Visit the American Hellenic Media Project (AHMP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-01-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επίτιμος δημότης Αιγίνης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
  • [02] Η ολομέλεια της Βουλής θα καθορίσει τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών
  • [03] Θετικά βλέπει η Κομισιόν το νόμο για τα κανάλια
  • [04] Τρ. Αλεξιάδης: Δεν σχεδιάζεται καμία νέα φορολόγηση, ούτε για τη ναυτιλία ούτε για τους αγρότες
  • [05] Αν αποτύχει το τρίτο μνημόνιο η ανάπτυξη διακυβεύεται εκτιμά το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής
  • [06] Γ. Σταθάκης: Σαφείς ενδείξεις σταθεροποίησης μετά το καλοκαίρι
  • [07] Τριήμερη αποχή συμβολαιογράφων, από αύριο έως την Παρασκευή για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο
  • [08] «Ρολά κατεβάζει» ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας Υγείας την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου
  • [09] Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αποφασίστηκε στη Σίνδο και τη Νίκαια
  • [10] Ο Γ. Αμυράς στο «Πρακτορείο 104,9 fm»: Είμαστε υπέρ των συνεργασιών και όχι των συγχωνεύσεων
  • [11] Κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν οι αγρότες στη Σίνδο
  • [12] Πέντε μετανάστες νεκροί στο Αιγαίο
  • [13] Ο Μερμπάτοφ πήρε συνέντευξη από τον... εαυτό του και ξεκαθάρισε το τοπίο
  • [14] Η «καμπάνα» χτυπάει και για τον Μποροβήλο

  • [01] Επίτιμος δημότης Αιγίνης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

    Σε ειδική τελετή στο δημαρχείο Αίγινας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ανακηρύχθηκε, νωρίτερα σήμερα, επίτιμος δημότης Αιγίνης και του επιδόθηκε το χρυσό κλειδί της πόλης.

    Αφού ευχαρίστησε για την μεγάλη τιμή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στην αντιφώνησή του, δήλωσε μεταξύ άλλων : «Αποδεχόμενος, ασμένως, τη μεγάλη τιμή που μου περιποιείτε ανακηρύσσοντάς με επίτιμο δημότη του δήμου Αίγινας και με τη διευκρίνιση ότι συναισθάνομαι, πλήρως, πως η τιμή αυτή δεν αφορά το πρόσωπό μου, αλλά τον πολιτειακό θεσμό τον οποίον, προσκαίρως, εκπροσωπώ, σας διαβεβαιώνω ότι αναλαμβάνω, στο ακέραιο, την ευθύνη να ενεργώ εφεξής και ως θεματοφύλακας της αενάως λάμπουσας ιστορικής μνήμης, η οποία αναβλύζει πλουσίως από την Αίγινα».

    [02] Η ολομέλεια της Βουλής θα καθορίσει τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών

    Στην Ολομέλεια της Βουλής μεταφέρεται η αρμοδιότητα του υπουργού Επικρατείας, για τον καθορισμό του αριθμού των τηλεοπτικών αδειών.

    Αυτό επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης διευκρινίζοντας ότι αυτό θα προβλέπεται στην τροπολογία που αναμένεται να συζητηθεί και να ψηφιστεί την ερχόμενη Παρασκευή.

    Σε συζήτηση που είχε με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, στο πλαίσιο της εκδήλωσης για τη κοπή της πίτας, ο κ. Βούτσης ανέφερε ότι πιθανόν στο κείμενο της τροπολογίας να μην προσδιορίζεται ο ακριβής αριθμός των τηλεοπτικών αδειών προσθέτοντας ότι προφανώς αυτός θα προκύψει μέσα από τη συζήτηση που θα διεξαχθεί μεταξύ των κομμάτων.

    Παράλληλα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, αν υπάρχει βούληση και από τα άλλα κόμματα, να γίνει ο σχετικός διάλογος σε μια προσπάθεια συναινετικής λύσης πριν την Παρασκευή, προσθέτοντας ωστόσο ότι, σε κάθε περίπτωση οι συζητήσεις θα γίνουν όποιο και να είναι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας επί της τροπολογίας αμέσως μετά.

    Σε ερώτηση «αν η ΝΔ δεν συναινέσει για τη συγκρότηση του ΕΣΡ τι εκτιμά ότι θα συμβεί;», ο κ. Βούτσης απάντησε ότι «με το "αν" δεν μπορούμε να προχωρήσουμε», συμπληρώνοντας ότι ο ίδιος είναι υποχρεωμένος να προχωρήσει τη διαδικασία του διαλόγου ενώ εκτίμησε ότι μέχρι τέλη Φεβρουαρίου το θέμα αυτό θα έχει λήξει.

    Ακόμη, ο πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε την άποψη ότι με την κίνηση αυτή της κυβέρνησης να αποφασίσει η Βουλή για τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών, θα «απελευθερωθούν και τα κόμματα της αντιπολίτευσης από πιέσεις που τυχόν τους ασκούνται».

    Διαβάστε επίσης:

    Η ολομέλεια της Βουλής θα καθορίσει τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών

    [03] Θετικά βλέπει η Κομισιόν το νόμο για τα κανάλια

    Τη θετική στάση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, απέναντι στο νέο νόμο της ελληνικής κυβέρνησης για την αδειοδότηση των ιδιωτικών καναλιών, επισημαίνει σημερινό ?πρωτοσέλιδο- ρεπορτάζ του ευρωπαϊκού ειδησεογραφικού πρακτορείου Euractiv. Το πρακτορείο επικαλείται δηλώσεις Ευρωπαίου εκπροσώπου στο Euractiv, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι οι διαδικασίες χορήγησης αδειών τηλεοπτικού περιεχομένου είναι αρμοδιότητα της κάθε κυβέρνησης, αφού αυτές δεν υπόκεινται σε κοινοτική εναρμόνιση.

    Δεδομένου ότι η Επιτροπή δεν εμπλέκεται στο θέμα του διαγωνισμού, η ίδια πηγή τόνισε στον δημοσιογράφο του Euractiv ότι «δεν αφορούν στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών» οι συζητήσεις και η ανταλλαγή επιστολών μεταξύ Κομισιόν και Ελλάδας, για τις οποίες έχει γίνει λόγος. αλλά στην εφαρμογή των κοινοτικών κανονισμών για τις τηλεπικοινωνίες, το φθινόπωρο.

    Επιπλέον, ο κοινοτικός αξιωματούχος διευκρίνισε στο Euractiv ότι ο διαγωνισμός για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών περιλαμβάνεται στη Συμφωνία της Ελλάδας με τους δανειστές, αλλά στο κομμάτι που «σχετίζεται με τη δημοσιονομική του επίδραση». Με άλλα λόγια, η ελληνική κυβέρνηση έχει δεσμευθεί να διενεργήσει διεθνή διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες και να χρησιμοποιήσει τα σχετικά έσοδα ώστε να επιτύχει τους συμφωνηθέντες δημοσιονομικούς στόχους. Μάλιστα, το πρακτορείο υπογραμμίζει ?με αφορμή την αναφορά στα δημοσιονομικά της Συμφωνίας- ότι την περασμένη εβδομάδα ο διεθνής οίκος Standard & Poor?s αναβάθμισε την ελληνική οικονομία, επισημαίνοντας ότι υλοποιεί σε πολύ μεγάλο βαθμό τις δεσμεύσεις της στο πλαίσιο της πρόσφατης Συμφωνίας με τους δανειστές της.

    Την ίδια ώρα, το ρεπορτάζ τονίζει ότι, όλα τα τελευταία χρόνια της κρίσης, στα υπάρχοντα ελληνικά media (με προεξάρχοντα, προφανώς, τα ιδιωτικά κανάλια) η ελευθερία του Τύπου σημείωσε δραματική πτώση. Συγκεκριμένα, γίνεται αναφορά στον Παγκόσμιο Δείκτη Ελευθερίας του Τύπου των Δημοσιογράφων χωρίς Σύνορα, σύμφωνα με τον οποίο η θέση της Ελλάδας επιδεινώθηκε από την 31η το 2008 στην 91η το 2015 (σε σύνολο 180 χωρών).

    «Για την αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ο νέος νόμος για τα media είναι μια καλή ευκαιρία να απογυμνωθεί το παλιό σύστημα που οδήγησε την ελληνική οικονομία σε αδιέξοδο, ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης τον αντιλαμβάνονται ως προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να ελέγξει πλήρως τα media», υπογραμμίζει το Euroactiv. Προσθέτει, δε, ότι ?σε προσπάθεια να κόψει τους δεσμούς μεταξύ δημόσιων και ιδιωτικών συμφερόντων- ο νέος νόμος εξαιρεί από τη συμμετοχή στον διαγωνισμό για τις άδειες, τόσο κανάλια που σήμερα επιβαρύνονται με μη εξυπηρετούμενα δάνεια, όσο και εργολάβους του Δημοσίου, όπως οι κατασκευαστές. «Το γεγονός ότι ιδιοκτήτες τηλεοπτικών καναλιών δραστηριοποιούνταν ταυτόχρονα στον κατασκευαστικό τομέα έφερε αρκετές ελληνικές κυβερνήσεις σε δύσκολη θέση στο παρελθόν», σημειώνει χαρακτηριστικά το πρακτορείο.

    Το Euroactiv τονίζει, επίσης, ότι ο νόμος για την αδειοδότηση έχει σήμερα περιέλθει σε θεσμικό αδιέξοδο λόγω της αδυναμίας συναίνεσης της αντιπολίτευσης στον ορισμό των μελών του ΕΣΡ (που καλείται να διενεργήσει το διαγωνισμό), αλλά και της αντιπαράθεσης σχετικά με τον αριθμό των αδειών. Δεδομένου ότι απαιτείται αυξημένη πλειοψηφία για τον ορισμό των μελών του ΕΣΡ και προκειμένου να διευκολύνει τη συναίνεση της αντιπολίτευσης, ο αρμόδιος υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, ανέλαβε πρωτοβουλία ?όπως τονίζεται στο ρεπορτάζ- και πρότεινε να μεταφερθεί η αρμοδιότητα ορισμού του αριθμού των αδειών από τον ίδιο στο Κοινοβούλιο. Με αυτό τον τρόπο, απαντούσε και στα επιχειρήματα της αντιπολίτευσης περί «υπερεξουσιών» του υπουργού. Το πρακτορείο κάνει αναφορά, ακόμη και στη δεύτερη κίνηση της κυβέρνησης, να αυξήσει τον αριθμό των μελών του ΕΣΡ από 7 σε 9, ώστε να είναι πιο αντιπροσωπευτικό, «περιλαμβάνοντας μέλη προτεινόμενα από όλα τα κόμματα». Παρά ταύτα, όπως εξιστορεί το Euractiv, η ΝΔ δεν συναίνεσε και το γραφείο του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, εξέδωσε ανακοίνωση καταγγέλλοντας τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως όμηρο διαφόρων συμφερόντων, αλλά και των καναλαρχών, που έχουν στόχο την ακύρωση του διαγωνισμού, ώστε να μην πληρώσουν τίποτα αυτοί που επί τόσα χρόνια χρησιμοποιούν δωρεάν τις δημόσιες συχνότητες.

    Ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, μιλώντας στο Euractiv, τόνισε: «Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα της Ε.Ε. που ποτέ δεν έχει υλοποιήσει καμία επίσημη διαδικασία αδειοδότησης για τα ιδιωτικά κανάλια, εδώ και 25 χρόνια. Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να βάλει τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο».

    Τέλος, κυβερνητικές πηγές σχολίασαν στο Euractiv τα περί «υπερεξουσιών» Παππά, τονίζοντας ότι τα ίδια τα κόμματα της αντιπολίτευσης ψήφισαν στο παρελθόν νόμους που απέδιδαν τις ίδιες αρμοδιότητες (ορισμό αριθμού αδειών) στον υπουργό. «Και, τελικά, ποια είναι η πρότασή τους; Να παραμείνει το καθεστώς των προσωρινών αδειών;», κατέληγαν οι ίδιες πηγές.

    Ολόκληρο το ρεπορτάζ του Euractiv: http://www.euractiv.com/sections/euro-finance/new-media-law-sparks-intense-controversy-athens-321312

    [04] Τρ. Αλεξιάδης: Δεν σχεδιάζεται καμία νέα φορολόγηση, ούτε για τη ναυτιλία ούτε για τους αγρότες

    Το στίγμα της πολιτικής της κυβέρνησης που θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα αναφορικά με την οικονομία και τη φορολογική πολιτική, έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, μιλώντας στο συνέδριο της ναυτεμπορικής με θέμα τη ναυτιλία. Ο υπουργός αναφερόμενος στα θέματα της φορολογίας, έκανε σαφές ότι δεν σχεδιάζεται καμία νέα φορολόγηση, ούτε για τη ναυτιλία ούτε για τους αγρότες και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση έχει σαφή θέση και σχέδιο για το τι θα κάνει το επόμενο διάστημα και δεν υπάρχει plan b.

    «Εμείς θέλουμε να προχωρήσει γρήγορα η αξιολόγηση, διότι θέλουμε να τελειώσει και να ξεκινήσει ο διάλογος για το χρέος και να δούμε μπροστά μας την ανάπτυξη της χώρας καθώς δεν θέλουμε η χώρα να λειτουργεί υπό πίεση» τόνισε ο ίδιος.

    Αναφορικά με τη συζήτηση που γίνεται με τα θέματα της φορολόγησης στη ναυτιλία, πρόσθεσε ότι βασικό κριτήριο για τη φορολογία της ναυτιλίας στην Ελλάδα, θα πρέπει να είναι το εάν επηρεάζεται η όχι ανταγωνιστικότητα της.

    [05] Αν αποτύχει το τρίτο μνημόνιο η ανάπτυξη διακυβεύεται εκτιμά το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής

    Αν αποτύχει η εφαρμογή του τρίτου μνημονίου που ψηφίστηκε με μεγάλη κοινοβουλευτική πλειοψηφία στη Βουλή η ανάπτυξη διακυβεύεται τονίζει στα συμπεράσματα του, στην τριμηνιαία έκθεσή του για τη ελληνική οικονομία, το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής.

    Το Γραφείο επισημαίνει τους κινδύνους αλλά και τους λόγους αισιοδοξίας που υπάρχουν για την έξοδο της ελληνικής οικονομίας από την κρίση.

    Για το ασφαλιστικό το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής τονίζει μεταξύ άλλων ότι "οι προτάσεις της κυβέρνησης για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συνιστούν ένα πολιτικά επώδυνο (για την ίδια και την αντιπολίτευση) βήμα διόρθωσης του συστήματος".

    Οι συντάκτες της έκθεσης επισημαίνουν ότι "την κοινή βάση (σ.σ. μετά την ψήφιση του μνημονίου) συσκοτίζει συχνά η ρητορική της πολιτικής αντιπαράθεσης και η έλλειψη εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων".

    Τονίζουν, ωστόσο, ότι η μεγάλη κοινοβουλευτική πλειοψηφία ψήφισης του τρίτου μνημονίου συνιστά μείζον πολιτικό γεγονός και σοβαρό λόγο αισιοδοξίας.

    Αναγνωρίζουν πάντως ότι μόνο η ανάπτυξη θα θωρακίσει τη διαδικασία ελάχιστης συνέχισης της διαδικασίας αυτής και θα αποτρέψει ουσιαστικά μελλοντικούς κινδύνους.

    Αναφερόμενοι στον αναπροσανατολισμό της οικονομικής πολιτικής μετά τη συμφωνία με τους Θεσμούς τον χαρακτηρίζουν ως θαρραλέο και τον πιστώνουν προσωπικά στον Πρωθυπουργό.

    Τονίζουν, ωστόσο, ότι το τελικό αποτέλεσμα της προσπάθειας θα εξαρτηθεί και από τη στάση της αντιπολίτευσης.

    [06] Γ. Σταθάκης: Σαφείς ενδείξεις σταθεροποίησης μετά το καλοκαίρι

    Σαφείς ενδείξεις σταθεροποίησης της κατάστασης, μετά το καλοκαίρι, επισήμανε ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας χθες στην εκδήλωση απονομής βραβείων του περιοδικού Retail Business.

    «Μπορεί αυτό ακόμα να μην γίνεται ακόμα αισθητό στο λιανεμπόριο, καθώς εκεί η ζήτηση εξαρτάται περισσότερο από τα εισοδήματα των εργαζομένων, που δυστυχώς δεν έχουν ακόμα ανακάμψει. Μια σειρά δεικτών, όμως, παραπέμπουν σε "γύρισμα" τομέων της οικονομίας, όπως η βιομηχανική παραγωγή και οι εξαγωγές, για τις οποίες τα στοιχεία του 11μηνου καταγράφουν ιστορικό ρεκόρ. Οι θετικές αυτές επιδόσεις σύντομα θα επηρεάσουν θετικά το σύνολο της οικονομίας, μέσω της αύξησης της απασχόλησης και, άρα, των εισοδημάτων των καταναλωτών. Θα εισέλθουμε, έτσι, σε έναν ενάρετο κύκλο, όπου η ανάκαμψη των εισοδημάτων θα οδηγεί σε τόνωση της ζήτησης και, άρα, περαιτέρω ενίσχυση εισοδημάτων και απασχόλησης» σημείωσε ο κ. Σταθάκης.

    [07] Τριήμερη αποχή συμβολαιογράφων, από αύριο έως την Παρασκευή για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο

    Με απόφαση της συντονιστικής επιτροπής των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος οι συμβολαιογράφοι όλης της χώρας απεργούνε από αύριο Τετάρτη ως και την ερχόμενη Παρασκευή (27 έως 29 Ιανουαρίου 2016), συμμετέχοντας στην απεργία των δικηγόρων και των δικαστικών επιμελητών για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

    Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της συντονιστικής επιτροπής, η οποία υπογράφεται από τον πρόεδρος της Γ. Ρούσκα αύριο, Τετάρτη, δεν θα διεξαχθούν πλειστηριασμοί λόγω της αποχής.

    [08] «Ρολά κατεβάζει» ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας Υγείας την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου

    Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι υγειονομικοί επιστήμονες, με κορύφωση τη συμμετοχή τους στην πανελλαδική απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου, όπου ελεύθεροι επαγγελματίες, γιατροί, οδοντίατροι, φαρμακοποιοί, νοσοκομειακοί γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, αποφάσισαν 24ωρη απεργία, ζητώντας την απόσυρση του σχεδίου νόμου για το ασφαλιστικό. Επιπλέον, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), έχει ήδη αποφασίσει, ως ένδειξη διαμαρτυρίας, να κλείσει τα γραφεία των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου, καθώς επίσης και αποχή των γιατρών από γραφειοκρατικές υποχρεώσεις (πιστοποιητικά, γνωματεύσεις, συμμετοχές σε επιτροπές), πλην ΑΜΕΑ, στις 28 και 29 Ιανουαρίου, αποχή από το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης 1 και 3 Φεβρουαρίου, και γενική συνέλευση στις 6 Φεβρουαρίου, όπου το προεδρείο του ΠΙΣ θα εισηγηθεί κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, εάν, «προωθηθεί αυτό το σχέδιο για το ασφαλιστικό», το οποίο χαρακτηρίζει, «καταστροφικό, μη βιώσιμο και αντιαναπτυξιακό». Αύριο πραγματοποιείται σύσκεψη των Προέδρων των Επιστημονικών Φορέων της χώρας στα γραφεία του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου προκειμένου να καθορίσουν τις περαιτέρω δράσεις τους ενάντια στο συγκεκριμένο σχέδιο της κυβέρνησης.

    Επιπλέον, την ημέρα της πανελλαδικής απεργίας, τα φαρμακεία θα είναι κλειστά, Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου Κώστας Λουράντος, τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα θα είναι κλειστά στις 4 Φεβρουαρίου και οι φαρμακοποιοί θα διαδηλώσουν μαζί με όλους τους επιστήμονες, τους ελευθέρους επαγγελματίες αλλά και τους αγρότες.

    [09] Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αποφασίστηκε στη Σίνδο και τη Νίκαια

    Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους αποφάσισαν οι αγρότες κατά τις συσκέψεις που έλαβαν χώρα αφ'ενός στη Σίνδο με τη συμμετοχή 66 μπλόκων και αφετέρου στη Νίκαια με τη συμμετοχή 37 μπλόκων.

    Όπως επισήμαναν οι αγρότες ο αγώνας είναι μονόδρομος και αφορά στην επιβίωση τους, ενώ σχετικά με τη προοπτική διαλόγου με τον Πρωθυπουργό υπογραμμίζουν ότι για να υπάρξει θα πρέπει προηγουμένως να αποσυρθούν οι προτάσεις για το ασφαλιστικό και το φορολογικό.

    Στις προθέσεις των αγροτών που συμμετείχαν στη σύσκεψη της Νίκαιας είναι να αυξηθεί το διάστημα των αποκλεισμών της Εθνικής Οδού σε εξάωρα ημερησίως, σε διαστήματα που θα αποφασίζουν τα κατά τόπους μπλόκα. Η πρόθεσή τους είναι οι αποκλεισμοί να γίνονται συντονισμένα και κατά τις ίδιες ώρες.

    Οι αγρότες που έλαβαν μέρος στη συνάντηση στη Σίνδο αποφάσισαν να προχωρήσουν σε αποκλεισμούς δρόμων σήμερα από τις έξι το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ και αύριο από τις 12 έως τις 2 μετά το μεσημέρι και από τις έξι έως τις 9 το βράδυ. Από την εν λόγω σύσκεψη αποχώρησαν οι εκπρόσωποι του μπλόκου των Τεμπών, οι οποίοι σε συνεδρίαση της συντονιστικής τους επιτροπής απόψε στις 7 το απόγευμα θα ενημερώσουν του αγρότες για τις εξελίξεις στη Θεσσαλονίκη. Όπως υποστηρίζουν οι αγρότες, αποχώρησαν από την εν λόγω συνάντηση οι εκπρόσωποι όλων των μπλόκων στα οποία μετέχουν οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και αυτό γιατί στην Σίνδο βρέθηκαν και να συμμετέχουν στην διαδικασία και άλλοι εκπρόσωποι φορέων, ενώ οι ίδιοι θέλουν μία «καθαρή διαδικασία». Προς αυτή την κατεύθυνση έχουν σκοπό να επαναλάβουν την συνάντηση εκπροσώπων των μπλόκων, διαφυλάσσοντας αυτή τη φορά την καθαρή διαδικασία-σε χρόνο που δεν έχει ακόμη αποφασιστεί.

    [10] Ο Γ. Αμυράς στο «Πρακτορείο 104,9 fm»: Είμαστε υπέρ των συνεργασιών και όχι των συγχωνεύσεων

    «Εμείς είμαστε υπέρ των συνεργασιών, όχι, όμως υπέρ των συγχωνεύσεων και των συγκολλήσεων», δήλωσε, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 fm» και στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση» ο βουλευτής με το Ποτάμι Γιώργος Αμυράς.

    «Από γεννησιμιού μας είχαμε πει ότι είμαστε το κόμμα των συνεργασιών, εμείς θέλουμε να ωθήσουμε τις πολιτικές δυνάμεις στο να συνεργάζονται, όπως γίνεται και στην Ευρώπη όπου το 90% των κυβερνήσεων είναι συμμαχικές άνω των τεσσάρων κομμάτων. Εμείς κάτι τέτοιο θέλουμε να κάνουμε και στην Ελλάδα, να δείξουμε σε όλους ότι μπορούνε τα κόμματα να συνεργάζονται, αλλά με ατζέντα, με πρόγραμμα, όχι να συνεργάζονται γενικώς και αορίστως», διευκρίνισε ο βουλευτής.

    [11] Κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν οι αγρότες στη Σίνδο

    Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν οι αγρότες κατά τη σύσκεψη που είχαν στη Σίνδο, όπου συμμετείχαν εκπρόσωποι από 66 μπλόκα της χώρας. Οι συμμετέχοντες στη σημερινή συνάντηση επανέλαβαν ότι δεν προτίθενται να προσέλθουν σε καμία συνάντηση με τον πρωθυπουργό αν δεν αποσυρθεί το νομοσχέδιο για το φορολογικό και το ασφαλιστικό, ενώ ανέφεραν ότι επίσης δεν θα προσέλθουν σε διάλογο με άλλον πολιτικό αρχηγό από τα υπόλοιπα κόμματα αν προηγουμένως δε λάβουν δεσμεύσεις για τη στάση που θα κρατήσει.

    Η συνάντηση στη Σίνδο καλεί, επίσης, σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται στις 28 Ιανουαρίου στη Θεσσαλονίκη στις 3 μ.μ., ημέρα κατά την οποία εγκαινιάζει την έκθεση Agrotica ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου.

    Επίσης, σημείωσαν ότι προχωρούν σε μπλοκάρισμα των δρόμων σήμερα από τις 6 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ, διάστημα κατά το οποίο διεξάγεται η συζήτηση στη Βουλή για το ασφαλιστικό, και αύριο από τις 12 το μεσημέρι έως τις 2 μ.μ. και από τις 6 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ.

    Από τη συνάντηση στη Σίνδο αποχώρησε το μπλόκο των Τεμπών, μη αναγνωρίζοντας τη διαδικασία και όπως είπε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο αγροτοσυνδικαλιστής Παναγιώτης Καλογιάννης "εμείς δεν συμμετείχαμε στις τελικές αποφάσεις και άρα δεν τις αναγνωρίζουμε". Ωστόσο διευκρίνισε ότι «παραμένουμε ενωμένοι ως κλάδος γιατί το πρόβλημα είναι ένα και μεγάλο». Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτρόφων Χρήστος Γκόντιας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, επισήμανε «περιμένουμε το αποτέλεσμα της γενικής συνέλευσης των Τεμπών που ξεκινά στις έξι και στη συνέχεια θα συζητήσουμε εκ νέου με τα παιδιά. Δεν μας χωρίζει τίποτα».

    Σημειώνεται, ότι εκτός από το μπλόκο των Τεμπών, αποχώρησαν προσωρινά από τη συνάντηση εκπρόσωποι και άλλων μπλόκων, οι οποίοι ωστόσο μετά από λίγο επέστρεψαν κανονικά στη συνάντηση.

    [12] Πέντε μετανάστες νεκροί στο Αιγαίο

    Τουλάχιστον πέντε μετανάστες βρέθηκαν πνιγμένοι σήμερα στα ανοικτά των δυτικών ακτών της Τουρκίας μετά το ναυάγιο του πλεούμενου με το οποίο επιχειρούσαν να φθάσουν στα ελληνικά νησιά, μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

    Ψαράδες στην περιοχή του Ντιντίμ (νοτιοδυτική Τουρκία) ενημέρωσαν για το ναυάγιο την ακτοφυλακή, η οποία μπόρεσε να διασώσει έναν από τους επιβάτες, σύμφωνα με το Dogan.

    Έρευνες διεξάγονται για την ανεύρεση των 16 άλλων προσώπων που, σύμφωνα με τον επιζώντα, βρίσκονταν στο πλεούμενο.

    [13] Ο Μερμπάτοφ πήρε συνέντευξη από τον... εαυτό του και ξεκαθάρισε το τοπίο

    Για την αγωνιστική παρουσία και την αποβολή του στο ντέρμπι του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ, την οποία χαρακτήρισε δίκαιη, αλλά και τις σκέψεις του, σε ό,τι αφορά το μέλλον του στο «Δικέφαλο του Βορρά», με βάσει όσα διατυπώνονται εσχάτως από διάφορες πλευρές, περί δυσαρέσκειάς του από τη συνεργασία του με την ομάδα, εξέφρασε ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ, επιλέγοντας να δώσει συνέντευξη στον... εαυτό του. Ο Βούλγαρος επιθετικός εκφράστηκε ανοιχτά, μέσω σελίδας του στο διαδίκτυο, χαρακτηρίζοντας ως ανοησίες τα όσα λέγονται περί αποχώρησής του.

    «Γι' αυτό δίνω την συνέντευξη σε σένα και όχι σε άτομα που κατασκευάζουν αυτές τις ηλίθιες ειδήσεις. Αυτά είναι ανοησίες που έχουν ως στόχο να βλάψουν την ομάδα. Οι άνθρωποι λένε:

    ?Κοίτα τον. Δε θέλει να παίζει άλλο και πήρε κόκκινη κάρτα?. Το οποίο, φυσικά, δεν είναι αλήθεια. Και η αλήθεια είναι απλή. Ακόμα απολαμβάνω το παιχνίδι! Όταν δεν παίζω, είμαι απογοητευμένος και είμαι θυμωμένος. Ο ΠΑΟΚ είναι η ομάδα μου τώρα και μάχομαι για την ομάδα μου, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει πως θα πάρω κόκκινη κάρτα κάποια στιγμή».

    [14] Η «καμπάνα» χτυπάει και για τον Μποροβήλο

    Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής ζήτησε την άμεση εφαρμογή του Άρθρου 3 του Νόμου 2725/1999, όπου αυτή, βάσει της νομοθεσίας, προβλέπεται. Ο κ. Κοντονής διαβίβασε σήμερα στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, την Super League και την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού το υπ΄ αριθμόν 1234/2015 Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, ζητώντας από τα Διοικητικά τους Συμβούλια να προχωρήσουν άμεσα στην εφαρμογή του.

    Το Άρθρο 3 του Νόμου 2725/1999 προβλέπει μεταξύ άλλων κωλύματα συμμετοχής των μελών διοικητικών συμβουλίων Ομοσπονδιών, Επαγγελματικών Συνδέσμων, Αθλητικών Σωματείων και Αθλητικών Ανωνύμων Εταιρειών σε περίπτωση ύπαρξης τελεσίδικων παραπεμπτικών βουλευμάτων, καθώς και τις κατά νόμο συνέπειες, τόσο αυτές που επέρχονται αυτοδίκαια, όσο και τις ενέργειες στις οποίες υποχρεούνται να προβούν τα Διοικητικά Συμβούλια ή οι Εκτελεστικές Επιτροπές των ως άνω συλλογικών οργάνων.

    Ανάμεσα στα 84 ονόματα που αναφέρονται, είναι και αυτό του προέδρου της Super League (αλλά και μέλους στην ΕΠΟ) Γιώργου Μποροβήλου, ο οποίος θα πρέπει να αποχωρήσει άμεσα, αλλιώς κινδυνεύει να κηρυχθεί έκπτωτο όλο το Δ.Σ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 26 January 2016 - 15:32:35 UTC