Browse through our Interesting Nodes of Newsletters & Journals on Hellenic Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-01-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δηλώσεις Π. Λαφαζάνη για ΔΕΗ - ΑΔΜΗΕ
  • [02] Κλίμα ξενοφοβίας στην Κολονία μετά τις επιθέσεις εναντίον δεκάδων γυναικών τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς
  • [03] Σουηδία: Ο αριθμός των προσφύγων που φθάνουν από τη Δανία έχει μειωθεί σημαντικά μετά την επιβολή νέων συνοριακών ελέγχων
  • [04] «Πεθαίνοντας στο Γέλιο» αφιέρωμα του Στ. Κούλογλου στο Charlie Hebdo στο Ευρωκοινοβούλιο
  • [05] Την πλήρη διερεύνηση του θανάτου του 4χρονου κοριτσιού από την Κρήτη, ερευνά το υπ. Υγείας
  • [06] O διοικητής της Γ' ΥΠΕ στο «Πρακτορείο 104,9 fm»: Κανένα νοσοκομείο δε θα κλείσει
  • [07] Έλλειψη προτάσεων και περίσσευμα θράσους, καταλογίζει η Όλγα Γεροβασίλη σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

  • [01] Δηλώσεις Π. Λαφαζάνη για ΔΕΗ - ΑΔΜΗΕ

    Την αντίθεσή του στις προβλέψεις της συμφωνίας με τους εταίρους για τον ΑΔΜΗΕ και για τον περιορισμό του μεριδίου αγοράς της ΔΕΗ στο 50% ως το 2020, εξέφρασε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης, σε δηλώσεις του μετά από συνάντηση με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ Εμμ. Παναγιωτάκη, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στα κεντρικά γραφεία της επιχείρησης.

    «Η απόσπαση του ΑΔΜΗΕ από τη ΔΕΗ και στη συνέχεια το ξεπούλημα του, μέσω της φωτογραφικής εισόδου σε αυτόν μεγάλης ιδιωτικής εταιρείας ως στρατηγικού επενδυτή, βάζει ταφόπετρα στο δημόσιο ενεργειακό τομέα και συνιστά συνειδητή πράξη καταδολίευσης των συμφερόντων της χώρας, της ελληνικής οικονομίας και των καταναλωτών», ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Λαφαζάνης και προσέθεσε:

    «Ο ΑΔΜΗΕ είναι μονοπώλιο ανεκτίμητης αξίας και στρατηγικής σημασίας επιχείρηση, σίγουρης και υψηλής κερδοφορίας, η οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη ΔΕΗ, την ύπαρξή και το μέλλον της. Η απόσπαση του ΑΔΜΗΕ από τη ΔΕΗ οδηγεί τη ΔΕΗ στην απαξίωση και στη διάλυση, αν όχι στον αργό θάνατο».

    [02] Κλίμα ξενοφοβίας στην Κολονία μετά τις επιθέσεις εναντίον δεκάδων γυναικών τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς

    Περίπου 90 γυναίκες έχουν καταγγείλει ότι έπεσαν θύματα ληστείας, ότι δέχτηκαν απειλές ή παρενοχλήθηκαν σεξουαλικά - και μία υποστηρίζει ότι την βίασαν - τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς έξω από τον καθεδρικό ναό της Κολονίας από ομάδες νεαρών, μεθυσμένων ανδρών, ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές αστυνομικές αρχές.

    Η αστυνομία και αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι περίπου 1.000 άνδρες, χωρισμένοι σε ομάδες, επιτέθηκαν σε γυναίκες στην πλατεία του καθεδρικού. Κάποιοι αυτόπτες μάρτυρες είπαν μάλιστα ότι οι δράστες έμοιαζαν Βορειοαφρικανοί, γεγονός που υποδαύλισε έντονα αισθήματα στη Γερμανία, μια χώρα που έχει δεχτεί χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες από τη Μέση Ανατολή και την Αφρική τους τελευταίους μήνες.

    Μολονότι οι πολιτικοί καλούν τους πολίτες να μην θεωρούν αυτομάτως ύποπτους ή ένοχους τους πρόσφυγες, τα επεισόδια στην Κολονία, που η αστυνομία τα χαρακτηρίζει "μια νέα διάσταση στο έγκλημα", είχαν ως αποτέλεσμα ακροδεξιές οργανώσεις να ζητήσουν να σταματήσει η υποδοχή μεταναστών στη Γερμανία.

    Σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας, τον Βόλφγκανγκ Άλμπερς, οι μάρτυρες και οι γυναίκες που κατήγγειλαν ότι έπεσαν θύματα των νεαρών, υποστηρίζουν ότι οι δράστες έμοιαζαν Άραβες ή Βορειοαφρικανοί. Οι περισσότεροι ήταν ηλικίας από 18 μέχρι 35 ετών, πρόσθεσε.

    Η δήμαρχος της Κολονίας Χενριέτε Ρέκερ σημείωσε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να πιστεύει κανείς ότι όσοι ενεπλάκησαν στις επιθέσεις ήταν πρόσφυγες.

    "Δεν θα επιτρέψουμε βδελυρές επιθέσεις σε γυναίκες. Όλοι οι δράστες πρέπει να δώσουν λόγο" ανέφερε με μήνυμά του στο Twitter ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάικο Μάας.

    Η ακροδεξιά Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), η οποία στις δημοσκοπήσεις φαίνεται να κερδίζει έδαφος, σε βάρος των Χριστιανοδημοκρατών της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ, χάρη κυρίως στην εκστρατεία της εναντίον των προσφύγων, προειδοποίησε ότι θα κλείσει τα σύνορα. "Κυρία Μέρκελ, είναι πλέον η Γερμανία αρκετά πολύχρωμη και κοσμοπολίτικη για εσάς, μετά το κύμα των εγκλημάτων και των σεξουαλικών επιθέσεων;" ήταν το ερώτημα που έθεσε στην καγκελάριο, μέσω του Twitter, ο ηγέτης της AfD Φράουκε Πέτρι.

    Η καγκελάριος πάντως κάλεσε τους πολίτες να δείχνουν σεβασμό στους ξένους. "Εμείς (...) σεβόμαστε τους πάντες, ακόμη και αν δεν τους γνωρίζουμε. Αυτό δεν ισχύει μόνο για τους Γερμανούς, αλλά για όλους", τόνισε.

    Σχεδόν καθημερινά σημειώνονται επιθέσεις σε καταφύγια προσφύγων στη Γερμανία. "Γεγονότα σαν αυτά της Κολονίας υποδαυλίζουν την ξενοφοβία" τόνισε ο Ρόλαντ Σέφερ, ο επικεφαλής του συνδέσμου δήμων και κοινοτήτων της χώρας.

    [03] Σουηδία: Ο αριθμός των προσφύγων που φθάνουν από τη Δανία έχει μειωθεί σημαντικά μετά την επιβολή νέων συνοριακών ελέγχων

    Ο αριθμός των προσφύγων που φθάνουν από τη Δανία στη νότια Σουηδία μειώθηκε σε μεγάλο βαθμό κατά την πρώτη ημέρα των συστηματικών ελέγχων ταυτότητας μεταξύ των δύο χωρών, δήλωσε σήμερα η αστυνομία.

    Η αστυνομία του Σκάνιε, στον νότο της χώρας, ανέφερε ότι έλεγξε μόλις 48 πρόσφυγες που έφθασαν στη Σουηδία. Με την εξαίρεση της Πρωτοχρονιάς, δεν ήταν λιγότεροι από 200 που περνούσαν κάθε ημέρα από τις 29 Δεκεμβρίου.

    «Μπορούμε να πούμε ότι είναι μια μεγάλη μείωση. Όμως αυτό δεν αποκλείει μια μέρα πρόσφυγες να βρουν άλλες διαδρομές για να εισέλθουν στη Σουηδία», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της περιφερειακής αστυνομίας, η Εύα-Γκουν Βέτσφορντ.

    Η Σουηδία απαιτεί από χθες την επίδειξη δελτίου ταυτότητας από όλους τους ταξιδιώτες που εισέρχονται στο έδαφός της από τη Δανία, κύρια πύλη εισόδου των προσφύγων στο σκανδιναβικό βασίλειο.

    [04] «Πεθαίνοντας στο Γέλιο» αφιέρωμα του Στ. Κούλογλου στο Charlie Hebdo στο Ευρωκοινοβούλιο

    Ένα χρόνο μετά τις επιθέσεις στο Charlie Hebdo, ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς, GUE / NGL, Στέλιος Κούλογλου και ο Γερμανός ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Martin Sonneborn, διοργανώνoυν την Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στις Βρυξέλλες, ένα μεγάλο αφιέρωμα στο Charlie Hebdo και στην ελευθερία της έκφρασης, το χιούμορ και την πολιτική σάτιρα. Η εκδήλωση θα καλυφθεί από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης όχι μόνο στο Βέλγιο αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

    Εξέχοντες καλεσμένοι θα λάβουν μέρος στο πάνελ της συζήτησης:

    Andy Bichlbaum, από το δίδυμο αμερικανών ακτιβιστών, «The Yes Men», διάσημο για τις πολιτικές φάρσες του

    Maryse Wollinski, σύζυγος του δολοφονηθέντος σκιτσογράφου του Charlie Hebdo, Georges Wolinski

    Pierre Kroll, Βέλγος σκιτσογράφος, με την προβολή ενός αποσπάσματος από την πρόσφατη παράστασή του κατά τη διάρκεια του |"Festival du Rire 2015" στη Λιέγη

    Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει και την προβολή αποσπάσματος από μια σπάνια και ανέκδοτη συνέντευξη του δολοφονηθέντος σκιτσογράφου του Charlie Hebdo, Charb, την οποία πραγματοποίησε προσωπικά ο Στέλιος Κούλογλου, λίγο καιρό πριν τη δολοφονία του, καθώς και την προβολή της τελευταίας ταινίας των Yes Men «Yes Men Αre Revolting»

    Την Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2016, Αίθουσα ASP 1G2, 18:30-21:00, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες.

    [05] Την πλήρη διερεύνηση του θανάτου του 4χρονου κοριτσιού από την Κρήτη, ερευνά το υπ. Υγείας

    Σε όλες τις προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες για την πλήρη διερεύνηση του περιστατικού που αφορά το θάνατο του τετράχρονου κοριτσιού από την Κρήτη, προχώρησε το υπουργείο Υγείας για να δοθούν πειστικές απαντήσεις και να αποδοθούν οι όποιες ευθύνες προκύψουν.

    Το παιδί χειρουργήθηκε στις 28/12 στο «Βενιζέλειο» Νοσοκομείο Κρήτης, και όπως αναφέρει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του, την επόμενη μέρα από τον θάνατο της 4χρονης (29.12.2015) ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου ΠΑΓΝΗ- Γ.Ν. «Βενιζέλειο» ο οποίος εκτελεί χρέη διοικητή, έδωσε εντολή για τη διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης. Παράλληλα, το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ) στο πλαίσιο διερεύνησης του συμβάντος και σε συνεννόηση με το υπουργείο, ζήτησε όλα τα απαραίτητα έγγραφα από τη διοίκηση του «Βενιζέλειου» προκειμένου να πραγματοποιηθεί η ενδεδειγμένη ελεγκτική παρέμβαση του Σώματος.

    [06] O διοικητής της Γ' ΥΠΕ στο «Πρακτορείο 104,9 fm»: Κανένα νοσοκομείο δε θα κλείσει

    «Νοσοκομείο δε μπορεί και δεν πρόκειται να κλείσει», δήλωσε στο «Πρακτορείο 104,9 fm» o διοικητής της Γ' Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιώργος Κίρκος, απαντώντας σε ερώτηση, αναφορικά με τη φημολογία για το νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης.

    Μιλώντας στην εκπομπή «καθημερινά» που παρουσιάζει ο Χρήστος Μάτης, ο κ.Κίρκος είπε ότι «καταβάλλεται προσπάθεια από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και την κυβέρνηση να τακτοποιηθούν τα θέματα του Παπαγεωργίου από τον ΕΟΠΥΥ» και επικαλέστηκε προσωπική του πληροφόρηση ότι «ο ΕΟΠΥΥ θα δώσει ένα σεβαστό μέρος από τα χρεωστούμενα, για να αντεπεξέλθει το Παπαγεωργίου στους προμηθευτές του» αν και διευκρίνισε ότι δεν γνωρίζει πότε θα συμβεί αυτό.

    [07] Έλλειψη προτάσεων και περίσσευμα θράσους, καταλογίζει η Όλγα Γεροβασίλη σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

    «O υπηρεσιακός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αλλά και το ΠΑΣΟΚ, σε πλήρη σύμπνοια όπως πάντα, αποφάσισαν ότι οι Έλληνες πολίτες πρέπει να ξεχάσουν με ποιον τρόπο οι κυβερνήσεις τους κράτησαν «ζωντανό» το ασφαλιστικό σύστημα, θυσιάζοντας τους συνταξιούχους. Θεωρούν ότι απευθύνονται σε λωτοφάγους επικαλούμενοι το περίφημο «mail Χαρδούβελη», το οποίο ούτε ως βάση συζήτησης δεν έγινε αποδεκτό, ενώ ταυτόχρονα πίεζαν με όλους τους τρόπους να δεχτούμε το καταστροφικό «πακέτο Γιούνκερ» του καλοκαιριού», αναφέρει η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη σε απάντησή της στις ανακοινώσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για το Ασφαλιστικό.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 5 January 2016 - 17:32:25 UTC