Browse through our Interesting Nodes Collection Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-02-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Την απόσυρση των ΜΑΤ από τη Κω, ζητά το ΠΑΣΟΚ
  • [02] ΝΔ: Στον ΣΥΡΙΖΑ είναι "χομπίστες" στη διακυβέρνηση του τόπου
  • [03] Ράνια Σβίγκου: Ανάγκη να ξεκινήσει ένας εξαντλητικός διάλογος με τους αγρότες
  • [04] Μεγάλη πτώση στο Χρηματιστήριο
  • [05] Η νέα πρόταση του Γ. Κατρούγκαλου για τις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών
  • [06] Κ. Ρέγκλινγκ: Οδυνηρή αλλά αποτελεσματική η πολιτική της ευρωζώνης για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους
  • [07] Την περιβαλλοντική διαχείριση της προσφυγικής κρίσης θα θέσει στην ατζέντα της 19ης συνόδου της σύμβασης της Βαρκελώνης η Ελλάδα
  • [08] Τουλάχιστον 24 μετανάστες πνίγηκαν σε δύο ναυάγια ανοικτά των τουρκικών ακτών
  • [09] Μέρκελ: Άγκυρα και Βερολίνο θα ζητήσουν τη βοήθεια του ΝΑΤΟ για το προσφυγικό
  • [10] Επιτροπές του ΕΚ επισκέπτονται την Τουρκία για το προσφυγικό
  • [11] Γιορτάζεται αύριο η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου, στο Γρ. του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
  • [12] Ημερίδα για το προσφυγικό από τους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
  • [13] Aδιανόητο να γίνουν εκλογές, δεν μπορεί να γίνονται εκλογές κάθε τρεις μήνες, ανέφερε ανώτατη κυβερνητική πηγή
  • [14] Ν. Βούτσης: Κανείς δεν επιθυμεί πρόωρες εκλογές, ούτε χρειάζονται

  • [01] Την απόσυρση των ΜΑΤ από τη Κω, ζητά το ΠΑΣΟΚ

    «Να αποσύρει η κυβέρνηση τα ΜΑΤ από τη Κω για να εκτονωθεί η κρίση», ζητά με ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας ότι η συνεχιζόμενη και εντεινόμενη αναταραχή και κλιμάκωση στο νησί πρέπει να σταματήσει αμέσως γιατί διασύρει τη χώρα, το νησί και τους κατοίκους του.

    Επίσης το ΠΑΣΟΚ καλεί τη κυβέρνηση να συζητήσει τις εναλλακτικές προτάσεις του δήμου και των κοινωνικών φορέων για τον κατάλληλο χώρο, προκειμένου να δημιουργηθεί η αναγκαία για τη χώρα σύγχρονη και ανθρώπινη δομή καταγραφής και άμεσης αναχώρησης των προσφύγων-μεταναστών.

    [02] ΝΔ: Στον ΣΥΡΙΖΑ είναι "χομπίστες" στη διακυβέρνηση του τόπου

    «Ο κ. Βούτσης, είπε ότι στο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι "χομπίστες των εκλογών". Δυστυχώς, είναι "χομπίστες" στη διακυβέρνηση του τόπου», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

    «Ο ερασιτεχνισμός με τον οποίο αντιμετωπίζει η Κυβέρνηση εξαιρετικά κρίσιμα ζητήματα, όπως το μεταναστευτικό - προσφυγικό, το επιβεβαιώνει», σημειώνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    [03] Ράνια Σβίγκου: Ανάγκη να ξεκινήσει ένας εξαντλητικός διάλογος με τους αγρότες

    Στην ανάγκη να ξεκινήσει ένας εξαντλητικός διάλογος με τους αγρότες και να απομονωθούν ακραία στοιχεία που έχουν διεισδύσει στα μπλόκα, αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο Ρ/Σ «στο Κόκκινο 105,5», η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου.

    Ταυτόχρονα, αναφερόμενη στις αντιδράσεις για τα hot spots, η κ. Σβίγκου υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να επικρατήσουν ακραίες φωνές μισαλλοδοξίας και ρατσισμού.

    [04] Μεγάλη πτώση στο Χρηματιστήριο

    Δραματική πτώση καταγράφουν οι τραπεζικές μετοχές «βυθίζοντας» την αγορά κάτω και από τα επίπεδα των 470 μονάδων, επίπεδα που θεωρούνται από τους αναλυτές ιδιαίτερα κρίσιμα για την περαιτέρω πορεία της χρηματιστηριακής αγοράς.

    Το Χρηματιστήριο βρίσκεται σε επίπεδα Ιουνίου 2012 και ο Γενικός Δείκτης Τιμών στις 14:30, διαμορφώνεται στις 467,74 μονάδες σημειώνοντας πτώση 7,15%.

    Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει μεγάλη πτώση σε ποσοστό 9,33%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 7,45%.

    [05] Η νέα πρόταση του Γ. Κατρούγκαλου για τις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών

    Τη νέα βελτιωμένη πρόταση για τις εισφορές των συλλόγων των ελεύθερων επαγγελματιών, μετά την άρνησή τους να προσέλθουν την προηγούμενη Παρασκευή στην ορισθείσα συνάντηση, παρουσίασε ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Κατρούγκαλος, σε συνέντευξη Τύπου.

    Ο κ. Κατρούγκαλος αναφέρθηκε εκτενώς στις βελτιωτικές και μεταβατικές προτάσεις του υπουργείου, ανακοινώνοντας τα εξής: «Για τις ευάλωτες κατηγορίες από την αρχή ο νόμος προέβλεπε ιδιαίτερα ευνοϊκές ρυθμίσεις. Για παράδειγμα, όσοι εργάζονται με μπλοκάκια, θα καταβάλουν το 6,5% των εισφορών και οι εργοδότες τους το υπόλοιπο. Ειδικά, για τους νέους επιστήμονες, ο πρωθυπουργός, μετά τη συνάντηση με τους επιστημονικούς συλλόγους, ανακοίνωσε πρόσθετα μέτρα, γιατί αποτελεί εθνικό σκοπό να σταματήσει το brain drain και να κρατήσουμε τα παιδιά μας στον τόπο τους.

    [06] Κ. Ρέγκλινγκ: Οδυνηρή αλλά αποτελεσματική η πολιτική της ευρωζώνης για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους

    Την άποψη ότι η πολιτική της ευρωζώνης για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους είναι οδυνηρή αλλά παράγει αποτελέσματα, εξέφρασε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (EMΣ), Κλάους Ρέγκλινγκ, σε δηλώσεις του στις Βρυξέλλες, που αναπαράγει η φλαμανδική εφημερίδα«De Tijd» σε ανυπόγραφο δημοσίευμα υπό τον τίτλο «Σκληρή η πολιτική της ευρωζώνης αλλά αποδίδει».

    Ο κ. Ρέγκλινγκ σημειώνει ότι όλες οι χώρες που βρίσκονταν σε πρόγραμμα κατάφεραν να απεμπλακούν πλην της Ελλάδας, η οποία όμως «είχε πολύ υψηλό δημοσιονομικό έλλειμμα και πρόβλημα ανταγωνιστικότητας, ενώ και η πορεία ανάκαμψης διακόπηκε πέρυσι από την ελληνική κυβέρνηση». Ο ίδιος παραδέχεται πως για χώρες όπως η Ελλάδα, αν και η περικοπή δαπανών είναι επιβεβλημένη, από πολιτικής και κοινωνικής απόψεως είναι ο «δυσκολότερος δρόμος». «Πολλοί πολιτικοί στις χώρες της ευρωζώνης δεν έχουν ακόμα αποδεχτεί ότι με την είσοδό τους στην ευρωζώνη οι χώρες τους έχουν εκχωρήσει τις εξουσίες τους σε ό,τι αφορά την νομισματική και οικονομική πολιτική και αυτός είναι ο λόγος που η Ελλάδα επί έξι μήνες πέρυσι αγωνιζόταν εναντίον των μεταρρυθμίσεων», παρατηρεί.

    [07] Την περιβαλλοντική διαχείριση της προσφυγικής κρίσης θα θέσει στην ατζέντα της 19ης συνόδου της σύμβασης της Βαρκελώνης η Ελλάδα

    Η ρύπανση, η παράκτια οικιστική ανάπτυξη, η προστασία της βιοποικιλότητας και των οικοσυστημάτων, η βιώσιμη παραγωγή και κατανάλωση, αλλά και η προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή πρόκειται να τεθούν στο επίκεντρο της 19ης Συνόδου των συμβαλλομένων μερών της σύμβασης της Βαρκελώνης του ΟΗΕ, η οποία φιλοξενείται φέτος στην Αθήνα.

    Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό ΠΕΝ Γιάννη Τσιρώνη, ιδιαίτερη έμφαση πρόκειται να δοθεί από ελληνικής πλευράς στην περιβαλλοντική διαχείριση της προσφυγικής κρίσης, καθώς επίσης και σε θέματα που αφορούν τον τουρισμό και την αλιεία, αλλά και τις εξορύξεις σε διεθνή χωρικά ύδατα.

    Η σύνοδος της UNEP/MAP αποκτά ιδιαίτερη σημασία καθώς συμπίπτει χρονικά με τον επετειακό εορτασμό των 40 χρόνων της σύμβασης. Θα διαρκέσει από τις 9 έως τις 12 Φεβρουαρίου με 150 συμμετέχοντες από όλα τα κράτη της Μεσογείου και αναμένεται να υιοθετηθεί ομόφωνα η Διακήρυξη της Αθήνας με στόχο την περαιτέρω συνεργασία για τη διασφάλιση της υγείας και της παραγωγικότητας της Μεσογείου και των ακτών της με βάση μία συλλογική πορεία προς τη βιώσιμη ανάπτυξη.

    [08] Τουλάχιστον 24 μετανάστες πνίγηκαν σε δύο ναυάγια ανοικτά των τουρκικών ακτών

    Τουλάχιστον 24 μετανάστες, ανάμεσα στους οποίους 11 παιδιά, βρήκαν τον θάνατο σήμερα στο Αιγαίο, στα ανοικτά των δυτικών ακτών της Τουρκίας, σ' ένα ναυάγιο που συνέβη ενώ προσπαθούσαν να φθάσουν στα ελληνικά νησιά, μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

    Το πρακτορείο είχε μεταδώσει αρχικά πως σημειώθηκαν δύο διαφορετικά ναυάγια στα ανοικτά των ακτών της Τουρκιας και είχε ανακοινώσει συνολικό απολογισμό 35 νεκρών, όμως στη συνέχεια αναθεώρησε την πληροφορία κάνοντας λόγο για ένα μόνο ναυάγιο.

    Στην τραγωδία αυτή, 24 μετανάστες καθ' οδόν για τη Λέσβο πνίγηκαν όταν το υπερφορτωμένο πλεούμενό τους ναυάγησε στα ανοικτά της τοποθεσίας Εντρέμιτ (Αδραμύττιο).

    Αγνοείται η τύχη 12 προσώπων. Η τουρκική ακτοφυλακή συνεχίζει τις έρευνες από αέρος και θαλάσσης γύρω από το Εντρέμιτ προσπαθώντας να ανακαλύψει επιζώντες, πρόσθεσε το Dogan.

    Δύο άνθρωποι κατέστη δυνατό να διασωθούν.

    [09] Μέρκελ: Άγκυρα και Βερολίνο θα ζητήσουν τη βοήθεια του ΝΑΤΟ για το προσφυγικό

    Περίπου 30.000 άμαχοι έχουν συγκεντρωθεί σήμερα στα κλειστά τουρκικά σύνορα, αφότου οι Σύροι αυτοί εγκατέλειψαν τις εστίες τους για να σωθούν από την επιχείρηση που άρχισαν πριν από μια εβδομάδα οι κυβερνητικές δυνάμεις γύρω από την πόλη του Χαλεπίου, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου.

    "Σχεδόν 30.000 Σύροι είναι τώρα συγκεντρωμένοι σε μια περιοχή κοντά στα σύνορα με την Τουρκία", δήλωσε ο Νταβούτογλου στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση που είχε στην Άγκυρα με την καγκελάριο της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ.

    "Προφανώς, όπως πάντα, θα καλύψουμε τις ανάγκες των σύρων αδελφών μας και θα τους δεχτούμε όταν αυτό είναι απαραίτητο", δήλωσε ο ισλαμοσυντηρητικός πρωθυπουργός , τονίζοντας ότι οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές δεν πρέπει να γίνονται ανεκτές με την ιδέα ότι η Τουρκία θα δέχεται τους πρόσφυγες.

    Ωστόσο, ο Νταβούτογλου προειδοποίησε ότι η χώρα του που έχει δεχθεί 2,7 εκατομμύρια Σύρους, δεν θα σηκώσει μόνη της "όλο το βάρος" της υποδοχής των σύρων προσφύγων. "Κανείς δεν πρέπει να σκεφτεί ότι, αφού η Τουρκία δέχεται τους πρόσφυγες και αναλαμβάνει την ευθύνη αυτή, πρέπει να σηκώσει ολομόναχη το βάρος" της υποδοχής αυτής.

    Από την πλευρά της, η Αγγελα Μέρκελ δήλωσε ότι η Άγκυρα και το Βερολίνο θα ζητήσουν εντός της εβδομάδας κατά τη διάρκεια συνεδρίασης στο ΝΑΤΟ τη βοήθεια της συμμαχίας για την καταπολέμηση των διακινητών κατά μήκος των τουρκικών συνόρων

    [10] Επιτροπές του ΕΚ επισκέπτονται την Τουρκία για το προσφυγικό

    Επίσκεψη στην Τουρκία πραγματοποιούν από σήμερα, Δευτέρα, δύο επιτροπές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών και η επιτροπή Προϋπολογισμού, προκειμένου να αξιολογήσουν την κατάσταση των προσφύγων επιτόπου και να διερευνήσουν την χρήση των ευρωπαϊκών πόρων και την λήψη μέτρων για τους πρόσφυγες από τη Συρία και το Ιράκ.

    Οι Ευρωβουλευτές της επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών θα επισκεφτούν ένα κέντρο προσφύγων, Τούρκους αξιωματούχους, διεθνείς ΜΚΟ, και άλλα προγράμματα υποστήριξης των προσφύγων , ώστε να αξιολογήσουν την κατάσταση επιτόπου.

    Επικεφαλής της Επιτροπής είναι η Γαλλίδα Sylvie GUILLAUME της Ομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών και μετέχουν ο Peter NIEDERM?LLER, επίσης σοσιαλιστής από την Ουγγαρία, η Γαλλίδα Nathalie GRIESBECK από την Ομάδα των Φιλελευθέρων , ο J?zsef NAGY του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, η Tanja FAJON των Σοσιαλιστών από τη Σλοβενία, ο Frank ENGEL του Λαϊκού Κόμματος από το Λουξεμβούργο και η Anna Maria CORAZZA BILDT του Λαϊκού Κόμματος. Η επίσκεψη θα διαρκέσει από τη Δευτέρα μέχρι την Πέμπτη.

    Οι Ευρωβουλευτές της επιτροπής Προϋπολογισμού θα συζητήσουν τη χρήση πόρων με τις τουρκικές αρχές και θα ερευνήσουν την χρήση των υποστηρικτικών μέτρων της ΕΕ για πρόσφυγες από τη Συρία και το Ιράκ. Η αντιπροσωπεία της ΕΕ θα δώσει συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα, την Τρίτη στις 15.00.

    Στην Επιτροπή Προϋπολογισμού επικεφαλής είναι: ο Γάλλος Jean ARTHUIS των Φιλελευθέρων και μετέχουν, ο Πορτογάλος Jos? Manuel FERNANDES του ΛΒ¨αϊκού Κόμματος, ο Αυστριακός Paul R?BIG του Λαϊκού Κόμματος, η Λετονή Inese VAIDERE του Λαϊκού Κόμματος, ο Γερμανός Σοσιαλιστής Jens GEIER, ο Γάλλος σοσιαλιστής Jean-Paul DENANOT, ο Δανός Anders VISTISEN (ECR, ο Φινλανδός Anneli J??TTEENM?KI των Φιλελευθέρων , ο Γάλλος Younous OMARJEE της Αριστεράς, ο Εσθονός Ernest MARAGALL των Πρασίνων και ο Ιταλός Μάρκο Ζάνι, του ευρωσκεπτικιστικού EFDD.

    Η επίσκεψη θα διαρκέσει από τη Δευτέρα μέχρι την Τετάρτη.

    Η πλειονότητα του ενός εκατομμυρίου προσφύγων , που εισήλθαν το 2015 στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έφτασαν μέσω Τουρκίας. Αυτή τη στιγμή, βρίσκονται περισσότεροι από 2,5 εκατομμύρια πρόσφυγες, μόνο στην Τουρκία. Στο τέλος του Νοεμβρίου το 2015, Η ΕΕ και η Τουρκία κατέληξαν σε μια συμφωνία ώστε να προσπαθήσουν να ελέγξουν τις μεταναστευτικές ροές στην Ευρώπη. Η Τουρκία σε αντάλλαγμα θα λάβει επιπλέον 3 δις ευρώ από τον προϋπολογισμό της ΕΕ και των κρατών- μελών, ώστε να υποστηρίξει τους πρόσφυγες εντός της χώρας.

    [11] Γιορτάζεται αύριο η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου, στο Γρ. του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

    Αύριο, Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου (Safer Internet Day), η Δράση Saferinternet.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνει με τη στήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και τη Google ειδική εκδήλωση στο Γραφείο του ΕΚ, όπου θα αναδείξει την ιδιαίτερα πρωτοπόρο δράση «Youth4Greece» (www.youth4greece.gr).

    Μέσω αυτής της δράσης, παιδιά και έφηβοι κλήθηκαν να δημιουργήσουν πρωτότυπα βίντεο σε σχέση με τα αξιοθέατα του τόπου τους, τις τοπικές εκδηλώσεις και τις τοπικές συνταγές, προσκαλώντας με αυτό τον τρόπο συνομίληκούς τους αλλά και όλους τους επισκέπτες της πλατφόρμας να γνωρίσουν τη χώρα μας. Η δράση Saferinternet.gr έλαβε περισσότερα από 136 βίντεο, ακόμα και από νηπιαγωγεία που θέλησαν να προάγουν μέσα από τα αθώα μάτια των πολύ μικρών μαθητών τον τόπο τους.

    Επιπλέον, στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί η δράση δημιουργίας ποίησης για την καταπολέμηση της ρητορικής μίσους στο Διαδίκτυο. Η δράση Saferinternet.gr έλαβε περισσότερα από 300 ποιήματα από μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης και θα παρουσιάσει αντιπροσωπευτικά δείγματα των δημιουργιών αυτών.

    Τέλος, η δράση Saferinternet.gr θα παρουσιάσει περαιτέρω δραστηριότητές της για την ενεργή ευαισθητοποίηση και ενημέρωση μαθητών και των εκπαιδευτικών τους. Μέλη του πάνελ νέων θα μας δώσουν τις δικές τους ιδέες, πώς οι ίδιοι, η οικογένεια, η Πολιτεία αλλά και η βιομηχανία του Διαδικτύου μπορεί να αναλάβει δράση για ένα καλύτερο Διαδίκτυο.

    Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 12.00 με χαιρετισμό από τον κύριο Λεωνίδα Αντωνακόπουλο, Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα. Θα διαρκέσει μέχρι τις 13.30.

    Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω Διαδικτύου στη διεύθυνση http://www.ustream.tv/channel/europarlgr. Θα την παρακολουθήσουν εκπαιδευτικοί που έχουν προσκληθεί να συμμετέχουν.

    Περισσότερες από 480 εκδηλώσεις θα διοργανωθούν υπό το συντονισμό του Saferinternet.gr σε όλη τη χώρα μέσω των «Πρεσβευτών της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου»: σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, κέντρα νεότητας και κοινωνικοί φορείς θα πολλαπλασιάσουν το μήνυμα του εορτασμού σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

    [12] Ημερίδα για το προσφυγικό από τους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

    Με αφορμή τις εξελίξεις στο προσφυγικό, οι Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Κωνσταντίνα Κούνεβα, Στέλιος Κούλογλου, Δημήτρης Παπαδημούλης & Κώστας Χρυσόγονος) διοργανώνουν ανοικτή συζήτηση την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου, 09:00 - 14:30, στο ξενοδοχείο NOVUS (Κάρολου 23, Μεταξουργείο) στην Αθήνα.

    Θέμα της ημερίδας: "ΕΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ: ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΩΝΤΑΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ"

    Φταίει η Ελλάδα για το προσφυγικό;

    Είναι επαρκής η πολιτική ασύλου;Πόσο πραγματική είναι η απειλή εξόδου από τη Σένγκεν; Ποια είναι η απάντηση της Ε.Ε.και των κρατών-μελών για την προσφυγική κρίση ως μείζον ευρωπαϊκό πρόβλημα;

    Ομιλητές : Υπουργοί της ελληνικής κυβέρνησης, ακαδημαϊκοί, εκπρόσωποι από μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ) και την Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους πρόσφυγες.

    [13] Aδιανόητο να γίνουν εκλογές, δεν μπορεί να γίνονται εκλογές κάθε τρεις μήνες, ανέφερε ανώτατη κυβερνητική πηγή

    Αυτό που απασχολεί την κυβέρνηση, είναι το προσφυγικό, είναι η αξιολόγηση που πρέπει να προχωρήσει και να προχωρήσει η Ελλάδα στην ανάπτυξη μέσα από μια ενεργητική και πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική, τόνισε ανώτατη κυβερνητική πηγή, σε σύντομη συνομιλία που είχε στην Τεχεράνη με τους δημοσιογράφους.

    Για τους αγρότες και τις κινητοποιήσεις τους , η ίδια πηγή, σημείωσε ότι δεν υπάρχει τίποτα να δώσει η κυβέρνηση, γιατί όπως τόνισε, η συζήτηση γίνεται πάνω σε μία πρόταση νόμου και όχι σε νομοσχέδιο, που αφορά όλη την κοινωνία, τους άνεργους, τους χαμηλοσυνταξιούχους. Αυτοί δεν έχουν φωνή; είπε χαρακτηριστικά. Ειδικά τους αγρότες, πρόσθεσε, τους ευνοεί. Είναι εξαιρετικά εγωιστικό, συνέχισε η ίδια πηγή, το ότι οι αγρότες, δεν έρχονται στο τραπέζι του διαλόγου.

    Σε ερώτηση αν ανησυχεί για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, η ίδια πηγή υπογράμμισε ότι ανησυχεί για το προσφυγικό, για την αξιολόγηση και να προχωρήσει η Ελλάδα στην ανάπτυξη μέσα από μια ενεργητικά πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική.

    Η ίδια πηγή είπε ότι είναι αδιανόητο να γίνουν εκλογές και πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να γίνονται εκλογές κάθε τρεις μήνες.

    [14] Ν. Βούτσης: Κανείς δεν επιθυμεί πρόωρες εκλογές, ούτε χρειάζονται

    Απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, σε συζήτηση που είχε σήμερα με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες. Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου, που ανέφερε ότι «αν υπάρξουν παράλογες απαιτήσεις των δανειστών ο ελληνικός λαός θα έχει και πάλι το λόγο», ο κ. Βούτσης δήλωσε: «Δεν είμαστε χομπίστες των εκλογών, ούτε έχει νόημα να το συζητάμε. Η κυβέρνηση έχει νωπή λαϊκή εντολή. Κανείς δεν επιθυμεί εκλογές ούτε χρειάζονται. Στόχος μας είναι η επιτυχής έκβαση της αξιολόγησης για να αναπτυχθεί ο σχεδιασμός μας».

    Παράλληλα ο κ. Βούτσης επισήμανε ότι ανοιχτή παραμένει η πρόσκλησή του προς τους αγρότες, για τη συμμετοχή τους σε ένα διακομματικό κοινοβουλευτικό διάλογο πάνω στα καίρια ζητήματα που τους απασχολούν, όπως ασφαλιστικό και φορολογικό.

    Ο πρόεδρος της Βουλής απηύθυνε έκκληση προς τους συνδικαλιστικούς φορείς των αγροτών, να ανταποκριθούν στην πρόταση του και να συμμετέχουν στη συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου που είναι προγραμματισμένη για αύριο, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα ότι θα κρατήσουν ανοιχτό το δρόμο του διάλογου.

    Σε ερώτηση δημοσιογράφου, αν είναι προγραμματισμένο η Επιτροπή να συνεδριάσει ακόμα και αν δεν ανταποκριθούν οι αγρότες, ο κ. Βούτσης απάντησε ότι αυτό θα αποφασιστεί προφανώς αύριο και αφού διαπιστωθεί αν θα υπάρχει ή όχι συμμετοχή των συνδικαλιστικών τους εκπροσώπων.

    Παράλληλα, διευκρίνισε ότι είναι εκφρασμένη η θέση της κυβέρνησης, η συζήτηση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου να γίνει στη Βουλή με την κανονική διαδικασία, ώστε όλοι να μπορέσουν να καταθέσουν τις απόψεις τους και να γίνει μια εποικοδομητική συζήτηση.

    ΓΙΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ

    Την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση σε περίπτωση που στη προγραμματισμένη για αύριο Διάσκεψη των Προέδρων, δεν βρεθεί τελικά συναινετική λύση για τα πρόσωπα που θα συγκροτήσουν το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο, επεσήμανε ο κ. Βούτσης.

    Μετά τις τρεις προηγούμενες συνεδριάσεις της Διάσκεψης των Προέδρων που απέβησαν άκαρπες καθώς δεν συμφώνησαν τα 4/5 της, για την συγκρότηση του ΕΣΡ, όπως προβλέπει το σύνταγμα, αύριο θα επιχειρηθεί μια τελευταία προσπάθεια από πλευράς της κυβέρνησης.

    Όπως είπε ο κ. Βούτσης, αύριο θα παρουσιαστεί η έρευνα του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου της Φλωρεντίας για το τηλεοπτικό τοπίο στην Ελλάδα, με την οποία προτείνονται τέσσερις τηλεοπτικές άδειες εθνικής εμβέλειας, ενημερωτικού περιεχομένου για τα ιδιωτικά κανάλια.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 8 February 2016 - 15:32:32 UTC