Browse through our Collection of Directories for Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-01-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διαβεβαιώσεις Μητσοτάκη για την στήριξη της ΝΔ στις προσπάθειες για λύση του Κυπριακού
  • [02] Φ. Γεννηματά: Οι φιέστες δεν δίνουν λύσεις, ανάβουν το φυτίλι του διχασμού
  • [03] Απόψε η συζήτηση των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή, για το ασφαλιστικό
  • [04] Πτώση πάνω από 3% καταγράφει το χρηματιστήριο της Μόσχας
  • [05] Συλλαλητήρια της ΑΔΕΔΥ και του ΠΑΜΕ, για το ασφαλιστικό
  • [06] Νέα 48ωρη προθεσμία έλαβαν η μητέρα και ο πατριός του 23χρονου Κωστή Πολύζου
  • [07] Σ. Λαβρόφ: Η ρωσική επέμβαση στη Συρία «ανέτρεψε την κατάσταση»
  • [08] Πολύνεκρη διπλή βομβιστική επίθεση στην πόλη Χομς της Συρίας
  • [09] «Στα μονοπάτια του Ισλάμ», ένα βιβλίο προσέγγιση διαλόγου
  • [10] Kρίσιμες συσκέψεις των αγροτών, το μεσημέρι
  • [11] Τσακαλώτος: Δεν μπορεί να υπάρξει νέα μείωση στις συντάξεις, καθώς έχουν προϋπάρξει έντεκα μειώσεις

  • [01] Διαβεβαιώσεις Μητσοτάκη για την στήριξη της ΝΔ στις προσπάθειες για λύση του Κυπριακού

    Oι εξελίξεις στο Κυπριακό, η επικείμενη έξοδος της Κύπρου από το μνημόνιο και περιφερειακά θέματα συζητήθηκαν τη Δευτέραμεταξύ του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, και του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη.

    Στην συνάντηση, η οποία κράτησε μία ώρα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, σύμφωνα με πληροφορίες, ενημέρωσε ιδιαίτερα τον κ. Μητσοτάκη για την κοινή συνάντηση του στο Νταβός με τον γ.γ. του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί.

    Ο κ. Μητσοτάκης σε δηλώσεις , μετά την συνάντηση, ευχαρίστησε τον πρόεδρο Αναστασιάδη , τον οποίο χαρακτήρισε «καλό του φίλο». Επίσης, ανέφερε ότι η συζήτηση ήταν πολύ ουσιαστική και τόνισε την αμέριστη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας στις προσπάθειες του Κυπρίου προέδρου και όλου του Κυπριακού λαού για την επίτευξη μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο κυπριακό ζήτημα.

    Διαβάστε επίσης:

    Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Κυρ. Μητσοτάκη στην Κύπρο

    [02] Φ. Γεννηματά: Οι φιέστες δεν δίνουν λύσεις, ανάβουν το φυτίλι του διχασμού

    «Η χώρα χρειάζεται πολιτική σταθερότητα και συνεννόηση. Χρειάζεται ειλικρινή διάλογο μεταξύ των κομμάτων. Αυτού του είδους οι φιέστες που αντί να περιλαμβάνουν μια συγνώμη, ανάβουν ένα φυτίλι ενός νέου διχασμού, οδηγούν μόνο σε νέα αδιέξοδα», τόνισε σε ραδιοφωνική της συνέντευξη (ρ/φ ΣΚΑΙ), η Φώφη Γεννηματά για την ομιλία του πρωθυπουργού, την Κυριακή, στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τον ένα χρόνο διακυβέρνησης της χώρας.

    Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άσκησε κρτιτική επειδή, όπως είπε, «ο κ. Τσίπρας από τη μια μεριά και η δεξιά από την άλλη, δεν οδηγεί σε λύσεις για τη χώρα, οδηγεί σε μια νέα πόλωση, σε ένα νέο διχασμό, σε όξυνση χωρίς περιεχόμενο, διότι δεν έχει να προτείνει καμία απολύτως λύση. Τι μας είπε χθες; Ή τι λύση μπορεί να δώσει στη χώρα αυτό το νέο δίπολο; Μπορεί ξαφνικά η Ελλάδα να κυβερνηθεί από αυτόνομες κυβερνήσεις;».

    Η κ. Γεννηματά κάλεσε την κυβέρνηση να ανοίξει ένα ειλικρινή διάλογο με τους αγρότες και με τους επιστήμονες ελεύθερους επαγγελματίες, τους οποίους πραγματικά με τις ρυθμίσεις που φέρνει στο ασφαλιστικό, εξοντώνει. «Κατανοώ την αντίδραση απόλυτα, διότι αυτές οι προτάσεις που έχει φέρει η κυβέρνηση δεν δίνουν λύση στο ασφαλιστικό», είπε γιατί «δεν εξασφαλίζουν τη βιωσιμότητα στο σύστημα, απλά εξοντώνουν κάποιες κατηγορίες επαγγελματικές, τους ανθρώπους όλους αυτούς τους οδηγεί στην ανεργία και αυτό βαθαίνει την ύφεση και αναπαράγει αυτό το φαύλο κύκλο. Δεν δίνει καμία λύση η πρότασή τους. Δεν είναι αποδεκτό αυτό το σχέδιο».

    [03] Απόψε η συζήτηση των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή, για το ασφαλιστικό

    Στη Βουλή μεταφέρεται απόψε η αντιπαράθεση για το ασφαλιστικό σύστημα μετά την πρωτοβουλία που ανέλαβε η κυβέρνηση να ζητήσει τη διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών. O πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να καλέσει τους πολιτικούς αρχηγούς να συμβάλλουν εποικοδομητικά με τις προτάσεις τους, θα αναφερθεί στις διαχρονικές ευθύνες για το σημείο στο οποίο βρίσκεται σήμερα το ασφαλιστικό και θα παρουσιάσει αναλυτικά στοιχεία για την κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων.

    «Το δίλημμα που έχουμε μπροστά μας είναι: είτε μεταρρύθμιση του συστήματος είτε κατάρρευση του συστήματος» ανέφερε ο πρωθυπουργός το βράδυ της περασμένης Κυριακής όταν μίλησε σε ανοιχτή συγκέντρωση για τον έναν χρόνο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, και το δίλημμα αυτό αναμένεται να αναδείξει και στη σημερινή συζήτηση στη Βουλή όταν θα ζητήσει από τους ηγέτες της αντιπολίτευσης να λάβουν ξεκάθαρα θέση για το ζήτημα της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης που αφορά όχι μόνο τη βιωσιμότητα του συστήματος αλλά και την ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Στο κλίμα αυτό, ο πρωθυπουργός αναμένεται να παρουσιάσει στοιχεία για τις ζημίες που επέφερε στα ταμεία το κούρεμα των ομολόγων και η εκρηκτική αύξηση της ανεργίας.

    O πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στη συνάντηση που είχε τη Δευτέρα με τους προέδρους των Επιστημονικών Φορέων, παρουσίασε τις βελτιωτικές παρεμβάσεις που προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση για στον τρόπο υπολογισμού των εισφορών.

    Οι αλλαγές και τροποποιήσεις στον τρόπο υπολογισμού των εισφορών περιλαμβάνουν ευνοϊκές προβλέψεις για τους νέους ελεύθερους επαγγελματίες και επιστήμονες και εισοδηματικά κλιμάκια με στόχο να υπάρξει ελάφρυνση για μικρά και μεσαία εισοδήματα.

    «Τα μέτρα είναι υπέρ της κοινωνίας» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, αμέσως μετά το πέρας της συνάντησης του πρωθυπουργού με τους προέδρους των επιστημονικών φορέων που έγινε το Μέγαρο Μαξίμου. Ο κ. Κατρούγκαλος υπογράμμισε ότι θα ληφθεί μέριμνα για τους πιο αδύναμους, δήλωσε αισιόδοξος για την πορεία της διαπραγμάτευσης, για την οποία αναγνώρισε ότι θα είναι σκληρή, και επανέλαβε ότι ουδείς διανοείται στην κυβέρνηση να κάνει πίσω από την κόκκινη γραμμή που έχει χαράξει ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

    Η κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι θέλει να κρατήσει ανοιχτό το πεδίο για έναν ειλικρινή διάλογο με τους κοινωνικούς φορείς για τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. Αντίστοιχη συνάντηση θα έχει ο πρωθυπουργός και με τους αγρότες. Ο Αλέξης Τσίπρας που το περασμένο Σάββατο συναντήθηκε με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Ε. Αποστόλου και τον αναπληρωτή υπουργό Μάρκο Μπόλαρη, ανέφερε ότι προτίθεται να συναντηθεί με εκπροσώπους των αγροτών που εκφράζουν αντιπροσωπευτικά τα αιτήματά τους.

    Στην αποψινή συζήτηση στη Βουλή θα πρέπει πάντως να θεωρείται βέβαιο ότι θα γίνει αναφορά και σε μια σειρά άλλα ζητήματα όπως η μεταρρύθμιση στη δημόσια διοίκηση, οι κανόνες λειτουργίας των ΜΜΕ, η αλλαγή του εκλογικού νόμου αλλά και η στάση που θα τηρήσει η αντιπολίτευση απέναντι στην εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος και τα περιθώρια ελιγμών κατά τη διάρκεια των δύσκολων διαπραγματεύσεων.

    [04] Πτώση πάνω από 3% καταγράφει το χρηματιστήριο της Μόσχας

    Το χρηματιστήριο της Μόσχας κατέγραψε σήμερα πτώση πάνω από 3% στον απόηχο της νέας πτώσης των τιμών του πετρελαίου, με το ρωσικό νόμισμα να υποχωρεί έναντι του δολαρίου και του ευρώ και να προσεγγίζει το χαμηλό επίπεδο ρεκόρ της περασμένης εβδομάδας.

    Ο δείκτης RTS (που εκφράζεται σε δολάρια) υποχώρησε κατά 3,5% με τις πρώτες συναλλαγές πριν ανακάμψει ελαφρώς, ενώ ο δείκτης Micex (που εκφράζεται σε ρούβλια) παρέμεινε σταθερός. Το ρούβλι υποχωρεί με την ισοτιμία του να διαμορφώνεται στα 81,7 ρούβλια ανά δολάριο και τα 88,8 ρούβλια ανά ευρώ.

    [05] Συλλαλητήρια της ΑΔΕΔΥ και του ΠΑΜΕ, για το ασφαλιστικό

    Σε συλλαλητήριο καλεί,στις 18:00, η ΑΔΕΔΥ, την ώρα που θα διεξάγεται στη Βουλή η προ Ημερησίας Διατάξεως Συζήτηση για το Ασφαλιστικό. Η συγκέντρωση θα γίνει στην πλατεία Κλαυθμώνος και στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή.

    «Το σχέδιο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. για το ασφαλιστικό, αποτελεί ένα βαθιά αντιλαϊκό νομοσχέδιο που κατεδαφίζει τον όποιο κοινωνικό χαρακτήρα έχει απομείνει στο ασφαλιστικό σύστημα, μετατρέπει την ασφάλιση σε ατομική υποχρέωση, προωθεί νέα λεηλασία των συντάξεων με θύματα όλους τους συνταξιούχους και ιδιαίτερα όσους θα βγουν στη σύνταξη από την ψήφιση του νόμου και μετά» αναφέρει μεταξύ άλλων η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή της.

    Εξάλλου, σε συλλαλητήριο στην Ομόνοια ενάντια στην κυβερνητική ασφαλιστική μεταρρύθμιση καλεί το ΠΑΜΕ στις 18:00.

    [06] Νέα 48ωρη προθεσμία έλαβαν η μητέρα και ο πατριός του 23χρονου Κωστή Πολύζου

    Νέα προθεσμία ζήτησαν και πήραν το πρωί η μητέρα και ο πατριός του Κωστή Πολύζου, που κατηγορούνται για τη δολοφονία του 23χρονου, πριν από σχεδόν πέντε χρόνια στη Σιάτιστα Κοζάνης.Η 49χρονη γυναίκα και ο 42χρονος άνδρας μετήχθησαν νωρίτερα στον ανακριτή Κοζάνης, από τον οποίο έλαβαν 48ωρη προθεσμία για να απολογηθούν την Πέμπτη. Αμέσως μετά αποχώρησαν και επέστρεψαν στο Αστυνομικό Μέγαρο Κοζάνης, όπου κρατούνται.

    Εκτός από την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από κοινού, αντιμετωπίζουν τις πράξεις της πλαστογραφίας μετά χρήσεως, της ψευδορκίας και της περιύβρισης νεκρού από κοινού.

    Τα ίχνη του 23χρονου είχαν χαθεί στις 18 Φεβρουαρίου 2011, ενώ το πτώμα του βρέθηκε από κυνηγό επτά μήνες αργότερα, μισοθαμμένο, σε κτήμα του πατριού, κοντά στη Σιάτιστα. Το ζευγάρι συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή στην Ελευσίνα Αττικής, ύστερα από σχετικά εντάλματα που εξέδωσε ο ανακριτής Κοζάνης.

    Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, το ανδρόγυνο φέρεται ότι είχε πάρει υπέρογκα τραπεζικά δάνεια στο όνομά του 23χρονου, γεγονός που πυροδότησε εντάσεις και συγκρούσεις μεταξύ τους. Ύστερα από έναν ακόμη καυγά, οι κατηγορούμενοι φαίνεται ότι δολοφόνησαν τον νεαρό μεταφέροντας το πτώμα του στο κτήμα, όπου το έθαψαν.

    [07] Σ. Λαβρόφ: Η ρωσική επέμβαση στη Συρία «ανέτρεψε την κατάσταση»

    Η στρατιωτική επέμβαση που διεξάγεται από τα τέλη του Σεπτεμβρίου στη Συρία επέτρεψε «την ανατροπή της κατάστασης»δήλωσε ο ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ κατά την ετήσια, εφ' όλης της ύλης, συνέντευξη Τύπου.

    «Οι ενέργειες των ρωσικών αεροπορικών δυνάμεων, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν έπειτα από αίτημα των συριακών αρχών, συνέβαλαν πραγματικά στην ανατροπή της κατάστασης στη χώρα και στον περιορισμό των εδαφών που ελέγχονται από τους τρομοκράτες», δήλωσε ο Σεργκέι Λαβρόφ, αναφερόμενος στις οργανώσεις Ισλαμικό Κράτος και Μέτωπο αλ Νόσρα, τησυριακή πτέρυγα της αλ Κάιντα.

    [08] Πολύνεκρη διπλή βομβιστική επίθεση στην πόλη Χομς της Συρίας

    Σε 22 ανέρχονται οι νεκροί και περισσότεροι από 100 είναι οι τραυματίες από διπλή βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε στην πόλη Χομς, την οποία ελέγχουν οι κυβερνητικές δυνάμεις, στην κεντρική Συρία, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.Ο κυβερνήτης της Χομς διευκρίνισε ότι η πρώτη επίθεση έγινε με αυτοκίνητο που ήταν παγιδευμένο με εκρηκτικά και είχε στόχο ένα σημείο ελέγχου των δυνάμεων ασφαλείας, πρόσθεσε το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο.

    Αμέσως μετά ένας καμικάζι ανατίναξε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση, την οποία επικαλείται το Ρόιτερς.

    Το Γαλλικό Πρακτορείο, το οποίο επικαλείται και αυτό τον κυβερνήτη της Χομς, τον Ταλάλ Μπαράζι, μετέδωσε ότι ο καμικάζι ανατινάχθηκε όταν κάποιοι άνθρωποι που βρίσκονταν εκεί κοντά έτρεξαν για να βοηθήσουν τα θύματα της πρώτης επίθεσης. Σύμφωνα με τον Μπαράζι, μεταξύ των νεκρών είναι και δύο αξιωματικοί των συριακών δυνάμεων.

    [09] «Στα μονοπάτια του Ισλάμ», ένα βιβλίο προσέγγιση διαλόγου

    Ούτε ισλαμοφοβία ούτε ισλαμολατρεία! Αυτό διακηρύσσει το βιβλίο «Στα μονοπάτια του Ισλάμ - μουσουλμανικές προσεγγίσεις» του καθηγητή της Ιστορίας Θρησκευμάτων στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Μιχάλη Μαριόρα, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πεδίο. Επισημαίνοντας ότι η τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου στους Δίδυμους Πύργους των ΗΠΑ «Στο όνομα του Αλλάχ» εξάπλωσε το φόβο του Ισλάμ συλλήβδην για οτιδήποτε ισλαμικό, είτε αφορά στην ισλαμική σκέψη, τη θεολογία, τον πολιτισμό φτάνοντας ακόμα και σε ρατσιστικές συμπεριφορές, ο συγγραφέας καλεί τον αναγνώστη να γνωρίσει την μονοθεϊστική αυτή θρησκεία χωρίς στερεότυπα.

    Υπογραμμίζει, βέβαια, ότι από την άλλη πλευρά, η άκριτη λατρεία του Ισλάμ εξέφρασε τις παθολογικές αντιλήψεις μιας μειοψηφίας ανθρώπων που εμφανίστηκαν ως τιμωροί για αδικίες και ανισότητες, λειτουργώντας ως αντίπαλο δέος της αμερικανοβρετανικής μονοκρατορίας.

    [10] Kρίσιμες συσκέψεις των αγροτών, το μεσημέρι

    Δύο κρίσιμες αγροτικές συσκέψεις πανελλαδικής εμβέλειας, μία στηΣίνδοΘεσσαλονίκης και μία στηΝίκαια Λάρισας, πραγματοποιούνται το μεσημέρι και αναμένεται να κρίνουν εν πολλοίς το μέλλον των αγροτικών κινητοποιήσεων, με τους αγροτοσυνδικαλιστές να αναφέρουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω μεν, αλλά δεν θέλουμε και την κοινωνία απέναντί μας δε, δημιουργώντας προβλήματα στην κυκλοφορία των πολιτών».

    Πρόσκληση διαλόγου απηύθυνε εκ νέου ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγελης Αποστόλου, μιλώντας αργά χθες βράδυ στην ΕΡΤ. «Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα ζητήματα μαζί με τους αγρότες», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «θα δοθεί ιδιαίτερο βάρος στους μικρομεσαίους αγρότες που αποτελούν τη ραχοκοκκαλιά του πρωτογενούς τομέα». Αφού σημείωσε ότι τον περασμένο Δεκέμβριο εισέρρευσαν αθροιστικά στον αγροτικό χώρο περίπου 2 δισ. ευρώ, αναφέρθηκε στη σημασία της καθιέρωσης του εργόσημου και της τήρησης βιβλίων στοιχείων από τους αγρότες.

    Εν αναμονή των αποτελεσμάτων από τις δύο συναντήσεις που έχουν προγραμματιστεί για τις 12 το μεσημέρι, από τη μια μεριά πληθαίνουν τα μπλόκα και τα τρακτέρ στους δρόμους, από την άλλη σε μερικά σημεία θα υπάρξει κλείσιμο 12:00-14:00 το μεσημέρι.

    Σήμερα στήνεται το μπλόκο στα «πράσινα φανάρια», στη διασταύρωση πριν το αεροδρόμιο «Μακεδονία», από αγρότες και κτηνοτρόφους της ανατολικής Θεσσαλονίκης και του Νομού Χαλκιδικής.

    Στο τελωνείο του Προμαχώνα, στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, είναι συγκεντρωμένα περισσότερα από 1.600 τρακτέρ, με το μπλόκο να ενδυναμώνεται διαρκώς και να ενισχύεται με διάφορες παραγωγικές και επαγγελματικές ομάδες. Για σήμερα έχει προγραμματιστεί κλείσιμο του τελωνείου στο χρονικό διάστημα 13.00-15.00 το μεσημέρι.

    Υπο κατάληψη εξακολουθεί να βρίσκεται από τις 20 Ιανουαρίου η Εγνατία οδός στον κόμβο των Κερδυλλίων, με το μπλόκο να αριθμεί περισσότερα από 800 τρακτέρ, ενώ κλείνουν και οι παρακαμπτήριοι δρόμοι συμβολικά και όχι για περισσότερο από μισή ώρα κάθε φορά. Όπως ανέφερε ο αγροτοσυνδικαλιστής Γιάννης Παναγής, και σήμερα 12:00-14:00 το μεσημέρι θα κλείσει και η εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Καβάλας.

    Σε τρία ανέρχονται πλέον τα μπλόκα που έχουν στηθεί στον νομό Δράμας. Στη διασταύρωση Κοκκινογείων Προσοτσάνης Δράμας, στο δρόμο προς το τελωνείο της Εξοχής, στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, περισσότερα από 600 τρακτέρ καταλαμβάνουν συμβολικά το οδόστρωμα από τις 12 το μεσημέρι και για ένα δίωρο.

    Στον νομό του Κιλκίς, το μπλόκο αριθμεί περισσότερα από 450 τρακτέρ και βρίσκεται επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Πεστριτσίου. Σύμφωνα με τον αγροτοσυνδικαλιστή Γιώργο Τερζή, δύναμη του μπλόκου κατευθύνθηκε ήδη στο τελωνείο Δοϊράνης.

    Στον νομό Θεσσαλονίκης έχουν στηθεί μπλόκα, συνολικής δυναμικότητας άνω των 600 τρακτέρ στο Δερβένι και στα Βασιλικά, με τους αγρότες να προχωρούν και σήμερα σε συμβολικούς αποκλεισμούς από τις 12 έως τις 2 το μεσημέρι.

    Στον νομό Χαλκιδικής, έχουν στηθεί τρία μπλόκα στον κόμβο Γοματίου στην Ιερισσό, στα Νέα Μουδανιά και στη Νέα Καλλικράτεια, είναι δυναμικότητας άνω των 600 συνολικά και έχουν προγραμματιστεί συμβολικοί αποκλεισμοί, για το μεσημέρι, χωρίς να έχει διευκρινιστεί ακόμα η ακριβής ώρα.

    Στα διόδια των Μαλγάρων υπερβαίνουν περισσότερα από 800 τρακτέρ βρίσκονται παρατεταγμένα και σήμερα θα «μπλοκάρουν» το δρόμο από τις 12 έως τις 14.00 το μεσημέρι και το απόγευμα από τις 19.00 μέχρι και τις 21.00 το βράδυ. Στο σημείο βρίσκονται και περισσότερα από 100 νταλίκες, φορτηγά, ταξί και τουριστικά λεωφορεία.

    Στον χορό των κινητοποιήσεων εισήλθαν ακόμα πιο δυναμικά οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα σε Καστοριά και Φλώρινα, Όπως επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αγροτοσυνδικαλίστρια 'Αννα Μόσχου, «δύναμη από το μπλόκο του 'Αργους Ορεστικού της Καστοριάς, βρίσκεται στο τελωνείο της Κρυσταλλοπηγής, στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία, όπου και σήμερα θα γίνει δίωρος αποκλεισμός». Μπλόκο αγροτών στήθηκε και στην εθνική οδό Φλώρινας -Έδεσσας στον κόμβο Αντιγόνου από τον Δήμο Αμυνταίου και από τον Αγροτικό Σύλλογο Πύργων. Μπλόκα έχουν δημιουργηθεί σε δύο σημεία στα Γρεβενά και ενδυναμώνεται το μπλόκο στα διόδια στον Πολύμυλο Κοζάνης.

    Διαβάστε επίσης: Τρύφων Αλεξιάδης: Δεν αλλάζει κάτι στη φορολογία των αγροτών

    [11] Τσακαλώτος: Δεν μπορεί να υπάρξει νέα μείωση στις συντάξεις, καθώς έχουν προϋπάρξει έντεκα μειώσεις

    «Χωρίς νέο συνταξιοδοτικό σύστημα, με αναδιανομή στο μεδούλι, δεν μπορεί να υπάρξει σταθερότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στην εκδήλωση παρουσίασης βιβλίου. Πρόκειται για τρίτομο έργο με τίτλους, «Η οικονομία της αθλιότητας» του Νίκου Παναγιωτόπουλου, «Η αθλιότητα της οικονομίας του Franz Schultheis» και «Διάλογοι» της Βένιας Δημητρακοπούλου.

    Ο κ. Τσακαλώτος επισήμανε ότι ως υπουργός Οικονομικών έχει καθήκον να υπηρετήσει μια σταθερή οικονομία με αναδιανομή εισοδήματος, μέσω μιας διευρυμένης φορολογικής βάσης. Πρόσθεσε ότι στις πρόσφατες συναντήσεις του με τους έξι υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης. στη διάρκεια της περιοδείας του πριν το τελευταίο Eurogroup, τους επισήμανε ότι δεν μπορεί να υπάρξει νέα μείωση στις συντάξεις, καθώς έχουν προϋπάρξει έντεκα μειώσεις. Οι συντάξεις στην Ελλάδα παίζουν τον ρόλο οικογενειακού εισοδήματος, εξήγησε στους ομόλογους του ο κ. Τσακαλώτος, καθώς μέσω μιας σύνταξης μπορεί να ζει και να συμπληρώνεται το εισόδημα μια ολόκληρης οικογένειας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 26 January 2016 - 9:32:32 UTC