Browse through our Interesting Nodes of Diplomatic Missions in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-01-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Η κυβέρνηση εφαρμόζει τη συμφωνία με προτεραιότητα την προστασία των αδυνάμων»
  • [02] Στο Βερολίνο αύριο ο Προκόπης Παυλόπουλος
  • [03] Αύριο η έκτακτη γενική συνέλευση της Εθνικής Τράπεζας για την πώληση της Finasbank
  • [04] Ανοιχτά σήμερα τα εμπορικά καταστήματα
  • [05] Προβλήματα από τους ισχυρούς ανέμους στην Αττική
  • [06] Επίθεση με μολότοφ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη
  • [07] Τροχαίο θανατηφόρο δυστύχημα με εγκατάλειψη στον Κολωνό
  • [08] Συνάντηση Κατρούγκαλου αύριο με ελεύθερους επαγγελματίες για το θέμα των εισφορών τους
  • [09] Μαχητές του Ισλαμικού Κράτους σκότωσαν δεκάδες ανθρώπους στη συριακή πόλη Ντέιρ αλ-Ζορ
  • [10] Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 13 νεκροί από επίθεση αυτοκτονίας στην πόλη Τζαλαλαμπάντ
  • [11] Χ. Ροχανί: Η πυρηνική συμφωνία είναι μια "χρυσή σελίδα" στην ιστορία της χώρας
  • [12] Εντολή Ομπάμα για άρση κυρώσεων που συνδέονται με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν
  • [13] Βίντεο του ΕΚ με αναλυτική ατζέντα της ολομέλειας την προσεχή εβδομάδα
  • [14] Γραμματικάκης: Ανάγκη να αποδεσμευτεί άμεσα η χρηματοδότηση για Erasmus+
  • [15] «Πολλοί έχουν χάσει τον ύπνο τους με την προσπάθεια της κυβέρνησης για την πάταξη της φοροδιαφυγής»
  • [16] Ένοπλη ληστεία χρηματαποστολής έξω από σούπερ μάρκετ στη Φιλοθέη
  • [17] Παραμένουν τα προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες

  • [01] «Η κυβέρνηση εφαρμόζει τη συμφωνία με προτεραιότητα την προστασία των αδυνάμων»

    Τη βεβαιότητα ότι δεν θα καθυστερήσει η ολοκλήρωση της αξιολόγησης, εκφράζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αυγή της Κυριακής» ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς.

    «Η Ελλάδα έχει τηρήσει τις δεσμεύσεις της. Η κυβέρνηση εφαρμόζει τη συμφωνία με απόλυτη προτεραιότητα την προστασία των αδυνάμων», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Παππάς, τονίζοντας ότι όποιος θελήσει να παίξει παιχνίδι καθυστερήσεων θα βρεθεί σε δυσχερή θέση.

    Παράλληλα, ο υπουργός Επικρατείας υπενθυμίζει ότι η κυβέρνηση είναι απολυτα συμβατή με τις προεκλογικές της δεσμεύσεις: «Έχουμε προχωρήσει στη νομοθεσία για την προστασία των πολύ φτωχών, για την ομαλή λειτουργία νοικοκυριών και επιχειρήσεων των μεσοστρωμάτων και για την αποτροπή μείωσης συντάξεων», τονίζει.

    Εξάλλου, εκτιμά ότι στην Ευρώπη υπάρχει «πολύ καλύτερο κλίμα» για τη χώρα και η συνειδητοποίηση ότι «το να ξαναμπεί η Ευρώπη σε μια κρίση δεν είναι προς το συμφέρον κανενός». Άλλωστε, ο κ. Παππάς επισημαίνει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός έχουν δείξει ότι μπορούν με τις πρωτοβουλίες τους να επηρεάζουν και να πυροδοτούν εξελίξεις σε επίπεδο Ευρώπης».

    [02] Στο Βερολίνο αύριο ο Προκόπης Παυλόπουλος

    Στο Βερολίνο μεταβαίνει αύριο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος μετά από πρόσκληση του Γερμανού ομολόγου του Χοακίμ Γκάουκ.Κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσκεψής του ο κ.Παυλόπουλος θα συναντηθεί με τον κ.Γκάουκ και την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ.

    Σύμφωνα με δήλωση του Γερμανού κυβερνητικού εκπροσώπου στην ημερήσια διάταξη της συνάντησης Παυλόπουλου-Μέρκελ θα βρίσκονται η προσφυγική κρίση ,"η οποία επιβαρύνει ιδιαίτερα την Ελλάδα και την Γερμανία "και η πορεία των μεταρρυθμίσεων στο πλαίσιο του τρίτου προγράμματος βοήθειας.

    Ο κ.Παυλόπουλος στη συνέχεια θα μεταβεί στην Φρανκφούρτη όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι.

    [03] Αύριο η έκτακτη γενική συνέλευση της Εθνικής Τράπεζας για την πώληση της Finasbank

    Με θέμα την έγκριση της συμφωνίας πώλησης της θυγατρικής της τράπεζας στην Τουρκία, της Finansbank, πραγματοποιείται αύριο η έκτακτη γενική συνέλευση της Εθνικής Τράπεζας

    Όπως έχει επισημάνει ο Λεωνίδας Φραγκιαδάκης, διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας «έπειτα από σχεδόν 10 χρόνια επιτυχούς παρουσίας στην Τουρκία, η ΕΤΕ αποεπενδύει από τη Finansbank ώστε να πραγματοποιήσει τη δέσμευσή της προς τους μετόχους της και τις ευρωπαϊκές αρχές», επισημαίνοντας ότι «με την ολοκλήρωση της συναλλαγής αυτής, η ΕΤΕ θα είναι η ισχυρότερη τράπεζα στην ελληνική τραπεζική αγορά από πλευράς κεφαλαίων και ρευστότητας και στόχος της Εθνικής Τράπεζας είναι να κατευθύνει, από νέα βάση, τους πόρους της προς την ανάταση της οικονομικής δραστηριότητας στην Ελλάδα».

    Σύμφωνα με πηγές της Εθνικής Τράπεζας, η ολοκλήρωση της συμφωνίας σε τιμή που κινείται στο επίπεδο της λογιστικής αξίας της τράπεζας (book value) είναι απολύτως ικανοποιητική βάσει και της αρχικής στοχοθεσίας της Τράπεζας, καθώς προσφέρει σημαντική ρευστότητα ύψους 3,5 δισ. ευρώ, η οποία θα διοχετευθεί προς τη χρηματοδότηση ελληνικών επιχειρήσεων και νοικοκυριών και θωρακίζει τη φερεγγυότητα και την κεφαλαιακή επάρκεια της ΕΤΕ

    Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής η ΕΤΕ θα μπορέσει να:

    - Προχωρήσει με την αποπληρωμή του μεγαλύτερου μέρους των CoCos ύψους 2 δισ. ευρώ, κίνηση που θα αποφέρει ωφέλειες ύψους περίπου 150 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση.

    - Δρομολογήσει την αποπληρωμή «ακριβών» Pillar 2 bonds (μη καλυμμένες ομολογίες που φέρουν την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου) και να αποδεσμευτεί σταδιακά από τον ELA, γεγονός που θα εξασφαλίσει σημαντική ευελιξία και ενισχυμένη κερδοφορία για την ΕΤΕ (περίπου 100 εκατ. ευρώ άμεσο όφελος σε ετήσια βάση).

    - Αποπληρώσει σημαντικό ποσοστό των κρατικών ενισχύσεων που έχει λάβει το τελευταίο διάστημα, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευση της διοίκησης στο κατατεθειμένο και εγκεκριμένο capital plan.

    - Βελτιώσει τους βασικούς χρηματοοικονομικούς της δείκτες.

    [04] Ανοιχτά σήμερα τα εμπορικά καταστήματα

    Ανοιχτά είναι σήμερατα εμπορικά καταστήματα, πρώτη Κυριακή μετά την έναρξη των εκπτώσεων, με προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας από τις 11το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, ενώ τα πολυκαταστήματα θα είναι ανοιχτά έως τις 8 το βράδυ. Ωστόσο, σε ανακοίνωσή τους οι εμπορικοί σύλλογοι επισημαίνουν ότι η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων είναι προαιρετική και όχι υποχρεωτική την πρώτη Κυριακή της χειμερινής εκπτωτικής περιόδου.

    Αναφορικά με τη διενέργεια των χειμερινών εκπτώσεων, που ξεκίνησαν στις 11 Ιανουαρίου και θα διαρκέσουν μέχρι και τις 29 Φεβρουαρίου, οι εμπορικοί σύλλογοι συνιστούν στις εμπορικές επιχειρήσεις να έχουν κατά νου ότι είναι υποχρεωτική η αναγραφή διπλής τιμής (δηλαδή της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση), ενώ αντίθετα είναι προαιρετική η αναγραφή του ποσοστού της έκπτωσης.

    [05] Προβλήματα από τους ισχυρούς ανέμους στην Αττική

    Αρκετά προβλήματα δημιούργησε στην Αττική η κακοκαιρία και κυρίως οι ισχυροί άνεμοι, απο χτες μέχρι σήμερα το πρωί.

    Στο κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής, έγιναν συνολοκά 164 κλήσεις για πινακίδες και άλλα αντικείμενα που έπεσαν στους δρόμους καθώς και για κοπές δένδρων.

    Τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται στα Βόρεια Προάστια και ειδικότερα στο Μαρούσι, στο Χαλάνδρι, την Κηφισιά και τη Νέα Ερυθραία.

    [06] Επίθεση με μολότοφ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη

    Επίθεση με βόμβες μολότοφ πραγματοποίησε ομάδα κουκουλοφόρων, χτες αργά το βράδυ, στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στην οδό Χαριλάου Τρικούπη 50.

    Όπως έγινε γνωστό απο την Αστυνομία, πέντε άτομα, που εμφανίστηκαν ξαφνικά, πέταξαν πέντε βόμβες μολότοφ εναντίον των γραφείων και διέφυγαν τρέχοντας.

    Απο τις φωτιές προκλήθηκαν ελαφρές ζημιές στην πρόσοψη του κτιρίου.Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμία σύλληψη.

    [07] Τροχαίο θανατηφόρο δυστύχημα με εγκατάλειψη στον Κολωνό

    Έρευνες για την σύλληψη οδηγού, που προκάλεσε θανατηφόρο δυστύχημα και εγκατέλειψε το θύμα του, διενεργεί η Τροχαία Αθηνών.

    Το δυστύχημα, σύμφωνα με την Τροχαία, έγινε χτες το μεσημέρι, στην οδό Κωνσταντινουπόλεως στον Κολωνό, όταν ΙΧ αυτοκίνητο, που κινούνταν απο την Ιερά Οδό προς την οδό Ανδρομάχης, έκανε ξαφνικό ελιγμό προς τα δεξιά, παρασύροντας μοτοσικλέτα, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο 53χρονος οδηγός της.

    Ο οδηγός του ΙΧ στη συνέχεια ανέπτυξε ταχύτητα και εξαφανίστηκε.

    [08] Συνάντηση Κατρούγκαλου αύριο με ελεύθερους επαγγελματίες για το θέμα των εισφορών τους

    Ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος θα συναντηθεί αύριο με τους εκπροσώπους των ελεύθερων επαγγελματιών με αντικείμενο το θέμα των εισφορών τους.

    Όπως δήλωσε ο κ.Κατρούγκαλος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, από το Παρίσι,οι εισφορές δεν πρόκειται να έχουν «δημευτικό αποτέλεσμα».

    Ανέφερε ότι «οι ίδιοι είχαν αποδεχθεί να συμμετέχουν με εκπροσώπους τους σε επιτροπή που συγκροτήσαμε. Και απ' ότι έχω αντιληφθεί δεν έχουν αντίρρηση σε αυτό που είναι η ουσία της μεταρρύθμισης, δηλαδή να υπολογίζονται οι εισφορές στη βάση του πραγματικού και όχι του εικονικού εισοδήματος. Μέχρι τώρα ούτε οι δικηγόροι, ούτε οι μηχανικοί, ούτε οι γιατροί υπολόγιζαν τις εισφορές τους στη βάση του πραγματικού εισοδήματος».

    Ο υπουργός πρόσθεσε ότι « δεν θα πρέπει η επιβάρυνση να φθάνει σε σημείο που να έχει δημευτικό αποτέλεσμα. Και αυτό είναι που θα συζητήσουμε τη Δεύτερα. Δηλαδή, πως η εφαρμογή ενός δίκαιου κανόνα, που λέει ότι αυτό που ισχύει για τους μισθωτούς θα πρέπει να ισχύει και για τους ελεύθερους επαγγελματίες, δεν θα φθάσει σε σημείο που να έχει δυσβάσταχτα αποτελέσματα».

    Ο κ.Κατρούγκαλος εξέφρασε την πεποίθηση ότι έπεισε τους ομολόγους του για την ορθότητα του νομοσχεδίου του για το ασφαλιστικό και ότι εξασφάλισε την υποστήριξή τους.

    «Εισπράξαμε,επισήμανε,μια πολύ θετική υποδοχή, τόσο στο πλαίσιο γενικότερα της συνέλευσης του ΟΟΣΑ όσο και στις διμερείς επαφές με τους ομολόγους μου, τις δύο Γαλλίδες, τη Γερμανίδα και τον Πορτογάλο».

    «Αντιλαμβάνονται τόνισε τη σοβαρότητα της προσπάθειάς μας και αποδέχονται ότι μια μεταρρύθμιση εν καιρώ κρίσης, πρέπει να έχει στοιχεία κοινωνικής δικαιοσύνης, να βοηθάει δηλαδή περισσότερο τους πιο αδύναμους.Επίσης,αντιλαμβάνονται ότι στην ειδική περίπτωση της Ελλάδας με το πολυκερματισμένο και το πελατειακό ασφαλιστικό σύστημα είναι σημαντικό να έχουμε κανόνες ισότητας και εναρμόνισης. Γι' αυτό το λόγο υπήρξε μια γενική υποστήριξη του σχεδίου μας, ακόμα και στην ειδική αυτή πλευρά, του να μην έχουμε νέες μειώσεις στις συντάξεις, που έχουν μειωθεί κατά 40 %, αλλά να φθάσουμε στην κάλυψη που μας απομένει για τη μείωση του κόστους, με την αύξηση των εισφορών» υπογράμμισε.

    [09] Μαχητές του Ισλαμικού Κράτους σκότωσαν δεκάδες ανθρώπους στη συριακή πόλη Ντέιρ αλ-Ζορ

    Οι δυνάμεις του συριακού στρατού απώθησαν από τη συνοικία αλ Μπεγκαϊλίγια τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) οι οποίοι σκότωσαν 280 ανθρώπους, δήλωσε σήμερα στο ρωσικό πρακτορείο Sputnik ο Μοχάμαντ Καντίρ, κυβερνήτης της επαρχίας Ντέιρ αλ-Ζορ.

    "Οι τζιχαντιστές του ΙΚ εισήλθαν στη συνοικία αλ Μπεγκαϊλίγια... χθες το βράδυ και σφάγιασαν ολόκληρες οικογένειες. Ο στρατός κατευθύνθηκε προς την περιοχή και έσωσε τον πληθυσμό. Πραγματοποιήθηκαν μάχες με τους τζιχαντιστές του ΙΚ που οδήγησαν σε σημαντικές απώλειες της οργάνωσης και οι εναπομείναντες κατόρθωσαν να δραπετεύσουν σε γειτονικές περιοχές που ελέγχει το ΙΚ", δήλωσε.

    Νωρίτερα σήμερα, πηγές δήλωσαν στο Sputnik ότι οι τζιχαντιστές μπόρεσαν να εισέλθουν στη συνοικία στέλνοντας πρώτα εκεί περίπου 30 βομβιστές-καμικάζι.

    Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι τζιχαντιστές του ΙΚ εκτέλεσαν τουλάχιστον 85 αμάχους και 50 στρατιώτες και φιλοκυβερνητικούς μαχητές σε επιθέσεις που διενήργησαν χθες σε περιοχές της συριακής πόλης Ντέιρ αλ-Ζορ που τελούν υπό κυβερνητικό έλεγχο.

    [10] Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 13 νεκροί από επίθεση αυτοκτονίας στην πόλη Τζαλαλαμπάντ

    Τουλάχιστον δεκατρείς άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα σε επίθεση αυτοκτονίας που είχε στόχο το σπίτι τοπικού βουλευτή στο Τζαλαλαμπάντ, τη μεγάλη πόλη του ανατολικού Αφγανιστάν, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

    "Δεκατρείς άνθρωποι σκοτώθηκαν και 14 τραυματίστηκαν", ανακοίνωσε το γραφείο του κυβερνήτη της επαρχίας Νανγκαρχάρ, της οποίας η Τζαλαλαμπάντ είναι πρωτεύουσα. Ο απολογισμός αυτός επιβεβαιώθηκε από τον Νατζιμπουλάχ Καμαγουάλ, διευθυντή των υγειονομικών υπηρεσιών της επαρχίας.

    Η επίθεση σημειώθηκε κατά τη διάρκεια μιας "ζίργκα", μιας συνέλευσης προεστών φυλών που συνεδρίαζε στην κατοικία του Ομπαϊντουλάχ Σινγουάρι, βουλευτή της επαρχίας ο οποίος είναι σώος. Αντίθετα, ένα από τα αδέλφια του σκοτώθηκε και ο πατέρας του, ο Μαλίκ Ουσμάν Σινγουάρι, ένα σεβάσμιος γέροντας φυλής, υποστηρικτής της κυβέρνησης της Καμπούλ, τραυματίστηκε.

    Σύμφωνα με το Ρόιτερς που επικαλείται τον Αταουλάχ Χογκιανί, εκπρόσωπο του κυβερνήτη της Νανγκαρχάρ, στο σπίτι γινόταν γιορτή για την απελευθέρωση του γιου του Σινγουάρι, μετά την ομηρεία του από τους Ταλιμπάν. Ο γιος είναι μεταξύ των νεκρών της επίθεσης.

    [11] Χ. Ροχανί: Η πυρηνική συμφωνία είναι μια "χρυσή σελίδα" στην ιστορία της χώρας

    Η ιστορική συμφωνία για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, η οποία τέθηκε σε ισχύ χθες, ανοίγει μια νέα σελίδα στις σχέσεις μεταξύ του Ιράν και του κόσμου, είναι μια "χρυσή σελίδα" στην ιστορία της χώρας, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος Χασάν Ροχανί σε μήνυμά του προς το έθνος, μετέδωσε το ιρακινό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

    "Εμείς οι Ιρανοί, τείνουμε το χέρι στον κόσμο σε ένδειξη ειρήνης και αφήνοντας πίσω μας όλες τις εχθρότητες, τις υποψίες, τις συνωμοσίες, ανοίγουμε μια νέα σελίδα στις σχέσεις του Ιράν με τον κόσμο", δήλωσε ο Ροχανί.

    Η ιστορική πυρηνική συμφωνία που υπογράφηκε τον Ιούλιο μεταξύ του Ιράν και των μεγάλων δυνάμεων τέθηκε σε ισχύ χθες, οδηγώντας σε άρση των οικονομικών κυρώσεων που πλήττουν εδώ και χρόνια αυτή την περιφερειακή δύναμη, πλούσια σε κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου.

    "Η πυρηνική συμφωνία δεν είναι ενάντια στα συμφέροντα καμίας χώρας. Οι φίλοι του Ιράν είναι ευχαριστημένοι και οι αντίπαλοί του δεν θα πρέπει να ανησυχούν. Το Ιράν δεν αποτελεί απειλή για καμιά χώρα αλλά κομίζει μήνυμα ειρήνης, σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή και στον κόσμο", πρόσθεσε.

    [12] Εντολή Ομπάμα για άρση κυρώσεων που συνδέονται με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα υπέγραψε σήμερα εκτελεστική εντολή με την οποία αίρονται οι κυρώσεις κατά του Ιράν που συνδέονται με το πυρηνικό πρόγραμμά του μετά την εκπλήρωση από την Τεχεράνη των απαιτήσεων μιας πυρηνικής συμφωνίας με τις παγκόσμιες δυνάμεις, ανέφερε ο Λευκός Οίκος.

    Ο Ομπάμα αποφάσισε ότι η εφαρμογή της συμφωνίας από το Ιράν "αποτελεί μια θεμελιώδη αλλαγή των συνθηκών σε σχέση με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν", αναφέρεται στην εντολή, που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον Λευκό Οίκο.

    Ο Ομπάμα ενημέρωσε τους ηγέτες του Κογκρέσου για την κίνηση αυτή.

    [13] Βίντεο του ΕΚ με αναλυτική ατζέντα της ολομέλειας την προσεχή εβδομάδα

    [14] Γραμματικάκης: Ανάγκη να αποδεσμευτεί άμεσα η χρηματοδότηση για Erasmus+

    Ο κ. Γραμματικάκης, μέλος της Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κατέθεσε επείγουσα ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ζήτησε την άμεση αποκατάσταση της χρηματοδότησης του Erasmus+ για τις οργανώσεις νέων στην Ελλάδα.

    Τόνισε την ανησυχία του τόσο για την πλήρη αναστολή χρηματοδότησης για διάστημα μεγαλύτερο από ένα έτος, αλλά και για το ασαφές μέλλον, μιας και δεν έχει γίνει καμία ανακοίνωση σχετικά με την υποβολή αιτήσεων για το 2016.

    Ακόμη και προγράμματα τα οποία κατατέθηκαν το 2014 και εγκρίθηκαν από την Εθνική Μονάδα Συντονισμού δεν έχουν χρηματοδοτηθεί με αποτέλεσμα είτε να οδηγηθούν σε τεράστιες οικονομικές ζημιές οι οργανώσεις που τα υλοποίησαν είτε να εκτεθούν οι Ελληνικές Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις στους εταίρους τους στο εξωτερικό. Κατά την διάρκεια του 2015 η Εθνική Μονάδα Συντονισμού δεν αξιολόγησε καμία από τις αιτήσεις που κατατέθηκαν, ενώ ανακοίνωσε την αναστολή της υποβολής αιτήσεων για την τελευταία περίοδο του 2015, 5 μόλις μέρες πριν την λήξη της εν λόγω προθεσμίας!

    Παράλληλα, έχουν γίνει αλλεπάλληλες αλλαγές στην εθνική μονάδα συντονισμού που θα είναι αρμόδια για την υλοποίηση του Τομέα Νεολαίας του Erasmus+ στην Ελλάδα. Με την τελευταία αλλαγή που πραγματοποιήθηκε με την Υπουργική απόφαση του Ιουλίου του 2015 μεταφέρθηκε η αρμοδιότητα από το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ (Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης) στο Ι.Κ.Υ. (Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών).

    Ο κ. Γραμματικάκης ζήτησε να διευκρινιστεί άμεσα ο λόγος για τον οποίο οι οργανώσεις νέων στην Ελλάδα δεν έχουν πρόσβαση στην τόσο κρίσιμη χρηματοδότηση του Erasmus+. Επίσης τόνισε την ανάγκη να λάβει μέτρα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ώστε να διασφαλιστεί το ταχύτερο δυνατόν η υλοποίηση του προγράμματος. ?Η στήριξη των νέων, μιας από τις πιο ευάλωτες αλλά και εθνικά κρίσιμες κοινωνικές ομάδες, συνδέεται άρρηκτα και με την έξοδο από την παρούσα κρίση. Για αυτόν τον λόγο η ανάγκη να ενδυναμώσουμε τα προγράμματα νεολαίας είναι άμεση και επιτακτική?, δήλωσε ο κ. Γραμματικάκης

    [15] «Πολλοί έχουν χάσει τον ύπνο τους με την προσπάθεια της κυβέρνησης για την πάταξη της φοροδιαφυγής»

    Μήνυμα αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής έστειλαν με τη σημερινή συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός ΑλέξηςΤσίπραςμε τον υπουργό Οικονομικών της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας, Νόρμπερτ Βάλτερ Μπόργιανς.

    Ο ΑλέξηςΤσίπρας, υποδεχόμενος στο Μαξίμου τον κ. Μπόργιανς τον ευχαρίστησε για τη συμβολή του στην προσπάθεια αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής.Χαρακτήρισε σημαντικές τις πληροφορίες που η χώρα μας έλαβε και τόνισε ότι «δεν είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα έχει πληροφορίες και λίστες,αλλά είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα έχει πληροφορίες για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και τις αξιοποιεί. Μετά τη λίστα Λαγκάρντ έχουμε τη λίστα Μπόργιανς. Είστε διάσημος στην Ελλάδα», ανέφερε ο πρωθυπουργός στον υπουργό Οικονομικών της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας.

    Ο κ. Μπόργιαρνς αναφέρθηκε στην εμπειρία που απέκτησε η Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία όταν κατά την κρίση που τους είχε πλήξει το 2008 και το 2009, και όταν αξιοποιήθηκαν τέτοιες λίστες αποδίδοντας έσοδα στο δημόσιο. «Καλό θα ήταν να αξιοποιούνται τέτοιες λίστες και όχι μόνο να γίνονται περικοπές δαπανών», σχολίασε ο κ. Μπόργιαρνς όταν άκουσε τον πρωθυπουργό να λέει πως η ελληνική κυβέρνηση συζητά με τους εταίρους για τα έσοδα που θα μπορούσαν να προέλθουν από την πάταξη της φοροδιαφυγής. «Πολλοί έχουν χάσει τον ύπνο τους με την προσπάθεια της κυβέρνησης για την πάταξη της φοροδιαφυγής», είπε ο πρωθυπουργός.

    [16] Ένοπλη ληστεία χρηματαποστολής έξω από σούπερ μάρκετ στη Φιλοθέη

    Ληστεία σε βάρος χρηματοποστολής έξω από σούπερ μάρκετ, σημειώθηκε αργά το απόγευμα, στη συμβολή της Λεωφόρου Κηφισίας με την Καποδιστρίου, στη Φιλοθέη.

    Τρεις άγνωστοι, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και με την απειλή όπλων, ακινητοποίησαν τους άνδρες της χρηματαποστολής και τους πήραν το βαλιτσάκι με τις εισπράξεις του σούπερ μάρκετ.

    Αμέσως μετά οι τρεις δράστες έφυγαν από το σημείο με δύο μηχανές, ενώ το βαλιτσάκι με τα χρήματα βρέθηκε άδειο, πριν από λίγη ώρα, στο Χαλάνδρι.

    Η αστυνομία πραγματοποιεί έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

    [17] Παραμένουν τα προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες

    Παραμένουν τα προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατά τόπους τα 9 μποφόρ.Από το λιμάνι του Πειραιά, δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων για τις Κυκλάδες και την Κρήτη, ενώ ανοιχτή είναι η γραμμή για τον Αργοσαρωνικό.

    Από τη Ραφήνα τα δρομολόγια για Μαρμάρι και Κυκλάδες εκτελούνται κανονικά, ενώ η γραμμή Αγ.Μαρίνα-Νέα Στύρα θα ανοίξει μετά τις 10 το πρωί.

    Επίσης στη γραμμή Πέραμα-Παλούκια Σαλαμίνας τα δρομολόγια γίνονται μόνο με πλοία κλειστού τύπου ενώ κλειστή είναι η γραμμή Πάχη Μεγάρων-Φανερωμένη Σαλαμίνας.Επίσης το πρωινό δρομολόγιο από το Λαύριο για Κέα δεν εκτελέστηκε.

    Κλειστό είναι το Ρίο-Αντίρριο και οι γραμμές Πρίνου-Καβάλας,Κεραμωτή Λιμένας Θάσου και Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη.

    Τα δρομολόγια στις γραμμές Ηγουμενίτσα Κέρκυρα και Λευκίμμη-Ηγουμενίτσα εκτελούνται κανονικά.

    Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει εξασθένηση των ανέμων αργότερα στα ανατολικά.

    Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία.

    Πάρης Τσιριγώτης


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 17 January 2016 - 9:32:31 UTC