Visit the Philhellenic Perspective Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-02-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Όλγα Γεροβασίλη: Κανένα σενάριο πρόωρων εκλογών ή οικουμενικής κυβέρνησης
  • [02] «Η κυβέρνηση έχασε πολύτιμο χρόνο» ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης
  • [03] Την πρότασή του για κυβέρνηση συνεργασίας με τη συμμετοχή και της ΝΔ, επανέφερε ο Β. Λεβέντης
  • [04] Προς παράταση το μέτρο της απόσυρσης αυτοκινήτων
  • [05] Μ. Ντράγκι: Πιθανή η αναθεώρηση της νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ τον Μάρτιο
  • [06] Bασική «κόκκινη γραμμή» η μη μείωση των κύριων συντάξεων
  • [07] Στον ανακριτή οι δύο συλληφθέντες στην Αλεξανδρούπολη
  • [08] Την περαιτέρω πορεία τους στο ασφαλιστικό καθορίζουν οι επιστημονικοί φορείς
  • [09] Νέο ναυάγιο ακοικτά των τουρκικών ακτών, με εννέα νεκρούς
  • [10] Σήμερα η σύνοδος του ΕΚ, για το προσφυγικό, τους συνοριακούς ελέγχους και το μέλλον της Σένγκεν
  • [11] Η ανεργία των νέων, πρώτη δράση του ΕΚ και της Ε. Επιτροπής στην Αθήνα το 2016
  • [12] «Η Ψυχολογία των Αγορών», ένα μελέτημα για τις παρορμήσεις των επενδυτών
  • [13] Μικρές «ιστορίες ανδρείας» του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού
  • [14] Συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με τη Φ. Γεννηματά, για το προσφυγικό
  • [15] Αποκλεισμοί δρόμων στην Αιτωλοακαρνανία από τους αγρότες
  • [16] Πολύωροι αποκλεισμοί σε πολλά σημεία της εθνικής Αθηνών- Λαμίας
  • [17] Η Εθνική Τράπεζα παρουσίασε το πρόγραμμα Act4Greece
  • [18] Οι 40 σημαντικότερες μεταγραφές του Ιανουαρίου στην Αγγλία

  • [01] Όλγα Γεροβασίλη: Κανένα σενάριο πρόωρων εκλογών ή οικουμενικής κυβέρνησης

    Δεν υπάρχει κανένα σενάριο πρόωρων εκλογών, όπως δεν υπάρχει και κανένα σενάριο οικουμενικής κυβέρνησης, τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

    Υπογράμμισε ότι πρέπει να κλείσει γρήγορα η αξιολόγηση, ότι η κυβέρνηση τηρεί κατά γράμμα τις προβλέψεις της συμφωνίας και επισήμανε ότι οι συμφωνίες γίνονται για να τηρούνται και πως αυτό ισχύει και για τις δύο πλευρές. Χαρακτήρισε θετικό το κλίμα των συζητήσεων που ξεκίνησαν χτες και ως προς το χρονοδιάγραμμα ανέφερε ότι στόχος είναι μέσα στον Μάρτιο να έχουμε την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

    Ως προς το αγροτικό, τόνισε ότι η κυβέρνηση παραμένει σταθερή στην πρόταση για διάλογο με τους αγρότες. Παρατήρησε ότι στα μπλόκα έχουν παρεισφρύσει και δυνάμεις που επιχειρούν να υφαρπάξουν την εκπροσώπηση των αγροτών, είναι ορατές σε όλη την κοινωνία, δεν θα πρέπει να καροποφορήσουνκαι κάλεσε τους αγρότες να απομονώσουν τα στοιχεία αυτά. Μίλησε για συμφέροντα που εκμεταλλεύονται, όπως είπε, την αγωνία του αγροτικού κόσμου με στόχο να αποσταθεροποιήσουν την κυβέρνηση και να δημιουργήσουν κλίμα πολιτικής αναταραχής. Αυτό δεν βοηθά τους αγρότες, ανέφερε, για να υπογραμμίσει ότι αυτό που χρειάζεται είναι ένας εξαντλητικός διάλογος, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση έχει αποφάσισει να προχωρήσει σε βελτιώσεις.

    Αναφερόμενη στο προσφυγικό, είπε ότι στη Σύνοδο Κορυφής στις 18 Φεβρουαρίου ο πρωθυπουργός δεν θα είναι απολογούμενος -καθώς η Ελλάδα θα έχει εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις της- αλλά εγκαλών, απέναντι σε αυτούς που δεν είναι συνεπείς.

    Η κυβερνητική εκπρόσωπος αναφέρθηκε στα προσεχή ταξίδια του πρωθυπουργού (την Πέμπτη στο Λονδίνο και την Κυριακή-Δευτέρα στην Τεχεράνη).Στο Λονδίνο όπου θα διεξαχθεί η Διάσκεψη Δωρητών για τους Σύρους πρόσφυγες, ο πρωθυπουργός θα έχει διμερή συνάντηση με την Γερμανίδα καγκελάριο 'Αγγελα Μέρκελ, καθώς και άλλες διμερείς συναντήσεις, και πενταμερή με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, τον Αυστριακό καγκελάριο Βέρνερ Φάιμαν, τον Ολλανδό πρωθυπουργό Μάρκ Ρούτε, τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς και τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου. Όπως τόνισε, η συμμετοχή της κυβέρνησης στη σύνοδο αυτή θα επιβεβαιώσει τον κεντρικό ρόλο που η Ελλάδα έχει κατακτήσει, όσον αφορά τη διαχείριση του Προσφυγικού, ενώ επισήμανε ότι σημασία δεν έχει να αντιμετωπιστεί απλώς το ζήτημα των προσφυγικών ροών, αλλά οι ίδιες οι αιτίες της κρίσης.

    Τον Αλέξη Τσίπρα θα συνοδεύσουν ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και οαναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών για Θέματα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ν. Ξυδάκης.

    Ως προς το ταξίδι στην Τεχεράνη, η κ. Γεροβασίλη μίλησε, μεταξύ άλλων, για ιδιαίτερα σημαντική επίσκεψη που θα αναβαθμίσει τις σχέσεις των δύο χωρών. Σε αυτήν θα συνοδεύουν τον πρωθυπουργό οι υπουργοί Νίκος Κοτζιάς, Πάνος Σκουρλέτης, Γιώργος Σταθάκης, Δημήτρης Μάρδας και ο γγ του ΥΠΕΞ Γιώργος Τσίπρας.

    [02] «Η κυβέρνηση έχασε πολύτιμο χρόνο» ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης

    «Η προσωπική μου πολιτική εκτίμηση είναι εξαιρετικά δυσοίωνη, διότι πιστεύω ότι η απόσταση που χωρίζει την κυβέρνηση από τους δανειστές είναι πάρα πολύ μεγάλη και δεν βλέπω πώς μπορεί να γεφυρωθεί. Και αν γεφυρωθεί, όπως συνήθως συμβαίνει, με τα 8 εκ των 10 υπέρ των δανειστών, πιστεύω ότι η Βουλή πολύ δύσκολα θα μπορεί να υποστηρίξει τις σχετικές συμφωνίες... Η κυβέρνηση έχασε πολύτιμο χρόνο» εκτίμησε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, 'Αδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον «ΑΘΗΝΑ 9.84».

    Απαντώντας στις κατηγορίες ότι είναι υποστηρικτής της χούντας με αφορμή δημοσέυμα της εφημερίδας "Αυγή", ανέφερε: «Μήπως μπορείτε να μου βρείτε και μια δήλωσή μου διαχρονικά υπέρ της χούντας; Το γεγονός ότι το λέει η "Αυγή" ότι είμαι διαχρονικός υποστηρικτής της χούντας, το καθιστά και πραγματικό γεγονός; Μπορεί αυτή η έγκριτη εφημερίδα να μου βρει μια δήλωσή μου υπέρ της χούντας, όχι τώρα που είμαι στη Νέα Δημοκρατία, όταν ήμουν στο ΛΑ.Ο.Σ. ή πιο παλιά; Με ενοχλεί πολύ η συκοφαντία και η λάσπη. Πρέπει να υπάρχουν όρια. Εάν ήμουν κάποτε υποστηρικτής της χούντας, δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να πω "ήμουν και τώρα δεν είμαι"... Το θεωρώ συκοφαντία να με λέει κάποιος "χουντικό"... Σέβομαι την ιστορία της "Αυγής". Στο παρελθόν, για τον χώρο της, ήταν σπουδαία εφημερίδα. Δεν μπορούν να την καταντούν τώρα φυλλάδα. Εξοργίζομαι με τη λάσπη... Επαναλαμβάνω, έχει αυτή η εφημερίδα να μου προσάψει κάτι που έχω πει ή κάνει υπέρ της χούντας;...».

    [03] Την πρότασή του για κυβέρνηση συνεργασίας με τη συμμετοχή και της ΝΔ, επανέφερε ο Β. Λεβέντης

    Την πρότασή του για κυβέρνηση συνεργασίας με τη συμμετοχή και της ΝΔ, με χρονικό ορίζοντα 2 ετών, επανέφερε σήμερα ο Βασίλης Λεβέντης. Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, μιλώντας στον ΣΚΑΙ τόνισε ότι το κόμμα του δεν θα συνεργαστεί μόνο του με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Μόνο μια οικουμενική κυβέρνηση αν πάει στο εξωτερικό θα επιτύχει χαλάρωση του προγράμματος» εκτίμησε.

    Υποστήριξε πως με το ασφαλιστικό ο κ. Κατρούγκαλος χτυπάει τους αγρότες και τους ελεύθερους επαγγελματίες, ενώ προστατεύει τους δημόσιους υπαλλήλους.

    Σε ό,τι αφορά το θέμα των τηλεοπτικών αδειών είπε ότι η κυβέρνηση έχει ως στόχο να κλείσει κανάλια. «Σε ποια χώρα της Ευρώπης έκλεισαν κανάλια που λειτουργούν 30 χρόνια. Σε κάθε έναν καναλάρχη λένε εσύ θα πάρεις άδεια, ενώ συνολικά οι άδειες είναι μόνο τέσσερις. Οι υπουργοί παίζουν ρόλο παπατζή» ανέφερε και πρόσθεσε: «Εγώ ξέρω ότι άδειες θα πάρουν ο Βαρδινογιάννης, ο Κυριακού, ένας Τούρκος και η Αγγελοπούλου. Δηλαδή πάνε να κλείσουν τον ΣΚΑΪ τον Αlpha και το Τv Μακεδονία και εγώ θα τους στηρίξω;».

    Διερωτήθηκε επίσης για ποιον λόγο θα δώσει τις άδειες το Υπουργικό Συμβούλιο και όχι το ΕΣΡ, το οποίο καταργούν. «Θα τις δώσουν δηλαδή οι Καμμένοι και οι άλλοι. Αυτοί δεν είναι το Υπουργικό Συμβούλιο» πρόσθεσε ο κύριος Λεβέντης.

    [04] Προς παράταση το μέτρο της απόσυρσης αυτοκινήτων

    Στην παράταση της απόσυρσης παλαιών ΙΧαυτοκινήτων έως τις 30 Ιουνίου 2016, προτίθεται να προχωρήσει το υπουργειο Οικονομικών.Τις επόμενες μέρες σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να κατατεθει στη Βουή τροπολογία που θα προβλέπει την παράταση της ρυθμισης για ένα εξάμηνο.

    Η απόσυρση αφορά παλαιά αυτοκίνητα ταξινόμησης ως και 31 Δεκεμβρίου 2001, αλλά ενδέχεται να διευρυνθεί η χρονική περίοδος με τη νέα ρύθμιση.Η απόσυρση προβλέπει απαλλαγή 50% έως 100% από το τέλος ταξινόμησης του καινούργιου οχήματος.

    [05] Μ. Ντράγκι: Πιθανή η αναθεώρηση της νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ τον Μάρτιο

    Για ενδεχόμενη αναθεώρηση της νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ τον Μάρτιο έκανε λόγο ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού κεντρικού πιστωτικού ιδρύματος Μάριο Ντράγκι σε συνεδρίαση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, όπου παρουσίασε την ετήσια Έκθεση της Τράπεζας για το 2014.Παράλληλα, αναπτύσσοντας το σκεπτικό της Έκθεσης, ο κ. Ντράγκι υπερασπίστηκε την πολιτική της ΕΚΤ το καλοκαίρι του 2014, κρίνοντας πως τα μέτρα που ελήφθησαν τότε, ήσαν αποτελεσματικά στο να οδηγήσουν σε ευρεία χαλάρωση των συνθηκών χρηματοδότησης, τόνωση της τραπεζικής πίστης και τελικά, σε στήριξη των διαδικασιών ανάκαμψης της ευρωζώνηςΒ· αποδείχθηκαν ωστόσο ανεπαρκή σε ό,τι αφορά τη σταθερότητα των τιμών.

    Σε κάθε περίπτωση πάντως, εάν δεν είχαν ληφθεί τα μέτρα αυτά, «η ευρωζώνη θα είχε καθαρά οδηγηθεί πέρυσι σε αποπληθωρισμό και οι τιμές θα είχαν κατακρημνισθεί ακόμα ταχύτερα - η δε ανάπτυξη θα ήταν χαμηλότερη» υπογράμμισε.Χωρίς την πολιτική τόνωσης, υπήρχε συγκεκριμένος κίνδυνος, με την ποσοτική χαλάρωση να μην πλησιάσουμε τον μεσοπρόθεσμο στόχο του 2% για τον πληθωρισμό. Γι' αυτό αποφασίσαμε να προσαρμόσουμε τη νομισματική μας πολιτική, μειώσαμε και πάλι το επιτόκιο αποδοχής καταθέσεων από πλευράς της ΕΚΤ στο -0,3% και η καταληκτική προθεσμία για τις αγορές κάθε μήνα, προβλέπεται για τα τέλη Μαρτίου 2017, ενώ παράλληλα θα επανεπενδύσουμε τις βασικές πληρωμές από τα αποκτηθέντα στοιχεία ενεργητικού, μόλις ωριμάσουν και για όσο χρειασθεί, εξήγησε ο κ. Ντράγκι.

    Ο πρόεδρος της ΕΚΤ τόνισε στη συνέχεια ότι συχνά αλλάζουν τα δεδομένα, τόσο αυτά που αφορούν στην ανάπτυξη όσο και αυτά για τους κινδύνους ύφεσης, αλλά και αυτά που αφορούν την ανασφάλεια σε σχέση με τις αναπτυξιακές προοπτικές των αναδυόμενων οικονομιών.

    Αναφερόμενος στο άμεσο μέλλον δεν απέκλεισε την πιθανότητα αναθεώρησης των επιλογών της ΕΚΤ τον επόμενο μήνα:«Στην τελευταία συνεδρίαση, τον Ιανουάριο, κρίναμε ότι θα μπορούσε να απαιτηθεί αναθεώρηση, επανεξέταση και επαναπροσδιορισμός της νομισματικής μας πολιτικής στις αρχές Μαρτίου, όταν οι νέες μακροοικονομικές προβλέψεις θα είναι στη διάθεσή μας» τόνισε.

    [06] Bασική «κόκκινη γραμμή» η μη μείωση των κύριων συντάξεων

    Σε εξέλιξη είναι αυτήν την ώρα, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, η συνάντηση του υπουργού Εργασίας Γ. Κατρούγκαλου με τους θεσμούς για το ασφαλιστικό. Όπως τόνισε χθες σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο κ. Κατρούγκαλος, η κυβέρνηση προσέρχεται στο τραπέζι του διαλόγου με βασική κόκκινη γραμμή τη μη μείωση των κύριων συντάξεων, για να υπογραμμίσει ότι ως αφετηρία επιδιώκεται η διατήρηση και των επικουρικών συντάξεων.

    Εξάλλου, αναφερόμενος στις πληροφορίες που θέλουν το ΔΝΤ να ζητά περικοπή των υφιστάμενων κύριων συντάξεων, ο υπουργός Εργασίας υπογράμμισε ότιοι Ευρωπαίοι εταίροι, με τους οποίους είχε συναντήσεις αποδέχονται την αρχιτεκτονική της κυβερνητικής πρότασης, ενώ το ΔΝΤ κινείται σε πιο συντηρητική λογική.

    Το ασφαλιστικό αναμένεται να τεθεί στο τραπέζι της συζήτησης μεταξύ των δύο πλευρών και ειδικότερα, η πρόταση του υπουργείου Εργασίας για την μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος της χώρας.

    Η κυβέρνηση προσέρχεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς με βασική «κόκκινη γραμμή» την μη μείωση των κύριων συντάξεων, όπως δήλωσε, μιλώντας εχθές στην τηλεοπτική εκπομπή «Στον ενικό» ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος. Παράλληλα, ο υπουργός προσέθεσε ότι η κυβέρνηση ξεκινά τη διαπραγμάτευση με αίτημα να μην περικοπούν ούτε οι επικουρικές συντάξεις.

    Ο υπουργός Εργασίας, υπογράμμισε ότι «τα αδιέξοδα στο ασφαλιστικό τα κληρονομήσαμε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις», ενώ προσέθεσε ότι «αυτός ο ασφαλιστικός νόμος δεν ήρθε μεταφρασμένος από το εξωτερικό, είναι δικός μας νόμος».

    «Το νέο σύστημα βασίζεται σε δύο πολύ απλές αρχές. Ίδιοι κανόνες για όλους για τις εισφορές. 20% του πραγματικού μας εισοδήματος θα δίνουμε για να χρηματοδοτούμε την κύρια σύνταξη. Και αντίστοιχα όμοιοι κανόνες για την απονομή των συντάξεων» εξήγησε ο υπουργός.

    Ερωτηθείς για τις πληροφορίες που θέλουν το ΔΝΤ να ζητά περικοπές και στις κύριες συντάξεις, ο κ. Κατρούγκαλος, δήλωσε ότι οι ευρωπαίοι εταίροι αποδέχονται την αρχιτεκτονική της πρότασης της κυβέρνησης, αλλά διαχώρισε τη θέση του ΔΝΤ, τονίζοντας ότι το Ταμείο έχει μία συντηρητική λογική.

    Σε σχέση με τις διαπραγματεύσεις για το ασφαλιστικό, ο υπουργός Εργασίας, επεσήμανε: «Δεν έχω αυταπάτες, η διαπραγμάτευση θα είναι σκληρή», ενώ έκανε και ειδική αναφορά στο ρόλο που θα επιδιώξει η κυβέρνηση να διαδραματίσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στη διαπραγμάτευση.

    Εξάλλου, στις 7:00 το βράδυ θα ακολουθήσει νέα συνάντηση των επικεφαλής των θεσμών με τον υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργο Σταθάκη στην οποία θα τεθούν θέματα αρμοδιότητας του υπουργείου και ειδικότερα αυτό της διαχείρισης των κόκκινων στεγαστικών δανείων και των κόκκινων δανείων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Για το θέμα αυτό φαίνεται να υπάρχει σύγκλιση απόψεων μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών προκειμένου να υπάρξει παράταση του σημερινού καθεστώτος που απαγορεύει την πώληση των δανείων αυτών μέχρι να επιτευχθεί η συμφωνία για το τι θα γίνει τελικά.

    Στην προηγούμενη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς είχε τεθεί προθεσμία μέχρι 15 Φεβρουαρίου προκειμένου να ληφθούν οι αποφάσεις για τον τρόπο διαχείρισης των δανείων αυτών από τις τράπεζες. Ωστόσο το χρονοδιάγραμμα της νέας διαπραγμάτευσης καθιστά δύσκολη της επίτευξη συμφωνίας μέχρι την ημερομηνία αυτή και για τον λόγο αυτό κρίνεται σκόπιμη η παράταση.

    Εχθές κατά την πρώτη συνάντηση του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με επικεφαλής τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο με τους εκπροσώπους των θεσμών, προσδιορίστηκαν τα θέματα που θα συζητηθούν κατά τη διάρκεια της εβδομάδος.

    «Υπήρξε καλοπροαίρετη διάθεση στη συζήτηση από την πλευρά των δανειστών» ανέφερε μετά τη συνάντηση αρμόδια κυβερνητική πηγή αποτυπώνοντας με αυτόν τον τρόπο το καλό κλίμα που επικράτησε σ΄ αυτήν.

    Οι επικεφαλής των θεσμών θα αναχωρήσουν από την Αθήνα στο τέλος της εβδομάδος, κλείνοντας με την επίσκεψή τους αυτή, την πρώτη φάση της αξιολόγησης. Θα υπάρξει ένα διάλειμμα 7-10 ημερών και θα επανέλθουν προκειμένου να παραμείνουν για άλλες δύο εβδομάδες καθώς ο στόχος είναι να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση ως το τέλος Φεβρουαρίου, ανέφερε η ίδια κυβερνητική πηγή.

    Κατά τη χθεσινή συνάντηση συμφωνήθηκε αυτή την εβδομάδα να συζητηθούν τα δημοσιονομικά θέματα και το Ασφαλιστικό (τόσο η μακροπρόθεσμη όσο και η βραχυπρόθεσμη πτυχή του). Εφόσον υπάρξει συμφωνία για αυτά θα ανοίξει ο δρόμος για να επιτευχθεί συμφωνία και στα επόμενα ανέφεραν αρμόδιοι κύκλοι.

    Από την πλευρά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά τη χθεσινή συνάντηση επισημάνθηκε ότι τα νούμερα πρέπει να βγαίνουν σε ότι αφορά τους δημοσιονομικούς και άλλους στόχους.

    Όπως διευκρινίστηκε από έγκυρους κύκλους, στόχος είναι να υπάρξει ένα ασφαλιστικό και ένα φορολογικό νομοσχέδιο τα οποία θα κατατεθούν παράλληλα στη Βουλή. Στο πλαίσιο αυτό η κυβέρνηση σκοπεύει να παρουσιάσει άμεσα στους θεσμούς την πρότασή της για το φορολογικό.

    [07] Στον ανακριτή οι δύο συλληφθέντες στην Αλεξανδρούπολη

    Με δύο κατηγορίες, της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση με την επιβαρυντική περίσταση της κατοχής όπλων και κατοχή από κοινού ειδών πολεμικού υλικού, με σκοπό τον παράνομο εφοδιασμό τρομοκρατικής οργάνωσης, οδηγούνται σήμερα ενώπιον του ανακριτή στην Αλεξανδρούπολη, οι δύο άνδρες που συνελήφθησαν την περασμένη Πέμπτη για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

    Τον 29χρονο υπήκοο Σουηδίας και τον 20χρονο υπήκοο Υεμένης θα εκπροσωπήσει αυτεπαγγέλτως διοριζόμενος συνήγορος, μέλος του δικηγορικού συλλόγου Αλεξανδρούπολης.

    [08] Την περαιτέρω πορεία τους στο ασφαλιστικό καθορίζουν οι επιστημονικοί φορείς

    Νέα σύσκεψη πραγματοποιούν σήμερα το μεσημέρι οι επιχειρηματικοί φορείς στα γραφεία του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, για την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεών τους για το ασφαλιστικό.

    Αντικείμενο της συνάντησης των προέδρων των επιστημονικών φορέων είναι να αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις σε ό,τι αφορά το σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, με επίκεντρο την απόσυρση της διάταξης, που προβλέπει την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

    Οι φορείς καλούν τα μέλη τους να πάρουν μέρος και στην 24ωρη απεργία της 4ης Φεβρουαρίου.

    [09] Νέο ναυάγιο ακοικτά των τουρκικών ακτών, με εννέα νεκρούς

    Τουλάχιστον εννέα πρόσφυγες, ανάμεσά τους δύο παιδιά, έχασαν τη ζωή τους στο Αιγαίο, ανοικτά των τουρκικών ακτών, σε νέο ναυάγιο σκάφους που τους μετέφερε στην Ελλάδα, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

    Το ναυάγιο συνέβη ανοικτά του Σεφερίχισαρ, της επαρχίας της Σμύρνης, από όπου είχαν αποπλεύσει οι πρόσφυγες, των οποίων η εθνικότητα δεν έχει γίνει γνωστή.

    [10] Σήμερα η σύνοδος του ΕΚ, για το προσφυγικό, τους συνοριακούς ελέγχους και το μέλλον της Σένγκεν

    Από την 1η ως τις 4 Φεβρουαρίου η ολομέλεια του ΕΚ στο Στρασβούργο ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις 18 Φεβρουαρίου θα θίξει σειρά κρίσιμων ζητημάτων για το μέλλον της ΕΕ. Μεταξύ των πρώτων το μεταναστευτικό και η πορεία της ζώνης Σένγκεν, η πορεία των διαπραγματεύσεων με το Ηνωμένο Βασίλειο, η οικονομική ενισχυση της ΕΕ.

    Οι ευρωβουλευτές θα συζητήσουν την προσφυγική κρίση και το ζήτημα των ελέγχων τόσο στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ όσο και εντός της ζώνης Σένγκεν, με τον πρώτο αντιπρόεδρο της Επιτροπής, Φρανς Τίμερμανς, την Τρίτη το απόγευμα. Η Επιτροπή προειδοποίησε στις 27 Ιανουαρίου ότι υπάρχει το ενδεχόμενο επαναφοράς των ελέγχων των διαβατηρίων για δύο χρόνια εάν η Ελλάδα δεν επιλύσει κάποιες "σοβαρές ελλείψεις" στη διαχείριση των εξωτερικών συνόρων της.

    Συζήτηση πριν τη σύνοδο κορυφής: Μετανάστευση και βρετανικό δημοψήφισμα

    Οι ευρωβουλευτές θα τοποθετηθούν επί του θέματος της μετανάστευσης και του επερχόμενου δημοψηφίσματος του Ηνωμένου Βασιλείου για την παραμονή ή όχι της χώρας στην ΕΕ την Τετάρτη το πρωί, ενόψει της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 18 και 19 Φεβρουαρίου. Στη συζήτηση αναμένεται να συμμετάσχουν ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και ο Ολλανδός υπουργός Εξωτερικών Μπερτ Κεντερς εξ ονόματος της ολλανδικής προεδρίας του Συμβουλίου .

    Η Επιτροπή παρουσιάζει τις προτάσεις για τη φορολόγηση των επιχειρήσεων

    Ο Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί θα παρουσιάσει τις τελευταίες προτάσεις της Επιτροπής για τη φορολόγηση των επιχειρήσεων την Τρίτη το πρωί στη σύνοδο ολομέλειας στο Στρασβούργο. Αυτές περιλαμβάνουν ένα σχέδιο οδηγίας του Συμβουλίου για την πρόληψη της διάβρωσης της φορολογικής βάσης και της μετατόπισης των κερδών (BEPS). Η πρόταση οδηγίας αποτελεί συνέχεια του σχεδίου δράσης του ΟΟΣΑ για τη φορολόγηση των επιχειρήσεων.

    Συζήτηση με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι

    Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι πήρε μέροςτη Δευτέρα το απόγευμα σε συζήτηση με τους ευρωβουλευτές σχετικά με την ετήσια έκθεση της ΕΚΤ για το 2014.

    Η πολυαναμενόμενη συμφωνία για τις συναλλαγές στον τομέα των υπηρεσιών (TiSA)

    Οι συνομιλίες για την ολοκλήρωση της συμφωνίας για τις συναλλαγές στον τομέα των υπηρεσιών (TiSA) με χώρες που αντιπροσωπεύουν το 70% του παγκόσμιου εμπορίου στον τομέα των υπηρεσιών, θα πρέπει να δώσουν στις επιχειρήσεις της ΕΕ περισσότερες ευκαιρίες να παράσχουν υπηρεσίες σε τομείς όπως οι μεταφορές και οι τηλεπικοινωνίες στις τρίτες χώρες. Αυτό θα υποστηρίξουν με ψήφισμά τους την Τετάρτη οι ευρωβουλευτές. Θα τονίσουν ωστόσο ότι οι δημόσιες και οι οπτικοακουστικές υπηρεσίες της ΕΕ δεν θα πρέπει να ανοίξουν στον ανταγωνισμό.

    Ψηφοφορία για τα σχέδια χαλάρωσης των ορίων εκπομπών καυσαερίων

    Σε ψηφοφορία θα τεθεί την Τετάρτη η πρόταση να ασκήσει το ΕΚ βέτο στο σχέδιο απόφασης για την αύξηση των ορίων εκπομπών οξειδίων του αζώτου (NOx) των πετρελαιοκίνητων οχημάτων έως και κατά 110% όταν υιοθετηθεί η πολυαναμενόμενη διαδικασία δοκιμών των εκπομπών σε συνθήκες πραγματικής οδήγησης (RDE). Η επιτροπή Περιβάλλοντος υποστηρίζει ότι το Κοινοβούλιο θα πρέπει να ασκήσει βέτο στα σχέδια για τη χαλάρωση των ορίων, διότι μία τέτοια χαλάρωση θα υπονόμευε την επιβολή των υφιστάμενων ευρωπαϊκών κανονισμών. Το θέμα αυτό συζητήθηκε στην ολομέλεια Ιανουαρίου.

    Θα δοθεί το καθεστώς της "οικονομίας της αγοράς" στην Κίνα;

    Οι ευρωβουλευτέςσυζήτησαν τη Δευτέρα το απόγευμα με την Επίτροπο Σεσίλια Μάλμστρομ για το αν θα πρέπει η ΕΕ να αναγνωρίσει την Κίνα ως "οικονομία της αγοράς". Οι ευρωβουλευτές ανησυχούν καθώς δεν έχει ακόμη ζητηθεί η γνωμοδότηση του ΕΚ, το οποίο ωστόσο θα συν-αποφασίσει για τις όποιες τυχόν αλλαγές χρειαστεί να γίνουν στην ευρωπαϊκή νομοθεσία εφόσον η ΕΕ αποφασίσει να δώσει στην Κίνα το καθεστώς της "οικονομίας της αγοράς".

    Τουρκία: Ερωτήματα για τη χρηματοδότηση του πακέτου 3 δισ. για τους πρόσφυγες

    Οι ευρωβουλευτές θα απευθύνουν την Τρίτη το απόγευμα ερωτήματα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το πακέτο στήριξης προς την Τουρκία, ύψους 3 δισ. ευρώ, το οποίο θα τη βοηθήσει να διαχειριστεί τους πρόσφυγες της Συρίας, και τους τρόπους χρηματοδότησής του από τον ευρωπαϊκό αλλά και τους εθνικούς προϋπολογισμούς.

    Μηδενική ανοχή στη βία κατά των γυναικών

    Σε συνέχεια των πρόσφατων επιθέσεων στην Κολωνία και σε άλλες πόλεις και χώρες της ΕΕ, οι ευρωβουλευτές θα συζητήσουν το θέμα της σεξουαλικής παρενόχλησης και της βίας κατά των γυναικών σε δημόσιους χώρους, την Τρίτη. Οι ευρωβουλευτές θα ρωτήσουν την Επιτροπή και το Συμβούλιο ποια μέτρα προτίθενται να λάβουν για την πρόληψη της βίας κατά των γυναικών στην ΕΕ.

    Τα κριτήρια χρηματοδότησης των ευρωπαϊκών νησιών

    Οι ευρωβουλευτές θα ζητήσουν από την Επιτροπή να δώσει έναν σαφή ορισμό του είδους των μόνιμων φυσικών ή δημογραφικών μειονεκτημάτων που αντιμετωπίζουν τα ευρωπαϊκά νησιά και να εκφράσει τη γνώμη της για το ενδεχόμενο να ληφθούν υπόψη και άλλοι δείκτες εκτός του ΑΕΠ κατά τη λήψη αποφάσεων για τη χρηματοδότηση τέτοιου είδους περιοχών. Το ΕΚ θα συζητήσει και θα θέσει σε ψηφοφορία σχετικό ψήφισμα την Πέμπτη.

    Σερβία-Κοσυφοπέδιο: οι εκθέσεις προόδου για το 2015

    Το ΕΚ θα συζητήσει την Τετάρτη με τον Επίτροπο Γιοχάνες Χαν τις μεταρρυθμίσεις στις οποίες προέβησαν μέσα στο 2015 η Σερβία και το Κοσσυφοπέδιο. Αναμένεται να χαιρετίσουν την πρόοδο που έχουν κάνει οι δύο χώρες στην εξομάλυνση των σχέσεών τους και να σημειώσουν ότι οι σχέσεις αυτές θα βελτιωθούν ακόμη περισσότερο εάν όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ αναγνωρίσουν το Κοσσυφοπέδιο.

    [11] Η ανεργία των νέων, πρώτη δράση του ΕΚ και της Ε. Επιτροπής στην Αθήνα το 2016

    Σειρά δράσεων για το 2016 με θέμα «τη νεανική ανεργία και τους τρόπους επίλυσης του μεγάλου αδιεξόδου», με συμμέτοχη την ίδια τη νεολαία και εργαλεία τα social media, εξήγγειλε το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα.

    Η πρώτη εκδήλωση έγινε ήδη στο Στέκι της Ευρώπης, τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο μέσα στα Γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Συμμετείχαν το Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας (ΕΣΥΝ)- που αποτελεί τον επίσημο εθνικό φορέα νεολαίας της χώρας- ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης και ο βουλευτής της ΝΔ Β. Κικίλιας, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν οι συνδιοργανωτές του ΕΚ και της Επιτροπής Λ. Αντωνακόπουλος και Α. Περουλάκης.

    Ο κ. Παπαδημούλης τόνισε ότι για να μειωθεί η ανεργία χρειάζεται ανάπτυξη, πολιτική σταθερότητα, γρήγορη και επιτυχή αξιολόγηση από τους θεσμούς. Χρειάζονται ιδιωτικές επενδύσεις και συμπράξεις με ξένους πόρους, επεσήμανε και σημείωσε ότι είναι απαραίτητο να φύγουμε από τη λογική των ιδεοληψιών.

    Είπε επίσης ότι στην Ελλάδα αναλογεί ένα μεγάλο μερίδιο προσπάθειας για την πάταξη της γραφειοκρατίας και της διαφθοράς. Στην ίδια λογική αν και με κριτική έναντι του ΣΥΡΙΖΑ κινήθηκε και η ομιλία του κ. Κικίλια, ο οποίος υπογράμμισε ότι θέλουμε ξένες επενδύσεις και τις θέλουμε όλες.

    Η συζήτηση άναψε αμέσως μετά με τις ερωτήσεις των νέων που ξεκίνησαν από το ασφαλιστικό, με αποτέλεσμα να γίνει μια παραγωγική συζήτηση, ενώ οι απαντήσεις των ομιλητών βαθμολογήθηκαν στο site του ΕΣΥΝ.

    Για το 2016 το ΕΚ και η Επιτροπή στην Αθήνα έχουν προγραμματίσει 4 δράσεις με διάρκεια τριμήνου η καθεμία.

    Η πρώτη αφορά την απασχόληση των νέων, η δεύτερη την επιχειρηματικότητα των νέων, τους νέους αγρότες και τις νεοφυείς επιχειρήσεις, η τρίτη την εκπαίδευση, την έρευνα και την τεχνολογία και η τέταρτη την πολιτική συμμετοχή.

    Ο κ. Αντωνακόπουλος επέμεινε στην αξιοποίηση του χώρου «Στέκι της Ευρώπης» για να ανοίξει και να επεκταθεί ένας διάλογος για τα ευρωπαϊκά ζητήματα και ζήτησε από τους νέους να είναι παρόντες «για να διαμορφώσουμε μαζί το πρόγραμμα για το 2016. Η Ευρώπη έχει ανάγκη από τέτοιες προσπάθειες», είπε.

    Europeforall.gr είναι ο ιστότοπος στον οποίο μπορούν να γράφονται μέλη στο Στέκι και να ενημερώνονται για τις εκδηλώσεις ενώ μέσω tweet μπορεί να επικοινωνήσει κάποιος στο #EU4U.

    [12] «Η Ψυχολογία των Αγορών», ένα μελέτημα για τις παρορμήσεις των επενδυτών

    Ποια είναι η επίδραση της χαράς, της ελπίδας, του φόβου, της επιθετικότητας, του άγχους και άλλων συναισθημάτων του ανθρώπου στην πορεία του χρηματιστηρίου; Αυτό είναι το θέμα που διερευνά ο Νικόλαος Φίλιππας, καθηγητής Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, στο βιβλίο του «Η ψυχολογία των αγορών» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πεδίο.

    Πρόκειται για ένα πόνημα 373 σελίδων που στο εισαγωγικό του μέρος εξετάζει τις ανορθολογικές συμπεριφορές των επενδυτών στο χώρο που μέχρι πρότινος θεωρείτο ότι μια «αόρατη χείρα» εξασφαλίζει την αυτορρύθμιση.

    [13] Μικρές «ιστορίες ανδρείας» του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού

    Μικρές, άγνωστες «ιστορίες ανδρείας» του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, αφηγείται η ομότιλη έκθεση, που εγκαινιάζεται στις 10 Φεβρουαρίου, στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού. Το σκηνικό της έκθεσης στήνεται στο κουφάρι ενός πλοίου, όπου παρουσιάζονται για πρώτη φορά επιλεγμένα πολύτιμα αντικείμενα μαζί με φωτογραφικό υλικό, ηχητικά και οπτικά ντοκουμέντα, διατρέχοντας την ιστορία του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού έτσι όπως αυτή εξελίσσεται από τα χρόνια της Επανάστασης του 1821 έως τις μέρες μας. Η είσοδος της έκθεσης είναι από την πρύμνη του πλοίου. Τα εκθέματα αφηγούνται ιστορίες ανδρών, είτε αυτοί είναι απλοί ναύτες, είτε αξιωματικοί, είτε γνωστοί καπετάνιοι. Οι επισκέπτες καλούνται σε ένα ταξίδι στον χρόνο με πλοηγό και συνοδοιπόρους όλους τους ανθρώπους που έγραψαν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο ιστορία.

    [14] Συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με τη Φ. Γεννηματά, για το προσφυγικό

    Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση που έχει εκδώσει το ΠΑΣΟΚ, «η συνάντηση πραγματοποιείται κατόπιν αιτήματος της κ. Γεννηματά, προκειμένου να συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις στο προσφυγικό ζήτημα».

    [15] Αποκλεισμοί δρόμων στην Αιτωλοακαρνανία από τους αγρότες

    Σε αποκλεισμούς δρόμων έχουν προχωρήσει από σήμερα το πρωί αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας.

    Συγκεκριμένα, κλειστή έως τις 24:00 θα παραμείνει η εθνική οδός Αντιρρίου-Ιωαννίνων στο ύψος του κόμβου του Κεφαλόβρυσου, ενώ έως τις 15:00 θα παραμείνει κλειστή η περιμετρική της Ναυπάκτου, στον κόμβο του Ξηροπήγαδου.

    Επίσης, άλλοι αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας έχουν κλείσει, για τρεις ώρες, τον δρόμο που ενώνει τη Βόνιτσα με τη Λευκάδα, στον κόμβου του Αγίου Νικολάου.

    [16] Πολύωροι αποκλεισμοί σε πολλά σημεία της εθνικής Αθηνών- Λαμίας

    Την εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας κλείνουν οι αγρότες με πολλαπλά μπλόκα, τα οποία έχουν στήσει σε διάφορα σημεία.Ήδη από τις 11 το πρωί το μπλόκο στο Κάστρο στο 110 χλμ της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας έχει κλείσει τον δρόμο έως τις 5 το απόγευμα και η κυκλοφορία διεξάγεται από παραδρόμους.

    Από τις 5 το απόγευμα και έωςτις 10 το βράδυ, θα κρατήσουν κλειστή την εθνική οδό οι αγρότες που έχουν στήσει μπλόκο στο 90ό χιλιόμετρο, στο ύψος της Θήβας. Εξάλλου, στη Λαμία κλείνουν την εθνική οδό για 2 ώρες οι αγρότες στο ύψος της Ανθήλης στο 210 χλμ από τις 12 έως τις 2 μετά το μεσημέρι, ενώ οι συνάδελφοί τους στην περιοχή της Αταλάντης που βρίσκονται στο 140 χλμ της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας, αποφάσισαν να κλείσουν τον δρόμο από 5 έως 7 το απόγευμα.

    Σημειώνεται ότι έχει προκύψει και άλλο μπλόκο τις τελευταίες μέρες στο ύψος του Μώλου στο 180 χλμ της εθνικής οδού και οι αγρότες από εκεί κλείνουν το παράδρομο της εθνικής με συνέπεια η ταλαιπωρία να γίνεται όλο και μεγαλύτερη.

    Στο παλαιό εθνικό δίκτυο Λαμίας-Αθηνών θα κλείσει ο δρόμος από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα σε δύο σημεία, τόσο στο ύψος της Αμφίκλειας όσο και στα όρια της Φθιώτιδας με τη Βοιωτία, στο ύψος του παλιού Λεβέντη.

    Στον δρόμο Λαμίας-Δομοκού προς Καρδίτσα και Τρίκαλα τα μπλόκα των αγροτών αποφάσισαν να κρατήσουν κλειστό τον δρόμο από τις 12 έως 2 μετά το μεσημέρι σε δύο σημεία, στην περιοχή του Δομοκού και 6 χλμ μετά, στη θέση Δρούγος.

    Οι αγρότες έκαναν κατάληψη στην εφορία Λαμίας, από νωρίς το πρωί, με συνέπεια να μη γίνεται καμία συναλλαγή καθώς δεν επέτρεψαν στους υπαλλήλους να εισέλθουν στο κτίριο.

    [17] Η Εθνική Τράπεζα παρουσίασε το πρόγραμμα Act4Greece

    Η καινοτόμος πρωτοβουλία της Εθνικής Τράπεζας, το Act4Greece, που έχει ως στόχο τη χρηματοδότηση και προώθηση δράσεων, κοινωνικών και αναπτυξιακών, παρουσιάστηκε, παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μελά της Εθνικής Τράπεζας. Το Act4Greece (πλατφόρμα Crowdfunding) πραγματοποιείται με τη στρατηγική συνεργασία φορέων και ιδρυμάτων, αναγνωρισμένου κύρους και προσφοράς, όπως το κοινωφελές Ίδρυμα Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης, το κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννης Λάτσης, το Ίδρυμα Μποδοσάκη, η Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την Unesco και το Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη.

    Σε πρώτη φάση, το πρόγραμμα, όπως ανακοινώθηκε, θα στηρίξει τέσσερις δράσεις και, συγκεκριμένα: Σχολικά γεύματα σε μαθητές δημοτικών σχολείων στη Δυτική Αττική, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ανθρωπιστική βοήθεια σε ακριτικά νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, εκπαιδευτική και ερευνητική διαδικτυακή εφαρμογή με θέμα την ελληνική Επανάσταση του 1821 και εκσυγχρονισμό των υποδομών του θεάτρου τέχνης.

    [18] Οι 40 σημαντικότερες μεταγραφές του Ιανουαρίου στην Αγγλία

    Ολοκληρώθηκε το μεταγραφικό «παράθυρο», όπως αποκαλείται στην Αγγλία η εμβόλιμη χειμερινή περίοδος. Χωρίς το μεγάλο «μπαμ», αλλά με αρκετές αξιόλογες μετακινήσεις, από τις οποίες ξεχωρίζει η επιστροφή του Αλεξάντρε Πάτο στην Ευρώπη. Το άλλοτε παιδί-θαύμα του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου θα δοκιμάσει για δεύτερη φορά την τύχη του, αυτή τη φορά με την Τσέλσι, ως δανεικός από την Κορίνθιανς.

    Πολύ σημαντική μεταγραφική ενίσχυση πήρε η Νιούκαστλ και στην προσπάθειά της να αποφύγει τον υποβιβασμό θα έχει τη βοήθεια παικτών όπως ο Σέλβι, ο Σαϊβέ, ο Ντουμπιά και ο Τάουνσεντ. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν «σκόρπισε» τα εκατομμύριά της, όπως συνήθιζε να κάνει επί Φαν Γκάαλ, και αυτό μάλλον αποτελεί ακόμα ένα δείγμα γραφής για το... βραχύβιο μέλλον του Ολλανδού στο «Ολντ Τράφορντ».

    Η Λέστερ δείχνει να πιστεύει στο θαύμα, αφού στο ήδη συμπαγές και άκρως ανταγωνιστικό σύνολο ο Ρανιέρι πρόσθεσε δύο εξαιρετικούς μέσους (Άμαρτεϊ, Γκρέι), ενώ «λευκή πετσέτα» φαίνεται πως πέταξε η ουραγός Άστον Βίλα. Χωρίς καμία μεταγραφή, μάλλον έχει συμβιβαστεί με την ιδέα του υποβιβασμού από την Premier League, για πρώτη φορά στην Ιστορία της. Τέλος, την πιο δαπανηρή μεταγραφή της Ιστορίας της πραγματοποίησε η Στόουκ επενδύοντας 22 εκ.. ευρώ στο νεαρό Γάλλο Ιμπουλά, από την Πόρτο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 2 February 2016 - 11:32:38 UTC