Visit the Greek American Women's Network (GAWN) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-12-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Κυρ. Μητσοτάκης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Δεν είμαι νεοφιλελεύθερος
  • [02] Ευρ. Στυλιανίδης στο Πρακτορείο FM 104,9: Διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα σε Μεϊμαράκη και Μητσοτάκη
  • [03] Πρ. Παυλόπουλος: Η Ελλάδα έχει δυνατότητες σε θέματα Επιστήμης
  • [04] Απάντηση του Τρ. Αλεξιάδη στις «ανακρίβειες της ΝΔ» για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές
  • [05] ΥΠΟΙΚ: 'Ακρως ικανοποιητική η προσέλευση για την καταβολή τελών κυκλοφορίας
  • [06] Επίσκεψη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη και της περιφερειάρχη Αττικής στην ΟΕΔΑ Φυλής για τη φύλαξη του χώρου
  • [07] Κατά 8,3% μειώθηκαν τα οδικά τροχαία ατυχήματα, τον Οκτώβριο
  • [08] ΟΑΣΕ: Η κατάσταση όσον αφορά την ελευθερία του Τύπου στην Ευρώπη επιδεινώθηκε το 2015
  • [09] Πάνω από ένα εκατομμύριο μετανάστες έφθασαν δια θαλάσσης στην Ευρώπη, το 2015
  • [10] Κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση απαγγέλθηκαν σε βάρος του ηθοποιού Μπιλ Κόσμπι στην Πενσιλβάνια
  • [11] Προσοχή στην κατανάλωση αλκοόλ συστήνει η Ελληνική Ιατροδικαστική Εταιρία
  • [12] Παιχνίδια και δώρα στα παιδιά που φιλοξενούνται στο Κέντρο Βρεφών «Η Μητέρα» από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών
  • [13] «O Γιώργος Λούκος δεν είναι δυνατόν να παραμείνει επικεφαλής του Ελληνικού Φεστιβάλ»
  • [14] Θέατρο 2015: Πάει ο παλιός ο χρόνος...
  • [15] Στο Θησείο, με φόντο την Ακρόπολη, θα υποδεχθεί ο Δήμος Αθηναίων το 2016
  • [16] Σαρωτικές πλημμύρες στο Μιζούρι και το Ιλινόι, εκατοντάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους. Στους 49 οι νεκροί
  • [17] Χάντερ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Είμαστε καλή ομάδα γιατί κάθε παίκτης προσφέρει»

  • [01] Ο Κυρ. Μητσοτάκης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Δεν είμαι νεοφιλελεύθερος

    Βέβαιος ότι θα κερδίσει στο β' γύρο των εσωκομματικών εκλογών και θα εκλεγεί Πρόεδρος της ΝΔ, δηλώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και στον Νίκο Αρμένη.

    Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ μιλάει για την ανάγκη ανανέωσης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Εγώ εγγυώμαι απόλυτα την ενότητα της ΝΔ, η ενότητα όμως δεν είναι από μόνη της αυτοσκοπός. Δεν αρκεί η ΝΔ να είναι ενωμένη πρέπει να είναι και ανανεωμένη για να μπορεί να διεκδικήσει μία εκλογική νίκη», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης. Εκτιμά ότι η ΝΔ θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές, προβλέπει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν θα εξαντλήσει την 4ετία και ξεκαθαρίζει ότι το κόμμα του δεν πρόκειται να ψηφίσει τα μέτρα που θα φέρει στη Βουλή ο πρωθυπουργός.

    Επίσης αποποιείται τον χαρακτηρισμό του νεοφιλελεύθερου και εξηγεί ότι γνώμωνάς του είναι το δημόσιο συμφέρον ενώ επισημαίνει ότι υπηρετεί τις ιδρυτικές αξίες της ΝΔ όπως τις καθόρισε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής με απόλυτη συνέπεια.

    Παράλληλα λέει ότι ο Κώστας Καραμανλής είπε το 2009 την αλήθεια στον ελληνικό λαό και πως ο Αντώνης Σαμαράς παρέδωσε την Ελλάδα σε καλύτερη κατάσταση από αυτή που την παρέλαβε.

    [02] Ευρ. Στυλιανίδης στο Πρακτορείο FM 104,9: Διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα σε Μεϊμαράκη και Μητσοτάκη

    Σαφείς διαχωριστικές γραμμές διακρίνει ανάμεσα στους υποψηφίους Βαγγέλη Μεϊμαράκη και Κυριάκο Μητσοτάκη, ο πρώην βουλευτής του κόμματος, Ευριπίδης Στυλιανίδης ο οποίος επισημαίνει ότι οι ψηφοφόροι στις εκλογές της 10ης Ιανουαρίου καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα στη νεοφιλελεύθερη οικονομική και πολιτική αριστοκρατία και την λαϊκή, πατριωτική κεντροδεξιά.

    Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ - ΜΠΕ Πρακτορείο FM104,9 και στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση» με τον Κώστα Μπλιάτκα, είπε ότι οι διαφορές ανάμεσα στις πολιτικές που εκφράζουν οι δύο υποψήφιοι είναι σαφείς και για το λόγο αυτό οι νεοδημοκράτες με την ψήφο τους θα αποφασίσουν ποια παράταξη θα επιλέξουν να αντιπαρατεθεί απέναντι σε μια κυβέρνηση, που όπως είπε, έχει να επιδείξει «διπροσωπία και αναποτελεσματικότητα».

    [03] Πρ. Παυλόπουλος: Η Ελλάδα έχει δυνατότητες σε θέματα Επιστήμης

    Την σημασία και τις δυνατότητες της Ελλάδας σε θέματα Έρευνας, Τεχνολογίας και της Επιστήμης γενικότερα, με αφορμή την πρωτοβουλία για δεύτερη φορά κορυφαίων Επιστημόνων βραβευμένων με Νόμπελ, επεσήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά την επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας - Έρευνας - Θρησκευμάτων Κωνσταντίνου Φωτάκη.

    Ο Προκόπης Παυλόπουλος υπενθύμισε ότι τον Δεκέμβριο του 2015, για δεύτερη φορά μετά το 2012, 15 Νομπελίστες με επικεφαλής τον Γερμανό καθηγητή Harald zur Hausen πήραν την ίδια πρωτοβουλία στέλνοντας επιστολή - υπόμνημα, προς τις τρεις κορυφές της Ευρώπης. Δηλαδή, στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τον Ντόναλντ Τουσκ, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς. Και στους οποίους τόνισαν ότι η Ελλάδα έχει ένα σημαντικότατο επιστημονικό δυναμικό, και η Επιστήμη στην Ελλάδα πρέπει και μπορεί να προοδεύσει.

    Από την πλευρά του ο Κωνσταντίνος Φωτάκης υποστήριξε ότι η έρευνα στην Ελλάδα αποτελεί τομέα που μπορεί να αποτελέσει σε κάποιο σημείο μοχλό ανάπτυξης για τη χώρα, δίπλα σε άλλους τομείς όπως είναι η αγροδιατροφή, η ναυτιλία, ο τουρισμός. Επεσήμανε δε τον προβληματισμό του και παράλληλα ζητούμενο, πώς μπορεί αυτή η υποστήριξη των 15 κορυφαίων επιστημόνων να μεταφραστεί στην πράξη και να συμβάλει στην όλη προσπάθεια που καταβάλλεται, κόντρα στα προβλήματα που έχει επιφέρει η ακολουθούμενη πολιτική λιτότητας.

    [04] Απάντηση του Τρ. Αλεξιάδη στις «ανακρίβειες της ΝΔ» για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές

    Για ανακρίβειες και προπαγάνδα κατηγορεί τη ΝΔ ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, σχετικά με την ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα ληξιπρόθεσμα χρέη ιδιωτών προς το Δημόσιο. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, καλείται η ΝΔ «να παρουσιάσει αναλυτικά τα οικονομικά στοιχεία τα οποία και επικαλείται, για να υποστηρίξει τις ανακρίβειες τις οποίες αναφέρει στην ανακοίνωσή της και να μας ενημερώσει για την προέλευσή τους, καθώς, όπως αποδεικνύεται, δεν έχουν ουδεμία σχέση με τα επίσημα στοιχεία που εκδίδουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου. Είναι καιρός να καταλάβει η Νέα Δημοκρατία και αυτοί που προσπαθούν να στηρίξουν τα επιχειρήματά της. Άλλο πράγμα τα αριθμητικά δεδομένα και άλλο η προπαγάνδα τους, που ευτελίστηκε πλέον σε κακόγουστο παραμύθι».

    Διαβάστε επίσης:

    Επίθεση της ΝΔ στην κυβέρνηση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο

    [05] ΥΠΟΙΚ: 'Ακρως ικανοποιητική η προσέλευση για την καταβολή τελών κυκλοφορίας

    'Ακρως ικανοποιητική κρίνεται από το υπουργείο Οικονομικών η, έως σήμερα, προσέλευση των πολιτών για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας, καθώς από το 55% των υπόχρεων την παραμονή των Χριστουγέννων, το ποσοστό ανήλθε την Τρίτη στο 80%.Οι παράγοντες του υπουργείου θα αξιολογήσουν εκ νέου την κατάσταση αύριο το πρωί και ενδεχομένως να μη δοθεί, για πρώτη φορά, παράταση στην προθεσμία. Με δεδομένο μάλιστα, ότι πέρυσι καταβλήθηκαν κατά τη διάρκεια της παράτασης τα τέλη κυκλοφορίας από μόλις 40.000 ιδιοκτήτες οχημάτων.

    Όσον αφορά στις καταθέσεις πινακίδων στις εφορίες, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία του υπουργείου η κατάθεση των πινακίδων και η ακινησία των οχημάτων για να μην καταβληθούν τέλη κυκλοφορίας και φόροι θα γίνει εφέτος από περίπου 107.000 ιδιοκτήτες, σχεδόν όσους και πέρυσι.Από το 2009, το ζήτημα της κατάθεσης πινακίδων πήρε έντονους αυξητικούς ρυθμούς και το χειρότερο έτος ήταν το 2013, όταν τέθηκαν σε ακινησία 318.497 οχήματα.

    [06] Επίσκεψη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη και της περιφερειάρχη Αττικής στην ΟΕΔΑ Φυλής για τη φύλαξη του χώρου

    «Ξεκινάμε μια περίοδο καλύτερης συνεργασίας με την Περιφέρεια», επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, κατά την επίσκεψη του στον ΟΕΔΑ Φυλής, μαζί με την περιφερειάρχη Αττικής και πρόεδρο του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) Ρένα Δούρου και τον πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων του ΕΔΣΝΑ Γιώργο Ζαχαρόπουλο.

    Στόχος της επίσκεψης ήταν η ενεργοποίηση του Μνημονίου Συνεργασίας που υπέγραψαν Περιφέρεια και υπουργείο (τον περασμένο Απρίλιο) αναφορικά με την αποτελεσματική φύλαξη του χώρου και την αποτροπή εισόδου σε αυτόν τρίτων προσώπων.

    Ο υπουργός κατά την περιήγηση του στον χώρο του ΧΥΤΑ τόνισε τη σημασία της ενεργοποίησης του μνημονίου και την αναγκαιότητα φύλαξης του συγκεκριμένου χώρου προκειμένου να διασφαλιστούν οι προϋποθέσεις ασφαλούς εργασίας των εργαζομένων.

    Από την πλευρά της, η περιφερειάρχης υπογράμμισε την αγαστή συνεργασία διοίκησης και εργαζομένων για την ανάδειξη του κρίσιμου θέματος της φύλαξης της ΟΕΔΑ, τονίζοντας: «Βρισκόμαστε σήμερα εδώ, για να επιμείνουμε στη διαφύλαξη της ΟΕΔΑ Φυλής, που δεν αφορά μόνο στην ασφάλεια των εργαζομένων του Συνδέσμου αλλά και στην αποτελεσματική αποκομιδή των απορριμμάτων και, εντέλει, στην εύρυθμη λειτουργία των πόλεών μας.

    Ο πρόεδρος των εργαζομένων χαιρέτισε την άμεση ανταπόκριση του και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα ληφθούν άμεσα τα κατάλληλα μέτρα για να περιοριστεί η είσοδος τρίτων προσώπων στο χώρο, «προσώπων που έχουν μεν τα δικά τους προβλήματα, όμως κι εμείς πρέπει να κάνουμε χωρίς κίνδυνο της ζωής μας τη δουλειά μας», όπως σημείωσε.

    [07] Κατά 8,3% μειώθηκαν τα οδικά τροχαία ατυχήματα, τον Οκτώβριο

    Μείωση 8,3% σημειώθηκε στα οδικά τροχαία ατυχήματα, που συνέβησαν σε ολόκληρη τη χώρα και προκάλεσαν το θάνατο ή τον τραυματισμό ατόμων, τον Οκτώβριο εφέτος σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2014 και ανήλθαν σε 919 τον αριθμό.

    Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, στα ατυχήματα αυτά κατεγράφησαν 55 νεκροί (μείωση 267,7%), 77 βαριά τραυματίες μείωση 15,4%) και 1.011 ελαφρά τραυματίες (μείωση 10,9%).

    [08] ΟΑΣΕ: Η κατάσταση όσον αφορά την ελευθερία του Τύπου στην Ευρώπη επιδεινώθηκε το 2015

    Η κατάσταση στην Ευρώπη όσον αφορά την ελευθεροτυπία και την ελευθερία του λόγου επιδεινώθηκε το 2015, τόνισε η Ντούνια Μιγιάτοβιτς, εκπρόσωπος για θέματα ελευθερίας του Τύπου του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), σημειώνοντας πως η Ρωσία, η Λευκορωσία, η Ουκρανία, το Αζερμπαϊτζάν, η Τουρκία και χώρες των Δυτικών Βαλκανίων, είναι οι χώρες με την πιο σημαντική χειροτέρευση στον τομέα αυτό.

    «Δυστυχώς, συνεχίσαμε να καταγράφουμε φόνους, επιθέσεις και απειλές εναντίον εργαζομένων των μέσων ενημέρωσης κατά τη διάρκεια του 2015 κι έχει γίνει προφανές ότι συνολικά η κατάσταση στην ελευθερία του Τύπου επιδεινώθηκε το έτος που φεύγει», δήλωσε η Μιγιάτοβιτς, σύμφωνα με την ηλεκτρονική εφημερίδα Politico.

    Ένδεκα δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν σε χώρες της Ευρώπης το 2015 ? ανάμεσα τους τα οχτώ θύματα της επίθεσης στη σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo ? σύμφωνα με το Συμβούλιο της Ευρώπης, που ξεκίνησε τον Απρίλιο να καταγράφει τις ενέργειες εναντίον δημοσιογράφων. Επίσης, 33 δημοσιογράφοι στην Ευρώπη έπεσαν θύματα επιθέσεων και δεκάδες άλλοι δέχθηκαν απειλές και εκφοβισμούς.

    Σύμφωνα με την Μιγιάτοβιτς, η ελευθερία του Τύπου το 2015 μειώθηκε σημαντικά, κυρίως στην Ρωσία, τη Λευκορωσία, την Ουκρανία, το Αζερμπαϊτζάν, την Τουρκία και χώρες των δυτικών Βαλκανίων. Η ίδια επισήμανε πως ο αριθμός των επιθέσεων και των απειλών με στόχο δημοσιογράφους στην Ευρώπη αυξήθηκε το 2015.

    Στην Τουρκία, ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης που ασκούν αντιπολίτευση στην κυβέρνηση έχουν γίνει στόχος μέτρων καταστολής από μέρους του κυβερνώντος κόμματος και του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: 14 δημοσιογράφοι βρίσκονται σήμερα σε τουρκικές φυλακές, σύμφωνα με την Επιτροπή για την Προστασία των Δημοσιογράφων (CPJ).

    Τα κατασταλτικά μέτρα ενάντια σε δημοσιογράφους στο Αζερμπαϊτζάν είναι ακόμη πιο σκληρά, σύμφωνα με την ίδια οργάνωση. Επιπρόσθετα, η αυστηρότερη νομοθεσία και η πολιτική πίεση έχουν αποδυναμώσει την ελευθερία του Τύπου στην Ουγγαρία, ενώ δημοσιογράφοι στην Γερμανία έχουν γίνει επανειλημμένα θύματα προπηλακισμών και βίας, ειδικά όταν κάλυπταν διαδηλώσεις του ξενοφοβικού, ακροδεξιού κινήματος Pegida ενάντια στους πρόσφυγες. Αρκετοί δημοσιογράφοι στην Ιταλία έχουν δεχτεί απειλές για ρεπορτάζ που δημοσιεύουν για το οργανωμένο έγκλημα, ενώ στην Ισπανία ο ρόλος των μέσων ενημέρωσης σε ό,τι αφορά τον έλεγχο της πολιτικής έχει υποβαθμιστεί. Παράλληλα, τα σχέδια της νεοεκλεγείσας συντηρητικής κυβέρνησης στην Πολωνία για μεταρρυθμίσεις στον χώρο των μέσων ενημέρωσης προκαλούν ανησυχία για την ανεξαρτησία του Τύπου.

    [09] Πάνω από ένα εκατομμύριο μετανάστες έφθασαν δια θαλάσσης στην Ευρώπη, το 2015

    Περισσότερο από ένα εκατομμύριο μετανάστες έφθασαν δια θαλάσσης στην Ευρώπη το 2015, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), η υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών που εδρεύει στη Γενεύη.

    Συνολικά 1.000.573 μετανάστες έφθασαν στην Ευρώπη δια θαλάσσης και 3.735 έχασαν τη ζωή τους επιχειρώντας αυτόν τον επικίνδυνο διάπλου, ανακοίνωσε η UNHCR.

    Το 84% των μεταναστών προέρχεται από 10 χώρες. Οι σύροι μετανάστες είναι οι περισσότεροι και αντιπροσωπεύουν το 49% των αφίξεων, ακολουθούν οι Αφγανοί σε ποσοστό 21% και οι Ιρακινοί σε ποσοστό 8%.Οι άλλες χώρες προέλευσης των μεταναστών είναι η Ερυθραία, το Πακιστάν, η Νιγηρία, η Σομαλία, το Σουδάν, η Γκάμπια και το Μαλί.

    Συνολικά 844.176 μετανάστες αποβιβάστηκαν στην Ελλάδα, 152.700 στην Ιταλία και 105 στη Μάλτα.Τέλος το 58% των μεταναστών είναι άνδρες, 17% γυναίκες και 25% παιδιά.

    [10] Κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση απαγγέλθηκαν σε βάρος του ηθοποιού Μπιλ Κόσμπι στην Πενσιλβάνια

    Οι εισαγγελικές αρχές της Πενσιλβάνιας ανακοίνωσαν σήμερα ότι ο κωμικός ηθοποιός Μπιλ Κόσμπι διώκεται με την κατηγορία της σεξουαλικής επίθεσης για ένα περιστατικό το 2004.

    Είναι η πρώτη φορά έπειτα από πολλούς μήνες και δεκάδες καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις και βιασμούς εναντίον του που η αμερικανική Δικαιοσύνη θέτει στο στόχαστρό της τον διάσημο πρωταγωνιστή, ο οποίος αναμένεται να παρουσιαστεί ενώπιον δικαστή αργότερα σήμερα.

    Ένα ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε σε βάρος του ηθοποιού καθώς φέρεται να νάρκωσε και να κακοποίησε σεξουαλικά μια γυναίκα στην έπαυλή του, στην περιοχή της Φιλαδέλφειας, τον Ιανουάριο του 2004.

    Πρόκειται για μια πρώην εργαζόμενη στο πανεπιστήμιο του Τεμπλ, όπως είπε ο αντιεισαγγελέας της κομητείας του Μοντγκόμερι, Κέβιν Στιλ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

    Ο Κόσμπι τη γνώρισε στο πλαίσιο μιας συνάντησης με την ομάδα μπάσκετ γυναικών του πανεπιστημίου.

    Το γραφείο του εισαγγελέα της πολιτείας του Μοντγκόμερι επισήμανε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου ότι νέες πληροφορίες είδαν το φως της δημοσιότητας φέτος σχετικά με την υπόθεση αυτή.

    Το φερόμενο θύμα φαίνεται πως θεωρούσε τον Μπιλ Κόσμπι «μέντορα και φίλο», εξήγησε ο αντιεισαγγελέας.

    Βάσει των στοιχείων της έρευνας, ο 78χρονος σήμερα ηθοποιός έδωσε στο θύμα του χάπια και τη νάρκωσε, προτού της επιτεθεί σεξουαλικά.

    Περισσότερες από 50 γυναίκες υποστηρίζουν ότι ο Κόσμπι τις νάρκωσε και τις κακοποίησε πριν από πολλές δεκαετίες. Ορισμένες από τις υποθέσεις χρονολογούνται έως και το 1960 με αποτέλεσμα τα εγκλήματα να έχουν παραγραφεί.

    Ο Κόσμπι έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι δεν έχει προβεί σε κανένα σφάλμα και ποτέ έως σήμερα δεν διώχθηκε ποινικά.

    [11] Προσοχή στην κατανάλωση αλκοόλ συστήνει η Ελληνική Ιατροδικαστική Εταιρία

    Προσοχή στην κατανάλωση αλκοόλ συστήνει η Ελληνική Ιατροδικαστική Εταιρία, καθώς, όπως αναφέρει, τις γιορτινές αυτές μέρες αρκετοί οδηγοί παρασύρονται και πίνουν ένα παραπάνω ποτηράκι αλκοόλ με πολλές φορές τραγικά αποτελέσματα.

    Σύμφωνα με τα στατιστικά, στην Ελλάδα, τα τροχαία ατυχήματα αποτελούν, την πρώτη αιτία θανάτου σε ηλικίες 19-39 ετών, ενώ υπολογίζεται ότι πάνω από το 50% των θανατηφόρων τροχαίων οφείλεται στην κατανάλωση αλκοόλ και άλλων ουσιών.

    Έναςοδηγός θεωρείται ότι βρίσκεται υπό την επήρεια αλκοόλ, όταν το ποσοστό οινοπνεύματος στον οργανισ?ό του είναι από 0,50 γρα??άρια ανά λίτρο αί?ατος (μετά από αιμοληψία) ή πάνω από 0,25 χιλιοστά του γρα??αρίου, ανά λίτρο εκπνεό?ενου αέρα (στα γνωστά αλκοτέστ της τροχαίας). Σχετικά με την ποσότητα του αλκοόλ που είναι ικανή για να φτάσουμε το ανωτέρω όριο η ΕΙΕ αναφέρει ενδεικτικά, ότι με κατανάλωση 490ml μπύρας (ένα ποτήρι μεγάλο), 200 ml κρασιού, 60 ml ούζου, 55ml ουίσκι ή βότκας «πιάνουμε» το όριο. Δηλαδή, όσο μεγαλύτερη είναι η περιεκτικότητα ενός ποτού σε αιθυλική αλκοόλη τόσο λιγότερη ποσότητα είναι ικανή για να μας οδηγήσει στο νόμιμο όριο. Η Ελληνική Ιατροδικαστική Εταιρία «ελπίζει σε αυτές τις γιορτές όλοι οι οδηγοί να είναι πιο προσεχτικοί, ειδικά ως προς την κατανάλωση αλκοόλ, έτσι ώστε όλοι οι ιατροδικαστές να είναι αχρείαστοι».

    [12] Παιχνίδια και δώρα στα παιδιά που φιλοξενούνται στο Κέντρο Βρεφών «Η Μητέρα» από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών

    Δώρα στα παιδιά που φιλοξενούνται στο Κέντρο Βρεφών «Η Μητέρα», μοίρασαν σήμερα ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και οι εθελοντές του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής.

    Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης υπήρξε και εκτενής συζήτηση, με τους εργαζόμενους του Κέντρου, σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν λόγω έλλειψης προσωπικού και τις καθυστερήσεις στην υιοθεσία των παιδιών που φιλοξενούνται.

    «Το Κέντρο Βρεφών "Η Μητέρα", είναι μια δομή ανεκτίμητης κοινωνικής προσφοράς, ένα "σπίτι" που αγκαλιάζει με φροντίδα και στοργή τα παιδιά που χρειάζεται να ζήσουν για λίγο ή μόνιμα μακριά από τις οικογένειές τους» ανέφερε ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης. Χαρακτήρισε «πολύτιμο» το κοινωνικό έργο που προσφέρουν οι εργαζόμενοι, παρά τις δύσκολες συνθήκες που υπάρχουν, λόγω έλλειψης ικανού αριθμού προσωπικού, όπως είπε, και δήλωσε ότι ο ΙΣΑ θα είναι στο πλευρό τους και θα τους στηρίξει για να επιλυθούν τα δίκαια αιτήματά τους και κυρίως για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα και οι καθυστερήσεις σε ζητήματα αναδοχής και υιοθεσίας.

    [13] «O Γιώργος Λούκος δεν είναι δυνατόν να παραμείνει επικεφαλής του Ελληνικού Φεστιβάλ»

    O Γιώργος Λούκος δεν είναι δυνατό να παραμείνει επικεφαλής του Ελληνικού Φεστιβάλ όσο εκκρεμεί η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσής του, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Πολιτισμού, ενώ σημειώνει ότι «η ζημία ύψους 2.735.762,54 ευρώ του Ελληνικού Φεστιβάλ προξενήθηκε από πράξεις ή παραλείψεις που σχεδόν στην ολότητά τους έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια της θητείας και με την υπογραφή του κ. Λούκου, ως προέδρου του Δ.Σ., ήτοι μετά το τέλος του 2005».

    Στην ίδια ανακοίνωση, γίνεται λόγος για «δύσκολη απόφαση», την οποία «οι καλλιτέχνες και οι πολλοί φίλοι του Φεστιβάλ θα κατανοήσουν», τονίζοντας ότι το υπουργείο οφείλει να εγγυηθεί το κύρος του θεσμού και να διασφαλίσει ότι η διοίκηση τής Ελληνικό Φεστιβάλ, απαλλαγμένη από οποιαδήποτε υπόνοια κακοδιαχείρισης, θα συνεχίσει απρόσκοπτα την πολιτιστική αποστολή της».

    [14] Θέατρο 2015: Πάει ο παλιός ο χρόνος...

    Εμπνευσμένες παραστάσεις, μεγάλα ονόματα της διεθνούς σκηνής, ιστορικοί θίασοι, αλλά και κόντρες και διαξιφισμοί καθώς και δύο μεγάλες απώλειες, του Διαγόρα Χρονόπουλου και του Μηνά Χατζησάββα, σημάδεψαν το θεατρικό τοπίο του 2015.

    Το ΑΠΕ-ΜΠΕ σταχυολογεί κάποια από τα σημαντικότερα γεγονότα της χρονιάς που φεύγει:

    [15] Στο Θησείο, με φόντο την Ακρόπολη, θα υποδεχθεί ο Δήμος Αθηναίων το 2016

    Στον πεζόδρομο της Αποστόλου Παύλου και Ηρακλειδών την Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου, η Αθήνα θα αποχαιρετήσει το 2015, με μία γιορτή μουσικής και χορού που θα ξεκινήσει στις 10.30 το βράδυ και θα κορυφωθεί τις πρώτες ώρες του καινούργιου χρόνου.

    Το πρόγραμμα της βραδιάς διαμορφώνεται σε τρία μέρη, διαφορετικά μεταξύ τους, ώστε να καλύψουν όλες τις επιλογές και διαθέσεις. Σε δύο σκηνές, μία μικρή και μία μεγάλη, οι θεατές θα μπορούν να απολαύσουν το σύνολο του προγράμματος, με συνεχή ροή μουσικής και χορού με συγκροτήματα και καλλιτέχνες που θα εναλλάσσονται.

    Η βραδιά, της οποίας παρουσιαστής θα είναι ο Γιώργος Καπουτζίδης, ξεκινά στις 10.30 μ.μ. στη μεγάλη σκηνή με τους Sugahspank! & The Swing Shoes Athens μαζί με χορευτές των Athens Swing Cats. Συγκροτήματα Swing και ζευγάρια χορού σε φιγούρες του Lindy hop, της αυθεντικής jazz του Μεσοπολέμου και του Burlesque.

    Την σκυτάλη παίρνει μισή ώρα μετά, στην μικρή σκηνή, ο Πάνος Μουζουράκης, που συνεχίζει με χιουμοριστικές διασκευές από ξένα τραγούδια ροκ, swing που τον σημάδεψαν και αγαπημένα ελληνικά τραγούδια σε εντελώς νέες εκδοχές.

    Ένα τέταρτο πριν την αλλαγή του χρόνου, στην μεγάλη σκηνή με φόντο την φωτισμένη Ακρόπολη, η Συμφωνική Ορχήστρα του δήμου Αθηναίων, υπό τη Διεύθυνση του Αρχιμουσικού Ανδρέα Τσελίκα, δίνει το ρυθμό για την αλλαγή του χρόνου με χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

    Λίγα λεπτά πριν τα μεσάνυχτα ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, θα παραλάβει τη σκυτάλη για την υποδοχή του νέου έτους, ενώ πυροτεχνήματα θα φωτίσουν τον αθηναϊκό ουρανό.

    Με την αλλαγή του χρόνου, ο Φίλιππος Πλιάτσικας ανεβαίνει στη μεγάλη σκηνή σε μία μοναδική σύμπραξη με τη Συμφωνική Ορχήστρα του δήμου Αθηναίων. Το 2016 ξεκινά με αγαπημένα ακούσματα, όπου η ροκ συναντά την κλασική μουσική, και οι ήχοι γίνονται δυναμικοί, σε νέες ενορχηστρώσεις του Θοδωρή Καλαντζάκου.

    Την Καλλιτεχνική Διεύθυνση και τη Σκηνοθεσία της βραδιάς έχει αναλάβει ο Φωκάς Ευαγγελινός.

    Η εκδήλωση θα μεταδοθεί στο σύνολό της ζωντανά από την Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση, ενώ δεκάδες ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα και ιστότοποι θα συνδεθούν μεταδίδοντας στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο την αλλαγή του χρόνου στην Αθήνα, κάτω από την Ακρόπολη.

    [16] Σαρωτικές πλημμύρες στο Μιζούρι και το Ιλινόι, εκατοντάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους. Στους 49 οι νεκροί

    Ποταμοί υπερχείλισαν κατά μήκος του Μιζούρι σήμερα, λόγω των σφοδρών βροχοπτώσεων των τελευταίων ημερών, προκαλώντας εκτεταμένες πλημμύρες με αποτέλεσμα εκατοντάδες άνθρωποι να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, ενώ την ίδια ώρα έκλεισε σε πολλά σημεία ένας διαπολιτειακός αυτοκινητόδρομος και πολλά κτίρια και υποδομές κινδυνεύουν από τα λασπόνερα.

    Η κακοκαιρία που σαρώνει τις ΗΠΑ εδώ και μια εβδομάδα έχει ήδη στοιχίσει τη ζωή σε 49 ανθρώπους.

    Στρατιώτες και εθελοντές δίνουν μάχη με τον χρόνο για να προλάβουν την άνοδο των υδάτων και να προφυλάξουν τις πληγείσες περιοχές.

    Τουλάχιστον 13 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στην Πολιτεία αυτή από το Σαββατοκύριακο, όταν οι κατακλυσμιαίες βροχές που έπληξαν την περιοχή για ημέρες προκάλεσαν τις χειρότερες πλημμύρες των τελευταίων 20 ετών, όπως δήλωσε ο κυβερνήτης Τζέι Νίξον.

    [17] Χάντερ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Είμαστε καλή ομάδα γιατί κάθε παίκτης προσφέρει»

    Ο Οθέλο Χάντερ σημείωσε 10 πόντους και μάζεψε 5 ριμπάουντ στη νίκη (74-62) του Ολυμπιακού επί της Μπαρτσελόνα, στο ΣΕΦ, παίζοντας εξαιρετική άμυνα απέναντι στους ψηλούς των Καταλανών.

    «Και οι 11 παίκτες που πήραμε χρόνο συμμετοχής (σ.σ. μόνο ο Τσαϊρέλης δεν αγωνίστηκε) προσφέραμε στο σκοράρισμα, αλλά και σε άλλους τομείς. Είμαστε μία καλή ομάδα, γιατί κάθε παίκτης προσφέρει τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση» , δήλωσε ο Αμερικανός άσος στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) για το ξεκίνημα με το «δεξί» στη φάση των «16» της Euroleague.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 30 December 2015 - 21:32:32 UTC