Check our bulletin board of Hellenic Job Opportunities Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-02-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο Λονδίνο ο πρωθυπουργός για Συρία - προσφυγικό
  • [02] Οι λαϊκές αγορές θα λειτουργήσουν κανονικά αύριο Παρασκευή
  • [03] Σε 24ωρο αποκλεισμό προχωρούν από το Σάββατο οι αγρότες, σε 62 μπλόκα
  • [04] Ο Ασάνζ θα δεχτεί να τον συλλάβουν, σε περίπτωση που χάσει την υπόθεσή του
  • [05] Ερευνητές παρέτειναν έως 35% τη ζωή πειραματόζωων, καταπολεμώντας την κυτταρική γήρανσή τους
  • [06] «Πόλεμο» στη ζάχαρη, κηρύσσουν οι Αμερικανοί
  • [07] «Δεν έγραψα για τη Μικρασιατική Εκστρατεία αλλά για το συγκλονιστικό βίωμα του πολέμου»
  • [08] «Εδώ είναι Βαλκάνια», στην Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης
  • [09] Ματαιώνονται δύο παραστάσεις του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών
  • [10] Κυρ. Μητσοτάκης: Η συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι εφικτή
  • [11] Δεμένα έως τις 6 το πρωί του Σαββάτου τα πλοία στα λιμάνια όλης της χώρας
  • [12] Μπλούμπεργκ: Η κατάσταση βελτιώνεται στην Ελλάδα και η πιστοληπτική ικανότητα αυξήθηκε
  • [13] Το χασμουρητό είναι πιο κολλητικό στις γυναίκες παρά στους άνδρες

  • [01] Στο Λονδίνο ο πρωθυπουργός για Συρία - προσφυγικό

    Σημαντικές επαφές και συζητήσεις για το ζήτημα της προσφυγικής κρίσης θα έχει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σήμερα στο Λονδίνο, όπου βρίσκεται προκειμένου να συμμετάσχει στη Διάσκεψη Δωρητών για τους Σύρους Πρόσφυγες ("Supporting Syria and the Region").

    Στο περιθώριο της Διάσκεψης (που ξεκινά νωρίς το πρωί και ολοκληρώνεται το απόγευμα), ο κ. Τσίπρας θα έχει σειρά διμερών συναντήσεων, ενώ με τη συμμετοχή του θα πραγματοποιηθεί πολυμερής συνάντηση για την προσφυγική κρίση, στην οποία θα συμμετέχουν επίσης η Γερμανίδα Καγκελάριος, 'Ανγκελα Μέρκελ, ο Καγκελάριος της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν, ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας, Μαρκ Ρούτε, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς και ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου. Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα έχει επιπλέον σημαντικές διμερείς συναντήσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, με βάση τον προγραμματισμό που υπήρχε έως χτες βράδυ, αναμένονται διμερείς συναντήσεις του κ. Τσίπρα με την 'Α. Μέρκελ, τον πρωθυπουργό της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, τον Ύπατο Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Φίλιπο Γκράντι. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο πρωθυπουργός αναμένεται να έχει διμερή συνάντηση και με τον επικεφαλής του Εργατικού Κόμματος, Τζέρεμι Κόρμπιν.

    Κεντρικό επιχείρημα και βασική θέση της ελληνικής κυβέρνησης στη συζήτηση για τη διαχείριση των προσφυγικών ροών είναι ότι, συνεπής στις υποχρεώσεις της, έχει δρομολογήσει ήδη την ολοκλήρωση των δεσμεύσεών της με επιταχυνόμενους ρυθμούς και ότι έως την επόμενη Σύνοδο των Ευρωπαίων ηγετών θα έχει υλοποιήσει αυτές τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει. Ταυτόχρονα με αυτή τη θέση επισημαίνει ότι από την πλευρά τους και οι εταίροι θα πρέπει να υλοποιήσουν με τους ίδιους γρήγορους ρυθμούς και το δικό τους κομμάτι (τεχνική βοήθεια, επιτάχυνση της μετεγκατάστασης, ενεργοποίηση των συμφωνιών με την Τουρκία).

    Ενόψει και των σημερινών συζητήσεων στο περιθώριο της Διάσκεψης στο Λονδίνο, παρουσιάζουν ενδιαφέρουν οι δηλώσεις που έκανε χτες στο Στρασβούργο ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλωντ Γιούνκερ, στο πλαίσιο της συζήτησης στο ΕΚ για το επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, διευκρινίζοντας σχετικά με τον ρόλο της Ελλάδας στο πλαίσιο του Σένγκεν, ότι «δεν τίθεται ζήτημα απομόνωσης ή στιγματισμού των Ελλήνων αλλά ενίσχυσης της Ελλάδας να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της».

    Ως προς τη Διάσκεψη Δωρητών για τους Σύρους πρόσφυγες, η κυβέρνηση έχει διαμηνύσει πως θεωρεί ότι η συμμετοχή της σε αυτή θα αναδείξει και θα επιβεβαιώσει τον κεντρικό ρόλο που έχει κατακτήσει η Ελλάδα, όχι μόνο στο επιχειρησιακό αλλά και στο πολιτικό σκέλος της διαχείρισης του προσφυγικού ζητήματος. Στο ίδιο πλαίσιο, αποτελεί σταθερή θέση (και πολιτικό στόχο) της κυβέρνησης ότι σημασία έχει όχι απλώς να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των προσφυγικών ροών αλλά οι ίδιες οι αιτίες αυτής της κρίσης.

    Όπως έχει επισημανθεί ήδη από την ανακοίνωση της συμμετοχής του κ. Τσίπρα στη Διάσκεψη, η συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτή γίνεται στο πλαίσιο της διαρκούς πρωτοβουλίας που έχει αναλάβει η χώρα μας για την ανάδειξη της ανθρωπιστικής διάστασης του ζητήματος των προσφύγων. «Η Ελλάδα στηρίζει ενεργά κάθε πρωτοβουλία για την στήριξη, σε επίπεδο εργασίας, εκπαίδευσης και κοινωνικής μέριμνας, των ανθρώπων που δοκιμάζονται, τόσο εντός της Συρίας, όσο και στις γειτονικές με την Συρία χώρες και την Ευρώπη», έχει επίσης τονιστεί.

    Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν στο Λονδίνο ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών για Θέματα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Νίκος Ξυδάκης.

    [02] Οι λαϊκές αγορές θα λειτουργήσουν κανονικά αύριο Παρασκευή

    Αύριο Παρασκευήθα λειτουργήσουν κανονικά οι λαϊκές αγορές, όπως ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών.

    Η τροφοδοσία των λαϊκών αγορών πραγματοποιείται από τους επαγγελματίες πωλητές, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

    [03] Σε 24ωρο αποκλεισμό προχωρούν από το Σάββατο οι αγρότες, σε 62 μπλόκα

    Τον 24ωρο αποκλεισμό των εθνικών οδών, αεροδρομίων, τελωνείων και λιμανιών της χώρας, από το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου στις 12 το μεσημέρι, αποφάσισε -μεταξύ άλλων- η χθεσινή πολύωρη συνάντηση που συγκάλεσε στην Κατερίνη, η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών και Κτηνοτρόφων.

    Στη συνάντηση, που διήρκησε από τη 13.00 το μεσημέρι και ολοκληρώθηκε έξι ώρες μετά, συμμετείχαν εκπρόσωποι από 62 μπλόκα της χώρας, όπως επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επικεφαλής της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτρόφων, Χρήστος Γκόντιας.

    Για σήμερα δε, αποφασίστηκε οι «μπλοκατζήδες» να δώσουν ελευθέρας στους οδηγούς, και να μην προχωρήσουν σε καμία κινητοποίηση, έτσι ώστε να αποτραπεί ενδεχόμενο κώλυμα σε όσους θελήσουν να μετακινηθούν και να συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια που οργανώνονται σε διάφορα σημεία της χώρας. Υπενθυμίζεται ότι για σήμερα προκήρυξαν 24 απεργία ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και οργανώσεις ελεύθερων επαγγελματιών και επιστημόνων, διαμαρτυρόμενοι για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση.

    Παράλληλα, οι συμμετέχοντες στη συνάντηση, σφράγισαν εκ νέου το πάγιο αίτημα των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα, για άμεση ανάκληση των προσχεδίων νόμου για το ασφαλιστικό και το φορολογικό και συνάντηση και διάλογο με τον πρωθυπουργό. Επιπλέον, κάλεσαν εκ νέου τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων της χώρας να πάρουν ξεκάθαρη θέση «για μη ψήφιση και απόρριψη των μέτρων που προωθούνται».

    Στο μεταξύ, οι συμμετέχοντες στη συνάντηση της Κατερίνης ομόφωνα συμφώνησαν να συνεχίσουν απαρέγκλιτα την αρχική προσπάθεια «για πλήρη ενοποίηση και ενιαίας κατεύθυνσης του αγώνα όλων των μπλόκων», ενώ συστάθηκε επιτροπή, που θα παραστεί στη συνάντηση της Νίκαιας, την προσεχή Κυριακή, καθώς και όπου αλλού χρειαστεί.

    [04] Ο Ασάνζ θα δεχτεί να τον συλλάβουν, σε περίπτωση που χάσει την υπόθεσή του

    Ο ιδρυτής της Wikileaks Τζούλιαν Ασάνζ θα εγκαταλείψει σύμφωνα με δήλωσή του, την πρεσβεία του Εκουαντόρ στο Λονδίνο, όπου βρήκε καταφύγιο τον Ιούνιο του 2012 προκειμένου ν' αποφύγει την έκδοσή του στη Σουηδία. Ο Ασάνζ θα δεχτεί να τον συλλάβουν αύριο, στην περίπτωση που η επιτροπή του ΟΗΕ η οποία διερευνά την υπόθεσή του, αποφασίσει εναντίον του.

    Ο 44χρονος Ασάνζ καταζητείται στη Σουηδία, μετά από καταγγελίες για βιασμό το 2010, τις οποίες ο ίδιος, αρνείται.

    «Στην περίπτωση που ο ΟΗΕ ανακοινώσει αύριο ότι έχασα την υπόθεσή μου κατά της Βρετανίας και της Σουηδίας, θα βγω από την πρεσβεία το μεσημέρι της Παρασκευής και θα δεχτώ να με συλλάβει η βρετανική αστυνομία, καθώς κάποια άλλη προσφυγή δεν έχει νόημα»ανέφερε ο Ασάνζ σε δήλωσή του, που δημοσιοποιήθηκε στον λογαριασμό των Wikileaks, στο Twitter.

    «Στην αντίθετη περίπτωση, αν αθωωθώ και αποδειχτεί ότι οι χώρες ενήργησαν παράνομα, αναμένω την άμεση επιστροφή του διαβατηρίου μου, αλλά και τον τερματισμό κάθε προσπάθειας για τη σύλληψή μου»ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ασάνζ.

    [05] Ερευνητές παρέτειναν έως 35% τη ζωή πειραματόζωων, καταπολεμώντας την κυτταρική γήρανσή τους

    Επιστήμονες της Κλινικής Μάγιο των ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι κατόρθωσαν να παρατείνουν κατά 17% έως 35% τη ζωή ποντικιών, χορηγώντας τους μια ουσία που εξαφάνισε σε μεγάλο βαθμό τα γηράσκοντα κύτταρα από τον οργανισμό τους.

    Το επίτευγμα δημιουργεί ελπίδες ότι κάποια μέρα κάτι ανάλογο θα μπορούσε να δοκιμασθεί με επιτυχία και στους ανθρώπους, καθυστερώντας έτσι τη γήρανση και τις σχετιζόμενες με αυτήν ασθένειες (π.χ. καταρράκτη στα μάτια) και αυξάνοντας τη διάρκεια της υγιούς ζωής. Όμως για να είναι αποτελεσματική η «αυτοκτονία» των γερασμένων κυττάρων, χρειάσθηκε πρώτα οι επιστήμονες να κάνουν την κατάλληλη γενετική τροποποίηση στα πειραματόζωα - κάτι που προφανώς δεν είναι δυνατό να γίνει και στους ανθρώπους.

    Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Γιαν βαν Ντόϊρσεν, επικεφαλής του τμήματος βιοχημείας και μοριακής βιολογίας της Κλινικής Mayo, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Nature», χορήγησαν σε μεσήλικα πειραματόζωα την ουσία ΑΡ20187, η οποία απομάκρυνε τα γηράσκοντα κύτταρά τους.

    [06] «Πόλεμο» στη ζάχαρη, κηρύσσουν οι Αμερικανοί

    Στη λογική της αποτοξίνωσης από τη ζάχαρη, φαίνεται να έχουν εισέλθει για τα καλά οι Αμερικανοί, σύμφωνα με τα αποτελέσματα πρόσφατης έρευνας (Reuters/Ipsos). Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1.883 ενηλίκων που ζουν στις ΗΠΑ, κατά το χρονικό διάστημα 15-21 Ιανουαρίου 2016.

    Σύμφωνα με τα αποτελέσματά της, ποσοστό 58% των συμμετεχόντων δήλωσαν ότι είχαν προσπαθήσει να μειώσουν την κατανάλωση της ζάχαρης στη διατροφή τους, μέσα σε χρονικό διάστημα ενός μηνός, από τη διεξαγωγή της έρευνας. Το ποσοστό αυτό, είναι μεγαλύτερο από το ποσοστό των Αμερικανών καταναλωτών, που επιδιώκουν να μειώσουν την πρόσληψη θερμίδων, νατρίου (αλατιού), λιπαρών ουσιών, χολιστερόλης και υδατανθράκων στη διατροφή τους.

    Τον προηγούμενο μήνα, η κυβέρνηση των ΗΠΑ συνέστησε,για πρώτη φορά,τη μείωση της ποσότητας της ζάχαρης που προστίθεται κατά την προετοιμασία ή την παρασκευή γευμάτων, ώστε να είναι μικρότερη του 10% της ημερήσιας πρόσληψης θερμίδων.

    [07] «Δεν έγραψα για τη Μικρασιατική Εκστρατεία αλλά για το συγκλονιστικό βίωμα του πολέμου»

    «Η Μικρασιατική Εκστρατεία δεν καταλαμβάνει σχεδόν ποτέ την κεντρική σκηνή της αφήγησης στο βιβλίο μου. Προτάσσεται αντίθετα η αποτύπωση της εμπειρίας του πολέμου, η προσωπική πρόσληψη ενός τέτοιου συγκλονιστικού βιώματος κι όχι η εξιστόρηση των πολεμικών γεγονότων που είναι η αιτία του».

    Αυτά δηλώνει, μεταξύ άλλων, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο 32χρονος Δημοσθένης Παπαμάρκος, γεννημένος στη Μαλεσίνα Λοκρίδας, που απέσπασε πρόσφατα το Βραβείο Διηγήματος του Ιδρύματος Πέτρου Χάρη της Ακαδημίας Αθηνών για το βιβλίο του «Γκιακ» (εκδόσεις Αντίποδες), ένα βιβλίο το οποίο βρήκε μεγάλη ανταπόκριση τόσο στο κοινό όσο και στους κριτικούς.

    [08] «Εδώ είναι Βαλκάνια», στην Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης

    «Μίρκο Κράλη τι ζητάς; Εδώ δεν είναι παίξε γέλασε: Εδώ είναι Μπαλκάνια»(Νίκος Εγγονόπουλος - «Όρνεον 1748», Ποιήματα, Β'. Ίκαρος, 1977) ή απλώς ...«Εδώ είναι Βαλκάνια δεν είναι παίξε γέλασε»(Διονύσης Σαββόπουλος, «Μπάλλος», 1971).

    «Πυριτιδαποθήκη της Ευρώπης»σύμφωνα με τη ρήση των αρχών του προηγούμενου αιώνα που επιβεβαιώθηκε περίτρανα στα τέλη του, τα Βαλκάνια η περιοχή με τη μοναδική φυσιογνωμία και τη γοητευτική πολυμορφία, με τις ιδιαίτερες ιστορικές και πολιτικές διεργασίες που άφησαν ανεξίτηλο αποτύπωμα στις ζωές των ανθρώπων και την κουλτούρα τους, έγιναν (μετά και τον τραγικό πόλεμο του 1991 που σήμανε και το νέο διαμελισμό κρατών τους) η «μαγιά»και το «σκηνικό»για δεκάδες ταινίες - ειδικά των αρχών του 21ου αιώνα.

    «Εδώ είναι Βαλκάνια...» τιτλοφορεί το νέο κινηματογραφικό της αφιέρωμα (4-7 Φεβρουαρίου) η Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης.Τέσσερις ήδη βραβευμένες ταινίες (γυρισμένες από το 1994 ως το 2006) θα προβληθούν από σήμερα Πέμπτη, ως και την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016, στην αίθουσα Σταύρος Τορνές (Αποθήκη 1, Λιμάνι).

    [09] Ματαιώνονται δύο παραστάσεις του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών

    Δεν θα πραγματοποιηθούν σήμεραΠέμπτη οι θεατρικές παραστάσεις «Ο Γύρος του κόσμου σε 80 μέρες» και «Ο γάμος του Φίγκαρο» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών λόγω της γενικής απεργίας που έχουν κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του οργανισμού, όσοι θεατές έχουν προμηθευτεί εισιτήρια για τον «Γάμο του Φίγκαρο» για τις 4/2 μπορούν να παίρνουν θέσεις στην ίδια τιμή στην οποία είχαν αγοράσει το εισιτήριό τους, για οποιαδήποτε άλλη ημερομηνία επιθυμούν έως το τέλος των παραστάσεων (Κυριακή 7/2/2016).

    [10] Κυρ. Μητσοτάκης: Η συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι εφικτή

    «Η συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι εφικτή», ανέφερε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκηςσε συνέντευξή του στην εκπομπή «Ιστορίες, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ υπογραμμίζοντας πως η ΝΔ δεν θα βάλει πλάτη σε μια οικουμενική κυβέρνηση.

    Για τα εσωκομματικά του κόμματός του υπογράμμισε πως «ενδεχομένως να θυσιάσω ένα κομμάτιτης παλιάς ΝΔ για να αναδείξω το νέο, δεν χωράνε πάντα όλοι. Η ΚΟ θα εμπλουτιστεί καθώς θα αυξηθεί ο αριθμός των βουλευτών της. Εξελέγην με ρητή εντολή για μεταρρυθμίσεις από 170.000 πολίτες, δεν εξελέγην από κλειστό συνέδριο», υπογράμμισε.

    «Θα ήταν καταστροφή για τη χώρααν ξαναζούσαμε τον εφιάλτη του 2015, η χώρα κινδύνευσε με την απόλυτη καταστροφή. Σήμερα υπάρχει καθυστέρηση, η ευθύνη της αξιολόγησης βαραίνει την κυβέρνηση, δεν είναι κοστολογημένα τα μέτρα», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ και υπογράμμισε πως ο κ. Τσίπρας, «που παρουσιάστηκε ως νέος, αποδείχθηκεπιο παλιός κι από τους παλιούς, αναβιώνοντας παλαιοκομματικές πρακτικές».

    «Η κυβέρνηση πρέπει να εφαρμόσειτο πρόγραμμα ειδικά ως προς τις μεταρρυθμιστικές πτυχές του. Αν το κανείς αυτό, θα έχεις κάποια ευελιξία» ανέφερε, τονίζοντας πως «υπάρχει απόλυτη απώλεια εμπιστοσύνης προς τη χώρα και δυστυχώς αυτό έχει επιπτώσεις και στο μεταναστευτικό». «Η μεταρρύθμιση της δημόσιας παιδείας είναι η πιο σημαντική μακροπρόθεσμη μεταρρύθμιση, και αυτά δεν υπάρχουν στο μνημόνιο, ή υπάρχουν σε πολύ μικρό βαθμό. Πρέπει να υπερβούμε το μνημόνιομε δικές μας μεταρρυθμίσεις. Αυτό πιστεύω ότι μπορεί να το κάνει μόνο η ΝΔ»,ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ.

    Για τις συνομιλίες με τους εκπροσώπους των δανειστών επισήμανε πως έχει διαφωνήσει πολύ σκληρά με το ΔΝΤ και τον Πουλ Τόμσεν προσωπικά, αναφέροντας πως ο ποσοτικός στόχος απολύσεων στο δημόσιο ήταν εμμονή του ΔΝΤ.«Οι απαιτήσεις του Ταμείου είναι συχνά υπερβολικές», τόνισε.

    Για το προσφυγικό ανέφερε πως η κυβέρνηση υποτίμησε πολύ το πρόβλημα και παρατήρησε πως η κυβέρνηση πρέπει να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει. «Πολιτική αποτροπής είναι να λέμε στους μετανάστες αν έρθετε, θα κάνω ό,τι μπορώ για να σας στείλω πίσω. Όμως το πρόβλημα αυτό ξεπερνά κατά πολύ την Ελλάδα, πρέπει να μπει στο παιχνίδι και η Τουρκία... Εμείς δεν πρέπει να δίνουμε αφορμές, αλλά και οι Ευρωπαίοι κάνουν λίγα», ανέφερε. Υπογράμμισε πως το προσφυγικό είναι εθνικό ζήτημα,και θα στηρίξει την κυβέρνηση προκειμένου να τηρήσει τις δεσμεύσεις της. «Δεν μπορώ να διανοηθώ έξοδο από τη Σένγκεν, θα είχε πολύ σημαντικές συνέπειες στον τουρισμό», είπε.

    [11] Δεμένα έως τις 6 το πρωί του Σαββάτου τα πλοία στα λιμάνια όλης της χώρας

    Ακινητοποιημένα στα λιμάνια όλης της χώρας, θα παραμείνουν σήμερα και αύριο τα πλοία, λόγω της 48ωρης πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, με αφορμή το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

    Τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα από σήμερα στις 6 το πρωί Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου έως το Σάββατο στις 6 το πρωί 6 Φεβρουαρίου. Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν το Σάββατο το πρωί καλό είναι να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν τροποποιήσεις των δρομολογίων.

    Η ΠΝΟ, ζητά την απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, ενώ εκτιμά ότι έως σήμερα δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση από την κυβέρνηση στα αιτήματά τους. Υπογραμμίζει επίσης ότι λόγω ιδιαιτερότητας του ναυτικού επαγγέλματος δεν μπορεί να γίνει η ένταξη του ΝΑΤ στο ΕΦΚΑ.

    Τα 14 ναυτεργατικά σωματεία προειδοποιούν με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με την κατάθεση του επίμαχου νομοσχεδίου στη βουλή. Η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) θα συμμετάσχει στη σημερινή συγκέντρωση στην Αθήνα, ενώ αύριο Παρασκευή 05 Φεβρουαρίου στις 12 το μεσημέρι, θα πραγματοποιήσει από κοινού με τους Συλλόγους των Υπαλλήλων και Εργαζομένων του ΝΑΤ, του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, του ΕΛΟΕΝ και της Εστίας των Ναυτικών, συγκέντρωση έξω από την Βουλή.

    Επίσης, τα ναυτεργατικά σωματεία Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ), Πανελλήνια Ένωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής Εμπορικού Ναυτικού «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Μαγείρων Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΑΓΕΝ), θα συμμετέχουν στο σημερινό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 11 το πρωί στην πλατεία Καραϊσκάκη.

    [12] Μπλούμπεργκ: Η κατάσταση βελτιώνεται στην Ελλάδα και η πιστοληπτική ικανότητα αυξήθηκε

    Η Ελλάδα είναι μια μικρή χώρα, αλλά για το μεγαλύτερο μέρος του 2015 τα προβλήματά της ήταν αρκετά μεγάλα για να απειλήσουν την επιβίωση του ευρωσυστήματος, αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Μπλούμπεργκ σε άρθρο του την Τρίτη.

    Ένα χρόνο μετά την ανάληψη της πρωθυπουργίας από την Αλέξη Τσίπρα, η κυβέρνηση φαίνεται αποφασισμένη να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις που ζητούνται από τους πιστωτές της σε αντάλλαγμα για περαιτέρω βοήθεια, αναφέρει το πρακτορείο, τονίζοντας ότι καμία πλευρά δεν θα πρέπει να επιτρέψει το τελευταίο δύσκολο σημείο ? την μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος - να θέσει και πάλι σε κίνδυνο το ευρώ.

    Η ελληνική οικονομία βρίσκεται ακόμα στην «εντατική» και η ανεργία παραμένει υψηλή, αλλά η κατάσταση βελτιώνεται. Η οικονομία αναμένεται να συρρικνωθεί κατά 0.7% μόνο φέτος και το 2017 ενδέχεται να σημειώσει ανάπτυξη 1.9%. Η πιστοληπτική ικανότητα της χώρας έχει αυξηθεί.

    Είναι ζωτικής σημασίας να συνεχίσει η πίεση προς την Ελλάδα να επιμείνει με τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος καθώς και οι ιδιωτικοποιήσεις είναι αναμφίβολα απαραίτητες, όμως η ΕΕ μπορεί να βελτιώσει τις πιθανότητες επιτυχίας της χώρας με το να είναι λίγο πιο ευέλικτη από πριν.

    [13] Το χασμουρητό είναι πιο κολλητικό στις γυναίκες παρά στους άνδρες

    Γυναίκες και άνδρες χασμουριούνται το ίδιο από μόνοι τους, όμως όταν το χασμουρητό τους είναι κολλητικό, επειδή βλέπουν άλλους γύρω τους να χασμουριούνται, τότε οι γυναίκες είναι πιο επιρρεπείς σε αυτό, σύμφωνα με μια νέα ιταλική επιστημονική έρευνα.Το χασμουρητό είναι πιο κολλητικό μεταξύ φίλων και συγγενών παρά μεταξύ ξένων, ενώ συμβαίνει και σε πιθήκους που είναι συγγενείς των ανθρώπων, όπως οι χιμπατζήδες. Επίσης οι άνθρωποι μπορούν να χασμουρηθούν ακόμη κι αν απλώς διαβάζουν ή σκέφτονται για κάποιον άλλο που χασμουριέται.

    Η νέα μελέτη, με επικεφαλής την Ελιζαμπέτα Παλάγκι του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου της Πίζα, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Open Science»της Βασιλικής Εταιρείας επιστημών της Βρετανίας, σύμφωνα με το «Science»και τη βρετανική «Ιντιπέντεντ», ανέλυσαν πάνω από 4.000 χασμουρητά σε τρένα, αεροπλάνα, εστιατόρια, γραφεία κ.α.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 4 February 2016 - 7:32:35 UTC