Visit the Web Pages Hosted by HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-01-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κυρ. Μητσοτάκης και Φ. Γεννηματά συμφώνησαν στον διάλογο και την ανταλλαγή απόψεων
  • [02] Ήρθε η ώρα να αναγνωριστούν τάσεις στη ΝΔ, αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Ανδ. Παπαμιμίκος
  • [03] Η πρώτη αξιολόγηση πρέπει να ολοκληρωθεί το συντομότερο, συμφώνησαν οι Αλ. Τσίπρα και Μ. Ντράγκι
  • [04] Ο Μάριο Ντράγκι εκτιμά ότι η αξιολόγηση θα κλείσει με επιτυχία
  • [05] Θεσσαλονίκη: Με δυσκολία διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω των αγροτικών μπλόκων
  • [06] Συνελήφθησαν, ο πατριός και η μητέρα του Κ. Πολύζου, ως δράστες της δολοφονίας του, το 2011
  • [07] Νέο τεύχος του περιοδικού «Πρακτορείο»
  • [08] Διακοπή της κυκλοφορίας στα Τέμπη, από τους αγρότες
  • [09] Πέντε μαθητές στο Ντιγιάρμπακιρ τραυματίστηκαν από εκρηκτικό μηχανισμό
  • [10] Γ. Κατρούγκαλος: Δεν τριπλασιάζονται οι εισφορές των αγροτικών οικογενειών
  • [11] Β. Αποστόλου: Διαχειρίσιμες οι επιπτώσεις από το φορολογικό των αγροτών
  • [12] Ο Τριανταφυλλόπουλος στον Αστέρα Τρίπολης

  • [01] Κυρ. Μητσοτάκης και Φ. Γεννηματά συμφώνησαν στον διάλογο και την ανταλλαγή απόψεων

    «Πρέπει να υπάρχει οργανωμένος διάλογος των δυνάμεων της αντιπολίτευσης απέναντι στον λαϊκισμό, παρά τις δεδομένες διάφορες που έχουμε ιδεολογικά» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια συνάντησής του με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.

    Παράλληλα, εξέφρασε την ανησυχία του για την πορεία της χώρας, μιλώντας για κύμα οργής στην κοινωνία.

    Η κ. Γεννηματά, αφού συνεχάρη τον κ. Μητσοτάκη για την εκλογή του στην προεδρία της ΝΔ, συμφώνησε ότι παρά τις πολιτικές και ιδεολογικές διάφορές τους «υπάρχει ανάγκη ανταλλαγής απόψεων και συνεννόησης στα κρίσιμα ζητηματα» και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει γυρίσει την πλάτη στη συνεννόηση. «Να μην βρεθει η χώρα ξανά στη θέση που βρέθηκε τον Αύγουστο του 2015» πρόσθεσε και χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι θα ακουστούν οι απόψεις της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό στη Βουλή.

    Για τις αντιδράσεις του αγροτικού κόσμου, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι οι ρυθμίσεις που φέρνει η κυβέρνηση τούς εξοντώνουν αλλά παρακάλεσε τους αγρότες «να μην κλείσουν τους δρόμους και να σκεφτούν την κρίσιμη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η οικονομία και οι ελληνικες επιχειρήσεις».

    [02] Ήρθε η ώρα να αναγνωριστούν τάσεις στη ΝΔ, αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Ανδ. Παπαμιμίκος

    Αλλαγές στη δομή και τη φυσιογνωμία του κόμματος στο συνέδριο του Απριλίου, που περιλαμβάνουν μέχρι και αναγνώριση τάσεων, προαναγγέλλει με συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γραμματέας της ΝΔ, Ανδρέας Παπαμιμίκος.

    Ο κ. Παπαμιμίκος αναφέρεται στη συζήτηση των ημερών, λέγοντας ότι η ΝΔ επιδιώκει την αμφίπλευρη διεύρυνση, και αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο συνεργασίας ή προσχώρησης προσωπικοτήτων όπως η Άννα Διαμαντοπούλου ή ο Γιώργος Αμυράς από το Ποτάμι, σημειώνοντας: «Δεν υπάρχει άρνηση συναίνεσης. Άρνηση σε λευκή επιταγή υπάρχει. Εμείς πιστεύουμε στον πολιτικό διάλογο».

    [03] Η πρώτη αξιολόγηση πρέπει να ολοκληρωθεί το συντομότερο, συμφώνησαν οι Αλ. Τσίπρα και Μ. Ντράγκι

    Απόλυτη ταύτιση στην εκτίμηση ότι η πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος πρέπει να ολοκληρωθεί το συντομότερο, υπήρξε κατά τη διάρκεια της συνάντησης του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, στο Νταβός.

    Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, ο κ. Τσίπρας και ο κ. Ντράγκι συζήτησαν την πορεία του ελληνικού προγράμματος και των μεταρρυθμίσεων.

    [04] Ο Μάριο Ντράγκι εκτιμά ότι η αξιολόγηση θα κλείσει με επιτυχία

    Οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους πιστωτές είναι σε εξέλιξη για τους δημοσιονομικούς στόχους, τη μεταρρύθμιση που θα κάνει βιώσιμο το ασφαλιστικό σύστημα και την ολοκλήρωση της εξυγίανσης του χρηματοπιστωτικού τομέα, δήλωσε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, από το Νταβός της Ελβετίας.

    «Είμαστε σε πολύ καλύτερη κατάσταση από ό,τι ήμασταν τον περασμένο Ιούνιο», δήλωσε ο Ντράγκι, προσθέτοντας: «Είμαι αρκετά βέβαιος ότι θα υπάρξει μία συμφωνία, ώστε η πρώτη αξιολόγηση θα μπορούσε να (...) ολοκληρωθεί γρήγορα και με επιτυχία».

    «Οι ελληνικές τράπεζες έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί, αλλά το επίπεδο των μη εξυπηρετούμενων δανείων είναι ακόμη υψηλό. Επομένως, η αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού θα απαιτήσει κάποιες αλλαγές στη χρηματοπιστωτική νομοθεσία και μία διαδικασία, με την οποία τα δάνεια αυτά θα μπορούν να πωληθούν, ώστε οι τράπεζες να είναι σε θέση να δραστηριοποιηθούν πλήρως στη χορήγηση πιστώσεων στον ιδιωτικό τομέα της ελληνικής οικονομίας», είπε ο κεντρικός τραπεζίτης.

    [05] Θεσσαλονίκη: Με δυσκολία διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω των αγροτικών μπλόκων

    Με δυσκολία διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στα κομβικά σημεία της Εγνατίας οδού, αλλά των εθνικών οδών, όπου έχουν στήσει μπλόκα οι παραγωγοί του πρωτογενούς τομέα, αφού από τις 12 το μεσημέρι και για ένα δίωρο, άλλοι πεζή, άλλοι με τα τρακτέρ τους, έχουν «καταλάβει» τα οδοστρώματα.

    Ο κόμβος της Κουλούρας αριθμεί περισσότερους από 3.000 αγρότες, κτηνοτρόφους, μελισσοκόμους, οδηγούς λεωφορείων και ταξί, αλλά και πολίτες από άλλους επαγγελματικούς κλάδους και έως τις 2 το μεσημέρι προγραμματίζουν να έχουν κλείσει την Εγνατία οδό Θεσσαλονίκης-Βέροιας Πολύμυλου.

    Μιλώντας στην κάμερα του ΑΠΕ-ΜΠΕ, συμμετέχοντες στην κινητοποίηση δηλώνουν «αποφασισμένοι να μείνουν μέχρι τέλους, προκειμένου να μην περάσουν τα μέτρα που οδηγούν στον αφανισμό τον πρωτογενή τομέα και τους Έλληνες καταναλωτές», όπως υπογράμμισε ο νέος αγρότης Μακροχωρίου, Γιώργος Παπαδόπουλος, 33 χρόνων. Πρόσθεσε: «εμείς οι νέοι θέλουμε να μείνουμε στην ύπαιθρο και όχι μόνο μας διώχνουν από τα χωριά μας, αλλά και από τη χώρα».

    Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Βέροιας, Τάσος Χαλκίδης, μέλος της Πρωτοβουλίας Αγροτών, έστειλε το μήνυμα στους προέδρους της αντιπολίτευσης: «Παρακολουθείτε στενά τον ξεσηκωμό του πρωτογενούς τομέα και να είστε σίγουροι ότι θα έρθει και η δική σας η σειρά αν κινηθείτε σε αντίστοιχες ράγες πολιτικής, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ».

    [06] Συνελήφθησαν, ο πατριός και η μητέρα του Κ. Πολύζου, ως δράστες της δολοφονίας του, το 2011

    Συνελήφθησαν στην Ελευσίνα, από αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής, η μητέρα και ο πατριός του Κωστή Πολύζου, ως δράστες της δολοφονίας του στη Σιάτιστα Κοζάνης, στις 18 Φεβρουαρίου 2011.

    Ο 23χρονος Κωστής Πολύζος είχε εξαφανισθεί στις 18 Φεβρουαρίου 2011, από το σπίτι του στη Σιάτιστα Κοζάνης, ενώ το πτώμα του είχε βρεθεί επτά μήνες αργότερα, στις 26 Σεπτεμβρίου 2011, στο κτήμα του πατριού του, σε κοντινή απόσταση από τη Σιάτιστα. Το πτώμα του άτυχου νεαρού ήταν σκεπασμένο με κλαδιά και θάμνους και είχε βρεθεί από κυνηγό.

    Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η μητέρα και ο πατριός του 23χρονου είχαν πάρει ένα μεγάλο δάνειο για την αγορά σπιτιού στο όνομά του και υπήρχαν συνεχείς διενέξεις μεταξύ τους. Το μοιραίο βράδυ, μετά από ακόμη έναν καυγά ανάμεσα στον Κωστή Πολύζο και τον πατριό του, ο τελευταίος τον σκότωσε και μαζί με τη μητέρα του 23χρονου τον μετέφεραν στο κτήμα του, όπου τον έθαψαν.

    [07] Νέο τεύχος του περιοδικού «Πρακτορείο»

    Με κύριο θέμα την εγκληματικότητα στο Ίνερνετ και με συνεντεύξεις της 16χρονης Ελληνίδας παγκόσμιας πρωταθλήτριας στο σκάκι, Σταυρούλας Τσολακίδου, και του Ιταλού προπονητή Αρίγκο Σάκι, κυκλοφορεί το νέο τεύχος του «Πρακτορείου».

    [08] Διακοπή της κυκλοφορίας στα Τέμπη, από τους αγρότες

    Εκατοντάδες αγρότες βρίσκονται αυτήν τη στιγμή πάνω στο οδόστρωμα της ΠΑΘΕ (Πατρών-Αθηνών-Θεσσαλονίκης-Ευζώνων), στο μπλόκο των Τεμπών, διαμαρτυρόμενοι για το ασφαλιστικό, το φορολογικό και τα προβλήματα του κλάδου τους.

    Σύμφωνα με τους διοργανωτές, ο αριθμός τους ξεπερνάει τους 500, ενώ προς ενίσχυση του μπλόκου έχουν φθάσει και αγρότες με αγροτικά αυτοκίνητα και μαύρες σημαίες από τις δυσπρόσιτες περιοχές, καθώς και κτηνοτρόφοι, οι οποίοι ενώνουν τις φωνές διαμαρτυρίας με τους υπολοίπους. Επίσης, «συμβολικά» έχουν γυρίσει κάθετα μερικά τρακτέρ.

    Ο αποκλεισμός, σύμφωνα με απόφαση που ελήφθη χθες από τη Συντονιστική Επιτροπή του μπλόκου των Τεμπών, πρόκειται να διαρκέσει δύο ώρες

    Αγρότες απέκλεισαν συμβολικάτην εθνική οδό Πατρών?Πύργου

    Σε συμβολικό αποκλεισμό της εθνικής οδού Πατρών-Πύργου, στο ύψος του κόμβου Κουρτέσι, προχώρησαν στις 12.30 το μεσημέρι αγρότες της Ηλείας, ενώ κινητοποιήσεις ξεκίνησαν και αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας.

    Ειδικότερα, αγρότες της Ηλείας, οι οποίοι έχουν παρατάξει στον κόμβο Κουρτέσι περισσότερα από 200 τρακτέρ, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε συμβολικό αποκλεισμό της εθνικής οδού, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που έχουν ξεκινήσει από την περασμένη Τετάρτη.

    Επίσης, στην Ηλεία, αγρότες του νομού έχουν παρατάξει στον κόμβο της Μαραθιάς περίπου 150 τρακτέρ.

    Εξάλλου, αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας παρέταξαν σήμερα το πρωί τρακτέρ στην εθνική οδό Αντιρρίου-Ιωαννίνων, στον κόμβο του Κεφαλόβρυσου.

    Άλλοι αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας, έχουν παρατάξει τρακτέρ στις περιοχές Ευηνοχώρι, Γαλατά, Μεγάλη Χώρα, Παναιτώλιο και Κουβαρά.

    [09] Πέντε μαθητές στο Ντιγιάρμπακιρ τραυματίστηκαν από εκρηκτικό μηχανισμό

    Πέντε μαθητές ενός σχολείου του Ντιγιάρμπακιρ, στη νοτιοανατολική Τουρκία όπου η πλειονότητα των κατοίκων είναι Κούρδοι, τραυματίστηκαν σήμερα από την έκρηξη μηχανισμού στην αυλή του σχολείου τους, η οποία αποδίδεται από τις αρχές στο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), έγινε γνωστό από τις υπηρεσίες ασφαλείας.

    Η έκρηξη προκλήθηκε σε ένα δημοτικό σχολείο της περιοχής Μπαγλάρ την ώρα που όλοι οι μαθητές βρίσκονταν στην αυλή του σχολείου για το διάλειμμα, δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο αξιωματούχοι της υπηρεσίας ασφαλείας που ζήτησαν να μην κατονομαστούν.

    Ο εκρηκτικός μηχανισμός ρίχτηκε στην αυλή του σχολείου από έξω, σύμφωνα με τις πηγές αυτές, οι οποίες απέδωσαν την επίθεση στο PKK

    [10] Γ. Κατρούγκαλος: Δεν τριπλασιάζονται οι εισφορές των αγροτικών οικογενειών

    «Το μήνυμά μας προς τους αγρότες είναι: Αποφασίζουμε για εμάς και τα παιδιά μας», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γ.Κατρούγκαλος στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί από κοινού με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελο Αποστόλου και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, με την παρουσία της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γερροβασίλη.

    Όπως επεσήμανε ο κ. Κατρούγκαλος, «οι βασικοί κανόνες της ισονομίας θα εφαρμόζονται και στους αγρότες που δικαιούνται να έχουν ένα υγιές Ταμείο».

    Όπως πρόσθεσε, το μήνυμά μας προς τους αγρότες είναι αποφασίζουμε για εμάς και τα παιδιά μας για να έχουμε ένα ασφαλιστικό σύστημα που να μην καταρρεύσει. Οι αγρότες, ανέφερε, θέλουν ο ΟΓΑ και οι ασφαλιστικές κλάσεις να μείνουν όπως είναι, όμως όλοι οι Έλληνες πρέπει να είναι σε ένα ενιαίο ασφαλιστικό οργανισμό με τις ίδιες εισφορές και τις ίδιες αποδοχές.

    «Δεν θέλουμε οι αγρότες να είναι πολίτες Β' κατηγορίας. Θέλουμε όλοι οι Έλληνες πολίτες να έχουν ίδια μεταχείριση» είπε ο κ. Κατρούγκαλος για να συμπληρώσει ότι «οι οικογένειες αγροτών μπορούν να ενταχθούν στην κατώτατη ασφαλιστική υποχρέωση».

    Όπως τόνισε ο υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης«δεν τριπλασιάζονται οι εισφορές των οικογενειών των αγροτών». «Δεν πιστεύω ότι οι αγρότες υποκινούνται. Δίκαια εκφράζουν τις αμφιβολίες τους μετά την μαυρίλα των πέντε προηγουμένων χρόνων. Θέλουμε να αντιμετωπίσουμε τον φόβο στο μυαλό των αγροτών», δήλωσε επίσης ο Γ.Κατρούγκαλος.

    Ο κ. Αποστόλου σημείωσε ότι ο διάλογος με τους αγρότες είναι μονόδρομος και ότι οι αγροτικές επιδοτήσεις έως του ποσού των 12.000 ευρώ δεν υπολογίζονται ως φορολογητέα ύλη. «Στις συζητήσεις μου με τους αγρότες έχω ζητήσει να αντιμετωπίσουμε δύο γκρίζες ζώνες της αγροτικής δραστηριότητας. Δηλώνεται μια ακαθάριστη αγροτική αξία 4,8 δισ. ευρώ και ταυτόχρονα η αξία της αγροτικής παραγωγής ξεπερνά τα 10 δισ. ευρώ. Καλούμε τους αγρότες να αντιμετωπίσουμε αυτή τη γκρίζα ζώνη με την τήρηση βιβλίων και στοιχείων. Και εμείς θα καλύψουμε τη δαπάνη για την τήρηση βιβλίων. Η δεύτερη γκρίζα ζώνη είναι ότι πρέπει και οι ίδιοι να καθιερώσουν το εργόσημο ως μέσο πληρωμής των εργασιών στον αγροτικό χώρο».

    Όπως εξήγησε κατά αυτόν τον τρόπο, από τα 2,6 δισ. ευρώ των ετήσιων ενισχύσεων, τα 2,2 δισ. μένουν αφορολόγητα.

    «Δεν έρχεται φοροκαταιγίδα για τους αγρότες. Το σύστημα προσπαθούμε να το κάνουμε πιο δίκαιο και πιο αναλογικό», δήλωσε ο Τρ.Αλέξιάδης, αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών στο πλαίσιο της ίδιας συνέντευξης.Οι αλλαγές στο φορολογικό των αγροτών βρίσκονται ακόμη υπό επεξεργασία συμπλήρωσε ο κ. Αλεξιάδης.

    [11] Β. Αποστόλου: Διαχειρίσιμες οι επιπτώσεις από το φορολογικό των αγροτών

    Η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να απαλύνει τις όποιες επιπτώσεις από το νέο φορολογικό των αγροτών δήλωσε μιλώντας στη Βουλή, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου και πρόσθεσε ότι, δεν υπάρχουν όσα διαδίδονται και αντίθετα οι επιπτώσεις από τη νέα φορολογία των αγροτών, "είναι διαχειρήσιμες".

    Συνεχίζοντας ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης σημείωσε, ότι τα μέτρα που λαμβάνονται, προβλέπονται από τη συμφωνία με τους εταίρους και η οποία υπερψηφίστηκε από όλα τα κόμματα. Αναφερόμενος, τέλος, στα μπλόκα των αγροτών ο κ. Αποστόλου ανέφερε ότι "σε πολλές περιπτώσεις βρίσκονται κάποιοι θερμόαιμοι που ανεβάζουν τους τόνους και θα γίνουν υπερβολές, όπως συνέβη στην Κομοτηνή".

    [12] Ο Τριανταφυλλόπουλος στον Αστέρα Τρίπολης

    Σημαντική μεταγραφή για τον Αστέρα Τρίπολης, ο οποίος ανακοίνωσε την απόκτηση του Κώστα Τριανταφυλλόπουλου. Ο 23χρονος αμυντικός αφήνει τον Παναθηναϊκό για να συνεχίσει την καριέρα του στην αρκαδική ομάδα, με την οποία υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας 3,5 ετών, έως δηλαδή το καλοκαίρι του 2019.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 22 January 2016 - 11:32:32 UTC