Find out about The HR-Net Group Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-01-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρωτοχρονιάτικο γεύμα αλληλεγγύης από τον δήμο Αθηναίων
  • [02] Τραγωδία με μία 75χρονη στα Εξάρχεια
  • [03] Δεν υπάρχουν ενδείξεις για νέα απειλή, λέει ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας
  • [04] Υψηλή παραμένει η απειλή χτυπήματος στο Μόναχο, σύμφωνα με την αστυνομία
  • [05] Αισιόδοξος για οικονομική ανάκαμψη, μέσα στο 2016 ο Π.Παυλόπουλος
  • [00] Ο ΠτΔ δέχτηκε ευχές για το νέο έτος

    Τις καθιερωμένες ευχές από την πολιτική, δικαστική, στρατιωτική, θρησκευτική και πνευματική ηγεσία της χώρας, δέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο ο ΠτΔ Προκόπης Παυλόπουλος, αμέσως μετά τη δοξολογία για το νέο έτος που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου.

    Ο κ. Παυλόπουλος αντάλλαξε θερμές ευχές με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση. Ακολούθησαν οι ευχές από τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, τους υπουργούς της κυβέρνησης και την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Στη συνέχεια ευχήθηκαν ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και οι εκκλησιαστικοί αρχηγοί των Δογμάτων, οι πρώην πρόεδροι της Βουλής Δ. Σιούφας, Α. Κακλαμάνης, Β. Πολύδωρας, ο Μαν. Γλέζος, εκπρόσωποι του Δικαστικού Σώματος και της ακαδημαϊκής κοινότητας.

    Στη σύντομη συνομιλία που είχε με τον πρωθυπουργό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία της χώρας και την οικονομική ανάκαμψή της, εντός του 2016. Μάλιστα, αναφερόμενος σε παλαιότερη δήλωση του κ. Τσίπρα ότι θα φορέσει γραβάτα όταν διευθετηθεί το χρέος, του επισήμανε χαριτολογώντας ότι «το 2016 θα βγούμε από το μνημόνιο και θα φορέσεις γραβάτα». Ο Αλ. Τσίπρας απάντησε «Πρόεδρε, βάζεις ψηλά τον πήχη».

    Την αισιοδοξία του για τη νέα χρονιά επανέλαβε ο κ. Παυλόπουλος και λίγο αργότερα κατά τη διάρκεια της ανεπίσημης συζήτησης που είχε με εκπροσώπους του Τύπου. «Πιστεύω, σημείωσε, ότι δεν θα χρειαστεί να επαναλάβω τον ρυθμιστικό ρόλο που απαιτούσαν οι πραγματικά δύσκολες για τη χώρα συνθήκες του 2015, ενώ με τη σημερινή βελτιωμένη εικόνα της χώρας θα πρέπει και οι εταίροι μας να επανεξετάσουν το ζήτημα της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους». Όπως εκτίμησε ο κ. Παυλόπουλος, «εντός του Ιανουαρίου θα ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση και τότε μπορούμε να απαιτήσουμε και αυτά που μας αναλογούν, όχι μόνο στο θέμα του χρέους αλλά και αλλού».


  • [01] Πρωτοχρονιάτικο γεύμα αλληλεγγύης από τον δήμο Αθηναίων

    Γεύμα αλληλεγγύης παρέθεσε το μεσημέρι της Πρωτοχρονιάς σε εκατοντάδες άπορους και άστεγους στο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο του Ρουφ, το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων.

    Στο γεύμα το «παρών» έδωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο οποίος σε δηλώσεις του τόνισε ότι «όσο συνεχίζεται η κρίση θα είμαστε εδώ» και ότι «πρέπει να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα», που είναι η ανάπτυξη και να ανοίξουν δουλειές για όλους.

    [02] Τραγωδία με μία 75χρονη στα Εξάρχεια

    Θύμα εγκληματικής ενέργειας έπεσε χθες βράδυ μία 75χρονη στα Εξάρχεια. Η άτυχη γυναίκα βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμα, όπου διέμενε με τον 80χρονο αδελφό της, ο οποίος πάσχει από «Αλτσχάιμερ».

    Γύρω στις 20.00 χθες το βράδυ, οι γείτονες άκουσαν φασαρία στο διαμέρισμα, επί της οδού Εμμ. Μπενάκη 63-65 και ειδοποίησαν την αστυνομία. Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο βρήκαν τη γυναίκα νεκρή, προφανώς από χτύπημα στο κεφάλι, ενώ έφερε και αμυχές στο πρόσωπο.

    Από την Ασφάλεια Αττικής έχει αποκλειστεί η εκδοχή της ληστείας, ενώ εξετάζεται ο 80χρονος αδελφός του θύματος, ο οποίος όμως δεν είναι σε θέση να πει τι ακριβώς συνέβη, καθώς δεν θυμάται τίποτα, λόγω του προβλήματος της υγείας του. Προανάκριση για την υπόθεση διενεργείται από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής.

    [03] Δεν υπάρχουν ενδείξεις για νέα απειλή, λέει ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας

    Η παρουσία των αστυνομικών σε σταθμούς τρένων στο Μόναχο έχει μειωθεί και δεν υπάρχουν συγκεκριμένες ενδείξεις ότι μια επίθεση μαχητών μπορεί να πραγματοποιηθεί τις επόμενες ώρες ή ημέρες, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας Γιοάχιμ Χέρμαν. "Δεν υπάρχουν νέοι συναγερμοί (ασφαλείας) για τις επόμενες ώρες και ημέρες", πρόσθεσε.

    Η Γερμανία έλαβε μια πληροφορία μερικές ώρες πριν από τα μεσάνυχτα σύμφωνα με την οποία κατονομαζόμενοι μαχητές από το Ιράκ και τη Συρία σχεδίαζαν επιθέσεις στο Μόναχο, όμως η αστυνομία δεν μπόρεσε να βρει τους υπόπτους και δεν είναι καν σίγουρη αν υπάρχουν ή αν βρίσκονται στη χώρα, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της αστυνομίας του Μονάχου.

    Ο Χουμπέρτους Άντρα δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου πως γερμανοί αξιωματούχοι έλαβαν μια "πολύ συγκεκριμένη" πληροφορία σύμφωνα με την οποία σχεδιάζονταν επιθέσεις αυτοκτονίας σε δύο σταθμούς τρένων την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Η αστυνομία έκλεισε τους σταθμούς περίπου μία ώρα πριν από τα μεσάνυχτα και τους άνοιξε και πάλι ώρες αργότερα. "Λάβαμε ονόματα. Δεν μπορούμε να πούμε αν είναι στο Μόναχο ή αν είναι καν στη Γερμανία", είπε ο Άντρα. "Σε αυτό το σημείο δεν γνωρίζουμε αν αυτά τα ονόματα είναι σωστά, αν οι άνθρωποι αυτοί ζουν καν, ή πού μπορεί να βρίσκονται. Αν το ξέραμε αυτό, θα είμαστε σαφώς ένα βήμα παραπέρα. Δεν έχουμε πληροφορίες ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι στο Μόναχο ή στη Γερμανία", πρόσθεσε.

    Ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας Γιοάχιμ Χέρμαν δήλωσε πως η πληροφορία, η οποία σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης προήλθε από τις γαλλικές μυστικές υπηρεσίες, υποδείκνυε πως η οργάνωση μαχητών "Ισλαμικό κράτος" βρισκόταν πίσω από τις σχεδιαζόμενες επιθέσεις. Οι σταθμοί που έκλεισαν ήταν ο κεντρικός σταθμός του Μονάχου και ο σταθμός Πάσινγκ, σε απόσταση περίπου 8 χλμ. από την πόλη. Ο Άντρα δήλωσε πως το επίπεδο συναγερμού στο Μόναχο παραμένει το ίδιο όπως ήταν και προτού οι γερμανικές αρχές λάβουν την πληροφορία.

    Στον λογαριασμό της στο Twitter η αστυνομία του Μονάχου έγραψε: "Καλημέρα σε εκείνους που πέρασαν τη νύχτα έξω στο #munich! Ευχαριστούμε που παραμείνατε ήρεμοι και για την κατανόησή σας όσον αφορά τα μέτρα μας". Η αστυνομία ανέφερε πως είχε λάβει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες πέντε έως επτά βομβιστές αυτοκτονίας σχεδίαζαν να πάρουν μέρος στην επίθεση.

    [04] Υψηλή παραμένει η απειλή χτυπήματος στο Μόναχο, σύμφωνα με την αστυνομία

    Υψηλή παραμένει η απειλή ενός τρομοκρατικού χτυπήματος στο Μόναχο και οι δυνάμεις επιβολής της τάξης, που έχουν αναπτυχθεί στην πόλη βρίσκονται σε επιφυλακή, επιβεβαίωσαν σήμερα οι τοπικές αστυνομικές αρχές, ώρες μετά το συναγερμό σχετικά με το ενδεχόμενο διάπραξης επιθέσεων αυτοκτονίας, από την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος. «Οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που έχουμε κινητοποιήσει παραμένουν σε επιφυλακή και συνεχίζουμε, έχοντας ως δεδομένο ότι ο κίνδυνος μιας τρομοκρατικής επίθεσης παραμένει υψηλός» επισήμανε στο Γαλλικό Πρακτορείο, ένας εκπρόσωπος τύπου των δυνάμεων επιβολής της τάξης της πρωτεύουσας της Βαυαρίας (νότια).

    Ο ίδιος μίλησε εκ νέου για «στοιχεία» που καταδεικνύουν ότι «πέντε έως επτά πρόσωπα σκόπευαν να διαπράξουν επιθέσεις αυτοκτονίας στο Μόναχο» στο όνομα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης ή σε εκείνον του Πάσινγκ κατά τη διάρκεια του ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς. «Αυτά τα στοιχεία δεν έχουν προς το παρόν συγκεκριμενοποιηθεί ωστόσο πρέπει να ληφθούν σοβάρα υπόψη καθώς είναι αξιόπιστα» προσέθεσε ο εκπρόσωπος τύπου.

    Όπως μετέδωσε το κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο της Βαυαρίας, Bayerischer Rundfunk, οι γερμανικές αρχές έλαβαν πληροφορίες αρχικά από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και κατόπιν από τις υπηρεσίες πληροφοριών της Γαλλίας σύμφωνα με τις οποίες 7 Ιρακινοί, που έχουν κατονομαστεί, βρίσκονταν στην πόλη και ετοιμάζονταν να πραγματοποιήσουν επιθέσεις.Οι άνδρες, σύμφωνα με τα στοιχεία, ήθελαν να διαπράξουν τις επιθέσεις χωρισμένοι σε μικρές ομάδες στους δύο σιδηροδρομικούς σταθμούς και αναμφίβολα και σε άλλες περιοχές της πόλης, σύμφωνα με το γερμανικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο. Η αστυνομία δεν αναφέρθηκε σε καμία σύλληψη.

    Οι δύο σιδηροδρομικοί σταθμοί, που εκκενώθηκαν, επαναλειτούργησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας.

    [05] Αισιόδοξος για οικονομική ανάκαμψη, μέσα στο 2016 ο Π.Παυλόπουλος

    Τις καθιερωμένες ευχές από την πολιτική, δικαστική, στρατιωτική, θρησκευτική και πνευματική ηγεσία της χώρας, δέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο ο ΠτΔ Προκόπης Παυλόπουλος, αμέσως μετά τη δοξολογία για το νέο έτος που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου.

    Ο κ. Παυλόπουλος αντάλλαξε θερμές ευχές με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση. Ακολούθησαν οι ευχές από τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, τους υπουργούς της κυβέρνησης και την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Στη συνέχεια ευχήθηκαν ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και οι εκκλησιαστικοί αρχηγοί των Δογμάτων, οι πρώην πρόεδροι της Βουλής Δ. Σιούφας, Α. Κακλαμάνης, Β. Πολύδωρας, ο Μαν. Γλέζος, εκπρόσωποι του Δικαστικού Σώματος και της ακαδημαϊκής κοινότητας.

    Στη σύντομη συνομιλία που είχε με τον πρωθυπουργό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία της χώρας και την οικονομική ανάκαμψή της, εντός του 2016. Μάλιστα, αναφερόμενος σε παλαιότερη δήλωση του κ. Τσίπρα ότι θα φορέσει γραβάτα όταν διευθετηθεί το χρέος, του επισήμανε χαριτολογώντας ότι «το 2016 θα βγούμε από το μνημόνιο και θα φορέσεις γραβάτα». Ο Αλ. Τσίπρας απάντησε «Πρόεδρε, βάζεις ψηλά τον πήχη».

    Την αισιοδοξία του για τη νέα χρονιά επανέλαβε ο κ. Παυλόπουλος και λίγο αργότερα κατά τη διάρκεια της ανεπίσημης συζήτησης που είχε με εκπροσώπους του Τύπου. «Πιστεύω, σημείωσε, ότι δεν θα χρειαστεί να επαναλάβω τον ρυθμιστικό ρόλο που απαιτούσαν οι πραγματικά δύσκολες για τη χώρα συνθήκες του 2015, ενώ με τη σημερινή βελτιωμένη εικόνα της χώρας θα πρέπει και οι εταίροι μας να επανεξετάσουν το ζήτημα της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους». Όπως εκτίμησε ο κ. Παυλόπουλος, «εντός του Ιανουαρίου θα ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση και τότε μπορούμε να απαιτήσουμε και αυτά που μας αναλογούν, όχι μόνο στο θέμα του χρέους αλλά και αλλού».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 1 January 2016 - 13:32:31 UTC