Read about The Loizidou vs Turkey Case of the European Court of Human Rights (18 December, 1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-01-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Κατρούγκαλου αύριο με ελεύθερους επαγγελματίες για το θέμα των εισφορών τους
  • [02] Απορρίπτει το ΥΠΟΙΚ τους χαρακτηρισμούς περί «Greek Statistics»
  • [03] Βραβεία σε δύο ελληνικές ΜΚΟ από το Συμβούλιο της Ευρώπης
  • [04] Ο Παναθηναϊκός «ξέσπασε» στον Άρη
  • [05] Φόρος τιμής για τα θύματα στην Κωνσταντινούπολη
  • [06] Ο Ρούνεϊ «σκότωσε» τη Λίβερπουλ
  • [07] Νίκες για ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Αστέρα
  • [08] Εκτός Ολυμπιακών Αγώνων το ελληνικό ταε κβο ντο

  • [01] Συνάντηση Κατρούγκαλου αύριο με ελεύθερους επαγγελματίες για το θέμα των εισφορών τους

    Ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος θα συναντηθεί αύριο με τους εκπροσώπους των ελεύθερων επαγγελματιών με αντικείμενο το θέμα τωνασφαλιστικώνεισφορών τους.

    Όπως δήλωσε ο κ. Κατρούγκαλος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, από το Παρίσι,οι εισφορές δεν πρόκειται να έχουν «δημευτικό αποτέλεσμα».

    Ανέφερε ότι «οι ίδιοι είχαν αποδεχθεί να συμμετέχουν με εκπροσώπους τους σε επιτροπή που συγκροτήσαμε. Και απ' ότι έχω αντιληφθεί δεν έχουν αντίρρηση σε αυτό που είναι η ουσία της μεταρρύθμισης, δηλαδή να υπολογίζονται οι εισφορές στη βάση του πραγματικού και όχι του εικονικού εισοδήματος. Μέχρι τώρα ούτε οι δικηγόροι, ούτε οι μηχανικοί, ούτε οι γιατροί υπολόγιζαν τις εισφορές τους στη βάση του πραγματικού εισοδήματος».

    Ο υπουργός πρόσθεσε ότι « δεν θα πρέπει η επιβάρυνση να φθάνει σε σημείο που να έχει δημευτικό αποτέλεσμα. Και αυτό είναι που θα συζητήσουμε τη Δεύτερα. Δηλαδή, πως η εφαρμογή ενός δίκαιου κανόνα, που λέει ότι αυτό που ισχύει για τους μισθωτούς θα πρέπει να ισχύει και για τους ελεύθερους επαγγελματίες, δεν θα φθάσει σε σημείο που να έχει δυσβάσταχτα αποτελέσματα».

    Ο κ.Κατρούγκαλος εξέφρασε την πεποίθηση ότι έπεισε τους ομολόγους του για την ορθότητα του νομοσχεδίου του για το ασφαλιστικό και ότι εξασφάλισε την υποστήριξή τους.

    «Εισπράξαμε,επισήμανε,μια πολύ θετική υποδοχή, τόσο στο πλαίσιο γενικότερα της συνέλευσης του ΟΟΣΑ όσο και στις διμερείς επαφές με τους ομολόγους μου, τις δύο Γαλλίδες, τη Γερμανίδα και τον Πορτογάλο».

    «Αντιλαμβάνονται τόνισε τη σοβαρότητα της προσπάθειάς μας και αποδέχονται ότι μια μεταρρύθμιση εν καιρώ κρίσης, πρέπει να έχει στοιχεία κοινωνικής δικαιοσύνης, να βοηθάει δηλαδή περισσότερο τους πιο αδύναμους.Επίσης,αντιλαμβάνονται ότι στην ειδική περίπτωση της Ελλάδας με το πολυκερματισμένο και το πελατειακό ασφαλιστικό σύστημα είναι σημαντικό να έχουμε κανόνες ισότητας και εναρμόνισης. Γι' αυτό το λόγο υπήρξε μια γενική υποστήριξη του σχεδίου μας, ακόμα και στην ειδική αυτή πλευρά, του να μην έχουμε νέες μειώσεις στις συντάξεις, που έχουν μειωθεί κατά 40 %, αλλά να φθάσουμε στην κάλυψη που μας απομένει για τη μείωση του κόστους, με την αύξηση των εισφορών» υπογράμμισε.

    [02] Απορρίπτει το ΥΠΟΙΚ τους χαρακτηρισμούς περί «Greek Statistics»

    Το ποσοστό απορρόφησης της κονοτικής συνδομής για τα έργα του ΕΣΠΑ θα υπερβεί το 100% σε όλα τα προγράμματα, υπογραμμίζει το υπουργείο Οικονομίας απαντώντας με στοιχεία στον χαρακτηρισμό "Greek Statistics" που χρησιμοποιήθηκε στη Βουλή από τον βουλευτή Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο και από δημοσίευμα εφημερίδας.

    Αναλυτικά, το υπουργείο απαντά τα εξής:

    «O χαρακτηρισμός Greek Statistics επιστρέφεται στην Καθημερινή και στον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο. Η απαράδεκτη τοποθέτηση του κ.Κωνσταντινόπουλου στην τελευταία συζήτηση σχετικής επερώτησης στη Βουλή, όπου εξέθεσε τον εαυτό του (πολύ περισσότερο αφού έχει διατελέσει υφυπουργός Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ) συγκρίνοντας ανόμοια μεγέθη, προσθέτονταςμήλα με αχλάδια κλπ, υιοθετήθηκε άκριτα από την εφημερίδα Καθημερινή που με τη σειρά της εκτέθηκε αντιστοίχως.

    Επειδή κατά τα φαινόμενα δεν έχουν «καταλάβει» ή αδυνατούν να χωνέψουν τι κατάφερε και πως η κυβέρνηση στον τομέα των Δημοσίων Επενδύσεων και του ΕΣΠΑ, εξηγούμε λοιπόν στον πρώην υφυπουργό, στην εφημερίδα, στον κ. Αυγενάκη και σε όποιον άλλο «δύσπιστο», με όσο πιο απλά λόγια γίνεται, τα εξής:

    1)Το συνολικό πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του 2015 (υπερσύνολο του ΕΣΠΑ) υλοποιήθηκε στο ακέραιο με βάση την σχετική πρόβλεψη του προϋπολογισμού. Δηλαδή διατέθηκαν στην οικονομία 6,406 δισ. ευρώ (πρόβλεψη 6,4 δισ. ευρώ) εκ των οποίων τα 5 δισ. ευρώ εκταμιεύτηκαν το τελευταίο τετράμηνο του 2015 ξεπερνώντας το στόχο που είχε τεθεί στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης (4,5 δισ. ευρώ)

    2) Από το σύνολο των 6,4 δισ. ευρώ που διατέθηκαν το 2015 για δημόσιες επενδύσεις, ποσό 2,3 δισ. ευρώ προήλθε από κοινοτική συνδρομή έργων ΕΣΠΑ 2007-13. Το ποσό αυτό είναι κατά 250 εκατ. ευρώ αυξημένο σε σχέση με τον στόχο που είχε θέσει η κυβέρνηση του κου. Κωσταντινόπουλου στον προϋπολογισμό του 2015.

    3)Τα παραπάνω έφεραν τη χώρα μας πρώτη στην απορρόφηση μεταξύ των 28 κρατών-μελών σε όλα τα διαρθρωτικά ταμεία σύμφωνα με σχετική ενημέρωση που έστειλε στις υπηρεσίες μας η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 4-1-2016. (ποσοστό απορρόφησης 98% έναντι 88% ευρωπαϊκού μέσου όρου). Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση η αντίστοιχη θέση στις 4-1-2015 κυμαινόταν από έκτη έως δωδέκατη στα 28 κράτη (ανάλογα με το διαρθρωτικό ταμείο). "Greek Statistcs και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κύριε Κωνσταντινόπουλε και αγαπητή εφημερίδα; " όπως σημειώνεται από το υπουργείο Οικονομίας.

    4) Το υπόλοιπο ποσό μέχρι τα 6,4 δισ. ευρώ αντιστοιχεί σε εθνική συμμετοχή έργων ΕΣΠΑ 2007-13, σε έργα ΕΣΠΑ 2014-20 και σε αμιγώς εθνικά έργα.

    5) Η κοινοτική συνδρομή που αντιστοιχεί στη χώρα μας για το ΕΣΠΑ 2007-13 είναι 20,21 δισ. ευρώ. Μέχρι τις 4-1-2016 είχαν εισρεύσει συνολικά 19,972 δισ. ευρώ. Απομένουν 387 εκατ. ευρώ, για τα οποία θα υποβληθούν τα σχετικά αιτήματα πληρωμής προς την ΕΕ το προσεχές διάστημα καθώς οι σχετικές δαπάνες πραγματοποιήθηκαν εμπρόθεσμα μέχρι 31-12-2015. Εκτίμηση του υπουργείου Οικονομίας είναι ότι το ποσοστό απορρόφησης θα υπερβεί το 100% σε όλα τα προγράμματα προσφέροντας και ένα μαξιλάρι ασφαλείας κατά το διοικητικό κλείσιμο των έργων. Αυτό αφορά ακόμα και άκρως προβληματικά προγράμματα όπως το «Ψηφιακή Σύγκλιση» το οποίο η κυβέρνηση του κ. Κωνσταντινόπουλου παρέδωσε αρχές του 2015 με απορρόφηση μόλις 60%.

    6) Και για να κάνουμε μια πρόχειρη σύγκριση μεταξύ του κλεισίματος του Γ' ΚΠΣ και του ΕΣΠΑ 2007-13, να θυμίσουμε ότι η απώλεια κοινοτικών πόρων στο κλείσιμο του Γ' ΚΠΣ υπερβαίνει το 1 δισ. ευρώ ενώ ακόμα και σήμερα επιβάλλονται χρηματικές ποινές από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για έργα του Γ' ΚΠΣ.

    Σχετικά στοιχεία θα σταλούν στην Καθημερινή, στον κ. Κωνσταντινόπουλο και σε όποιον άλλο ενδιαφερόμενο».

    [03] Βραβεία σε δύο ελληνικές ΜΚΟ από το Συμβούλιο της Ευρώπης

    Με βραβεία σε δύο ελληνικές μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, στην «Αγκαλιά» στη Λέσβο, και τη «Μετάδραση» στην Αθήνα, το Συμβούλιο της Ευρώπης αποφάσισε να τιμήσει τις προσπάθειες απλών πολιτών, που με γενναιοδωρία βοηθούν τους συνανθρώπους τους.

    Η «Αγκαλιά» της Λέσβου κέρδισε το βραβείο «Raoul Wallenberg» για το 2016 του Συμβουλίου της Ευρώπης, γιατί βρέθηκε «στην πρώτη γραμμή» συντρέχοντας τους χιλιάδες πρόσφυγες που φθάνουν στο νησί, που έχει μετατραπεί «σε ευρωπαϊκή πύλη εισόδου».

    To βραβείο, που θεσμοθετήθηκε το 2012 έχει το όνομα του Σουηδού διπλωμάτη Ραούλ Βάλενμπεργκ που μέσα από την ιδιότητά του, έσωσε το 1944 χιλιάδες Εβραίους από το Ολοκαύτωμα, πριν ο ίδιος συλληφθεί.

    Για το Συμβούλιο της Ευρώπης, το βραβείο «Raoul Wallenberg» συμβολίζει «το θάρρος και τις ικανότητες που κάθε άτομο μπορεί να επιδείξει παίρνοντας θέση με τη δράση του, κατά των διώξεων, του αντισημιτισμού και της ξενοφοβίας».

    Για την «Αγκαλιά», υπογραμμίσθηκε από τον ΓΓ του ΣτΕ Τιούρμπιον Γιάγκλαν (Thorbj?rn Jagland), το γεγονός ότι «η βοήθεια στους πρόσφυγες προσφέρθηκε, σε όλους τους έχοντες ανάγκη, ανεξάρτητα από τη θρησκεία ή την καταγωγή τους».

    [04] Ο Παναθηναϊκός «ξέσπασε» στον Άρη

    Στον Άρη έβγαλε τα... απωθημένα του για την ήττα από τον Ερυθρό Αστέρα ο Παναθηναϊκός, μετατρέποντας σε... δυνατή προπόνηση, 80-59, το ματς με τους «κιτρινόμαυρους» στο ΟΑΚΑ, για την 14η αγωνιστική της Α1.

    Οι «πράσινοι» παρέμειναν αήττητοι και τη Δευτέρα 25/1, αντιμετωπίζουν τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ, με στόχο να υπερασπιστούν το υπέρ τους +4 από το «ντέρμπι αιωνίων» του πρώτου γύρου.

    Τα δεκάλεπτα: 22-7, 49-21, 71-43, 80-59

    [05] Φόρος τιμής για τα θύματα στην Κωνσταντινούπολη

    ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

    Φόρο τιμής για τα θύματα στην Κωνσταντινούπολη απέτισαν ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ταεκβοντό Δρ Τσο και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Θανάσης Πραγαλός. Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο σημείο όπου 10 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στις 12 Ιανουαρίου μετά από επίθεση αυτοκτονίας, παραβρέθηκε τόσο ο πρόεδρος της γερμανικής ομοσπονδίας ταεκβοντό, καθώς τα οκτώ θύματα ήταν Γερμανοί πολίτες, όσο και ο πρόεδρος της τουρκικής ομοσπονδίας του αθλήματος.

    [06] Ο Ρούνεϊ «σκότωσε» τη Λίβερπουλ

    Τη σφραγίδα του Γουέιν Ρούνεϊ είχε το 194ο ντέρμπι του αγγλικού πρωταθλήματος, ανάμεσα στη Λίβερπουλ και στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Το γκολ του διεθνή Άγγλου επιθετικού στο 78΄ χάρισε στους «μπέμπηδες» το μεγάλο «διπλό» μέσα στο «Ανφιλντ» απέναντι στην ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, η οποία έχασε πολλές ευκαιρίες και απέτυχε να πανηγυρίσει νίκη στην έδρα της σε δεύτερο σερί ντέρμπι, μετά το 3-3 με την Άρσεναλ.

    Με το γκολ αυτό, έσπασε και μια αρνητική παράδοση για τον Ρούνεϊ, καθώς είχε μια δεκαετία να σκοράρει μέσα στο Ανφιλντ».

    [07] Νίκες για ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Αστέρα

    Το νικηφόρο σερί που έχει από το ξεκίνημα του 2016 (3 νίκες στο πρωτάθλημα και 2 στο Κύπελλο) συνέχισε η ΑΕΚ στους «Ζωσιμάδες». Η Ένωση με γκολ των Βάργκας (6΄) και Μπαρμπόσα (59΄) επικράτησε 2-0 του ΠΑΣ Γιάννινα για την 18η αγωνιστική της Super League.

    Έστω και δύσκολα, ο ΠΑΟΚ νίκησε 2-1 τη Βέροια στο γήπεδο της Τούμπας. Ο «Δικέφαλος» προηγήθηκε στο 43' με πέναλτι του Μπερμπάτοφ, οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν στο 65' με τον Μαγέφσκι και ο Αθανασιάδης στο 74' πέτυχε το νικητήριο γκολ.

    Ένα καλό δεκάλεπτο στο δεύτερο ημίχρονο ήταν αρκετό για τον Αστέρα Τρίπολης, ώστε να επικρατήσει 3-1 της Καλλονής στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης». Τα γκολ του Ιγκλέσιας (52΄ και 61΄) και του Γιάννου (57΄) ανέτρεψαν το προβάδισμα που είχαν πάρει οι ουραγοί της βαθμολογίας με πέναλτι του Μανούσου (41΄) και έκριναν το παιχνίδι, καθώς μάλιστα οι νησιώτες έμειναν με δέκα παίκτες από το 63΄, λόγω αποβολής του Ελλακόπουλου. Οι γηπεδούχοι από την πλευρά τους τελείωσαν το ματς με εννέα παίκτες, λόγω τραυματισμού του Τορμένα και αποβολής του Ζησόπουλου στις καθυστερήσεις.

    [08] Εκτός Ολυμπιακών Αγώνων το ελληνικό ταε κβο ντο

    ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

    Χωρίς Ολυμπιακό «εισιτήριο» έμεινε το ελληνικό ταεκβοντό. Η Ανδριάνα Ασπρογέρακα, η Ιωάννα Κουτσού και ο Κωνσταντίνος Γκόλτσιος αποκλείστηκαν στα προημιτελικά των κατηγοριών τους, αφήνοντας την Ελλάδα χωρίς εκπροσώπηση στο κορυφαίο ραντεβού του προσεχούς καλοκαιριού. Και οι τρεις αθλητές σημείωσαν από μία νίκη στη φάση των «16», ωστόσο ανακόπηκε η πορεία τους στα προημιτελικά μετά από ισάριθμες ήττες.

    Πιο κοντά στην πρόκριση στην τετράδα έφτασε η Ανδριάνα Ασπρογέρακα στην κατηγορία των -57 κιλών. Στο πρώτο ματς επικράτησε 3-0 στο golden point (κ.α. 2-2) της Βατ Ελ Γκατερέρ, ωστόσο στα προημιτελικά ηττήθηκε 1-0 επίσης στο golden point (κ.α. 0-0) από την Γερμανίδα Άννα Λένα Φλέμινγκ.

    Στα -49 κιλά, η Ιωάννα Κουτσού νίκησε στον πρώτο αγώνα την Αυστριακή Γκαμπριγιέλα Ντιματράσκοβιτς με 11-3, όμως στην οκτάδα έχασε με 5-1 από την Αζέρα Πατιμάτ Αμπακάροβα. Στα +80 κιλά, ο Κωνσταντίνος Γκόλτσιος ξεκίνησε «με το δεξί» τις υποχρεώσεις του επικρατώντας 4-2 του Βόσνιου Αρμίν Γκρέντις, όμως στα προημιτελικά γνώρισε την ήττα με 3-2 από τον Σλοβένο Ιβάν Τραϊκοβιτς.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 17 January 2016 - 17:32:25 UTC