Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-01-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ρ. Σβίγκου: Η κυβέρνηση δίνει μάχη για τη διάσωση του ασφαλιστικού
  • [02] Ο Α. Παπαμιμίκος καλεί το Β. Μεϊμαράκη σε δημόσιο διάλογο
  • [03] Τέρενς Κουίκ: ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν την πλήρη ευθύνη για την κατάρρευση του ασφαλιστικού
  • [04] Αγιασμός των υδάτων στο Φανάρι υπό τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο
  • [05] Ο εορτασμός των Θεοφανείων στη Θεσσαλονίκη
  • [06] Θεοφάνεια στη Σμύρνη
  • [07] Μ. Χρυσοβελώνη: Το φως των Θεοφανείων ας φωτίσει όλους μας, για το καλό της χώρας μας
  • [08] Πρ. Παυλόπουλος: Το Φως της Χριστιανοσύνης να διαλύσει το σκοτάδι της κρίσης
  • [09] Το ΝΑΤΟ καλεί τη Βόρεια Κορέα να τερματίσει το πυρηνικό της πρόγραμμα

  • [01] Ρ. Σβίγκου: Η κυβέρνηση δίνει μάχη για τη διάσωση του ασφαλιστικού

    Η κυβέρνηση δίνει μάχη για τη διάσωση του ασφαλιστικού συστήματος δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στο Μega.

    «Θα πρέπει όλα τα σημεία του νομοσχεδίου να τα δούμε προσεκτικά. Εάν υπάρχουν αρνητικά σημεία, θα πρέπει κι αυτά να διορθωθούν. Αλλά μην δημιουργούμε μια εικόνα καταστροφής. Αυτή τη στιγμή δίνεται πραγματικά μια μάχη διάσωσης του ασφαλιστικού συστήματος το οποίο βρίσκεται υπό τον κίνδυνο της κατάρρευσης και δίνεται πραγματικά μια μάχη για να μπορέσουν και οι σημερινοί εργαζόμενοι να πάρουν σύνταξη, αλλά και να διατηρηθούν τα επίπεδα των συντάξεων μετά από 12 συνεχείς περικοπές. Άλλο ένα στοιχείο το οποίο στην κυρίαρχη αφήγηση και από μερίδα των ΜΜΕ αλλά και από το σύνολο σχεδόν των κομμάτων της αντιπολίτευσης συστηματικά αποσιωπάται», είπε η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος.

    Αναφερόμενη στη στάση που τηρεί η αντιπολίτευση η κ. Σβίγκου ανέφερε ότι θα έπρεπε να συμμετάσχει σε ένα εθνικό μέτωπο για τη διάσωση των συντάξεων. « Σε αυτόν τον αγώνα θα έπρεπε τουλάχιστον η αντιπολίτευση, εάν εννοεί αυτά που λέει και αν πραγματικά αντιλαμβανόταν και την κρισιμότητα των στιγμών αλλά και τις δικές της ευθύνες ως προς την εκτόξευση της ανεργίας το προηγούμενο διάστημα και ως προς τις μνημονιακές πολιτικές, αλλά και ως προς το πώς χειρίστηκε τα ασφαλιστικά ταμεία αυτά καθ' αυτά. Θα έπρεπε η αντιπολίτευση τουλάχιστον να συνταχτεί σε ένα εθνικό μέτωπο υπεράσπισης των συντάξεων. Αντί αυτού, βλέπουμε να μην κατατίθεται καμία πρόταση, να αρνούνται και την αύξηση των εισφορών, αλλά να παίζουν κι αυτοί στο ίδιο παιχνίδι παραπληροφόρησης» είπε η κ. Σβίγκου.

    Η κυβέρνηση, είπε η εκπρόσωπος Τύπου, είναι αποφασισμένη, έχει θέση αδιαπραγμάτευτη την προστασία των κυρίων συντάξεων και δίνει μάχη για να μην υπάρξει καμία μείωση στις επικουρικές συντάξεις. «Δυστυχώς είμαστε μόνοι μας σ' αυτό τον αγώνα, αλλά προσπαθούμε να βρούμε συμμάχους από τις υπόλοιπες χώρες στην Ευρώπη και τους ευρωπαϊκούς λαούς δηλώνοντας ότι δεν γίνεται το εισόδημα των Ελλήνων πολιτών να μειωθεί και άλλο. Θεωρούμε ότι αυτός ο αγώνας έχει και τη στήριξη της ελληνικής κοινωνίας, δεν έχει τη στήριξη των κομμάτων της αντιπολίτευσης, αλλά έχει τη στήριξη της ελληνικής κοινωνίας. Γνωρίζουμε ότι είναι μια σκληρή μάχη και θα δώσουμε τα πάντα για να υπάρξει αυτό το αποτέλεσμα», είπε.

    Αναφερόμενη στις ευθύνες της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ , η κ. Σβίγκου είπε ότι θα πρέπει η ΝΔ να απαντήσει αν όταν μείωνε τις εισφορές πέτυχε κάποια αποτέλεσμα ως προς την εισφοροδιαφυγή και αν μειώθηκε η ανεργία και η μαύρη εργασία.

    «Προσπαθούμε να στήσουμε τη χώρα στα πόδια της και να διορθώσουμε και τις αδικίες και την καταστροφή που είχε γίνει τα προηγούμενα χρόνια. Ποιος κατέστρεψε τα ασφαλιστικά ταμεία;. Ποιος τα κατέστρεψε με το PSI; Ποιος τα κατέστρεψε με τα ομόλογα;

    Μετά από 12 περικοπές συντάξεων από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και παρά την αμνησία που δείχνουν να έχουν πάθει και τα δύο κόμματα σχετικά με αυτές, να θυμίσω ότι κάθε φορά που γινόταν μια περικοπή στις συντάξεις αυτό που έλεγαν τα δύο κόμματα ήταν ότι έτσι θα καταστεί και πιο δίκαιο και πιο βιώσιμο το ασφαλιστικό σύστημα. Δεν είδαμε ούτε αυτή τη δικαιοσύνη, ούτε αυτή τη βιωσιμότητα. Τώρα που προσπαθεί η κυβέρνηση να φέρει ένα νομοσχέδιο το οποίο θα αποκαθιστά και τη βιωσιμότητα και την κοινωνική δικαιοσύνη του ασφαλιστικού και προσπαθεί να δώσει και προοπτική για τις συντάξεις, βλέπουμε τα δύο αυτά κόμματα να θέλουν να βγουν στα βουνά για αγώνα υπεράσπισης των συντάξεων που δήθεν κόβονται», είπε η εκπρόσωπος

    [02] Ο Α. Παπαμιμίκος καλεί το Β. Μεϊμαράκη σε δημόσιο διάλογο

    Σε δημόσιο διάλογο, είτε στα κομματικά όργανα είτε αλλού, καλεί ο Ανδρέας Παπαμιμίκος τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη με στόχο, όπως λέει ?να ειπωθούν πολλές αλήθειες.?

    Απαντώντας στα υποτιμητικά σχόλια του κ. Μεϊμαράκη προς το πρόσωπό του με μήνυμά του στο facebook ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ επισημαίνει πως «όταν ένας πρώην πρόεδρος και νυν υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας (με 40 χρόνια στην πολιτική) αποκαλεί δημόσια το γραμματέα του κόμματος «πορτιέρη», ας μην μας κάνει εντύπωση γιατί οι πολίτες έχουν γυρίσει τις πλάτες στη Νέα Δημοκρατία και έχουν απαξιώσει το πολιτικό σύστημα?.

    Ο κ. Παπαμιμίκος επισημαίνει πως προσωπικά έχει μάθει στην πολιτική να δίνει μάχες με σεβασμό και επιχειρήματα και για αυτό προσκαλεί τον κ. Μεϊμαράκη, άμεσα, είτε σε συνεδρίαση κάποιου οργάνου του κόμματος, είτε ακόμα και σε δημόσιο βήμα, σε ένα διάλογο με πολιτικά επιχειρήματα για όσα έχει πει κατά καιρούς.

    ?Ηρθε η ώρα να ειπωθούν πολλές αλήθειες, εκεί ας βγάλουν τα συμπεράσματα τους τα μέλη της ΝΔ και οι πολίτες? δήλωσε χαρακτηριστικά τονίζοντας πως μέχρι τότε δεν θα ακολουθήσει τον κ. Μεϊμαράκη σε αυτό τον δρόμο που έχει επιλέξει.

    [03] Τέρενς Κουίκ: ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν την πλήρη ευθύνη για την κατάρρευση του ασφαλιστικού

    «Αυτή η Άγια μέρα του Αγιασμού των Υδάτων και των Φώτων, εύχομαι να φωτίσει όλους μας. Και προπαντός να φωτίσει εκείνους που έχουν υποχρέωση να βοηθήσουν στην ανόρθωση της Ελλάδας, γιατί ήταν εκείνοι που την οδήγησαν στην καταστροφική κρίση. Και για να προλάβω το βέβαιο ερώτημά που θα αφορά το Ασφαλιστικό, η ευχή που κάνω αφορά ιδιαίτερα όλο εκείνο το πολιτικό σύστημα των δύο κομμάτων που κάποτε εναλλάσσονταν στην εξουσία» δήλωσε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Τέρενς Κουίκ, ο οποίος εκπροσώπησε την κυβέρνηση, σήμερα στην Καβάλα στον Αγιασμό των Υδάτων και στη ρίψη του Σταυρού στο λιμάνι της πόλης.

    [04] Αγιασμός των υδάτων στο Φανάρι υπό τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

    Στην ακτή του Κερατίου Κόλπου, σε σημείο που απέχει ελάχιστα από το Οικουμενικό Πατριαρχείο στο Φανάρι, τελέστηκε το μεσημέρι ο Αγιασμός των Υδάτων υπό τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.Το σταυρό ανέσυρε ο 29χρονος γυμναστής Νικόλαος Σολής από το Αγρίνιο.

    Προηγήθηκε η Θεία Λειτουργία στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, όπου παραβρέθηκαν ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουπλής, ο υφυπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Αμανατίδης, ο πρεσβευτής της Ελλάδας στην Άγκυρα Κυριάκος Λουκάκης, ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη Ευάγγελος Σέκερης και πλήθος κόσμου.

    [05] Ο εορτασμός των Θεοφανείων στη Θεσσαλονίκη

    Παρά την πυκνή συννεφιά και την ομίχλη που «σκέπασε» από νωρίς τη Θεσσαλονίκη, ο εορτασμός των Θεοφανείων γιορτάστηκε με λαμπρότητα στην πόλη. Επίκεντρο της καθιερωμένης εορταστικής τελετής ήταν η παλιά παραλία, όπου πραγματοποιήθηκε η κατάδυση του Τίμιου Σταυρού και ο Αγιασμός των υδάτων, παρουσία του εκπροσώπου της κυβέρνησης, αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάρκου Μπόλαρη πολλών βουλευτών, εκπροσώπων τοπικών Αρχών και πλήθος κόσμου.

    Ο κ. Μπόλαρης, ευχήθηκε σε όλους «Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά, με Υγεία» και πρόσθεσε: «Η χώρα έχει μπει στο 2016. Όπως είπε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, είναι η χρονιά που η χώρα έχει την έξοδο από την κρίση. Σ' αυτήν είμαστε δεσμευμένοι, με εντολή του ελληνικού λαού, σ' αυτήν εμμένουμε με πολιτικές ανάπτυξης».

    Στην τελετή παρέστη κι ο υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος είχε θερμή χειραψία με τον συνυποψήφιό του στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών του κόμματος Απόστολο Τζιτζικώστα.

    «Θέλω αυτή τη σπουδαία μέρα για την Ορθοδοξία να ευχηθώ σε όλες και σε όλους Χρόνια Πολλά, Καλή Χρονιά και το Άγιο Πνεύμα να δώσει σε όλους μας δύναμη και ευθυκρισία» είπε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος σε ερώτηση ενόψει του β' γύρου των εκλογών της Νέας Δημοκρατίας δεν θέλησε να κάνει δήλωση, λέγοντας χαρακτηριστικά «αυτά άλλη ώρα».

    «Αγιασμένος», όπως οι 20 "συναγωνιστές" του που βούτηξαν στα κρύα νερά του Θερμαϊκού, δήλωσε ο 20χρονος φοιτητής Βασίλης Κωνσταντινίδης, που κατάφερε πρώτος να ανασύρει τον Τίμιο Σταυρό. Ο -καταγόμενος από τη Δράμα- φοιτητής της Γυμναστικής Ακαδημίας (ΤΕΦΑΑ), ευτυχής για το επίτευγμά του, ευχήθηκε «υγεία και ευτυχία» σ' όλο τον κόσμο, ενώ αποκάλυψε ότι ήταν η πρώτη φορά που «βούτηξε» στη Θεσσαλονίκη, έχοντας «πιάσει» πρώτος το Σταυρό κατά τα δύο προηγούμενα χρόνια στην ιδιαίτερή του πατρίδα.

    Νωρίτερα, τελέστηκε η Θεία Λειτουργία των Θεοφανείων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, χοροστατούντος του Παναγιότατου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου. Στη συνέχεια, σχηματίστηκε πομπή που κατευθύνθηκε, μέσω της οδού Αγίας Σοφίας, προς την παραλιακή Λεωφόρο Νίκης, όπου έγινε η κατάδυση του Τίμιου Σταυρού και ο Αγιασμός των υδάτων.

    Ανάλογες τελετές Καθαγιασμού των υδάτων πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις πόλεις της Μακεδονίας.

    [06] Θεοφάνεια στη Σμύρνη

    Με ιδιαίτερη συγκίνηση και την δέουσα λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια επισήμως για πρώτη φορά στη Σμύρνη, 94 χρόνια μετά την μικρασιατική καταστροφή.

    Ο αγιασμός των υδάτων τελέστηκε στην ιστορική προκυμαία «Quai» της Σμύρνης απέναντι από το υπό ανακαίνιση παλιό ελληνικό προξενείο, χοροστατούντος του πρώτου ορθόδοξου ιερέα της Σμύρνης πατήρ Κύριλλου.

    Νωρίς το πρωί στην Αγ. Φωτεινή, την εκκλησία που αποτελεί τη βάση της ορθόδοξης κοινότητας Σμύρνης, παρακολούθησαν την θεία λειτουργία ομογενείς και Ρώσοι, Γεωργιανοί, και Ουκρανοί χριστιανοί καθώς και πολλοί επισκέπτες από τα γειτονικά νησιά Χίος και Λέσβος, οι νεότεροι των οποίων «πάλεψαν» για τον σταυρό λίγο αργότερα.

    Με την ολοκλήρωση της τελετής, την απελευθέρωση του περιστεριού και την ανάσυρση του σταυρού, ο πατέρας Κύριλλος εξέφρασε τη συγκίνηση του για το «ιστορικό», όπως το χαρακτήρισε, γεγονός ευχαριστώντας τις Αρχές της χώρας πού επέτρεψαν, όπως είπε, «να αισθανθούμε στην πράξη τη συνέχεια της γενιάς, της φυλής, της πίστης, της ιστορίας έτσι όπως ο θεός την καταγράφει». Ευχαρίστησε τις Τοπικές Αρχές για την ασφάλεια και την βοήθεια που παρείχαν για την υλοποίηση αυτής «της ιστορικής ιερής τελετής». Ιδιαίτερα ευχαρίστησε τον γενικό πρόξενο Σμύρνης Θεόδωρο Τσακίρη «που με περισσή αγάπη αγκαλιάζει την κοινότητα και την εκκλησία», τον βουλευτή και εκπρόσωπο της ελληνικής κυβέρνησης Ανδρέα Μιχαηλίδη, τον αρχιεπίσκοπο της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας πατέρα Λορέτζο, τον προϊστάμενο του καθεδρικού ναού των Καθολικών πατέρα Μαξιμιλιανό, τους κολυμβητές που ανέσυραν τον «σταυρό του μαρτυρίου, της Εκκλησίας και του γένους μας» στους οποίους ευχήθηκε «κάθε πρόοδο και προκοπή μαζί με όλους τους άλλους ανθρώπους όπου και αν βρίσκονται».

    Κλείνοντας ευχήθηκε σε όλη τη Ρωμιοσύνη να πορεύεται πάντα στο ρου και στον χρόνο της ιστορίας και σε οποιεσδήποτε συνθήκες να δηλώνει την παρουσία της και έστειλε σε όλους την «αγάπη μας με τις σταγόνες από τα δάκρυα και την χαρά των προγόνων μας σήμερα».

    Ο εορτασμός είχε τελεστεί ανεπισήμως πριν λίγα χρόνια και το προσδοκώμενο όπως το εξέφρασε ο πατέρας Κύριλλος «είναι να καθιερωθεί ο εορτασμός των Φώτων στην παραλία, δηλαδή σε δημόσιο χώρο».

    [07] Μ. Χρυσοβελώνη: Το φως των Θεοφανείων ας φωτίσει όλους μας, για το καλό της χώρας μας

    «Σήμερα είναι μια σημαντική ημέρα για την Ορθοδοξία, μια λαμπρή γιορτή για τον ελληνισμό. Το φως των Θεοφανείων ας φωτίσει όλους μας για το καλό της χώρας μας. Η σημερινή ημέρα παρέχει στον καθένα μας την ευκαιρία να στοχαστεί, να φωτιστεί και να αναβαπτισθεί με όσα κάνουν τη ζωή μας πιο ανθρώπινη, πιο δημιουργική, πιο αισιόδοξη» αναφέρει σε δήλωσή της η Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

    «Σήμερα, που τελείται ο Αγιασμός των Υδάτων, ας σκεφτούμε τους ναυτικούς, που ταξιδεύουν μακριά από την πατρίδα μας, εκείνους που υπηρετούν στο Εμπορικό Ναυτικό, αλλά και το προσωπικό του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος. Χρόνια πολλά, καλή φώτιση και υγεία σε όλους τους Έλληνες και προκοπή στην πατρίδα μας» καταλήγει η Εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ.

    [08] Πρ. Παυλόπουλος: Το Φως της Χριστιανοσύνης να διαλύσει το σκοτάδι της κρίσης

    Τα 'Αγια Θεοφάνεια (Φώτα), από τις αρχαιότερες εορτές της εκκλησίας μας που αναφέρονται στη φανέρωση της Αγίας Τριάδας στη Βάπτιση του Ιησού Χρηστού, γιορτάζονται σήμερα με επισημότητα και λαμπρότητα.

    Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του δημάρχου Αθηναίων Γ. Καμίνη, τελέστηκε στη Δεξαμενή Αθηνών ο αγιασμός των υδάτων.

    Την τελετή του αγιασμού παρακολούθησε πλήθος πιστών, εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου ενώ την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκος Φίλης. Παρούσα ήταν και η αναπληρώτρια υπουργός για θέματα Τουρισμού Έλενα Κουντουρά.

    Τον σταυρό στα νερά της Δεξαμενής μετά τον Μητροπολίτη Θερμοπυλών Ιωάννη, έριξαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός και ο δήμαρχος Αθηναίων. Την ευχή το φως της χριστιανοσύνης, το φως της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς να διαλύσει τα σκοτάδια που απειλούν τη δημοκρατία και τον πολιτισμό στη χώρα μας, στην Ευρώπη και σε ολόκληρο τον πλανήτη, έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ο κ. Παυλόπουλος έκανε ξεχωριστή αναφορά στη χώρα μας για την οποία ευχήθηκε το φως της χριστιανοσύνης να διαλύσει το σκοτάδι της κρίσης και της ανέχειας που πλήττει την κοινωνία μας και ιδίως τους οικονομικώς ασθενέστερους συνανθρώπους μας και τη νέα γενιά.

    Στα σκαλοπάτια που οδηγούν στη Δεξαμενή Αθηνών τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό υποδέχθηκε ο δήμαρχος της Αθήνας Γ. Καμίνης. Το παρών έδωσαν η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και της Ελληνικής Αστυνομίας ενώ τιμές απέδωσε στρατιωτικό άγημα.

    Στην Αθήνα, στη λειτουργία για τα Θεοφάνεια παρέστη νωρίτερα στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκος Φίλης ενώ στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου, την δοξολογία παρακολούθησε και ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φ. Γεννηματά και εκπρόσωποι των κομμάτων ανάμεσα στους οποίους οι βουλευτές της ΝΔ Ντ. Μπακογιάννη, Β. Κικίλιας, Θ. Φορτσάκης, οι κ.κ. Καρράς και Μ. Γεωργιάδης από την Ένωση Κεντρώων και ο κ. Γ. Μαυρωτάς από το Ποτάμι. «Πολλές αντοχές» ευχήθηκε στο δήμαρχο της Αθήνας η Ντόρα Μπακογιάννη.

    Στην τελετή την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκος Φίλης. Παρέστησαν επίσης η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά και πολλοί βουλευτές.

    Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος παρέστη στον καθαγιασμό των υδάτων στην παραλία του Φλοίσβου.

    Διαβάστε επίσης:Πραγματοποιήθηκε στον Πειραιά ο εορτασμός των Θεοφανείων

    Ο εορτασμός των Θεοφανείων στη Θεσσαλονίκη

    [09] Το ΝΑΤΟ καλεί τη Βόρεια Κορέα να τερματίσει το πυρηνικό της πρόγραμμα

    Η Βόρεια Κορέα θα πρέπει να τερματίσει το πρόγραμμα πυρηνικών όπλων της, δήλωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, ο οποίος πρόσθεσε τη φωνή της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας στη διεθνή καταδίκη της Πιονγκγιάνγκ που ισχυρίζεται ότι πραγματοποίησε δοκιμή βόμβας υδρογόνου.

    «Η Βόρεια Κορέα πρέπει να εγκαταλείψει τα πυρηνικά όπλα και το πρόγραμμα πυρηνικών και βαλλιστικών πυραύλων με έναν πλήρη, επαληθεύσιμο και αμετάκλητο τρόπο και να δεσμευθεί σε αξιόπιστες και πραγματικές συνομιλίες για την αποπυρηνικοποίηση», ανέφερε σε δήλωσή του ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

    Στο μεταξύ, η Γερμανία ανακοίνωσε ότι θα καλέσει τον πρεσβευτή της Βόρειας Κορέας μετά τη δοκιμή μικρού μεγέθους βόμβας υδρογόνου την οποία φέρεται να πραγματοποίησε η Πιονγγιάνγκ.«Προγραμματίζεται ο πρεσβευτής της Βόρειας Κορέας να κληθεί, για τον λόγο αυτόν, στο υπουργείο Εξωτερικών», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Μάρτιν Σέφερ σε συνέντευξη Τύπου, προσθέτοντας πως το βήμα αυτό είναι «ένα ισχυρό σημάδι, ακόμη και μια διαμαρτυρία».

    Η Μόσχα είναι «εξαιρετικά ανήσυχη» για τις αναφορές σύμφωνα με τις οποίες η Βόρεια Κορέα πραγματοποίησε για πρώτη φορά δοκιμή βόμβας υδρογόνου, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, τον οποίο επικαλούνται ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

    «Ο Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει δώσει εντολή να μελετηθούν εκτενώς οι ενδείξεις όλων των σταθμών μέτρησης, περιλαμβανομένων και των σεισμολογικών, και να αναλυθεί η κατάσταση σε περίπτωση που οι αναφορές για τη δοκιμή (της βόμβας υδρογόνου) επιβεβαιωθούν», δήλωσε ο Πεσκόφ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 6 January 2016 - 15:32:30 UTC