Read the Latest International Press Articles Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-01-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για το ασφαλιστικό
  • [02] Προφυλακιστέος ο 40χρονος από το Βελβεντό που κατηγορείται για το φόνο της συζύγου του
  • [03] Αγγ. Μέρκελ: Και η πρόοδος στο κυπριακό προϋπόθεση για ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ
  • [04] Ανταλλαγή κρατουμένων ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν
  • [05] Βίντεο του ΕΚ με αναλυτική ατζέντα της ολομέλειας την προσεχή εβδομάδα
  • [06] Επιστολή Παπαδημούλη στον Πρόεδρο του ΕΚ κατά της άτυπης Ομάδας "Φίλοι της Μακεδονίας"
  • [07] Επιστολή Έ.Καϊλή και Ν.Ανδρουλάκη στον Πρόεδρο του ΕΚ κατά της ομάδας "Φίλοι της Μακεδονίας"
  • [08] Συνεχίζουμε αταλάντευτα τη μάχη για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, τονίζουν κύκλοι της κυβέρνησης
  • [09] Aπό το 2012 είχαν διαβιβαστεί στην Ελλάδα στοιχεία για φοροδιαφυγή αλλά δεν υπήρχε ανταπόκριση
  • [10] Επική ανατροπή και νίκη (79-75) του ΠΑΟΚ επί της ΑΕΚ
  • [11] Πήρε βαθμό ο Ατρόμητος στην Ξάνθη
  • [12] «Είμαστε καλή ομάδα και θα παλέψουμε για την τετράδα», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γουαναμέικερ
  • [13] Ήττα του Σιμιτσή 6-3 από τον Μπόντναρ
  • [14] Στα προημιτελικά η Eθνική γυναικών, 28-3 την Τουρκία
  • [15] Συμμετοχή στο ανθρωπιστικό πρόγραμμα των προσφύγων θα έχει η Ελλάδα

  • [01] Αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για το ασφαλιστικό

    «Το κοινωνικό κράτος που επαγγέλλεται ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ανύπαρκτο. Διότι δίχως ανάπτυξη κανένα κοινωνικό κράτος δεν μπορεί να παρέχει στους πολίτες ένα αποτελεσματικό δίκτυ προστασίας», αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΝΔ για το ασφαλιστικό.

    «Ο ΣΥΡΙΖΑ πολεμά την ανάπτυξη και τιμωρεί τους πολίτες χρεώνοντάς τους το τίμημα των ελλειμμάτων και της ύφεσης που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έφερε.Η διαχείριση της χώρας από το ΣΥΡΙΖΑ ήδη έχει κοστίσει 7% στο ΑΕΠ, ενώ η επίπτωση στο χρέος είναι 25% του ΑΕΠ.Αυτά προσπαθεί να τα αντισταθμίσει με μειώσεις κύριων και επικουρικών συντάξεων, μειώσεις μισθών και εξοντωτική αύξηση εισφορών» υπογραμμίζει η ΝΔ.

    «Αυτοί που γονάτισαν τον τόπο, αυτοί που δεν πρόλαβαν να απολύσουν 15.000 ανθρώπους και να εξαφανίσουν τις επικουρικές συντάξεις, με χοντρά ψέματα υπόσχονται σήμερα ευημερία στους πολίτες από ένα τηλεφωνικό κέντρο Siemens αξίας 120.000 ευρώ που έλαβαν ως δώρο. Αλλά κανείς σε αυτό τον τόπο δεν είναι χθεσινός», είναι το σχόλιο κυβερνητικών πηγών αναφορικά με την ανακοίνωση της ΝΔ για το ασφαλιστικό.

    [02] Προφυλακιστέος ο 40χρονος από το Βελβεντό που κατηγορείται για το φόνο της συζύγου του

    Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά από τρίωρη κατάθεση στον ανακριτή Κοζάνης ο 40χρονος από το Βελβεντό, ο οποίος κατηγορείται ότι σκότωσε την 37χρονη σύζυγό του. Μετά το πέρας της απολογίας εισαγγελέας και ανακριτής αποφάσισαν την προσωρινή κράτηση του 40χρονου.

    Κατά τη διάρκεια της πολύωρης απολογίας του ο κατηγορούμενος φέρεται να δήλωσε μετανιωμένος για την πράξη του, την οποία και ομολόγησε και ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια της συζύγου του.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος απολογούμενος, απέδωσε την ενέργεια στη συναισθηματική φόρτιση που τον κυρίευσε λόγω της απόφασης της συζύγου του να φύγει από το σπίτι και να πάρει τα τρία ανήλικα παιδιά τους μαζί της.

    «Το ερωτικό πάθος και η θολούρα με έφεραν στο σημείο να αφαιρέσω ανθρώπινη ζωή. Ήταν λάθος απόφαση να το αποκρύψω» - φέρεται να είπε - κατά την απολογία του ο 40χρονος.

    Ο συνήγορός του δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι από τα στοιχεία της δικογραφίας δεν προκύπτει καμία προμελέτη, σχεδιασμός, πρόθεση για διάπραξη τέτοιου απάνθρωπου αδικήματος και έκανε λόγο για ανθρωποκτονία εν βρασμώ ψυχής.

    [03] Αγγ. Μέρκελ: Και η πρόοδος στο κυπριακό προϋπόθεση για ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ

    Ανοιχτή ως προς την κατάληξή της παραμένει η διαδικασία ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση - και από τις δύο πλευρές, τόνισε η καγκελάριος της Γερμανίας 'Αγγελα Μέρκελ, εξηγώντας ότι δεν θεωρεί σκόπιμο να αναφέρεται σε ημερομηνίες. Δεν απέκλεισε ωστόσο το άνοιγμα νέων κεφαλαίων της ενταξιακής διαπραγμάτευσης, ενώ, αναφερόμενη στο Κυπριακό, δήλωσε ότι πρέπει τους επόμενους μήνες να σημειωθεί πρόοδος και ότι οι καλές σχέσεις της Τουρκίας με τα κράτη-μέλη της ΕΕ είναι υψίστης σημασίας.

    «Ελπίζω επίσης ότι θα καταφέρουμε τους επόμενους μήνες να σημειώσουμε πρόοδο σε ένα θέμα το οποίο μας βαραίνει πολύ σε αυτό το πλαίσιο: αυτό είναι το Κυπριακό, για το οποίο βεβαίως πρέπει να συζητήσουμε», συνέχισε η κυρία Μέρκελ και τόνισε ότι «καλές σχέσεις μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας είναι υψίστης σημασίας, ιδιαίτερα στην σημερινή παγκόσμια κατάσταση, ακόμη περισσότερο δε διότι είμαστε - τουλάχιστον η Γερμανία και η Τουρκία - μέλη του ΝΑΤΟ και έχουμε και εδώ να αντιμετωπίσουμε κοινές προκλήσεις».

    Διαβάστε επίσης:

    Άιντε και Αναστασιάδης χαμηλώνουν τις προσδοκίες για το Κυπριακό

    [04] Ανταλλαγή κρατουμένων ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν

    Ο ιρανοαμερικανός δημοσιογράφος της εφημερίδας Washington Post Τζέισον Ρεζαϊάν, ο ιρανοαμερικανός χριστιανός πάστορας Σαΐντ Αμπεντινί και ο πρώην πεζοναύτης των ΗΠΑ Αμίρ Χεκμάτ είναι οι τρεις από τους τέσσερις Ιρανούς που φέρουν διπλή υπηκοότητα και αφέθηκαν σήμερα ελεύθεροι από την Τεχεράνη στο πλαίσιο μιας ανταλλαγής κρατουμένων, μετέδωσε πριν από λίγο το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars, το οποίο πρόσκειται στους κύκλους των συντηρητικών.

    Το πρακτορείο ειδήσεων δεν κατονόμασε τον τέταρτο που αφέθηκε ελεύθερος.

    Λίγο νωρίτερα, ο εισαγγελέας της Τεχεράνης, Αμπάς Τζαφαρί Ντολαταμπαντί, είχε ανακοινώσει την απελευθέρωση "τεσσάρων Ιρανών κρατούμενων με διπλή υπηκοότητα", στο πλαίσιο ανταλλαγής κρατουμένων με τις ΗΠΑ.

    Ωστόσο ο εισαγγελέας δεν είχε δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματά τους.

    Παράλληλα η υπηρεσία στην αγγλική γλώσσα του επίσημου πρακτορείου ειδήσεων του Ιράν IRNA μετέδωσε ότι οι ΗΠΑ θα αφήσουν ελεύθερους 7 Ιρανούς πολίτες που βρίσκονται σήμερα στη φυλακή στις ΗΠΑ βάσει των όρων της συμφωνίας αυτής ανταλλαγής κρατουμένων με το Ιράν.

    [05] Βίντεο του ΕΚ με αναλυτική ατζέντα της ολομέλειας την προσεχή εβδομάδα

    [06] Επιστολή Παπαδημούλη στον Πρόεδρο του ΕΚ κατά της άτυπης Ομάδας "Φίλοι της Μακεδονίας"

    Ο Αντιπρόεδρος του ΕυρωπαΪκού Κοινοβουλίου και Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης έστειλε σήμερα στον Πρόεδρο του ΕΚ, Μάρτιν Σουλτς, επιστολή με την οποία τονίζει την αντίθεσή του καθώς και όλης της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, στην προκλητική πρωτοβουλία της Κροάτισσας Ευρωβουλευτού του ΕΛΚ, Μαριάνα Πέτιρ, που επιδιώκει τη δημιουργία ομάδας φιλίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με το όνομα «Φίλοι της Μακεδονίας», υπενθυμίζοντας την επίσημη ονομασία της FYROM και τις αποφάσεις του ΟΗΕ.

    Παράλληλα, οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με δήλωσή τους αναφέρουν: "Καταδικάζουμε απερίφραστα την προσπάθεια της Ευρωβουλευτού του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος από την Κροατία Μαριάνα Πέτιρ να δημιουργήσει άτυπη ομάδα Ευρωβουλευτών με τον τίτλο «Φίλοι της Μακεδονίας», εντός του Ευρωκοινοβουλίου. Η ενέργεια αυτή παραβιάζει τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΟΗΕ σχετικά με την επίσημη ονομασία της χώρας αυτής, ως πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, όπως έχει αρχικά εκφραστεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ τον Απρίλιο του 1993 και υποσκάπτει ουσιαστικά τις τρέχουσες διαπραγματεύσεις για την ονομασία στα πλαίσια του ΟΗΕ και τις πρόσφατες προσπάθειες για την συμφωνία μέτρων οικοδόμησης αμοιβαίας εμπιστοσύνης που πρότεινε η Ελλάδα.

    Για αυτό το λόγο ζητάμε από το Ευρωπαικό Κοινοβούλιο το οποίο δεν αποδέχεται ούτε χρησιμοποιεί αυτή την ονομασία και από τον Πρόεδρό του να αποστασιοποιηθεί αυτής της πρωτοβουλίας και να προστατέψει τον θεσμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Όποιες προσπάθειες πρέπει να επικεντρωθούν σε πρωτοβουλίες επιτάχυνσης των αναγκαίων και σημαντικών μεταρρυθμίσεων στην χώρα όπως επανειλημμένα έχουν υπογραμμιστεί από θεσμικά όργανα της ΕΕ, με σεβασμό στις αποφάσεις του ΟΗΕ και της ΕΕ.

    Δημήτρης Παπαδημούλης Στέλιος Κούλογλου Κοσταντίνκα Κούνεβα Κώστας Χρυσόγονος

    [07] Επιστολή Έ.Καϊλή και Ν.Ανδρουλάκη στον Πρόεδρο του ΕΚ κατά της ομάδας "Φίλοι της Μακεδονίας"

    Επιστολή των Ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ Έυας Καϊλή και Νίκου Ανδρουλάκη στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με την πρωτοβουλία της Ευρωβουλευτού από την Κροατία, Marijana Petir, να δημιουργήσει ανεπίσημης ομάδα φιλίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με το όνομα "Φίλοι της "Μακεδονίας" . Άμεση ήταν η αντίδραση των Ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ στην δημιουργία ανεπίσημης Ομάδας Φιλίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με το όνομα "Φίλοι της "Μακεδονίας". Με επιστολή τους, οι Ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ, επισήμαναν την πάγια στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να αναφέρεται στα Σκόπια με τον όνομα "πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας" (πΓΔΜ), την προσωρινή ονομασία με την οποία έγινε δεκτή στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών το 1993 κατόπιν σχετικής σύστασης του Συμβουλίου Ασφαλείας. Σημειώνουν τέλος τέτοιες κινήσεις στέλνουν λάθος μήνυμα, ειδικά όταν γίνονται από Ευρωπαίους αξιωματούχους , υπενθυμίζοντας ότι οι κανόνες πρέπει να ισχύουν για όλους.

    [08] Συνεχίζουμε αταλάντευτα τη μάχη για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, τονίζουν κύκλοι της κυβέρνησης

    «H κυβέρνηση ενισχύει με τα πλέον σύγχρονα τεχνικά και νομικά μέσα την πολιτική βούλησή της για αποτελεσματική καταπολέμηση της φοροδιαφυγής», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές και υπογραμμίζουν ότι η κυβέρνηση θα πολεμήσει αταλάντευτα την φοροδιαφυγή μέχρι να αποκατασταθεί το αίσθημα δικαιοσύνης σε αυτόν τόπο.

    Με αφορμή την υπογραφή συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας στα θέματα που άπτονται της φορολογίας και της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής , κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν ότι «ήδη τα πρώτα αποτελέσματα επιτυγχάνονται με την επιβολή προστίμων - ακόμα και σε πρόσωπα που απολάμβαναν πολύ ισχυρής προστασίας, όπως ο κ. Παπασταύρου - και την εισροή χρημάτων στα δημόσια ταμεία».

    Ταυτόχρονα υπενθυμίζουν ότι την άνοιξη του 2015 ξεκίνησε η συνεργασία της κυβέρνησης με το Υπουργείο Οικονομικών της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας και τον σοσιαλδημοκράτη υπουργό, Νόρμπερτ Βάλτερ Μπόργιανς, με σκοπό να υποστηριχθεί η ελληνική κυβέρνηση στην προσπάθειά της για πάταξη της φοροαποφυγής, της φοροδιαφυγής και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

    Σε συνέχεια της παραλαβής των στοιχείων αυτών οι φορολογικές αρχές έκαναν έφοδο στο υποκατάστημα της ελβετικής τράπεζας UBS στην Αθήνα και συνέλεξαν επιπλέον στοιχεία, πολύτιμα για τη διασταύρωση των πληροφοριών και ήδη οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές έχουν καλέσει μια σειρά από ελεγχόμενους να δώσουν εξηγήσεις, ενώ οι σχετικές έρευνες συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς, σημειώνει η κυβέρνηση.

    [09] Aπό το 2012 είχαν διαβιβαστεί στην Ελλάδα στοιχεία για φοροδιαφυγή αλλά δεν υπήρχε ανταπόκριση

    Διάρκειας μιας ώρας περίπου ήταν η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον υπουργό Οικονομικών της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας, Νόρμπερτ Βάλτερ Μπόργιανς που έχει παραδώσει στις ελληνικές αρχές λίστα με τραπεζικά δεδομένα καταθετών.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο υπουργός Οικονομικών της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας, Νόρμπερτ Βάλτερ Μπόργιανς είπε στον πρωθυπουργό ότι από το 2012 είχαν διαβιβάσει στην Ελλάδα στοιχεία που θα βοηθούσαν στην πάταξη της φοροδιαφυγής,αλλά δεν υπήρξε κάποια ανταπόκριση.

    «Οι προηγούμενες κυβερνήσεις όχι μόνο δεν είχαν την πολιτική βούληση αλλά στενοί συνεργάτες τους βρίσκονταν μέσα στις επίμαχες λίστες», σχολίασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε ότι «μόλις χθες επιβλήθηκε πρόστιμο 3,3 εκατομμυρίων ευρώ στον κ. Παπασταύρου, συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού. Γνωρίζουμε τις τεχνικές δυσκολίες για την ανεύρεση μαύρου χρήματος πίσω από off shore εταιρείες. Αλλά η πολιτική μας βούληση είναι ξεκάθαρη και πιστεύω ότι με την υποστήριξή σας θα έχουμε γρήγορα αποτελέσματα», ανέφερε κατά πληροφορίες ο πρωθυπουργός.

    «Πολλοί έχουν χάσει τον ύπνο τους με την προσπάθεια της κυβέρνησης για την πάταξη της φοροδιαφυγής» κατέληξεο Αλέξης Τσίπρας.

    Διαβάστε επίσης:

    Συνεχίζουμε αταλάντευτατη μάχη για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, τονίζουν κύκλοι της κυβέρνησης

    [10] Επική ανατροπή και νίκη (79-75) του ΠΑΟΚ επί της ΑΕΚ

    Με τρίποντο του Χάτσερ στα 12,2''ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε αίσια μία αντεπίθεση διαρκείας, επέστρεψε από το -22 και επικράτησε με 79-75 της ΑΕΚ, στο ντέρμπι των «δικεφάλων» στην Πυλαία, για την 14η αγωνιστική της Α1 ανδρών. Κορυφαίοι για τον «Δικέφαλο του Βορρά» ήταν οι Κώστας Βασιλειάδης (19 π., 8 ριμπ), Ουίλιαμ Χάτσερ (19 π., 5 ασ., 2 κλ), ενώ καταλυτική ήταν και η συμβολή των Βαγγέλη Μαργαρίτη (13 π., 4 ριμπ., 3 κλ), Ούρος Ντούβνιακ (11π., 4 ριμπ., 1 ασ., 1 κλ). Πρώτος σκόρερ για την ΑΕΚ, με 15 πόντους (όλους στο πρώτο ημίχρονο), ήταν ο Ντούσαν Σάκοτα. Αυτή ήταν η 8η νίκη της ομάδας της Θεσσαλονίκης, που αύξησε σε 22 τους βαθμούς της, 2 λιγότερους από την ΑΕΚ που μετρά 10 νίκες - 4 ήττες.

    Τα δεκάλεπτα: 13-25, 33-46, 59-60, 79-75

    [11] Πήρε βαθμό ο Ατρόμητος στην Ξάνθη

    Το αποτέλεσμα που δεν «βόλεψε» καμία από τις δύο ομάδες ήταν αυτό που «σφράγισε» τις προσπάθειες των παικτών της Ξάνθης και του Ατρόμητου στα Πηγάδια. Οι δύο αντίπαλοι αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2, στην αναμέτρηση με την οποία άνοιξε η «αυλαία» της 18ης αγωνιστικής της Super League, με τους Περιστεριώτες να προηγούνται δύο φορές (34΄ Ούμπιντες, 59΄ Λαζαρίδης) και τους γηπεδούχους να απαντούν ισάριθμες (57΄ Καπετάνος, 74΄ Νιέτο).

    Με κορυφαίο τον Κυριακίδη, ο Παναιτωλικός των 10 παικτών από το 40ό λεπτό (αποβολή Κουτρομάνου) απέσπασε «λευκή» ισοπαλία στην Κομοτηνή από τον Πανθρακικό (0-0).

    [12] «Είμαστε καλή ομάδα και θα παλέψουμε για την τετράδα», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γουαναμέικερ

    Χωρίς διάθεση για... πανηγυρισμούς, αλλά με ανεβασμένο ηθικό και προσήλωση στο στόχο ενόψει της συνέχειας στο «Top-16» της Euroleague, εμφανίστηκε στις δηλώσεις του στο Αθηναϊκό ? Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ ? ΜΠΕ) ο πλέι μέικερ της Μπάμπεργκ, Μπραντ Γουαναμεϊκερ.

    Ο Αμερικανός φρόντισε να δώσει τα απαραίτητα εύσημα στους συμπαίκτες του για την μεγάλη εμφάνιση και τη νίκη επί του Ολυμπιακού, στο ΣΕΦ, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του 6ου ομίλου.

    [13] Ήττα του Σιμιτσή 6-3 από τον Μπόντναρ

    ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

    Την ήττα με 6-3 από τον Ουκρανό Μπόγκνταν Μπόντναρ γνώρισε ο Γιώργος Σιμιτσής στη φάση των «16» του Ευρωπαϊκού Προολυμπιακού Πρωταθλήματος ταεκβοντό, που άνοιξε αυλαία στην Κωνσταντινούπολη.

    Ο Έλληνας πρωταθλητής βρέθηκε στην πρώτη περίοδο να χάνει με 3-0, μείωσε στην δεύτερη σε 3-1, όμως στην προσπάθειά του να ανατρέψει το εις βάρος του σκηνικό άνοιξε το παιχνίδι του με αποτέλεσμα να ηττηθεί με 6-3.

    [14] Στα προημιτελικά η Eθνική γυναικών, 28-3 την Τουρκία

    ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΣΑΤ

    Εύκολα όπως αναμενόταν νίκησε η εθνική μας ομάδα πόλο των γυναικών την αντίστοιχη της Τουρκίας με 28?3 για την 4η αγωνιστική του πρώτου ομίλου του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που διεξάγεται στο Βελιγράδι και πήρε και τυπικά την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Το παιχνίδι δεν αντέχει σε ιδιαίτερη κριτική, με την διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στην Ελλάδα και την «πρωτάρα» σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα Τουρκία να είναι τεράστια.

    Η ελληνική ομάδα μπήκε με αρκετή διάθεση στο παιχνίδι και με πρώτα «βιολιά» τις Τσουκαλά και Ασημάκη έκλεισε το πρώτο οκτάλεπτο προηγούμενη με 6?0. Στον ίδιο ρυθμό κινήθηκε και η δεύτερη περίοδος, με το αξιοσημείωτο να είναι το γκολ που σημείωσε η Τουρκία, που ήταν και το δεύτερό της στη διοργάνωση. Το ημίχρονο βρήκε την ελληνική ομάδα να προηγείται 13?1, η οποία συνέχισε στον ίδιο ρυθμό. Το τρίτο οκτάλεπτο έληξε 7?1 και εκτόξευσε τη διαφορά στο 20?2. Με επιμέρους σκορ και στην 4η περίοδο 8?1 γράφτηκε το τελικό 28?3 για την ελληνική ομάδα.

    Πρώτη σκόρερ για την εθνική μας ομάδα ήταν η Αλεξάνδρα Ασημάκη που πέτυχε 6 γκολ, ενώ οι Αντιγόνη Ρουμπέση, Χριστίνα Τσουκαλά και Eλευθερία Πλευρίτου πρόσθεσαν από 4.

    Επόμενος αντίπαλος της Εθνικής μας ομάδας τώρα η Ολλανδία, τη Δευτέρα 18/1 στις 16.45 (Ώρα Ελλάδος). Ωστόσο το μυαλό βρίσκεται και στο χιαστί παιχνίδι που θα γίνει την Τετάρτη 20/1 και θα κρίνει την είσοδο στα ημιτελικά.

    Τα οκτάλεπτα: 6?0, 7?1, 7?1, 8?1.

    Ελλάδα: Ελένη Κούβδου (τερματοφύλακας), Χριστίνα Τσουκαλά 4, Ιωάννα Χυδηριώτη 1, Βασιλική Διαμαντοπούλου, Μαργαρίτα Πλευρίτου 1, Άλκηστη Αβραμίδου 2, Αλεξάνδρα Ασημάκη 6, Αντιγόνη Ρουμπέση 4, Χριστίνα Κώτσια 1, Φιλιώ Μανωλιουδάκη 3, Ελευθερία Πλευρίτου 4, Ελένη Ξενάκη 2, Χρυσούλα Διαμαντοπούλου (τερματοφύλακας)

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 1ου ΟΜΙΛΟΥ

    1. ΟΛΛΑΝΔΙΑ (3 Αγ.) 9

    2. ΡΩΣΙΑ (3 Αγ.) 9

    3. ΟΥΓΓΑΡΙΑ (4 Αγ.) 9

    4. ΕΛΛΑΔΑ (4 Αγ.) 6

    5. ΤΟΥΡΚΙΑ (4 Αγ.) 0

    6. ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (4 Αγ.) 0

    ΣΑΚΗ ΚΕΧΑΓΙΑΣ (Ομοσπονδιακός Προπονητής)

    «Πάντα έχεις να πεις κάτι για ένα παιχνίδι, αλλά δεν έχεις να πεις πάρα πολλά για ένα παιχνίδι που κερδίζεις με μια τέτοια διαφορά γκολ, γιατί οι ομάδες έχουν διαφορά δυναμικότητας εκ των πραγμάτων. Εμείς έχουμε μπροστά κάποια παιχνίδια για να προετοιμαστούμε, που το βασικό για εμάς είναι το χιαστί παιχνίδι. Το βασικό είναι να έχεις αντίδραση τη στιγμή που πρέπει και το βασικότερο απ? όλα είναι το χιαστί παιχνίδι, αλλά από εκεί και πέρα είναι ένα παιχνίδι με την Ολλανδία, ένα παιχνίδι Ευρωπαϊκού, όπου πάντα όλα τα παιχνίδια είναι σημαντικά. Θα δοκιμάσουμε να κάνουμε αυτά που κάνουμε καλά και ακόμα καλύτερα και μετά θα στοχεύσουμε το επόμενο παιχνίδι».

    ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΑΔΗΜΑΚΗ

    «Εμείς αρχικά ήρθαμε με στόχο να κερδίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα παιχνίδια και να έχουμε ένα πιο βατό χιαστί, γιατί αν παίρναμε μια καλύτερη κατάταξη στον όμιλο θα το είχαμε. Δεν τα καταφέραμε, πραγματοποιήσαμε κακές εμφανίσεις, η τελευταία μας εμφάνιση με τη Ρωσία ήταν δραματική. Από εκεί και πέρα ξέρουμε ότι σ? ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το παιχνίδι που μετράει είναι το χιαστί. Οι πιθανοί αντίπαλοι είναι οι Ιταλία και Ισπανία. Σίγουρα η ομάδα πρέπει να κάνει την υπέρβαση για να μπορέσει να ξεπεράσει και το ψυχολογικό κομμάτι της πολύ βαριάς ήττας από τη Ρωσία. Θα δοκιμαστούμε όλοι πιστεύω σ? αυτό, θα δείξουμε τι μπορούμε να κάνουμε. Πιστεύω ότι η ομάδα μου μπορεί ν? αντιδράσει και τελικά η έκβαση σ? αυτό το Ευρωπαϊκό να είναι μια καλή έκβαση, αλλά σίγουρα χρειάζεται την υπέρβαση απ? όλους μας και εμείς γι? αυτό θα προσπαθήσουμε. Η υπέρβαση πρέπει κυρίως να γίνει στον ψυχολογικό τομέα, ξέρουμε ότι η γυναικεία ψυχολογία είναι πάρα πολύ ευαίσθητη και ξέρουμε πως μια νίκη μπορεί να σε πάει και στην κορυφή μετά. Ακόμα και μετά από την πορεία που έχουμε κάνει μέχρι τώρα. Οπότε εμείς ελπίζουμε σ? αυτή τη νίκη κι όχι απλά ελπίζουμε, αλλά θα προσπαθήσουμε να την πάρουμε. Το παιχνίδι με την Ολλανδία δεν έχει κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον, γιατί θα είμαστε τέταρτοι στον όμιλο ούτως ή άλλως, άρα προσανατολιζόμαστε στο χιαστί που θα είναι με έναν από τους δυο αυτούς αντιπάλους».

    [15] Συμμετοχή στο ανθρωπιστικό πρόγραμμα των προσφύγων θα έχει η Ελλάδα

    ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

    Μέρος στο πρόγραμμα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ταεκβοντό (WTF) με την επωνυμία Taekwondo Humanitarian Foundation και αφορά στους πρόσφυγες, θα λάβει η Ελλάδα. Με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ταεκβοντό (ΕΤU), τη συνεργασία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ταεκβοντό (ΕΛΟΤ) και τη συμβολή της WTF, το Παγκόσμιο Ανθρωπιστικό Κίνημα Ταεκβοντό θα εφαρμοστεί και στους καταυλισμούς των προσφύγων που εδρεύουν προσωρινά στη χώρα μας.

    O πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ταεκβοντό, Θανάσης Πραγαλός, μαζί με τον ομόλογό του της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, Δρ. Τσο, επισκέφθηκαν τον καταυλισμό των προσφύγων στην πόλη Κίλις που βρίσκεται στα σύνορα της Τουρκίας με την Συρία. Στον πλήρως εξοπλισμένο (σε όλα τα επίπεδα) καταυλισμό, που μοιάζει περισσότερο με μια μικρή πόλη, εδρεύουν προσωρινά περισσότερα από 25.000 άτομα.

    «Είχα ακούσει για τις επισκέψεις του Δρ. Τσο στους καταυλισμούς, όμως είναι τελείως διαφορετικό όταν βλέπεις αυτούς τους ανθρώπους από κοντά. Ένοιωσα ρίγος βλέποντας τόσα παιδιά, ηλικίας τα περισσότερα έως 15 ετών, να βρίσκονται σε έναν καταυλισμό, ο οποίος έμοιαζε με μια μικρή πολιτεία, αφού διαθέτει ιατρούς, σχολείο και όλα όσα χρειάζονται για τον εξοπλισμό ενός καταυλισμού. Τα παιδιά μαθαίνουν τούρκικα και αγγλικά, μαθαίνουν καθημερινά και για δύο ώρες ταεκβοντό και γενικά προσπαθούν να γεμίσουν τις μέρες τους.Το συναίσθημα ήταν έντονο. Ένοιωσα ρίγος για να μην πω πως σοκαρίστηκα βλέποντας όλα όσα συνέβαιναν εκεί. Στόχος μας είναι να στηρίξουμε την κατάσταση. Τα ορφανά παιδιά και όχι μόνο. Τους μοιράσαμε φόρμες, παπούτσια, παίξαμε μαζί τους και γενικά προσπαθήσαμε να τα πλησιάσουμε θέλοντας να τους δείξουμε ότι είμαστε κοντά τους», είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ταεκβοντό, Θανάσης Πραγαλός.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 16 January 2016 - 17:32:29 UTC