Visit the Hellenic Astronomical Society Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-01-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σοβαρά προβλήματα λόγω χιονόπτωσης στο εθνικό δίκτυο Φθιώτιδας-Μαγνησίας
  • [02] Το Ισλαμικό Κράτος φέρεται να προετοίμαζε επίθεση αυτοκτονίας, λένε οι γερμανικές αρχές
  • [03] Ντουμπάι: Φωτογράφος γλύτωσε από πυρκαγιά αιωρούμενος στο κενό, από τον 48ο όροφο
  • [04] Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας η έλευση του 2016
  • [05] Ν.Αναστασιάδης: Το θέμα της ασφάλειας δεν λύνεται με εγγυήτριες χώρες

  • [01] Σοβαρά προβλήματα λόγω χιονόπτωσης στο εθνικό δίκτυο Φθιώτιδας-Μαγνησίας

    Αποκαταστάθηκε πριν από λίγο η κυκλοφορία που είχε διακοπεί χθες λόγω χιονόπτωσης και παγετού, στη λεωφόρο Διονύσου, από το ύψος του Γερμανικού Νεκροταφείου προς Νέα Μάκρη, στην Ιπποκράτειο Πολιτεία και στην Αγία Τριάδα Αχαρνών. Κλειστή παραμένει η περιφερειακή οδός Πεντέλης- Νέας Μάκρης, από το 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο έως τη διασταύρωση Ανατολής, ενώ με αλυσίδες εξακολουθούν να κινούνται τα οχήματα στη λεωφόρο Πάρνηθος, από το τελεφερίκ προς καζίνο.

    Την ίδια ώρα με σοβαρά προβλήματα εξελίσσεται η κυκλοφορία στο εθνικό δίκτυο στα όρια της Φθιώτιδας με την Μαγνησία. Ο αστυνομικός Διευθυντής Φθιώτιδας ταξίαρχος κ. Πάππος με απόφαση του απαγόρευσε την κυκλοφορία των φορτηγών και μεγάλων οχημάτων που κινούνται προς Θεσσαλονίκη και δόθηκε εντολή στους αστυνομικούς να τα ακινητοποιήσουν σε πάρκινγκ επί της Εθνικής οδού μέσα στα όρια της Φθιώτιδας.

    Τα προβλήματα που ξεκίνησαν το μεσημέρι κορυφώνονται αυτή την ώρα, καθώς υπάρχει σοβαρό πρόβλημα τόσο στο εθνικό δίκτυο, όσο και στους παράπλευρους δρόμους από το 238 χλμ. έως το 260 χλμ.. Λίγο πριν το μεσημέρι ντεραπάρισε νταλίκα στους Αγίους Θεοδώρους επί της εθνικής οδού, με συνέπεια να υπάρχει καθυστέρηση στη ροή της κυκλοφορίας. Μέχρις ότου αποκατασταθούν τα προβλήματα, η έντονη χιονόπτωση που επικρατεί στην Ανατολική Φθιώτιδα εγκλώβισε επί της εθνικής οδού εκατοντάδες οχήματα που κινούνταν προς το Βόλο και τη Λάρισα. Τα ακινητοποιημένα οχήματα δεν επέτρεπαν στα εκχιονιστικά μηχανήματα να περάσουν, με συνέπεια να επέμβει η πυροσβεστική για να μετακινήσει αρκετά από αυτά.

    Είναι χαρακτηριστικό ότι η κυκλοφορία διεξάγεται, αυτή την ώρα, με αρκετά μεγάλη δυσκολία, ενώ η Αστυνομία απαγορεύει τη διέλευση των αυτοκινήτων επί της εθνικής οδού από το 238ο χλμ. στον κόμβο Αχλαδίου με κατεύθυνση προς τη Λάρισα και το Βόλο. Επίσης, στην ίδια κατεύθυνση οι οδηγοί που προτίμησαν το παράπλευρο οδικό δίκτυο συνάντησαν προβλήματα, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να υπάρχουν αρκετά προβλήματα με εγκλωβισμένα Ι.Χ.. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας δίνουν μάχη για να μπορέσουν να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία. Η Αστυνομία έχει διακόψει την κυκλοφορία και επιτρέπει μόνο τη διέλευση αυτοκινήτων τα οποία θα κινούνται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες από το 238ο χλμ. έως το 260ο χλμ.. Αντίστοιχες απαγορεύσεις υπάρχουν και από την περιοχή του Βόλου προς την περιοχή της Λαμίας.

    [02] Το Ισλαμικό Κράτος φέρεται να προετοίμαζε επίθεση αυτοκτονίας, λένε οι γερμανικές αρχές

    Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος φέρεται να σχεδίαζε μία «επίθεση αυτοκτονίας» την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο Μόναχο, γνωστοποίησαν σήμερα οι γερμανικές αρχές.

    Οι πληροφορίες που περιήλθαν στην κατοχή τους, κάνουν λόγο για την απειλή «μιας επίθεσης αυτοκτονίας», επισήμανε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου που παραχώρησε τα ξημερώματα στο Μόναχο ο αρχηγός της αστυνομίας της πρωτεύουσας της Βαυαρίας, Χουμπέρτους Άντρα.

    Ο ίδιος έκανε λόγο για μια ομάδα «πέντε έως επτά» υπόπτων, ωστόσο προς το παρόν οι αρχές δεν έχουν προχωρήσει σε καμία σύλληψη. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσαν «υπηρεσίες πληροφοριών φιλικής χώρας», η επίθεση είχε προβλεφθεί να διαπραχθεί από το Ισλαμικό Κράτος «γύρω στα μεσάνυχτα» στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Μονάχου ή εκείνου του Πάσινγκ, στο δυτικό τμήμα της πόλης, επιβεβαίωσε από την πλευρά του ο Γιοάχιμ Χέρμαν, υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας.

    Οι δύο σταθμοί εκκενώθηκαν εγκαίρως και τα δρομολόγια των τρένων ανεστάλησαν, ανέφερε η αστυνομία της πόλης, απευθύνοντας έκκληση στους πολίτες που ήθελαν να γιορτάσουν την έλευση του νέου έτους να μην πραγματοποιούν μαζικές συγκεντρώσεις και να μην χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς οι σταθμοί άνοιξαν και πάλι λίγες ώρες αργότερα. Η αστυνομία έστειλε επίσης στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης ένα Twitter με το οποίο προειδοποιούσε τους πολίτες σε πολλές γλώσσες.

    «Η ομοσπονδιακή αστυνομία ενημέρωσε γύρω στις 19.40 ώρα Γερμανίας την αστυνομία της Βαυαρίας σχετικά με τα στοιχεία που έλαβε από την υπηρεσία πληροφοριών μιας φιλικής χώρας και αφορούν μια επίθεση του Ισλαμικού Κράτους (?) που είχε σχεδιαστεί να γίνει (?) στο Μόναχο στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό και/ή εκείνον του Πάσινγκ» διευκρίνισε ο Χέρμαν, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες αναφορικά με το ποια χώρα έδωσε τις πληροφορίες.

    Σύμφωνα με τον γερμανικό Τύπο, πρόκειται για γαλλικές υπηρεσίες πληροφοριών. «Οι πληροφορίες δεν είναι 100% αξιόπιστες» όμως δεν μπορούμε να τις αγνοήσουμε, εξήγησε ο Βαυαρός υπουργός. Συνολικά περίπου 550 αστυνομικοί βρίσκονται επί ποδός. Σύμφωνα με έναν φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου επικρατεί ηρεμία στο Μόναχο, όπου αστυνομικοί πραγματοποιούν περιπολίες στις εισόδους του κεντρικού σιδηροδρομικού σταθμού. «Εργαζόμαστε εντατικά προκειμένου να ξεκαθαρίσουμε την κατάσταση και διεξάγουμε έρευνες για πιθανούς υπόπτους» προσέθεσε η αστυνομία στο Twitter.

    [03] Ντουμπάι: Φωτογράφος γλύτωσε από πυρκαγιά αιωρούμενος στο κενό, από τον 48ο όροφο

    Συγκλονίζει η ιστορία ενός φωτογράφου που αιωρείτο για τουλάχιστον μισή ώρα στο κενό, κρεμασμένος με ένα σκοινί, από τον 48ο όροφο φλεγόμενου ξενοδοχείου στο Ντουμπάι, προκειμένου να γλυτώσει από τη φωτιά.

    Η πυρκαγιά, που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν 16 άνθρωποι, προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στο ξενοδοχείο πέντε αστέρων The Address Downtown, που βρίσκεται σε έναν ουρανοξύστη 63 ορόφων στο κέντρο του Ντουμπάι, σε κοντινή απόσταση από τον ψηλότερο ουρανοξύστη του κόσμου, το Μπουρζ Χαλίφα (828 μέτρα) κι ενώ χιλιάδες άνθρωποι, μεταξύ αυτών πολλοί τουρίστες, είχαν συγκεντρωθεί στην περιοχή για να υποδεχθούν το 2016.

    Ο φωτογράφος, που ζήτησε να μην αποκαλυφθούν τα στοιχεία του, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι βρισκόταν με έναν φίλο σε ένα μπαλκόνι του ξενοδοχείου, σε ένα τμήμα του κτιρίου που χρησιμοποιείται από το προσωπικό, προκειμένου να τραβήξει φωτογραφίες για λογαριασμό της εφημερίδας που εργάζεται, από το σόου των πυροτεχνημάτων της Πρωτοχρονιάς.

    «Έχει ξεσπάσει φωτιά» φώναξε ο φίλος του τρέχοντας προς την πλησιέστερη έξοδο, ενώ ο φωτογράφος έβλεπε «τον καπνό να προσεγγίζει το μπαλκόνι». Καθώς δε μπορούσε να γνωρίζει ποια ακριβώς ήταν η κατάσταση εντός του κτιρίου και φοβούμενος ότι θα πέθαινε από τις αναθυμιάσεις, συνειδητοποίησε ότι η «μόνη επιλογή που είχε» για να επιβιώσει ήταν να κρεμαστεί από το μπαλκόνι και να περιμένει για βοήθεια.

    [04] Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας η έλευση του 2016

    Εκατομμύρια άνθρωποι κατέκλυσαν τους δρόμους μεγάλων πόλεων σε ολόκληρο τον κόσμο, για να γιορτάσουν την έλευση του 2016, προσπαθώντας να αψηφήσουν τις απειλές περί τρομοκρατικών επιθέσεων, κατά τη διάρκεια των πρωτοχρονιάτικων εκδηλώσεων, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Την ίδια ώρα η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος φέρεται να προετοίμαζε «επίθεση αυτοκτονίας» στο Μόναχο.

    Τουλάχιστον 2 εκατομμύρια άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην παραλία της Κοπακαμπάνα στο Ρίο ντε Ζανέιρο για να παρακολουθήσουν ένα εντυπωσιακού σόου πυροτεχνημάτων που διήρκησε 16 λεπτά.

    Στη Γερμανία, οι πληροφορίες που διαθέτουν οι αρχές κάνουν λόγο για μια απειλή «επίθεσης αυτοκτονίας», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στο Μόναχο ο επικεφαλής της αστυνομίας του Μονάχου, Χουμπέρτους Άντρα, ο οποίος αναφέρθηκε σε «5 έως 7» πιθανούς υπόπτους. Στην Τουρκία, όπου απετράπη επίσης μια επίθεση αυτοκτονίας στην Άγκυρα, οι δυνάμεις επιβολής της τάξης βρίσκονται σε κατάσταση υψίστης ασφαλείας.

    Στο Ντουμπάι, το ξενοδοχείο πέντε αστέρων The Address Downtown, που βρίσκεται σε έναν ουρανοξύστη 63 ορόφων, σε κοντινή απόσταση από τον ψηλότερο ουρανοξύστη του κόσμου, το Μπουρζ Χαλίφα (828 μέτρα), τυλίχθηκε στις φλόγες, την ώρα που χιλιάδες άνθρωποι, μεταξύ αυτών πολλοί τουρίστες, είχαν συγκεντρωθεί στην περιοχή για να υποδεχθούν το νέο έτος. Ένας πρώτος επίσημος απολογισμός κάνει λόγο για 16 τραυματίες, 14 εκ των οποίων έχουν τραυματιστεί ελαφρά.

    Στο Παρίσι, που παραμένει υπό το σοκ των επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου, χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων. Από τους εορτασμούς για το 2016 έλειψαν τα παραδοσιακά πυροτεχνήματα, καθώς η απειλή μιας τρομοκρατικής επίθεσης παραμένει «πολύ υψηλή» σύμφωνα με τις αρχές. Περισσότεροι από 100.000 αστυνομικοί αναπτύχθηκαν στους δρόμους ολόκληρης της χώρας.

    Ο φόβος της τρομοκρατίας δεν απέτρεψε, ωστόσο, στο Λονδίνο χιλιάδες ανθρώπους να συγκεντρωθούν στις όχθες του ποταμού Τάμεση, υπό το άγρυπνο βλέμμα 3.000 αστυνομικών που αναπτύχθηκαν στη βρετανική πρωτεύουσα. Στις Βρυξέλλες ο φόβος της τρομοκρατίας είχε ως αποτέλεσμα την ματαίωση των εκδηλώσεων. Έξι άνθρωποι συνελήφθησαν χθες στο πλαίσιο ερευνών για επικείμενες τρομοκρατικές επιθέσεις. Τρεις εξ αυτών αφέθηκαν αργότερα ελεύθεροι.

    Στη Μόσχα, η εμβληματική Κόκκινη Πλατεία, έκλεισε για πρώτη φορά φέτος για τους πολίτες την Πρωτοχρονιά, λόγω των φόβων τρομοκρατικής επίθεσης.

    Στη Νέα Υόρκη, περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι υπολογίζεται ότι συγκεντρώθηκαν, υπό το άγρυπνο βλέμμα των αρχών ασφαλείας, στην Τάιμς Σκουέρ για την έλευση του καινούργιου χρόνου. Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε χθες ότι ασκήθηκαν διώξεις σε έναν άνδρα ηλικίας 25 ετών, καθώς φέρεται να προετοίμαζε μια επίθεση στο όνομα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία, επρόκειτο να επιτεθεί σε ένα εστιατόριο στο Ρότσεστερ στην πολιτεία της Νέας Υόρκής ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς. Όπως επισημαίνει το υπουργείο αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.

    [05] Ν.Αναστασιάδης: Το θέμα της ασφάλειας δεν λύνεται με εγγυήτριες χώρες

    Σαφή θέση για το θέμα της ασφάλειας διατυπώνει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, καθορίζοντας το πλαίσιο μέσα στο οποίο πρέπει να διαμορφωθεί η λύση του σημαντικού αυτού κεφαλαίου. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος», ο Κύπριος Πρόεδρος σημειώνει πως υπάρχουν άλλοι τρόποι που μπορεί να δώσουν τα προαπαιτούμενα και για τη μία και για την άλλη κοινότητα.

    Ο Κύπριος πρόεδρος ξεκαθαρίζει πως το θέμα της ασφάλειας δεν λύνεται με εγγυήτριες χώρες ή με εγγυητές. Τονίζει ακόμη πως το θέμα μπορεί να λυθεί μέσα από την προστασία που παρέχει η ΕΕ στους πολίτες της, μέσα από τις διατάξεις του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, προσθέτοντας πως «ενδεχόμενα στα πρώτα στάδια μετά τη λύση, από μια ειρηνευτική δύναμη με άλλους όρους εντολής». Επίσης θεωρεί ότι είναι μια σημαντική παράμετρος διασφάλισης των ανησυχιών της ελληνοκυπριακής πλευράς αλλά και των Τουρκοκυπρίων το κεφάλαιο 7 του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.

    Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, δηλώνει ότι ο ειδικός σύμβουλος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Έσπεν 'Αιντε «πολλές φορές υπερβαίνει τις πραγματικότητες, προκειμένου να κρατήσει ένα καλό κλίμα». Εξάλλου, στο πρωτοχρονιάτικο τηλεοπτικό μήνυμα του ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εύχεται η νέα χρονιά να φέρει ειρήνη και ευημερία και την επανένωση της Κύπρου. Επισημαίνει πως απόκλιση από τα συμφωνηθέντα και τις ομόφωνες αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου δεν εγκυμονεί μόνο τον κίνδυνο διαιώνισης του αδιεξόδου στο Κυπριακό, «αλλά και επιδείνωση των συνθηκών που θα επιτρέπουν στο μέλλον τη διεκδίκηση λύσης που θα διασφαλίζει τα όσα σήμερα διεκδικούμε στηριζόμενοι στο διεθνές δίκαιο και το ευρωπαϊκό κεκτημένο».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 1 January 2016 - 9:32:32 UTC