Browse through our Interesting Nodes for Financial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-01-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Πολλοί έχουν χάσει τον ύπνο τους με την προσπάθεια της κυβέρνησης για την πάταξη της φοροδιαφυγής»
  • [02] Ανοιχτά αύριο τα εμπορικά καταστήματα, πρώτη Κυριακή μετά την έναρξη των εκπτώσεων
  • [03] Συμμετοχή της Ελλάδας στο ανθρωπιστικό πρόγραμμα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ταεκβοντό
  • [04] Νέα τραγωδία με μετανάστες στις ακτές της Σάμου
  • [05] Τουλάχιστον 23 νεκροί από την επίθεση τζιχαντιστών στο Ουαγκαντούγκου
  • [06] Άιντα και Αναστασιάδης χαμηλώνουν τις προσδοκίες για το Κυπριακό
  • [07] Σιωπηλό το ένα στα τρία εμφράγματα
  • [08] ΚΚΕ: Το νέο έγκλημα στο Ασφαλιστικό μας αφορά όλους
  • [09] Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο ενάντια στο ασφαλιστικό
  • [10] Ευρωπαϊκή υποστήριξη για το ασφαλιστικό εξασφάλισε ο Γ. Κατρούγκαλος
  • [11] «Αφήστε ήσυχο τον Κοσμά» παρακαλεί η MOm

  • [01] «Πολλοί έχουν χάσει τον ύπνο τους με την προσπάθεια της κυβέρνησης για την πάταξη της φοροδιαφυγής»

    Μήνυμα αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής έστειλαν με τη σημερινή συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον υπουργό Οικονομικών της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας, Νόρμπερτ Βάλτερ Μπόργιανς.

    Ο Αλέξης Τσίπρας, υποδεχόμενος στο Μαξίμου τον κ. Μπόργιανς τον ευχαρίστησε για τη συμβολή του στην προσπάθεια αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής.Χαρακτήρισε σημαντικές τις πληροφορίες που η χώρα μας έλαβε και τόνισε ότι «δεν είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα έχει πληροφορίες και λίστες,αλλά είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα έχει πληροφορίες για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και τις αξιοποιεί. Μετά τη λίστα Λαγκάρντ έχουμε τη λίστα Μπόργιανς. Είστε διάσημος στην Ελλάδα», ανέφερε ο πρωθυπουργός στον υπουργό Οικονομικών της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας.

    Ο κ. Μπόργιαρνς αναφέρθηκε στην εμπειρία που απέκτησε η Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία όταν κατά την κρίση που τους είχε πλήξει το 2008 και το 2009, και όταν αξιοποιήθηκαν τέτοιες λίστες αποδίδοντας έσοδα στο δημόσιο. «Καλό θα ήταν να αξιοποιούνται τέτοιες λίστες και όχι μόνο να γίνονται περικοπές δαπανών», σχολίασε ο κ. Μπόργιαρνς όταν άκουσε τον πρωθυπουργό να λέει πως η ελληνική κυβέρνηση συζητά με τους εταίρους για τα έσοδα που θα μπορούσαν να προέλθουν από την πάταξη της φοροδιαφυγής. «Πολλοί έχουν χάσει τον ύπνο τους με την προσπάθεια της κυβέρνησης για την πάταξη της φοροδιαφυγής», είπε ο πρωθυπουργός.

    [02] Ανοιχτά αύριο τα εμπορικά καταστήματα, πρώτη Κυριακή μετά την έναρξη των εκπτώσεων

    Ανοιχτά θα είναι αύριο τα εμπορικά καταστήματα, πρώτη Κυριακή μετά την έναρξη των εκπτώσεων, με προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας από τις 11:00 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα,ενώ τα πολυκαταστήματα θα είναι ανοιχτά έως τις 8 το βράδυ.Ωστόσο, σε ανακοίνωσή τους οι εμπορικοί σύλλογοι επισημαίνουν ότι η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων είναι προαιρετική και όχι υποχρεωτική την πρώτη Κυριακή της χειμερινής εκπτωτικής περιόδου.

    Αναφορικά με τη διενέργεια των χειμερινών εκπτώσεων, που ξεκίνησαν στις 11 Ιανουαρίου και θα διαρκέσουν μέχρι και τις 29 Φεβρουαρίου, οι εμπορικοί σύλλογοι συνιστούν στις εμπορικές επιχειρήσεις να έχουν κατά νου ότι είναι υποχρεωτική η αναγραφή διπλής τιμής (δηλαδή της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση), ενώ αντίθετα είναι προαιρετική η αναγραφή του ποσοστού της έκπτωσης.

    Απεργία έχει εξαγγείλει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος

    Στο μεταξύ,εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία, ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, έχει προκηρύξει για αύριο η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος. Σε σχετική ανακοίνωση της η ομοσπονδία αναφέρει, μεταξύ των άλλων, πως: "η μεγάλη πλειοψηφία των εμποροϋπαλλήλων αναγκάζεται να εργάζεται και τις Κυριακές, τις περισσότερες φορές χωρίς πρόσθετη αμοιβή ή ρεπό και να γίνεται ... λάστιχο στο βωμό της εξυπηρέτησης των πολυεθνικών ομίλων και των malls, που θέλουν την πλήρη απελευθέρωση της Κυριακής."

    Η ΟΙΥΕ δηλώνει ότι διεκδικεί την κατάργηση του Ν. 4177/13 και την πλήρη επαναφορά της Κυριακής - Αργίας στο εμπόριο.

    [03] Συμμετοχή της Ελλάδας στο ανθρωπιστικό πρόγραμμα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ταεκβοντό

    Μέρος στο πρόγραμμα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ταεκβοντό (WTF) με την επωνυμία Taekwondo Humanitarian Foundation και αφορά στους πρόσφυγες, θα λάβει η Ελλάδα. Με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ταεκβοντό (ΕΤU), τη συνεργασία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ταεκβοντό (ΕΛΟΤ) και τη συμβολή της WTF, το Παγκόσμιο Ανθρωπιστικό Κίνημα Ταεκβοντό θα εφαρμοστεί και στους καταυλισμούς των προσφύγων που εδρεύουν προσωρινά στη χώρα μας (Αθήνα, νησιά Αιγαίου κ.α.).

    Χθες, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ταεκβοντό, Θανάσης Πραγαλός, μαζί με τον ομόλογό του της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, Δρ. Τσο, επισκέφθηκαν τον καταυλισμό των προσφύγων στην πόλη Κίλις που βρίσκεται στα σύνορα της Τουρκίας με την Συρία. Στον πλήρως εξοπλισμένο (σε όλα τα επίπεδα) καταυλισμό, που μοιάζει περισσότερο με μια μικρή πόλη, εδρεύουν προσωρινά περισσότερα από 25.000 άτομα.

    «Είχα ακούσει για τις επισκέψεις του Δρ. Τσο στους καταυλισμούς, όμως είναι τελείως διαφορετικό όταν βλέπεις αυτούς τους ανθρώπους από κοντά. Ένοιωσα ρίγος βλέποντας τόσα παιδιά, ηλικίας τα περισσότερα έως 15 ετών, να βρίσκονται σε έναν καταυλισμό, ο οποίος έμοιαζε με μια μικρή πολιτεία, αφού διαθέτει ιατρούς, σχολείο και όλα όσα χρειάζονται για τον εξοπλισμό ενός καταυλισμού. Τα παιδιά μαθαίνουν τούρκικα και αγγλικά, μαθαίνουν καθημερινά και για δύο ώρες ταεκβοντό και γενικά προσπαθούν να γεμίσουν τις μέρες τους. Το συναίσθημα ήταν έντονο. Ένοιωσα ρίγος για να μην πω πως σοκαρίστηκα βλέποντας όλα όσα συνέβαιναν εκεί. Στόχος μας είναι να στηρίξουμε την κατάσταση. Τα ορφανά παιδιά και όχι μόνο. Τους μοιράσαμε φόρμες, παπούτσια, παίξαμε μαζί τους και γενικά προσπαθήσαμε να τα πλησιάσουμε θέλοντας να τους δείξουμε ότι είμαστε κοντά τους. », είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ταεκβοντό, Θανάσης Πραγαλός.

    [04] Νέα τραγωδία με μετανάστες στις ακτές της Σάμου

    Νέα τραγωδία με θύματα μετανάστες φαίνεται να βρίσκεται σε εξέλιξη στη θαλάσσια περιοχή των ακτών της Σάμου, στο ακρωτήριο Πράσο. Στελέχη του λιμενικού σώματος με περιπολικό σκάφος εντόπισαν τις σορούς έξι άτυχων μεταναστών. Μετά από προσπάθεια, κατάφεραν να ανασύρουν τα πέντε άτομα, δύο άντρες και τρεις γυναίκες, ενώ λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή, δεν κατέστη δυνατόν να ανασυρθεί και η έκτη σορός, η οποία βρίσκεται σε βραχώδη περιοχή.

    Επίσης, σε κοντινή παραλία στην περιοχή εντοπίστηκε ένας διασωθείς μετανάστης, ο οποίος κατά δήλωσή του επέβαινε σε σκάφος με άλλους 17 μετανάστες και πρόσφυγες, το οποίο βυθίστηκε στην θαλάσσια περιοχή όπου βρέθηκαν οι σοροί των μεταναστών. Ο μετανάστης που βρέθηκε σώος αναγνώρισε ότι οι σοροί που περισυνελέγησαν από το λιμενικό ήταν άτομα που επέβαιναν μαζί του στο μοιραίο σκάφος.Οι έρευνες στην περιοχή συνεχίζονται υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες.

    [05] Τουλάχιστον 23 νεκροί από την επίθεση τζιχαντιστών στο Ουαγκαντούγκου

    Τουλάχιστον 23 άνθρωποι 18 εθνικοτήτων σκοτώθηκαν σήμερα στην τζιχαντιστική επίθεση στο κέντρο του Ουαγκαντούγκου, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών και Ασφαλείας της Μπουρκίνα Φάσο, Σιμόν Κομπαορέ, κάνοντας λόγο για προσωρινό απολογισμό.

    "Υπάρχουν τουλάχιστον 23 νεκροί, 18 διαφορετικών εθνικοτήτων", δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας Ρος Μαρκ Κριστιάν Καμπαορέ από το ξενοδοχείο Splendid στο οποίο μετέβη, όπου σημειώθηκε η επίθεση, κάνοντας λόγο για "άνανδρη και ωμή επίθεση".

    Τέσσερις τζιχαντιστές, μεταξύ τους δύο γυναίκες, σκοτώθηκαν καθώς οι δυνάμεις ασφαλείας πραγματοποιούσαν επιχείρηση για να ανακτήσουν τον έλεγχο του πολυτελούς ξενοδοχείου Splendid και ενώ στα παρακείμενα κτίρια είχαν πραγματοποιήσει επίθεση ισλαμιστές, μέλη της Αλ Κάιντα χθες βράδυ. Συγκεκριμένα ο τέταρτος τζιχαντιστής, μέλος της Αλ Κάιντα, σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της επιχείρησης στο ξενοδοχείο Ybi, το οποίο βρίσκεται απέναντι από το Splendid.

    Ένας πέμπτος τζιχαντιστής έχει οχυρωθεί στο μπαρ Taxi Brousse, που βρίσκεται δίπλα στο εστιατόριο Cappuccino και το ξενοδοχείο Ybi, σύμφωνα με τρεις αυτόπτες μάρτυρες που μπόρεσαν να βγουν από το μπαρ. Ανάμεσα στους αυτόπτες αυτούς μάρτυρες, δύο γυναίκες βγήκαν σώες και ένας άνδρας τραυματισμένος στον ώμο από τα πυρά τζιχαντιστή. Επέμβαση των δυνάμεων της τάξης δεν έχει γίνει ακόμη σε αυτό το μπαρ.

    Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι τερματίστηκαν πλέον οι επιχειρήσεις των δυνάμεων της τάξης περίπου 12 ώρες μετά την έναρξη των επιθέσεων.

    [06] Άιντα και Αναστασιάδης χαμηλώνουν τις προσδοκίες για το Κυπριακό

    Λίγες μέρες πριν από την κοινή συνάντηση- την ερχόμενη Πέμπτη- του γ.γ. του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, με τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη , Μουσταφά Ακιντζί, ο ειδικός σύμβουλος του γενικού γραμματέα του διεθνούς οργανισμού, Μπάρθ Άιντα, δήλωσε ότι δεν είπε ποτέ πως «η λύση επίκειται (is around the corner)».

    Σύμφωνα με το ΡΙΚ ο κ. Άιντα, μετά την ενημέρωση του Συμβουλίου Ασφαλείας για τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, σημείωσε ότι, ενώ σε ορισμένους γύρους συζητήσεων η πρόοδος υπήρξε αρκετά σημαντική σε σύγκριση με προηγούμενους γύρους, το τελευταίο μέρος είναι πάντα το πιο δύσκολο.

    «Μπορεί να έχεις πετύχει το 90%, αλλά το 10% που απομένει δεν είναι το εύκολο, είναι το δύσκολο. Έτσι, νομίζω ότι είναι σημαντικό για όλους μας να αναγνωρίσουμε ότι στις εβδομάδες και τους μήνες που έρχονται θα ασχοληθούμε με κάποια από αυτά τα ουσιώδη ερωτήματα που παραμένουν άλυτα», δήλωσε. 'Αλυτα, εξήγησε, όχι επειδή δεν υπήρξαν προσπάθειες για την αντιμετώπισή τους, αλλά επειδή είναι δύσκολα, ή επειδή οι θέσεις εκκίνησης των δύο κοινοτήτων είναι αρκετά διαφορετικές».

    Επίσης, ο κ. Άιντα ανέφερε ότι η εμπειρία αποδεικνύει ότι τα θέματα που μένουν τελευταία είναι τα δυσκολότερα. Απαντώντας σε ερώτηση για τη συνάντηση στο Νταβός, ο κ. Άιντα είπε ότι μέχρι στιγμής αυτό που υπάρχει είναι πως θα συναντηθούν( οι δύο ηγέτες) με τον ΓΓ του ΟΗΕ και μένα . «Κατ' ακρίβεια θα βρεθούν μαζί με την μορφή αυτήγια πρώτη φορά. Θα συζητήσουμε το που βρισκόμαστε και πως θα οργανώσουμε το επόμενο διάστημα», πρόσθεσε. Ο κ. Άιντααρνήθηκε κατηγορηματικά ότι θα λειτουργήσουν στο Νταβός «κάποια μυστικά κανάλια» στο παρασκήνιο.

    [07] Σιωπηλό το ένα στα τρία εμφράγματα

    Ένα στα τρία εμφράγματα είναι σιωπηλό και συνήθως αυτός ο τύπος εμφράγματος προτιμάει τις γυναίκες, μετά την εμμηνόπαυση, τους διαβητικούς και τους ηλικιωμένους. Στις γυναίκες μάλιστα διαγιγνώσκεται πολύ αργότερα απ΄ ότι στους άνδρες, δηλώνει καρδιολόγος και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Λιπιδιολογίας Δημήτρης Ρίχτερ, στο Πρακτορείο Fm και στην εκπομπή 104,9 ΜΥΣΤΙΚΑ ΥΓΕΙΑΣ της Τάνιας Μαντουβάλου.

    «Σε μεγάλες καταγραφικές μελέτες έχουμε βρει ότι περίπου το ένα τρίτο έως το ένα τέταρτο των εμφραγμάτων που υπήρχαν, ο ασθενής δεν το είχε καταλάβει. Η λέξη σιωπηλό σημαίνει ότι δεν έχουμε στην πραγματικότητα κανένα σύμπτωμα, οπότε εκεί είναι ένα πολύ πιο δύσκολο κομμάτι, αναφέρει ο γνωστός καρδιολόγος και τονίζει ότι για τις γυναίκες έχει φανεί σε όλο τον κόσμο, πως όταν παθαίνουν ένα στεφανιαίο επεισόδιο, έχουν πιο άτυπα συμπτώματα.

    [08] ΚΚΕ: Το νέο έγκλημα στο Ασφαλιστικό μας αφορά όλους

    Το ΚΚΕ σε νέο τετρασέλιδο φυλλάδιο που κυκλοφόρησε για το ασφαλιστικό, καλεί τον λαό "να ορθώσει το ανάστημά του και να οργανώσει τον αγώνα του ενάντια στον πόλεμο που του έχουν κηρύξει" και τονίζει πως "δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλο χαμένο χρόνο, αυταπάτες και απογοητεύσεις".

    Υπογραμμίζει πως "το νέο έγκλημα στο Ασφαλιστικό μας αφορά όλους" και συγκεκριμένα αναφέρει ότι το σχέδιο της κυβέρνησης προβλέπει:

    -Μείωση των συντάξεων, μέσω του νέου τρόπου υπολογισμού τους και της μείωσης των επικουρικών. Οι μειώσεις αφορούν νέους και παλαιούς συνταξιούχους, αφού η «προσωπική διαφορά» που θα καταβάλλεται στους παλαιούς συνταξιούχους θα μπορεί να μειωθεί ανά πάσα στιγμή και θα δίνεται το πολύ μέχρι το 2018.

    -Καθιέρωση εθνικής σύνταξης πείνας 384 ευρώ. Πρόκειται για προνοιακό επίδομα, που μόνο αυτό θα εγγυάται το κράτος και θα μπορεί να μειώνεται με την επιβολή πρόσθετων κριτηρίων (εισόδημα, πορεία της οικονομίας κλπ.), όπως γίνεται και σε άλλες χώρες της ΕΕ.

    -Αύξηση των ορίων ηλικίας για όλους, άνδρες και γυναίκες, στα 67 χρόνια, για πλήρη σύνταξη εθνική και αναλογική, με τάση παραπέρα αύξησης.

    -Μείωση των μισθών, μέσω της αύξησης εισφορών των εργαζομένων.

    -Κατακόρυφη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών για αγρότες και επαγγελματίες. Οι μειώσεις, που διαφημίζει η κυβέρνηση για ορισμένες κατηγορίες, θα είναι κενό γράμμα, αφού η πλειοψηφία αυτών των επαγγελματιών είναι ήδη πνιγμένη στα χρέη και τα χαράτσια, χωρίς καμιά δυνατότητα αποπληρωμής, ενώ αυτές οι εισφορές θα αντιστοιχούν σε ακόμη χαμηλότερες συντάξεις και κοινωνικές παροχές.

    -Αύξηση των εισφορών των εργαζομένων και για τις επικουρικές συντάξεις.

    -Νέες ενοποιήσεις Ταμείων, με στόχο τη συρρίκνωση των παροχών Υγείας και Πρόνοιας και την εξομοίωση προς τα κάτω.

    -Κατάργηση του ΕΚΑΣ και εξαΰλωση των εφάπαξ που απέμειναν.

    [09] Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο ενάντια στο ασφαλιστικό

    Ολοκληρώθηκε το παλλαϊκό συλλαλητήριο των ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ που διοργάνωσαν ενάντια στο σχέδιο της κυβέρνησης για το νέο ασφαλιστικό. Η πορεία κατέληξε στη Βουλή, αφού προηγήθηκε συγκέντρωση στην Ομόνοια, ενώ για αρκετή ώρα οι διαδηλωτές στάθηκαν μπροστά στο υπουργείο Εργασίας στην οδό Σταδίου, όπου φώναξαν συνθήματα κατά του υπουργού Εργασίας, Γιώργου Κατρούγκαλου.

    Στη σημερινή κινητοποίηση των ΑΔΕΣΥ-ΓΣΕΕ συμμετείχαν καθητητές, δάσκαλοι, νοσοκομειακοί γιατροί, ενώσεις συνταξιούχων, η ΠΟΕ-ΟΤΑ, η ΕΣΗΕΑ, το Τεχνικό Επιμελητήριο και εργαζόμενοι στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Το δικό της μπλοκ είχε η ΛΑΕ με επικεφαλής τον Παναγιώτη Λαφαζάνη.

    Το σύνημα που κυριάρχησε ήταν ότι δεν θα περάσει η μεταρρύθμιση που διαλύει τον κοινωνικό χαρακτήρα της αφάλισης και δόθηκε ραντεβού για νέες κινητοποιήσεις με αιχμή του δόρατος την απεργία που κύρηξε η ΓΣΕΕ για τις 4 Φεβρουαρίου.

    [10] Ευρωπαϊκή υποστήριξη για το ασφαλιστικό εξασφάλισε ο Γ. Κατρούγκαλος

    Με την πεποίθηση ότι έπεισε τους ομολόγους του για την ορθότητα του νομοσχεδίου του για το ασφαλιστικό και ότι εξασφάλισε την υποστήριξή τους θα επιστρέψει αύριο στην Αθήνα ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, ύστερα από την τριήμερη επίσκεψή του στο Παρίσι, στο πλαίσιο της διϋπουργικής του ΟΟΣΑ.

    «Εισπράξαμε μια πολύ θετική υποδοχή, τόσο στο πλαίσιο γενικότερα της συνέλευσης του ΟΟΣΑ όσο και στις διμερείς επαφές με τους ομολόγους μου, τις δύο Γαλλίδες, τη Γερμανίδα και τον Πορτογάλο», δήλωσε ο υπουργός, σήμερα το πρωί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    Πράγματι, μετά τις διμερείς συναντήσεις η Γερμανίδα υπουργός Αντρέα Νάλες δήλωσε ότι η μεταρρύθμιση «βρίσκεται στο σωστό δρόμο», ότι συμφωνεί με τον κ.Κατρούγκαλο για «ενίσχυση της κοινωνικής πολιτικής στην ΕΕ» και ότι η ίδια «θα υποστηρίξει» τη μεταρρύθμιση. Η Γαλλίδα υπουργός Μίριαμ Ελ Κομρί, δήλωσε από την πλευρά της , ότι πρόκειται «για μια θαρραλέα μεταρρύθμιση που θα επιτρέψει να καθορισθεί καλύτερα, ποιό είναι το κοινωνικό μοντέλο στην Ελλάδα».

    Στο ερώτημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ποιος είναι ο κοινός παρονομαστής μέσω του οποίου πείσθηκε τόσο η συντηρητική Γερμανίδα υπουργός, όσο και η σοσιαλίστρια Γαλλίδα υπουργός , ο κ.Κατρούγκαλος απάντησε : «Αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα της προσπάθειάς μας και αποδέχονται ότι μια μεταρρύθμιση εν καιρώ κρίσης, πρέπει να έχει στοιχεία κοινωνικής δικαιοσύνης, να βοηθάει δηλαδή περισσότερο τους πιο αδύναμους.Επίσης,αντιλαμβάνονται ότι στην ειδική περίπτωση της Ελλάδας με το πολυκερματισμένο και το πελατειακό ασφαλιστικό σύστημα είναι σημαντικό να έχουμε κανόνες ισότητας και εναρμόνισης.Γι' αυτό το λόγο υπήρξε μια γενική υποστήριξη του σχεδίου μας, ακόμα και στην ειδική αυτή πλευρά, του να μην έχουμε νέες μειώσεις στις συντάξεις, που έχουν μειωθεί κατά 40 %, αλλά να φθάσουμε στην κάλυψη που μας απομένει για τη μείωση του κόστους, με την αύξηση των εισφορών» υπογράμμισε.

    [11] «Αφήστε ήσυχο τον Κοσμά» παρακαλεί η MOm

    "Μη πειράζετε τον Κοσμά!" παρακαλεί η MOm τους πολίτες που συναντούν, τις τελευταίες ημέρες, στις ακτές των νοτίων προαστίων της Αθήνας(κυρίως από τον Άγιο Κοσμά μέχρι το Φάληρο) μια ενήλικη αρσενική φώκια.

    O ?Κοσμάς» όπως τον έχει ονομάσει η οργάνωση, είναι ταλαιπωρημένος, με ένα πρόσφατο άσχημο τραύμα στο πίσω αριστερό του πτερύγιο, έχει χάσει πολύ βάρος και είναι μάλλον προχωρημένης ηλικίας. Η MOm παρακολουθεί την κατάστασή του,σε συνεργασία με την υπεύθυνη κτηνίατρο Νατάσα Κομνηνού και ήδη χορηγήθηκε στο ζώο κατάλληλη δόση αντιβίωσης μακράς διάρκειας.

    Οι φώκιες σε αντίθεση με τα δελφίνια βγαίνουν τακτικά στη στεριά για να ξεκουραστούν, όπου μπορούν να παραμείνουν χωρίς πρόβλημα για πολλές ώρες. "Γι΄ αυτό", απευθύνει έκκληση η MOm, "αν αντιληφθείτε την ύπαρξη του Κοσμά σε μια παραλία παρακαλούμε τηρείστε τις παρακάτω οδηγίες":

    - Μην πλησιάσετε τη φώκια σε απόσταση μικρότερη των τριάντα μέτρων. Αν το επιθυμείτε παρατηρήστε την από απόσταση με ησυχία και φωτογραφίστε την, καθώς έχετε την ευκαιρία να παρατηρήσετε ένα από τα σπανιότερα θηλαστικά στον πλανήτη και το μοναδικό είδος φώκιας της Μεσογείου.

    - Σε καμιά περίπτωση μην προσπαθήσετε να την αναγκάσετε να γυρίσει πίσω στη θάλασσα και προπάντων μην τη βρέξετε. Το ζώο έχει επιλέξει να βρίσκεται στη στεριά γιατί έχει ανάγκη από ξεκούραση και ησυχία.

    - Μην αφήσετε παιδιά να τρέξουν κοντά στη φώκια και να την αγγίξουν. Είναι επικίνδυνο, καθώς το ζώο θα ενοχληθεί και θα τρομάξει και υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να προσπαθήσει να δαγκώσει. Σκεφθείτε ότι το άσχημο τραύμα που έχει το ζώο (λείπει ολόκληρο κομμάτι από το πίσω του πτερύγιο) πιθανότατα προκλήθηκε από το δάγκωμα άλλου αρσενικού ζώου, άρα έχετε έτσι μια εικόνα για τη ζημιά που μπορούν να προκαλέσουν τα δόντια μιας ενήλικης φώκιας.

    - Μην αφήσετε κατοικίδια ζώα να το πλησιάσουν.

    - Διώξτε αδέσποτα ζώα μακριά του.

    - Ενημερώστε μας για τη θέση του.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 16 January 2016 - 13:32:27 UTC