Read the Treaty of Sevres (10 August 1920) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-01-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε εξέλιξη η ψηφοφορία στη Θεσσαλονίκη για την ανάδειξη προέδρου της ΝΔ
  • [02] Αποκλειστικές δηλώσεις του Γ. Κατρούγκαλου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Θετικές οι πρώτες αντιδράσεις των θεσμών για το ασφαλιστικό
  • [03] Ο Κιμ Γιονγκ Ουν δικαιολογεί την πυρηνική δοκιμή της Β. Κορέας
  • [04] Επίδειξη δύναμης από τις ΗΠΑ, με πτήση B-52 στον νοτιοκορεάτικο εναέριο χώρο
  • [05] Μεξικό: Αρχίζουν οι διαδικασίες έκδοσης του βαρόνου των ναρκωτικών Γκουσμάν στις ΗΠΑ
  • [06] Στα 950 εκατ. δολάρια ανήλθε το τζακποτ στο αμερικανικό Powerball
  • [07] Τι θα δούμε στις θεατρικές σκηνές της Αθήνας τους πρώτους μήνες του 2016
  • [08] Αντίστροφη μέτρηση για τις Χρυσές Σφαίρες
  • [09] Η ώρα της κάλπης στη ΝΔ, για την εκλογή προέδρου

  • [01] Σε εξέλιξη η ψηφοφορία στη Θεσσαλονίκη για την ανάδειξη προέδρου της ΝΔ

    Άνοιξαν κανονικά οι κάλπες και άρχισε η ψηφοφορία για την ανάδειξη προέδρου της Ν.Δ. μεταξύ του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και του Κυριάκου Μητσοτάκη.Ήδη υπάρχει προσέλευση κόσμου που ψηφίζει και η σημερινή διαδικασία είναι πιο γρήγορη καθώς τα μέλη της Ν.Δ. δεν συμπληρώνουν την αίτηση επανεγγραφής, ούτε πληρώνουν αντίτιμο.

    Στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» της ΔΕΘ λειτουργεί το μεγαλύτερο εκλογικό κέντρο της Βόρειας Ελλάδας με 12 κάλπες. Τα υπόλοιπα εκλογικά κέντρα στη Θεσσαλονίκη είναι στα ίδια σημεία με τον πρώτο γύρο, εκτός από το Λιμάνι όπου μεταφέρθηκε στην Αποθήκη Δ΄από την Αποθήκη Γ΄.

    Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής θα ψηφίσει στις 9.45π.μ. Στο παραδοσιακό κτίριο του Δήμου Θεσσαλονίκης στη συμβολή των οδών Β. Ολγας και 25ης Μαρτίου.Ο Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος στον πρώτο γύρο ήρθε τρίτος θα ψηφίσει στη 1 το μεσημέρι στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης».

    [02] Αποκλειστικές δηλώσεις του Γ. Κατρούγκαλου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Θετικές οι πρώτες αντιδράσεις των θεσμών για το ασφαλιστικό

    Θετικές είναι οι πρώτες αντιδράσεις των Θεσμών στις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης για την μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού, δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος ωστόσο προέβλεψε μια δύσκολη διαπραγμάτευση, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι η κυβέρνηση έχει κόκκινες γραμμές τις οποίες θα σεβαστεί ως το τέλος.

    "Προσπαθούμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα και τις μνημονιακές δεσμεύσεις -τις οποίες, αν περιοριζόμαστε να εφαρμόσουμε, δεν θα λύναμε το ζήτημα- στο πλαίσιο μιας πλήρους, σαρωτικής μεταρρύθμισης που θέλει μεν να συγκρατήσει την συνταξιοδοτική δαπάνη, με όρους όμως κοινωνικής δικαιοσύνης, προστατεύοντας τους πιο αδύναμους", εξήγησε ο κ. Κατρούγκαλος σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στο Βερολίνο, όπου συμμετέχει σε συνέδριο της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και έχει συναντήσεις με τους επικεφαλής των γερμανικών συνδικάτων. Η επίσκεψη, όπως αναφέρει ο ίδιος, πραγματοποιείται στο πλαίσιο της προσπάθειας "να ενισχύσουμε τα διπλωματικά ερείσματα και γενικά τις θέσεις της χώρας στο εξωτερικό (...) να δείξουμε παντού ότι η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού δεν είναι αποκλειστικά ελληνικό θέμα, αλλά αφορά το σύνολο της Ευρώπης, καθώς η υπεράσπιση του κοινωνικού κράτους είναι αυτή τη στιγμή το υπ? αριθμόν ένα ζήτημα σε όλη την ήπειρό μας". Την ερχόμενη εβδομάδα ο κ. Κατρούγκαλος θα συναντηθεί στο Παρίσι με τους ομολόγους του της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Πορτογαλίας.

    Αναφερόμενος στα προβλήματα που καλείται να επιλύσει η κυβέρνηση στον τομέα του ασφαλιστικού, ο υπουργός Εργασίας σημείωσε ότι στην πραγματικότητα πρέπει να αντιμετωπιστούν τρία ζητήματα: η κρίση που έχει υποσκάψει την οικονομική βιωσιμότητα του συστήματος, η γενικότερη αμφισβήτηση της κοινωνικής πολιτικής σε όλη την Ευρώπη στο πλαίσιο των τελευταίων νεοφιλελεύθερων δεκαετιών και, ειδικά στην Ελλάδα, το πλήρες ξεχαρβάλωμα που οφείλεται στον στρεβλό χαρακτήρα που από την γένεσή του είχε το ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα. "Ερχόμαστε τώρα να προσπαθήσουμε να επιλύσουμε αυτά τα προβλήματα σε ένα περιβάλλον ιδιαίτερα επιβαρυμένο από την κρίση, την ανεργία, την αδυναμία των ελεύθερων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολούμενων να πληρώσουν τις εισφορές τους. Προσπαθούμε λοιπόν να ξεπεράσουμε αυτά τα προβλήματα και τις μνημονιακές δεσμεύσεις - τις οποίες, αν περιοριζόμαστε να εφαρμόσουμε, δεν θα λύναμε το ζήτημα - στο πλαίσιο μιας πλήρους σαρωτικής μεταρρύθμισης που θέλει μεν να συγκρατήσει την συνταξιοδοτική δαπάνη, με όρους όμως κοινωνικής δικαιοσύνης, προστατεύοντας τους πιο αδύναμους", δήλωσε ο Γιώργος Κατρούγκαλος και πρόσθεσε ότι όλα αυτά τα εξήγησε στους συνομιλητές του στην Γερμανία, όπως και στους ευρωπαίους εταίρους μας και η πρώτη αντιμετώπιση ήταν θετική. "Ειδικά βέβαια σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση, έχουμε ακόμη πολύ δρόμο να διανύσουμε", διευκρίνισε, αλλά εμφανίστηκε αισιόδοξος, καθώς, επανέλαβε, οι πρώτες αντιδράσεις των Θεσμών είναι θετικές. "Στην γενικότερη γεωμετρία της, δηλαδή στην πρόβλεψη μιας εθνικής σύνταξης που θα είχε κυρίως τον χαρακτήρα της αναδιανομής, η πρότασή μας είναι αποδεκτή. Από εκεί και μετά η διαπραγμάτευση δεν θα είναι εύκολη. Έχουμε όμως κι εμείς ?κόκκινες γραμμές? που θα τις σεβαστούμε μέχρι το τέλος", συνέχισε ο υπουργός Εργασίας και εξέφρασε την ελπίδα το νομοσχέδιο να μπορεί να κατατεθεί στην Βουλή με ολοκληρωμένη την διαπραγμάτευση, εντός Ιανουαρίου.

    [03] Ο Κιμ Γιονγκ Ουν δικαιολογεί την πυρηνική δοκιμή της Β. Κορέας

    O ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν δικαιολόγησε σήμερα την πρώτη δοκιμή βόμβας υδρογόνου που πραγματοποίησε η χώρα του λόγω της ανάγκης να αποτρέψει η Πιονγκγιάνγκ έναν πυρηνικό πόλεμο με τις ΗΠΑ.Πρόκειται για τις πρώτες δηλώσεις του Βορειοκορεάτη ηγέτη από τότε η Πιονγκγιάνγκ γνωστοποίησε, την περασμένη Τετάρτη, ότι πραγματοποίησε με επιτυχία μια δοκιμή βόμβας υδρογόνου.

    Η ανακοίνωση της τέταρτης πυρηνικής δοκιμής της Βόρειας Κορέας προκάλεσε την παγκόσμια κατακραυγή, αν και η πλειονότητα των ειδικών εκφράζουν αμφιβολίες ότι ο μηχανισμός που δοκιμάστηκε ήταν πράγματι μια βόμβα υδρογόνου, όπως διατείνεται η Πιονγκγιάνγκ.Αυτή η πυρηνική δοκιμή ήταν «ένα μέτρο αυτοάμυνας για να υπερασπιστούμε την ειρήνη με αποτελεσματικό τρόπο στην κορεατική χερσόνησο και την περιφερειακή ασφάλεια ενώπιον των κινδύνων ενός πυρηνικού πολέμου που προκαλούν οι ιμπεριαλιστές με επικεφαλής τις ΗΠΑ» δήλωσε ο Κιμ Γιονγκ Ουν, όπως μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

    «Πρόκειται για νόμιμο δικαίωμα ενός κυρίαρχου Κράτους, για μια δίκαιη ενέργεια που κανείς δε μπορεί να επικρίνει» προσέθεσε.

    [04] Επίδειξη δύναμης από τις ΗΠΑ, με πτήση B-52 στον νοτιοκορεάτικο εναέριο χώρο

    Ένα στρατηγικό βομβαρδιστικό B-52 της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ πραγματοποίησε σήμερα πτήση σε χαμηλό ύψος στον εναέριο χώρο της Νότιας Κορέας, σε μια επίδειξη δύναμης μετά την πυρηνική δοκιμή στην οποία προχώρησε η Βόρεια Κορέα την Τετάρτη.Το στρατηγικό βομβαρδιστικό, που μπορεί να μεταφέρει πυραύλους με πυρηνική γόμωση και η βάση του οποίου είναι το Γκουάμ, συνοδευόταν από δύο μαχητικά, ένα αμερικανικό κι ένα νοτιοκορεάτικο. Μετά την πτήση επέστρεψε στο Γκουάμ, όπως διευκρίνισε ο αμερικανικός στρατός σε ανακοίνωσή του.

    «Η πτήση [η οποία έγινε] σήμερα επιδεικνύει την ισχύ και τις δυνατότητες της συμμαχίας», ανέφερε ο στρατηγός Κέρτις Σκαπαρότι, επικεφαλής των αμερικανικών δυνάμεων στο έδαφος της Νότιας Κορέας.Το βομβαρδιστικό έκανε ένα πέρασμα πάνω από την αεροπορική βάση Οσάν, 70 χλμ. νότια των συνόρων της Βόρειας και της Νότιας Κορέας.

    [05] Μεξικό: Αρχίζουν οι διαδικασίες έκδοσης του βαρόνου των ναρκωτικών Γκουσμάν στις ΗΠΑ

    Η μεξικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες ότι κινεί τις διαδικασίες έκδοσης στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής του βαρόνου των ναρκωτικών Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκουσμάν, που συνελήφθη την Παρασκευή μετά την απόδρασή του από τη φυλακή πριν από έξι μήνες, ενώ ένας δικηγόρος του Γκουσμάν διεμήνυσε πως θα αποδυθεί σε σκληρή μάχη για να αποτρέψει την παράδοση του πελάτη του στις αμερικανικές αρχές.

    Ο Πρόεδρος Ενρίκε Πένια Νιέτο μέχρι πρόσφατα απέκλειε την έκδοση του βαρόνου των ναρκωτικών, αλλά η θεαματική απόδραση του επικεφαλής του καρτέλ Σιναλόα τον περασμένο Ιούλιο, η οποία κατάφερε βαρύ πλήγμα στην εικόνα του, πιθανόν άλλαξε τα δεδομένα.Μετά τη νέα σύλληψη του Γκουσμάν Λοέρα, αρχίζουν «οι διάφορες διαδικασίες για την έκδοσή» του στις ΗΠΑ, ανέφερε το υπουργείο Δικαιοσύνης του Μεξικού σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε χθες, χωρίς πάντως να προσδιορίσει την πιθανή ημερομηνία της παράδοσής του.

    Ο Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκουσμάν είχε δώσει μυστικά πριν συλληφθεί συνέντευξη στον ηθοποιό Σον Πεν, που δημοσιεύει το Rolling Stone

    Ο Αμερικανός ηθοποιός Σον Πεν είχε συναντηθεί μυστικά με τον Μεξικανό βαρόνο των ναρκωτικών, πριν ο τελευταίος συλληφθεί στην πόλη Λος Μότσις την Παρασκευή, και του είχε πάρει μια συνέντευξη η οποία δημοσιεύεται στο τεύχος του περιοδικού Rolling Stone που κυκλοφόρησε χθες Σάββατο.

    Η συνέντευξη δημοσιεύθηκε μία ημέρα μετά την αιματηρή επιχείρηση για τη σύλληψη του αφεντικού του καρτέλ των ναρκωτικών Σιναλόα από τις μεξικανικές ένοπλες δυνάμεις και έξι μήνες μετά τη θεαματική απόδρασή του από τη φυλακή υψίστης ασφαλείας του Αλτιπλάνο, όπου μετήχθη χθες εκ νέου.Στο άρθρο που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ο Σον Πεν επισημαίνει ότι ο Γκουσμάν άρχισε να ενδιαφέρεται για το ενδεχόμενο να γυριστεί μια ταινία για την ζωή του όταν κατακλύστηκε από αιτήματα εταιρειών παραγωγής των ΗΠΑ μετά τη σύλληψή του το 2014.

    Αυτό το στοιχείο δείχνει να επιβεβαιώνει τις δηλώσεις της γενικής εισαγγελέως του Μεξικού Αρελί Γκόμες που είπε προχθές ότι η επιθυμία του Ελ Τσάπο για την μεγάλη οθόνη συντέλεσε στη σύλληψή του.

    [06] Στα 950 εκατ. δολάρια ανήλθε το τζακποτ στο αμερικανικό Powerball

    Εκατομμύρια Αμερικανοί πολίτες με αγωνία αλλά και με το... όνειρο μιας καλύτερης ζωής ελέγχουν εξονυχιστικά τα δελτία τους για να διαπιστώσουν εάν έχουν τον μαγικό συνδυασμό στη λοταρία του Powerball κι ενώ το ποσό του τζακποτ ανήλθε στα 950 εκατομμύρια δολάρια.

    Η κλήρωση έγινε χθες το βράδυ στην Φλόριντα λίγο μετά τις 23.00 τοπική ώρα. Δεν έχει γίνει προς το παρόν γνωστό εάν κάποιος από τους συμμετέχοντες στην κλήρωση έχει τον μαγικό συνδυασμό των 6 αριθμών: 32, 16, 19, 57, 34 και ο αριθμός Powerball το 13.Στη χθεσινοβραδινή κλήρωση, εάν βρεθεί ένας νικητής, δεν θα λάβει 900 εκατομμύρια αλλά μόνο 558, εφόσον επιλέξει να του καταβληθεί το ποσό άμεσα και όχι σε 29 ετήσιες δόσεις.

    Το ιλιγγιώδες ποσό των 950 εκατομμυρίων συγκεντρώθηκε έπειτα από πολλές εβδομάδες κληρώσεων χωρίς νικητή και είχε ως αποτέλεσμα οι Αμερικανοί να σχηματίσουν ουρές έξω από τα πρακτορεία και καταστήματα σε ολόκληρη την χώρα για να αποκτήσουν ένα λαχνό.

    [07] Τι θα δούμε στις θεατρικές σκηνές της Αθήνας τους πρώτους μήνες του 2016

    Μπορεί το 2015 να μας άφησε με περισσότερες από 200 παραστάσεις να παίζονται στις θεατρικές σκηνές της Αθήνας, όμως και τη νέα χρονιά νέες, ενδιαφέρουσες και ανατρεπτικές προτάσεις με εμβληματικά έργα του κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου φιλοδοξούν να κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατρόφιλων.

    Με αφορμή μια θρυλική ταινία του βωβού κινηματογράφου, μια νέα σκηνοθέτης και ένας θίασος πρωταγωνιστών παρουσιάζουν από τις 20 έως τις 31 Ιανουαρίου στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης ένα βωβό μουσικοθεατρικό έπος γύρω από το δίπολο «αδιαλλαξία vs αλληλεγγύη». Σταθερή στη στήριξή της στους νέους δημιουργούς, η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, δίνει βήμα στην Ιώ Βουλγαράκη, η οποία καταθέτει τη δική της πρόταση, ορμώμενη από τη «Μισαλλοδοξία» («Intolerance»), τη μνημειώδη σπονδυλωτή, βωβή ταινία του Ντέιβιντ Γουόρκ Γκρίφιθ. Ένας δεκαμελής θίασος (Γιώργος Γάλλος, Αλέξανδρος Λογοθέτης, Αργύρης Ξάφης, Εύη Σαουλίδου, Ναταλία Τσαλίκη, Νίκος Χατζόπουλος κ.ά.) και ένα κουαρτέτο, σε πρωτότυπη μουσική του Θοδωρή Αμπαζή, συμπράττουν μαζί της σε αυτό το θέαμα πολιτικής, κοινωνικής και υπαρξιακής αυτογνωσίας που θέτει το ερώτημα: «"Εμείς" ή οι "άλλοι" πάντα. Μα γιατί "πάντα";».

    [08] Αντίστροφη μέτρηση για τις Χρυσές Σφαίρες

    Η αντίστροφη μέτρηση έχει ήδη ξεκινήσει για την 73η τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών, που θα πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή (10/1) στο ξενοδοχείο Χίλτον του Μπέβερλι Χιλς, σημαίνοντας την έναρξη των κινηματογραφικών εκδηλώσεων στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού που θα κορυφωθούν με την απονομή των βραβείων Όσκαρ τον Φεβρουάριο.

    Η φετινή λαμπερή βραδιά, όμως, είναι ιδιαίτερη, καθώς έχει και ελληνικό αέρα.

    Η Αμερικανίδα ηθοποιός Λίλυ Τόμλιν είναι υποψήφια για τη «Χρυσή Σφαίρα» καλύτερης γυναικείας ερμηνείας σε κωμωδία ή μιούζικαλ, για τη συμμετοχή της στην ταινία «Grandma» σε σενάριο και σκηνοθεσία του Πολ Βέιτζ, η οποία βγήκε στις αίθουσες το περασμένο καλοκαίρι. Και είναι αυτή η ταινία που θα φέρει το ελληνικό άρωμα στην τελετή, αφού οι παραγωγοί της είναι το ελληνικό δίδυμο του Χόλιγουντ, Πάρις Κασιδόκωστας-Λάτσης και Τέρι Ντούγκας, ιδιοκτήτες της «1821 Media». Βεβαίως, ο ανταγωνισμός αναμένεται να είναι έντονος, καθώς στην ίδια κατηγορία διαγωνίζονται η Τζένιφερ Λόρενς με το «Joy», η Μελίσα Μακάρθι με το «Spy», η Έιμι Σούμερ με το «Trainwreck» και η Μάγκι Σμιθ με το «The lady in the van».

    [09] Η ώρα της κάλπης στη ΝΔ, για την εκλογή προέδρου

    Άνοιξαν στις 7:00 το πρωί οι εσωκομματικές κάλπες για να αναδείξουν πρόεδρο έναν εκ των Βαγγέλη Μεϊμαράκη και Κυριάκο Μητσοτάκη.Οι κάλπες θα κλείσουν στις 7:00 το βράδυ εκτός αν υπάρξει προσέλευση την τελευταία στιγμή και η εικόνα αναμένεται να έχει ξεκαθαρίσει περί τις 11:00 το βράδυ .

    Στη διαδικασία συλλογής των αποτελεσμάτων αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής Γιάννης Τραγάκης, εξηγώντας: «... Επειδή το fax είχε κατά κάποιον τρόπο (ξεπεραστεί) αποφασίσαμε αυτή τη φορά να δεχθούμε και το e-mail. Δηλαδή, οι εκπρόσωποι των υποψηφίων μαζί με τον πρόεδρο των τοπικών εφορευτικών επιτροπών θα μπορούν να φωτογραφίσουν όπου μπορούν και όσο μπορούν το πρακτικό της ψηφοφορίας και να μας το αποστείλουν με e-mail, ώστε να έχουμε πιο γρήγορα ένα αποτέλεσμα. Σημασία έχει όμως η επιβεβαίωση του αποτελέσματος. Γύρω στις 23.00 θα έχουμε εικόνα εκτός αν παρουσιαστεί το ίδιο φαινόμενο κι έχουμε τέτοια προσέλευση, δηλαδή κλείσουν οι κάλπες 22.27, όπως έκλεισαν την προηγούμενη φορά».

    Δικαίωμα ψήφου έχουν οι 404.000 πολίτες που ψήφισαν και την πρώτη Κυριακή. Όσοι ψηφίσουν θα πρέπει να προσέλθουν στα ίδια εκλογικά κέντρα με την πρώτη φορά. Πάντως δεν θα καταβάλουν το αντίτιμο των τριών ευρώ και δεν θα συμπληρώνουν το ειδικό έντυπο, κάτι που θα κάνει πιο σύντομη τη διαδικασία και μικρότερη την ταλαιπωρία.

    Ο κ. Μεϊμαράκης ξεκινά με ένα προβάδισμα 11 ποσοστιαίων μονάδων καθώς στον πρώτο γύρο απέσπασε 39,8% έναντι 28,5% του Κυριάκου Μητσοτάκη και ως εκ τούτου, έχει προβάδισμα, παρότι ο ίδιος αρνείται ότι είναι το φαβορί. Όπως εξελίχθηκε η αναμέτρηση, πάντως, τίποτε δεν πρέπει να αποκλείεται.

    Καθοριστικοί παράγοντες για το τελικό αποτέλεσμα θα είναι το ύψος της συμμετοχής και το αν θα προσέλθουν στον δεύτερο γύρο οι 128.000 ψηφοφόροι που στον πρώτο γύρο ψήφισαν τους δύο υποψηφίους που έμειναν εκτός, τον Απόστολο Τζιτζικώστα που απέσπασε 20,4% και τον Άδωνι Γεωργιάδη με 11,3%.

    Διαβάστε επίσης:Σε εξέλιξη η ψηφοφορία στη Θεσσαλονίκη για την ανάδειξη προέδρου της ΝΔ


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 10 January 2016 - 7:32:25 UTC