Browse through our Interesting Nodes on Secondary Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-02-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Fitch αναβάθμισε σε «A» το μακροπρόθεσμο κρατικό αξιόχρεο της Ιρλανδίας
  • [02] «Ξεπερνούν τα 34 εκατ. ευρώ οι οφειλές των τηλεοπτικών σταθμών από φόρους και πρόστιμα»
  • [03] Κλείνουν τα Τέμπη, από το μεσημέρι και για 24 ώρες
  • [04] Aπαγόρευση απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο
  • [05] Σεισμική δόνηση 4,5 βαθμών στην περιοχή της Ιεράπετρας Λασιθίου
  • [06] ΗΠΑ: Ο Σάντερς μείωσε το προβάδισμα της Κλίντον για το χρίσμα των Δημοκρατικών
  • [07] Απεβίωσε ο έκτος άνθρωπος που περπάτησε στο φεγγάρι
  • [08] Ταϊβάν: Στους έξι οι νεκροί από τον σεισμό των 6,4 βαθμών
  • [09] Ευκ. Τσακαλώτος: Συμφωνούμε στη βασική αρχιτεκτονική για ασφαλιστικό και φόρο εισοδήματος
  • [10] Ταϊβάν: Τουλάχιστον 3 νεκροί στην πολυκατοικία που κατέρρευσε εξαιτίας του σεισμού 6,4 βαθμών

  • [01] Ο Fitch αναβάθμισε σε «A» το μακροπρόθεσμο κρατικό αξιόχρεο της Ιρλανδίας

    Ο οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings αναβάθμισε χθες Παρασκευή κατά μία βαθμίδα το κρατικό αξιόχρεο της Ιρλανδίας, από A- σε Α, με σταθερή προοπτική, επικαλούμενος τη «σθεναρή ανάπτυξη» της ιρλανδικής οικονομίας και την «επάνοδο σε δημοσιονομικό πλεόνασμα» της χώρας αυτής.Η κίνηση του Fitchείναι ασυνήθιστη για μια χώρα εν μέσω προεκλογικής εκστρατείας και ενδέχεται να ενισχύσει τα κυβερνητικά κόμματα.

    «Η ιρλανδική οικονομία συνέχισε να αναπτύσσεται με αδιάλειπτο ρυθμό», κατά «σχεδόν 7% του ΑΕΠ τα τρία πρώτα τρίμηνα του 2015», ένα ποσοστό το οποίο «είναι το πιο υψηλό μεταξύ των ανεπτυγμένων οικονομιών», ανέφερε ο οίκος αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας σε σχετική ανακοίνωσή του.

    [02] «Ξεπερνούν τα 34 εκατ. ευρώ οι οφειλές των τηλεοπτικών σταθμών από φόρους και πρόστιμα»

    Ξεπερνούν τα 34 εκατ. ευρώ, οι συνολικές οφειλές των τηλεοπτικών σταθμών από φόρους τηλεοπτικών διαφημίσεων και απλήρωτων προστίμων που έχουν καταλογιστεί από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε στη Βουλή, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων (ΑΝΕΛ), Δημήτρη Καμμένου.

    Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία κατέθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, κατά το 2015 καταλογίστηκαν 39.300.659 ευρώ φόροι τηλεοπτικών διαφημίσεων ενώ από το 2010 έως σήμερα επιβλήθηκαν από το ΕΣΡ, πρόστιμα 23.332.729 ευρώ. Από τα 62.633.338 ευρώ των συνολικών οφειλών, έχουν εισπραχθεί μόλις 34.052.928 ευρώ.

    Ανέφερε μάλιστα χαρακτηριστικά ότι το 2013, επιβλήθηκαν από το ΕΣΡ 175 πρόστιμα, βεβαιώθηκαν 8.133.080 ευρώ και εισπράχθηκαν μόνο 1.870.140 ευρώ.

    Συνεχίζοντας ο κ. Αλεξιάδης, έκανε λόγο για «σκανδαλώδες νούμερο», και πρόσθεσε, ότι πρέπει να υποχρεώνονται οι ιδιοκτήτες καναλιών, «όταν ξεκινούν», όπως είπε, «τα δακρύβρεχτα δελτία των 8.00 που χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τα χρέη του κόσμου, να περνάει μια ταινία από κάτω στην οθόνη στην οποία να αναγράφεται το χρέος του καναλιού, για να ενημερώνονται οι τηλεθεατές».

    [03] Κλείνουν τα Τέμπη, από το μεσημέρι και για 24 ώρες

    Σε 24ωρο μπλακ-άουτ προχωρούν σήμερα οι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών, οι οποίοι σκληραίνουν την στάση τους έναντι της κυβέρνησης.

    Σύμφωνα με απόφαση που έλαβαν οι αγρότες, σε γενική συνέλευση των μελών του μπλόκου, η κοιλάδα θα παραμείνει κλειστή από τις 12 το μεσημέρι σήμερα μέχρι τις 12 το μεσημέρι της Κυριακής.

    Παράλληλα, οι αγρότες επεξεργάζονται και σειρά ολοκληρωμένων προτάσεων σχετικά με τα ζητήματα που τους απασχολούν, για την διαμόρφωση των οποίων έχουν ζητήσει την γνώμη εργατολόγων και φοροτεχνικών τις οποίες δεν αποκλείεται να δημοσιοποιήσουν αύριο.

    [04] Aπαγόρευση απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο

    Σε ισχύ τέθηκε απαγορευτικό απόπλου για τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατά τόπους τα 8 ως 9 μποφόρ.

    Τα δρομολόγια για Αργοσαρωνικό και από Πειραιά για Σαλαμίνα εκτελούνται πάντως κανονικά.

    Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν, καλό είναι πριν από την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία.

    [05] Σεισμική δόνηση 4,5 βαθμών στην περιοχή της Ιεράπετρας Λασιθίου

    Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, σημειώθηκε σήμερα την 01:01 στον υποθαλάσσιο χώρο νότια-νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας Λασιθίου κι έγινε αισθητή στην περιοχή της ευρύτερης περιοχής της Ιεράπετρας του Μακρύ Γιαλού και στα νότια παράλια του νομού Λασιθίου.

    Η δόνηση σημειώθηκε σε απόσταση 382 χλμ. νότια-νοτιανατολικά της Αθήνας και το επίκεντρο της εντοπίζεται στον υποθαλάσσιο χώρο 9 χιλιόμετρα ανατολικά-νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας.

    [06] ΗΠΑ: Ο Σάντερς μείωσε το προβάδισμα της Κλίντον για το χρίσμα των Δημοκρατικών

    Ο Μπέρνι Σάντερς, ο γερουσιαστής του Βερμόντ, κάλυψε το ευρύ προβάδισμα που είχε ως πρόσφατα η Χίλαρι Κλίντον στην κούρσα για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος ώστε να αναδειχθεί ο υποψήφιος ή η υποψήφια του κόμματος στις φετινές προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, και οι δυο τους πλέον σχεδόν ισοψηφούν στην πρόθεση ψήφου των Δημοκρατικών σε εθνικό επίπεδο, σύμφωνα με δημοσκόπηση των Ρόιτερς/Ipsos.

    Στο ρεπουμπλικανικό στρατόπεδο, ο Ντόναλντ Τραμπ συνεχίζει να έχει μεγάλη διαφορά,συγκεντρώνοντας το 40% των προθέσεων ψήφου. Το ποσοστό των προθέσεων ψήφου παρέμεινε ουσιαστικά αμετάβλητο παρά το ότι κατέλαβε τη δεύτερη θέση στην εσωκομματική διαδικασία στην Άιοβα. Ο Τεντ Κρουζ, ο γερουσιαστής του Τέξας, τον ακολουθεί σε μεγάλη απόσταση στη δεύτερη θέση (16%), ενώ ο Μάρκο Ρούμπιο, γερουσιαστής της Φλόριντας, καταλαμβάνει την τρίτη θέση (13%).

    [07] Απεβίωσε ο έκτος άνθρωπος που περπάτησε στο φεγγάρι

    Ο Αμερικανός αστροναύτης Έντγκαρ Μίτσελ, ο έκτος άνθρωπος που περπάτησε στο φεγγάρι και ήταν ο πιλότος της σεληνακάτου Antares της αποστολής Apollo 14 το 1971, απεβίωσε σε ηλικία 85 ετών, ανακοίνωσε η υπηρεσία διαστήματος των ΗΠΑ (NASA) χθες.Ο Μίτσελ πέθανε στο Ουέστ Παλμ Μπιτς της Φλόριντας την Πέμπτη, την παραμονή της 45ης επετείου από την προσσελήνωσή του, διευκρίνισε η NASA. Σύμφωνα με την εφημερίδα Palm Beach Post, πέθανε σε ένα κέντρο για ηλικιωμένους λόγω ασθένειας.

    Στη μοναδική του διαστημική αποστολή, ο Μίτσελ μαζί με τον Άλαν Σέφαρντ Τζούνιορ, τον πρώτο Αμερικανό που ταξίδεψε στον διάστημα, βρισκόταν στη σεληνάκατο όταν προσεδαφίστηκε την 5η Φεβρουαρίου 1971. Η αποστολή τους,η τρίτη επανδρωμένη αποστολή στο φεγγάρι, ήταν να εγκαταστήσουν επιστημονικά όργανα, να κάνουν μια δοκιμή συστημάτων τηλεπικοινωνιών, να φωτογραφίσουν την επιφάνεια της Σελήνης και φαινόμενα στο βαθύ διάστημα, καθώς και να συλλέξουν πετρώματα.

    Οι Μίτσελ και Σέφαρντ έκαναν ρεκόρ χρόνου για τη μεγαλύτερη απόσταση που έχει διανυθεί ποτέ στην επιφάνεια της σελήνης, το μεγαλύτερο φορτίο που μεταφέρθηκε στη γη από τον δορυφόρο της και την πιο μακρά παραμονή στη σελήνη (33 ώρες). Ήταν επίσης οι πρώτοι αστροναύτες που μετέδωσαν έγχρωμες τηλεοπτικές εικόνες από τη Σελήνη. Ο Μίτσελ συνέβαλε να συλλεχθούν σεληνιακά πετρώματα και δείγματα του εδάφους βάρους 42,6 κιλών.

    [08] Ταϊβάν: Στους έξι οι νεκροί από τον σεισμό των 6,4 βαθμών

    Σε 6 ανήλθαν οι νεκροί από τον σεισμό μεγέθους 6,4 βαθμών που έπληξε το νότιο τμήμα της νήσου νωρίς το πρωί του Σαββάτου (04:00 τοπική ώρα, 22:00 ώρα Ελλάδος την Παρασκευή), σύμφωνα με νέο απολογισμό των αρμόδιων υπηρεσιών που επικαλέστηκε το ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο Chinese CTI News TV.

    Σύμφωνα με το δίκτυο αυτό, οι άνθρωποι που διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο μετά τον σεισμό ανήλθαν σε 378.

    Μέχρι στιγμής πάνω από 220 άνθρωποι έχουν διασωθεί μετά τον ισχυρό αυτόν σεισμό στο νότιο τμήμα της Ταϊβάν, ο οποίος προκάλεσε την κατάρρευση τεσσάρων κτιρίων στην πόλη Ταϊνάν, ενώ ανάμεσα στα θύματα βρίσκεται και ένα βρέφος, ένα κοριτσάκι.

    [09] Ευκ. Τσακαλώτος: Συμφωνούμε στη βασική αρχιτεκτονική για ασφαλιστικό και φόρο εισοδήματος

    Με σημεία σύγκλισης, και άλλα στα οποία χρειάζεται περισσότερο πρόοδος, ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της αξιολόγησης του προγράμματος οικονομικής πολιτικής από τους επικεφαλής των θεσμών.Μάλιστα, τόσο στον φόρο εισοδήματος, όσο στο ασφαλιστικό, υπήρξε συμφωνία στη βασική αρχιτεκτονική τους όπως προκύπτει από δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή μεταξύ εκπροσώπων των δανειστών και του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης.

    Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος επισήμανε ότι όλες οι πλευρές κατανοούν ότι πρέπει να υπάρξει συμφωνία σε εύλογο χρόνο. «Καταγράψαμε σημεία σύγκλισης και αυτά στα οποία χρειάζεται περισσότερη πρόοδος σε τεχνικό ή πολιτικό επίπεδο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

    Οι εκπρόσωποι των θεσμών αναχώρησαναπό την Αθήνα, ενώ τα τεχνικά κλιμάκια θα παραμείνουν. «Έχουμε κάθε προσδοκία ότι θα επιστρέψουν περίπου στο χρονοδιάγραμμα που ξέρετε, ώστε να μπει η διαπραγμάτευση στην τελευταία φάση», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών. Προσέθεσε ότι «και οι εκπρόσωποι θέλουν να συζητήσουν μεταξύ τους, αλλά παραμένει ως ορόσημο η ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης στο τέλος Φεβρουαρίου».

    «Το καλό είναι ότι και στον φόρο εισοδήματος και στο ασφαλιστικό έχουμε συμφωνία στη βασική αρχιτεκτονική. Στη λογική των μεταρρυθμίσεων έχουμε κοινή βάση», τόνισε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. «Καταλαβαίνουν τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης να μην μειωθούν οι συντάξεις», σημείωσε.

    Αν με ρωτούσατε - είπε- «είμαι πιο ευχαριστημένος σήμερα σε σχέση με την πρώτη μέρα». Απαντώντας σε ερώτηση σχετική με τα δημοσιονομικά είπε ότι θα υπάρξουν συζητήσεις και για αυτά.

    [10] Ταϊβάν: Τουλάχιστον 3 νεκροί στην πολυκατοικία που κατέρρευσε εξαιτίας του σεισμού 6,4 βαθμών

    Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν κατέρρευσε πολυκατοικία δεκαέξι ορόφων στην πόλη Ταϊνάν, στη νοτιοδυτική Ταϊβάν, εξαιτίας του σεισμού μεγέθους 6,4 βαθμών που έπληξε το νότιο τμήμα της νήσου νωρίς το πρωί του Σαββάτου (04:00 τοπική ώρα, 22:00 την Παρασκευή ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με έναν πρώτο απολογισμό των υπηρεσιών διάσωσης.

    Ανάμεσα στα θύματα είναι ένα βρέφος δέκα μηνών, διευκρίνισε ο Λιν Κουάν-τσενγκ, εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.Συνολικά τέσσερα ακίνητα κατέρρευσαν στην πόλη, αλλά οι έρευνες επικεντρώνονταν το πρωί του Σαββάτου στην πολυκατοικία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 6 February 2016 - 7:32:32 UTC