Browse through our Interesting Nodes on Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-01-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τζακ Λιου: Το ελληνικό χρέος πρέπει να ελαφρυνθεί, για να γίνει βιώσιμο
  • [02] Έλληνες οι δημιουργοί του «Peace Οff», πρώτου δωρεάν διαδικτυακού παιχνιδιού ρόλων

  • [01] Τζακ Λιου: Το ελληνικό χρέος πρέπει να ελαφρυνθεί, για να γίνει βιώσιμο

    Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζακ Λιου.

    O Τζακ Λιου, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ ανέφερε πως είναι σημαντικό όπως η ελληνική κυβέρνηση εξακολουθήσει να εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσεις και να συνεργάζεται στενά με τους διεθνείς εταίρους της.

    Τόνισε επίσης τη σημασία που έχει το γεγονός να τηρήσει η διεθνής κοινότητα τη δέσμευσή της και να θέσει το ελληνικό χρέος σε βιώσιμη πορεία μέσω της ελάφρυνσης του, υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα εξακολουθήσει να τηρεί τις δεσμεύσεις της και να υλοποιεί τις μεταρρυθμίσεις στις οποίες συμφώνησε.

    Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα ανέφερε ο Τζακ Λιου και σημείωσε το σημαντικό ρόλο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για τη διαδικασία των μεταρρυθμίσεων.

    [02] Έλληνες οι δημιουργοί του «Peace Οff», πρώτου δωρεάν διαδικτυακού παιχνιδιού ρόλων

    Ένα μοναδικό παιχνίδι ...παρεξηγήσεων, με πρωταγωνιστικούς "ρόλους", έναν ειρηνοποιό, ζόμπι, πειρατές και ...νίντζα σαρώνει τον τελευταίο καιρότο διαδίκτυο, με δημιουργούς μια ομάδα Ελλήνων, που εμπνεύστηκε και δημιούργησε το πρώτο δωρεάν μαζικό παιχνίδι ρόλων στη χώρα μας, με μεγάλη διάδοση σε όλο τον κόσμο.

    Οι παρεξηγήσεις ξεκινάνε από το όνομα -PeaceOFF- του παιχνιδιού ρόλων, μέχρι την παρερμηνεία των στίχων του "Give Peace A Chance" του John Lennon οι οποίοι αποδίδονται ως "...don't give peace a chance"!

    "Πρόκειται για μία συλλογική προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από περίπου δύο χρόνια και στηρίχθηκε από την ελληνική εταιρεία "Tamasenco", αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ένας από τους εμπνευστές του φουτουριστικού σεναρίου του παιχνιδιού, Παναγιώτης Παπίδας. Οι παίκτες μπαίνουν σε έναν άγνωστο πλανήτη όπου, λόγω του γεγονότος, ότι παγώνει και ξεπαγώνει, υπάρχει εναλλαγή ακμής πολιτισμού και παρακμής.

    "Για να διατηρηθεί ο πολιτισμός στις περιόδους ζέστης και να μην καταστραφεί από την επερχόμενη παγωνιά, πρέπει να επιτευχθεί τεχνολογική ανάπτυξη και προς την κατεύθυνση αυτή, ένα πλάσμα, ο Ειρηνοποιός, προσπαθεί να φέρει ειρήνη γιατί πιστεύει ότι έτσι θα διασφαλίσει την πρόοδο. Μάλιστα, έχει αφήσει και μια παρτιτούρα για να γίνει ...σουξέ με το γνωστό τραγούδι υπέρ της ειρήνης "Give peace a chance", οι στίχοι του οποίοι, ωστόσο, παρερμηνεύονται οδηγώντας σε άλλα συμπεράσματα" εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Παπίδας.

    Τον Ειρηνοποιό "μάχονται" άλλα πλάσματα γιατί θέλουν να κρατήσουν τις αρένες όπου λύνουν τις διαφορές τους με πολεμικές εξασκήσεις, χωρίς, όπως διευκρινίζει χαριτολογώντας ο κ.Παπίδας, "να είναι πολεμοχαρείς".

    Στο παιχνίδι που είναι δωρεάν και βγήκε στον "αέρα" πριν από 3 μήνες, έχουν εγγραφεί 40.000 άτομα και παίζουν καθημερινά πάνω από 1.000 παίκτες απ' όλο τον κόσμο.

    "Βέβαια, οι παίκτες, μπορούν να πληρώσουν, αν θέλουν να πραγματοποιήσουν τους προσωπικούς τους στόχους στο παιχνίδι, το οποίο τελειώνει όταν απελευθερωθούν και οι 30 αρένες του" καταλήγει ο κ. Παπίδας.

    [Φωτο αρχείου]


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 13 January 2016 - 1:32:23 UTC