Browse through our Interesting Nodes of Military & Security in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-01-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δ. Μάρδας: Το 2016 θεωρούμε ότι θα είναι χρονιά ανάκαμψης
  • [02] Ν. Τόσκας στην Bild: Η Τουρκία δεν εφαρμόζει τη συμφωνία με την ΕΕ για πρόσφυγες και μετανάστες
  • [03] Στους δρόμους οι αγρότες - Θα στηθεί μπλόκο στη Νίκαια
  • [04] Οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ κατά της άτυπης ομάδας «Φίλοι της Μακεδονίας»
  • [05] Ο Πλατανιάς σταμάτησε το σερί του Ολυμπιακού

  • [01] Δ. Μάρδας: Το 2016 θεωρούμε ότι θα είναι χρονιά ανάκαμψης

    Την πεποίθηση ότι το 2016 θα είναι χρονιά ανάκαμψης εξέφρασε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Μάρδας, απευθύνοντας έναν σύντομο χαιρετισμό στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ). Ο κ. Μάρδας σημείωσε, μεταξύ άλλων ότι ετοιμάζεται ένα Ταμείο το οποίο, όπως είπε, θα ασχολείται με θέματα έρευνας και καινοτομίας και η λεγόμενη αναπτυξιακή τράπεζα, που θα μπορούν να την χρησιμοποιήσουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς και οι επιχειρήσεις της πληροφορικής.

    Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΔΣ του ΣΕΠΕ, Τάσος Τζήκας, τόνισε ότι ο κλάδος πρέπει να αναδειχθεί στρατηγικός για την ελληνική οικονομία. «Περάσαμε μια πολύ δύσκολη περίοδο και συνεχίζουμε να περνάμε. Ο κλάδος, όμως, είναι ζωντανός» ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο κ. Τζήκας σημείωσε ότι τα τελευταία χρόνια παρατηρήθηκε εμπλοκή πρωτοβουλιών και αρμοδιοτήτων ανάμεσα στα διάφορα υπουργεία που είχαν την ευθύνη της υλοποίησης των έργων της πληροφορικής και των παρεμβάσεων στον κλάδο. Τόνισε, μάλιστα ότι έχει προταθεί η δημιουργία ενός υπουργείου Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών. Όπως είπε, πάγιο αίτημα του ΣΕΠΕ, τα τελευταία δύο χρόνια, είναι η θέσπιση μιας δομής παρά τω πρωθυπουργώ, η οποία θα συντονίζει τα έργα πληροφορικής και θα παρακολουθεί την υλοποίησή τους.

    [02] Ν. Τόσκας στην Bild: Η Τουρκία δεν εφαρμόζει τη συμφωνία με την ΕΕ για πρόσφυγες και μετανάστες

    Η Τουρκία δεν εφαρμόζει τη συμφωνία που επετεύχθη με την Ευρωπαϊκή Ένωση, σημείωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Bild ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και πρόσθεσε ότι η ροή των προσφύγων και των μεταναστών που φθάνουν στην Ελλάδα δεν έχει μειωθεί παρά ελάχιστα. Ακόμη, ο κ. Τόσκας σημείωσε ότι η κυβέρνηση δίνει μάχη με τον χρόνο για να ολοκληρωθούν τα Κέντρα Πρώτης Υποδοχής (ΚΕΠΥ), ότι μέχρι σήμερα το ελληνικό κράτος έχει επιβαρυνθεί με 2 δισεκ. ευρώ για την υποδοχή των προσφύγων και των μεταναστών, ενώ υπογράμμισε ότι η κρίση των προσφύγων δεν πρέπει να συνδέεται με το πρόβλημα της τρομοκρατίας.

    [03] Στους δρόμους οι αγρότες - Θα στηθεί μπλόκο στη Νίκαια

    Με συμμετοχή εκπροσώπων Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων, Αγροτοκτηνοτροφικών Συλλόγων και Συντονιστικών Επιτροπών Μπλόκων από κάθε γωνιά της Θεσσαλίας πραγματοποιήθηκε σήμερα το βράδυ στον Παλαμά Καρδίτσας, ευρεία σύσκεψη.

    Σκοπός της σύσκεψης ήταν η εκτίμηση της κατάστασης και η λήψη αποφάσεων για την ημερομηνία εξόδου των τρακτέρ στην εθνική οδό. Οι αγρότες των Ομοσπονδιών έχουν ήδη παρατάξει τα τρακτέρ στις πλατείες των χωριών, ενώ το κύριο μπλόκο θα στηθεί στην ΠΑΘΕ, στο ύψος της Νίκαιας, την ερχόμενη Πέμπτη, όπως αποφασίστηκε στη σύσκεψη σήμερα το βράδυ και σύμφωνα με όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Βαγγέλης Μπούτας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας.

    [04] Οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ κατά της άτυπης ομάδας «Φίλοι της Μακεδονίας»

    Οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζουν απερίφραστα την προσπάθεια της ευρωβουλευτού του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος από την Κροατία Μαριάνα Πέτιρ να δημιουργήσει άτυπη ομάδα ευρωβουλευτών με τον τίτλο «Φίλοι της Μακεδονίας», εντός του Ευρωκοινοβουλίου.

    «Η ενέργεια αυτή παραβιάζει τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΟΗΕ σχετικά με την επίσημη ονομασία της χώρας αυτής, ως πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, όπως έχει αρχικά εκφραστεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ τον Απρίλιο του 1993 και υποσκάπτει ουσιαστικά τις τρέχουσες διαπραγματεύσεις για την ονομασία στα πλαίσια του ΟΗΕ και τις πρόσφατες προσπάθειες για την συμφωνία μέτρων οικοδόμησης αμοιβαίας εμπιστοσύνης που πρότεινε η Ελλάδα» αναφέρουν οι ευρωβουλευτές και ζητούν από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο «το οποίο δεν αποδέχεται ούτε χρησιμοποιεί αυτή την ονομασία και από τον πρόεδρό του να αποστασιοποιηθεί αυτής της πρωτοβουλίας και να προστατέψει τον θεσμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

    «Όποιες προσπάθειες πρέπει να επικεντρωθούν σε πρωτοβουλίες επιτάχυνσης των αναγκαίων και σημαντικών μεταρρυθμίσεων στην χώρα όπως επανειλημμένα έχουν υπογραμμιστεί από θεσμικά όργανα της ΕΕ, με σεβασμό στις αποφάσεις του ΟΗΕ και της ΕΕ» αναφέρουν στη δήλωσή τους οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, Στέλιος Κούλογλου, Κωνσταντίνα Κούνεβα και Κώστας Χρυσόγονος.

    Επίσης ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης σε επιστολή που έστειλε σήμερα στον πρόεδρο του ΕΚ, Μάρτιν Σουλτς, τονίζει την αντίθεσή του καθώς και όλης της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, στην «προκλητική πρωτοβουλία» της Κροάτισσας ευρωβουλευτού του ΕΛΚ, Μαριάνα Πέτιρ, υπενθυμίζοντας την επίσημη ονομασία της FYROM και τις αποφάσεις του ΟΗΕ.

    Επιστολή στον Μάρτιν Σουλτς έστειλαν και οι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ Εύα Καϊλή και Νίκος Ανδρουλάκης στην οποία επισημαίνουν την πάγια στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να αναφέρεται στα Σκόπια με τον όνομα "πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας" (πΓΔΜ), την προσωρινή ονομασία με την οποία έγινε δεκτή στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών το 1993 κατόπιν σχετικής σύστασης του Συμβουλίου Ασφαλείας. Σημειώνουν ακόμη πως τέτοιες κινήσεις στέλνουν λάθος μήνυμα, ειδικά όταν γίνονται από Ευρωπαίους αξιωματούχους , υπενθυμίζοντας ότι οι κανόνες πρέπει να ισχύουν για όλους.

    [05] Ο Πλατανιάς σταμάτησε το σερί του Ολυμπιακού

    Στόχος του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα, πλέον, δεν είναι το απόλυτο των νικών, αλλά να διατηρήσει το αήττητο έως το τέλος της σεζόν. Ο Πλατανιάς έμελλε να γίνει η πρώτη ομάδα που σταμάτησε το σερί των Πειραιωτών, που μετά από 17 διαδοχικές νίκες είχαν την πρώτη τους απώλεια βαθμών στα Περιβόλια, καθώς έμειναν στο 1-1 την 18η αγωνιστική της Super League.

    Οι Πειραιώτες βρέθηκαν πίσω στο σκορ από το γκολ του Ράμος στο 34΄, ωστόσο, στο δεύτερο μέρος ισοφάρισαν με το γκολ του Φορτούνη (72΄).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 18 January 2016 - 21:32:26 UTC