Browse through our Interesting Nodes of Greek Newspapers & Magazines Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-01-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ, την ώρα της διεξαγωγής της συζήτησης στη Βουλή για το Ασφαλιστικό
  • [02] Οι μηχανικοί συνεχίζουν την απεργία μέχρι τις 29/1 για το ασφαλιστικό
  • [03] Kρίσιμη συνάντηση των αγροτών στη Θεσσαλονίκη, το μεσημέρι
  • [04] Κάμερον και Μέρκελ συζήτησαν για το μέλλον της Βρετανίας στην ΕΕ
  • [05] Ο Μπ. Ομπάμα καταργεί την απομόνωση των ανηλίκων στις ομοσπονδιακές φυλακές
  • [06] Παράνομη χωματερή στις αρχαίες κατακόμβες της Ρώμης

  • [01] Κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ, την ώρα της διεξαγωγής της συζήτησης στη Βουλή για το Ασφαλιστικό

    Σε συλλαλητήριο καλεί,στις 18:00, η ΑΔΕΔΥ, την ώρα που θα διεξάγεται στη Βουλή η προ Ημερησίας Διατάξεως Συζήτηση για το Ασφαλιστικό. Η συγκέντρωση θα γίνει στην πλατεία Κλαυθμώνος και στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή.

    «Το σχέδιο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. για το ασφαλιστικό, αποτελεί ένα βαθιά αντιλαϊκό νομοσχέδιο που κατεδαφίζει τον όποιο κοινωνικό χαρακτήρα έχει απομείνει στο ασφαλιστικό σύστημα, μετατρέπει την ασφάλιση σε ατομική υποχρέωση, προωθεί νέα λεηλασία των συντάξεων με θύματα όλους τους συνταξιούχους και ιδιαίτερα όσους θα βγουν στη σύνταξη από την ψήφιση του νόμου και μετά» αναφέρει μεταξύ άλλων η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή της.

    [02] Οι μηχανικοί συνεχίζουν την απεργία μέχρι τις 29/1 για το ασφαλιστικό

    Οι διπλωματούχοι μηχανικοί συνεχίζουν την απεργία - αποχή από την συμμετοχή τους σε τεχνικά συμβούλια έργων και μελετών καθώς και από το σύνολο των επιτροπών με τεχνικό αντικείμενο, σήμερα έως 29/1/2016. «Οι Έλληνες μηχανικοί συνεχίζουν τον αγώνα και τις κινητοποιήσεις ενάντια στο σχέδιο του ασφαλιστικού που παρουσίασε το υπουργείο εργασίας», δήλωσε ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός, χαρακτηρίζοντάς τον «αγώνα για την επιβίωση».

    Μάλιστα, απέστειλε επιστολή, εκ μέρους όλων των επιστημονικών φορέων, προς τους αρχηγούς όλων των πολιτικών κομμάτων προκειμένου να ζητήσουν την αναλυτική ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών για τις θέσεις και τις προτάσεις των επιστημόνων. Σε αυτή την επιστολή ανταποκρίθηκε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με τον οποίο συναντήθηκε αντιπροσωπεία των εκπροσώπων των επιστημονικών φορέων. Είχε προηγηθεί συνάντηση με τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη, ενώ θα ακολουθήσουν συναντήσεις με τον επικεφαλής του κόμματος ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ Σταύρο Θεοδωράκη και με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς τις επόμενες ημέρες.

    Όπως έγινε γνωστό, οι μηχανικοί, το ΤΕΕ και όλοι οι τεχνικοί φορείς συντονίζονται με όλους τους επιστημονικούς φορείς της χώρας αλλά πλέον το μέτωπο ενάντια στο ασφαλιστικό διευρύνεται, καθώς αντιδρούν συντονισμένα ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΠΑΣΕΓΕΣ και δεκάδες άλλες επαγγελματικές ομάδες.

    [03] Kρίσιμη συνάντηση των αγροτών στη Θεσσαλονίκη, το μεσημέρι

    Στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η κρίσιμη σύσκεψη των αγροτών στη Θεσσαλονίκη που θα κρίνει το μέλλον των κινητοποιήσεων. Τονίζεται ότι εν αναμονή της συνάντησης οι συμμετέχοντες στα περισσότερα μπλόκα διατηρούν μετριοπαθή στάση.

    Το σημερινό πρόγραμμα των αγροτικών κινητοποιήσεων περιλαμβάνει δίωρους αποκλεισμούς το πρωί (12-14.00), με «μπλοκάρισμα» και των συνόρων της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, την ΠΓΔΜκαι την Αλβανία, αφού έχουν στηθεί μπλόκα στα τελωνεία Προμαχώνα, Δοϊράνης, Ευζώνων και Κρυσταλλοπηγής.

    Άνοιγμα του τελωνείου Προμαχώνα στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, πραγματοποίησαν χθεςοι συμμετέχοντες στο μπλόκο, με τον αγροτοσυνδικαλιστή Βισαλτίας, Στέργιο Λίτο να επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «το επ αόριστον κλείσιμο του τελωνείου ισχύει, απλώς επειδή θέλουμε να είμαστε συνεπείς στα λεγόμενά μας, πως όταν θα βλέπουμε ότι επικρατεί κυκλοφοριακό κομφούζιο στην άλλη πλευρά, θα ανοίγουμε για να μην προκαλούμε ταλαιπωρία».

    [04] Κάμερον και Μέρκελ συζήτησαν για το μέλλον της Βρετανίας στην ΕΕ

    Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον και η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ μίλησαν τηλεφωνικά χθες και συμφώνησαν ότι χρειάζεται να γίνει περισσότερη δουλειά για να υπάρξει συμφωνία για μια διαφορετική σχέση μεταξύ της Βρετανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είπε εκπρόσωπος του πρωθυπουργού.

    'Οπως έχει αναφέρει ο ίδιος, ο Κάμερον ελπίζει να έρθει σε συμφωνία με τους ηγέτες της ΕΕ για τα σχέδια του να επαναδιαπραγματευτεί η συμφωνία της Βρετανίας με την ένωση στη σύνοδο κορυφής του επόμενου μήνα (18-19 Φεβρουαρίου). Αυτό θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για δημοψήφισμα στη Βρετανία ακόμα και τον Ιούνιο.

    [05] Ο Μπ. Ομπάμα καταργεί την απομόνωση των ανηλίκων στις ομοσπονδιακές φυλακές

    Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα, σε άρθρο που έγραψε για την εφημερίδα Ουάσιγκτον Ποστ χθες, ανακοίνωσε ότι καταργεί την φυλάκιση σε απομόνωση για ανήλικους στις ομοσπονδιακές φυλακές, αναφερόμενος στις αρνητικές ψυχολογικές επιπτώσεις που έχει.

    Στο άρθρο του, ο Ομπάμα είπε επίσης ότι η απομόνωση στη φυλακή δεν θα χρησιμοποιηθεί πια ως τιμωρία για παραβάσεις χαμηλού βαθμού. Το πακέτο αλλαγών που εισαγάγει δήλωσε ότι θα περιλαμβάνει και μια επέκταση του προγράμματος βοήθειας για φυλακισμένους που πάσχουν από ψυχικές ασθένειες και μια αύξηση του χρόνου που ξοδεύουν οι κρατούμενοι έξω από τα κελιά τους.

    [06] Παράνομη χωματερή στις αρχαίες κατακόμβες της Ρώμης

    Η ιταλική αστυνομία ανακάλυψε χθες μια παράνομη χωματερή κρυμμένη στις αρχαίες Ρωμαϊκές κατακόμβες και απέκλεισε την περιοχή ενώ άρχισε τις έρευνες για πιθανή ρύπανση του περιβάλλοντος.Οι υπόγειες σπηλιές και τα τούνελ χρησιμοποιούνταν ως τάφοι από τον δεύτερο αιώνα π.Χ., και έχουν γεμίσει με επικίνδυνα απόβλητα ανά τα χρόνια, δημιουργώντας μια υπόγεια λίμνη με λάδι που μύριζε έντονα, ανέφεραν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

    Οι αρχές του δήμου επιβεβαίωσαν ότι η αστυνομία έχει κλείσει το χώρο, που βρίσκεται κατά τη διαδρομή της Αππίας οδού, ένα διατηρημένο παράδειγμα της Ρωμαϊκής κατασκευής οδών με τη χρήση λείων πετρών τοποθετημένων πάνω από ένα στρώμα με χαλίκια.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 26 January 2016 - 5:32:30 UTC