Visit the Web Pages Hosted by HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-01-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Π. Κουρουμπλής: Ο νέος εκλογικός νόμος θα φέρει νέα ήθη
  • [02] Συνάντηση του Πρ. Παυλόπουλου με την καγκελάριο Α. Μέρκελ
  • [03] Σταδιακά φθάνουν στην Αθήνα από σήμερα τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών
  • [04] Περαιτέρω μέτρα στήριξης της ΕΚΤ λόγω της βουτιάς των τιμών του πετρελαίου
  • [05] Ευ. Τσακαλώτος: Να ξεκαθαρίσει το ΔΝΤ τη στάση του με την Ελλάδα
  • [06] Euronews: Πρώτη φορά διαγωνισμός για τις άδειες στην Ελλάδα
  • [07] Συνεχίζεται η επιδημία της εποχικής γρίπης που αναμένεται να κορυφωθεί τον επόμενο μήνα
  • [08] Έως και 25% αυξήθηκαν οι κρίσεις πανικού τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα
  • [09] Η Εθνική γυναικών στην 4η θέση του ομίλου
  • [10] «Πάτησε γκάζι» στην 3η περίοδο και πέρασε από τη Ρόδο
  • [11] Μεταμορφωμένη η Εθνική, αλλά και πάλι ηττημένη
  • [12] «Διαζύγιο» Βέροιας με Γεωργιάδη
  • [13] Σε νέα πρότυπα οργανώνονται οι Εθνικές ομάδες

  • [01] Π. Κουρουμπλής: Ο νέος εκλογικός νόμος θα φέρει νέα ήθη

    «Έχω τη φιλοδοξία να αλλάξω τον εκλογικό νόμο. Έχω μιλήσει με τον πρωθυπουργό, έχω σκεφτεί το πνεύμα που πρέπει να έχει ο νέος νόμος και, ειλικρινά, πιστεύω ότι αυτός ο νέος εκλογικός νόμος θα φέρει νέα ήθη», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΑΘΗΝΑ 9.84για την αλλαγή του εκλογικού νόμου.

    Ο κ. Κουρουμπλής συμπλήρωσε πως «το θέμα είναι εάν η πρωτοβουλία θα έχει ποιοτικά χαρακτηριστικά και εάν θα επιχειρήσει να απαντήσει σε ένα κρίσιμο ζήτημα που έχει να κάνει με την αποχή του 40% της ελληνικής κοινωνίας, η οποία αποστρέφει το πρόσωπό της -και κυρίως νέοι και ικανοί άνθρωποι που θα μπορούσαν να έχουν ουσιαστικό ρόλο-, στα δημόσια πράγματα». Ανέφερε πως «θα πρέπει να κάνουμε μια ποιοτική παρέμβαση όπου θα πρέπει ανοιχτά και χωρίς προκαταλήψεις, χωρίς πονηριές, να συζητήσουμε. Να δούμε τι θα γίνει με τις περιφέρειες- θα το ανοίξουμε αυτό το θέμα; Θα τις σπάσουμε, θα τολμήσουμε;» και προσέθεσε: «Όλοι αυτοί οι μεταρρυθμιστές, που τους ακούω μέχρι σήμερα, επανειλημμένα έφερναν τη διάταξη στη Βουλή και υπήρχε ένας από μηχανής θεός και έπαιρνε πίσω τη διάταξη, γιατί έπρεπε η Β' Αθηνών να παραμείνει, για να εξυπηρετεί συγκεκριμένους πολιτικούς κύκλους, είτε στο ΠΑΣΟΚ, είτε στη ΝΔ. Περί αυτού πρόκειται...».

    [02] Συνάντηση του Πρ. Παυλόπουλου με την καγκελάριο Α. Μέρκελ

    Με την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, συναντάται αυτή την ώρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Γερμανία.

    Νωρίτερα στην ανάγκη και οι εταίροι μας να προβούν στις αναγκαίες διορθώσεις, «ιδίως αναφορικά με τη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους της Ελλάδας και την ως σήμερα ακολουθούμενη, εξαιρετικά αμφίβολης αποτελεσματικότητας πολιτική αυστηρής λιτότητας», αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά την αντιφώνησή του στο επίσημο γεύμα που του παρέθεσε ο Πρόεδρος της Ο.Δ. της Γερμανίας Γιοάχιμ Γκάουκ στο Βερολίνο.

    Όπως διαβεβαίωσε ο κ. Παυλόπουλος, «ο Ελληνικός Λαός θα φανεί απολύτως συνεπής στις υποχρεώσεις που ανέλαβε, προκειμένου να παραμείνει στην μεγάλη Ευρωπαϊκή Οικογένεια. Όμως» συνέχισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, «στην πορεία, [...] οφείλουν και οι Εταίροι μας να προβούν στις αναγκαίες διορθώσεις. Ιδίως αναφορικά με τη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους της Ελλάδας και την ως σήμερα ακολουθούμενη, εξαιρετικά αμφίβολης αποτελεσματικότητας πολιτική αυστηρής λιτότητας.

    Παράλληλα, ο κ. Παυλόπουλος επισήμανε στον κ. Γκάουκ ότι η Ελλάδα, «δεν διανοείται το μέλλον της δίχως την ευρωπαϊκή της προοπτική» αλλά και η ΕΕ «δεν είναι νοητή [...] δίχως την Ελλάδα ως αναπόσπαστο τμήμα της.

    Αναφερόμενος στην «πρωτόγνωρη» κρίση που ου αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός, Ζήτησε, δε, από τους ευρωπαίους εταίρους να λάβουν υπόψιν τους την πρωτόγνωρη κρίση που δοκιμάζει την ελληνικό λαό «ώστε, παρά τα όποια αρχικά λάθη, τις εμμονές και τις παρανοήσεις, να εδραιωθούν η αμοιβαία κατανόηση και η αδογμάτιστη προσέγγιση και από τις δύο πλευρές».

    Αναφερόμενος στον μεγάλο αριθμό προσφύγων αλλά και παράνομων μεταναστών που δέχεται η Ελλάδα από την Μέση Ανατολή είπε ότι (η Αθήνα) «κάνει ό,τι μπορεί, μεαπόλυτο σεβασμό στην πρωταρχική αξία της ανθρώπινης ζωής και της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας καθενός, προκειμένου να διαφυλάξει τα σύνορά της, που είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δοθέντος ότι τα σύνορα της τελευταίας είναι, κατά το διεθνές αλλά και το ευρωπαϊκό δίκαιο, και σύνορα των Κρατών-Μελών της, όπως αυτά κυριάρχως καθορίζονται και προστατεύονται από τα ίδια τα Κράτη-Μέλη. Το μεταναστευτικό πρόβλημα, όμως, μπορεί νααντιμετωπισθεί μόνον εφόσον θεωρηθεί ως κοινό, πρώτιστης δε σημασίας, πρόβλημα όλων των Κρατών-Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης» υπογράμμισε ο κ. Παυλόπουλος.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαρακτήρισε γενναία την«συγγνώμη»του Γερμανού Προέδρου για τα εγκλήματα των Ναζί στην Ελλάδα και εξέφρασε την βεβαιότητα ότι οι θηριωδίες δεν εκφράζουν και δεν εξέφρασαν ποτέ τη γερμανική ψυχή.Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι στο πλαίσιο του διεθνούς νομικού πολιτισμού και του ευρωπαϊκού πολιτισμού, η Ελλάδα θεωρεί κάποιες απαιτήσεις νομίμως ενεργές και δικαστικώς επιδιώξιμες, αλλά αισθάνεται τη Γερμανία ως φίλη χώρα και ότι όλες οι δημοκρατικές της δυνάμεις είναι προσανατολισμένες στη διατήρηση αυτής της φιλίας, ώστε να μην επαναληφθούν υποθέσεις του παρελθόντος και να μην χρειαστεί ξανά να αναβάλουμε συνάντηση των δύο Προέδρων -όπως συνέβη πριν από λίγους μήνες.

    Τέλος, για το πρόβλημα της διεθνούς τρομοκρατίας είπε ότι «οφείλουμε να το αντιμετωπίσουμε, μεαπόλυτη αποφασιστικότητα, ως έγκλημα κατά της Ανθρωπότητας. Γιαυτό η αποφασιστικότητα ως προς την πάταξη της διεθνούς τρομοκρατίας είναι υπόθεση, η οποία αφορά όλη την πολιτισμένη Ανθρωπότητα και απαιτεί την συνεργασία όλων των Κρατών που την συγκροτούν».

    [03] Σταδιακά φθάνουν στην Αθήνα από σήμερα τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών

    Σταδιακά αρχίζουν να καταφθάνουν στην Αθήνα από σήμερα τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών, ενώ άγνωστη είναι ακόμη η ακριβής ημερομηνία άφιξης των επικεφαλής.

    Τα τεχνικά κλιμάκια θα αρχίσουν θα συλλέγουν τα πρόσθετα στοιχεία και τις διευκρινίσεις που ζητούν οι θεσμοί, κυρίως όσον αφορά στην κυβερνητική πρόταση για το ασφαλιστικό και στο δημοσιονομικό κενό τόσο για το τρέχον έτος, όσο και για την τριετία 2016- 2018. Εν προκειμένω, είναι χαρακτηριστική η δήλωση, την περασμένη Παρασκευή, του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ότι «είναι πολύ σημαντικό να έχουμε ξεκαθαρίσει τα κύρια σημεία πριν από την έναρξη της αξιολόγησης».

    Εκτός από το ασφαλιστικό και τη φορολογία των αγροτών, στις διαπραγματεύσεις για την πρώτη αξιολόγηση της οικονομίας αναμένεται να συμπεριληφθούν, οι αλλαγές στη φορολόγηση των εισοδημάτων από ενοίκια, η πρόσθετη περικοπή- βάσει της συμφωνίας του Αυγούστου- των αμυντικών δαπανών, οι παρεμβάσεις στον δημόσιο τομέα, οι επόμενες παρεμβάσεις στα «κόκκινα» δάνεια, οι αποκρατικοποιήσεις, η απελευθέρωση της αγοράς της ενέργειας, καθώς και η υλοποίηση μέτρων που περιλαμβάνονται στις «εργαλειοθήκες» του ΟΟΣΑ.

    [04] Περαιτέρω μέτρα στήριξης της ΕΚΤ λόγω της βουτιάς των τιμών του πετρελαίου

    Τη λήψη περαιτέρω μέτρων στήριξης της οικονομίας φέτος από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) προβλέπει πάνω από το 60% των οικονομολόγων που ρωτήθηκαν από το πρακτορείο Bloomberg, καθώς η νέα βουτιά των τιμών του πετρελαίου κάνει πιο δύσκολη την επίτευξη του στόχου της για τον πληθωρισμό. Το 57% αυτών των οικονομολόγων δηλώνουν ότι ο Ντράγκι θα αυξήσει τις μηνιαίες αγορές ομολόγων από το σημερινό ύψος των 60 δις. ευρώ, ενώ το υπόλοιπο 53% προβλέπει και άλλη μείωση του επιτοκίου καταθέσεων. Το 45% θεωρεί ότι τα νέα μέτρα θα ανακοινωθούν στη μεθεπόμενη συνεδρίαση της ΕΚΤ στις 10 Μαρτίου, ενώ ένα ποσοστό επίσης 45% προβλέπει ότι θα ληφθούν τον Ιούνιο και το υπόλοιπο 10% τον Σεπτέμβριο.

    Από την έναρξη του προγράμματος αγορών ομολόγων της ΕΚΤ πριν από 10 μήνες, ο πληθωρισμός της Ευρωζώνης έχει αυξηθεί ελάχιστα και το χρονοδιάγραμμα για την επιστροφή του πληθωρισμού στον στόχο της ΕΚΤ, που είναι λίγο κάτω από το 2%, έχει μετατεθεί χρονικά δύο φορές. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ θα συνεδριάσει την ερχόμενη Πέμπτη στη Φρανκφούρτη, έχοντας ήδη εμφανισθεί διχασμένο (στη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου) όσον αφορά την κατάλληλη πολιτική.

    [05] Ευ. Τσακαλώτος: Να ξεκαθαρίσει το ΔΝΤ τη στάση του με την Ελλάδα

    Αυστηρό μήνυμα προς το ΔΝΤ, αφ' ενός να αποσαφηνίσει τη θέση του για το ασφαλιστικό και αφ' ετέρου να κατανοήσει ότι οι διαπραγματεύσεις για την αξιολόγηση δεν μπορούν να είναι ατέρμονες, έστειλε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

    Σε συνέντευξη Τύπου, παρουσία της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη, ο υπουργός Οικονομικών προειδοποίησε για το ενδεχόμενο μιας πολύ μεγάλης παράτασης στις διαπραγματεύσεις, επισημαίνοντας ότι «αλλιώς το πρόγραμμα δεν μπορεί να βγει και η χώρα δεν θα αλλάξει σελίδα, από τον φαύλο στον ενάρετο κύκλο». Δήλωσε δε πως «είναι προς το συμφέρον όλων των πλευρών να μην υπάρξει μια νέα ελληνική κρίση», προσθέτοντας ότι ούτε «η παγκόσμια οικονομία θέλει πολλές κρίσεις συγχρόνως».

    Ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν έχει κανένα πρόβλημα να συμμετέχει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα και τηρεί τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει. «Κατανοούμε ότι το ΔΝΤ έχει βάλει πιο ψηλά τον πήχη και στο συνταξιοδοτικό και στα δημοσιονομικά», είπε και προσέθεσε ότι η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να συζητήσει και να διαπραγματευθεί μαζί του. Ωστόσο, κάλεσε το Ταμείο να αποσαφηνίσει εάν οι ενστάσεις και οι αντιρρήσεις που εμφανίζονται ως διαρροές στον Τύπο είναι όντως δικές του διαρροές, ειδάλλως να τις διαψεύσει επισήμως. «Θέλω το ΔΝΤ να ξεκαθαρίσει εάν όντως είναι δικές του διαρροές ή είναι φαντασιώσεις των δημοσιογράφων. Δημοσιεύσεις ότι το ΔΝΤ απορρίπτει το σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό είτε είναι διαρροή του ΔΝΤ είτε είναι μια δημιουργική δημοσιογραφία, που δεν είναι ασυνήθιστη στη χώρα μας» τόνισε και προσέθεσε πως η κυβέρνηση δεν θα κάνει διαπραγμάτευση μέσω διαρροών.

    [06] Euronews: Πρώτη φορά διαγωνισμός για τις άδειες στην Ελλάδα

    Αναλυτικό ρεπορτάζ με τίτλο «Προχωρά η διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών στην Ελλάδα» φιλοξενεί σήμερα το ευρωπαϊκό ενημερωτικό δίκτυοEuronews, τόσο στην αγγλική όσο και στην ελληνική του έκδοση.

    «Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα της Ε.Ε. που δεν έχει ποτέ υλοποιήσει επίσημη διαδικασία (σ.σ. σχετικά με την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών), αλλά διατηρεί ένα καθεστώς προσωρινών αδειών», τονίζει η συντάκτρια τουEuronews, Έφη Κουτσοκώστα και προσθέτει ότι «Είναι η πρώτη φορά που μια τέτοια διαδικασία υλοποιείται στην Ελλάδα, από την έναρξη εκπομπής της ιδιωτικής τηλεόρασης».

    ΤοEuronewsτονίζει ότι, σε επικοινωνία του με Ευρωπαίο αξιωματούχο, έλαβε την απάντηση ότι«σε αυτό το στάδιο δεν έχουμε να σχολιάσουμε τίποτα που αφορά μεμονωμένες πολιτικές» και συμπλήρωσε ότι «εργαζόμαστε σε αυτό το θέμα βάσει των όρων που προβλέπει το μνημόνιο». Το δίκτυο σημειώνει, δε, ότι αυτό που περιλαμβάνεται στο μνημόνιο το οποίο υπεγράφη το περασμένο καλοκαίρι είναι η ανακοίνωση ενός διεθνούς διαγωνισμού για την απόκτηση τηλεοπτικών αδειών και δικαιωμάτων χρήσης των συχνοτήτων. Αναφέρεται, μάλιστα, σε δήλωση κυβερνητικής πηγής, που διαμήνυσε στοEuronewsότι «είναι κομμάτι της συμφωνίας και σημαντική μεταρρύθμιση που συμβάλλει στη διαφάνεια. Απαράδεκτο και σκοτεινό το καθεστώς μέχρι τώρα». (Σ.σ. Η αδειοδότηση των ελεύθερης λήψης επίγειων ψηφιακών σταθμών μέσω ανοικτού διεθνούς διαγωνισμού που θα υλοποιήσει το ΕΣΡ, περιλαμβάνεται συγκεκριμένα στα «βασικά παραδοτέα» της ελληνικής κυβέρνησης στο πλαίσιο της Συμφωνίας για το χρηματοδοτικό πρόγραμμα τουESM?παράγραφος 2.1.e- που κυρώθηκε με το ν. 4339/2015).

    Τέλος, τοEuronewsσημειώνει ότι το καθεστώς αδειοδότησης εγκρίθηκε από τη Βουλή τον περασμένο Οκτώβριο και, μάλιστα, οι προϋποθέσεις για τη διαδικασία αδειοδότησης υπερψηφίστηκαν όχι μόνο από την κυβερνητική πλειοψηφία αλλά και από τρία κόμματα της Αντιπολίτευσης: το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι και την Ένωση Κεντρώων.

    [07] Συνεχίζεται η επιδημία της εποχικής γρίπης που αναμένεται να κορυφωθεί τον επόμενο μήνα

    Άλλοι τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το περασμένο Σαββατοκύριακο από επιπλοκές της γρίπης, ενώ 39 παραμένουν οι νοσηλευόμενοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ δείχνουν ότι από την αρχή της εμφάνισης της εποχικής γρίπης και μέχρι σήμερα έχουν νοσηλευθεί συνολικά σε ΜΕΘ 57 ασθενείς που εμφάνισαν επιπλοκές λόγω της φετινής γρίπης.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετοί από αυτούς δεν είχαν εμβολιαστεί με το αντιγριπικό εμβόλιο, ενώ προβληματισμό προκαλεί στους επιστήμονες το γεγονός ότι φέτος ο ιός ΑΗΝ1 είναι πιο επιθετικός παρότι καλύπτεται από το αντιγριπικό εμβόλιο καθώς κάνει επιπλοκές και σε ανθρώπους κάτω των 60 ετών. Οι ειδικοί για μια ακόμη φορά συστήνουν την αυστηρή τήρηση των κανόνων προσωπικής υγιεινής, τον αντιγριπικό εμβολιασμό έστω και τώρα, την άμεση επικοινωνία με τον θεράποντα ιατρό εφόσον τα συμπτώματα της γρίπης είναι έντονα και επιμένουν -και μετά τη συμβουλή του- στην έγκαιρη χρήση αντιικών φαρμάκων προκειμένου να προληφθούν οι επιπλοκές.

    [08] Έως και 25% αυξήθηκαν οι κρίσεις πανικού τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα

    Σημαντική αύξηση των κρίσεων πανικού κατά 20-25% διαπιστώνει τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, ο αν. καθ. Ψυχιατρικής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Πέτρος Σκαπινάκης, ο οποίος μίλησε στο Πρακτορείο FM, στην εκπομπή 104,9 ΜΥΣΤΙΚΑ ΥΓΕΙΑΣ της Τάνιας Μαντουβάλου.

    «Η κρίση πανικού είναι ένα αρκετά συχνό φαινόμενο. Από μελέτες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, μπορεί να συμβεί στον οποιοδήποτε μία φορά στη ζωή του, ακόμα και στο 5-6% του πληθυσμού», αναφέρει κ.Σκαπινάκης, εξηγώντας ότι «επειδή σχετίζεται πάρα πολύ με γεγονότα που συμβαίνουν γύρω μας και με το γενικότερο στρες που υπάρχει, οι κρίσεις πανικού είναι κάτι που περιμένουμε να έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια. Ίσως να έχουμε μία αύξηση της τάξης του 20-25% των κρίσεων πανικού. Υπάρχει μία τάση , όσο αυξάνεται το γενικότερο στρεσογόνο περιβάλλον. Η πρώτη μελέτη την οποία κάναμε ξεκίνησε το 2010. Στη συνέχεια έχουμε διάφορα δεδομένα που έρχονται από άλλες μελέτες που έχουν γίνει και το 2012 και το 2013».

    [09] Η Εθνική γυναικών στην 4η θέση του ομίλου

    ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΣΑΤ

    Η Εθνική ομάδα πόλο των Γυναικών πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση, κυρίως στα τρία πρώτα οκτάλεπτα, ωστόσο ηττήθηκε 11?10 από την Ολλανδία στην 5η και τελευταία αγωνιστική του 1ου ομίλου του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που γίνεται στο Βελιγράδι. Έτσι η εθνική μας κατέλαβε την 4η θέση και ο επόμενος αντίπαλός της στον προημιτελικό θα είναι είτε η Ιταλία είτε η Ισπανία την Τετάρτη 20/1 στις 13.00 (Ώρα Ελλάδος).

    Η ελληνική ομάδα άρχισε εξαιρετικά το παιχνίδι και προηγήθηκε 3?0 με δύο γκολ της Αβραμίδου και ένα της Ασημάκη. Η ελληνική άμυνα ήταν εξαιρετική και οι Ολλανδέζες κατάφεραν να σκοράρουν πρώτη φορά 43?? πριν το τέλος της πρώτης περιόδου με την Άμαρενς Γκένεε. Με την τερματοφύλακα της εθνικής Ελένη Κούβδου να κάνει μια εξαιρετική εμφάνιση η ελληνική ομάδα, παρότι έχασε πέναλτι με την Ελευθερία Πλευρίτου στην αρχή του δεύτερου οκτάλεπτου, κράτησε τη διαφορά των δυο γκολ, 6?4, βρίσκοντας λύσεις στην επίθεση με την Μανωλιουδάκη. Στο 7? 42?? πριν το τέλος της 3ης περιόδου η εθνική μας ομάδα έχασε με τρεις αποβολές την Χριστίνα Τσουκαλά, ωστόσο αύξησε την διαφορά της προηγούμενη με 10?6, 2? 59?? πριν το τέλος του 3ου οκτάλεπτου. Στη συνέχεια το πολύ δυνατό παιχνίδι των «οράνιε», τα επιθετικά φάουλ που χρέωναν οι διαιτητές Κορίζνα (Πολωνία) και Ιβανόφσκι (Μαυροβούνιο) έδωσαν 3 γκολ στην κόντρα για την ολλανδική ομάδα, που πήρε τη νίκη με 11?10.

    Πρώτη σκόρερ για την ελληνική ομάδα ήταν η Άλκηστις Αβραμίδου που πέτυχε 3 γκολ, ενώ οι Αντιγόνη Ρουμπέση, Φιλιώ Μανωλιουδάκη και Ελευθερία Πλευρίτου πρόσθεσαν από δυο τέρματα έκαστη.

    Τα οκτάλεπτα: 1?3, 3?3, 3?4, 4?0.

    Ελλάδα: Ελένη Κούβδου (τερματοφύλακας), Χριστίνα Τσουκαλά, Ιωάννα Χυδηριώτη , Βασιλική Διαμαντοπούλου, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Άλκηστη Αβραμίδου 3, Αλεξάνδρα Ασημάκη 1, Αντιγόνη Ρουμπέση 2, Χριστίνα Κώτσια, Φιλιώ Μανωλιουδάκη 2, Ελευθερία Πλευρίτου 2, Ελένη Ξενάκη, Χρυσούλα Διαμαντοπούλου (τερματοφύλακας)

    ΣΑΚΗ ΚΕΧΑΓΙΑΣ (Ομοσπονδιακός Προπονητής)

    «Νομίζω ότι η δουλειά πάντα σου δίνει ελπίδες. Εμείς συνεχίζουμε, προχωράμε και βλέπουμε ένα παιχνίδι τη φορά. Σήμερα είχαμε μια καλή εμφάνιση παρά την ήττα που ήρθε έτσι στο τέλος. Προχωράμε για το χιαστί που για εμάς είναι το σημαντικότερο παιχνίδι στη διοργάνωση. Αυτή η ομάδα αυτή τη στιγμή μπορεί να βγάλει πράγματα, έχει διάθεση, έχει ενέργεια, έχει λογική στο παιχνίδι της. Σήμερα είχαμε καθαρό μυαλό σε πολλές τελικές προσπάθειες. Στο τελευταίο οκτάλεπτο δεχτήκαμε και πάρα πολλά κόντρα φάουλ, θέλω να δω το βίντεο, να αναλύσουμε το τι δεν λειτούργησε καλά. Σίγουρα ήλθε η κόπωση, αλλά προχωράμε στο χιαστί παιχνίδι. Το μυαλό μου είναι εκεί».

    ΕΛΕΝΗ ΚΟΥΒΔΟΥ

    «Μας βγήκαν πράγματα σήμερα που έχουμε δουλέψει εδώ και πολύ καιρό. Θεωρώ ότι αυτή είναι η εμφάνιση της ομάδας που της αξίζει. Όποιος μας υποτιμήσει νομίζω ότι θα την "πατήσει". Αυτό πήγε να γίνει και σήμερα με τις Ολλανδέζες. Εντάξει, σε κάποια σημεία κάναμε κάποια λάθη και το χάσαμε, αλλά νομίζω ότι δείξαμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε κάθε ομάδα. Και φυσικά να πω για τη διαιτησία, η οποία σήμερα μας έπαιζε κόντρα για κάποιο λόγο. Δεν γίνεται μια ομάδα να παίζει πρες όλο το παιχνίδι και μάλιστα τόσο βαριά όσο η Ολλανδία και να έχουμε παραπάνω αποβολές απ? αυτή, ενώ χάσαμε και τη Χριστίνα (σ.σ. Τσουκαλά) πολύ νωρίς».

    ΑΛΚΗΣΤΙΣ ΑΒΡΑΜΙΔΟΥ

    «Γενικά είπαμε ότι επειδή είναι και το τελευταίο παιχνίδι πριν από το χιαστί που μας ενδιαφέρει και πάρα πολύ, είπαμε να μπούμε ελεύθερα, να το ευχαριστηθούμε χωρίς να έχουμε άγχος, να μην ακούμε κανέναν, έχουμε κάνει τόση προπόνηση και ότι θα μας βγει. Νομίζω ότι για τρεισήμισι οκτάλεπτα παίξαμε υποδειγματική άμυνα, ίσως στο τέλος η κούραση, ίσως στερηθήκαμε κάποιες παίκτριες, είχαμε φορτωθεί με 13 αποβολές χωρίς να παίζουμε και τόσο σκληρό παιχνίδι, δεν καταφέραμε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα, αν και θεωρώ ότι κατά ένα μεγάλο ποσοστό του παιχνιδιού φαινόταν ότι είμαστε καλύτερες από τις Ολλανδέζες. Κρατάμε αυτό το ξέσπασμα να το πω έτσι, εμάς αυτό το παιχνίδι που μας ενδιαφέρει είναι το χιαστί. Θεωρώ ότι η ομάδα "ξύπνησε", ξυπνήσαμε μάλλον όλες μαζί. Θέλουμε να παίξουμε καλά και αυτό ίσως μας είχε στρεσάρει από την αρχή του Ευρωπαϊκού, όπως είπα και πριν έχουμε δουλέψει πάρα πολύ και θέλαμε πολύ να μας βγουν αυτά τα πράγματα. Νομίζω ότι αν παίζουμε με πάθος και έτσι όπως παίξαμε ειδικά στην άμυνα, γιατί αυτό είναι που μας ενδιαφέρει πιο πολύ, θα έχουμε ελπιδοφόρο αποτέλεσμα στο χιαστί».

    [10] «Πάτησε γκάζι» στην 3η περίοδο και πέρασε από τη Ρόδο

    Με επιμέρους σκορ 12-25 στην 3η περίοδο, 43 πόντους στην επίθεση και 23 πόντους? παθητικό σε ολόκληρο το β΄ μέρος, ο Ολυμπιακός «γκρέμισε» τον Κολοσσό, στη Ρόδο 53-73, φτάνοντας τις 13 νίκες σε 14 αγωνιστικές, στην Α1. Αυτό σημαίνει πως την ερχόμενη Δευτέρα (25/1) όταν υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ, στο ντέρμπι «αιωνίων» του αρκεί μία νίκη με +5, για να πάρει το πάνω χέρι στην ισοβαθμία με τους «πράσινους».

    Όπως και απέναντι στην Μπάμπεργκ, κορυφαίος παίκτης του Ολυμπιακού ήταν ο Ντι Τζέι Στρόμπερι με 16 πόντους, 11 πρόσθεσε ο Μιλουτίνοφ και από 10 οι Παπαπέτρου, Αγραβάνης. Χωρίς Πρίντεζη, Χάντερ και Λοτζέσκι παρέταξε την ομάδα ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, λόγω των τραυματισμών που αντιμετωπίζουν. Από τους νησιώτες που κοίταξαν κατάματα τον Ολυμπιακό στο α΄ μέρος (30-30 στο ημίχρονο) ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης ήταν ο μόνος με διψήφιο νούμερο πόντων (11π.)

    Τα δεκάλεπτα: 14-15, 30-30, 42-55, 53-73

    [11] Μεταμορφωμένη η Εθνική, αλλά και πάλι ηττημένη

    Μεγάλη ευκαιρία να πάρει μία νίκη, που δεν θα είχε μεν βαθμολογικό αντίκρυσμα, αλλά θα της απέφερε σημαντικά ψυχολογικά οφέλη, απώλεσε η Εθνική υδατοσφαίρισης των γυναικών, στην αυλαία της Α΄ φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του Βελιγραδίου. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα παρουσιάστηκε μεταμορφωμένο και έφτασε να προηγείται ακόμη και με τέσσερα γκολ της Ολλανδίας, τελικά όμως ηττήθηκε με 11-10 από τη φιναλίστ του περσινού Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, η οποία είχε ήδη εξασφαλίσει την πρώτη θέση του Α΄ ομίλου.

    Η ελληνική ομάδα, που θα ήταν ούτως ή άλλως τέταρτη, θα περιμένει τον αγώνα της Ισπανίας με την Ιταλία, το νικητή του οποίου θα αντιμετωπίσει στον προημιτελικό της διοργάνωσης.

    Τα οκτάλεπτα: 1-3, 3-3, 3-4, 4-0

    [12] «Διαζύγιο» Βέροιας με Γεωργιάδη

    Σε αναζήτηση νέου τεχνικού βρίσκονται πλέον οι διοικούντες την ΠΑΕ Βέροια, καθώς στη συνάντηση που υπήρξε με τον Γιώργο Γεωργιάδη αποφασίσθηκε η λύση της συνεργασίας τους. Ο Έλληνας τεχνικός καθοδήγησε την ομάδα της Ημαθίας σε 22 αγώνες, σημειώνοντας πέντε νίκες, αποσπώντας οκτώ ισοπαλίες και γνωρίζοντας εννέα ήττες.

    Όσον αφορά στον αντικαταστάτη του Γεωργιάδη, επικρατέστερος φαίνεται πως είναι ο Μιχάλης Γρηγορίου, ενώ επαφές θα γίνουν και με άλλους προπονητές.

    [13] Σε νέα πρότυπα οργανώνονται οι Εθνικές ομάδες

    Η οργάνωση όλων των Εθνικών ομάδων σε σύγχρονα πρότυπα, σύμφωνα με το σχεδιασμό της ΕΠΟ που επιδιώκει την αξιοποίηση της επιστημονικής γνώσης και τη συνεργασία μεταξύ των συντελεστών τους, ήταν ο στόχος δύο συσκέψεων που πραγματοποίησαν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιώργος Γκιρτζίκης, ο προπονητής της Εθνικής Ανδρών Μίχαελ Σκίμπε, και ο καθηγητής Γιώργος Γκοδόλιας, ο οποίος είναι ο επικεφαλής του επιστημονικού δυναμικού των αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων.

    Στην πρώτη συνάντηση συμμετείχαν οι γιατροί και φυσιοθεραπευτές των Εθνικών Ανδρών, Νέων, Γυναικών, Νεανίδων, Κορασίδων, Άμμου και Σάλας, ενώ στη δεύτερη παρέστησαν οι προπονητές και οι τιμ μάνατζερς. Στο πλαίσιο των συναντήσεων έγινε συζήτηση για τις προτάσεις και τα προβλήματα που τέθηκαν, όπως και για τα επόμενα βήματα, που αφορούν και στη συνεργασία με τις ομάδες των διεθνών.

    «Ο σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε στην Εθνική Ανδρών ένα επιτελείο αντάξιο αυτής της ομάδας και των προσδοκιών που έχουμε όλοι οι Έλληνες από αυτή. Έχουμε πλέον έναν καταξιωμένο προπονητή που εργάζεται σκληρά με τους συνεργάτες του, προκειμένου η Εθνική μας να κάνει ένα καινούργιο ξεκίνημα», τόνισε στην τοποθέτησή του ο πρόεδρος της ΕΠΟ.

    Από την πλευρά του, ο Μίχαελ Σκίμπε υπογράμμισε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που ο πρόεδρος και η Ομοσπονδία μάς έδωσαν τη δυνατότητα να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι μαζί με τους γιατρούς και τους φυσιοθεραπευτές, καθώς επίσης με τους προπονητές και τους υπεύθυνους τιμ μάνατζερς για να αξιολογήσουμε τη μέχρι σήμερα λειτουργία μας και να συζητήσουμε όλοι μαζί τις σκέψεις μας για το μέλλον. Με αυτόν τον τρόπο, βασική μας επιδίωξη είναι να φτάσουμε, την επόμενη διετία, σε επιτυχέστερα αποτελέσματα σε σχέση με τα δύο προηγούμενα χρόνια. Είμαι χαρούμενος, επίσης, από τη διάθεση και την ευρεία προσέλευση συνεργατών σε αυτές τις δύο συναντήσεις. Είχαμε πολύ εποικοδομητικές συζητήσεις, τις οποίες σκοπεύουμε να επαναλάβουμε και στο μέλλον».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 18 January 2016 - 17:32:34 UTC