Browse through our Interesting Nodes for Financial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-01-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αισιόδοξος για την πορεία της οικονομίας το 2016, ο Γ. Σταθάκης
  • [02] Παρουσία του ΠτΔ και του πρωθυπουργού η δοξολογία για το νέο έτος
  • [03] Πρωτοχρονιάτικη τραγωδία με μία 75χρονη στα Εξάρχεια
  • [04] Υψηλή παραμένει η απειλή χτυπήματος στο Μόναχο, σύμφωνα με την αστυνομία
  • [05] Ντουμπάι: Φωτογράφος γλύτωσε από πυρκαγιά αιωρούμενος στο κενό, από τον 48ο όροφο
  • [06] «Η χώρα των Ρινόκερων», στο μουσείο απολιθωμένων θηλαστικών στην Κερασιά της Εύβοιας

  • [01] Αισιόδοξος για την πορεία της οικονομίας το 2016, ο Γ. Σταθάκης

    Αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, εμφανίστηκε σήμερα από τα Χανιά ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιώργος Σταθάκης, ο οποίος εκτιμά ότι το 2016 θα αφήσει πίσω του την ύφεση και θα γυρίσει σε θετικό πρόσημο .

    Ο κ. Σταθάκης παρακολούθησε στο μητροπολιτικό ναό της πόλης την επίσημη δοξολογία με αφορμή την πρώτη ημέρα του έτους. Μετά το τέλος της δοξολογίας ο κ. Σταθάκης δήλωσε: «Η κυβέρνηση ακολουθεί σταθερά έναν οδικό χάρτη που αφορά τη συμφωνία με τους εταίρους. Ο πρώτος μεγάλος κύκλος αυτής της συμφωνίας κλείνει με τη διαπραγμάτευση που επίκειται και ακολουθεί η συζήτηση για το χρέος».

    Παράλληλα επισήμανε ότι «το 2016 μετά τα δεδομένα που έχουμε για το 2015, δηλαδή την οριακή έως πολύ μικρή ύφεση, υπάρχει η αισιοδοξία ότι θα είναι η χρονιά που θα γυρίσει η οικονομία προς θετικό πρόσημο, διατηρώντας τον ισχυρό κανόνα που έχουμε σε όλη την πολιτική μας, αυτού της κοινωνικής συνοχής».

    [02] Παρουσία του ΠτΔ και του πρωθυπουργού η δοξολογία για το νέο έτος

    Ευχές για το νέο έτος δέχεται αυτή την ώρα στο προεδρικό Μέγαρο ο ΠτΔ Προκόπης Παυλόπουλος, από εκπροσώπους της πολιτικής, στρατιωτικής, θρησκευτικής και πνευματικής ηγεσίας. Νωρίτερα, χοροστατούντος του αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου,τελέστηκε,στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αθηνών, η δοξολογία για το νέο έτος, παρουσία του ΠτΔ Π.Παυλόπουλου και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

    Στη δοξολογία, παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο πρόεδρος της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, βουλευτές, καθώς και οι ηγεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

    [03] Πρωτοχρονιάτικη τραγωδία με μία 75χρονη στα Εξάρχεια

    Θύμα εγκληματικής ενέργειας έπεσε χθες βράδυ μία 75χρονη στα Εξάρχεια. Η άτυχη γυναίκα βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμα, όπου διέμενε με τον 80χρονο αδελφό της, ο οποίος πάσχει από «Αλτσχάιμερ».

    Γύρω στις 20.00 χθες το βράδυ, οι γείτονες άκουσαν φασαρία στο διαμέρισμα, επί της οδού Εμμ. Μπενάκη 63-65 και ειδοποίησαν την αστυνομία. Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο βρήκαν τη γυναίκα νεκρή, προφανώς από χτύπημα στο κεφάλι, ενώ έφερε και αμυχές στο πρόσωπο.

    Από την Ασφάλεια Αττικής έχει αποκλειστεί η εκδοχή της ληστείας, ενώ εξετάζεται ο 80χρονος αδελφός του θύματος, ο οποίος όμως δεν είναι σε θέση να πει τι ακριβώς συνέβη, καθώς δεν θυμάται τίποτα, λόγω του προβλήματος της υγείας του. Προανάκριση για την υπόθεση διενεργείται από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής.

    [04] Υψηλή παραμένει η απειλή χτυπήματος στο Μόναχο, σύμφωνα με την αστυνομία

    Υψηλή παραμένει η απειλή ενός τρομοκρατικού χτυπήματος στο Μόναχο και οι δυνάμεις επιβολής της τάξης, που έχουν αναπτυχθεί στην πόλη βρίσκονται σε επιφυλακή, επιβεβαίωσαν σήμερα οι τοπικές αστυνομικές αρχές, ώρες μετά το συναγερμό σχετικά με το ενδεχόμενο διάπραξης επιθέσεων αυτοκτονίας, από την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος. «Οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που έχουμε κινητοποιήσει παραμένουν σε επιφυλακή και συνεχίζουμε, έχοντας ως δεδομένο ότι ο κίνδυνος μιας τρομοκρατικής επίθεσης παραμένει υψηλός» επισήμανε στο Γαλλικό Πρακτορείο, ένας εκπρόσωπος τύπου των δυνάμεων επιβολής της τάξης της πρωτεύουσας της Βαυαρίας (νότια).

    Ο ίδιος μίλησε εκ νέου για «στοιχεία» που καταδεικνύουν ότι «πέντε έως επτά πρόσωπα σκόπευαν να διαπράξουν επιθέσεις αυτοκτονίας στο Μόναχο» στο όνομα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης ή σε εκείνον του Πάσινγκ κατά τη διάρκεια του ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς. «Αυτά τα στοιχεία δεν έχουν προς το παρόν συγκεκριμενοποιηθεί ωστόσο πρέπει να ληφθούν σοβάρα υπόψη καθώς είναι αξιόπιστα» προσέθεσε ο εκπρόσωπος τύπου.

    Όπως μετέδωσε το κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο της Βαυαρίας, Bayerischer Rundfunk, οι γερμανικές αρχές έλαβαν πληροφορίες αρχικά από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και κατόπιν από τις υπηρεσίες πληροφοριών της Γαλλίας σύμφωνα με τις οποίες 7 Ιρακινοί, που έχουν κατονομαστεί, βρίσκονταν στην πόλη και ετοιμάζονταν να πραγματοποιήσουν επιθέσεις.Οι άνδρες, σύμφωνα με τα στοιχεία, ήθελαν να διαπράξουν τις επιθέσεις χωρισμένοι σε μικρές ομάδες στους δύο σιδηροδρομικούς σταθμούς και αναμφίβολα και σε άλλες περιοχές της πόλης, σύμφωνα με το γερμανικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο. Η αστυνομία δεν αναφέρθηκε σε καμία σύλληψη.

    Οι δύο σιδηροδρομικοί σταθμοί, που εκκενώθηκαν, επαναλειτούργησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας.

    [05] Ντουμπάι: Φωτογράφος γλύτωσε από πυρκαγιά αιωρούμενος στο κενό, από τον 48ο όροφο

    Συγκλονίζει η ιστορία ενός φωτογράφου που αιωρείτο για τουλάχιστον μισή ώρα στο κενό, κρεμασμένος με ένα σκοινί, από τον 48ο όροφο φλεγόμενου ξενοδοχείου στο Ντουμπάι, προκειμένου να γλυτώσει από τη φωτιά.

    Η πυρκαγιά, που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν 16 άνθρωποι, προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στο ξενοδοχείο πέντε αστέρων The Address Downtown, που βρίσκεται σε έναν ουρανοξύστη 63 ορόφων στο κέντρο του Ντουμπάι, σε κοντινή απόσταση από τον ψηλότερο ουρανοξύστη του κόσμου, το Μπουρζ Χαλίφα (828 μέτρα) κι ενώ χιλιάδες άνθρωποι, μεταξύ αυτών πολλοί τουρίστες, είχαν συγκεντρωθεί στην περιοχή για να υποδεχθούν το 2016.

    Ο φωτογράφος, που ζήτησε να μην αποκαλυφθούν τα στοιχεία του, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι βρισκόταν με έναν φίλο σε ένα μπαλκόνι του ξενοδοχείου, σε ένα τμήμα του κτιρίου που χρησιμοποιείται από το προσωπικό, προκειμένου να τραβήξει φωτογραφίες για λογαριασμό της εφημερίδας που εργάζεται, από το σόου των πυροτεχνημάτων της Πρωτοχρονιάς.

    «Έχει ξεσπάσει φωτιά» φώναξε ο φίλος του τρέχοντας προς την πλησιέστερη έξοδο, ενώ ο φωτογράφος έβλεπε «τον καπνό να προσεγγίζει το μπαλκόνι». Καθώς δε μπορούσε να γνωρίζει ποια ακριβώς ήταν η κατάσταση εντός του κτιρίου και φοβούμενος ότι θα πέθαινε από τις αναθυμιάσεις, συνειδητοποίησε ότι η «μόνη επιλογή που είχε» για να επιβιώσει ήταν να κρεμαστεί από το μπαλκόνι και να περιμένει για βοήθεια.

    Σήμερα, οι πυροσβέστες φαίνεται πως έχουν σβήσεικατά το μεγαλύτερο μέρος τη φωτιά, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που επικαλείται το πρακτορείο Ρόιτερς.

    [06] «Η χώρα των Ρινόκερων», στο μουσείο απολιθωμένων θηλαστικών στην Κερασιά της Εύβοιας

    Μοναδικό φυσικό μνημείο, από τα πλουσιότερα της Ελλάδας και της Ευρώπης, αποτελεί το απολιθωμένο δάσος στην Κερασιά, το πανέμορφο ορεινό χωριό, στη βόρεια Εύβοια, στο δρόμο που συνδέει την Αγία Άννα με την Ιστιαία.

    Τόσο το απολιθωμένο δάσος, όσο και η απολιθωμένη πανίδα της περιοχής αποτελούν μοναδικής αξίας ευρήματα με τεράστιο επιστημονικό ενδιαφέρον. Τέτοιοι θησαυροί υπάρχουν διάσπαρτοι στο υπέδαφος της Ελλάδας και θα ήταν παντελώς άγνωστοι στο ευρύ κοινό αν δεν υπήρχαν επιστήμονες που με μοναδικό κίνητρο το μεράκι τους δουλεύουν για αποκαλύψουν τη ζωή πριν από 7 εκατομμύρια χρόνια.Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος Γιώργος Θεοδώρου ξεκίνησε τις ανασκαφές στην περιοχή το 1992, και το 2006 οργάνωσε την πρώτη έκθεση με τα ευρήματα των ανασκαφών του στο μουσείο παλαιοντολογικών ευρημάτων που φτιάχτηκε στην Κερασιά.

    «Στην Κερασιά ξεκίνησα ανασκαφές το 1992 με χρήματα του Πανεπιστημίου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης οι οποίες διακόπηκαν το 2001, για να ξαναρχίσουν το 2006 στο πλαίσιο πραγματοποίησης της πρώτης έκθεσης. Τότε ξεκίνησε και μια προσπάθεια να γίνει ένα μουσείο στην Κερασιά με τη βοήθεια του υπουργείου Πολιτισμού» είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο καθηγητής Γιώργος Θεοδώρου και συμπλήρωσε:

    «Πρότεινα να γίνει μια έκθεση ως ένα έμβρυο του νέου μουσείου και να κρατήσει ζωντανό το θέμα της ανάδειξης αυτού του θησαυρού που υπάρχει στην Κερασιά. Είναι μια πικερμική πανίδα που έζησε πριν από περισσότερα από 7 εκατομμύρια χρόνια. Πήρε το όνομά της από την περιοχή του Πικερμίου όπου κάνουμε ανάλογες προσπάθειες. Αν μεταφερθούμε νοερά στην Αφρική τα ζώα που θα δούμε είναι προβοσκιδωτά, ρινόκεροι καμηλοπαρδάλεις, αιλουροειδή, χελώνες πίθηκοι, ύαινες και γαζέλες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 1 January 2016 - 11:32:32 UTC