Browse through our Interesting Nodes of Hellenic Student Societies Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-01-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Π.Σκουρλέτης: Υπέρ των επενδύσεων, αλλά με όρους όμως και προϋποθέσεις
  • [02] Δ.Αβραμόπουλος: Σε τέσσερις εβδομάδες τα "Hotspots"στην Ελλάδα
  • [03] Δ. Μάρδας: Το 2016 θεωρούμε ότι θα είναι χρονιά ανάκαμψης
  • [04] Σε ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή η τροπολογία για την ενίσχυση των μελών του ΕΣΡ
  • [05] Ευ. Τσακαλώτος: Να ξεκαθαρίσει το ΔΝΤ τη στάση του με την Ελλάδα
  • [06] Στο κατώτερο επίπεδο της 25ετίας η οικονομική ανάπτυξη στην Κίνα
  • [07] Παναττικό συλλαλητήριο συνταξιούχων στην πλατεία Κοτζιά
  • [08] Τσουχτερό κρύο στη Βόρεια Ελλάδα
  • [09] Με τον Μάριο Ντράγκι συναντάται στη Φρανκφούρτη o Πρ. Παυλόπουλος
  • [10] Στις 15:00 η πρώτη συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με τον Κυρ. Μητσοτάκη
  • [11] Η Μεσόγειος "οδεύει προς την εξουθένωση", προειδοποιεί η WWF

  • [01] Π.Σκουρλέτης: Υπέρ των επενδύσεων, αλλά με όρους όμως και προϋποθέσεις

    H κυβέρνηση είναι υπέρ των επενδύσεων, με όρους όμως και προϋποθέσεις, ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης, για την επένδυση που ανεστάλη στις Σκουριές.

    Όπως είπε, στο MEGA, επίσημα η εταιρεία έκανε"πολιτικό παιχνίδι"ανακοινώνοντας τα αιτήματά της, έχοντας υποβάλει αιτήσεις για άδειες μέσα στον Δεκέμβριο τις οποίες ωστόσο το Δημόσιο έχει δικαίωμα να αξιολογήσει εντός 60 ημερών. Συμπλήρωσεότι η εταιρεία ζητάει τις άδειες, απειλώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα αρχίσει να απολύει και μίλησεγια "ωμό εκβιασμό". Εκτίμησε ότι ενδεχομένως η στάση της εταιρείας είναι απόρροια των οικονομικών προβλημάτων και της συγκυρίας που αφορούν στις τιμές του χρυσού.

    Σχετικά με το αγροτικό, ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε ότι ο τρόπος αντιμετώπισής του ήταν γνωστός από τον Αύγουστο και «δεν πρόκειται για νέα μέτρα αλλά για γνωστά μέτρα». Επισήμανε ότι το κρίσιμο για τον αγροτικό κόσμο, είναι το κόστος παραγωγής, το ακριβό λίπασμα και το καύσιμο και εκεί οφείλει το υπουργείο να παρέμβει ώστε να μπορέσουν οι αγρότες να ενσωματώσουν το κόστος στα έξοδά τους και να μειωθεί το φορολογητέο εισόδημα.

    [02] Δ.Αβραμόπουλος: Σε τέσσερις εβδομάδες τα "Hotspots"στην Ελλάδα

    Το αργότερο, σε τέσσερις εβδομάδες θα πρέπει να είναι έτοιμα τα «Hotspots» στην Ελλάδα και στην Ιταλία, τονίζει ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την Μετανάστευση Δημήτρης Αβραμόπουλος και προειδοποιεί για αύξηση της προσφυγικής ροής τους επόμενους μήνες.

    «Δεν έχουμε περισσότερο από τέσσερις εβδομάδες, προκειμένου να επιτύχουμε αποτελέσματα στα σύνορα» δηλώνει ο κ.Αβραμόπουλος στην Sueddeutsche Zeitung και, αναφερόμενος στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δεν δέχονται να συνεισφέρουν στην κοινή ευρωπαϊκή προσπάθεια, τονίζει ότι κάποιες κυβερνήσεις λένε «όχι» σε όλα, αλλά αποσιωπούν από τους λαούς τους τις συνέπειες αυτής της άρνησης.

    Επισημαίνει δε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει προτείνει σε αυτές τις χώρες κάθε δυνατή στήριξη: «Πήγα σε κάθε χώρα, υποσχέθηκα παντού στήριξη, οικονομική, τεχνική και σε υποδομές» δηλώνει ο Ευρωπαίος Επίτροπος και τονίζει ότι κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι ευθύνεται η ΕΕ για το γεγονός ότι μέχρι τώρα δεν έχει εξευρεθεί λύση. Εξηγεί μάλιστα ότι δεν είναι ακόμη ορατό το τέλος του μεγάλου προσφυγικού κύματος και εκφράζει την ανησυχία του ότι «τους επόμενους μήνες ο αριθμός θα μεγαλώσει ακόμη περισσότερο».

    [03] Δ. Μάρδας: Το 2016 θεωρούμε ότι θα είναι χρονιά ανάκαμψης

    Την πεποίθηση ότι το 2016 θα είναι χρονιά ανάκαμψης εξέφρασε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Μάρδας, απευθύνοντας έναν σύντομο χαιρετισμό στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ). Ο κ. Μάρδας σημείωσε, μεταξύ άλλων ότι ετοιμάζεται ένα Ταμείο το οποίο, όπως είπε, θα ασχολείται με θέματα έρευνας και καινοτομίας και η λεγόμενη αναπτυξιακή τράπεζα, που θα μπορούν να την χρησιμοποιήσουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς και οι επιχειρήσεις της πληροφορικής.

    Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΔΣ του ΣΕΠΕ, Τάσος Τζήκας, τόνισε ότι ο κλάδος πρέπει να αναδειχθεί στρατηγικός για την ελληνική οικονομία. «Περάσαμε μια πολύ δύσκολη περίοδο και συνεχίζουμε να περνάμε. Ο κλάδος, όμως, είναι ζωντανός» ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο κ. Τζήκας σημείωσε ότι τα τελευταία χρόνια παρατηρήθηκε εμπλοκή πρωτοβουλιών και αρμοδιοτήτων ανάμεσα στα διάφορα υπουργεία που είχαν την ευθύνη της υλοποίησης των έργων της πληροφορικής και των παρεμβάσεων στον κλάδο. Τόνισε, μάλιστα ότι έχει προταθεί η δημιουργία ενός υπουργείου Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών. Όπως είπε, πάγιο αίτημα του ΣΕΠΕ, τα τελευταία δύο χρόνια, είναι η θέσπιση μιας δομής παρά τω πρωθυπουργώ, η οποία θα συντονίζει τα έργα πληροφορικής και θα παρακολουθεί την υλοποίησή τους.

    [04] Σε ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή η τροπολογία για την ενίσχυση των μελών του ΕΣΡ

    Τροπολογία κατέθεσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς για την ενίσχυση της σύνθεσης του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου η οποία θα τεθεί σε ονομαστική ψηφοφορία την οποία ζήτησε η ΝΔ, στις 18;00 στην Ολομέλεια.

    Στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με τίτλο «Κύρωση των διορθωτικών τροποποιήσεων της Σύμβασης Έκδοσης μεταξύ της κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της κυβέρνησης του Καναδά, δι? ανταλλαγής ρηματικών διακοινώσεων» η συγκεκριμένη τροπολογία προβλέπει ενίσχυση της σύνθεσης του ΕΣΡ σε εννιά μέλη αντί επτά, εκ των οποίων ένα θα ορίζεται ως πρόεδρος και ένα ως αντιπρόεδρος. Επίσης, αντικαθίσταται το δεύτερο εδάφιο της παραγράφου 6 του άρθρου 5 του ν. 2863/2000 (Α?2620) και έτσι, το ΕΣΡ θα συνεδριάζει νόμιμα εφόσον σε αυτό θα μετέχει ο πρόεδρος ή ο αντιπρόεδρος και τέσσερα τουλάχιστον μέλη, και θα αποφασίζει κατά πλειοψηφία.

    Ο υπουργός Επικρατείας, ο Νίκος Παππάς σημείωσε ότι, επειδή η κυβέρνηση έχει συνέπεια, για να προχωρήσει η διαδικασία με τις ευρύτατες συναινέσεις και να ενσωματωθούν οι προτάσεις από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, σε μία πολυκομματική βουλή για την πολιτική θωράκιση του ΕΣΡ, κατατίθεται η συγκεκριμένη τροπολογία και ευχήθηκε να γίνει δεκτή και από τη ΝΔ.

    Σε παρέμβασή του ο πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης είπε ότι αύριο θα είναι σαφή όλα με την κατάθεση των ονομάτων για το ΕΣΡ, ενώ για την τροπολογία σημείωσε ήταν ενήμεροι όλοι οι εκπρόσωποι των κομμάτων της Βουλής εκτός της ΧΑ επειδή δεν θέλει να συμμετέχει στη διαδικασία. Δεν δικαιολογείται κανείς να μιλά για αιφνιδιασμό, πρόσθεσε ο πρόεδρος της Βουλής λέγοντας ότι το θέμα είναι θέμα ουσίας, καθώς έχουμε 2,5 και παραπάνω μήνες από την ψήφιση του ν/σ για τις τηλεοπτικές άδειες και χρειαζόμαστε -βάσει του Συντάγματος- ευρείες συναινέσεις, πράγμα το οποίο είναι δύσκολο με μία οκτακομματική Βουλή. Σημείωσε ότι σεβάστηκε όλες τις διαδικασίες μέχρι να εκλεγεί αρχηγός στη ΝΔ, και με μεγάλη διακριτικότητα διαμόρφωσε πρόταση την οποία έδωσε στους αρχηγούς, καθώς ήταν το μόνο ουσιαστικό εμπόδιο για να καταλήξουμε σε συμφωνία και όχι σε βέτο. Θα δεχθούμε μετά από 3 μήνες ψήφισης του νομοσχεδίου να παραμείνει το θολό και διαπλεκόμενο το τηλεοπτικό τοπίο; αναρωτήθηκε.

    [05] Ευ. Τσακαλώτος: Να ξεκαθαρίσει το ΔΝΤ τη στάση του με την Ελλάδα

    Αυστηρό μήνυμα προς το ΔΝΤ, αφ' ενός να αποσαφηνίσει τη θέση του για το ασφαλιστικό και αφ' ετέρου να κατανοήσει ότι οι διαπραγματεύσεις για την αξιολόγηση δεν μπορούν να είναι ατέρμονες, έστειλε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

    Σε συνέντευξη Τύπου, παρουσία της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη, ο υπουργός Οικονομικών προειδοποίησε για το ενδεχόμενο μιας πολύ μεγάλης παράτασης στις διαπραγματεύσεις, επισημαίνοντας ότι «αλλιώς το πρόγραμμα δεν μπορεί να βγει και η χώρα δεν θα αλλάξει σελίδα, από τον φαύλο στον ενάρετο κύκλο». Δήλωσε δε πως «είναι προς το συμφέρον όλων των πλευρών να μην υπάρξει μια νέα ελληνική κρίση», προσθέτοντας ότι ούτε «η παγκόσμια οικονομία θέλει πολλές κρίσεις συγχρόνως».

    Ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν έχει κανένα πρόβλημα να συμμετέχει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα και τηρεί τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει. «Κατανοούμε ότι το ΔΝΤ έχει βάλει πιο ψηλά τον πήχη και στο συνταξιοδοτικό και στα δημοσιονομικά», είπε και προσέθεσε ότι η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να συζητήσει και να διαπραγματευθεί μαζί του. Ωστόσο, κάλεσε το Ταμείο να αποσαφηνίσει εάν οι ενστάσεις και οι αντιρρήσεις που εμφανίζονται ως διαρροές στον Τύπο είναι όντως δικές του διαρροές, ειδάλλως να τις διαψεύσει επισήμως. «Θέλω το ΔΝΤ να ξεκαθαρίσει εάν όντως είναι δικές του διαρροές ή είναι φαντασιώσεις των δημοσιογράφων. Δημοσιεύσεις ότι το ΔΝΤ απορρίπτει το σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό είτε είναι διαρροή του ΔΝΤ είτε είναι μια δημιουργική δημοσιογραφία, που δεν είναι ασυνήθιστη στη χώρα μας» τόνισε και προσέθεσε πως η κυβέρνηση δεν θα κάνει διαπραγμάτευση μέσω διαρροών.

    [06] Στο κατώτερο επίπεδο της 25ετίας η οικονομική ανάπτυξη στην Κίνα

    Η οικονομική ανάπτυξη της Κίνας επιβραδύνθηκε το 2015 στο 6,9%, που αποτελεί το κατώτερο επίπεδο εδώ και ένα τέταρτο του αιώνα, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση, επιβεβαιώνοντας την επίμονη επιβράδυνση της δραστηριότητας παρά την ανάπτυξη του τομέα των υπηρεσιών που, για πρώτη φορά, αντιπροσώπευσε πέρυσι πάνω από το μισό του ΑΕΠ.

    Ο επίσημος αριθμός του Εθνικού Γραφείου Στατιστικών για πέρυσι αντιστοιχεί στη μέση πρόβλεψη των αναλυτών που ερωτήθηκαν από το Γαλλικό Πρακτορείο και βρίσκεται σημαντικά κάτω από την ανάπτυξη του 7,3% που είχε καταγραφεί το 2014.

    [07] Παναττικό συλλαλητήριο συνταξιούχων στην πλατεία Κοτζιά

    Παναττικό συλλαλητήριο στην πλατεία Κοτζιά πραγματοποιούν οι συνταξιούχοι, που αντιδρούν στη νέα ασφαλιστική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης. Ζητούν να μην υπάρχουν νέες περικοπές στις συντάξεις και να υπάρξει αποκατάσταση των συντάξεων από τις περικοπές που έχουν ήδη γίνει από τα δύο πρώτα μνημόνια.

    Επίσης, "απαιτούν" δημόσια δωρεάν υγεία και αφορολόγητο όριο, για αξιοπρεπή διαβίωση. 'Οπως υποστηρίζουν «εμείς πληρώσαμε την κρίση και δεν μπορούμε να πληρώνουμε άλλο».

    Ο πρόεδρος των συνταξιούχων ΙΚΑ Δήμος Κουμπούρης, σε δήλωση του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανέφερε: «είμαστε πάλι στους δρόμους γιατί υποφέρουμε πραγματικά. Οι παροχές έχουν τσακιστεί κυριολεκτικά και όλα τα δικαιώματα που είχαμε αποκτήσει έχουν ποδοπατηθεί». Επίσης, υποστήριξε πως οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης ότι δεν θα μειωθούν οι κύριες συντάξεις, δεν πείθουν κανένα.

    Στο συλλαλητήριο συμμετέχουν συνταξιουχικές οργανώσεις ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΣΕ, ΝΑΤ ΕΛΤΑ και Δημοσιογράφων ενώ θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Εργασίας.

    [08] Τσουχτερό κρύο στη Βόρεια Ελλάδα

    Τσουχτερό κρύο επικρατεί στους νομούς της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, όπου από νωρίς το πρωί η θερμοκρασία στις περισσότερες περιοχές βρίσκεται υπό το μηδέν.

    Στην Πτολεμαΐδα το θερμόμετρο "δείχνει" -12 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Φλώρινα τους -7. Αρνητικές τιμές καταγράφονται -εξάλλου- στα Γρεβενά και στην Καστοριά, με τον υδράργυρο να έχει πέσει στους -9 και -7 βαθμούς Κελσίου, αντίστοιχα.

    Ήλιος με ...δόντια επικρατεί στη Θεσσαλονίκη, όπου νωρίτερα η θερμοκρασία βρισκόταν στον -1 βαθμό, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας δεν πρόκειται να ξεπεράσει τους 4 βαθμούς Κελσίου. Τσουχτερό είναι το κρύο και στους υπόλοιπους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας. Οι χαμηλότερες τιμές καταγράφονται στον Πολύγυρο Χαλκιδικής (-6), στα Γιαννιτσά (-4) και στη Βέροια (-3).

    Εξαιτίας της χιονόπτωσης των τελευταίων ημερών, οι οδηγοί που κινούνται στα ορεινά της Φλώρινας και της Καστοριάς πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες. Το ίδιο ισχύει σε ορεινούς επαρχιακούς και δημοτικούς δρόμους της Χαλκιδικής, της Πέλλας και του Κιλκίς.

    [09] Με τον Μάριο Ντράγκι συναντάται στη Φρανκφούρτη o Πρ. Παυλόπουλος

    Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι θα έχει αργότερα σήμερα (15:00 τοπική ώρα) ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στην έδρα της ΕΚΤ, στη Φρανκφούρτη. Μεταξύ των θεμάτων που αναμένεται να συζητηθούν κατά τη συνάντηση είναι η πορεία του ελληνικού προγράμματος προσαρμογής, αλλά και η πολιτική ποσοτικής χαλάρωσης, που εφαρμόζει η ΕΚΤ.

    Σύμφωνα με ανακοινώσεις τους, γερμανικές οργανώσεις έχουν καλέσει σήμερα στη Φρανκφούρτη σε συγκέντρωση συμπαράστασης προς την Ελλάδα κατά την ώρα της συνάντησης.

    Χθες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κατά τις συναντήσεις του τόσο με τον ομοσπονδιακό Πρόεδρο της Γερμανίας Γιοάχιμ Γκάουκ όσο και με την καγκελάριο 'Αγγελα Μέρκελ, τόνισε ότι η Ελλάδα θα τηρήσει στο ακέραιο τις δεσμεύσεις της, αλλά επισήμανε ότι το ίδιο πρέπει να πράξουν και οι εταίροι της, ανοίγοντας, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, τη συζήτηση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους και προχωρώντας σε διορθώσεις του προγράμματος όπου διαπιστωθεί ότι αυτό είναι λανθασμένο.

    [10] Στις 15:00 η πρώτη συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με τον Κυρ. Μητσοτάκη

    Την πρώτη τους συνάντηση θα έχουν σήμερα στις 15:00 ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Αν και η συνάντηση χαρακτηρίζεται ως εθιμοτυπική, εκτιμάται ότι οι δύο άνδρες θα συζητήσουν εφ' όλης της ύλης, καθώς πολύ σημαντικά θέματα βρίσκονται στην επικαιρότητα, όπως το ασφαλιστικό για το οποίο η κυβέρνηση έχει ζητήσει από τον κ. Μητσοτάκη να παρουσιάσει τις θέσεις του, το προσφυγικό- μεταναστευτικό, το θέμα του εκλογικού νόμου και άλλα εσωτερικά και διεθνή θέματα.

    Οι τόνοι της αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ έχουν ανέβει μετά τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ και την εκλογή του κ. Μητσοτάκη. Η κυβέρνηση με πρωτοβουλία της, ζήτησε να συζητηθεί το ασφαλιστικό σε προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, πράγμα που θα σηματοδοτήσει την πρώτη κοινοβουλευτική αντιπαράθεση Τσίπρα -Μητσοτάκη.

    Ο κ. Μητσοτάκης θαέχει τις επόμενες ημέρες συναντήσεις με του υπόλοιπους αρχηγούς κομμάτων, ενώ αύριο θα γίνει δεκτόςαπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

    [11] Η Μεσόγειος "οδεύει προς την εξουθένωση", προειδοποιεί η WWF

    Η Μεσόγειος "οδεύει προς την εξουθένωση": γνωρίζει "μια πρωτοφανή οικονομική ανάπτυξη", η οποία απειλεί "ήδη υποβαθμισμένα" οικοσυστήματα και είδη που κινδυνεύουν, προειδοποιεί το γαλλικό παράρτημα της περιβαλλοντικής οργάνωσης Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση (WWF-France).

    Αυτή η ημίκλειστη θάλασσα, η οποία φιλοξενεί μεταξύ του 4% και του 18% των γνωστών θαλάσσιων ειδών, που κατανέμονται σε μια επιφάνεια που καλύπτει λιγότερο από το 1% των ωκεανών του κόσμου, αντιμετωπίζει μια "χωρίς προηγούμενο" αύξηση των ερευνών για πετρέλαιο και φυσικό αέριο.

    Τα συμβόλαια για πετρελαϊκές έρευνες στη θάλασσα "αφορούν σήμερα περισσότερο από το 20% της Μεσογείου και ενδέχεται σύντομα να επεκταθούν στο διπλάσιο αυτής της επιφάνειας", εκτιμά σε έκθεσή της η WWF.

    "Πρόκειται για τεράστιο μέγεθος, κυρίως όταν ξέρει κανείς τους σεισμικούς κινδύνους της περιοχής", υπογραμμίζει ο Πασκάλ Κανφέν, γενικός διευθυντής της WWF-Γαλλία. Σύμφωνα με τον ίδιο, "ο πολλαπλασιασμός και η αύξηση του μεγέθους των οικονομικών δραστηριοτήτων στη ζώνη αυτή" θέτουν τη Μεσόγειο "στην οδό προς την εξουθένωση".

    Τα σχέδια για την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων και οι εξορυκτικές δραστηριότητες επεκτείνονται εδώ και πολλά χρόνια σε όλη τη Μεσόγειο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 19 January 2016 - 9:32:52 UTC