Browse through our Interesting Nodes on the United States of America Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-01-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Π. Παυλόπουλος: Ευπρόσδεκτη η Frontex στην Ελλάδα αλλά αποκλείονται κοινές περιπολίες με την τουρκική ακτοφυλακή
  • [02] Ευ. Τσακαλώτος: Έχουμε συμφωνήσει τη συμμετοχή του ΔΝΤ, όμως δεν επιθυμούμε την καθυστέρηση
  • [03] «Και η Πολιτεία και η Εκκλησία θέλουν να εξυπηρετήσουν τον άνθρωπο»
  • [04] H κυβερνητική εκπρόσωπος Ο. Γεροβασίλη για το ΕΣΡ
  • [05] «Βάζω πλάτη για τον τόπο, όπως επιβάλλει ο ρόλος μου», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

  • [01] Π. Παυλόπουλος: Ευπρόσδεκτη η Frontex στην Ελλάδα αλλά αποκλείονται κοινές περιπολίες με την τουρκική ακτοφυλακή

    Η Frontex είναι ευπρόσδεκτη στην Ελλάδα, αλλά τα σύνορα της Ελλάδας καθορίζονται κυριάρχως από την Ελλάδα και η συνεργασία μπορεί να γίνει μόνο υπό ελληνική ηγεσία, σε ό,τι αφορά το τι σημαίνει σύνορα και διαχείριση συνόρων, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και απέκλεισε εκ νέου το ενδεχόμενο διεξαγωγής κοινών περιπολιών των ακτοφυλακών Ελλάδας και Τουρκίας.

    Ο κ. Παυλόπουλος, ολοκληρώνοντας τις επαφές του στο Βερολίνο, διευκρίνισε ότι η Ελλάδα θέλει τη συνεργασία της Τουρκίας στο θέμα της προσφυγικής κρίσης και συμφωνεί να της δοθεί γι? αυτό στήριξη, εξέφρασε ωστόσο επιφυλάξεις σε ό,τι αφορά την απόφαση της ΕΕ για άνοιγμα νέων κεφαλαίων στην ενταξιακή διαπραγμάτευση με την Άγκυρα και επανέλαβε ότι υπάρχουν αποδεδειγμένα στοιχεία για συνεργασία των λιμενικών αρχών της Τουρκίας με διακινητές ανθρώπων, ενώ η κύρια υποχρέωσή της είναι να εμποδίζει τους παράνομους οικονομικούς μετανάστες.

    [02] Ευ. Τσακαλώτος: Έχουμε συμφωνήσει τη συμμετοχή του ΔΝΤ, όμως δεν επιθυμούμε την καθυστέρηση

    «Η συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, στο ελληνικό πρόγραμμα, έχει συμφωνηθεί στο μνημόνιο της 13ης Ιουλίου. Όπως ανέφερα και στη συνέντευξή μου στην γερμανική οικονομική εφημερίδα «Handelsblatt», εμείς δεν έχουμε πρόβλημα με τη συμμετοχή του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα, πρόβλημα έχουμε στην περίπτωση που θέλει να καθυστερήσει τη διαδικασία αξιολόγησης».

    Αυτό ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, απαντώντας σε παρεμβάσεις του Δημήτρη Σταμάτη της Νέας Δημοκρατίας και του Χάρη Θεοχάρη του Ποταμιού,.

    Προσέθεσε επίσης, ότι όπως πληροφορήθηκε από το CNN, το ΔΝΤ δεν έχει αξιολογήσει έως τώρα την ελληνική πρόταση για το ασφαλιστικό.

    [03] «Και η Πολιτεία και η Εκκλησία θέλουν να εξυπηρετήσουν τον άνθρωπο»

    Με επίκεντρο συζήτησης τον άνθρωπο, συναντήθηκαν σήμερα στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και ο νέος πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

    «Έχω πάρα πολύ μεγάλο σεβασμό στο πρόσωπο του αρχιεπισκόπου και εξαιρετική εκτίμηση, όχι μόνο στο πνευματικό του έργο, αλλά στο πλούσιο κοινωνικό έργο το οποίο παρέχει η Εκκλησία της Ελλάδος σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ μετά τη 40λεπτη συνάντησή τους. Επιπλέον, έκανε λόγο για τα προνοιακά ιδρύματα της Εκκλησίας και το κοινωνικό έργο των μητροπολιτών σε όλη την Ελλάδα, το οποίο διαπίστωσε, όπως είπε, στις περιοδείες του κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας.

    «Στον πολιτικό λόγο της ΝΔ η έννοια της αλληλεγγύης θα βρει κεντρική θέση και προσβλέπω σε μια εξαιρετικά στενή και εποικοδομητική σχέση με την Εκκλησία της Ελλάδος», δήλωσε.

    Από την πλευρά του, ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος χαρακτήρισε τη συνάντηση αυτή ουσιαστική, διότι, όπως είπε, ο πρόεδρος της ΝΔ αντιλαμβάνεται την ευθύνη και τις υποχρεώσεις που του έβαλαν στους ώμους του οι Έλληνες ψηφοφόροι περισσότερο από κάθε άλλη φορά.

    [04] H κυβερνητική εκπρόσωπος Ο. Γεροβασίλη για το ΕΣΡ

    «Η Νέα Δημοκρατία καλείται να αποδείξει αν ενδιαφέρεται για την εφαρμογή της νομιμότητας στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο ή για τη διαιώνιση ενός καθεστώτος ανομίας και διαπλοκής», δήλωσε σήμερα η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη ενόψει της συνεδρίασης στη Βουλή της Διάσκεψης των Προέδρων.

    Η κ. Γεροβασίλη επισήμανε ότι η Διάσκεψη των Προέδρων συνεδριάζει προκειμένου να αποφασίσει συναινετικά για τη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, τονίζοντας ότι ο καθένας θα κριθεί από τη στάση του.

    [05] «Βάζω πλάτη για τον τόπο, όπως επιβάλλει ο ρόλος μου», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

    «Δεν ήρθα εδώ τείνοντας χέρι επαιτείας», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, αναφερόμενος στην επίσκεψή του στο Βερολίνο και επανέλαβε ότι η Ελλάδα θα εκπληρώσει όλες τις δεσμεύσεις της. Σε ό,τι αφορά τον δικό του ρόλο, διευκρίνισε ότι στηρίζει την προσπάθεια της χώρας, αγωνιζόμενος μαζί με τις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις της.

    «Βάζω πλάτη για τον τόπο, όπως επιβάλλει ο ρόλος μου, και προς την κατεύθυνση αυτή αγωνίζομαι με όλες τις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις του τόπου», δήλωσε ο κ. Παυλόπουλος μετά την ολοκλήρωση των επαφών του στο Βερολίνο και λίγο πριν μεταβεί στην Φρανκφούρτη, όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, στον οποίο αναμένεται να επαναλάβει ότι μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, «έρχεται η ώρα των εταίρων» -θα πρέπει δηλαδή και η ΕΚΤ να επανεξετάσει το θέμα της ένταξης των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. Η Ελλάδα δηλώνει την συμπαράστασή της στην προσπάθεια της ΕΚΤ να διαδραματίσει τον ρόλο τής πραγματικής κεντρικής τράπεζας, ιδίως σε ό,τι αφορά τα προγράμματα ρευστότητας, δήλωσε σχετικά ο κ. Παυλόπουλος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 19 January 2016 - 14:02:34 UTC