Browse through our Interesting Nodes on Tourism in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-01-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Να υπερασπιστούμε όλοι μαζί τον άνθρωπο»
  • [02] Π. Μοσκοβισί: Το κλίμα εμπιστοσύνης προς την Ελλάδα έχει βελτιωθεί σημαντικά
  • [03] Επιστολή στις τράπεζες για μείωση προμηθειών στις συναλλαγές με κάρτες θα αποστείλει ο Τρ. Αλεξιάδης
  • [04] Κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος σε πέντε εργαζόμενους ΜΚΟ που επιχειρούν στη Λέσβο
  • [05] Ναύπλιο: Άγνωστοι προκάλεσαν ζημιές στο κοιμητήριο της Άριας
  • [06] Σκάφος του λιμενικού προσάραξε κοντά στις τουρκικές ακτές
  • [07] Ο Νετανιάχου κατηγόρησε την ΕΕ για επιλεκτική αντιμετώπιση απέναντι στο Ισραήλ
  • [08] ΗΠΑ: Άγνωστοι οι υπερτυχεροί του Powerball
  • [09] Τρία παιδιά νεκρά στη θαλάσσια περιοχή του Αγαθονησίου

  • [01] «Να υπερασπιστούμε όλοι μαζί τον άνθρωπο»

    Δεν μπορούμε να ανεχθούμε άλλο αυτή την κατάσταση, δηλαδή τους πολέμους, τις προσφυγικές ροές, την υποβάθμιση του ανθρώπου, την πρόκληση -εξ αυτών -ανθρωπιστικής κρίσης και το αίμα που προκαλείται από τρομοκρατικές επιθέσεις, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, μετά τη συνάντηση που είχε, στη Μόσχα, με τον πρόεδρο της Ρωσικής Δούμας, Σεργκέι Ναρίσκιν. Τις εστίες πολέμου, την ανάγκη του αγώνα εναντίον των τρομοκρατών μόνον όλοι οι λαοί μαζί μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε, πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

    Απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο της Ρωσικής Δούμας, ο κ. Παυλόπουλος δήλωσε: «Κύριε Πρόεδρε με ιδιαίτερη χαρά έχουμε αυτή τη συνάντηση, πόσο μάλλον όταν εκπροσωπείτε την καρδιά του κοινοβουλευτικού συστήματος στο πλαίσιο του ρωσικού πολιτεύματος και γνωρίζετε, ότι η Ελλάδα, η Ευρώπη γενικότερα, είναι προσηλωμένη στην έννοια της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας. Εμείς θεωρούμε ότι η Ρωσία κάνει σημαντικά βήματα στο πλαίσιο της αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας και θέλω να σας τονίσω, ότι εγώ - και όταν λέω εγώ- εννοώ η Ελλάδα πιστεύουμε, ότι τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί πρέπει να λυθούν το συντομότερο δυνατόν. Είναι προς το συμφέρον και τη της Ρωσίας και της ΕΕ να εξομαλυνθούν οι σχέσεις το συντομότερο δυνατόν και μάλιστα όχι μόνο για λόγους οικονομικούς».

    Ακολούθως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στο προσφυγικό πρόβλημα που είναι παγκόσμιο και στην διεθνή τρομοκρατία: «Πρόεδρε αντιμετωπίζουμε σήμερα τεράστιες προκλήσεις πολέμου σε ολόκληρο τον πλανήτη, που γεννούν πρόσφυγες και διαμορφώνουν συνθήκες μίας πρωτόγνωρης και απερίγραπτης ανθρωπιστικής κρίσης, η οποία πέραν τούτου οδηγεί σε αίμα το οποίο δεν είναι δυνατόν να το ανεχθεί η πολιτισμένη ανθρωπότητα, από τους αδίστακτους τρομοκράτες. Δεν μπορούμε να ανεχθούμε άλλο αυτή την κατάσταση, γιατί ενδεχομένως θα οδηγήσει σε ανεπανόρθωτες συνέπειες τις οποίες θα πρέπει να αποφύγουμε το συντομότερο δυνατόν. Τις εστίες του πολέμου και την ειρήνευση μόνο από κοινού μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε. Τον αγώνα εναντίον των τρομοκρατών μόνο μαζί μπορούμε να τον φέρουμε σε πέρας όλοι οι δημοκρατικοί λαοί. Τον άνθρωπο στη σημερινή εποχή μόνο από κοινού μπορούμε να τον υπερασπιστούμε».

    Από την πλευρά του, ο Σεργκεέ Ναρίσκιν χαρακτήρισε την επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου στην Μόσχα «πολύ σημαντικό γεγονός για την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων». «Οι σχέσεις των δύο χωρών βασίζονται όχι μόνο σε κοινές ιστορικές ρίζες, καθώς πολύ συχνά έχουμε σχεδόν όμοιες προσεγγίσεις στα διεθνή ζητήματα. Οι γνωστές αποφάσεις της ΕΕ εμποδίζουν την δυναμική των σχέσεων μας και πιστεύουμε ότι μπορούμε να τα ξεπεράσουμε αυτά τα προβλήματα. Στη ομιλία σας αναφερθήκατε σε πολύ σημαντικά θέματα, όπως ότι οι νόμοι πρέπει να έχουν τη συναίνεση των πολιτών. Αυτές οι κυρώσεις της ΕΕ δεν ανταποκρίνονται στα συμφέροντα των πολιτών μας και η εξαιρετική εισήγησή σας επιβεβαίωσε για μία άλλη φορά την ορθότητα των ελληνικών απόψεων», δήλωσε ο Ναρίσκιν.

    [02] Π. Μοσκοβισί: Το κλίμα εμπιστοσύνης προς την Ελλάδα έχει βελτιωθεί σημαντικά

    Εν αναμονή συγκεκριμένων δημοσιονομικών στοιχείων που αφορούν το συνταξιοδοτικό τελούν οι εκπρόσωποι των θεσμών. Αυτό δήλωσαν λίγο μετά τη λήξη των εργασιών του Eurogroup, ο πρόεδρός του, Γερούν Ντάισελμπλουμ και ο επίτροπος Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί.

    Οι δύο άνδρες τόνισαν ότι καλό θα ήταν τα στοιχεία αυτά να σταλούν ?σύντομα? από τις ελληνικές Αρχές, ούτως ώστε να μπορέσουν τις επόμενες ημέρες να μεταβούν στην Αθήνα τα κλιμάκια των θεσμών για την έναρξη της πρώτης αξιολόγησης.

    Ο Γ. Ντάισελμπλουμ χαρακτήρισε «κρίσιμη» την πρώτη αξιολόγηση καθώς όπως είπε εκτός από το ασφαλιστικό, υπάρχουν κι'άλλα «ανοιχτά θέματα» τόσο δημοσιονομικού χαρακτήρα όσο και σχετικά με διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

    Ο Πιερ Μοσκοβισί δήλωσε από την πλευρά του πως βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή σε ό,τι αφορά την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, την οποία χαρακτήρισε «κεντρικό ζήτημα» στην πρώτη αξιολόγηση. Ο Γάλλος επίτροπος επανέλαβε ότι το κλίμα εμπιστοσύνης προς την Ελλάδα έχει βελτιωθεί σημαντικά μετά από την εφαρμογή πολλών μεταρρυθμίσεων από την ελληνική κυβέρνηση. Συμπληρώνοντας, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ έκανε λόγο για προσήλωση του Έλληνα πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών στην εφαρμογή του προγράμματος, λέγοντας ότι έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος από το καλοκαίρι και μετά και πως η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει «πολλή δουλειά».

    [03] Επιστολή στις τράπεζες για μείωση προμηθειών στις συναλλαγές με κάρτες θα αποστείλει ο Τρ. Αλεξιάδης

    Επιστολή σε όλες τις τράπεζες να μειώσουν τις προμήθειες στις συναλλαγές με κάρτες θα αποστείλει άμεσα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης, ενώ ανακοίνωσε ότι θα υπάρξουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες και για τη μείωση του κόστους αγοράς και συντήρησης των μηχανημάτων για τις συναλλαγές με πλαστικό χρήμα (Pos).

    Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών απαντώντας σε ερώτηση στη Βουλή ανέφερε ότι το Υπουργείο Οικονομικών θα προβεί στις απαραίτητες διατάξεις και παρεμβάσεις για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, ώστε να ενισχύσει τον αγώνα κατά της διαφθοράς, της διαπλοκής και του λαθρεμπορίου.

    Ο Τρύφων Αλεξιάδης είπε ότι οι Τράπεζες και το Υπουργείο Οικονομικών "πρέπει να συνεργαστούν για την αλλαγή της νοοτροπίας και για την εφαρμογή των ρυθμίσεων και όχι για να αυξήσουν κάποιοι τα κέρδη τους".

    Ο ίδιος ανέφερε ότι σε συνάντηση που έγινε με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, υπήρξε συμφωνία για το θέμα και θα ακολουθήσει και συνάντηση με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών.

    [04] Κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος σε πέντε εργαζόμενους ΜΚΟ που επιχειρούν στη Λέσβο

    Κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για βοήθεια σε είσοδο παράνομων αλλοδαπών στην Ελλάδα, απήγγειλε σήμερα το απόγευμα ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Μυτιλήνης σε βάρος πέντε εργαζόμενων σε δυο μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που επιχειρούν στη Λέσβο. Οι δυο από αυτούς μουσουλμάνοι Αραβικής καταγωγής με υπηκοότητα Δανίας, και οι τρεις Ισπανοί. Εναντίον τριών από αυτούς απαγγέλθηκαν και κατηγορίες για παράνομη οπλοκατοχή, αφού στην κατοχή τους βρέθηκαν μαχαίρια.

    Όπως είναι γνωστό από προηγούμενη είδηση του ΑΠΕ - ΜΠΕ, οι πέντε συνελήφθησαν σήμερα τα χαράματα επιβαίνοντες σε ταχύπλοο φουσκωτό σκάφος το οποίο ανήκει σε μια από τις δυο οργανώσεις. Σύμφωνα με τη δικογραφία ευρισκόμενοι στην οριογραμμή μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, επιχειρούσαν ρυμουλκώντας βάρκες με μετανάστες, χωρίς αυτές ή οι επιβαίνοντες σε αυτές να κινδυνεύουν, ενώ ήταν παρόν σκάφος του Λιμενικού Σώματος, και χωρίς να ενημερώσουν τις αρχές για τη δράση τους.

    Και οι πέντε πήραν προθεσμία από τον Ανακριτή να απολογηθούν το ερχόμενο Σάββατο και μέχρι τότε κρατούνται στο Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.

    [05] Ναύπλιο: Άγνωστοι προκάλεσαν ζημιές στο κοιμητήριο της Άριας

    Άγνωστοι μπήκαν στο νεκροταφείο 'Αριας Ναυπλίου και προκάλεσαν ζημιές σε τάφους, σπάζοντας μάρμαρα μνημείων.

    Εισήλθαν επίσης στο ναό των Αγίων Θεοδώρων που βρίσκεται στο χώρο του νεκροταφείου και προσπάθησαν να ανάψουν φωτιά στο χώρο του ιερού πλησίον της Αγίας Τράπεζας, ενώ έσπασαν το παγκάρι με τα κεριά και πήραν όσα χρήματα βρήκαν να έχει μέσα. Η αστυνομία ερευνά την υπόθεση για τον εντοπισμό και την σύλληψη των αγνώστων

    [06] Σκάφος του λιμενικού προσάραξε κοντά στις τουρκικές ακτές

    Περιπολικό σκάφος του Λιμενικού που είχε προβεί σε καταδίωξη σκάφους διακινητή που διέφευγε προς τις τουρκικές ακτές, προσάραξε τις βραδινές ώρες, λόγω τεχνικού προβλήματος, σε αβαθή κοντά στις τουρκικές ακτές έναντι του Αγαθονησίου.

    Από την προσάραξη, δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί μεταξύ των μελών του πληρώματος.

    Το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του λιμενικού προέβη σε άμεση ενημέρωση του ομόλογου κέντρου της Τουρκικής Ακτοφυλακής στην Άγκυρα, προκειμένου να επιτευχθεί ταχεία αποκόλληση του σκάφους του λιμενικού και απομάκρυνση του από την περιοχή.

    Σημειώνεται ότι ο διακινητής είχε αποβιβάσει νωρίτερα με το ταχύπλοο σκάφος ομάδα είκοσι αλλοδαπών στις ακτές της περιοχής Ψιλής Άμμος της Σάμου.

    [07] Ο Νετανιάχου κατηγόρησε την ΕΕ για επιλεκτική αντιμετώπιση απέναντι στο Ισραήλ

    Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου κατηγόρησε την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι εφαρμόζει έναντι της χώρας του δύο μέτρα και δυο σταθμά.

    Ο Νετανιάχου, άσκησε σφοδρή κριτική στην σουηδική κυβέρνηση, χαρακτηρίζοντας εξοργιστικό, ανήθικο και ηλίθιο το κάλεσμα της υπουργού Εξωτερικών της Σουηδίας Μάργκοτ Βάλστρεμ για διεξαγωγή έρευνας για το κατά πόσον το Ισραήλ είναι υπεύθυνο για εξωδικαστικές εκτελέσεις Παλαιστινίων στη διάρκεια του πρόσφατου κύματος βίας στην Παλαιστίνη.

    [08] ΗΠΑ: Άγνωστοι οι υπερτυχεροί του Powerball

    Τρία άτομα που κέρδισαν συνολικά 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια στο τυχερό παιχνίδι Powerball, το μεγαλύτερο τζακ ποτ στην ιστορία του κλάδου, στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής δεν είχαν εμφανιστεί για να αναγνωριστούν. Τα τυχερά δελτία πουλήθηκαν στην Καλιφόρνια, την Φλόριντα και το Τενεσί.

    Κάθε δελτίο κερδίζει 528,8 εκατομμύρια δολάρια, ενώ σημειώθηκε ρεκόρ πωλήσεων των δελτίων, καθώς δεν είχε ανακηρυχθεί νικητής σε καμία από τις προηγούμενες 19 κληρώσεις.

    Οι τυχεροί αριθμοί 08, 27, 34, 04, 10 και ο αριθμός Powerball το 10 που κληρώθηκαν την Τετάρτη το βράδυ έχουν πωληθεί σε τρία καταστήματα, κάθε ένα από τα οποία λαμβάνει ποσοστό των κερδών. Οι πιθανότητες κέρδους του τζακ ποτ ήταν 1 στα 292 εκατομμύρια.

    [09] Τρία παιδιά νεκρά στη θαλάσσια περιοχή του Αγαθονησίου

    Τις σορούς τριών ανήλικων περισυνέλεξε από τη θαλάσσια περιοχή του Αγαθονησίου, σκάφος μη κυβερνητικής οργάνωσης.

    Από την περιοχή διασώθηκαν 20 μετανάστες και πρόσφυγες,

    Νωρίτερα στρατιωτικό φυλάκιο στην περιοχή, είχε καλέσει σε βοήθεια, καθώς η λέμβος που μετέφερε του μετανάστες και τα τρία άτυχα παιδιά είχε ανατραπεί.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 15 January 2016 - 5:32:23 UTC