Browse through our Interesting Nodes of Museums in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-01-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Για λύση του Κυπριακού χωρίς εγγυήσεις και εγγυητές, μίλησε ο Αλ. Τσίπρας
  • [02] Με διάταξη νόμου ο καθορισμός του αριθμού των τηλεοπτικών αδειών
  • [03] «Δεν πρόκειται να χαρίσουμε ούτε σπιθαμή από το ελληνικό έδαφος, από τον αέρα μας, από τις θάλασσές μας»
  • [04] «Ιδιαίτερης οικονομικής και γεωπολιτικής σημασίας η τριμερής συμφωνία Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ»
  • [05] Η προσέλκυση επενδύσεων στο επίκεντρο των επαφών του Δ. Μάρδα σε Ραμάλα και Τελ Αβίβ
  • [06] Συμφωνία στο πλαίσιο του ΟΟΣΑ για το χτύπημα της φοροδιαφυγής πολυεθνικών
  • [07] Προφυλακιστέοι κρίθηκαν η μητέρα και ο πατριός του 23χρονου Κ. Πολύζου
  • [08] Δόθηκε στην κυκλοφορία η τοξωτή γέφυρα της Τσακώνας
  • [09] Σορός άνδρα εντοπίστηκε στη νήσο Ρήνεια Μυκόνου
  • [10] Αρχίζει η ειρηνευτική διάσκεψη της Γενεύης, χωρίς τη συριακή αντιπολίτευση
  • [11] Δηλώσεις Αρ. Μπαλτά για το κατέβασμα της παράστασης «Ισορροπία του Nash»
  • [12] Αποκλειστική προδημοσίευση από το βιβλίο του Ντάριο Φο «Υπάρχει ένας τρελός βασιλιάς στη Δανιμαρκία»
  • [13] Πέθανε ο Πολ Κάντνερ, συνιδρυτής και κιθαρίστας του ιστορικού συγκροτήματος Jefferson Airplane
  • [14] «Πράσινο φως» από το ΚΑΣ για πολιτιστικές εκδηλώσεις στη Ροτόντα Θεσσαλονίκης
  • [15] Αρχίζει μελέτη για αγωγό φυσικού αερίου από Ισραήλ - Κύπρο, μέσω Ελλάδος, στην Ευρώπη
  • [16] Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια για άλλες 48 ώρες

  • [01] Για λύση του Κυπριακού χωρίς εγγυήσεις και εγγυητές, μίλησε ο Αλ. Τσίπρας

    Ο Έλληνας πρωθυπουργός δήλωσε ότι στην κοινή συνάντηση της Λευκωσίας με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου, συζήτησαν και για την ανάγκη και τη σημασία εξεύρεσης μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό πρόβλημα, μιας λύσης που θα είναι πραγματικά προς όφελος του συνόλου του κυπριακού λαού, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων με εξασφάλιση του αισθήματος ασφάλειας για όλους και τις δυνατότητες για περαιτέρω ανάπτυξη εμπιστοσύνης.

    «Προκειμένου να έχουμε μια τέτοια προοπτική, είναι απαραίτητο να προωθήσουμε σχήματα που δεν θα είναι αναχρονιστικά, όπως είναι οι εγγυήσεις και οι εγγυητές» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.Συμπλήρωσε ότι συζήτησε με τον πρόεδρο Αναστασιάδη και κατ' ιδίαν τα θέματα αυτά, τονίζοντας ότι «το Κυπριακό δεν είναι θέμα που αφορά μόνο την Κύπρο την Ελλάδα και την Τουρκία, αλλά είναι διεθνές θέμα και υπό αυτή την έννοια θεωρούμε ότι η διεθνοποίησή του βοηθά στην επίλυση του».

    «Τονίσαμε και τη σημασία επανέναρξης αξιόπιστων διαπραγματεύσεων για την επίλυση της ισραηλινο-παλαιστινιακής διένεξης, για μια βιώσιμη και δίκαιη λύση, για την ειρηνική συνύπαρξη, για το δικαίωμα στην ασφάλεια του κράτους του Ισραήλ αλλά και το δικαίωμα των Παλαιστινίων να έχουν το δικό τους κράτος» ανέφερε επίσης ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «Και βεβαίως υπογραμμίσαμε τη σημασία, που αποδίδουμε στην ενίσχυση των σχέσεων ΕΕ - Ισραήλ με ουσιαστική ενεργοποίησης της ΕΕ για τη διαδικασία των συνομιλιών».

    [02] Με διάταξη νόμου ο καθορισμός του αριθμού των τηλεοπτικών αδειών

    Κατατέθηκε στην Βουλή η τροπολογία του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά στην οποία σημειώνεται ότι ο αριθμός των τηλεοπτικών αδειών θα οριστεί με διάταξη νόμου η οποία θα ψηφιστεί από την Ολομέλεια του κοινοβουλίου.

    Στην αιτιολογική έκθεση, επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση επιβάλλεται προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα ο διαγωνισμός «για την αδειοδότηση των παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης, και να δημοπρατηθούν το συντομότερο δυνατό, οι σχετικές άδειες».

    Επίσης επισημαίνεται ότι λήφθηκε υπόψη η αδυναμία συγκρότησης του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης και το γεγονός ότι η προθεσμία των προς χορήγηση δημοπρατούμενων αδειών έληξε στις 31.12.2015.

    [03] «Δεν πρόκειται να χαρίσουμε ούτε σπιθαμή από το ελληνικό έδαφος, από τον αέρα μας, από τις θάλασσές μας»

    «Δεν πρόκειται να χαρίσουμε ούτε σπιθαμή από το ελληνικό έδαφος, από τον αέρα μας, από τις θάλασσές μας, από τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, από την τιμή και την περηφάνια μας», διεμήνυσε ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Πάνος Καμμένος, στην ομιλία του, στο πλαίσιο της επιμνημόσυνης δέησης στη μνήμη των πεσόντων της Ναυτικής Αεροπορίας που τελέστηκε στη Διοίκηση Ελικοπτέρων Ναυτικού στο Κοτρώνι Μαραθώνα.

    «Όλοι θέλουμε τον διάλογο και την ειρήνη, αλλά καμιά συνομιλία δεν μπορεί να συνοδεύεται από υποχωρήσεις και αμφισβητήσεις στα εθνικά μας θέματα και τους στόχους της πολιτικής ευθύνης της άμυνας της χώρας μας. Έχουμε ιερή υποχρέωση να το κάνουμε αυτό, για τους μάρτυρες που έχουν χύσει το αίμα τους σε κάθε σπιθαμή αυτού του τόπου, σε χώμα, αέρα και νερό. Αλλά και γιατί δεν έχουμε το δικαίωμα να απαξιώνουμε την αγάπη και την αγωνία του απλού Έλληνα για το τι θα απογίνουν όλα αυτά για τα οποία πολεμήσαμε»,ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Ο κ. Καμμένος εξήρε τη θυσία των αντιπλοιάρχων Παναγιώτη Βλαχάκου και Χριστόδουλου Καραθανάση και του σημαιοφόρου Έκτορα Γιαλοψού οι οποίοι «μας θυμίζουν πως όταν έπρεπε να φυσήξει ο αέρας για να υποσταλεί η ελληνική σημαία, έμειναν και έκαναν κοντάρι το κορμί τους για να την κρατήσουν ψηλά, δίνοντας το στίγμα της εθνικής μας συνείδησης».Ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας επανέλαβε ότι θα «πράξουμε το χρέος μας απέναντι σε εκείνους τους ήρωες που έπεσαν υπέρ βωμών και εστιών».

    [04] «Ιδιαίτερης οικονομικής και γεωπολιτικής σημασίας η τριμερής συμφωνία Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ»

    Ιδιαίτερης οικονομικής και γεωπολιτικής σημασίας, χαρακτηρίζεται, από αρμόδιες κυβερνητικές πηγές, η τριμερής συμφωνία Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ. Η συμφωνία αυτή, η οποία αποτελεί καρπό των ολοένα και συχνότερων επαφών του τελευταίου χρόνου, είναι η δεύτερη, μετά την τριμερή συμφωνία της Ελλάδας και της Κύπρου με την Αίγυπτο.

    Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι με την υπογραφή της συμφωνίας αυτής, ενισχύονται οι επωφελείς συνεργασίες και διαμορφώνονται νέοι αναπτυξιακοί όροι σε μια σειρά από οικονομικούς τομείς. Ταυτόχρονα αναβαθμίζεται ο ρόλος της Ελλάδας ως παράγοντα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή. Το ίδιο ισχύει και για την Κυπριακή Δημοκρατία.

    Ιδιαίτερα σημαντικός από τους τομείς της συνεργασίας είναι αυτός της ενέργειας, καθώς η ανακάλυψη κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην Αν. Μεσόγειο δημιουργεί μια νέα δυναμική στην περιοχή και μπορεί να λειτουργήσει ως καταλύτης για σταθερότητα και συνεργασία. Σε αυτό το πλαίσιο, κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν ότι:

    - Eπανεκκινεί το έργο του αγωγού φυσικού αερίου EastMed, το οποίο θα συνδέσει απ΄ ευθείας τα κοιτάσματα αερίου της Ανατολικής Μεσογείου με τα ευρωπαϊκά δίκτυα. Ο EastMed αποτελεί έργο μεγάλης σημασίας για την οικονομία και την ενεργειακή ασφάλεια,

    - Προωθούνται ταυτόχρονα στρατηγικής σημασίας τριμερή ενεργειακά projects όπως το "EuroAsia Interconnector" που προβλέπει την καλωδιακή σύνδεση των τριών χωρών, για μεταφορά ηλεκτρικού ρεύματος στις αγορές ενέργειας της ηπειρωτικής Ευρώπης.

    - Διερευνώνται οι δυνατότητες κατασκευής σταθμών μεταφοράς Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG) στην Ελλάδα, θέμα το οποίο έχει ενταχθεί και στην τριμερή συμφωνία Ελλάδας - Κύπρου - Αιγύπτου.

    - Σε συνέχεια της Συμφωνίας του Παρισιού για το Κλίμα, θα διερευνηθούν οι δυνατότητες συνεργασίας στην τεχνολογία των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, που αποτελούν δυναμικά αναπτυσσόμενο τομέα της οικονομίας και αφορούν ιδιαίτερα ην Ελλάδα.

    «Η Ελλάδα και η Κύπρος θα εργαστούν και ως μέλη της ΕΕ, για την διασφάλιση χρηματοδοτικών πόρων στον τομέα της ενέργειας. Για την επιτάχυνση της συνεργασίας, συστάθηκε Κοινή Ομάδα Εργασίας, αποτελούμενη από τους Γενικούς Γραμματείς των αρμόδιων Υπουργείων των τριών χωρών» αναφέρουν οι κυβερνητικές πηγές.

    Επισημαίνουν ακόμη ότι η συνεργασία εκτείνεται και σε άλλους τομείς, όπως ο τουρισμός, ο πολιτισμός, η διαχείριση των υδάτων, η τεχνολογία της αφαλάτωσης και η προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Ιδιαίτερα σημαντική είναι και η συνεργασία και η μεταφορά τεχνογνωσίας για υποστήριξη και ανάπτυξη νεοφυών επιχειρήσεων (start ups).

    Παράλληλα με τα θέματα της συμφωνίας, υπήρξε συζήτηση και διάλογος για τις περιφερειακές εξελίξεις καθώς και για θέματα ασφάλειας. «Η Ελλάδα και η Κύπρος αναλαμβάνουν να συμβάλλουν εποικοδομητικά στην ενίσχυση των σχέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με το Ισραήλ. Αναλαμβάνουν επίσης να συμβάλλουν στην προώθηση του ρόλου της ΕΕ, για την επανέναρξη ουσιαστικών και αξιόπιστων συνομιλιών ανάμεσα στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη» αναφέρουν οι ίδιες κυβερνητικές πηγές.

    «Είναι σαφές ότι η ενίσχυση, ιδιαίτερα κατά τους τελευταίους μήνες, των σχέσεων της Ελλάδας με το Ισραήλ, δεν επηρεάζει την ιστορική θέση της χώρας μας για δίκαιη και βιώσιμη επίλυση του Παλαιστινιακού στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΟΗΕ» υπογραμμίζει η κυβέρνηση. Σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, «την ανάγκη για επίλυση του ζητήματος σε τέτοια κατεύθυνση, είχε την ευκαιρία να σημειώσει ο Αλέξης Τσίπρας, στις κοινές δηλώσεις που έκανε με τον Μπ. Νετανιάχου την πρώτη μέρα του ταξιδιού, σημειώνοντας, παράλληλα, ότι η πολιτική των εποικισμών που ασκεί το Ισραήλ, αποδυναμώνει την προοπτική για επανέναρξη του ισραηλινο - παλαιστινιακού διαλόγου. Εξ άλλου, στο πλαίσιο του ταξιδιού του κυβερνητικού κλιμακίου στην περιοχή, ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Δ. Μάρδας μετέβη στην Παλαιστίνη κι συνομίλησε με κυβερνητικούς αξιωματούχους για τις περιφερειακές εξελίξεις και την ενίσχυση της ελληνο - παλαιστινιακής συνεργασίας».

    Στην τριμερή συμφωνία, εκφράζεται και η πλήρης στήριξη στη διαπραγμάτευση για τη λύση του Κυπριακού στη βάση του διεθνούς δικαίου και των αποφάσεων του ΟΗΕ, που θα ενώνει το νησί με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ελευθερίες όλων των Κυπρίων.

    Η Ελλάδα και η Κύπρος μελετούν την διεύρυνση των δικτύων οικονομικής συνεργασίας στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και την σύναψη τριμερών συμφωνιών και με άλλες χώρες, όπως η Παλαιστίνη, η Ιορδανία και η Βουλγαρία, προσθέτουν οι κυβερνητικές πηγές.

    [05] Η προσέλκυση επενδύσεων στο επίκεντρο των επαφών του Δ. Μάρδα σε Ραμάλα και Τελ Αβίβ

    Η ενίσχυση των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων καθώς και η προσέλκυση επενδύσεων, με ιδιαίτερη έμφαση στην ενέργεια, την τεχνολογία, τον τουρισμό και τον κατασκευαστικό τομέα, βρέθηκαν στο επίκεντρο των επαφών του υφυπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Μάρδα στο Ισραήλ και στην Παλαιστίνη, μετά το πέρας του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδος - Ισραήλ που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο στο Τελ Αβίβ.

    Χθες, ο κ. Μάρδας συναντήθηκε με την υπηρεσιακή υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Παλαιστίνης Amal Zatu, με την οποία συζήτησε θέματα συνεργασίας στον κατασκευαστικό τομέα, τον κλάδο των δομικών υλικών και το εμπόριο αγαθών. Η κ. Zatu, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, εξέφρασε την ικανοποίησή της για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα κατά την υπογραφή των συμφωνιών με το Ισραήλ. Επίσης, από παλαιστινιακής πλευράς, εκφράστηκε το ενδιαφέρον για ελληνική συμμετοχή στην οικοδόμηση μίας εκ των βιομηχανικών ζωνών και ζητήθηκε η παροχή τεχνογνωσίας για την ανάπτυξη της τουριστικής αγοράς στην Παλαιστίνη.

    Επίσης, ο κ. Μάρδας παρουσίασε τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες που προσφέρει η ελληνική οικονομία σε 13 Ισραηλινούς επιχειρηματίες. Στο πλαίσιο της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε στην ελληνική πρεσβεία στο Τελ Αβίβ, συζήτησε εκτενώς για τις προοπτικές ενίσχυσης των εμπορικών συναλλαγών μεταξύ Ελλάδος-Ισραήλ και απάντησε σε σειρά ερωτημάτων. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, οι Ισραηλινοί επιχειρηματίες εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους για επενδύσεις στην Ελλάδα και ειδικότερα σε θέματα επιμόρφωσης, εμπορίου, τεχνολογίας, ενέργειας και τουρισμού.

    Στη συνέχεια, ο υφυπουργός Εξωτερικών είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εμπορικών Επιμελητηρίων του Ισραήλ, με τον οποίο συζήτησε τις δυνατότητες ενίσχυσης των εμπορικών διμερών σχέσεων.

    [06] Συμφωνία στο πλαίσιο του ΟΟΣΑ για το χτύπημα της φοροδιαφυγής πολυεθνικών

    Πολυμερή συμφωνία στο πλαίσιο του ΟΟΣΑ για το χτύπημα της φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής που διαπράττουν οι πολυεθνικές επιχειρήσεις μέσω υπερτιμολογήσεων και υποτιμολογήσεων και άλλων μεθόδων υπέγραψε το υπουργείο Οικονομικών.Πρόκειται για την Πολυμερή Συμφωνία για την Ανταλλαγή των Αναφορών ανά χώρα (Multilateral Competent Authority Agreement on the Exchange of Country by Country Reports) την οποία υπέγραψε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Γεώργιος Πιτσιλής, ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης, στο πλαίσιο του Ο.Ο.Σ.Α., μαζί με εκπροσώπους 31 χωρών.

    Οπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών σύμφωνα με τις διατάξεις της Πολυμερούς Συμφωνίας οι πολυεθνικές επιχειρήσεις θα υποχρεούνται να παρέχουν στις φορολογικές διοικήσεις τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με την παγκόσμια κατανομή του εισοδήματός τους, της οικονομικής δραστηριότητάς τους και των φόρων που έχουν καταβληθεί.

    [07] Προφυλακιστέοι κρίθηκαν η μητέρα και ο πατριός του 23χρονου Κ. Πολύζου

    Στις φυλακές οδηγούνται η μητέρα και ο πατριός του Κωστή Πολύζου, οι οποίοι κατηγορούνται για τη δολοφονία του 23χρονου, πριν από σχεδόν πέντε χρόνια στη Σιάτιστα Κοζάνης. Το ζευγάρι απολογήθηκε χθες το πρωί στον ανακριτή Κοζάνης, που με τη σύμφωνη γνωμοδότηση του εισαγγελέα, αποφάσισε την προσωρινή τους κράτηση.Η 49χρονη γυναίκα και ο 42χρονος άντρας πέρασαν τη νύχτα στα κρατητήρια του Αστυνομικού Μεγάρου Κοζάνης, απ' όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να μεταχθούν στη διάρκεια της ημέρας στις φυλακές Κορυδαλλού.

    Όπως έγινε γνωστό, οι κατηγορούμενοι κατά την απολογία τους αρνήθηκαν τις πράξεις που τους βαρύνουν. Ανέκφραστοι άκουσαν την απόφαση της προφυλάκισής τους, ενώ δεν έκαναν δηλώσεις κατά την αποχώρησή τους από το ανακριτικό γραφείο.Εκτός από την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από κοινού, αντιμετωπίζουν τις πράξεις της πλαστογραφίας μετά χρήσεως, της ψευδορκίας και της περιύβρισης νεκρού.

    [08] Δόθηκε στην κυκλοφορία η τοξωτή γέφυρα της Τσακώνας

    Παραδόθηκε στην κυκλοφορία χθες το μεσημέρι, από την κατασκευάστρια εταιρεία, παρουσία των αντιπεριφερειαρχών, Αρκαδίας Βαγγέλη Γιαννακούρα και Μεσσηνίας Ελένης Αλειφέρη, η μεγάλη τοξωτή μεταλλική γέφυρα Τ4 της Τσακώνας, επί του αυτοκινητοδρόμου Τρίπολης - Καλαμάτας. Πρόκειται για μια γέφυρα που κατασκευάστηκε στο σημείο της μεγάλης κατολίσθησης του αυτοκινητοδρόμου το χειμώνα του 2003 κι ένα από τα πιο δύσκολα έργα.

    Ο διευθυντής της Ειδικής Υπηρεσίας Κατασκευής Έργων με Σύμβαση Παραχώρησης Πελοποννήσου και Βορείου Ελλάδος του υπουργείου Υποδομών Ιωάννης Καρνέσης, σε δηλώσεις του κατά την παράδοση της γέφυρας ανέφερε ότι «η γέφυρα της Τσακώνας είναι ένα στολίδι για τον αυτοκινητόδρομο Καλαμάτας. Ένα έργο εξαιρετικής πολυπλοκότητας, ίσως η σημαντικότερη γέφυρα στην Ελλάδα, μετά τη γέφυρα στο Ρίο-Αντίρριο, που κατασκευάστηκε από Έλληνες τεχνικούς, τόσο στη μελέτη της, όσο και στην κατασκευή της».

    [09] Σορός άνδρα εντοπίστηκε στη νήσο Ρήνεια Μυκόνου

    Η σορός ενός άνδρα σε κατάσταση προχωρημένης σήψης, εντοπίστηκε χθες το μεσημέρι σε βραχώδη ακτή του Αγίου Νικολάου, βόρεια της νήσου Ρήνειας Μυκόνου.Η σορός είναι ύψους περίπου περίπου 1,75 εκατ.και έφερε άσπρη μπλούζα και μαντίλι τυλιγμένο γύρω από το κεφάλι.

    Πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά προς διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.

    [10] Αρχίζει η ειρηνευτική διάσκεψη της Γενεύης, χωρίς τη συριακή αντιπολίτευση

    Οι ειρηνευτικές συνομιλίες για τη Συρία αρχίζουν σήμερα στη Γενεύη, απουσία της συριακής αντιπολίτευσης που συνέρχεται στο Ριαντ και αρνείται να συμμετάσχει εάν δεν εκπληρωθούν οι όροι της, παρά τις εκκλήσεις του ΟΗΕ και των Ηνωμένων Εθνών.Από την πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας, οι συνιστώσες της συριακής αντιπολίτευσης που συγκροτούν την ομάδα του Ριάντ έθεσαν χθες όρους για τη συμμετοχή στον νέο γύρο ειρηνευτικών συνομιλιών υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.

    «Αύριο δεν θα είμαστε στη Γενεύη. Θα μπορούσαμε να πάμε αργότερα, αλλά δεν θα μπούμε στην αίθουσα των διαπραγματεύσεων, εάν οι ανθρωπιστικού χαρακτήρα όροι μας δεν εκπληρωθούν», δήλωσε ο Ριάντ Χιτζάμπ, συνοτνινσιτής της Ανώτατης επιτροπής Διαπραγματεύσεων στο τηλεοπτικό δίκτυο Al Arabiya.

    «Η αντιπολίτευση είναι διατεθειμένη να μεταβεί στη Γενεύη εάν ληφθούν μέτρα, όπως η διακοπή των βομβαρδισμών κατοικημένων περιοχών και η τροφοδοσία με ανθρωπιστική βοήθεια των πολιορκημένων περιοχών», διευκρίνισε ο Ριάντ Χιτζάμπ, διευκρινίζοντας ότι τα μέτρα αυτά περιλαμβάνονται στην απόφαση 2254 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

    Λίγη ώρα νωρίτερα, ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ Στάφαν ντε Μιστούρα απηύθυνε δραματικό μήνυμα προς τον συριακό λαό: «Τώρα υπάρχει ανάγκη να σας ακούσουμε να εγκαλέσετε τις αντιπροσωπείες στη διάσκεψη λέγοντάς τους ότι δεν μπορούν να χάσουν αυτήν την ευκαιρία».«Αρκετά με τις διασκέψεις. Αυτή εδώ δεν μπορεί να αποτύχει» δήλωσε ο αξιωματούχος του ΟΗΕ.

    [11] Δηλώσεις Αρ. Μπαλτά για το κατέβασμα της παράστασης «Ισορροπία του Nash»

    «Θλιβερό και ανησυχητικό για την πολιτιστική ζωή της χώρας» χαρακτηρίζει σε ανακοίνωση του ο υπουργός Πολιτισμού το γεγονός ότι το Εθνικό Θέατρο «στο κλίμα που δημιουργήθηκε, βρέθηκε αντιμέτωπο με τέτοιου είδους απειλές, ώστε εντέλει υποχρεώθηκε να κατεβάσει το επίμαχο έργο πριν από την προγραμματισμένη λήξη των παραστάσεων».

    Με την ανακοίνωση που εξέδωσε χθες ο υπουργός Πολιτισμού τοποθετείται στο φαινόμενο που οδήγησε την καλλιτεχνική διεύθυνση του Εθνικού Θεάτρου ,στις 28/1, να κατεβάσει την παράσταση «Ισορροπία του Nash» σε σκηνοθεσία Πηγής Δημητρακοπούλου (στην Πειραματική Σκηνη- επρόκειτο να ολοκληρωθεί την Κυριακή 31/1) εξαιτίας των αντιδράσεων που προκάλεσε η επιλογή του Θεάτρου να παρουσιάσει έργο βασισμένο και στο βιβλίο του Σάββα Ξηρού «Η μέρα εκείνη...»

    «Η κοινωνική ευαισθησία σχετικά με το ζήτημα της βίαιης και δολοφονικής δράσης ένοπλων ομάδων είναι δικαίως μεγάλη. Συμμεριζόμαστε αυτή την ευαισθησία και συμπαραστεκόμαστε πλήρως στους οικείους των θυμάτων» συνεχίζει η ανακοίνωση του υπουργού πολιτισμού Αρ.Μπαλτά:

    «Η ίδια αυτή η κοινωνική ευαισθησία όσο και η μνήμη των θυμάτων προσβάλλονται από τις τυφλές αντιδράσεις απέναντι σε μια θεατρική παράσταση. Αυτές οι αντιδράσεις, που δεν ασχολούνται με το συγκεκριμένο περιεχόμενο ή τους σκοπούς μιας παράστασης, καθιστούν αδύνατη κάθε νηφάλια αποτίμηση του καλλιτεχνικού έργου και κάθε ουσιαστική δημόσια συζήτηση τόσο για τη μνήμη των θυμάτων όσο και για το φαινόμενο της ανεξέλεγκτης βίας».

    Και καταλήγει: «Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού δεν έχει καμία αρμοδιότητα ούτε την πρόθεση να παρεμβαίνει στο ρεπερτόριο των δημόσιων θεατρικών σκηνών. Όμως, δεν μπορεί παρά να σημειώσει ότι, για την πολιτιστική ζωή της χώρας, είναι θλιβερό και ανησυχητικό το γεγονός πως το Εθνικό Θέατρο, στο κλίμα που δημιουργήθηκε, βρέθηκε αντιμέτωπο με τέτοιου είδους απειλές, ώστε εντέλει υποχρεώθηκε να κατεβάσει το επίμαχο έργο πριν από την προγραμματισμένη λήξη των παραστάσεων».

    [12] Αποκλειστική προδημοσίευση από το βιβλίο του Ντάριο Φο «Υπάρχει ένας τρελός βασιλιάς στη Δανιμαρκία»

    Με το βιβλίο «Ντάριο Φο - υπάρχει ένα τρελός βασιλιάς στη Δανιμαρκία» ο 90χρονος Ιταλός θεατρικός συγγραφέας δίνει με εφηβικό πάθος ακτιβιστή το νέο του έργο στο ελληνικό κοινό μέσω των εκδόσεων "Κλειδάριθμος", που κυκλοφορούν σε λίγες μέρες το ιδιαίτερο αυτό πεζογράφημα. Πρόκειται για αδημοσίευτα ντοκουμέντα και μυστικά ημερολόγια του νεαρού βασιλιά της Δανίας Χριστιανού, του 7ου, που βασίλευσε τον 18ο αιώνα «χαμένος στην τρέλα του».

    Ο συγγραφέας, βασισμένος σε πρωτογενή χειρόγραφα, αναδημιουργεί την ιστορία του «πειραγμένου» μονάρχη, ο οποίος μαζί με τη δεκαπεντάχρονη σύζυγό του και τον γιατρό, διαφωτιστή-επαναστάτη εραστή της, επιφέρουν στη χώρα πρωτοποριακές μεταρρυθμίσεις όπως είναι η κατάργηση των βασανιστηρίων, η μείωση των προνομίων στους ευγενείς, η προώθηση του πολιτισμού και η κατοχύρωση της μόρφωσης.

    [13] Πέθανε ο Πολ Κάντνερ, συνιδρυτής και κιθαρίστας του ιστορικού συγκροτήματος Jefferson Airplane

    Ο Πολ Κάντνερ, συνιδρυτής και κιθαρίστας του ιστορικού συγκροτήματος του ψυχεδελικού ροκ της δεκατίας του '60 Jefferson Airplane, πέθανε σε ηλικία 74 ετών, σύμφωνα με την εφημερίδα San Francisco Chronicle.Ο Πολ Κάντνερ, μία από τις μορφές που εμφανίστηκαν στη σκηνή του ιστορικού φεστιβάλ του Γούντστοκ το 1969, πέθανε από τις συνέπειες καρδιακής κρίσης.

    Με κομμάτια όπως το "Somebody to Love", "White Rabbit" και άλλους ύμνους του κινήματος hippie, το συγκρότημα υπήρξε ένα από τα σύμβολα της αντικουλτούρας του Σαν Φρανσίσκο.

    [14] «Πράσινο φως» από το ΚΑΣ για πολιτιστικές εκδηλώσεις στη Ροτόντα Θεσσαλονίκης

    Με μια σημαντική γνωμοδότηση, το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο έδωσε χτες το «πράσινο φως» για την πραγματοποίηση πολιτιστικών εκδηλώσεων κοσμικού χαρακτήρα στη Ροτόντα Θεσσαλονίκης. Όπως δήλωσε η γενική γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, Μαρία Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη, «μέχρι σήμερα η Ροτόντα, εκτός το ότι είναι επισκέψιμο μνημείο, είχε ως μόνες χρήσεις τη διεξαγωγή λειτουργίας 12 μέρες τον χρόνο, όμως λόγω του πολυπολιτισμικού χαρακτήρα της, στον οποίο η Αρχαιολογική Υπηρεσία θέλει να δώσει μεγαλύτερη έμφαση, αλλά και επειδή υπάρχουν αιτήματα φορέων της πόλης, έρχεται μια πρόταση από την αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων για διεύρυνση των χρήσεων».

    Συγκεκριμένα, τα μέλη είπαν «ναι» στις προτάσεις της Εφορείας Αρχαιοτήτων της Πόλης Θεσσαλονίκης, που μετά την εισήγηση της Διεύθυνσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, ορίστηκαν ως εξής:

    - Μουσικές εκδηλώσεις σοβαρής μουσικής, κοσμικής και θρησκευτικής, κλασικής, αλλά και νεότερης καταξιωμένων Ελλήνων και ξένων συνθετών από μεγάλα και μικρά σύνολα, ορχήστρα ή σολίστ. Επίσης, εκδηλώσεις κλασικού λυρικού τραγουδιού, μπελκάντο, χορωδιακών συνόλων ή μεγάλων έργων, όπως ορατόρια, ρέκβιεμ κ.ά., θρησκευτικής μουσικής, όπως βυζαντινής, δυτικοευρωπαϊκής, ανατολικοευρωπαϊκής, spiritual κ.ά., καθώς και μπαρόκ, ακόμα και αρχαίας ελληνικής μουσικής.

    - Εκδηλώσεις λόγου ή απαγγελίας κλασικών έργων. Στις πρώτες συμπεριλαμβάνονται διαλέξεις, καθώς και ημερίδες που θα έχουν σχέση με τον χώρο της Ροτόντας. Εξάλλου, όπως ειπώθηκε στο Συμβούλιο, το μνημείο είναι ακόμα ανεξερεύνητο σε μεγάλο βαθμό, γεγονός που θα επέτρεπε τη διεξαγωγή επιστημονικών ημερίδων για το θέμα σε τακτά διαστήματα.

    - Τέλος, εκθέσεις υψηλής αισθητικής συναφούς θεματολογίας με τον χώρο, κυρίως με πρωτότυπες θεματικές και με λιτή μουσειογραφική παρουσίαση.

    [15] Αρχίζει μελέτη για αγωγό φυσικού αερίου από Ισραήλ - Κύπρο, μέσω Ελλάδος, στην Ευρώπη

    Θέμα μελέτης της πιθανότητας δημιουργίας αγωγού, που θα μεταφέρει τα κοιτάσματα του Ισραήλ στην Ευρώπη μέσω Ελλάδας, έθεσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου στην χθεσινή πρώτη τριμερή συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στην Λευκωσία, με τον πρωθυπουργό , Αλέξη Τσίπρα , και τον Κύπριο πρόεδρο , Νίκο Αναστασιάδη. Σε δηλώσεις, μετά την συνάντηση ο κ. Νετανιάχου χαρακτήρισε αυτό το σχεδιασμό ως «τολμηρό», ενώ ο Έλληνας πρωθυπουργός , Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στην πολύ μεγάλη σημασία της αξιοποίησης των κοιτασμάτων φυσικού αερίου της Κύπρου και του Ισραήλ, τόνισε ότι «βεβαίως, η Ελλάδα να παίξει το ρόλο της γέφυρας των δύο χωρών, που θα θελήσουν να αποκτήσουν άμεσα οφέλη από την αξιοποίηση των κοιτασμάτων δια της μεταφοράς τους προς την Ευρώπη δια μέσου της Ελλάδας».

    Οι τρεις χώρες κατά την συνάντηση των ηγετών τους συμφώνησαν στην προώθηση κοινών έργων στον ενεργειακό τομέα και στην προώθηση της συνεργασίας σε άλλους τομείς .

    Στην κοινή διακήρυξη , που υιοθέτησαν οι ηγέτες των τριών χωρών προβλέπονται κοινά έργα για την ενέργεια, τις θαλάσσιες μεταφορές, την καινοτομία, τις υδάτινες τεχνολογίες, τις μεταφορές, τον τουρισμό, την ασφάλεια και τις εμπορικές συνεργασίες. Στο πλαίσιο της τριμερούς συνάντησης κορυφής υπεγράφη από τους αρμόδιους υπουργούς συμφωνία για διαχείριση των υδάτινων πόρων. Επίσης, συμφωνήθηκε η δημιουργία υποθαλάσσιου ηλεκτρικού καλωδίου που θα συνδέει τα δίκτυα ηλεκτρισμού των τριών κρατών. Οι ηγέτες των τριών χωρών προχώρησαν στη σύσταση ειδικής Επιτροπής, αρμόδιας για την παρακολούθηση των όσων συμφωνήθηκαν, προκειμένου στην επόμενη συνάντηση, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός εξαμήνου, να υπάρξουν πολύ συγκεκριμένα αποτελέσματα.

    Στη δήλωση του ο πρωθυπουργός της Ελλάδος υπογράμμισε ότι με την πρώτη τριμερή συνάντηση Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ έγινε «ένα σημαντικό βήμα μπροστά για τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή μας». Το βήμα αυτό, εξήγησε , δεν στρέφεται έναντι τρίτων. Αντιθέτως, επεσήμανε, «αποτελεί παράδειγμα προς τρίτους, διότι αποδεικνύει πως μπορούμε να εργαστούμε από κοινού, μπορούμε να δημιουργήσουμε ακόμη περισσότερα δίκτυα που να μας συνδέουν και να αναλάβουμε πρωτοβουλίες για αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής μας προς όφελος των λαών μας».

    Μεταξύ άλλων, τόνισε ο πρωθυπουργός , «στέλνουμε σήμερα ένα πολύ σημαντικό μήνυμα ότι, ενώνοντας τις δυνάμεις μας, μπορούμε να προάγουμε την ευημερία, τη σταθερότητα μέσα από την ανάπτυξη κοινών στόχων, μέσα από την αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων της περιοχής μας».

    Το τριμερές αυτό σχήμα, Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, για την Ελλάδα αποτελεί, επεσήμανε, «μια στρατηγική επιλογή που στόχο έχει να ενισχύσει τις δυνατότητες των χωρών μας, ώστε να συνεισφέρουμε τόσο προς όφελος των λαών μας όσο και προς όφελος της περιοχής, με αιχμή τη συνδεσιμότητα σε διάφορους τομείς, όπως η ενέργεια, οι μεταφορές, η ανταλλαγή τεχνογνωσίας, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά νέα τεχνολογία και καινοτομία, και βεβαίως ο τουρισμός».

    Ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την ακράδαντη πεποίθηση ότι αυτή η στρατηγική επιλογή «μπορεί να προάγει την περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα και να αναδείξει ως παράδειγμα προς μίμηση τα οφέλη της συνεργασίας στην περιοχή μας επί τη βάση της αρχής της καλής γειτονίας».

    Συμφωνήσαμε, είπε, τη σύσταση μιας τριμερούς κοινής ομάδας εργασίας και συντονισμού και σε ό,τι αφορά τον κρίσιμο τομέα της ενέργειας, συμφωνήσαμε να προωθήσουμε ενεργειακά δίκτυα που θα ενισχύσουν την ενεργειακή ασφάλεια των χωρών μας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

    «Δεν μείναμε μόνο στη συζήτηση. Σχεδιάζουμε την άμεση υλοποίηση δράσεων και για αυτό το λόγο αποφασίσαμε την σύσταση μιας τριμερούς επιτροπής εξειδικευμένης στα ενεργειακά ζητήματα για να προχωρήσουμε τους ενεργειακούς μας στόχους», είπε ο κ. Τσίπρας.

    Πρόσθεσε ότι συζήτησαν επίσης το θέμα του περιβάλλοντος, τη προστασία και την ασφάλεια του θαλάσσιου περιβάλλοντος, σημειώνοντας ότι «υπό αυτή την έννοια είναι εξαιρετικά σημαντικό το Μνημόνιο Συναντίληψης για συνεργασία στον τομέα της διαχείρισης υδάτινων πόρων».

    Η συνεργασία μας , τόνισε, πέρα από την αξιοποίηση των συγκριτικών μας πλεονεκτημάτων δεν μπορεί παρά να έχει ως στόχο και την αντιμετώπιση των κοινών προκλήσεων. «Αντιμετωπίζουμε κοινές προκλήσεις στην περιοχή που αφορούν το μείζον ζήτημα της ασφάλειας, της αντιμετώπισης της καταπολέμησης της τρομοκρατίας, της σταθερότητας και την προώθηση της ειρήνης στην περιοχή. Συζητήσαμε για τις μεγάλες προκλήσεις, για τους μεγάλους κινδύνους», είπε.

    Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι στην τριμερή συνάντηση συζητήθηκε το μεταναστευτικό «και όλοι συμφωνήσαμε ότι πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειες για να λυθεί το πρόβλημα στην πηγή. Και η πηγή του προβλήματος, βεβαίως, οι γενεσιουργές αιτίες είναι οι εστίες κρίσεως στην ευρύτερη περιοχή, η φτώχεια, οι πολεμικές επεμβάσεις που εξαναγκάζουν εκατομμύρια ανθρώπους σε μια πρωτοφανή μετακίνηση, τη μεγαλύτερη μετακίνηση προσφυγικών πληθυσμών μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο».

    Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, έκανε λόγο για μία συνάντηση ιστορικής σημασίας. «Ζούμε σε ένα ταραγμένο και ρευστό περιβάλλον, και έχουμε μία άνευ προηγουμένου ευκαιρία για να προωθήσουμε τους κοινούς μας στόχους» σημείωσε, τονίζοντας πως «αν δουλέψουμε από κοινού θα προωθήσουμε πιο αποτελεσματικά αυτούς τους στόχους, παρά η κάθε χώρα ξεχωριστά».

    Ο κ. Νετανιάχου σημείωσε τη συζήτηση που έγινε για κοινά έργα στον τομέα της ενέργειας, όπως η δημιουργία αγωγού φυσικού αερίου που θα ενώνει τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων Κύπρου - Ισραήλ, και τα οποία μέσω Ελλάδας θα μεταφέρονται στην υπόλοιπη Ευρώπη, αλλά και τη δημιουργία υποθαλάσσιου ηλεκτρικού καλωδίου που θα συνδέει τα δίκτυα ηλεκτρισμού των τριών κρατών.

    Μεταξύ άλλων, ο κ. Νετανιάχου ανέφερε πως η συνεργασία Κύπρου - Ελλάδας - Ισραήλ επεκτείνεται και σε άλλους τομείς, όπως η ασφάλεια και η διαχείριση υδάτινων πόρων.

    Ο πρόεδρος Αναστασιάδης χαρακτήρισε πλήρως επιτυχή τη συνάντηση κορυφής και μίλησε για «νέα εποχή» στις σχέσεις Λευκωσίας - Αθήνας - Τελ Αβίβ, υποδεικνύοντας ότι η συνεργασία αυτή δεν στρέφεται εναντίον καμίας άλλης χώρας.

    Η συνεργασία, συνέχισε, είναι επιβεβλημένη για την αντιμετώπιση των κοινών προκλήσεων, με στόχο την προώθηση της ειρήνης, της σταθερότητας και της ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο.

    Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τόνισε ότι η Κοινή Διακήρυξη της Λευκωσίας «αποτελεί το θεμέλιο της συνεργασίας των τριών χωρών, στους τομείς της ενέργειας, του τουρισμού, της τρομοκρατίας, της μετανάστευσης, και των υδάτινων πόρων».

    Επίσης, σημείωσε ότι υπάρχει κοινή αντίληψη ότι η ανακάλυψη σημαντικών αποθεμάτων υδρογονανθράκων μπορεί να λειτουργήσει ως καταλύτης για την επίτευξη ευημερίας και σταθερότητας στην περιοχή.

    Ο κ. Αναστασιάδης ευχαρίστησε τους κυρίους Νετανιάχου και Τσίπρα για την απόλυτη κατανόηση και την αμέριστη στήριξη στις προσπάθειες για εξεύρεση λύσης του Κυπριακού, η οποία θα βασίζεται στα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και στις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Διαβάστε επίσης:«Ιδιαίτερης οικονομικής και γεωπολιτικής σημασίας η τριμερής συμφωνία Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ»

    [16] Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια για άλλες 48 ώρες

    Νέα 48ωρη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, αποφάσισε χθες σε νέα συνεδρίασή της, η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας. Έτσι τα πλοία θα παραμένουν δεμένα στα λιμάνια από τις 6 σήμερα το πρωί της Παρασκευής 29 Ιανουαρίου, έως τις 6 το πρωί της Κυριακής 31 Ιανουαρίου. Από την απεργιακή κινητοποίηση δεν εξαιρούνται τα πλοία μεταφοράς μεταναστών και προσφύγων.

    Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ, αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου, αύριο Σάββατο 30 Ιανουαρίου, προκειμένου να αποφασίσει την πορεία των κινητοποιήσεων της.

    Ο γενικός γραμματέας της ΠΝΟ Γιάννης Χαλάς, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων των ναυτικών, είπε ότι έως σήμερα δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση από την κυβέρνηση στα αιτήματά τους και πρόσθεσε ότι «το υπουργείο Εργασίας δεν έχει παρουσιάσει έως σήμερα στους ναυτικούς καμία μελέτη για το πως μπορεί να λειτουργήσει το ΝΑΤ, λόγω και της ιδιαιτερότητάς του, σε μία γενική διεύθυνση στο νέο Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης».

    «Εκτιμώ ότι πάμε για ολική καταστροφή. Μπορεί να δέχομαι πιέσεις από τους νησιώτες αλλά δεν μπορώ να κάνω αλλιώς» υπογράμμισε ο γγ της ΠΝΟ και πρόσθεσε ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να αφήσει τα περιουσιακά στοιχεία του ταμείου, να απορροφηθούν από την Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης της Ακίνητης Περιουσίας των Ασφαλιστικών Οργανισμών, που δημιουργείται στο νέο ενιαίο ταμείο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 29 January 2016 - 7:32:36 UTC