Read the Documents from the Ministries of Foreign Affairs of Greece & Turkey on the Imia Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-01-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ. Βαρεμένος: Οι «νεοφιλελεύθερες απόψεις» του Κυρ. Μητσοτάκη δεν εκφράζουν την πλειοψηφία στο κοινό της ΝΔ
  • [02] Η προσφυγική κρίση στην ατζέντα της συνάντησης Παυλόπουλου - Μέρκελ
  • [03] Δεν υπάρχει σύμπτωση στο ασφαλιστικό με τη ΝΔ, είπε ο Χ. Θεοχάρης
  • [04] Δεν θα πληγεί το υπάρχον επίπεδο των βασικών συντάξεων δήλωσε ο Ευ.Τσακαλώτος
  • [05] Νέα υποχώρηση καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου
  • [06] Δεν υπάρχουν προϋποθέσεις συμμετοχής του ΔΝΤ στο τρίτο πρόγραμμα
  • [07] Σκάφος του λιμενικού προσάραξε κοντά στις τουρκικές ακτές
  • [08] Γενική απεργία στις 4 Φεβρουαρίου εισηγείται ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος
  • [09] «Μαθήματα αλληλεγγύης» στο νέο τεύχος του περιοδικού «Το Πρακτορείο»
  • [10] «Θα μεταβώ στην Ιταλία στα τέλη Φεβρουαρίου. Την ευελιξία την υιοθέτησα εγώ και όχι ο Ρέντσι»
  • [11] Διάθεση φαρμάκων στους καρκινοπαθείς μόνο από τα ιδιωτικά φαρμακεία, προτείνει ο ΦΣΘ
  • [12] Πέντε οι νεκροί από επιπλοκές της γρίπης και 35 σοβαρά κρούσματα σε ΜΕΘ
  • [13] «Καθοριστική η συμβολή του ρωσικού κράτους στην αντιμετώπιση των μεγάλων προκλήσεων»
  • [14] Με τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο, συναντήθηκε η Φ. Γεννηματά
  • [15] «Εξαιρετικές προοπτικές στην ενεργειακή αξιοποίηση αποβλήτων από την κτηνοτροφική και τη γεωργική παραγωγή»
  • [16] Ραντούλιτσα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Από την άμυνα αρχίζουν τα πάντα... »
  • [17] Η κλήρωση της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου

  • [01] Γ. Βαρεμένος: Οι «νεοφιλελεύθερες απόψεις» του Κυρ. Μητσοτάκη δεν εκφράζουν την πλειοψηφία στο κοινό της ΝΔ

    Την εκτίμηση ότι οι "νεοφιλελεύθερες απόψεις που εκφράζει ο κ. Μητσοτάκης" δεν αντιπροσωπεύουν το ευρύ κοινό της ΝΔ, εξέφρασε οΑ' αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βαρεμένος, μιλώντας στο "Πρακτορείο 104,9 FM" και στην εκπομπή "Δεύτερη Ανάγνωση", με τον Κώστα Μπλιάτκα.

    Χαρακτήρισε την επικράτηση του κ. Μητσοτάκη στις εκλογές μη αναμενόμενο γεγονός και σε ερώτηση, αν η κυβέρνηση θα συμπιεστεί περισσότερο σε πολιτικό επίπεδο, εξέφρασε την εκτίμηση ότι αυτή η τάση που υιοθετεί ο νέος αρχηγός τις αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν θα λειτουργήσει θετικά απέναντι στο λαό.

    "Πώς θα λειτουργήσει αυτή η τάση μπροστά στον ελληνικό λαό, ο οποίος έχει φοβηθεί από ορισμένες εκφάνσεις αυτής της πολιτικής, όταν προσπάθησε να την εφαρμόσει ο κ. Μητσοτάκης ως υπουργός;" αναρωτήθηκε ο κ. Βαρεμένος.

    "Η πολιτική που εκφράζει ο κ. Μητσοτάκης και η οποία έχει απήχηση σε ορισμένους ηγετικούς κύκλους της Ευρώπης αυτή τη στιγμή αλλάζει και αλλάζει στον ευρωπαϊκό νότο που κυρίως έχει πληγεί από την κρίση" είπε, απαντώντας σε όσους επικρίνουν την κυβέρνηση ότι δεν εφαρμόζει τις προεκλογικές της εξαγγελίες.

    [02] Η προσφυγική κρίση στην ατζέντα της συνάντησης Παυλόπουλου - Μέρκελ

    Η προσφυγική κρίση, «η οποία επιβαρύνει ιδιαίτερα την Ελλάδα και τη Γερμανία» και η πορεία των μεταρρυθμίσεων στο πλαίσιο του τρίτου προγράμματος βοήθειας, θα βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη της συνάντησης που θα έχουν τη Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, στο Βερολίνο, η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, όπως δήλωσε, πριν από λίγο, ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφεν Ζάιμπερτ.

    Αναφερόμενος στα θέματα που θα απασχολήσουν αυτήν τη συνάντηση αλλά και τη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή μεταξύ της κ. Μέρκελ και του Τούρκου πρωθυπουργού, Αχμέτ Νταβούτογλου και υπουργών των δύο χωρών, ο κ. Ζάιμπερτ τόνισε ότι θα συζητηθούν η βελτίωση της φύλαξης των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η μετατροπή της παράνομης μετανάστευσης σε νόμιμη και η αντιμετώπιση των αιτιών του προσφυγικού κύματος.

    Ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι στην περίπτωση της Ελλάδας, προφανώς, θα συζητηθεί και η κατάσταση των πραγμάτων σε ό,τι αφορά την πορεία των μεταρρυθμίσεων.

    [03] Δεν υπάρχει σύμπτωση στο ασφαλιστικό με τη ΝΔ, είπε ο Χ. Θεοχάρης

    "Δεν υπάρχει σύμπτωση στο ασφαλιστικό με τη ΝΔ εκτός αν με την εκλογή του νέου αρχηγού αλλάξει η ρητορική και η πολιτική της" ξεκαθάρισε, μιλώντας στο "Πρακτορείο 104,9 FM", οβουλευτής του Ποταμιού, Χάρης Θεοχάρης.

    Όπως επισήμανε, μιλώντας στην εκπομπή "Καθημερινά", με τους Νικόλ Καζαντζίδου και Χρήστο Μάτη, η ΝΔ "κουβαλάει κάποια βαρίδια από το παρελθόν" και υπογράμμισε ότι η πρόταση της κυβέρνησης είναι πρακτικά ο νόμος, πάνω στον οποίο είχαν στηριχτεί οιυπουργοί των προηγούμενων κυβερνήσεων Α. Λοβέρδος και Γ. Βρούτσης. "Συνεπώς δεν είμαι σίγουρος με πιο σκεπτικό τον απορρίπτει τώρα η ΝΔ, εκτός αν αποποιείται και το παρελθόν της" υπογράμμισε.

    Χαρακτήρισε "καλή" την ομιλία του κ. Μητσοτάκη στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, εξέφρασε την ελπίδα ότι ο νέος αρχηγός της ΝΔ δεν θα ξεχάσει στην πορεία τις μεταρρυθμίσεις και τις αλλαγές που εξήγγειλε και σχολιάζοντας την επικράτησή του στις εκλογές επισήμανε ότι κάθε διαδικασία ανανέωσης του πολιτικού συστήματος είναι προς τητη θετική κατεύθυνση.

    [04] Δεν θα πληγεί το υπάρχον επίπεδο των βασικών συντάξεων δήλωσε ο Ευ.Τσακαλώτος

    Η αίσθηση που αποκόμισα από όλες τις συναντήσεις μου με τους συναδέλφους μου αυτή την εβδομάδα ήταν ότι άκουγα ανθρώπους που αναζητούσαν λύσεις και όχι να δημιουργήσουν προβλήματα, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην γερμανική εφημερίδα Handelsblatt και η οποία θα δημοσιευθεί αύριο. Ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε πως η συνάντηση με τον Β.Σόιμπλε ήταν πολύ εποικοδομητική, ενώ όσον αφορά το ΔΝΤ τόνισε πως οι συνομιλητές του ξεκαθάρισαν ότι η συμμετοχή του ΔΝΤ αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση με ενεργή συμμετοχή στο οικονομικό πακέτο. Για το ασφαλιστικό ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε: «Δεν μπορούμε να πλήξουμε το υπάρχον επίπεδο των βασικών συντάξεων».

    «Η συνάντηση με τον Β.Σόιμπλε πήγε πολύ καλά, ήταν πολύ εποικοδομητική. Του έδωσα ένα χαρτί που περιγράφει κάθε μεταρρύθμιση που έχουμε εφαρμόσει από τον Ιούλιο. Είναι μια εντυπωσιακή λίστα» ανέφερε ο κ. Τσακαλώτος και υπογράμμισε: «Βρήκα ευήκοα ώτα. Η αίσθηση που αποκόμισα από όλες τις συναντήσεις μου με τους συναδέλφους μου αυτή την εβδομάδα ήταν ότι άκουγα ανθρώπους που αναζητούσαν λύσεις και όχι να δημιουργήσουν προβλήματα. Μπορεί να μην συμφωνούν πάντα, αλλά ποτέ δεν είχα την εντύπωση ότι έχουν βαρεθεί την ελληνική κυβέρνηση. Είχα την αίσθηση ότι και οι έξι υπουργοί οικονομικών δέχονται ότι έχουμε κάνει πολλές μεταρρυθμίσεις. Έχουμε αξιοπιστία».

    «Αν δείτε τον αριθμό των μέτρων που έχουμε περάσει από τον Ιούλιο, είναι πολύ δύσκολο να πούμε ότι έχουμε αργήσει» ανέφερε ο κ. Τσακαλώτος για την πρώτη αξιολόγηση επισημαίνοντας πως «όσοι λένε ότι οι Έλληνες καθυστερούν θα εκπλαγούν με αυτή τη λίστα».

    Για το ΔΝΤ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος υπογράμμισε πως ο Φινλανδός υπουργός Οικονομικών, Αλεξάντερ Στουμπ, ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ και ο Βολφγκανγκ Σόιμπλε ξεκαθάρισαν ότι η συμμετοχή του ΔΝΤ αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση. Και δεν εννοούν απλώς σε θέματα τεχνικής βοήθειας, αλλά και σε ενεργή συμμετοχή στο οικονομικό πακέτο.

    [05] Νέα υποχώρηση καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου

    Νέα υποχώρηση κατέγραφαν σήμερα τα προθεσμιακά συμβόλαια του αργού καθώς η αγορά αναμένει αύξηση των εξαγωγών από το Ιράν με την άρση των διεθνών κυρώσεων σε βάρος της Τεχεράνης, πιθανόν εντός των επόμενων ημερών.

    Το μπρεντ και το αμερικανικό αργό αναμένονταν να καταγράψουν απώλειες για τρίτη συνεχή εβδομάδα, περίπου κατά 20% χαμηλότερα από τα υψηλά επίπεδα του 2016.

    Η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (IAEA) θα μπορούσε να δημοσιοποιήσει την εκθεσή της για τη συμμόρφωση του Ιράν με τη συμφωνία να περιορίσει το πυρηνικό του πρόγραμμα κατά τη διάρκεια συνάντησης στη Βιέννη την Παρασκευή, οδηγώντας πιθανόν σε άρση των κυρώσεων από τη Δύση.

    Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το αμερικανικό αργό υποχωρούσαν κατά 4% στα 29,75 δολάρια το βαρέλι στις 11:36 ώρα Ελλάδας, ενώ στην προηγούμενη συνεδρίαση κατέγραψαν τα πρώτα σημαντικά κέρδη για το 2016. Νωρίτερα, υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο της 12ετίας, στα 29,61 δολάρια.

    [06] Δεν υπάρχουν προϋποθέσεις συμμετοχής του ΔΝΤ στο τρίτο πρόγραμμα

    Αποκλείει, για την ώρα, το ενδεχόμενο συμμετοχής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο γ΄ πρόγραμμα βοήθειας για την Ελλάδα, η Γενική Διευθύντρια του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, σε συνέντευξή της στην Sueddeutsche Zeitung, καθώς, όπως επισημαίνει, πρέπει να πληρούνται δύο προϋποθέσεις, της βιωσιμότητας του χρέους και της ολοκλήρωσης σημαντικών μεταρρυθμίσεων. Η κυρία Λαγκάρντ, σύμφωνα με την εφημερίδα, θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο περιθώριο των εργασιών του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, στο Νταβός. Η ίδια, πάντως, δηλώνει ότι θεωρεί μεγαλύτερη πρόκληση την προσφυγική κρίση.

    Η κ. Λαγκάρντ προς το παρόν αποκλείει τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο γ΄ πρόγραμμα βοήθειας για την Ελλάδα και στην ερώτηση αν το ΔΝΤ, όπως επιθυμούν οι Ευρωπαίοι, θα διαθέσει περαιτέρω κεφάλαια, παραπέμπει σε σαφείς προϋποθέσεις. «Η Αθήνα πρέπει να ολοκληρώσει σημαντικές οικονομικές μεταρρυθμίσεις. Και είναι ξεκάθαρο ότι η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού αποτελεί το κομβικό σημείο προκειμένου να αποδείξει ότι βελτιώνεται η οικονομική της αποτελεσματικότητα», δηλώνει. Τα μεταρρυθμιστικά μέτρα «πρέπει να είναι πραγματικά φιλόδοξα», τονίζει και προσθέτει ότι η δεύτερη προϋπόθεση είναι ότι «πρέπει να είναι βιώσιμο το συνολικό χρέος της Ελλάδας».

    Το χρέος, συνεχίζει, πρέπει «να οργανωθεί εκ νέου και να αναδιαρθρωθεί. Πρέπει να είναι βιώσιμο και δεν επιτρέπεται να επιβαρύνει την οικονομία». Μέχρι τώρα, αναφέρει, δεν εκπληρώνεται καμία από τις δύο προϋποθέσεις. «Ναι, η Ελλάδα άρχισε την συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση, αλλά δεν μπορούμε να προβλέψουμε το αποτέλεσμα στο τέλος. Κοιτάζουμε, παρακολουθούμε, κάνουμε τις παρατηρήσεις μας» δηλώνει. Το ΔΝΤ «βλέπει μια πολιτική διαδικασία στην Αθήνα, αλλά δεν ξέρουμε πόσο θα διαρκέσει. Ίσως μέχρι το δεύτερο τρίμηνο του 2016» συνεχίζει η κ. Λαγκάρντ.

    [07] Σκάφος του λιμενικού προσάραξε κοντά στις τουρκικές ακτές

    Περιπολικό σκάφος του Λιμενικού που είχε προβεί σε καταδίωξη σκάφους διακινητή που διέφευγε προς τις τουρκικές ακτές, προσάραξε τις βραδινές ώρες, λόγω τεχνικού προβλήματος, σε αβαθή κοντά στις τουρκικές ακτές έναντι του Αγαθονησίου.

    Από την προσάραξη, δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί μεταξύ των μελών του πληρώματος.

    Το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του λιμενικού προέβη σε άμεση ενημέρωση του ομόλογου κέντρου της Τουρκικής Ακτοφυλακής στην Άγκυρα, προκειμένου να επιτευχθεί ταχεία αποκόλληση του σκάφους του λιμενικού και απομάκρυνση του από την περιοχή.

    Σημειώνεται ότι ο διακινητής είχε αποβιβάσει νωρίτερα με το ταχύπλοο σκάφος ομάδα είκοσι αλλοδαπών στις ακτές της περιοχής Ψιλής Άμμος της Σάμου.

    [08] Γενική απεργία στις 4 Φεβρουαρίου εισηγείται ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος

    Εισήγηση για γενική απεργία στις 4 Φεβρουαρίου ενάντια στο νέο ασφαλιστικό αλλά και στο σύνολο των μέτρων του νέου μνημονίου που θα έρθουν να προστεθούν στα μέτρα των δύο προηγούμενων, έκανε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γ. Παναγόπουλος, στο γενικό συμβούλιο της Συνομοσπονδίας, που πραγματοποιείται σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

    Στην ομιλία του, ο κ. Παναγόπουλος τόνισε ότι εάν βγούμε στους δρόμους μπορούμε να διεκδικήσουμε τον αναδιανεμητικό χαρακτήρα του ασφαλιστικού και κάλεσε να υπάρξει συντεταγμένη αντίδραση, σημειώνοντας ότι θα επιδιωχθεί να γίνει συμπόρευση και με τους επιστημονικούς κλάδους (δικηγόρους, γιατρούς, μηχανικούς).

    Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ χαρακτήρισε το νέο ασφαλιστικό ως μη ηθικά βιώσιμο που καταστρέφει τις νέες γενιές και έκανε λόγο για κυβερνητική προπαγάνδα, πως δήθεν δεν θα μειωθούν οι συντάξεις. «Με 1,3 εκατ. ανέργους δεν αντιμετωπίζετε το ασφαλιστικό» ανέφερε και επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας ότι πάει να το λύσει με δημοσιονομικές πρακτικές για να κάνει το καθήκον της στους δανειστές.

    [09] «Μαθήματα αλληλεγγύης» στο νέο τεύχος του περιοδικού «Το Πρακτορείο»

    Με ρεπορτάζ της Μαρίας Κουζινοπούλου για τη μάχη που δίνουν απλοί άνθρωποι για την ανακούφιση όσων έχουν πληγεί από την κρίση, κυκλοφορεί το νέο τεύχος του«Πρακτορείου».

    Ένας από αυτούς είναι ο Κώστας Πολυχρονόπουλος, εμπνευστής της Κοινωνικής κουζίνας«Ο άλλος άνθρωπος»,ο οποίος μαγειρεύει ασταμάτητα τα τελευταία τέσσερα χρόνια, και ετοιμάζει γεύματα για τους άστεγους. Επίσης, παρουσιάζεται η δράση του Δικτύου Μεταναστριών«Μέλισσα»που βοηθά τους πρόσφυγες που φτάνουν αυτή την περίοδο στην Ελλάδα. Η Κοινωνική κουζίνα«Ο άλλος άνθρωπος»βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος όταν επιλέχθηκε μαζί με το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για να παραλάβουν το βραβείο«Ευρωπαίος Πολίτης 2015».Και οι δύο οργανώσεις αρνήθηκαν.

    Στο ίδιο τεύχος η Δήμητρα Κεχαγιά παρουσιάζει τη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης που έχει βραβευθεί σε ελληνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς.

    [10] «Θα μεταβώ στην Ιταλία στα τέλη Φεβρουαρίου. Την ευελιξία την υιοθέτησα εγώ και όχι ο Ρέντσι»

    «Στα τέλη Φεβρουαρίου θα μεταβώ, πιθανότατα, στην Ρώμη, διότι το κλίμα ανάμεσα στην Ιταλία και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν είναι από τα καλύτερα», δήλωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

    «Ο Ιταλός πρωθυπουργός, τον οποίο και αγαπώ ιδιαίτερα, κάνει λάθος να προσβάλλει, με κάθε ευκαιρία την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δεν καταλαβαίνω γιατί το κάνει. Η Ιταλία, στην πραγματικότητα, δεν θα έπρεπε να ασκεί ιδιαίτερη κριτική από την στιγμή που εμείς υιοθετήσαμε την ευελιξία, ερχόμενοι σε αντίθεση με την βούληση κάποιων χωρών μελών που σύμφωνα με ορισμένους, εξουσιάζουν στην Ευρώπη», πρόσθεσε ο Γιούνκερ.

    [11] Διάθεση φαρμάκων στους καρκινοπαθείς μόνο από τα ιδιωτικά φαρμακεία, προτείνει ο ΦΣΘ

    Τη διάθεση όλων των φαρμάκων για όλες τις ασθένειες αποκλειστικά από τα ιδιωτικά φαρμακεία προτείνει ως λύση για την αποφυγή της ταλαιπωρίας που υφίστανται οι καρκινοπαθείς και οι πάσχοντες από σοβαρές παθήσεις, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ), ζητώντας παράλληλα από την κυβέρνηση να εφαρμόσει πιλοτικά, για ένα εξάμηνο, την πρότασή του.

    Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από τον ΦΣΘ, με αφορμή την ταλαιπωρία που υφίστανται καρκινοπαθείς και άνθρωποι με άλλες σοβαρές ασθένειες, οι οποίοι για την προμήθεια των φαρμάκων τους παραπέμπονται άλλοτε στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ και άλλοτε στα φαρμακεία των νοσοκομείων, επισημαίνεται ότι «κάθε διαδικασία που παρακάμπτει τον φυσικό χώρο διάθεσης φαρμάκων, που είναι το φαρμακείο, και παραπέμπει ανάλογα με τις απόψεις κάθε υπουργού Υγείας άλλοτε στον ΕΟΠΥΥ και άλλοτε στο νοσοκομείο, είναι ο πιο σίγουρος τρόπος ταλαιπωρίας των ασθενών. Η λύση είναι μία: Όλα τα φάρμακα, για όλες τις ασθένειες διατίθενται αποκλειστικά από τα ιδιωτικά φαρμακεία»

    [12] Πέντε οι νεκροί από επιπλοκές της γρίπης και 35 σοβαρά κρούσματα σε ΜΕΘ

    Σε φάση αυξημένης δραστηριότητας της γρίπης, η οποία μέχρι σήμερα ευθύνεται για πέντε θανάτους και 35 νοσηλείες ασθενών σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, έχει εισέλθει η χώρα, σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), ενώ ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί παρά το γεγονός ότι ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου για σοβαρή νόσηση από γρίπη. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επιστημόνων του ΚΕΕΛΠΝΟ, η δραστηριότητα της νόσου θα εξακολουθεί να αυξάνεται στην χώρα για τις επόμενες εβδομάδες και κατά συνέπεια αναμένεται να συνεχιστεί η εμφάνιση σοβαρών κρουσμάτων.

    Η πλειονότητα των περιστατικών που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ πάσχουν από γρίπη Α και κυρίως από το πανδημικό στέλεχος της γρίπης Α (Η1Ν1), και όπως αναφέρεται το στέλεχος αυτό επικρατεί σε όλη την Ευρώπη και αυτό θεωρείται αναμενόμενο, λόγω του ότι κατά την περσινή περίοδο γρίπης επικράτησαν τα στελέχη Α(Η3Ν2) και Β του ιού της γρίπης.

    Το ΚΕΕΛΠΝΟ υπενθυμίζει ότι η μετάδοση του ιού ευνοείται από τις ψυχρές κλιματικές συνθήκες και επιβάλλεται ιδιαίτερη προσοχή όσον αφορά την εφαρμογή προληπτικών μέτρων.

    [13] «Καθοριστική η συμβολή του ρωσικού κράτους στην αντιμετώπιση των μεγάλων προκλήσεων»

    Η Ελλάδα, θεωρεί καθοριστική τη συμβολή του ρωσικού κρατους και του ρωσικού λαού, στην αντιμετώπιση των μεγάλων προκλήσεων που αντιμετωπίζει όλος ο κόσμος, τόνισε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη συνάντησή του με τον Ρώσο ομόλογλο του Βλαντιμίρ Πούτιν στην προεδρική κατοικία Νόβο -Ογκαριόβο στα περίχωρα της Μόσχας.

    «Οι προκλήσεις δεν αφορούν μόνο την οικονομία, αλλά τον άνθρωπο και τη δημοκρατία» σημείωσε ο κ.Παυλόπουλος. Πρόσθεσε, μάλιστα, με έμφαση ότι «οι όποιες διαφορές ανάμεσα στη Ρωσία και την ΕΕ θα λυθούν το συντομότερο δυνατόν με βάση τις θεσμικές διαδικασίες».

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι με την επίσκεψή του στη Μόσχα εγκαινιάστηκε το αφιερωματικό έτος Ελλάδας- Ρωσίας 2016 και κάλεσε τον κ.Πούτιν να επισκεφθεί την Ελλάδα εντός του έτους.

    Ο Ρώσος Πρόεδρος εξέφρασε τη χαρά του για την επίσκεψη του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας στη Μόσχα .Τόνισε, μάλιστα, ότι στο πλαίσιο του έτους Ελλάδος- Ρωσίας θα πραγματοποιηθούν 37 εκδηλώσεις στις δύο χώρες. Ο κ.Πούτιν σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι ένα φιλικό κράτος με το οποίο η Ρωσία εχει μοναδικούς ιστορικούς δεσμούς.

    Ανταπαντώντας ο κ.Παυλόπουλος σημείωσε ότι οι εκδηλώσεις για το έτος Ελλάδας - Ρωσίας μπορούν και πρέπει να κάνουν ακόμη πιο στενές τις διακρατικές σχέσεις και τους δεσμούς ανάμεσα στους δύο λαούς.

    Τέλος, εξέφρασε την ελπίδα να τερματιστεί ο πόλεμος στη Συρία να εμπεδωθεί η ειρήνη και να υπερασπιστεί ο άνθρωπος, από τις τρομοκρατικές επιθέδεις του Ισλαμικού Κράτους που διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

    [14] Με τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο, συναντήθηκε η Φ. Γεννηματά

    Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, είχε σήμερα συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

    Η συνάντηση διήρκεσε περίπου 45 λεπτά, ενώ δεν έγιναν δηλώσεις.

    [15] «Εξαιρετικές προοπτικές στην ενεργειακή αξιοποίηση αποβλήτων από την κτηνοτροφική και τη γεωργική παραγωγή»

    Για εξαιρετικές προοπτικές στην ενεργειακή αξιοποίηση αποβλήτων από την αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή, έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΝ Γιάννης Τσιρώνης στον χαιρετισμό του σε ημερίδα που διοργανώθηκε στο ΕΜΠ με θέμα την «ενεργειακή αξιοποίηση αποβλήτων στο πλαίσιο μιας ολοκληρωμένης αειφόρου διαχείρισης».

    Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός, και οι δύο τομείς έχουν «εξαιρετική προοπτική για ανανεώσιμη πηγή ενέργειας βάσης, είτε μέσω βιοαερίου, είτε μέσω καύσιμης βάσης, δημιουργίας πέλετ για εμπορική δραστηριότητα».

    Στάθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα της ενημέρωσης των τοπικών κοινωνιών, και την ανάγκη να ξεπεραστούν μυθεύματα σε σχέση με την ενεργειακή αξιοποίηση αποβλήτων, καθώς όπως είπε: «όπου έχουμε προσπαθήσει να εγκαταστήσουμε μονάδες βιοαερίου, η τοπική κοινωνία προτιμά να πετά τα τυρόγαλα στα ρέματα, παρά να τα αξιοποιεί με έναν τρόπο προκειμένου να παράγει ενέργεια.

    Αναφέρθηκε σε παρανοήσεις όπως το ότι η καύση κάποιων οργανικών υλικών εκλύουν διοξίνες. «Διοξίνες παράγονται με το σημερινό σύστημα όταν αναφλέγονται στους 500-600 βαθμούς σύμμεικτα απορρίμματα. Είναι άλλο πράγμα η καύση σε μερικές χιλιάδες βαθμούς με κατάλληλη τεχνολογία και άλλο αυτό που συμβαίνει στις χωματερές», ανέφερε χαρακτηριστικά.

    [16] Ραντούλιτσα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Από την άμυνα αρχίζουν τα πάντα... »

    Στα ελλιπέστατα αμυντικά αντανακλαστικά του Παναθηναϊκού στην πρώτη εντός έδρας ήττα των «πράσινων» στη φάση των «16» της Euroleague εστίασε ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα, σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

    «Σίγουρα ήταν απόρροια κακής αμυντικής λειτουργίας η ήττα από τον Ερυθρό Αστέρα» είπε αρχικά ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) και συνέχισε: «Και στην επίθεση, όμως, χάσαμε πολλά σουτ. Είχαμε πρόβλημα στο επιθετικό κομμάτι και ελεύθερα σουτ δεν βρήκαν στόχο. Σίγουρα όμως το πρόβλημα εστιάζεται στην άμυνα. Από εκεί, άλλωστε, αρχίζουν τα πάντα. Επίσης, δεν βγήκαν τα "pick ?n' roll" μας, δεν είχαμε την απαραίτητη ενέργεια, μαζεύτηκαν πολλές κακές στιγμές μέσα στο παιχνίδι και όλα αυτά μας στοίχισαν. Την ίδια στιγμή οι αντίπαλοι πήραν διαφορά και δεν καταφέραμε την ανατροπή δυστυχώς».

    [17] Η κλήρωση της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου

    Στην κλήρωση που έγινε στα γραφεία της ΕΠΟ για τα προημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδας προέκυψαν σημαντικά παιχνίδια όπως του Πανιωνίου με τον ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού με τον Αστέρα Τρίπολης. Αναλυτικά τα ζευγάρια των προημιτελικών του θεσμού:

    Πανιώνιος-ΠΑΟΚ

    Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης

    ΑΕΚ-Ηρακλής

    Παναθηναϊκός-Ατρόμητος

    Οι ημερομηνίες των προημιτελικών: Α' αναμετρήσεις: 27-28 Ιανουαρίου. Αγώνες ρεβάνς: 3-4 και 10-11 Φεβρουαρίου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 15 January 2016 - 11:32:33 UTC