Browse through our General Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-01-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μήνυμα ενότητας και στήριξη στον Κυρ. Μητσοτάκη από τον Γ. Πλακιωτάκη
  • [02] Φώφη Γεννηματά: Με τις απόψεις του Κυριάκου Μητσοτάκη μάς χωρίζει άβυσσος
  • [03] Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στη Βουλή
  • [04] Αύριο ανοίγουν οι οικονομικές προσφορές για την απόκτηση του 67% του ΟΛΠ
  • [05] Κοινωνική επιχειρηματικότητα σημαίνει επανεπένδυση κερδών, υποστηρίζει ο Γκέρχαρντ Μπρόινλινγκ
  • [06] Ματέο Ρέντσι: Η Ευρώπη σε κάποια θέματα πρέπει να αλλάξει
  • [07] Ισπανία: Ο ηγέτης των Σοσιαλιστών επαναλαμβάνει ότι δεν θα στηρίξει τον Μ.Ραχόι
  • [08] «Καπιταλισμός εναντίον κλίματος», το νέο βιβλίο SOS της Ναόμι Κλάϊν
  • [09] Παραιτήθηκε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Μεγάρου Μουσικής Γ. Κουρουπός
  • [10] Μ. Σπυράκη: Η κυβέρνηση να βρει τώρα τον τρόπο για να κλείσει την «τρύπα» του 1,8 δισ. ευρώ που δημιούργησε

  • [01] Μήνυμα ενότητας και στήριξη στον Κυρ. Μητσοτάκη από τον Γ. Πλακιωτάκη

    Μήνυμα ενότητας και πλήρη στήριξη στον Κυριάκο Μητσοτάκη έδωσε ο Γιάννης Πλακιωτάκης. Σε δήλωσή του, ο απερχόμενος πρόεδρος της ΝΔ παρουσίασε έναν σύντομο απολογισμό των πεπραγμένων του, καλώντας βουλευτές, στελέχη και πολίτες να συστρατευθούν με τον νέο αρχηγό.

    «Μετά την ακύρωση των εσωκομματικών εκλογών αποδέχτηκα την πρόταση του Ευ. Μεϊμαράκη με πλήρη συναίσθηση των ευθυνών μου. Αποδέχτηκα την στήριξη της ΚΟ για να φέρω εις πέρας μία δύσκολη αποστολή. Να συντονίσω τις διαδικασίες για εκλογές και να εκπροσωπήσω τη ΝΔ στο Κοινοβούλιο, ασκώντας κριτική στον κ. Τσιπρα» τόνισε ο κ. Πλακιωτάκης, επισημαίνοντας πως πρώτος στόχος του ήταν η ενότητα της παράταξης. «Λειτούργησα συνθετικά και συναινετικά και διασφάλισα την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών» πρόσθεσε, ενώ αναφέρθηκε και στην εκπροσώπηση της ΝΔ στη Βουλή την προηγούμενη περίοδο.

    [02] Φώφη Γεννηματά: Με τις απόψεις του Κυριάκου Μητσοτάκη μάς χωρίζει άβυσσος

    Για «άβυσσο» που χωρίζει τις θέσεις της Δημοκρατικής Συμπαράταξηςμε τις απόψεις του νέου προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, έκανε λόγο η Φώφη Γεννηματά κατα την επίσκεψή της στο εργοτάξιο του Μετρό στη πλατεία Ελευθερίας του Κορυδαλλού, στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιείαπό το πρωί στη Β' Πειραιά.

    Η κ. Γεννηματά αφού συνεχάρη τον κ. Μητσοτάκη για την εκλογή του -σημειώνοντας ότι η συντηρητική παράταξη επέλεξε, για δεύτερη φορά, να εκλέξει τον αρχηγό της με τη συμμετοχή της βάσης και πώς αυτό είναι μια πρόταση του ΠΑΣΟΚ που κερδίζει συνεχώς όλο και περισσότερο έδαφος- τόνισε: «Με τις απόψεις του κ. Μητσοτάκη μάς χωρίζει άβυσσος. Οι νεοφιλελεύθερες εξάλλου αντιλήψεις εφαρμόζονται καθημερινά και από τη κυβέρνηση με χαρακτηριστικό παράδειγμα το ασφαλιστικό»

    Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης πρόσθεσε ότι «η υποχρέωσή όλων στη δημοκρατική παράταξη είναι δουλέψουμε, να δυναμώσουμε το δικό μας σπίτι που είναι η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία και σ΄αυτή την κατεύθυνση θα αναλάβω άμεσα νέες πρωτοβουλίες».

    [03] Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στη Βουλή

    Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, με συνεργάτες του και μέλη της κυβέρνησης.

    Στη σύσκεψη συζητήθηκαν ο προγραμματισμός του κυβερνητικού έργου αλλά και οι συντονισμένες κινήσεις που έχουν δρομολογηθεί, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων, για το ασφαλιστικό και την πορεία του ελληνικού προγράμματος.

    [04] Αύριο ανοίγουν οι οικονομικές προσφορές για την απόκτηση του 67% του ΟΛΠ

    Ως το κρίσιμο στοίχημα για την πορεία των αποκρατικοποιήσεων στη χώρα μας, προκειμένου η Ελλάδα να μπει στο χάρτη των διεθνών επενδυτικών κεφαλαίων, χαρακτηρίζουν παράγοντες της λιμενικής αγοράς, το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών αύριο Τρίτη 12 Ιανουαρίου, για την απόκτηση του 67% του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς.

    Η διαδικασία θα γίνει το μεσημέρι, κατά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ, παρουσία των δύο ξένων εμπειρογνωμόνων.

    Παρά το γεγονός ότι το ΤΑΙΠΕΔ δεν έχει γνωστοποιήσει τον αριθμό των δεσμευτικών προσφορών που υποβλήθηκαν στην Morgan Stanley στο Λονδίνο, πηγές από το υπουργείο Ναυτιλίας ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η μοναδική προσφορά που έχει στα χέρια του Ταμείο, είναι αυτή της κινεζικής COSCO.

    Ο έτερος βασικός διεκδικητής η Δανέζικη Maersk, φέρεται να επιδεικνύει έντονο ενδιαφέρον για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, οι δεσμευτικές προσφορές του οποίου θα υποβληθούν σε τρεις μήνες.

    [05] Κοινωνική επιχειρηματικότητα σημαίνει επανεπένδυση κερδών, υποστηρίζει ο Γκέρχαρντ Μπρόινλινγκ

    «Οι άνθρωποι είναι εκ φύσεως αλτρουιστικά όντα και δείχνουν συμπάθεια και αλληλεγγύη για τους άλλους» και «ακριβώς αυτές αξίες και αντιλήψεις μπορούν να αποτελέσουν αφετηρία για την επίλυση των κοινωνικών προβλημάτων μέσω μίας άλλης, αλτρουιστικής μορφής, επιχειρηματικότητας», λέειο Γκέρχαρντ Μπρόινλινγκ, κορυφαίος εμπειρογνώμονας σε θέματα καινοτόμων πολιτικών και κοινωνικής επιχειρηματικότητας,στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και τον Αντώνη Πολυχρονάκη.

    Όπως εξηγεί, «στην κοινωνική επιχειρηματικότητα τα κέρδη επανεπενδύονται, με σκοπό την καταπολέμηση κυρίως της φτώχειας» και υπενθυμίζει ότι «ιστορικά παραδείγματα υπάρχουν, ήδη, από τον 19ο αιώνα». Αναφέρει το παράδειγμα της Φλόρενς Ναϊτινγκέιλ, η οποία «θεμελίωσε τη σύγχρονη νοσηλευτική ως κοινωνικά αναγνωρισμένο επαγγελματικό κλάδο με εκπαιδευτικές δομές και προδιαγραφές».

    Ο Γερμανός οικονομολόγος και κοινωνιολόγος, ο οποίος υπήρξε διευθυντής του γνωστού ερευνητικού ινστιτούτου του Βερολίνου «Φράουενχoφερ», επισημαίνει ότι τον τελευταίο καιρό ακόμα και συμβατικοί «επιτυχημένοι επιχειρηματίες, αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν τις εμπειρίες τους για την ανάπτυξη κοινωνικών επιχειρήσεων».

    Ο κ. Μπρόινλινγκ, ο οποίος έχει εργασθεί, επίσης, στο γερμανικό υπουργείο Έρευνας και Τεχνολογίας και από το 1995 έως το 2012 ήταν συντονιστής της Κομισιόν για την προώθηση της κοινωνικής επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας, τονίζει ότι αυτή η ιδέα «απέκτησε τα τελευταία 20 χρόνια μεγαλύτερη σημασία» και «σήμερα υπάρχουν σε πολλά κράτη της ΕΕ, όχι μόνο κοινωνικές επιχειρήσεις, αλλά και ένα αυξανόμενο δίκτυο υποστηρικτικών οργανισμών για παροχή συμβουλών», το λεγόμενο «οικοσύστημα καινοτομιών».

    [06] Ματέο Ρέντσι: Η Ευρώπη σε κάποια θέματα πρέπει να αλλάξει

    «Η Ευρώπη σε κάποια θέματα πρέπει να αλλάξει» δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι, σε συνέντευξή του προς το δημόσιο τηλεοπτικό κανάλι Rai Uno.

    O Oμπάμα, σε ότι αφορά την οικονομική πολιτική, τα τελευταία χρόνια έφερε και πάλι την ανάπτυξη στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ στην Ευρώπη η λιτότητα προκάλεσε απώλεια θέσεων εργασίας», πρόσθεσε ο Ρέντσι, σύμφωνα με τον οποίο η Ιταλία πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις, αλλά συγχρόνως, υπάρχει κάτι που πρέπει να λεχθεί με σαφήνεια: Τέλειωσε η περίοδος κατά την οποία η Ευρώπη έδινε μαθήματα στην Ιταλία και της έλεγε τι μάθημα να διαβάσει. Η Ιταλία είναι παρούσα και κάνει αισθητή την παρουσία της αυτή».

    Ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης τόνισε, παράλληλα, ότι «ποτέ όσο σήμερα δεν ήταν τόσο σαφές ότι η Ευρώπη πρέπει να έχει μια ενιαία θέση» και πως «ο τρόπος με τον οποίο αυτό πρέπει να γίνει είναι εκείνος που η Ιταλία υπέδειξε από την πρώτη στιγμή: όχι στην δημαγωγία, αλλά όχι και στην απεριόριστη δήθεν καλοσύνη».

    [07] Ισπανία: Ο ηγέτης των Σοσιαλιστών επαναλαμβάνει ότι δεν θα στηρίξει τον Μ.Ραχόι

    Ο ηγέτης του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ επανέλαβε σήμερα ότι δεν θα στηρίξει την επανεκλογή του απερχόμενου πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι, ο οποίος απηύθυνε έκκληση για τον σχηματισμό "μεγάλου συνασπισμού", έπειτα από τις εκλογές του περασμένου μήνα που στέρησαν την απόλυτη πλειοψηφία από το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα.

    Ο Σάντσεθ δήλωσε ότι δεν θα ενώσει τις δυνάμεις του με οποιοδήποτε κόμμα υποστηρίζει την ανεξαρτησία της Καταλονίας από την Ισπανία, απορρίπτοντας έτσι το ενδεχόμενο σύμπραξης με το κόμμα Podemos, που θεωρεί ότι η Καταλονία πρέπει να αποφασίσει με δημοψήφισμα εάν θα παραμείνει ή όχι στην Ισπανία.

    [08] «Καπιταλισμός εναντίον κλίματος», το νέο βιβλίο SOS της Ναόμι Κλάϊν

    «Μου αρέσει η μυρωδιά των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα»! Με αυτό το? ρητό της ρεπουμπλικανής πρώην υποψήφιας για την αντιπροεδρία των ΗΠΑ ,Σάρας Πέϊλιν, ξεκινάει το καινούργιο της βιβλίο « Αυτό αλλάζει τα πάντα- Καπιταλισμός εναντίον κλίματος» η Ναόμι Κλάϊν, που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Λιβάνη.

    Μετά το εμβληματικό ευπώλητο «Το Δόγμα του Σοκ», που ενεργοποίησε ένα παγκόσμιο κίνημα κατά του χρηματιστηριακού καπιταλισμού, η Καναδή δημοσιογράφος- ερευνήτρια, έρχεται με το καινούργιο της πόνημα να αποκαλύψει τον κυνισμό της ελίτ των μεγάλων ρυπογόνων εταιρειών των ισχυρότερων χωρών με πρώτες τις Ηνωμένες Πολιτείες. Και παράλληλα, να βάλει μια «βόμβα» ευαισθησίας στις εφησυχασμένες συνειδήσεις των πολιτών όπου Γης, με σκοπό να τους ωθήσει σε μια άμεση δράση για την αποτροπή δολοφονίας του πλανήτη.

    Το βιβλίο, που είναι αφιερωμένο στο δίχρονο γιό της Τόμα- στον οποίο εύχεται να ζήσει σε ένα κόσμου όπου θα υπάρχουν πεταλούδες και δεν θα έχουν εξαφανισθεί από την υπερθέρμανση- αριθμεί 694 σελίδες γεμάτες στοιχεία , μαρτυρίες και ντοκουμέντα που συνοψίζονται στο επιμύθιο: Όχι, δεν φταίει ο άνθρακας, φταίει ο καπιταλισμός!

    Γράφοντας σε αφηγηματικό τόνο και σε πρώτο πρόσωπο, η συγγραφέας- ακτιβίστρια δεν κρύβει ότι και ή ίδια, πριν ξεκινήσει αυτή την έρευνα, δεν είχε συνειδητοποιήσει το μέγεθος του κινδύνου που απειλή τη Γη αλλά και το μέγεθος της απόκρυψης του προβλήματος από τα μεγάλα μέσα μαζικής ενημέρωσης της Δύσης, σε συνδυασμό με την αμεριμνησία των απλών ανθρώπων που δεν έχουν κανένα συμφέρον να παραβλέπουν τον αδήριτο τέλος.

    [09] Παραιτήθηκε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Μεγάρου Μουσικής Γ. Κουρουπός

    Παραιτήθηκε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Μεγάρου Μουσικής Γιώργος Κουρουπός.

    Ο συνθέτης είχε αναλάβει τα καθήκοντα του καλλιτεχνικού διευθυντή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών τον Δεκέμβριο του 2012, μετά την παραίτηση του αρχιμουσικού Νίκου Τσούχλου, για μια μεταβατική περίοδο, με σκοπό να συμβάλει στη δυναμική πολιτιστική παρουσία του Οργανισμού.

    [10] Μ. Σπυράκη: Η κυβέρνηση να βρει τώρα τον τρόπο για να κλείσει την «τρύπα» του 1,8 δισ. ευρώ που δημιούργησε

    Η μετατροπή του ασφαλιστικού σε δημοσιονομικό πρόβλημα είναι ευθύνη της κυβέρνησης και τώρα πρέπει να βρει τον τρόπο για να κλείσει την "τρύπα" του 1,8 δισ. ευρώ που δημιουργήθηκε με τις πολιτικές της, είπε στο "Πρακτορείο 104,9 FM" η ευρωβουλευτής, Μαρία Σπυράκη, ξεκαθαρίζοντας ότι το μόνο που μπορεί να κάνει η ΝΔ είναι να συμφωνήσει κάποιες επί μέρους διορθώσεις.

    Μιλώντας στην εκπομπή "Καθημερινά" με τη Νικόλ Καζαντζίδου και τον Χρήστο Μάτη, η κ. Σπυράκη τόνισε: "Επί μέρους διορθώσεις θα κάνουμε. Τη μεγάλη διόρθωση του 1,8 δισ. δεν μπορούμε να κάνουμε. Γιατί την 'τρύπα' του 1,8 δισ., πάνω στην οποία βασίζεται η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού τη δημιούργησε η κυβέρνηση, δεν τη δημιούργησε η ΝΔ".

    Σημείωσε δε, ότι το ασφαλιστικό ρυθμίζεται με βάση τις οικονομικές επιδόσεις της χώρας και ότι η κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για το 2015 είχε πρόβλεψη για ανάπτυξη και όχι για ύφεση.

    Η κ. Σπυράκη κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με τη μετατροπή του ασφαλιστικού σε δημοσιονομικό πρόβλημα για τη χώρα αυξάνει τις ασφαλιστικές εισφορές για να καλύψει το χρηματοδοτικό κενό ενώ --όπως λέει- ταυτόχρονα αυξάνεται η εισφοροδιαφυγή, η μαύρη εργασία και η ανεργία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 11 January 2016 - 11:32:58 UTC