Browse through our Interesting Nodes about Agriculture in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-01-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρόσκληση στη κυβέρνηση να συζητήσουν την άρση της μονιμότητας στο Δημόσιο, απηύθυνε ο Στ. Θεοδωράκης
  • [02] Ευρωπαίοι αξιωματούχοι στο Ρόιτερς: Το ευρύτερο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων στο Ασφαλιστικό είναι αποδεκτό
  • [03] Μεγάλη πτώση στις μεταβιβάσεις ακινήτων την περίοδο της κρίσης
  • [04] Απάντηση του υπουργείου Εργασίας στην ΕΣΗΕΑ
  • [05] Τριήμερη πανελλαδική αποχή δικηγόρων από 12 έως 14 Ιανουαρίου 2016
  • [06] Συγκρούσεις στην Κολονία μεταξύ ακροδεξιών διαδηλωτών και αστυνομικών
  • [07] Χαραλαμπόπουλος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Ο Παναθηναϊκός έχει παίκτες με κότσια!»

  • [01] Πρόσκληση στη κυβέρνηση να συζητήσουν την άρση της μονιμότητας στο Δημόσιο, απηύθυνε ο Στ. Θεοδωράκης

    Από το βήμα της εκδήλωσης που οργάνωσε το Ποτάμι με τίτλο «Κόβουμε Σπατάλες - Κόβουμε Φόρους», ο Σταύρος Θεοδωράκης απηύθυνε πρόσκληση στον ΣΥΡΙΖΑ, τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ να συζητήσουν για την άρση της μονιμότητας στο Δημόσιο.

    «Οι μεγαλοστομίες δε σε κάνουν μεταρρυθμιστή» τόνισε ο επικεφαλής του Κινήματος και πρόσθεσε: «Θα μπορούσε η κριτική μας προς την κυβέρνηση να ήταν πιο λιτή. Θα αρκούσε να ανακοινώναμε τα ονόματα και τα βιογραφικά, των προέδρων και των διευθυντών, που διορίζει ο κ. Σκουρλέτης, τους συγγενείς των συντρόφων του βουλευτών».

    «Ποιοι είναι οι άνθρωποι που σήμερα μας κυβερνούν; Είναι - με ελάχιστες εξαιρέσεις - οι μέτριοι υπάκουοι υπάλληλοι ενός κομματικού μηχανισμού», ανέφερε ο κ Θεοδωράκης και διατύπωσε τις βασικές αρχές που προτείνει το Ποτάμι ώστε να εξαλειφθεί το κομματικό κράτος, οι οποίες είναι:

    Διορισμοί παντού μόνο με διαγωνισμούς και υπό την επίβλεψη του συνταγματικά κατοχυρωμένου ΑΣΕΠ.

    Να καταργηθούν οι κομματικοί Γενικοί Γραμματείς.

    Να περιοριστούν - μέχρι εκμηδένισης - οι σχέσεις των κομμάτων με το δημόσιο και να μπει μαχαίρι στις αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων σε κόμματα και βουλευτές.

    Αξιολόγηση όλων των θέσεων και όλων των προσώπων του δημοσίου τομέα, κεντρικής και αποκεντρωμένης διοίκησης, με αδιάβλητα κριτήρια.

    [02] Ευρωπαίοι αξιωματούχοι στο Ρόιτερς: Το ευρύτερο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων στο Ασφαλιστικό είναι αποδεκτό

    Aξιωματούχοι της Ευρωζώνης τόνισαν πως το ευρύτερο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων στο ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα είναι αποδεκτό, ενώ οι Ευρωπαίοι πιστωτές, σύμφωνα με τους ίδιους αξιωματούχους, έθεσαν την 18η Ιανουαρίου ως ημερομηνία έναρξης της αξιολόγησης, με στόχο να ολοκληρωθεί εντός του Φεβρουαρίου, ανοίγοντας το δρόμο για τις συζητήσεις για ελάφρυνση χρέους.

    «Η πρώτη αξιολόγηση θα ξεκινήσει σε δοκιμαστική βάση την εβδομάδα που ξεκινά στις 18 Ιανουαρίου. Πρακτικά, ενδεχομένως να καθυστερήσει λίγο», υπογράμμισε υψηλόβαθμος αξιωματούχος στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

    Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επιβεβαίωσε ότι η πρώτη αξιολόγηση αναμένεται να ξεκινήσει αργότερα μέσα στον Ιανουάριο, χωρίς να αναφέρει συγκεκριμένη ημερομηνία.

    Οι αξιωματούχοι της Ευρωζώνης τόνισαν πως το ευρύτερο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων στο ασφαλιστικό είναι αποδεκτό, αλλά παραμένει ασαφές εάν τα μέτρα θα φέρουν το επιθυμητό δημοσιονομικό αποτέλεσμα.

    «Δεν έχουμε πρόβλημα με την ευρύτερη δομή της μεταρρύθμισης. Αλλά βγαίνουν τα νούμερα; Χρειάζεται να έχουμε περισσότερα αριθμητικά και τεχνικά δεδομένα από τις ελληνικές αρχές, ώστε να είμαστε σε θέση να απαντήσουμε», τόνισε άλλος αξιωματούχος.

    Όπως πρόσθεσε, ενώ ουσιαστικά δεν είναι επιτακτικό να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των μεταρρυθμίσεων που αποτελεί προαπαιτούμενο για την εκταμίευση δόσεων του δανείων και για την έναρξη των συζητήσεων για την ελάφρυνση χρέους η ρευστότητα της ελληνικής οικονομίας μειώνεται.

    [03] Μεγάλη πτώση στις μεταβιβάσεις ακινήτων την περίοδο της κρίσης

    Μεγάλη πτώση στις μεταβιβάσεις ακινήτων την περίοδο της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, δείχνουν στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή από το υπουργείο Οικονομικών. Κάτι ωστόσο δείχνει να αλλάζει μέσα στο 2015.

    Τα στοιχεία που διαβίβασε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, αφορούν σε μεταβιβάσεις ακινήτων των οποίων η αξία είναι φορολογήσιμη. Στους πίνακες του υπουργείου Οικονομικών όμως δεν συμπεριλαμβάνονται μεταβιβάσεις ακινήτων τα οποία απαλλάσσονται από το φόρο μεταβίβασης βάσει νόμου και συνε πώς αυτά δεν μπορεί να προσμετρηθούν.

    Δεδομένου ότι δεν καταχωρούνται σε πληροφοριακό σύστημα οι μεταβιβάσεις ακινήτων, το υπουργείο Οικονομικών διαβιβάζει το πλήθος των Βεβαιώσεων Φόρου Μεταβίβασης ανά Δ.Ο.Υ. για τις περιόδους από 1.1. έως 11.12 των ετών 2011, 2012, 2013, 2014 και 2015. Στα στοιχεία αυτά - όπως επισημαίνεται εκ προοιμίου- δεν έχουν καταμετρηθεί μεταβιβάσεις ακινήτων στις οποίες δεν προκύπτει φόρος.

    Τα στοιχεία δείχνουν ότι η «χειρότερη» χρονιά ήταν το 2013 με το πλήθος των βεβαιώσεων φόρου μεταβιβάσεων ακινήτων να έχει «κατρακυλήσει» σε ποσοστό συνολικά 44,78% σε σχέση με το 2011. Σε αρκετές περιοχές της χώρας ωστόσο οι μειώσεις των μεταβιβάσεων φαίνεται να ξεπέρασαν το 50% και το 60%.

    Όπως ειδικότερα προκύπτει από τα στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή, ενώ το πλήθος των βεβαιώσεων φόρου μεταβιβάσεων ακινήτων το 2011 ανήλθε σε 119.647, το 2012 έπεσε σε 76.859, το 2013 σε 66.071, το 2014 σε 68.851 και το 2015 σε 86.075 βεβαιώσεις φόρου μεταβιβάσεων. Έτσι, σε σχέση με το 2011 το πλήθος των βεβαιώσεων φόρου μεταβιβάσεων, το 2012 σημείωσε πτώση (-35,76%), το 2013 επίσης μείωση (-44,78%), το 2014 μείωση (- 42,45%) και το 2015 μείωση(- 28,06%). Το 2015 δείχνει πάντως να υποχωρεί σταδιακά το φαινόμενο της μείωσης των μεταβιβάσεων ακινήτων σε σχέση με την τριετία 2012, 2013 και 2014.

    [04] Απάντηση του υπουργείου Εργασίας στην ΕΣΗΕΑ

    Η κυβέρνηση δεν αντιμετώπισε τους δημοσιογράφους ως αυτοαπασχολούμενους και δεν θα το κάνει ούτε τώρα. Σέβεται και αξιώνει σεβασμό στην ανεξαρτησία τους, αναφέρεται σε απάντηση του υπουργείου Εργασίας στην ΕΣΗΕΑ.

    Είναι αναληθής ό ισχυρισμός ότι μετατρέπουμε τους δημοσιογράφους σε αυτοαπασχολούμενους, αναφέρει η ανακοίνωση στην οποία υπογραμμίζεται ότι η κυβέρνηση όχι μόνο δεν θίγει αλλά προστατεύει και θα προστατεύει πάντα το δικαίωμα των εργαζόμενων στα ΜΜΕ.

    [05] Τριήμερη πανελλαδική αποχή δικηγόρων από 12 έως 14 Ιανουαρίου 2016

    Η συντονιστική επιτροπή των προέδρων των Δικηγοριών Συλλόγων της χώρας, η οποία συνεδρίασε σήμερα στην Αθήνα, αποφάσισε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο τριήμερη αποχή για την ερχόμενη Τρίτη έως και την Πέμπτη (12 έως 14 Ιανουαρίου 2016), ενώ συνέρχεται εκτάκτως η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων του κράτους την ερχόμενη Πέμπτη, στην Αθήνα, για να καθορίσει την περαιτέρω στάση του δικηγορικού σώματος.

    Η πρόταση της συντονιστικής επιτροπής προς την Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων του κράτους είναι για αποχή διαρκείας.

    [06] Συγκρούσεις στην Κολονία μεταξύ ακροδεξιών διαδηλωτών και αστυνομικών

    Συγκρούσεις ξέσπασαν το απόγευμα στην Κολονία μεταξύ ακροδεξιών διαδηλωτών και αστυνομικών, που έκαναν χρήση δακρυγόνων και νερού υπό πίεση για να διαλύσουν μια συγκέντρωση εναντίον των μεταναστών στη Γερμανία.

    Οι αστυνομικοί δέχτηκαν βροχή από μπουκάλια και καπνογόνα από μια ομάδα διαδηλωτών και πήραν την απόφαση να διαλύσουν τη συγκέντρωση, ανέφερε ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

    Δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν στα επεισόδια ενώ η αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις.

    Οι αστυνομικοί είχαν καλέσει τους διαδηλωτές, ορισμένοι από τους οποίους φώναζαν συνθήματα εναντίον της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ, να επιστρέψουν στην πλατεία, κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης, απ' όπου είχαν ξεκινήσει την πορεία τους. Όταν εκείνοι συνέχισαν να εκτοξεύουν μπουκάλια μπίρας και κροτίδες εναντίον των δυνάμεων της τάξης, οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν νερό υπό πίεση για να τους διαλύσουν.

    Την διαδήλωση αυτή είχε οργανώσει το ξενοφοβικό, αντιισλαμικό κίνημα Pegida.

    [07] Χαραλαμπόπουλος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Ο Παναθηναϊκός έχει παίκτες με κότσια!»

    Η ψυχοφθόρα πρώτη νίκη του Παναθηναϊκού στη φάση των «16» της Euroleague, επί της Ουνικάχα Μάλαγα στο ΟΑΚΑ, και τα υποτονικά -κατά διαστήματα- αντανακλαστικά των «πράσινων» σε άμυνα και επίθεση έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου σε παίκτες και τεχνικό επιτελείο, ενόψει της συνέχειας στον -κατά πολλούς- βατό 5ο όμιλο, που όπως αποδείχθηκε όμως και εχθές ελλοχεύει κινδύνους... Η αναμέτρηση δεν θα αποτελέσει πρότυπο τακτικής και αντίδρασης για τους κυπελλούχους Ελλάδας, αλλά έναν αξέχαστο αγώνα πάθους και έντασης, γεμάτο με έντονες εικόνες.

    Πρώτη και καλύτερη η εικόνα ενός Δημήτρη Διαμαντίδη που στα 35 του και περίπου πέντε μήνες πριν αποχαιρετήσει οριστικά τα παρκέ μάτωνε τη φανέλα σα νεαρός που θέλει να αποδείξει την αξία του, σημειώνοντας 17 πόντους, σχεδόν αλάνθαστος (2/2δ., 2/2τρ., 7/8β.), μαζεύοντας 3 ριμπάουντ και μοιράζοντας 7 ασίστ. Η εικόνα του αρχηγού του Παναθηναϊκού να συμπληρώνει τους 2.401 πόντους στην καριέρα του στη Euroleague και να «αναρριχάται» στην 7η θέση των κορυφαίων σκόρερ στην ιστορία της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

    Η εικόνα του «3D» να μοιράζει την τελευταία του ασίστ στον Τζέιμς Φελντέιν, που σημείωσε το νικητήριο τρίποντο. Η εικόνα του Τζέιμς Γκιστ, ο οποίος στα τελευταία 35΄΄ πριν από τη λήξη μέτρησε 1 μπλοκ στον Τζαμάρ Σμιθ, ένα επιθετικό ριμπάουντ, ένα κερδισμένο φάουλ και Β½ βολές. Και τέλος η εικόνα του Τζέιμς Φελντέιν, ο οποίος απέδειξε ότι ο... επιμένων νικά, καθώς μετά από τέσσερις άστοχες προσπάθειες από τα 6.75 πήρε την ασίστ από τον Διαμαντίδη και χωρίς δισταγμό εκτέλεσε στα 11.4΄΄, γράφοντας το τελικό 68-66.

    Πως... μεταφράζονται, όμως, όλες οι παραπάνω εικόνες στο μυαλό του νεαρού Βασίλη Χαραλαμπόπουλου; «Ο Παναθηναϊκός έδειξε για ακόμη μία φορά ότι διαθέτει παίκτες με ποιότητα, παίκτες με κότσια!», ανέφερε ενθουσιασμένος στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Έλληνας φόργουορντ μετά απ` όσα έζησε και είδε στο χθεσινό παιχνίδι. Αναφορικά με την εμπιστοσύνη που επέδειξε ο τεχνικός του «τρυφιλλιού », Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς και τον ξεκίνησε στη βασική πεντάδα των «πράσινων», τόνισε: «Σήμερα ήταν μία καλή ευκαιρία για μένα να δείξω τι μπορώ να κάνω».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 9 January 2016 - 17:32:23 UTC