Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-12-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο πρωθυπουργός επανέλαβε τη δέσμευση να μην υπάρξει μείωση στις κύριες συντάξεις
  • [02] Ο Κυρ. Μητσοτάκης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Δεν είμαι νεοφιλελεύθερος
  • [03] «Με πλησίασε βουλευτής για να ρίξω την κυβέρνηση» δήλωσε ο Β. Λεβέντης
  • [04] Λήγει η προθεσμία για έλεγχο οχημάτων στα ΚΤΕΟ
  • [05] Απάντηση του Τρ. Αλεξιάδη στις «ανακρίβειες της ΝΔ» για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές
  • [06] Τρ. Αλεξιάδης: Παράταση λίγων ημερών για τέλη κυκλοφορίας και κατάθεση πινακίδων
  • [07] Μικροπροβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες
  • [08] Στο λιμάνι του Πειραιά έφθασαν το πρωί 3.600 μετανάστες
  • [09] Ληστεία σε σούπερ μάρκετ στα Καμίνια
  • [10] Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα Μέρκελ: «Ευκαιρία» για τη Γερμανία η εισδοχή των προσφύγων
  • [11] Πλανητικός μαραθώνιος γιορταστικών εκδηλώσεων, υπό τη σκιά της τρομοκρατικής απειλής
  • [12] Κονστάντσιο: Ευτυχώς, η ελληνική κρίση έχει τώρα ξεπεραστεί
  • [13] Γερμανικό κανάλι θα μεταφράσει την ομιλία της Άγγ. Μέρκελ για τη νέα χρονιά στα αραβικά, για πρώτη φορά

  • [01] Ο πρωθυπουργός επανέλαβε τη δέσμευση να μην υπάρξει μείωση στις κύριες συντάξεις

    Για την πορεία της επεξεργασίας του σχεδίου της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης ενημέρωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

    Κατά τις ίδιες πηγές, ο πρωθυπουργός επανέλαβε τη δέσμευση της κυβέρνησης να μην υπάρξει μείωση στις κύριες συντάξεις και ότι στόχος της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης είναι το ασφαλιστικό σύστημα να καταστεί βιώσιμο και με ενισχυμένη κοινωνική δικαιοσύνη.

    [02] Ο Κυρ. Μητσοτάκης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Δεν είμαι νεοφιλελεύθερος

    Βέβαιος ότι θα κερδίσει στο β' γύρο των εσωκομματικών εκλογών και θα εκλεγεί Πρόεδρος της ΝΔ, δηλώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και στον Νίκο Αρμένη.

    Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ μιλάει για την ανάγκη ανανέωσης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Εγώ εγγυώμαι απόλυτα την ενότητα της ΝΔ, η ενότητα όμως δεν είναι από μόνη της αυτοσκοπός. Δεν αρκεί η ΝΔ να είναι ενωμένη πρέπει να είναι και ανανεωμένη για να μπορεί να διεκδικήσει μία εκλογική νίκη», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης. Εκτιμά ότι η ΝΔ θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές, προβλέπει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν θα εξαντλήσει την 4ετία και ξεκαθαρίζει ότι το κόμμα του δεν πρόκειται να ψηφίσει τα μέτρα που θα φέρει στη Βουλή ο πρωθυπουργός.

    Επίσης αποποιείται τον χαρακτηρισμό του νεοφιλελεύθερου και εξηγεί ότι γνώμωνάς του είναι το δημόσιο συμφέρον ενώ επισημαίνει ότι υπηρετεί τις ιδρυτικές αξίες της ΝΔ όπως τις καθόρισε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής με απόλυτη συνέπεια.

    Παράλληλα λέει ότι ο Κώστας Καραμανλής είπε το 2009 την αλήθεια στον ελληνικό λαό και πως ο Αντώνης Σαμαράς παρέδωσε την Ελλάδα σε καλύτερη κατάσταση από αυτή που την παρέλαβε.

    [03] «Με πλησίασε βουλευτής για να ρίξω την κυβέρνηση» δήλωσε ο Β. Λεβέντης

    «Με πλησίασε βουλευτής για να ρίξω την κυβέρνηση» δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Β. Λεβέντης στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.Υποστήριξε ότι δύο-τρεις μέρες πριν από την ψηφοφορία για το σύμφωνο συμβίωσης, ένας βουλευτής του Ποταμιού πλησίασε τον γιο του στη Βουλή, και του είπε: «Είναι ευκαιρία να ρίξουμε την κυβέρνηση. Αφού ο Καμμένος δεν ψηφίζει, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ τα έχουμε βρει στο σύμφωνο συμβίωσης, και τώρα είναι ευκαιρία. Δεν θα έχει την δεδηλωμένη η κυβέρνηση» , είπε στον γιο του ο βουλευτής του Ποταμιού ενώ ο ίδιος βρισκόταν λίγο μέτρα μακριά, όπως περιέγραψε στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

    Να μιλήσει με ονόματα και όχι με μισές αλήθειες και να αποκαλύψει το όνομα του βουλευτή του Ποταμιού που προσέγγισε, όπως κατήγγειλε, συγγενικό του πρόσωπο λίγες μέρες πριν από την ψηφοφορία για το σύμφωνο συμβίωσης, ζητώντας του να ρίξει την κυβέρνηση, κάλεσε τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλη Λεβέντη, η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη. «Αποτελεί ηθική υποχρέωσή του όχι μόνο σε όσους τον ψήφισαν αλλά σε όλους τους Έλληνες πολίτες» τόνισε η κ. Χρυσοβελώνη, χαρακτηρίζοντας την αποκάλυψη «άκρως σοβαρή για να περάσει στο ντούκου».

    [04] Λήγει η προθεσμία για έλεγχο οχημάτων στα ΚΤΕΟ

    Λήγει σήμερα 31 Δεκεμβρίου η προθεσμία που έδοσε ηΚοινή Υπουργική Απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη και του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστου Σπίρτζη, στους ιδιοκτήτες οχημάτων που δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ να το πράξουν για να μην επιβαρυνθούν με το πρόστιμο των 150 ευρώ.

    Το πρόστιμο θα επιβάλλεται μετά την προθεσμία αυτή σε όσους εντοπίζονται μέσω ηλεκτρονικών διασταυρώσεων να μην έχουν περάσει από τον τεχνικό έλεγχο το όχημά τους για διάστημα μεγαλύτερο των έξι μηνών.

    Η απόφαση προβλέπει το πρόστιμο δεν θα επιβάλλεται στους ιδιοκτήτες των εγγεγραμμένων στην Ελλάδα οχημάτων για τα οποία έως και ένα μήνα από την έναρξη ισχύος του ν. 4336/2015, δηλαδή έως και την 14η Σεπτεμβρίου 2015, θα έχει παρέλθει χρονικό διάστημα τουλάχιστον έξι μηνών από την καταληκτική ημερομηνία διενέργειας τεχνικού ελέγχου, εφόσον προσκομίσουν αυτά σε ΚΤΕΟ για τη διενέργεια περιοδικού ελέγχου μέχρι και τις 31.12.2015.

    [05] Απάντηση του Τρ. Αλεξιάδη στις «ανακρίβειες της ΝΔ» για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές

    Για ανακρίβειες και προπαγάνδα κατηγορεί τη ΝΔ ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, σχετικά με την ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα ληξιπρόθεσμα χρέη ιδιωτών προς το Δημόσιο. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, καλείται η ΝΔ «να παρουσιάσει αναλυτικά τα οικονομικά στοιχεία τα οποία και επικαλείται, για να υποστηρίξει τις ανακρίβειες τις οποίες αναφέρει στην ανακοίνωσή της και να μας ενημερώσει για την προέλευσή τους, καθώς, όπως αποδεικνύεται, δεν έχουν ουδεμία σχέση με τα επίσημα στοιχεία που εκδίδουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου. Είναι καιρός να καταλάβει η Νέα Δημοκρατία και αυτοί που προσπαθούν να στηρίξουν τα επιχειρήματά της. Άλλο πράγμα τα αριθμητικά δεδομένα και άλλο η προπαγάνδα τους, που ευτελίστηκε πλέον σε κακόγουστο παραμύθι».

    Διαβάστε επίσης:

    Επίθεση της ΝΔ στην κυβέρνηση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο

    [06] Τρ. Αλεξιάδης: Παράταση λίγων ημερών για τέλη κυκλοφορίας και κατάθεση πινακίδων

    Παράταση λίγων ημερών για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας και την κατάθεση πινακίδων, προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδης, μιλώντας στο MEGA.

    Τα δεδομένα που είχαμε έως την Τρίτη, ήταν ότι είχαν πληρωθεί τα τέλη για 4,5 εκατ. οχήματα. 'Αρα, θα δούμε τι έγινε και χθες και μέσα στην ημέρα θα ληφθεί η απόφαση για παράταση λίγων ημερών, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι πολίτες και να μη δημιουργηθεί πρόβλημα, ανέφερε ο κ. Αλεξιάδης.

    [07] Μικροπροβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες

    Μικροπροβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, λόγω ισχυρών ανέμων, που σε πολλές θαλάσσιες περιοχές φθάνουν κατά τόπους τα 7 με 8 μποφόρ.

    Κλειστή είναι η πορθμειακή γραμμή Πάχη Μεγάρων - Φανερωμένη Σαλαμίνας, ενώ στη βόρεια Ελλάδα δεν εκτελούνται τα δρομολόγια στις γραμμές Καβάλα - Πρίνου Θάσου και Κεραμωτή - Λιμένα Θάσου. Κλειστό είναι και το Ρίο - Αντίρριο.

    [08] Στο λιμάνι του Πειραιά έφθασαν το πρωί 3.600 μετανάστες

    Στο λιμάνι του Πειραιά αποβιβάστηκαν το πρωί από τρία επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία τουλάχιστον 3.600 μετανάστες.Συγκεκριμένα το «blue star 1» μετέφερε από Χίο-Μυτιλήνη 1.163 άτομα, το «Νήσος Ρόδος» 1.083 από Μυτιλήνη, Χίο και Σάμο και το «blue star patmos» 1.392 άτομα από Χίο Μυτιλήνη.

    Το λιμενικό σώμα ελληνική ακτοφυλακή είχε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ομαλή αποβίβαση και μετακίνηση των μεταναστών προς τον ηλεκτρικό σταθμό του Πειραιά.

    [09] Ληστεία σε σούπερ μάρκετ στα Καμίνια

    Ληστεία από δύο άτομα σημειώθηκε χθες στις 11 το βράδυ στο σούπερ μάρκετ «ΟΚ» στα Καμίνια επί των οδών Σπάρτης και Σαλαμίνος.

    Οι δράστες με τη χρήση σωματικής βίας, αφού απείλησαν τον υπεύθυνο του καταστήματος, απέσπασαν άγνωστο χρηματικό ποσό και διέφυγαν. Η αστυνομία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

    [10] Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα Μέρκελ: «Ευκαιρία» για τη Γερμανία η εισδοχή των προσφύγων

    Η Άγγελα Μέρκελ χαρακτηρίζει στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά της την εισδοχή αριθμού ρεκόρ ποσφύγων στη Γερμανία «ευκαιρία» και καταγγέλλει όσους, «έμπλεοι μίσους» επιδιώκουν «να αποκλείσουν τους άλλους».

    «Είμαι πεπεισμένη ότι εάν αντιμετωπισθεί σωστά, η μεγάλη σημερινή τάση που συνίσταται στην υποδοχή και ενσωμάτωση τόσων ανθρώπων αποτελεί ευκαιρία για το αύριο», δηλώνει η Γερμανίδα καγκελάριος, σύμφωνα με το κείμενο της ομιλίας της που στάλθηκε στα μέσα ενημέρωσης. Η μαγνοτοσκοπημένη ομιλία της θα μεταδοθεί απόψε από τη δημόσια τηλεόραση ZDF και θα έχει υπότιτλους στα αγγλικά και στα αραβικά στο Ιντερνετ για να γίνει κατανοητή από τα πλήθη των προσφύγων που έχει δεχθεί η Γερμανία.

    «Είναι προφανές ότι οφείλουμε να βοηθήσουμε και να υποδεχθούμε εκείνους που αναζητούν καταφύγιο στη χώρα μας», δηλώνει η Άγγελα Μέρκελ ευχαριστώντας τους συμπατριώτες της για τις εξαιρετικές τους πράξεις υπέρ των προσφύγων.

    «Είναι προφανές ότι η εισδοχή τόσων ανθρώπων δημιουργεί απαιτήσεις. Θα κοστίσει χρήματα, θα χρειασθεί χρόνο και δύναμη- κυρίως σε ό,τι αφορά την ενσωμάτωση εκείνων που θα θέλουν να παραμείνουν εδώ», δηλώνει η Γερμανίδα καγκελάριος σε πείσμα όσων την επικρίνουν, τόσο στην Ευρώπη, όσο και στη χώρα της, για την πολιτική ανοίγματος που ακολουθεί.

    «Είναι σημαντικό να μην ακολουθήσουμε εκείνους που, με ψυχρή καρδιά ή έμπλεοι μίσους, διεκδικούν για τους εαυτούς τους μόνο την γερμανική ταυτότητα και θέλουν να αποκλείσουν τους άλλους», λέει καλώντας τους συμπατριώτες της να μην επιτρέψουν διχαστικές ρητορικές.

    «Θα τα καταφέρουμε» λέει στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα η Αγγελα Μέρκελ επαναλαμβάνοντας τη φράση που έχει γίνει το μότο της πολιτικής της τους τελευταίους μήνες επιμένοντας ότι η Γερμανία είναι μία «ισχυρή χώρα» που έχει ξεπεράσει και άλλες προκλήσεις, όπως η επανένωση, εδώ και ένα τέταρτο του αιώνα.

    [11] Πλανητικός μαραθώνιος γιορταστικών εκδηλώσεων, υπό τη σκιά της τρομοκρατικής απειλής

    Με τη γιορτή των πυροτεχνημάτων στον Κόλπο του Σίδνεϊ θα υποδεχθεί απόψε ο πλανήτης το Νέο Ετος για να ακολουθήσει σειρά εορταστικών εκδηλώσεων στη σκιά της παγκόσμιας τρομοκρατικής απειλής.Στην Ασία, στη Μέση Ανατολή, στην Αφρική, στην Ευρώπη και, εν τέλει, στην Αμερική, πλήθη θα κατεβούν στους δρόμους για να γιορτάσουν τα μεσάνυκτα με πυροτεχνήματα, συναυλίες και δημόσια θέματα την έλευση του 2016.

    Το θέαμα επάνω από την Οπερα και τη Γέφυρα του Λιμανιού του Σίδνεϊ είναι το πρώτο μεγάλο θέαμα κάθε Πρωτοχρονιάς. Φέτος, επτά τόννοι πυροτεχνημάτων θα ανάψουν στην αυστραλιανή μεγαλούπολη.

    Αν το Χονγκ Κονγκ, το Πεκίνο και η Σιγκαπούρη προσπαθούν να συναγωνισθούν το Σίδνεϊ, η βραδιά θα είναι είναι σκοτεινή στο Μπρουνέι, στο μικρό σουλανάτο του Βόρνεο, όπου με την αυστηρή τήρηση του ισλαμικού νόμου έχουν απαγορευθεί οι εορτασμοί για τη χριστουγεννιάτικη περίοδο.

    Τα μέτρα ασφαλείας θα βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο στη Τζακάρτα, όπου οι αρχές ματαίωσαν σχέδιο τρομοκρατικής επίθεσης κατά τους εορτασμούς του Νέου Ετους.

    Αναμφίβολα, η πιο βαριά σκιά της τζιχαντιστικής απειλής πέφτει στην Ευρώπη.

    Η δημοτική αρχή των Βρυξελλών αποφάσισε να ματαιώσει τις δημόσιες εορταστικές εκδηλώσεις , ενώ σε πολλές χώρες οι δυνάμεις ασφαλείας βρίσκονται σε ύψιστη επιφυλακή, όπως στην Τουρκία, όπου συνελήφθησαν δύο άτομα, που θεωρούνται μέλη του Ισλαμικού Κράτους και σχεδίαζαν διπλή επίθεση στην Αγκυρα.

    Στο Παρίσι, υπό τη σκιά των επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου, η καθιερωμένη υποδοχή του Νέου Ετους θα γίνει στην Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων, χωρίς πυροτεχνήματα και με αυξημένα μέτρα ασφαλείας.

    «Δεν μπορούσαμε να μην κάνουμε τίποτε. Και έπειτα από αυτά που έζησε η πόλη μας, πρέπει να στείλουμε ένα μήνυμα στον κόσμο: "Το Παρίσι είναι όρθιο"», δήλωσε η δήμαρχος Αν Ινταλγκό.

    Στη Μόσχα, η εμβληματική Κόκκινη Πλατεία, παραδοσιακός τόπος υποδοχής του Νέου Ετους, θα είναι είναι σήμερα κλειστή στο κοινό την ώρα του ρεβεγιόν, εξαιτίας του φόβου των επιθέσεων.

    Στη Μαδρίτη, η αστυνομία θα περιορίσει στις 25.000 το πλήθος που θα συγκεντρωθεί στην Πουέρτα ντελ Σολ.

    Στο Κάιρο, όπου ο στόχος είναι η επιστροφή των τουριστών, μεγάλες εορταστικές εκδηλώσεις είναι προγραμματισμένες μπροστά από τις Πυραμίδες.

    Στη Λωρίδα της Γάζας, η οργάνωση Χαμάς απαγόρευσε τις γιορτές για το Νέο Ετος, επικαλούμενη προσβολή «των θρησκευτικών αξιών και παραδόσεων».

    Το Φριτάουν, η πρωτεύουσα της Σιέρα Λεόνε, μίας από τις χώρες της Αφρικής που επλήγησαν από την επιδημία του Εμπολα, θα κάνει τα πάντα για να ξαναβρεί τη θέση της ανάμεσα στις πόλεις τις περιοχής που γιορτάζουν ξέφρενα την έλευση του Νέου Ετους. Πέρυσι, η πόλη ήταν τελείως έρημη εξαιτίας της επιδημίας.

    Στη Νέα Υόρκη, ένα εκατομμύριο άνθρωποι, κάτω από ισχυρά μέτρα ασφαλείας, αναμένεται στην Times Square, όπου θα εμφανισθούν οι Demi Lovato και Jessie J.

    [12] Κονστάντσιο: Ευτυχώς, η ελληνική κρίση έχει τώρα ξεπεραστεί

    Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) δεν έχει τη δικαιοδοσία για το αν μια χώρα μπορεί να μπει ή να βγεί από την ευρωζώνη, είπε ο αντιπρόεδρος της Τράπεζας Βίτορ Κονστάντσιο σε συνέντευξη σε γερμανικό μέσο σήμερα, προσθέτοντας ότι είναι ευθύνη της Ελλάδας να τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

    Σε συνέντευξη στην οικονομική εφημερίδα Borsen-Zeitung που ανάρτησε η ΕΚΤ στην ιστοσελίδα της, ο Κονστάντσιο ερωτήθηκε εάν τα σενάρια για πιθανή έξοδο της Ελλάδας που ακούστηκαν το καλοκαίρι ζημίωσαν την εμπιστοσύνη στο ευρώ.

    «Μόνο η (ίδια η) χώρα μπορεί να αποφασίσει μόνη της να φύγει από το ευρώ, δεν μπορεί να αποβληθεί σύμφωνα με το νόμο, παρότι μπορεί να υπάρξει πίεση (για να φύγει)», απάντησε ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, συνεχίζοντας: «Ωστόσο, για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα, η ΕΚΤ δεν έχει δικαιοδοσία όσον αφορά την είσοδο ή έξοδο μιας χώρας. Είμαστε υπεύθυνοι για την διασφάλιση του ευρώ και την ακεραιότητα της νομισματικής ένωσης, ανεξάρτητα από τη σύνθεσή της. Τώρα, όσον αφορά την ερώτησή σας, κάθε συζήτηση για την πιθανή έξοδο μιας χώρας αποδυναμώνει τη νομισματική ένωση συνολικά, και επιπλέον σημαίνει πρόσθετο χρηματοοικονομικό κόστος για όλες τις χώρες. Ευτυχώς, η ελληνική κρίση έχει τώρα ξεπεραστεί».

    Σε απάντηση για την συνέπεια καθυστερήσεων από την Ελλάδα στις μεταρρυθμίσεις, ο Κονστάντσιο απάντησε: «Υπάρχει μια συμφωνία και είναι τώρα ευθύνη της Ελλάδας - και, ασφαλώς, και των άλλων χωρών της ευρωζώνης - να τηρήσουν τις δεσμεύσεις των».

    Στη συνέντευξη, μεταξύ άλλων, ο Κονστάντσιο είπε ότι δεν πιστεύει πως η ευρωζώνη θα μπει ως σύνολο σε αποπληθωρισμό, αμύνθηκε της απόφασης της τράπεζας να παρατείνει το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, και εξέφρασε τον θαυμασμό του για την απόφαση της Γερμανίας να υποδεχθεί μεγάλους αριθμούς προσφύγων. Σε μία Ευρώπη που γερνάει, η συρρίκνωση του εργαζόμενου πληθυσμού αρχίζει να ασκεί πίεση κάθετα σε κάθε δυνατότητα ανάπτυξης και στη χρηματοδότηση των ασφαλιστικών συστημάτων, εξήγησε, και μια αύξηση του εργατικού δυναμικού μπορεί να βοηθήσει, αν και δεν είναι θέμα για το οποίο μπορεί να δώσει συμβουλές μια κεντρική τράπεζα.

    [13] Γερμανικό κανάλι θα μεταφράσει την ομιλία της Άγγ. Μέρκελ για τη νέα χρονιά στα αραβικά, για πρώτη φορά

    Η καθιερωμένη ομιλία της καγκελαρίου της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ για το νέο χρόνο θα μεταφραστεί στα αραβικά και αγγλικά, είπαν χθες γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

    Νωρίτερα τον Δεκέμβριο, η υπεύθυνη για την ενσωμάτωση των προσφύγων και μεταναστών, Αϊντάν Εζογκούζ, είχε προτείνει να δωθεί η ομιλία της Μέρκελ με αραβικούς υπότιτλους για να επιτρέψει στους πρόσφυγες και μετανάστες που έφτασαν στη Γερμανία το 2015 να καταλάβουν την ομιλία.

    Το γερμανικό κανάλι ZDF είπε ότι θα μεταδώσει την ομιλία της Μέρκελ μέσω του διαδικτύου με αραβικούς και αγγλικούς υπότιτλους αμέσως μετά την μετάδοσή της ομιλίας στη τηλεόραση. Το χριστουγεννιάτικο μήνυμα του προέδρου της Γερμανίας Γιοάχιμ Γκάουκ ήδη διατίθεται με μετάφραση.

    Το κανάλι σκοπεύει να εγκαινιάσει στο μέλλον μια αραβική ιστοσελίδα για να ανεβάζει καθημερινές ειδήσεις με υπότιτλους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 31 December 2015 - 7:32:36 UTC