Search our News Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-02-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ. Κατρούγκαλος: Όλα τα μεγάλα θέματα εξακολουθούν να παραμένουν ανοιχτά
  • [02] Ν. Βούτσης: Διάλογο για το ασφαλιστικό, με τη συμμετοχή όλων των φορέων
  • [03] Γ. Κουμουτσάκος: Η κυβέρνηση επιχειρεί να πολώσει, να διχάσει και να φανατίσει
  • [04] Πρ. Παυλόπουλος: Η Ελλάδα θα εκπληρώσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της σχετικά με το Προσφυγικό ζήτημα
  • [05] Κρ. Λαγκάρντ: Σε μεγαλύτερη ελάφρυνση χρέους θα πρέπει να προχωρήσουν οι Ευρωπαίοι στην περίπτωση που η ασφαλιστική μεταρρύθμιση στην Ελλάδα
  • [06] Π. Μοσκοβισί: Σημάδια σταθεροποίησης της ελληνικής οικονομίας
  • [07] Γαλλία: Ο όμιλος Πεζό σχεδιάζει να περικόψει 850 θέσεις εργασίας στο εργοστάσιο του Πουασί
  • [08] Π. Καμμένος: Στις 15 Φεβρουαρίου όλα τα hotspots της χώρας θα είναι έτοιμα
  • [09] Μεγάλη συμμετοχή στα συλλαλητήρια για το ασφαλιστικό
  • [10] Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες - Άνοιξαν για κάποιες ώρες ορισμένα σημεία στις εθνικές οδούς
  • [11] Συνεδρίαση ΚΕΔΕ - Γ. Μουζάλα τη Δευτέρα για τα Κέντρα Προσφύγων
  • [12] Υπογράφηκε η Συμφωνία Συνεργασίας Ειρηνικού στη Ν. Ζηλανδία
  • [13] Οι δηλώσεις του Β. Σόιμπλε δεν αφορούσαν επουδενί την τρέχουσα κατάσταση, διευκρίνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εκπρόσωπός του
  • [14] Σοκ από την δολοφονία του εικοσαπεντάχρονου Ιταλού ερευνητή Τζούλιο Ρετζένι στην Αίγυπτο
  • [15] Το Λαϊκό Κόμμα αποκλείει την πιθανότητα να απέχει από την ψηφοφορία στο κοινοβούλιο για να σχηματίσουν κυβέρνηση οι σοσιαλιστές
  • [16] Δεν θα πρέπει να παρεμβαίνουμε στο περιεχόμενο των καλλιτεχνικών έργων υποστήριξε Αρ. Μπαλτάς
  • [17] Ν. Κοτζιάς: Με την Τουρκία κάνουμε ανοιχτές ειλικρινείς συζητήσεις και η κατάσταση εμπιστοσύνης είναι καλύτερη απ΄ ό,τι πριν έναν χρόνο
  • [18] Κλήσεις σε εκατό καταθέτες της «λίστας Μπόργιανς»
  • [19] Πρόκριση και «9 στα 9» για την ΑΕΚ
  • [20] Πολύτιμη εκτός έδρας νίκη του Παναθηναϊκού, πρώτη στη φάση των «16»

  • [01] Γ. Κατρούγκαλος: Όλα τα μεγάλα θέματα εξακολουθούν να παραμένουν ανοιχτά

    Ολοκληρώθηκεη συνάντηση του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου, με τους εκπροσώπους των θεσμών.

    Εξερχόμενος από τη συνάντηση, ο κ. Κατρούγκαλος δήλωσε τα εξής: «Ήταν μια ιδιαίτερα αναλυτική, σκληρή διαπραγμάτευση, που, όμως, έγινε σε ένα επίπεδο που προώθησε τα ζητήματα που η δική μας η πλευρά ήθελε να θέσει. Θα έχετε πληροφορηθεί ότι είχα ζητήσει να μας θέσουν γραπτά όλα τα ανοιχτά εκ μέρους τους ζητήματα, ώστε να μπορέσουμε να είμαστε σε θέση να συζητήσουμε σε μια ατζέντα συγκεκριμένη. Αυτό έγινε. Νωρίς σήμερα το πρωί σε αυτήν την ατζέντα συζητήσαμε. Ουσιαστικά, μια αναλυτική κατ' άρθρον επεξεργασία όλου του νόμου. Η συνεννόηση που έχουμε μαζί τους είναι να συνεχιστεί η συζήτηση και με τα τεχνικά κλιμάκια την επόμενη εβδομάδα, ώστε να προωθήσουμε όλα τα πιθανά θέματα, για να έχουμε την ψήφιση του νομοσχεδίου, όσο το δυνατόν συντομότερα. Τους ενημερώσαμε, επίσης ότι έχουμε ένα παράλληλο διάλογο με την κοινωνία και ότι στο αρχικό σχέδιο που τους έχουμε θέσει, μπορεί να υπάρχουν περαιτέρω αλλαγές. Για όλα αυτά τα ζητήματα επιφυλάχθηκαν να μας δώσουν την οριστική τους γνώμη. Επομένως, όλα τα θέματα παραμένουν ανοιχτά. Συνεχίσαμε αυτήν τη σκληρή διαπραγμάτευση, όμως, με έναν τρόπο που φαίνεται ότι είναι ρεαλιστικό ότι μπορούμε να καταλήξουμε καλά για τον τόπο σύντομα, όπως είναι το εθνικό συμφέρον».

    --- Θ. Φωτίου:Σχεδιάζουμε την αναμόρφωση και τον επανασχεδιασμό του εθνικού συστήματος κοινωνικής αλληλεγγύης

    Στην αναμόρφωση του συστήματος κοινωνικής πολιτικής σε ένα ενιαίο εθνικό σύστημα κοινωνικής αλληλεγγύης, το οποίο θα έχει ενιαίους κανόνες για όλους, στοχεύει το υπουργείο Εργασίας, όπως δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός αρμόδια για θέματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θ. Φωτίου, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής της με εκπροσώπους των θεσμών. «Τους εξέθεσα και τους παρουσίασα το σχέδιο που έχουμε για την αναμόρφωση και τον επανασχεδιασμό του εθνικού συστήματος κοινωνικής αλληλεγγύης, το οποίο θα γίνει, για πρώτη φορά, στην Ελλάδα. Θα είναι έτοιμο τον Σεπτέμβριο, για να το νομοθετήσουμε, μέχρι τον Δεκέμβριο» σημείωσε η ίδια.

    --- Αύριο νέα συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με τους θεσμούς

    Νέα συνάντηση θα πραγματοποιηθεί αύριο ανάμεσα στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και τους επικεφαλής των θεσμών προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση στην πρώτη φάση της.

    Στη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στις 11 πμ θα γίνει απολογισμός πρώτης εβδομάδας σύμφωνα με το πρόγραμμα.

    Οι επικεφαλής των θεσμών θα αναχωρήσουν στη συνέχεια και σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές αναμένεται να επανέλθουν στην Αθήνα μετά από διάστημα περίπου 10 ημερών για την συνέχιση της αξιολόγησης του προγράμματος οικονομικής πολιτικής.

    [02] Ν. Βούτσης: Διάλογο για το ασφαλιστικό, με τη συμμετοχή όλων των φορέων

    Πρόταση να ξεκινήσει άμεσα διάλογος πάνω σε όλα τα ανοιχτά ζητήματα, όπως το ασφαλιστικό και το αγροτικό, στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής, με τη συμμετοχή όλων των φορέων, έκανε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

    Παραλαμβάνοντας ψήφισμα της αντιπροσωπείας των συνδικαλιστικών οργανώσεων που διαδήλωναν στο κέντρο της Αθήνας, ο πρόεδρος της Βουλής επισήμανε ότι ο διάλογος θα πρέπει να ξεκινήσει πριν ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς.

    Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ, των αγροτών και του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας ζήτησαν διάλογο από μηδενική βάση, ενώ ο κ. Βούτσης τους απάντησε ότι αυτό που εκείνοι θεωρούν ως μηδενική βάση για την κυβέρνηση είναι διάλογος πάνω σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο.

    [03] Γ. Κουμουτσάκος: Η κυβέρνηση επιχειρεί να πολώσει, να διχάσει και να φανατίσει

    Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γ. Κουμουτσάκος, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, στην αρχική τοποθέτησή του σχετικά με το προσφυγικό και το ταξίδι του πρωθυπουργού, Αλ. Τσίπρα, στο Λονδίνο, δήλωσε ότι για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης το θέμα είναι εθνικό.

    «Απόφασή μας είναι να συμβάλλουμε. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Ούτε το Αιγαίο απέραντο νεκροταφείο, ούτε η χώρα απέραντος καταυλισμός προσφύγων και μεταναστών» τόνισε, επισημαίνοντας ότι το πρόβλημα είναι διεθνές.

    Όπως ανέφερε ο κ. Κουμουτσάκος, στόχος του πρωθυπουργού στο Λονδίνο είναι να καταδείξει και να πείσει για το ποιες είναι οι διαστάσεις του προβλήματος και ποιες οι ευθύνες που πρέπει να αναλάβουν Ευρώπη και Τουρκία.

    Ο Γ. Κουμουτσάκος, εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση, την οποία κατηγόρησε ότι μιλά για σενάρια συνωμοσίας και αποσταθεροποίησης, καθως και ότι επιχειρεί να κατασκευάσει εχθρούς, να πολώσει, να διχάσει και να φανατίσει «γιατί κορυφώνονται τα αδιέξοδα που η ίδια δημιούργησε».

    Ο κ. Κουμουτσάκος ανέφερε ότι και ο πρωθυπουργός και η κυβερνητική εκπρόσωπος έχουν μιλήσει για σχέδιο αποσταθεροποίησης από το εσωτερικό και από το εξωτερικό σε αγαστή συνεργασία των δυο πλευρών.

    «Καλέσαμε την κυβέρνηση, εάν έχει στοιχεία να τα καταθέσει. Δεν το έκανε. Επιβεβαιώνει με τη σιωπή της ότι όλο αυτό είναι απόπειρα συκοφαντίας όλων εκείνων που σήμερα διαδηλώνουν απέναντι της» σημείωσε ο κ. Κουμουτσάκος και έκανε λόγο για ανεύθυνα κομματικά παιχνίδια.

    [04] Πρ. Παυλόπουλος: Η Ελλάδα θα εκπληρώσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της σχετικά με το Προσφυγικό ζήτημα

    Η Ελλάδα θα εκπληρώσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της σχετικά με το Προσφυγικό ζήτημα, όπως ταιριάζουν στον ευρωπαϊκό πολιτισμό, υπό όρους ανθρωπισμού και Δημοκρατίας,διαβεβαίωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τον Γάλλο υπουργό Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ κατά τησυνάντησή τουςκαι υπογράμμισε την αναγκαιότητα της εκπλήρωσης των υποχρεώσεων και των ευρωπαίων εταίρων μας και της Τουρκίας για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

    Παράλληλα, ευχαρίστησε τον Γάλλο υπουργό διότι κατά τις δηλώσεις του, υπογράμμισε την ανάγκη της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, και στάθηκε ιδιαίτερα στη διευκρίνιση του κ. Καζνέβ, ότι όσοι μιλούν για ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από τη ζώνη Σένγκεν μάλλον δεν ξέρουν για ποιο πράγμα μιλούν και σε θεσμικό και σε πολιτικό επίπεδο.

    Ζητούμε από τους εταίρους μας, να δείξουν και εκείνοι το πνεύμα αλληλεγγύης και ανθρωπισμού που πρέπει να διέπει την αντιμετώπιση αυτής της μεγάλης κρίσης τόνισε ο κ. Παυλόπουλος και σημείωσε ότι δυστυχώς υπάρχουν εταίροι μας, που αντιμετωπίζουν με φοβικά σύνδρομα το Προσφυγικό, που δεν ταιριάζουν στην Ευρώπη και τόνισε ότι το κακό πρέπει να το αντιμετωπίσουμε στη ρίζα του, που δεν είναι άλλη από τον πόλεμο στη Συρία.

    Αναφερόμενος στις ευθύνες της Τουρκίας, ο κ. Παυλόπουλος σημείωσε ότι είναι απαραίτητη η συνεργασία της με όρους δημοκρατίας και πολιτισμού και πρόσθεσε ότι είναι αδιανόητο να υπάρχει εκμετάλλευση των ανθρώπων από την πλευρά ορισμένων τουρκικών αρχών.

    Παράλληλα, έκανε ειδική αναφορά στην εφαρμογή των συμφωνιών επανεισδοχής, ώστε να επιστρέψουν οι παράνομοι μετανάστες που έχουν περάσει μέσω της Τουρκίας στη χώρα μας, και οι οποίοι δεν έχουν σχέση με τους πρόσφυγες.

    Από την πλευρά του ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών κ. Μπερνάρ Καζνέβ, υπογράμμισε την πρόοδο που έχει επιτευχθεί από την πλευρά της Ελλάδας στη διαδικασία εισόδου, καταχώρησης και αναγνώρισης όλων αυτών των ανθρώπων που πέρασαν τα σύνορα και αναγνώρισε τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα μας, με τις μεταναστευτικές ροές και ιδιαίτερα με το θέμα των παράνομων μεταναστών, τις οποίες όπως είπε αντίκρισαν και κατά την επίσκεψή τους στη Λέσβο.

    Σχετικά με την Σένγκεν τόνισε ότι εάν δεν καταφέρουμε να την διαφυλάξουμε με πλήρη αλληλεγγύη και συνεργασία μεταξύ μας, τότε δεν θα υπάρχει Σένγκεν, και εξέφρασε την πρόθεση της Γαλλίας να προσφέρει την απαραίτητη βοήθεια στην Ελλάδα για τον εντοπισμό των πλαστών διαβατηρίων για την αποτροπή της τρομοκρατικής απειλής, καθώς και για συνδρομή στην ολοκλήρωση των hotspots.

    [05] Κρ. Λαγκάρντ: Σε μεγαλύτερη ελάφρυνση χρέους θα πρέπει να προχωρήσουν οι Ευρωπαίοι στην περίπτωση που η ασφαλιστική μεταρρύθμιση στην Ελλάδα δεν προχωρήσει στο αναγκαίο βάθος.

    Σε μεγαλύτερη ελάφρυνση χρέους θα πρέπει να προχωρήσουν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας στην περίπτωση που η ασφαλιστική μεταρρύθμιση στην Ελλάδα δεν προχωρήσει στο αναγκαίο βάθος.

    Αυτό επεσήμανε η γενική διευθύντρια στου Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κρ. Λαγκάρντ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση στο πλαίσιο διαδικτυακής συνέντευξης που παραχώρησε.

    «Πρέπει το ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα να καταστεί βιώσιμο σε μεσοπρόθεσμη και μακροχρόνια βάση», ανέφερε επισημαίνοντας ότι αν η ασφαλιστική μεταρρύθμιση δεν μπορεί να είναι όσο βαθιά απαιτείται, τότε η άλλη πλευρά (σ.σ. Ευρωζώνη) θα πρέπει να προχωρήσει σε μεγαλύτερη ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

    Σε ερώτηση κατά πόσο το ΔΝΤ απαιτεί πρόσθετα μέτρα για το ασφαλιστικό με αποτέλεσμα να καθυστερεί η ολοκλήρωση της αξιολόγησης υπογράμμισε πως το ασφαλιστικό είναι άμεσα συνδεδεμένο με την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

    Η κα Λαγκάρντ επανέλαβε την πάγια θέση του ΔΝΤ αναφορικά με τη συμμετοχή του Ταμείου στο πρόγραμμα επισημαίνοντας ότι απαραίτητη προϋπόθεση είναι αυτό να στηρίζεται σε δύο πυλώνες , πιο συγκεκριμένα στις σημαντικές μεταρρυθμίσεις και την ελάφρυνση χρέους.

    «Η ασφαλιστική μεταρρύθμιση πρέπει να είναι σημαντική και να πηγαίνει σε βάθος», είπε η Λαγκάρντ προσθέτοντας ότι το 10% του ελληνικού ΑΕΠ πηγαίνει ετησίως για την στήριξη του ασφαλιστικού, όταν στην Ευρώπη το σχετικό ποσοστό είναι 2,5%. Συνεπώς , όπως ανέφερε, η μεταρρύθμισή του είναι απαραίτητη προκειμένου να μην συσσωρεύονται ελλείμματα και χρέος.

    [06] Π. Μοσκοβισί: Σημάδια σταθεροποίησης της ελληνικής οικονομίας

    Τα πρώτα σημάδια «σταθεροποίησης» της ελληνικής οικονομίας δείχνουν οι χειμερινές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σύμφωνα με τον επίτροπο Πιερ Μοσκοβισί. Ερωτηθείς κατά τη συνέντευξη Τύπου στην οποία παρουσίασε τις χειμερινές προβλέψεις, υπογράμμισε ότι παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα θα καταγράψει ύφεση το 2016, αυτή θα είναι μικρότερη αυτής που αναμενόταν στις φθινοπωρινές προβλέψεις, κάτι που όπως είπε αποτελεί «θετική εξέλιξη».

    Παρά τη δύσκολη περσινή χρονιά, αυτοί είναι οι «πρώτοι καρποί» της ανάκαμψης, δήλωσε ο Γάλλος επίτροπος και συμπλήρωσε πως «οι βελτιωμένες προβλέψεις δεν πρέπει να οδηγήσουν στην ανακοπή των προσπαθειών ή απώλεια της δυναμικής των τελευταίων μηνών».

    «Η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων είναι το κλειδί», επισήμανε ο Π. Μοσκοβισί, ο οποίος ωστόσο δεν έκρυψε την ανησυχία του για τις αρνητικές επιπτώσεις που θα μπορούσε να έχει στην παγκόσμια οικονομία μια νέα αναζωπύρωση της ελληνικής κρίσης.

    Διαβάστε επίσης :

    Κομισιόν:«Ανθεκτική» η ελληνική οικονομία στην επιβολή των ελέγχων κεφαλαίου

    [07] Γαλλία: Ο όμιλος Πεζό σχεδιάζει να περικόψει 850 θέσεις εργασίας στο εργοστάσιο του Πουασί

    Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία PSA Peugeot Citro?n σχεδιάζει να καταργήσει τη νυχτερινή βάρδια και να περικόψει 850 θέσεις εργασίας στο εργοστάσιο Πουασί, στην Ιβλίν, κοντά στο Παρίσι, όπου προβλέπει τη μείωση της παραγωγής, σύμφωνα με τρεις συνδικαλιστικές πηγές.

    Η κίνηση αυτή δεν θα συνοδευτεί από απολύσεις μεταξύ των 4.500 εργαζομένων στις εγκαταστάσεις. Παρουσιάστηκε στους εκπροσώπους τους σε μια έκτακτη συνεδρίαση του εργασιακού συμβουλίου, σύμφωνα με τις πηγές αυτές.

    Εκπρόσωπος της εταιρείας επιβεβαίωσε ότι μία βάρδια ενδέχεται να καταργηθεί για παρατεταμένο χρονικό διάστημα, αλλά απέφυγε να σχολιάσει τις πληροφορίες για τις θέσεις εργασίας που σχεδιάζεται να καταργηθούν.

    «Βάσει του προβλεπόμενου όγκου (σ.σ. των παραγόμενων οχημάτων) το 2017, μπορεί να χρειαστεί να αναπροσαρμόσουμε τον τρόπο που εργαζόμαστε, κινούμενοι προοδευτικά από τις τρεις βάρδιες σε δύο» στο συγκεκριμένο εργοστάσιο, είπε ο εκπρόσωπος.

    Στο εργοστάσιο του Πουασί ανατέθηκε η κατασκευή του μοντέλου C3 της Citro?n μετά το κλείσιμο του εργοστασίου του Ολνέ σου μπουά, επίσης κοντά στο Παρίσι.

    [08] Π. Καμμένος: Στις 15 Φεβρουαρίου όλα τα hotspots της χώρας θα είναι έτοιμα

    Τη διαβεβαίωση ότι «στις 15 Φεβρουαρίου όλα τα hotspots της χώρας θα είναι έτοιμα» έδωσε από τη Μυτιλήνη, τελευταίο σταθμό της περιοδείας του στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

    «Στις ένοπλες δυνάμεις δεν έχουμε ευχές. Έχουμε εντολές που εκτελούνται. Και αυτήν τη στιγμή αποδεικνύουν οι Ένοπλες Δυνάμεις ότι το έργο που αναλαμβάνουν το βγάζουν σε πέρας. Από εμένα μέχρι και τον στρατιώτη τον τελευταίο θα δουλέψουμε σκληρά και αυτό που είπαμε να το κάνουμε θα το κάνουμε. Όλα τα hotspots θα είναι έτοιμα. Ό,τι πιάνουμε στα χέρια μας εμείς το τελειώνουμε» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος και συμπλήρωσε: «Θα τα παραδώσουμε όπως πρέπει να είναι την 15η Φεβρουαρίου, γιατί έτσι έχει υποσχεθεί η χώρα και οι Ένοπλες Δυνάμεις ό,τι αναλαμβάνουν το εκτελούν. Να είστε βέβαιοι γιααυτό. Και μάλιστα θα είναι καλύτερα από ότι πιστεύουν κάποιοι ότι θα είναι».

    [09] Μεγάλη συμμετοχή στα συλλαλητήρια για το ασφαλιστικό

    Μαζικές και με παλμό ήταν οι πορείες που πραγματοποίησαν τα συνδικάτα ημέρα γενικής απεργίας, καθώς σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας περισσότεροι από 35.000 άνθρωποι βρέθηκαν στους δρόμους για να διαδηλώσουν την πλήρη αντίθεση τους στο προσχέδιο της κυβέρνησης για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση. Δυστυχώς, για ακόμα μία φορά δεν έλειψαν και τα επεισόδια όταν το μπλοκ της πορείας των αντιεξουσιαστών έφτασε στην Πλατεία Συντάγματος.

    Η αφετηρία των κινητοποιήσεων ήταν για ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος, για το ΠΑΜΕ η πλατεία Ομονοίας και για ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ η οδός Μητροπόλεως, μπροστά από τα γραφεία της ΕΣΕΕ.

    Όλες οι συνδικαλιστικές οργανώσεις κατέστησαν σαφές ότι οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν με στόχο να μην επιτρέψουν να ψηφιστεί ο νέος ασφαλιστικός νόμος.

    «Η μεγάλη κυβερνητική επαγγελία για κατάργηση των μνημονίων οδήγησε σε ένα τρίτο επαχθές μνημόνιο. Αντί για την εκπλήρωση της προσδοκίας του κόσμου της εργασίας για επαναφορά της 13ης σύνταξης έχουμε ένα νέο ασφαλιστικό που είναι μια λαιμητόμος για τα κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα. Ο κόσμος της εργασίας, οι επιστήμονες, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι επαγγελματοβιοτέχνες, όλοι αντιδρούν και λένε προς την κυβέρνηση ότι αυτό το έκτρωμα πρέπει να αποσυρθεί και θα αγωνιστούμε για να αποσυρθεί», δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος.

    Επεισόδια στο Σύνταγμα

    Επεισόδια σημειώθηκαν όταν το μπλοκ της πορείας των αντιεξουσιαστών έφτασε στην Πλατεία Συντάγματος, χωρίς να πάρουν μεγάλη έκταση. Ωστόσο, για περίπου 20 λεπτά επικράτησε στο Σύνταγμα ένα πολεμικό σκηνικό, με τις ομάδες των αντιεξουσιαστών να επιτίθενται στις αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες απαντούσαν με ρίψη βομβών κρότου λάμψης και περιορισμένη χρήση χημικών.

    Λίγο νωρίτερα, ένα ακόμα σκηνικό έντασης στήθηκε μπροστά από τη Βουλή, χωρίς να πάρει μεγάλη έκταση, όταν ομάδα αγροτών από τη Λοκρίδα λογομάχησε και παραλίγο να έρθει στα χέρια με μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλων αριστερών οργανώσεων, καθώς οι συγκεντρωμένοι αγρότες σύμφωνα με την αντιμαχόμενη πλευρά φώναξαν συνθήματα υπέρ της Χρυσής Αυγής.

    [10] Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες - Άνοιξαν για κάποιες ώρες ορισμένα σημεία στις εθνικές οδούς

    Άνοιξαν λίγο μετά τις 10:00 το βράδυ, οι εθνικές οδοί Αντιρρίου-Ιωαννίνων, στον κόμβο του Κεφαλόβρυσου, Πατρών-Αθηνών, στο ύψος του Αιγίου και Πατρών-Πύργου, στον κόμβο της Κάτω Αχαΐας, όπου νωρίτερα οι αγρότες είχαν προχωρήσει σε αποκλεισμούς, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων τους.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αγρότες προγραμματίζουν να προχωρήσουν και αύριο σε αποκλεισμούς δρόμων. Ειδικότερα, οι αγρότες που βρίσκονται στο μπλόκο του Κεφαλόβρυσου στην Αιτωλοακαρνανία, θα πραγματοποιήσουν αύριο στις 10:30 το πρωί μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας και κατάληψη του ΟΠΕΚΕΠΕ Μεσολογγίου, ενώ στις 5:00 το απόγευμα, θα αποκλείσουν για πέντε ώρες την εθνική οδό Αντιρρίου - Ιωαννίνων.

    Το Σάββατο, όπως ανακοίνωσαν, θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους με 24ωρο αποκλεισμό του κόμβου Κεφαλόβρυσου από τις 12:00 το μεσημέρι, έως και τις 12:00 το μεσημέρι της Κυριακής.

    'Ανοιξαν πριν από λίγο οι αγρότες την παλαιά εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου στον Ισθμό κι επιτρέπεται η διέλευση των ΙΧ επιβατικών αυτοκινήτων.

    Τα φορτηγά δεν περνούν και παραμένουν στην άκρη του δρόμου, ενώ η κυκλοφορία πλέον στην Αθηνών - Κορίνθου διεξάγεται μέσω μικρής παράκαμψης, από τον Ισθμό στο Καλαμάκι κι ως την είσοδο των Αγίων Θεοδώρων όπου επανακάμπτουν στην νέα εθνική οδό.

    Εν τω μεταξύ τα μεσάνυχτα οι αγρότες θα ανοίξουν και τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Τρίπολης στο ύψος των διοδίων Νεστάνης, που κρατούν κλειστό από χθες το απόγευμα.

    Τέμπη

    Από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ θα είναι και αύριο κλειστά τα Τέμπη, όπως αποφάσισαν απόψε οι αγρότες του μπλόκου. Στο μεταξύ, εξετάζουν την περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και διατυπώνονται προτάσεις ακόμη και για κυκλοφοριακό μπλακ-αουτ από το Σάββατο. Οι σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν αύριο το βράδυ στην νέα γενική συνέλευση των μελών του μπλόκου.

    Ηράκλειο

    Παραμένουν οι αγρότες στο μεγάλο μπλόκο στην περιοχή του Γιόφυρο Ηρακλείου με αγροτικά αυτοκίνητα και τρακτέρ, καθώς και στο μπλόκο στην περιοχή του Καρτερού, στο ύψος του ΚΤΕΟ, αποκλείοντας έτσι την Εθνική Οδό σε δύο σημεία. Την ίδια ώρα, ανοιχτή παραμένει η παλαιά εθνική οδός στην περιοχή του Καρτερού, απ? όπου γίνεται κυρίως η κίνηση των οχημάτων. Παράλληλα, οι αγρότες δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν επ? αόριστο στα μπλόκα.

    Σύνορα Ελλάδας - Βουλγαρίας

    Ανοίγει στις 11 το βράδυ και για επτά ώρες το τελωνείο της Εξοχής στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, ύστερα από σχετική απόφαση που έλαβε αργά το απόγευμα η γενική συνέλευση των αγροτών στο μπλόκο.

    Όπως επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, o επικεφαλής του συντονιστικού αγώνα του μπλόκου, Θεοδωρής Ιφόγου, «θα κλείσουμε και πάλι το τελωνείο στις 6 το πρωί, και από τις δύο πλευρές, και μετά, το πότε θα ανοίξει και πάλι θα συζητηθεί εντός της αυριανής ημέρας». Σημείωσε δε, πως είναι «βέβαιος» ο 24ωρος αποκλεισμός του τελωνείου από το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016 στις 12 το μεσημέρι, σε συνέχεια σχετικής απόφασης που λήφθηκε χθες στη συνάντηση της Κατερίνης, την οποία και συγκάλεσε η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών και Κτηνοτρόφων.

    [11] Συνεδρίαση ΚΕΔΕ - Γ. Μουζάλα τη Δευτέρα για τα Κέντρα Προσφύγων

    Συγκαλείται τη Δευτέρα το μεσημέρι στα γραφεία της ΚΕΔΕ, η κοινή Διαρκής Επιτροπή Μεταναστευτικής Πολιτικής και Προσφυγικών Ροών. Η επιτροπή που έχει συσταθεί από την ΚΕΔΕ και τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, θα συζητήσει το θέμα της χωροθέτησης και λειτουργίας των κέντρων μετεγκατάστασης των προσφύγων. Στη συνεδρίαση θα συμμετέχουν από πλευράς υπουργείου ο κ.Μουζάλας και ο γενικός γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής, Βασίλης Παπαδόπουλος και εκ μέρους της Αυτοδιοίκησης εκτός του προέδρου της ΚΕΔΕ Γιώργου Πατούλη, θα μετάσχουν οι δήμαρχοι Λέσβου,Σπύρος Γαληνός, Σάμου,Μιχάλης Αγγελόπουλος,Αθηναίων,Γιώργος Καμίνης, Παλαιού Φαλήρου, Διονύσης Χατζηδάκης, Παιονίας,Χρήστος Γκουντενούδης, Κω,Γιώργος Κυρίτσης, Ρόδου και ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Ν. Αιγαίου,Φώτης Χατζηδιάκοςκαθώς και εκπρόσωπος της ΕΕΤΑΑ.

    [12] Υπογράφηκε η Συμφωνία Συνεργασίας Ειρηνικού στη Ν. Ζηλανδία

    Υπογράφηκε στη Νέα Ζηλανδία η Συμφωνία Συνεργασίας (των δύο πλευρών του) Ειρηνικού (ΤΡΡ) που δημιουργεί τη μεγαλύτερη ζώνη ελευθέρων συναλλαγών και την οποία η Ουάσινγκτον χαιρέτισε ως το μέσο καθορισμού των κανόνων του παιχνιδιού του διεθνούς εμπορίου και αναχαίτισης της αυξανόμενης δύναμης του Πεκίνου.

    Η συμφωνία ΤΤΡ, η οποία επιτεύχθηκε ύστερα από πέντε χρόνια δύσκολων συνομιλιών, έχει ως στόχο να άρει τα εμπόδια στο εμπόριο και τις διεθνείς επενδύσεις ανάμεσα στην Αυστραλία, το Μπρουνέι, τον Καναδά, τη Χιλή, την Ιαπωνία, τη Μαλαισία, το Μεξικό, τη Νέα Ζηλανδία, το Περού, τη Σιγκαπούρη, τις ΗΠΑ και το Βιετνάμ.

    Οι 12 χώρες εκπροσωπούν το 40% της παγκόσμιας οικονομίας αλλά η ΤΡΡ δεν περιλαμβάνει την Κίνα, τη δεύτερη οικονομία του πλανήτη, η οποία είχε παρακαμφθεί στις διαπραγματεύσεις.

    [13] Οι δηλώσεις του Β. Σόιμπλε δεν αφορούσαν επουδενί την τρέχουσα κατάσταση, διευκρίνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εκπρόσωπός του

    Οι χθεσινές δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σχετικά με την Ελλάδα, «δεν αφορούσαν επ'ουδενί την τρέχουσα κατάσταση», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, διευκρινίζοντας πως έγιναν σε πλαίσιο αφήγησης γεγονότων και περιστατικών του παρελθόντος.

    Η ίδια εκπρόσωπος επισήμανε ότι δεν υπάρχει κάτι προς επιβεβαίωση ή σχολιασμό, καθώς όλα αυτά αφορούσαν το παρελθόν και έχουν μάλιστα ειπωθεί επανειλημμένα από τον κ.Σόιμπλε. «Σήμερα εστιάζουμε στην εφαρμογή του συμφωνηθέντος προγράμματος. Δεν υπάρχει κάτι νέο, το οποίο θα ξέφευγε από αυτό», πρόσθεσε και εξήγησε ότι το θέμα της συζήτησης στην οποία συμμετείχε ο υπουργός Οικονομικών, δεν ήταν η Ελλάδα, αλλά το ζήτημα ανέκυψε κατά την διάρκεια της συζήτησης.

    [14] Σοκ από την δολοφονία του εικοσαπεντάχρονου Ιταλού ερευνητή Τζούλιο Ρετζένι στην Αίγυπτο

    Σοκ έχει προκαλέσει στην Ρώμη η δολοφονία του εικοσαπεντάχρονου Ιταλού Τζούλιο Ρετζένι στην Αίγυπτο, υπό μυστηριώδεις συνθήκες.

    Τα ίχνη του Τζούλιο Ρετζένι είχαν χαθεί στις 25 Ιανουαρίου στο Κάιρο, όταν μπήκε σε συρμό του μετρό, όπως είχαν καταγγείλει οι γονείς του. Ο νέος, βρισκόταν στην Αίγυπτο ως πανεπιστημιακός ερευνητής, ενώ συνεργαζόταν με εθελοντικές οργανώσεις και την ιταλική αριστερή εφημερίδα Ιλ Μανιφέστο.

    Το πτώμα του βρέθηκε σε ρέμα έξω από την αιγυπτιακή πρωτεύουσα και σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, έφερε τραύματα και σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης. Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ο Τζ. Ρετζένι «υποβλήθηκε σε πραγματικά μαρτύρια και ο θάνατος του ήταν αργός και φρικτός».

    Η εισαγγελία της Ρώμης άρχισε έρευνα για αδίκημα ανθρωποκτονίας, χωρίς να έχουν αποσταλεί, έως τώρα, κλήσεις σε απολογία. Ο υπουργός Εξωτερικών Πάολο Τζεντιλόνι, ζήτησε, παράλληλα, να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση.

    [15] Το Λαϊκό Κόμμα αποκλείει την πιθανότητα να απέχει από την ψηφοφορία στο κοινοβούλιο για να σχηματίσουν κυβέρνηση οι σοσιαλιστές

    Ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Ισπανίας, ο συντηρητικός Μαριάνο Ραχόι, δήλωσε απόψε ότι το κόμμα του δεν θα "διευκολύνει" σε καμία περίπτωση τον σχηματισμό κυβέρνησης από τον σοσιαλιστή Πέδρο Σάντσεθ, ο οποίος ενδεχομένως να χρειαστεί την αποχή του Λαϊκού Κόμματος από το κοινοβούλιο προκειμένου να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης.

    "Θα ψηφίσουμε όχι στην υποψηφιότητα του Σάντσεθ (για την πρωθυπουργία), πρέπει να είμαστε σαφείς", είπε ο ηγέτης του Λαϊκού Κόμματος (PP).

    Ο Ραχόι έκανε τη δήλωση αυτή ενώ ο αρχηγός του Σοσιαλιστικού Κόμματος (PSOE) διαπραγματεύεται από την Τετάρτη με τα άλλα κόμματα για τον σχηματισμό κυβέρνησης, ενάμιση μήνα μετά τις βουλευτικές εκλογές της 20ής Δεκεμβρίου στις οποίες κανένα κόμμα δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο.

    Ο βασιλιάς Φίλιππος έδωσε την εντολή στον Σάντσεθ αφού ο ίδιος ο Ραχόι αρνήθηκε να τη λάβει, δεδομένου ότι δεν έχει επαρκή στήριξη στο κοινοβούλιο.

    Η δεξιά εξέλεξε 119 βουλευτές, σε σύνολο 350, όμως το PSOE, το κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς Podemos και το νέο, φιλελεύθερο κόμμα Ciudadanos της έκλεισαν τον δρόμο για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Το έργο αυτό φαίνεται τώρα ότι θα είναι εξίσου δύσκολο και για το PSOE που, με 89 βουλευτές, προσπαθεί να διαπραγματευτεί ταυτόχρονα με το Podemos στα αριστερά του και το Ciudadanos στα δεξιά του. Τα δύο αυτά κόμματα όμως έχουν διαμηνύσει ότι δεν θα μετείχαν ποτέ σε ένα κοινό σχήμα καθώς έχουν σημαντικές διαφορές, με κυριότερη εκείνη που αφορά την ανεξαρτησία της Καταλονίας.

    Το Podemos έχει ταχθεί υπέρ της διεξαγωγής ενός δημοψηφίσματος στην Καταλονία, κάτι με το οποίο διαφωνεί ριζικά το Ciudadanos.

    Στην περίπτωση που το PSOE συνεργαζόταν με το Ciudadanos, θα καταψηφιζόταν στο κοινοβούλιο από το Podemos και θα χρειαζόταν την αποχή της δεξιάς από το κοινοβούλιο για να σχηματίσει κυβέρνηση.

    [16] Δεν θα πρέπει να παρεμβαίνουμε στο περιεχόμενο των καλλιτεχνικών έργων υποστήριξε Αρ. Μπαλτάς

    Το αληθές στην τέχνη είναι αμφιλεγόμενο και δεν θα πρέπει το υπουργείο Πολιτισμού ή το Κοινοβούλιο, να παίρνουν θέση επί του περιεχομένου ενός καλλιτεχνικού έργου, υποστήριξε κατά τη διάρκεια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Τζαβάρα.

    Ο Αριστείδης Μπαλτάς είπε επίσης, ότι είναι πολύ συνηθισμένο στις σύγχρονες μορφές τέχνης να συντίθενται κείμενα από διάφορους συγγραφείς και πρόσθεσε, ότι "αντί να συζητήσουμε το έργο ως θεατές, το θέμα πολιτικοποιήθηκε και ζητήθηκαν πολιτικά μέτρα για να κατεβεί μια θεατρική παράσταση".

    Από την πλευρά του ο Κώστας Τζαβάρας χαρακτήρισε "πονηρία", την προσπάθεια όπως την χαρακτήρισε, να συνδεθεί το έργο του Καμύ, που αναφέρεται στην αγωνιστική δράση κατά των τυράννων του ναζισμού και του ολοκληρωτισμού με κάποιον που έχει καταδικαστεί για τρομοκρατία σε συνθήκες δημοκρατίας που είχε σαν στόχο την ίδια την Δημοκρατία".

    [17] Ν. Κοτζιάς: Με την Τουρκία κάνουμε ανοιχτές ειλικρινείς συζητήσεις και η κατάσταση εμπιστοσύνης είναι καλύτερη απ΄ ό,τι πριν έναν χρόνο

    Για σχέση εμπιστοσύνης, σε καλύτερη κατάσταση απ΄ ότι πριν έναν χρόνο, μεταξύ Ελλάδας - Τουρκίας, κάνει λόγο ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα ANA-MPA turk. Ο κ. Κοτζιάς, μεταξύ άλλων, αναφέρεται στις αντιπαραθέσεις μεταξύ χωρών, που «γέννησε» ο πόλεμος στη Συρία, και στο Κυπριακό.

    Στην συνέντευξη του ο υπουργός, αναμεσα στα άλλα , επισημαινει οτι:

    --Για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις:" Εχουν μια σειρά από προβλήματα τα οποία πρέπει να λύσουμε. Και η λύση θα στηριχθεί στο διεθνές δίκαιο αλλά και στην εμπιστοσύνη ανάμεσα στους δυο λαούς....

    -- Για τον πόλεμο στη Συρία: ".. Εχει φέρει σε αντιπαράθεση πάρα πολλές χώρες. Έχει φέρει κατ? αρχάς σε αντιπαράθεση δυο μεγάλα ρεύματα του ισλαμισμού, τους σουνίτες με τους σουΐτες. Εκφράζονται μέσα από τις κρατικές τους οργανώσεις. Κατά συνέπεια υπάρχουν αντιπαραθέσεις που είναι πέρα από το Ρωσία-Τουρκία όπως είναι η αντιπαράθεση Σαουδικής Αραβίας-Ιράν, η αντιπαράθεση μιας σειράς κινημάτων στην ίδια τη Μέση Ανατολή. Οσον αφορά τα τελευταία επεισόδια Τουρκίας-Ρωσίας, ξέρετε ότι η χώρα μας θέλει πάντα να λειτουργεί με τρόπο που να κατευνάζει τα πνεύματα με ορθό και δίκαιο τρόπο και να υλοποιούνται οι αρχές του διεθνούς δικαίου. Από αυτή την άποψη είμαστε πάντα ανοιχτοί στο να συμβάλουμε στην συζήτηση ανάμεσα στις ποιο διαφορετικές γνώμες σε αυτή την περιοχή."

    -- Για το θέμα της κατάργησης των εγγυήσεων στην Κύπρο: "Πρέπει να καταργηθούν οι εγγυήσεις.... Η Ελλάδα δεν έχει καμιά διάθεση να παραμείνει σε ένα τέτοιο καθεστώς και θα φύγει Νομίζω ότι έχει ένα ενδιαφέρον πρώτον ότι οι Αμερικάνοι το συζητούν. Δεύτερον ότι οι Βρετανοί λένε πως εφόσον οι δυο χώρες, οι εγγυήτριες (Ελλάδα-Τουρκία) συμφωνήσουν δεν θα διεκδικήσουν στάτους εγγυήτριας δύναμης..."

    [18] Κλήσεις σε εκατό καταθέτες της «λίστας Μπόργιανς»

    Το κατώφλι των Οικονομικών Εισαγγελέων καλούνται να περάσουν τις επόμενες ημέρες δεκάδες αποκαλούμενοι «καλοί και εξαίρετοι» καταθέτες της UBS, που περιλαμβάνονται στην «λίστα Μπόργιανς», οι οποίοι καλούνται σε εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου για φοροδιαφυγή και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

    Οι Εισαγγελείς που αξιολογούν τα στοιχεία της λίστας καταθετών στην ελβετική τράπεζα, καλούν σε εξηγήσεις τους πρώτους εκατό φορολογούμενους που εμφανίζουν αποκλίσεις εκατομμυρίων στα δηλωθέντα εισοδήματα με τα ποσά που εμπιστεύτηκαν στην UBS.

    Τα αποτελέσματα των ελέγχων εισοδημάτων που δηλώθηκαν την δωδεκαετία 2000-2012 από πρόσωπα που περιλαμβάνονται στην λίστα που παρέδωσαν οι αρχές του κρατιδίου Β.Ρηνανίας-Βεστφαλίας, είναι σε ορισμένες περιπτώσεις κραυγαλέα : «Ο φορολογούμενος μεσαίας, μέτριας ή και χαμηλής οικονομικής δύναμης στην Ελλάδα είναι ένας μεγαλοκαταθέτης, καλός ή εξαίρετος πελάτης ελβετικών τραπεζών στο εξωτερικό», αναφέρουν χαρακτηριστικά όσοι αξιολογούν τα στοιχεία της λίστας.

    Στους πρώτους που καλούνται σε ανωμοτί κατάθεση περιλαμβάνονται γιατροί, δικηγόροι, πολιτικοί μηχανικοί και συνταξιούχοι του Δημοσίου, αλλά και μία τουλάχιστον περίπτωση φορολογούμενου που δηλώνει πλέον «ανεπάγγελτος», και εμφανίζει στην λίστα καταθέσεις 7 εκατομμυρίων ευρώ.

    Μεταξύ των προσώπων που καλούνται σε εξηγήσεις από τους Εισαγγελείς είναι δημόσιος υπάλληλος, ο οποίος την περίοδο 2000-2012 ,δήλωσε συνολικά 813 χιλιάδες ευρώ, που στην λίστα Μπόργιανς καταγράφηκε με κατάθεση 2,7 εκατομμύρια ευρώ.

    Επίσης καλείται συνταξιούχος που την επίμαχη δωδεκαετία δήλωσε συνολικά 477 χιλιάδες ευρώ, αλλά στην UBS είχε 1,9 εκατομμύρια ευρώ.

    [19] Πρόκριση και «9 στα 9» για την ΑΕΚ

    Εννέα ματς, ισάριθμες νίκες μέσα στο 2016 για την ΑΕΚ, που σήμερα επικράτησε 1-0 του Ηρακλή στο «Καυτανζόγλειο», στη ρεβάνς των προημιτελικών κυπέλλου. Ετσι, σε συνδυασμό με το 4-1 του ΟΑΚΑ, ο «Δικέφαλος» έγινε η δεύτερη ομάδα που εξασφαλίζει την πρόκριση στους «4» μετά τον Ολυμπιακό. Το μοναδικό γκολ πέτυχε ο Πέτρος Μάνταλος στο 50ο λεπτό.

    [20] Πολύτιμη εκτός έδρας νίκη του Παναθηναϊκού, πρώτη στη φάση των «16»

    Με έμφαση στην άμυνα και τηδημιουργία(24 ασίστ) ο Παναθηναϊκός δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στην Τσεντεβίτα στο Ζάγκρεμπ, πανηγυρίζοντας την πρώτη του επιτυχία μακριά από το ΟΑΚΑ στη φάση των «16» της Euroleague και τρίτη στο σύνολο στη φετινή διοργάνωση. Οι «πράσινοι» επικράτησαν 78-60 των Κροατών, για την 6η αγωνιστική, έφτασαν τις 3 νίκες στον 5ο όμιλο, ενώ υποχρέωσαν τους γηπεδούχους στην 4η ήττα.

    Πρώτος σκόρερ των Κυπελλούχων Ελλάδας, που φεύγουν από το Ζάγκρεμπ με ένα πολύτιμο «διπλό» στην προσπάθεια τους για πρόκριση στα πλέι οφ, ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα με 21 πόντους, ενώ τον ακολούθησαν σε απόδοση οι Νικ Καλάθης με νταμπλ νταμπλ σε πόντους (10) και ασίστ (10) και ο Τζέιμς Γκιστ με 10 πόντους και 7 ριμπάουντ.

    Τα δεκάλεπτα: 13-18, 22-39, 36-60, 60-78


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 4 February 2016 - 21:32:31 UTC