Browse through our Interesting Nodes on Transportation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-12-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η αστυνομία του Μονάχου προειδοποιεί το κοινό για επίθεση, εκκενώνει δύο σταθμούς τραίνων
  • [02] Εκατομμύρια άνθρωποι θα απειληθούν από την πείνα το 2016, προειδοποιούν ανθρωπιστικές οργανώσεις
  • [03] Ο κόσμος υποδέχεται το 2016 με πυροτεχνήματα, αλλά και μέτρα ασφαλείας

  • [01] Η αστυνομία του Μονάχου προειδοποιεί το κοινό για επίθεση, εκκενώνει δύο σταθμούς τραίνων

    Η αστυνομία στο Μόναχο εκκένωσε δύο σταθμούς τραίνων την Πέμπτη βράδι, μετά από ενδείξεις μιας προσχεδιασμένης επίθεσης, σύμφωνα με μήνυμά της στον στον κοινωνικό ιστότοπο Tweet.

    "Πραγματική ένδειξη ότι στο Μόναχο σχεδιάζεται τρομοκρατική επίθεση. Παρακαλούμε αποφύγετε ανοιχτές συγκεντρώσεις καθώς και τον κεντρικό σταθμό τραίνων, και τον σταθμό τραίνων Pasinger", έλεγε η ανάρτηση στα γερμανικά, προσθέτοντας, "Ο σταθμός Pasinger και οι κεντρικοί σταθμοί έχουν εκκενωθεί. Τα τραίνα δεν λειτουργούν. Παρακαλούμε ακολουθείστε τις υποδείξεις της αστυνομίας".

    Σε επόμενο μήνυμα, η αστυνομία είπε: "Σημειώνουμε ξανά ξεκάθαρα ότι παίρνουμε την απειλή πολύ σοβαρά. Παρακαλούμε παραμείνετε σε επιφυλακή".

    [02] Εκατομμύρια άνθρωποι θα απειληθούν από την πείνα το 2016, προειδοποιούν ανθρωπιστικές οργανώσεις

    Εκατομμύρια άνθρωποι ακόμη θα βρεθούν αντιμέτωποι με το φάσμα της έλλειψης τροφίμων και νερού στις αρχές του 2016, καθώς η ξηρασία και οι πλημμύρες καταστρέφουν σοδειές και θέτουν σε δοκιμασία τις ανθρωπιστικές οργανώσεις σε διεθνές επίπεδο που ήδη προειδοποιούν ότι δυσκολεύονται να καλύψουν τις υπάρχουσες ανάγκες.

    Τα ακραία φαινόμενα που προκάλεσε φέτος το μετεωρολογικό φαινόμενο Ελ Νίνιο, τα οποία τα Ηνωμένα Έθνη περιγράφουν ως τα χειρότερα των τελευταίων δύο δεκαετιών, σημειώθηκαν την ώρα που οι ένοπλες συρράξεις και οι διωγμοί ανάγκασαν 60 εκατομμύρια ανθρώπους ?αριθμό χωρίς ιστορικό προηγούμενο? να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

    Οργανώσεις αρωγής όπως η Όξφαμ, το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα (ΠΕΠ) των Ηνωμένων Εθνών και η Care International επισημαίνουν ότι το διπλό αυτό χτύπημα, ο συνδυασμός των ακραίων καιρικών φαινομένων και των πολέμων, αυξάνουν τις ανάγκες σε ό,τι αφορά τη χορήγηση ανθρωπιστικής βοήθειας και τη χρηματοδότηση και προσθέτουν ότι είναι κρίσιμο η βοήθεια να φθάσει σε ευάλωτες κοινότητες προκειμένου η κατάσταση να μη χειροτερέψει.

    Στην Αιθιοπία, η κυβέρνηση εκτιμά πως 10,2 εκατομμύρια άνθρωποι, επί του συνολικού πληθυσμού των 94 εκατομμυρίων, θα χρειαστούν ανθρωπιστική βοήθεια το 2016, εξαιτίας της ξηρασίας που επιτάθηκε από το φαινόμενο Ελ Νίνιο. Η κυβέρνηση της Παπούας Νέας Γουινέας υπολογίζει ότι τρεις στους επτά πολίτες της θα πληγούν από την ξηρασία.

    «Εκατομμύρια άνθρωποι σε μέρη όπως η Αιθιοπία, η Αϊτή και η Παπούα Νέα Γουινέα ήδη βιώνουν τις συνέπειες της ξηρασίας και της καταστροφής σοδειών», επισημαίνει σε ανακοίνωση της η Τζέιν Κόκινγκ, διευθύντρια του βρετανικού παραρτήματος της διεθνούς οργάνωσης αρωγής Όξφαμ, και τονίζει πως οι οργανώσεις έχουν φθάσει ήδη στα όρια των δυνατοτήτων τους, καθώς πασχίζουν να αντεπεξέλθουν στις κρίσεις στην Συρία, το Νότιο Σουδάν και την Υεμένη και δεν είναι σε θέση να ανταποκριθούν σε έκτακτες ανάγκες μεγάλης κλίμακας σε άλλες περιοχές του κόσμου.

    Το ΠΕΠ εκτίμησε ότι το 2015 περίπου 795 εκατομμύρια άνθρωποι πλήττονταν από τον λιμό, το 98% από τους οποίους ζει σε χώρες με αναπτυσσόμενες οικονομίες.

    Η Κόκινγκ ανέφερε πως η Νότια Αφρική έχει ήδη κηρύξει αρκετές επαρχίες της σε κατάσταση καταστροφής εξαιτίας της ξηρασίας και το Μαλάουι εκτιμά πως 2,8 εκατομμύρια άνθρωποι θα χρειαστούν ανθρωπιστική βοήθεια πριν από τον Μάρτιο.

    Ο Οργανισμός Επισιτισμού και Γεωργίας (FAO) των Ηνωμένων Εθνών είχε προειδοποιήσει τον Μάρτιο ότι η εκδήλωση του φαινομένου Ελ Νίνιο θα είναι σφοδρή και εμφανίζεται να είναι το πιο έντονο των τελευταίων 18 ετών. Η κορύφωση του αναμένεται να σημειωθεί στις αρχές του 2016, λίγο πριν από την εποχή της συγκομιδής στη Νότια Αφρική. Υπάρχει κίνδυνος η συγκομιδή στις αρχές του 2016 να είναι ανεπαρκής.

    Στη Γουατεμάλα, την Ονδούρα, το Ελ Σαλβαδόρ και τη Νικαράγουα, περίπου 2 εκατομμύρια άνθρωποι ήδη χρειάζονται βοήθεια σε τρόφιμα, λόγω της ξηρασίας και τις απροσδόκητες σφοδρές βροχοπτώσεις, ενώ περισσότερες πλημμύρες αναμένονται τον Ιανουάριο, τόνισε η Κόκινγκ.

    Το ΠΕΠ εκφράζει επίσης ανησυχίες για την κατάσταση στην Υεμένη, όπου οι οικογένειες στην εμπόλεμη πόλη Τάιζ, υποφέρουν από πείνα επί εβδομάδες. Σε όλη την χώρα εκτιμάται ότι 7,6 εκατομμύρια άνθρωποι από τον συνολικό πληθυσμό των 24 εκατομμυρίων υποφέρουν από πείνα.

    [03] Ο κόσμος υποδέχεται το 2016 με πυροτεχνήματα, αλλά και μέτρα ασφαλείας

    Με τη γιορτή των πυροτεχνημάτων στον Κόλπο του Σίδνεϊ υποδέχθηκαν στην Αυστραλία το νέο έτος, ενώ ακολούθησε - σε όλον τον κόσμο - σειρά εορταστικών εκδηλώσεων στη σκιά της παγκόσμιας τρομοκρατικής απειλής.

    Στην Ασία, στη Μέση Ανατολή, στην Αφρική, στην Ευρώπη και, εν τέλει, στην Αμερική, πλήθη κατέβηκαν στους δρόμους για να γιορτάσουν τα μεσάνυκτα με πυροτεχνήματα και συναυλίες την έλευση του 2016.

    Αναμφίβολα, η πιο βαριά σκιά της τζιχαντιστικής απειλής πέφτει στην Ευρώπη.

    Στο Παρίσι, υπό τη σκιά των επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου, η καθιερωμένη υποδοχή του Νέου Ετους έγινε στην Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων, χωρίς πυροτεχνήματα και με αυξημένα μέτρα ασφαλείας. Περισσότεροι από 100.000 αστυνομικοί και χωροφύλακες κινητοποιήθηκαν για τις εκδηλώσεις.

    Στη Μόσχα, η εμβληματική Κόκκινη Πλατεία, παραδοσιακός τόπος υποδοχής του Νέου Έτους, θα είναι είναι κλειστή στο κοινό την ώρα του ρεβεγιόν, εξαιτίας του φόβου των επιθέσεων.

    Στη Μαδρίτη, η αστυνομία περιόρισε στις 25.000 το πλήθος που θα συγκεντρωθεί στην Πουέρτα ντελ Σολ.

    Η αστυνομία στο Μόναχο εκκένωσε δύο σταθμούς τραίνων την Πέμπτη βράδι, μετά από ενδείξεις μιας προσχεδιασμένης επίθεσης, σύμφωνα με μήνυμά της στον στον κοινωνικό ιστότοπο Tweet ενώ προειδοποίησε τους πολίτες να αποφύγουν ανοιχτές συγκεντρώσεις και σταθμούς τραίνων.

    Στο Βέλγιο, η αστυνομία συνέλαβε έξι άτομα που οδηγήθηκαν στους ανακριτές, ενώ οι αρχές της χώρας ματαίωσαν το παραδοσιακό σόου με τα πυροτεχνήματα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, επικαλούμενες φόβους για μια επίθεση.

    Στο Τάιμς Σκουέρ της Νέας Υόρκης, πάνω από ένα εκατομμύριο άτομα συγκεντρώθηκαν κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας αργά την Πέμπτη, για να γιορτάσουν την έλευση του 2016.

    Περίπου 6.000 αστυνομικοί (ένστολοι και με πολιτικά), 500 παραπάνω από τις περσινή εκδήλωση, υπέβαλλαν τους επισκέπτες σε αυστηρούς ελέγχους. Πάνω από 100 εκατομμύρια αμερικανών και 1 εκατομμύριο άτομα παγκόσμια αναμένονταν να παρακολουθήσουν το γεγονός από την τηλεόραση.

    Στο Ρότσεστερ της Νέας Υόρκης 530 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Πόλης της Νέας Υόρκης, ένας 25χρονος συνελήφθηκε τη Τετάρτη με την κατηγορία ότι σχεδίαζε επίθεση σε εστιατόριο την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και ότι προσπάθησε να δώσει υλική υποστήριξη στο Ισλαμικό Κράτος, είπε το υπουργείο Δικαιοσύνης χθες. Η πόλη ακύρωσε μια επίδειξη πυροτεχνημάτων χωρίς να δώσει εξήγηση.

    Στο Κάιρο, όπου ο στόχος είναι η επιστροφή των τουριστών, μεγάλες εορταστικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν μπροστά από τις Πυραμίδες, ενώ στη Τουρκία οι δυνάμεις ασφαλείας βρίσκονται σε ύψιστη επιφυλακή, και συνελήφθησαν δύο άτομα που θεωρούνται μέλη του Ισλαμικού Κράτους και σχεδίαζαν διπλή επίθεση στην Αγκυρα.

    Στο Ντουμπάι, γύρω στα 14 άτομα τραυματίστηκαν ελαφριά, σύμφωνα με τις αρχές, και 60 σύμφωνα με ιατρικό προσωπικό επειγόντων περιστατικών (συμπεριλαμβανόμενων και αναπνευστικών προβλημάτων λόγω του καπνού), όταν ένας 63όροφος ουρανοξύστης τυλίχτηκε στις φλόγες χθες βράδι. Οι αρχές δεν ματαίωσαν τα πυροτεχνήματα σε ουρανοξύστη λίγα εκατοστά μέτρων παραπέρα, λέγοντας νωρίς σήμερα ότι η φωτιά ήταν 90% υπό έλεγχο. Τα αίτια δεν είναι γνωστά, αλλά αξιωματούχοι της πόλης είπαν ότι η φωτιά ξεκίνησε στον 20ο όροφο, στο εξωτερικό του κτιρίου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 1 January 2016 - 1:32:31 UTC