Browse through our Interesting Nodes on the Environment Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-01-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ. Κατρούγκαλος: Δεν θα μειωθούν οι κύριες συντάξεις
  • [02] Νίκος Παππάς: Σύντομα η συγκρότηση του ΕΣΡ
  • [03] Πολιτική μάχη για την υπεράσπιση των ελληνικών θέσεων στο Ασφαλιστικό, προανήγγειλε ο Αλ. Τσίπρας
  • [04] Μέχρι το τέλος Ιανουαρίου θα κατατεθεί στην Βουλή ο νέος αναπτυξιακός νόμος
  • [05] Στροφή στην «πράσινη» οικονομία με αφορμή και το νέο ΕΣΠΑ, αναγγέλλει ο υφυπουργός Οικονομίας, Αλ. Χαρίτσης
  • [06] Οι ΗΠΑ αναμένουν οι εντάσεις στις σχέσεις Σ. Αραβίας - Ιράν να μην επηρεάσουν τις ειρηνευτικές συνομιλίες για τη Συρία
  • [07] Διπλωματικός πόλεμος εξ αιτίας της κρίσης Ιράν - Σ. Αραβίας
  • [08] Εβδομήντα ταινίες στο πρόγραμμα του 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου - Καλαμάτας
  • [09] Στην Αθήνα η Βανέσα Ρεντγκρέιβ
  • [10] «Ποδαρικό» της Λυρικής με Μαντάμα Μπαττερφλάι
  • [11] Απεβίωσε σε ηλικία 93 ετών ο ηθοποιός Μισέλ Γκαλαμπρί
  • [12] «Δεν είναι δυνατόν οι συντάξεις να είναι κάτω από αυτά που οι εργαζόμενοι κατέβαλαν επί χρόνια»
  • [13] Ρεάλ Μαδρίτης: «Ζιζού» ο 44ος. Οι προπονητές της «Βασίλισσας» από το 1960 μέχρι σήμερα
  • [14] Προβλημάτισε, αλλά νίκησε ο Παναθηναϊκός 4-2 τον Παναιτωλικό
  • [15] Αποσύρεται στο τέλος της σεζόν ο Κακιούζης

  • [01] Γ. Κατρούγκαλος: Δεν θα μειωθούν οι κύριες συντάξεις

    «Δεν θα μειωθούν οι κύριες συντάξεις», διαβεβαίωσε εκ νέου ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, μετά την συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο. «Δεν θα υπάρξει καμία μείωση στις κύριες συντάξεις. Το έχουμε προ πολλού πει. Και προσπαθούμε να μην γίνουν μειώσεις και στις επικουρικές», τόνισε ο υπουργός Εργασίας.

    «Έξι χρόνια στην κρίση, και μετά από 11 μειώσεις στις συντάξεις των κυβερνήσεων πριν από μας, οι συνταξιούχοι φοβούνται ότι καινούργιες μειώσεις θα έρθουν, θα εξανεμιστεί η σύνταξη τους, οι νέοι εργαζόμενοι φοβούνται ότι ποτέ δεν θα πάρουν σύνταξη. Όταν όμως λείπει η ελπίδα, καταργείται το νόημα, η ουσία του ασφαλιστικού συστήματος», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κατρούγκαλος, προσθέτοντας ότι ο στόχος δεν είναι να γίνει μία 12η περικοπή στις συντάξεις αλλά να συγκρατηθεί η ασφαλιστική δαπάνη.

    Άλλωστε, μετά την παρουσίαση του σχεδίου στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κύκλοι του υπουργείου Εργασίας, τονίζουν ότι είναι τρεις οι βασικοί σκοποί της μεταρρύθμισης: Η αναδιάρθρωση του συνταξιοδοτικού συστήματος ώστε να είναι ορθολογικό, δίκαιο και οικονομικά βιώσιμο, η χρησιμοποίηση της μεταρρύθμισης ως γενικό ισοδύναμο στις επιμέρους μνημονιακές υποχρεώσεις, καθώς και η αναπροσαρμογή της συνταξιοδοτικής δαπάνης, ώστε να συρρικνωθούν τα ελλείμματα.

    Αναφερόμενος στην εθνική σύνταξη, ο υπουργός Εργασίας στις δηλώσεις του επεσήμανε ότι επιδίωξη της κυβέρνησης είναι «να πάρουν σύνταξη όλοι και οι μακροχρόνιοι άνεργοι, να υπάρχει ένας κοινωνικά έντονα αναδιανεμητικός χαρακτήρας του συστήματος, μια που τα ποσοστά αναπλήρωσης χάρη στην εθνική σύνταξη θα είναι πολύ υψηλότερα για τους χαμηλόμισθους από ό,τι για τους άλλους, και κυρίως να υπάρχει ελπίδα. Γιατί η εθνική σύνταξη θα ανεβαίνει μαζί με την οικονομία. Όσο ισχυρότερη γίνεται η οικονομία της χώρας, τόσο μεγαλύτερη θα γίνεται και αυτή η εθνική σύνταξη». Για το ζήτημα αυτό, στελέχη του αρμόδιου υπουργείου, επισημαίνουν ότι η εθνική σύνταξη δεν είναι η κατώτατη σύνταξη, καθώς σε αυτήν προστίθεται η ανταποδοτική σύνταξη που βασίζεται στο αναδιανεμητικό σύστημα προκαθορισμένων παροχών, με τρόπο που να εξασφαλίζει αναδιανομή υπέρ των φτωχότερων και πιο αδύναμων.

    Τέλος, ο κ. Κατρούγκαλος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί, όχι μόνο από την κυβερνητική πλειοψηφία, αλλά και από άλλους βουλευτές, καθώς αποτελεί εθνική προσπάθεια - ενώ αναφερόμενος στις συναντήσεις που είχε με τους πολιτικούς αρχηγούς, τόνισε ότι τους ζήτησε να αντιμετωπιστεί το Ασφαλιστικό με εθνικούς όρους και τους κάλεσε να ορίσουν εκπροσώπους τους, ώστε να παρακολουθούν κάθε φάση της διαπραγμάτευσης.

    [02] Νίκος Παππάς: Σύντομα η συγκρότηση του ΕΣΡ

    «Οι διαδικασίες για τη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και σε θετική τροχιά, και πολύ σύντομα θα έχουμε την διαδικασία της αδειοδότησης, η οποία μετά από 25 χρόνια θα βάλει τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο», ανέφερε σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο» ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.

    Αναφερόμενος στο χαρτοφυλάκιό του και τον νόμο για τα ΜΜΕ, δήλωσε ότι «από την απραξία και τη σιωπηρή συναίνεση στην ασυδωσία, περνάμε σε μία φάση που μπαίνουνε καθαροί κανόνες. Με το που αναλάβαμε καταλογίσαμε τα τέλη χρήσης συχνοτήτων, εφαρμόσαμε το νόμο για την φορολογία στην διαφήμιση και τώρα ψηφίσαμε και το νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες». Ο κ. Παππάς υπογράμμισε ότι «όποιος εκπέμπει πρέπει να έχει νόμιμη άδεια».

    [03] Πολιτική μάχη για την υπεράσπιση των ελληνικών θέσεων στο Ασφαλιστικό, προανήγγειλε ο Αλ. Τσίπρας

    Εκτενής συζήτηση για το Ασφαλιστικό, αλλά και για τις επόμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, έγινε στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

    Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι αναφορικά με το ασφαλιστικό, «θα δοθεί πολιτική μάχη για την υπεράσπιση των ελληνικών θέσεων για μια βιώσιμη και κοινωνικά δίκαιη μεταρρύθμιση». Την ενημέρωση των μελών της ΠΓ για το ασφαλιστικό έκανε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος.

    Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης την επόμενη περίοδο, οι οποίες και δεν εξαντλούνται μόνο στην κατάθεση της πρότασης για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού και τα κόκκινα δάνεια, αλλά αφορούν σε ένα συνολικό ξεδίπλωμα μεταρρυθμίσεων, με προοδευτικό χαρακτήρα και κοινωνικό πρόσημο. Στο πλαίσιο αυτό, τους επόμενους δύο μήνες η κυβέρνηση θα προχωρήσει την αναγκαία μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης, στην κατάθεση του αναπτυξιακού νόμου, στις νομοθετικές ρυθμίσεις για την εθελούσια αποκάλυψη των αδήλωτων καταθέσεων, καθώς και στη διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών.

    Τόσο για το ασφαλιστικό όσο και συνολικά για τη διαπραγμάτευση σχετικά με την πορεία του ελληνικού προγράμματος και τη συζήτηση για την αναδιάρθρωση του χρέους, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε τη σημασία των διεθνών επαφών της κυβέρνησης και του κόμματος, στην κατεύθυνση οικοδόμησης ευρύτερων προοδευτικών συμμαχιών.

    [04] Μέχρι το τέλος Ιανουαρίου θα κατατεθεί στην Βουλή ο νέος αναπτυξιακός νόμος

    Ο νέος αναπτυξιακός νόμος που θα έρθει σύντομα προς ψήφιση στη Βουλή θα περιλαμβάνει 3-4 βασικές αρχές, θα είναι απλοποιημένος σε σχέση μέχρι σήμερα γραφειοκρατία και κυρίως θα βάλει τέλος στο λάθος των προηγούμενων καθεστώτων, όπου δεν διασφαλίζονταν οι πόροι και έτσι τελικά συσσωρεύονταν χρέη του Δημοσίου προς επενδυτές, σύμφωνα με το πλαίσιο που έδωσε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό "Κόκκινο":

    Είπε ακόμη ο υπουργός ότι ο νέος αναπτυξιακός νόμος

    -θα είναι απλός, με επαρκείς πόρους

    -θα δίνει έμφαση σε κλάδους με συγκριτικό πλεονέκτημα για την Ελλάδα, όπως οι ειδικές κατηγορίες τουρισμού, η υψηλή τεχνολογία κτλ.

    -θα παρέχει όλα τα κίνητρα - πέραν της «κλασικής» χρηματοδότης μέσω επιδοτήσεων- με δυνατότητα δανειοδότησης από χρηματοδοτικά εργαλεία και σε ευρωπαϊκό επίπεδο

    -θα εστιάζει στην ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας και την στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

    -θα δίνει κίνητρα για επενδύσεις από το εξωτερικό, με δημιουργία σταθερού (όχι μειωμένου) φορολογικού καθεστώτος για επτά χρόνια, μέχρι την ολοκλήρωση της απόσβεσης

    Ο κ.Σταθάκης προσδιόρισε ως το τέλος Ιανουαρίου την ολοκλήρωση της διαδικασίας, καθώς τώρα το νομοσχέδιο είναι στην φάση της νομικής παρασκευής.

    Αναφερόμενος στο μέτωπο των δημοσιονομικών και της επιστροφής στην ανάπτυξη, ο υπουργός εκτίμησε ότι οι καλύτερες του αναμενόμενου επιδόσεις, όπως δείχνουν και τα αυξημένα έσοδα του Νοεμβρίου, θα επιτρέψουν στην Ελλάδα να περιορίσει για το 2015 την ύφεση πολύ κάτω του 1%, έναντι του 2,5% που είναι η πρόβλεψη στη συμφωνία με τους δανειστές.

    Ταυτόχρονα, θα ανοίξει το δρόμο για ταχύτερη επιστροφή σε θετικό πρόσημο ακόμη και εντός του τρέχοντος, πρώτου εξαμήνου του 2016.

    [05] Στροφή στην «πράσινη» οικονομία με αφορμή και το νέο ΕΣΠΑ, αναγγέλλει ο υφυπουργός Οικονομίας, Αλ. Χαρίτσης

    Εστίαση σε νέους, «πράσινους» τομείς της παραγωγής, που είτε έχουν υποβαθμιστεί είτε παραμένουν εν υπνώσει, προαναγγέλλει ο υφυπουργός Οικονομίας αρμόδιος για ζητήματα ΕΣΠΑ, Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα Greenagenda.gr.

    Σύμφωνα με τον υφυπουργό Οικονομίας, «στην Ελλάδα είχαμε παραμελήσει τη διάσταση της περιβαλλοντικής και κοινωνικής βιωσιμότητας των αναπτυξιακών παρεμβάσεων, αν και υπήρχαν και υπάρχουν σοβαρές ανάγκες και πολλές δυνατότητες». Στο πλαίσιο αυτό, η διαχείριση του νέου ΕΣΠΑ σηματοδοτεί στροφή σε τομείς όπως η διαχείριση των αποβλήτων, ο ενεργειακός τομέας, οι τουριστικές υπηρεσίες, το αγροτοδιατροφικό σύμπλεγμα και η ποιότητα ζωής στις πόλεις. Παράλληλα, «ανασχεδιάζονται τα υφιστάμενα χρηματοδοτικά εργαλεία και παρατείνεται η δράση τους μέχρι τον Σεπτέμβριο, ενώ σχεδιάζονται νέα εργαλεία για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, που δεν θα τα διαχειρίζονται οι συστημικές τράπεζες, αλλά νέοι φορείς, όπως η νέα Αναπτυξιακή Τράπεζα» ανέφερε ο κ. Χαρίτσης.

    Στην επιδίωξη της τόνωσης της «πράσινης επιχειρηματικότητας», προγραμματίζονται εντός του 2016 δράσεις ύψους περίπου 500 εκατ. ευρώ, ορισμένες από τις οποίες περιλαμβάνουν υποέργα της περιόδου 2007-2013 (ολοκλήρωση υποδομών συλλογής και επεξεργασίας αστικών λυμάτων), ενώ άλλες είναι εντελώς καινούργιες και συνδέονται με τη διαχείριση αποβλήτων, την αποκατάσταση μονοπατιών τουριστικών προορισμών, τον εκσυγχρονισμό κατασκηνώσεων σε περιοχές αυξημένου περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος, καθώς και πρωτοβουλίες για τη βελτίωση του περιβάλλοντος στις πόλεις.

    Τα προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ

    Εξάλλου, η εφαρμογή των προγραμμάτων του νέου ΕΣΠΑ αναμένεται εντός του Ιανουαρίου, με την έκδοση των νέων προσκλήσεων. «Σε ό,τι αφορά στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία", έχουν προδημοσιευτεί 4 προσκλήσεις συνολικού προϋπολογισμού 350 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας με επιδοτήσεις. Η προκήρυξη του α΄ κύκλου των προγραμμάτων με προϋπολογισμό περίπου 150 εκατ. ευρώ θα γίνει εντός του Ιανουαρίου, ενώ ο β' κύκλος θα προκηρυχθεί το Μάιο. Θα δοθεί τουλάχιστον δίμηνο περιθώριο για την υποβολή των αιτήσεων χρηματοδότησης, ενώ επιλέξιμες θα είναι οι δαπάνες από την ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης» αναφέρει ο υφυπουργός Οικονομίας.

    «Υπάρχουν δύο προγράμματα όπου η χρηματοδότηση είναι 100%: Η "Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης", όπου ενισχύονται άνεργοι ή αυτοαπασχολούμενοι πτυχιούχοι ΑΕΙ για έργα προϋπολογισμού έως 25.000 ευρώ και η "Νεοφυής Επιχειρηματικότητα", όπου ενισχύονται φυσικά πρόσωπα ή αυτοαπασχολούμενοι άνω των 25 ετών προκειμένου να δημιουργήσουν νέες επιχειρήσεις στους κλάδους Αγροδιατροφής, Ενέργειας, Πολιτιστικών και Δημιουργικών Βιομηχανιών, Εφοδιαστικής Αλυσίδας, Περιβάλλοντος, Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, Υγείας ? Φαρμάκων και Υλικών ? Κατασκευών, με προϋπολογισμό έως 60.000 ευρώ» υπενθυμίζει ο κ. Χαρίτσης.

    Τους εννέα αυτούς τομείς αφορά το πρόγραμμα για την «αναβάθμιση πολύ μικρών & μικρών υφιστάμενων επιχειρήσεων με την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους στις νέες αγορές», και με το οποίο μπορούν να υποστηριχθούν έργα με προϋπολογισμό έως 200.000 ευρώ ? ενώ τον τουρισμό αφορά το πρόγραμμα «Ενίσχυση Τουριστικών ΜΜΕ για τον εκσυγχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών», που αφορά έργα προϋπολογισμού μέχρι 150.000 ευρώ.

    «Πέραν αυτών, εντός του Ιανουαρίου θα υπάρξουν και νέες δράσεις που θα αφορούν την ανάπτυξη clusters και λοιπών δομών εκκόλαψης επιχειρήσεων, με στόχο τη δημιουργία εγχώριων αλυσίδων αξίας στους παραπάνω εννέα στρατηγικούς τομείς», ενώ άλλες δράσεις θα αφορούν την αναβάθμιση των επαγγελματικών προσόντων αυτοαπασχολουμένων και εργαζομένων σε επιχειρήσεις των τομέων αυτών.

    Τέλος, ο υφυπουργός Οικονομίας δηλώνει πως έχουν ήδη ξεκινήσει οι προπαρασκευαστικές ενέργειες για την εκπόνηση ενός προγράμματος ενεργειακής αναβάθμισης των οικιών, αντίστοιχου εκείνου του «Εξοικονομώ κατ' οίκον», αλλά και «φιλικότερου προς τον πολίτη».

    [06] Οι ΗΠΑ αναμένουν οι εντάσεις στις σχέσεις Σ. Αραβίας - Ιράν να μην επηρεάσουν τις ειρηνευτικές συνομιλίες για τη Συρία

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες αναμένουν πως οι ειρηνευτικές συνομιλίες για τη Συρία, που προγραμματίζονται για αυτό το μήνα, θα διεξαχθούν κανονικά, παρά την ανάφλεξη στις σχέσεις Σαουδικής Αραβίας - Ιράν, που πυροδοτήθηκε από την εκτέλεση του σιίτη ιερωμένου Νιμρ αλ Νιμρ από τις σαουδαραβικές αρχές, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζον Κίρμπι.

    «Εξακολουθούμε να ελπίζουμε και να αναμένουμε ότι οι συναντήσεις μεταξύ των οργανώσεων της αντιπολίτευσης και του (σ.σ. συριακού) καθεστώτος μπορούν να πραγματοποιηθούν αυτό το μήνα», τόνισε ο Κίρμπι σε συνέντευξη Τύπου, ερωτηθείς για την επίδραση που θα έχουν στις προσπάθειες τερματισμού του πολέμου στη Συρία οι εντάσεις στις σχέσεις Ιράν? Σαουδικής Αραβίας.

    Τον περασμένο μήνα ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Συρία Στάφαν ντε Μιστούρα είχε δηλώσει πως επιδιώκει η διεξαγωγή ειρηνευτικών συνομιλιών για τη Συρία να ξεκινήσει στις 25 Ιανουαρίου στη Γενεύη.

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες επιθυμούν το Ιράν και η Σαουδική Αραβία να επιλύσουν σε διμερές επίπεδο τις εντάσεις, τόνισε ο Κίρμπι, προσθέτοντας πως: «Δεν αναζητούμε μεσολαβητή».

    [07] Διπλωματικός πόλεμος εξ αιτίας της κρίσης Ιράν - Σ. Αραβίας

    Τον τερματισμό όλων των αεροπορικών συνδέσεων και των εμπορικών δεσμών με την Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, Άντελ αλ Τζουμπέιρ, σηματοδοτώντας το βάθεμα της ρήξης στις σχέσεις του Ριάντ και της Τεχεράνης, ενώ απαίτησε το Ιράν να «συμπεριφερθεί σαν φυσιολογική χώρα» για να αποκατασταθούν οι διμερείς διπλωματικές σχέσεις.

    Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, ο Τζουμπέιρ κατέστησε την Τεχεράνη υπεύθυνη για την κλιμάκωση της έντασης μετά την εκτέλεση του σιίτη ιερωμένου Σέιχ Νιμρ αλ Νιμρ το Σάββατο, τον οποίο ο επικεφαλής της σαουδαραβικής διπλωματίας χαρακτήρισε τρομοκράτη.

    «Δεν υπάρχει καμιά κλιμάκωση από μέρους της Σαουδικής Αραβίας. Οι κινήσεις μας είναι όλες σε αντίδραση» στις ιρανικές κινήσεις, υποστήριξε ο επικεφαλής της διπλωματίας του Ριάντ. «Είναι οι Ιρανοί που πήγαν στον Λίβανο. Είναι οι Ιρανοί αυτοί οι οποίοι έστειλαν την Δύναμη Κουντς και τους Φρουρούς της Επανάστασης μέσα στη Συρία», συνέχισε ο Άντελ αλ Τζουμπέιρ, αναφερόμενος σε μονάδες των Ειδικών Δυνάμεων της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

    Πάντως, όπως διευκρίνισε ο ΥΠΕΞ της Σαουδικής Αραβίας, οι Ιρανοί προσκυνητές θα εξακολουθήσουν να είναι ευπρόσδεκτοι στην Μέκκα και την Μεδίνα για προσκύνημα.

    Η Σαουδική Αραβία διέκοψε πλήρως τις διπλωματικές της σχέσεις με το Ιράν την Κυριακή, μετά τις εφόδους Ιρανών διαδηλωτών σε διπλωματικές της αποστολές στο ιρανικό έδαφος, εξοργισμένοι για την εκτέλεση 47 ανθρώπων στο σουνιτικό βασίλειο, μεταξύ των οποίων ήταν ο επιφανής σιίτης ιερωμένος Νιμρ αλ Νιμρ.

    Κατά τον Τζουμπέιρ το Ριάντ είχε δίκιο που εκτέλεσε τον Νιμρ διότι ο σιίτης ιερωμένος «υποκινούσε ταραχές, οργάνωνε πυρήνες, τους προμήθευε όπλα και χρήματα». «Θα έπρεπε να μας επικροτούν, όχι να μας επικρίνουν» για τις εκτελέσεις των 47, υποστήριξε ακόμη ο επικεφαλής της διπλωματίας της Σαουδικής Αραβίας.

    Η εκτέλεση του αλ Νιμρ πυροδότησε την οργή των σιιτών και σε άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής, ενώ σε διακοπή των διπλωματικών σχέσων με το Ιράν προχώρησαν, επίσης το Μπαχρέιν και το Σουδάν και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

    Το Μπαχρέιν κάλεσε τους Ιρανούς διπλωμάτες να εγκαταλείψουν την επικράτειά του εντός 48 ωρών, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων του Μπαχρέιν.

    Από την πλευρά του το Σουδάν ανακοίνωσε ότι διακόπτει τις διπλωματικές σχέσεις με το Ιράν μετά την εισβολή διαδηλωτών στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στην Τεχεράνη και σε σαουδαραβικά προξενεία αλλού στο Ιράν. «Ως απάντηση στις βάρβαρες επιθέσεις εναντίον της πρεσβείας της Σαουδικής Αραβίας στην Τεχεράνη και το προξενείο της στη Μασχάντ ... η κυβέρνηση του Σουδάν ανακοινώνει πως διακόπτει άμεσα τις σχέσεις με την Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν», αναφέρεται σε δήλωση του σουδανικού υπουργείου Εξωτερικών.

    Τέλος, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανακοίνωσαν σήμερα πως υποβαθμίζουν τις διπλωματικές σχέσεις με το Ιράν και πως επιβάλλουν περιορισμούς στον αριθμό των ιρανών διπλωματών που είναι διαπιστευμένοι στη χώρα, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων WAM.

    Εκκλήσεις της Δύσης για άμβλυνση των εντάσεων

    Ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κιουν τόνισε στον υπουργό Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας Άντελ αλ Τζουμπέιρ ότι η απόφαση του Ριάντ να διακόψει τις διπλωματικές σχέσεις με το Ιράν είναι εξαιρετικά ανησυχητική, δήλωσε ο εκπρόσωπός του Στεφάν Ντουζαρίτς.

    «Ο γενικός γραμματέας επέμεινε στο ότι η επίθεση εναντίον της πρεσβείας της Σαουδικής Αραβίας στην Τεχεράνη ήταν απαράδεκτη, πρόσθεσε όμως πως η ανακοίνωση του Ριάντ περί διακοπής των διπλωματικών σχέσεων με την Τεχεράνη ήταν εξαιρετικά ανησυχητική», ανέφερε στους δημοσιογράφους ο Ντουζαρίτς.

    Έκκληση για άμβλυνση των εντάσεων μεταξύ της Σαουδικής Αραβίας και του Ιράν απηύθυναν σήμερα η Γερμανία και η Γαλλία, αλλά και οι ΗΠΑ.

    Η γερμανική κυβέρνηση κάλεσε το Ριάντ και την Τεχεράνη να κάνουν τα πάντα «για την αποκατάσταση των σχέσεών τους» και προέβλεψε ότι "οι εξελίξεις" στη Σαουδική Αραβία θα ληφθούν υπόψη στις αποφάσεις για τις εξαγωγές όπλων προς τη χώρα αυτή. «Καλούμε τις δύο χώρες να εκμεταλλευτούν όλες τις ευκαιρίες για να αποκαταστήσουν τις σχέσεις τους», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ, Στέφεν Ζάιμπερτ.

    Να περιορίσουν την ένταση κάλεσε τη Σαουδική Αραβία και το Ιράν και η γαλλική κυβέρνηση. «Χρειάζεται να επαγρυπνούμε γι'αυτό που συμβαίνει μεταξύ της Σαουδικής Αραβίας και του Ιράν», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στεφάν Λε Φολ σε δημοσιογράφους. «Η Γαλλία καλεί και τις δύο πλευρές να περιορίσουν την ένταση», προσέθεσε.

    Από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ο Λευκός Οίκος καλεί, επίσης, τις δύο χώρες να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση.

    «Συνεχίζουμε να εκφράζουμε την ανησυχία μας και (να τονίζουμε) την ανάγκη οι ιρανικές και οι σαουδαραβικές ηγεσίες να αποκλιμακώσουν από κοινού την κατάσταση. Καλούμε όλες τις πλευρές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να μην αναζωπυρώνουν περαιτέρω τις εντάσεις, που είναι αρκετά έντονες στην περιοχή», δήλωσε κατά την πρωινή ενημέρωση των δημοσιογράφων ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ.

    Όπως τόνισε ο Έρνεστ, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι βρίσκεται σε επικοινωνία με τον Ιρανό ομόλογο του και οι διπλωματικοί αξιωματούχοι των ΗΠΑ είναι σε επαφή με Σαουδάραβες αξιωματούχους για να διαβιβάσουν το μήνυμα.

    [08] Εβδομήντα ταινίες στο πρόγραμμα του 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου - Καλαμάτας

    Ένα πανόραμα 70 ελληνικών και ξένων κινηματογραφικών παραγωγών της τελευταίας πενταετίας περιλαμβάνει το πρόγραμμα του 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου - Καλαμάτας που θα πραγματοποιηθεί από τις 20 έως τις 31 Ιανουαρίου στην Καλαμάτα και σε άλλες πόλεις της Πελοποννήσου (Άργος, Σκάλα Λακωνίας, Αμαλιάδα) με τη συμμετοχή Ελλήνων και ξένων σκηνοθετών. Όλες οι προβολές, οι παράλληλες εκδηλώσεις και τα σεμινάρια του φεστιβάλ που διοργανώνεται από το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας, θα είναι και φέτος ελεύθερα για το κοινό.

    Μεταξύ των ξένων καλεσμένων θα παραβρεθούν οι Frode Storaas από τη Νορβηγία και ο Martin Gruber από τη Γερμανία, εθνολόγοι - σκηνοθέτες στο πλαίσιο αφιερώματος στο εθνογραφικό ντοκιμαντέρ, καθώς επίσης και οι Manolo Sarmiento από τον Ισημερινό και Hugo Mata από το Σαλβαδόρ στο πλαίσιο αφιερώματος στο ιβηροαμερικάνικο ντοκιμαντέρ.

    Ακόμη, θα παρουσιασθεί και η πρώτη καθαρά μεσσηνιακή παραγωγή ντοκιμαντέρ με τίτλο «It?s all Jazz to me» σε σκηνοθεσία Κυριάκου Λιαράκου. Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ γυρισμένο στη Μάνη και τη Νορβηγία με θέμα την ιστορία μουσικών της τζαζ που συμμετέχουν στο φεστιβάλ τζαζ που γίνεται στην Καρδαμύλη εδώ και 3 χρόνια.

    Οι παράλληλες εκδηλώσεις του φεστιβάλ περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων: σεμινάρια οπτικής ανθρωπολογίας από τους Frode Storaas και Martin Gruber που θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Τμήμα Πολιτισμικής Διαχείρισης και απευθύνονται και στο ευρύ κοινό (Σάββατο 23, Δευτέρα 25 & Τρίτη 26 Ιανουαρίου - Χώρος Αμφιθέατρο Πανεπιστημίου Πελοποννήσου), αφιέρωμα στο εθνογραφικό ντοκιμαντέρ (Κυριακή 24 Ιανουαρίου - Αμφιθέατρο Εργατικού Κέντρου), αφιέρωμα στον Γιώργο Κολόζη με την προβολή 6 ταινιών του, τις οποίες θα προλογίσει ο σκηνοθέτης (Αμφιθέατρο Εργατικού Κέντρου) και σεμινάριο παραγωγής εκπαιδευτικού ντοκιμαντέρ από τον σκηνοθέτη του ντοκιμαντέρ «Μαύρη Θύελλα» Νίκο Καλλαρά (Χώρος Καλλιτεχνικό Στέκι, Σάββατο 30 και Κυριακή 31 Ιανουαρίου).

    [09] Στην Αθήνα η Βανέσα Ρεντγκρέιβ

    Καθώς το βλέμμα της διεθνούς κοινότητας είναι στραμμένο στην προσφυγική κρίση, η Βανέσα Ρεντγκρέιβ, η πολυβραβευμένη Βρετανή ηθοποιός, γνωστή και για την πολιτική και ακτιβιστική της δράση, εξέφρασε τη διάθεση και τη θέληση να γνωρίσει την κατάσταση στην Ελλάδα και να επισκεφθεί τους χώρους όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες και μετανάστες στην Αθήνα, ενώ πρόσφατα διοργάνωσε φιλανθρωπικές παραστάσεις στο Λονδίνο για την συγκέντρωση χρημάτων για τους πρόσφυγες.

    Αύριο Τρίτη, στις 13.30, συνοδευόμενη από τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, θα επισκεφθεί το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στον Ελαιώνα.

    Την Τετάρτη, 6 Ιανουαρίου, στις 19:00, συνοδευόμενη από τον μεγάλο θεατρικό συγγραφέα Μάρτιν Σέρμαν, θα παρακολουθήσει την παράσταση «Σμύρνη μου, αγαπημένη» της Μιμής Ντενίση, που ανεβαίνει για δεύτερη διαδοχική χρονιά από το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού (Πειραιώς 254, Ταύρος). Η τραγωδία της Σμύρνης, πιστεύει η Βρετανή ηθοποιός «θα έπρεπε να είναι γνωστή σε όλη την Ευρώπη για να αφυπνίζει συνειδήσεις και να μην ζούμε παρόμοιες τραγωδίες».

    Η Β. Ρεντγκρέιβ, είναι η μόνη Βρετανή ηθοποιός που έχει βραβευτεί με Όσκαρ, Έμμυ, Τόνι, Χρυσή Σφαίρα, Screen Actors Guild Award, βραβείο Φεστιβάλ Καννών και BAFTA.

    [10] «Ποδαρικό» της Λυρικής με Μαντάμα Μπαττερφλάι

    Με τον μοιραίο έρωτα της δεκαπεντάχρονης γκέισας Μπαττερφλάι για τον Αμερικανό υποπλοίαρχο Πίνκερτον, ξεκινά η Εθνική Λυρική Σκηνή (ΕΛΣ) τις παραστάσεις της για το νέο έτος.

    Η διάσημη όπερα « Μαντάμα Μπαττερφλάι» του Τζάκομο Πουτσίνι, με τις υπέροχες άριες και την δραματική θεατρικότητα ανεβαίνει από την ΕΛΣ στο Μέγαρο Μουσικής στις 17, 20, 22, 23, 24 και 27 Ιανουαρίου. Σε σκηνοθεσία, σκηνικά, κοστούμια, φωτισμούς του Νίκου Σ. Πετρόπουλου και μουσική διεύθυνση των Λουίς Φερνάντο Μαλέιρο και Ηλία Βουδούρη.

    «Μελετώντας σε βάθος την όπερα του Πουτσίνι προκειμένου να σκηνοθετήσω το έργο για την Εθνική Λυρική Σκηνή», σημειώνει ο Νίκος Πετρόπουλος, μια σημαντική λεπτομέρεια έγινε απόλυτα σαφής στο μυαλό μου: Η όπερα αυτή δεν θέλει μια «γιαπωνέζικη» προσέγγιση, στο ύφος του Θεάτρου Νο, αλλά μια καθαρά «δυτική» αντιμετώπιση, γιατί το έργο αυτό είναι ουσιαστικά η δυτική ματιά σε μια ιστορία που εκτυλίσσεται στην Ιαπωνία στις αρχές του 20ού αιώνα...

    [11] Απεβίωσε σε ηλικία 93 ετών ο ηθοποιός Μισέλ Γκαλαμπρί

    Ο Γάλλος ηθοποιός Μισέλ Γκαλαμπρί πέθανε σήμερα το πρωί στο Παρίσι «μέσα στον ύπνο του» σε ηλικία 93 ετών, ανακοίνωσε η οικογένειά του.

    «Κοιμήθηκε», είπε στο Γαλλικο Πρακτορείο η κόρη του, η Εμμανουέλ. Ο ηθοποιός απεβίωσε στις 05:30 (06:30 ώρα Ελλάδας).

    Ο Μισέλ Γκαλαμπρί, ο οποίος είχε γεννηθεί στις 27 Οκτωβρίου 1922 στο Σάφι του Μαρόκου, ήταν ένας από τους δημοφιλέστερους γάλλους ηθοποιούς του θεάτρου και του κινηματογράφου. Έθεσε το ταλέντο του στην υπηρεσία πολλών έργων ρεπερτορίου και μπουλβάρ καθώς και κινηματογραφικών ταινιών όπως «Ο δικαστής και ο δολοφόνος» του Μπερτράν Ταβερνιέ, για την οποία είχε κερδίσει το βραβείο Σεζάρ καλύτερου ηθοποιού.

    [12] «Δεν είναι δυνατόν οι συντάξεις να είναι κάτω από αυτά που οι εργαζόμενοι κατέβαλαν επί χρόνια»

    Μήνυμα «προς τους εταίρους στην Ευρωπαϊκή Ένωση να λάβουν υπόψη τους ότι το ασφαλιστικό σύστημα αποτελεί την καρδιά του κοινωνικού κράτους δικαίου σε ολόκληρη την Ευρώπη», έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά την αποψινή του συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο, ο οποίος τον ενημέρωσε για το σχέδιο της κυβέρνησης όσον αφορά το ασφαλιστικό.

    Ο Προκόπης Παυλόπουλος πρόσθεσε ότι το κοινωνικό κράτος αποτελεί επίσης «βασικό πυλώνα, όχι μόνο της ευρωπαϊκής δημοκρατίας, αλλά και του ευρωπαϊκού πολιτισμού» και είπε ότι θα κάνει και οι ίδιος ό,τι μπορεί στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, ώστε να το λάβουν υπόψη τους οι εταίροι μας.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε, επίσης, ότι «το ασφαλιστικό σύστημα στηρίζεται στην ανταποδοτικότητα, δηλαδή στις εισφορές τις οποίες έχουν καταβάλλει χρόνια ολόκληρα εργοδότες και εργαζόμενοι, και τόνισε ότι «δεν είναι δυνατόν οι συντάξεις να είναι κάτω από αυτά που οι εργαζόμενοι κατέβαλαν επί χρόνια προκειμένου να εξασφαλίσουν το επόμενο μέρος της ζωής τους».

    «Θέλω να πιστεύω, όχι απλώς να ελπίζω, ότι οι ελληνικές θέσεις και οι θυσίες του ελληνικού λαού θα γίνουν κατανοητές» κατέληξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

    «Έφερα το σώμα του εγκλήματος», είπε χαριτολογώντας ο υπουργός Εργασίας, παραδίδοντας το σχέδιο της κυβέρνησης για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, ενώ τόνισε ότι είναι ένα κείμενο που γράφηκε εδώ και δεν είναι μεταφρασμένο.

    Συνεχίζοντας ο Γιώργος Κατρούγκαλος, χαρακτήρισε τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού «εθνικό ζήτημα», πρόσθεσε ότι απαιτείται συστράτευση των πολιτικών δυνάμεων «για όσα μπορούμε να συμφωνήσουμε», ενώ τόνισε ότι μπορεί να υπάρξει συμφωνία «στον εξορθολογισμό και την κοινωνική δικαιοσύνη».

    Απευθυνόμενος προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σημείωσε ότι συμμερίζεται απόλυτα την άποψη ότι το κοινωνικό κράτος αποτελεί στοιχείο της ταυτότητας της Ευρώπης και «δεν πρέπει να χάσουμε την ταυτότητά μας», όπως είπε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι η κυβέρνηση επεχείρησε από την αρχή να δώσει την ευρωπαϊκή διάσταση στη διαπραγμάτευση για το ασφαλιστικό.

    «Μετά από ένδεκα διαδοχικές μειώσεις στην Ελλάδα πρέπει κάποια στιγμή να μπει ένα τέρμα», κατέληξε ο υπουργός Εργασίας.

    Διαβάστε επίσης:

    Τις προτάσεις για το ασφαλιστικό έθεσε στους πολιτικούς αρχηγούς ο Γ. Κατρούγκαλος

    Στ. Θεοδωράκης: «Η λύση για τη χώρα είναι η εργασία. Η λύση είναι να δημιουργηθούν δουλειές»

    [13] Ρεάλ Μαδρίτης: «Ζιζού» ο 44ος. Οι προπονητές της «Βασίλισσας» από το 1960 μέχρι σήμερα

    Το κλίμα ήταν τόσο βαρύ, που ο Ράφα Μπενίτεθ φεύγει από τη Ρεάλ Μαδρίτης ως ο προπονητής με την πιο βραχύβια θητεία. Ο 55χρονος Μαδριλένος απομακρύνθηκε με 25 (17 νίκες-5 ισοπαλίες-3 ήττες) επίσημους αγώνες στο βιογραφικό του, μακράν τους λιγότερους απ' όσους προσελήφθησαν στην έναρξη της σεζόν. Στη λίστα των 43 προπονητών που έχουν καθήσει στον πάγκο της «βασίλισσας» τα τελευταία 115 χρόνια, υπάρχουν επτά με λιγότερους αγώνες, όμως ήταν είτε υπηρεσιακοί, είτε αντικαταστάτες που προέκυψαν μεσούσης της περιόδου. Μοναδική εξαίρεση αποτελεί, ωστόσο, η... παγκόσμια πρωτοτυπία που λέγεται Χοσέ Αντόνιο Καμάτσο, ο οποίος ξεκίνησε δύο αγωνιστικές περιόδους ως πρώτος προπονητής της Ρεάλ, αλλά στην πρώτη δεν πρόλαβε να την καθοδηγήσει ούτε σε ένα επίσημο ματς (Ιούνιος 1998-Ιούλιος 1998), ενώ στην δεύτερη απομακρύνθηκε μετά από τρεις αγωνιστικές στην Πριμέρα (Αύγουστος - Σεπτέμβριος 2004)!

    Συνολικά, λοιπόν, από τον πιο ιστορικό σύλλογο του πλανήτη έχουν περάσει 43 προπονητές και ο Ζινεντίν Ζιντάν θα είναι ο 44ος. Το ρεκόρ παραμονής δύσκολα θα μπορέσει κανείς να πάρει από τον Μιγκέλ Μουνιόθ που ήταν το «αφεντικό» στο «Μπερναμπέου» από το 1960 έως το 1974. Αμέσως μετά δηλαδή τα δύο Κύπελλα Πρωταθλητριών, τα οποία σήκωσε ως αρχηγός (1956, 1957), ακολούθησαν άλλα δύο ως προπονητής (1960, 1966), καθώς και εννέα τίτλοι στο πρωτάθλημα Ισπανίας. Κατά «διαβολική» σύμπτωση, ο Μουνιόθ ανέλαβε τη Ρεάλ στις 13 Απριλίου 1960, τρεις ημέρες πριν γεννηθεί ο Μπενίτεθ!

    Ο Μπενίτεθ ήταν ο 13ος προπονητής των «Μερένχες» στον 21ο αιώνα και 27ος τα τελευταία 50 χρόνια.

    [14] Προβλημάτισε, αλλά νίκησε ο Παναθηναϊκός 4-2 τον Παναιτωλικό

    Επέστρεψε στις νίκες ο Παναθηναϊκός μετά την ήττα στην Κομοτηνή και, με το 4-2 επί του Παναιτωλικού στην -άδεια λόγω τιμωρίας- Λεωφόρο Αλεξάνδρας, έκανε ποδαρικό με το... δεξί στο 2016. Από δύο γκολ για τους «πράσινους» πέτυχαν οι Αμπέντ (6΄, 90+3΄) και Πέτριτς (11΄,51΄), ενώ για τους Αγρινιώτες σκόραραν οι Βιγιαφάνιες (2΄) και Μαρκόφσκι (16΄).

    Ιδιαίτερα προβληματικός σε άμυνα και μεσαία γραμμή ήταν ο Παναθηναϊκός, απέναντι στην ομάδα του Γιάννη Ματζουράκη που έχασε μεγάλη ευκαιρία να φύγει με θετικό αποτέλεσμα από το «Απόστολος Νικολαΐδης». Καμία απολύτως βελτίωση στο παιχνίδι της δεν έχει δείξει η αθηναϊκή ομάδα από τότε που ανέλαβε ο Αντρέα Στραματσόνι. Το αντίθετο, μάλιστα, από παιχνίδι σε παιχνίδι παρουσιάζεται όλο και πιο ασύνδετη, κυρίως στα μετόπισθεν, όπου η επιστροφή του Τελάντερ μετά από ένα μήνα δεν έφερε κανένα αποτέλεσμα. Μπροστά τους οι «πράσινοι» έχουν το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα για το Κύπελλο (7/1), που αποτελεί και το μεγάλο εφετινό στόχο τους, ωστόσο, με τέτοιες εμφανίσεις δεν έχουν καμία τύχη να προχωρήσουν.

    [15] Αποσύρεται στο τέλος της σεζόν ο Κακιούζης

    Ο Μιχάλης Κακιούζης γνωστοποίησε με γραπτή δήλωση πως σκοπεύει να αποσυρθεί από την αγωνιστική δράση στο τέλος της τρέχουσας σεζόν. Ο 39χρονος φόργουορντ αναφέρει στην δήλωσή του πως ο Φάρος Κερατσίνιου θα είναι ο τελευταίος σταθμός στην καριέρα του, αλλά σκοπεύει να συνεχίσει να προσφέρει στο μπάσκετ από διαφορετικό πόστο.

    Ο Κακιούζης έκανε τα πρώτα μπασκετικά βήματά του στον Ιωνικό Νέας Φιλαδέλφειας, ενώ στην συνέχεια αγωνίστηκε διαδοχικά σε ΑΕΚ, Σιένα, Μπαρτσελόνα, Σεβίλη, Εφές, Άρη, Βιλερμπάν, Κρεμόνα, Ρόμα, Βακαλό, ΑΕΚ Λάρνακας, Νέα Κηφισιά, ΑΠΟΕΛ. Με την Ένωση κατέκτησε ένα πρωτάθλημα, δύο κύπελλα και το Σαπόρτα, ενώ έχει στεφθεί πρωταθλητής σε Ισπανία, Τουρκία, Ιταλία και Κύπρο.

    Αγωνίστηκε σε όλες τις εθνικές ομάδες από το 1992 μέχρι το 2007μ όπου κατέκτησε το Πανευρωπαϊκό Παίδων το 1993, το Παγκόσμιο των Εφήβων το 1995, ενώ το 2005 ως αρχηγός της Εθνικής Ανδρών πανηγύρισε την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στο Βελιγράδι.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 4 January 2016 - 21:32:27 UTC