναποτελεσματικότητα».

    [04] Δ. Βίτσας: Το 2016 να κάνουμε ένα βήμα μπροστά για την Κύπρο και την Ελλάδα

    Την ευχή «το 2016 να κάνουμε ένα βήμα μπροστά και για την Κύπρο και για την Ελλάδα», εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της Ελλάδος Δημήτρης Βίτσας, σε δηλώσεις του μετά τις συνομιλίες του στη Λευκωσία με τον Κύπριο υπουργό Άμυνας Χριστόφορο Φωκαίΐδη.

    Ο κ. Βίτσας υπογράμμισε ότι είναι «καλύτερα να εργαζόμαστε για τη λύση, παρά να μιλάμε για τη λύση» του Κυπριακού. Επίσης, διαβεβαίωσε ότι «είναι αταλάντευτος και κοινός στόχος της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο τερματισμός της τουρκικής κατοχής και η εξεύρεση μιας συνολικής, εθνικά αποδεκτής και βιώσιμης λύσης στη βάση των αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών και της ιδιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας ως κράτους μέλους της ΕΕ».

    [05] Mειώθηκαν οι καταθέσεις τον Νοέμβριο, σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος

    Μείωση εμφάνισαν οι καταθέσεις επιχειρήσεων και νοικοκυριών τον Νοέμβριο.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, το σύνολο των καταθέσεων υποχώρησε στα 120,9 δισ. ευρώ, από 121,1 δισ.ευρώ που ήταν στο τέλος Οκτωβρίου.

    Σε ετήσια βάση, οι εκροές των καταθέσεων έφθασαν τα 43,4 δισ. ευρώ, καθώς πέρυσι τον Νοέμβριο το σύνολό τους άγγιζε τα 164,3 δισ. ευρώ.

    [06] Δεν ποινικοποιούνται οι διαδηλώσεις, αναφέρει το υπουργείο Δικαιοσύνης

    Το υπουργείο Δικαιοσύνης σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι δεν ποινικοποιούνται οι διαδηλώσεις, αλλά αντίθετα με το νόμο 4356/2015 οι ποινές έγιναν πολύ ηπιότερες, ενώ παράλληλα επισημαίνει ότι συνεχίζεται «η συστηματική επιχείρηση παραπληροφόρησης» σε βάρος του υπουργείου Δικαιοσύνης η οποία «δυστυχώς αναπαράγεται άκριτα και από μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια».

    Στην ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης γίνεται λόγος για «νέα απόπειρα σπίλωσης» και υπογραμμίζεται:

    «Οι ίδιοι κύκλοι που κατά τη διάρκεια της ανοιχτής διαβούλευσης και των συζητήσεων στη Βουλή κατηγορούσαν την κυβέρνηση ότι αφήνει ατιμώρητες τις διαταράξεις της συγκοινωνίας για να "χαϊδεύει" διαδηλωτές, τώρα "θλίβονται" για το αντίθετο: ποινικοποιούνται, ισχυρίζονται, οι διαδηλώσεις, εντείνεται η καταστολή τους κ.τ.λ.».

    «Η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική», τονίζει στην ανακοίνωση το υπουργείο Δικαιοσύνης

    [07] Κατά 8,3% μειώθηκαν τα οδικά τροχαία ατυχήματα, τον Οκτώβριο

    Μείωση 8,3% σημειώθηκε στα οδικά τροχαία ατυχήματα, που συνέβησαν σε ολόκληρη τη χώρα και προκάλεσαν το θάνατο ή τον τραυματισμό ατόμων, τον Οκτώβριο εφέτος σε σύγκριση ?ε τον αντίστοιχο μήνα του 2014 και ανήλθαν σε 919 τον αριθμό.

    Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, στα ατυχήματα αυτά κατεγράφησαν 55 νεκροί (μείωση 267,7%), 77 βαριά τραυματίες μείωση 15,4%) και 1.011 ελαφρά τραυματίες (μείωση 10,9%).

    [08] Επίσκεψη της Ρ. Δούρου σε δομές παιδικής προστασίας

    Τις Παιδοπόλεις Αλίμου και Αγίας Βαρβάρας, παραρτήματα του Κέντρου Παιδικής Προστασίας Μητέρα, του Κέντρου Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής, επισκέφθηκε το πρωί η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, με στόχο την ενίσχυση του θεσμού της αναδοχής, στο πλαίσιο του οράματος «για κάθε παιδί ένα σπίτι, μία οικογένεια».

    Στις παιδοπόλεις «στεγάζονται» οι δομές προστασίας παιδιών από έξι έως 12 ετών και εφήβων κοριτσιών από 12 έως 18 ετών, αντίστοιχα, στα οποία η περιφερειάρχης προσέφερε αγιοβασιλιάτικα δώρα, άκουσε τα κάλαντα και τους ευχήθηκε για τις γιορτές.

    [09] Εκατοντάδες τζιχαντιστές του ΙΚ παραμένουν στο Ραμάντι

    Περίπου 700 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους πιστεύεται ότι κρύβονται κάπου στο κέντρο και τα ανατολικά προάστια του Ραμάντι, λίγες ημέρες μετά την κατάληψη της πόλης από τις ιρακινές ένοπλες δυνάμεις, προειδοποίησε σήμερα ο διεθνής συνασπισμός που μάχεται τους τζιχαντιστές υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

    Η αποναρκοθέτηση θα πρέπει να συνεχιστεί σε μεγάλο μέρος του κέντρου της πρωτεύουσας της επαρχίας Άνμπαρ καθώς οι τζιχαντιστές που είχαν καταλάβει την πόλη τον Μάιο άφησαν πίσω τους πολλές αυτοσχέδιες βόμβες και εκρηκτικά. Για τον λόγο αυτό αναμένεται ότι θα καθυστερήσει η επιστροφή των χιλιάδων πολιτών που έφυγαν στη Βαγδάτη και σε άλλες περιοχές του Ιράκ για να γλιτώσουν.

    Η ανακατάληψη του Ραμάντι ήταν η πρώτη μεγάλη νίκη των ιρακινών ενόπλων δυνάμεων απέναντι στους σκληροπυρηνικούς σουνίτες ισλαμιστές.

    [10] Β.Λεβέντης: Ο Φλαμπουράρης δεν μου είπε ποτέ να συνεργαστούμε

    «Αισθάνεται ανασφαλής ο Καμμένος εκεί που βρίσκεται», δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλης Λεβέντης, αναφερόμενος στη συμμετοχή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στην κυβέρνηση και πρόσθεσε ότι «όσο μένει με τον ΣΥΡΙΖΑ, θα εξαφανιστεί από την πολιτική».

    Μιλώντας στον ΑΝΤ1 εκτίμησε ότι «το φάουλ με το σύμφωνο και τον στρατό, δεν το έκανε τυχαία ο Καμμένος» και προέβλεψε ότι «θα κάνει και τρίτο».

    Διευκρινίζοντας χθεσινές του δηλώσεις, για το ρόλο του Κώστα Καραμανλή, είπε ότι έγινε παρανόηση: «Εγώ δεν είπα ότι ο Καραμανλής κινεί τα νήματα από το παρασκήνιο. Η αγωνία κάνει τον Καραμανλή να αισθάνεται ότι πρέπει να γίνει οικουμενική κυβέρνηση». Διευκρινίσε ωστόσο ότι δεν έχει μιλήσει με τον πρώην πρωθυπουργό.

    [11] Συμβουλές της ΓΓΠΠ, ενόψει της επιδείνωσης του καιρού

    H Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ενόψει της αναμενόμενης επιδείνωσης του καιρού, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων.

    Συγκεκριμένα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση θυελλωδών ανέμων, συνιστά:

    - Να ασφαλίσουν αντικείμενα, τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

    - Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές όπου ελαφρά αντικείμενα, όπως γλάστρες και σπασμένα τζάμια, μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος.

    Επίσης, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού:

    Εάν πρόκειται να μετακινηθούν με το αυτοκίνητο:

    - Να ενημερωθούν για τον καιρό και για την κατάσταση του οδικού δικτύου.

    - Να έχουν στο όχημά τους αντιολισθητικές αλυσίδες και το ρεζερβουάρ γεμάτο καύσιμα.

    - Να ταξιδεύουν, εφόσον είναι αναγκαίο, κατά προτίμηση στη διάρκεια της ημέρας, προτιμώντας τους κεντρικούς δρόμους.

    - Να ενημερώνουν τους οικείους τους για τη διαδρομή που πρόκειται να ακολουθήσουν.

    - Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους, ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων.

    - Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων.

    Αν μετακινούνται πεζοί:

    - Να ντύνονται με πολλά στρώματα από ελαφριά ρούχα, αντί για ένα βαρύ ρούχο και να φορούν κατάλληλα παπούτσια, ώστε να αποφύγουν τραυματισμούς λόγω της ολισθηρότητας.

    - Να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά τη διάρκεια αιχμής των φαινομένων (έντονη χιονόπτωση, συνθήκες παγετού).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 30 December 2015 - 13:32:39 UTC