Read the New Military Service Law (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-02-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ. Μητσοτάκης: Απόσυρση του σχεδίου για το ασφαλιστικό και ουσιαστικός διάλογος από την αρχή
  • [02] Π. Ρήγας: Οι αγρότες πρέπει να μπουν σε διάλογο με την κυβέρνηση
  • [03] Ν. Φίλης: Κατορθώσαμε να αλλάξουμε τους όρους του μνημονίου σχετικά με την έκθεση ΟΟΣΑ
  • [04] Α. Φλαμπουράρης: Η κυβέρνηση θα αποδεχθεί εναλλακτικές προτάσεις δημοτικών αρχών για χωροθέτηση κέντρων μετεγκατάστασης
  • [05] Μεγαλύτερη σαφήνεια στο ασφαλιστικό και τα δημοσιονομικά μέτρα αναμένει ο Γ. Ντάισελμπλουμ
  • [06] Αθώοι κρίθηκαν 11 πολίτες που συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις κατά των διοδίων στην ΒΑ Αττική το 2009
  • [07] Τουλάχιστον δέκα νεκροί από σύγκρουση τρένων στη Γερμανία
  • [08] Συρία: Τρεις νεκροί και έξι τραυματίες σε βομβαρδισμό νοσοκομείου των Γιατρών Χωρίς Σύνορα
  • [09] "Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου": Απολογισμός με αρνητική πρωτιά
  • [10] Α. Λοβέρδος: Η κυβέρνηση παραβιάζει τη νομιμότητα στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών
  • [11] Ποτάμι: Η κυβέρνηση επιμένει στην παράκαμψη του ΕΣΡ
  • [12] Ντ. Τουσκ: Οι ρωσικοί βομβαρδισμοί στη Συρία «επιδεινώνουν» την κατάσταση
  • [13] Οι διεθνείς στο πλευρό της Διονυσίας Παράσχη

  • [01] Κ. Μητσοτάκης: Απόσυρση του σχεδίου για το ασφαλιστικό και ουσιαστικός διάλογος από την αρχή

    Παρέμβαση για το ασφαλιστικό έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης,ο οποίος, σε δήλωσή του, καλεί τον πρωθυπουργό να αποσύρει αμέσως το σχέδιό του.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ σημειώνει πως είναι φανερό σε όλους ότι η κοινωνία είναι απέναντι στην πρόταση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό καθώς πλήττεται η οικονομία και η ίδια η υπόσταση πολλών επαγγελματικών κλάδων χωρίς να λύνεται το πρόβλημα.

    «Ο κ. Τσίπρας οφείλει να αποσύρει αμέσως το σχέδιό του προκειμένου να εκτονωθεί η ένταση και να υπάρξει ουσιαστικός διάλογος από την αρχή με τους κοινωνικούς φορείς» τονίζει ο κ. Μητσοτάκης στη δήλωσή του.

    -- Η απάντηση του Μεγάρου Μαξίμου

    Με μια σκληρή ανακοίνωση απαντά το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, αναφορικά με την πρόταση της κυβέρνησης για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

    «Η απαίτηση του προέδρου της ΝΔ να αποσυρθούν οι κυβερνητικές προτάσεις για το ασφαλιστικό, είναι ένδειξη απόλυτης ανευθυνότητας και προκλητικότητας. Ο κ. Μητσοτάκης μάχεται στα λόγια τον λαϊκισμό, ενώ στην πράξη επιχειρεί να εκμεταλλευτεί πολιτικά τις πιο ακραίες εκδοχές του», αναφέρει το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού και προσθέτει: «Ας έχει όμως υπ' όψη του ότι από την κοινωνία θα κριθεί για τις προτάσεις του. Και μέχρι σήμερα, οι μόνες προτάσεις που έχουμε ακούσει από τον κ. Μητσοτάκη για το ασφαλιστικό, είναι:

    1. Ρήτρα μηδενικού ελλείμματος για τις επικουρικές συντάξεις.

    2. Συμψηφισμός των οφειλών στον ΟΓΑ με τις αγροτικές επιδοτήσεις.

    3. Μείωση συντάξεων σε κάποια ταμεία, τα οποία

    Διαβάστε επίσης:

    Πρωτοβουλίες της ΝΔ για το προσφυγικό

    [02] Π. Ρήγας: Οι αγρότες πρέπει να μπουν σε διάλογο με την κυβέρνηση

    "Οι αγρότες πρέπει να μπουν σε διάλογο με την κυβέρνηση" επανέλαβε ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας, σε συνέντευξή του στον ρ/σ Real FM. Σημείωσε ότι "είναι πρώτη φορά που συμβαίνει, πρωθυπουργός της χώρας να τους καλεί να συζητήσουν", προσθέτοντας "το νομοσχέδιο δεν έχει κατατεθεί, είναι στη διαβούλευση. Υπάρχουν σκέψεις για βελτιωτικές προτάσεις όπως έγιναν και για τους άλλους χώρους. Θεωρώ ότι και με τους αγρότες μπορεί και υπάρχει η δυνατότητα να βρεθούν λύσεις στα όποια προβλήματα αυτή τη στιγμή βάζουν. Είναι προς όφελος των αγροτών αυτό το νομοσχέδιο έτσι όπως είναι και πρέπει να κρατηθεί. Έχουν δοθεί μέχρι τώρα 2 δισ. ευρώ από τις επιδοτήσεις στους αγρότες."

    Ερωτηθείς για "δηλώσεις που δυναμιτίζουν τον διάλογο" είπε ότι ο ίδιος συνομίλησε με αγρότες σε μεγάλη εκδήλωση στην Βέροια, αναφέροντας στη συνέχεια πως ο διάλογος είναι το καλύτερο δυνατό και προσθέτοντας πως οι αγρότες "δεν πρέπει να αφήνουν να υπονομεύεται η προσπάθεια και ο αγώνας τους για την επιβίωση και για καλύτερη παραγωγή τα επόμενα χρόνια, από ακραίους κύκλους".

    [03] Ν. Φίλης: Κατορθώσαμε να αλλάξουμε τους όρους του μνημονίου σχετικά με την έκθεση ΟΟΣΑ

    «Κατορθώσαμε να αλλάξουμε τους όρους που είχαν τεθεί στο μνημόνιο και να συμφωνήσουμε με τον ΟΟΣΑ ότι η συζήτηση δεν πρέπει να είναι μία συζήτηση διεκπεραιωτική, μία συζήτηση που δεν λαμβάνει υπόψη την πραγματικότητα του σχολείου και που, όπως λέγεται στο μνημόνιο θα ήταν η αξιολόγηση της αξιολόγησης της έκθεσης του 2011», ανέφερε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, στην ομιλία του στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής. Ο κ. Φίλης υπεραμύνθηκε της θέσης του ότι η έκθεση του ΟΟΣΑ αφορούσε το σχολείο πριν την κρίση και ότι τα στοιχεία τα οποία πρέπει να αξιολογηθούν είναι τώρα διαφορετικά. «Πρέπει να ανασύρουμε και από την έκθεση αλλά και από την εκπαιδευτική εμπειρία στοιχεία», είπε ο κ. Φίλης και πρόσθεσε ότι η συζήτηση με τον ΟΟΣΑ, πρέπει να γίνει «σε μία βάση κατά το δυνατόν ισοτιμίας και όχι σε μία βάση όπου επιβάλλει ο ένας απόψεις στον άλλον» και ότι θα αφορά σε ζητήματα όπως ο ενιαίος χώρος ανώτατης εκπαίδευσης και έρευνας, το ολοήμερο σχολείο, αλλά και τα οικονομικά της εκπαίδευσης. Μάλιστα μίλησε για ένα όργανο, «αντικειμενικά θεσπιζόμενο», στον χώρο της εκπαίδευσης, το οποίο θα είναι επιφορτισμένο με την «ουσιαστική αξιολόγηση, συνολικά, του εκπαιδευτικού συστήματος», βασιζόμενο στους οικονομικούς δείκτες της εκπαίδευσης.

    [04] Α. Φλαμπουράρης: Η κυβέρνηση θα αποδεχθεί εναλλακτικές προτάσεις δημοτικών αρχών για χωροθέτηση κέντρων μετεγκατάστασης

    Ο υπουργός Επικρατείας για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, Αλέκος Φλαμπουράρης, συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τους δημάρχους Παιονίας Χρήστο Γκουντενούδη και Δέλτα, Μίμη Φωτόπουλο. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος.

    Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από το Γραφείο του υπουργού Επικρατείας, ο υπουργός ενημέρωσε τους δημάρχους ότι η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να αποδεχθεί εναλλακτικές προτάσεις των δημοτικών αρχών και τοπικών κοινωνιών σχετικά με τη χωροθέτηση των κέντρων μετεγκατάστασης. Μοναδική προϋπόθεση ότι θα πληρούν τα απαραίτητα κριτήρια (ελάχιστη έκταση 20 στρεμμάτων) και θα υπάρχουν οι σχετικές βεβαιώσεις παραχώρησης.

    «Σε κάθε περίπτωση», επεσήμανε ο κ. Φλαμπουράρης, «ισχύει στο ακέραιο η δέσμευση της κυβέρνησης για ολοκλήρωση των κέντρων υποδοχής και καταγραφής καθώς και των κέντρων μετεγκατάστασης μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου. Αυτό σημαίνει ότι οι εργασίες θα συνεχιστούν κανονικά. Εφόσον, όμως, οι δημοτικές αρχές υποδείξουν εναλλακτικούς χώρους, τα κέντρα μετεγκατάστασης θα μεταφερθούν στους νέους χώρους το συντομότερο δυνατό».

    [05] Μεγαλύτερη σαφήνεια στο ασφαλιστικό και τα δημοσιονομικά μέτρα αναμένει ο Γ. Ντάισελμπλουμ

    Την ανάγκη να υπάρξει μεγαλύτερη σαφήνεια όσον αφορά τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού και τα επιπλέον δημοσιονομικά μέτρα που πρέπει να ληφθούν από την ελληνική κυβέρνηση, τονίζει σε ενημερωτική επιστολή του προς το ολλανδικό κοινοβούλιο, ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

    Σχετικά με το Eurogroup της 11ης Φεβρουαρίου, ο Γ. Ντάισελμπλουμ τόνισε ότι θα συζητήσει την πορεία της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος. «Θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να υπάρξει μεγαλύτερη σαφήνεια όσον αφορά τις περαιτέρω μεταρρυθμίσεις για το ασφαλιστικό και τα επιπλέον δημοσιονομικά μέτρα που πρέπει να ληφθούν από την ελληνική κυβέρνηση, στο βαθμό που αποτελούν κομμάτι της πρώτης αξιολόγησης. Οι θεσμοί εξακολουθούν να βρίσκονται σε συνομιλίες με τις ελληνικές αρχές αναφορικά με το ακριβές περιεχόμενο των εν λόγω μέτρων. Με την επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης μπορεί μια χρηματική δόση να διατεθεί προς εκταμίευση από την Ελλάδα», δήλωσε ο Γ. Ντάισελμπλουμ στο ολλανδικό κοινοβούλιο.

    ΥΠΟΙΚ: Από πουθενά δεν προκύπτει ότι ζητά νέα μέτρα ο πρόεδρος του Eurogroup

    O πρόεδρος του Eurogroup Γ. Ντάισελμπλουμ, στην επιστολή την οποία απηύθυνε προς το Ολλανδικό Κοινοβούλιο, πουθενά δεν ζητά επιπλέον δημοσιονομικά μέτρα, τα οποία πρέπει να πάρει η ελληνική κυβέρνηση. Αυτό διευκρινίζουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών σχετικά με δημοσιεύματα που θέλουν τον πρόεδρο του Eurogroup Γ. Ντάισελμπλουμ να ζητά νέα δημοσιονομικά μέτρα από την ελληνική κυβέρνηση.

    Τα συγκεκριμένα μέτρα, όπως επανειλημμένως έχει διευκρινιστεί από τον υπουργό Οικονομικών, δεν αποτελούν κάποια νέα απαίτηση των θεσμών, διευκρινίζεται από το υπουργείο Οικονομικών.

    Τουναντίον, όπως σημειώνεται:

    -Αποτελούν υποχρέωση με βάση τη συμφωνία με τους εταίρους

    -Συμπεριλαμβάνονται στον προϋπολογισμό του 2016

    -Είναι συνολικού ύψους 1% του ΑΕΠ

    -Προγραμματίζονται να νομοθετηθούν το 2016

    -Προγραμματίζονται να εφαρμοστούν τα έτη 2017 και 2018

    -Αποτελούν μέρος της συνεχιζόμενης διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς.

    [06] Αθώοι κρίθηκαν 11 πολίτες που συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις κατά των διοδίων στην ΒΑ Αττική το 2009

    Αθώοι κρίθηκαν από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο 11 πολίτες που συμμετείχαν το 2009 σε κινητοποιήσεις κατοίκων της Β.Α Αττικής κατά των διοδίων.

    Οι κατηγορούμενοι, μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Φορέων και Κατοίκων Β.Α Αττικής, ήταν αντιμέτωποι με σωρεία κατηγοριών, όπως φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, παρακώλυσης κυκλοφορίας, προτροπής σε βία κ.α, που αφορούσαν την συμμετοχή τους σε διαμαρτυρία στον σταθμό διοδίων Αφιδνών οι οποίες απαγγέλθηκαν σε βάρος τους μετά από μήνυση της εταιρείας που διαχειρίζεται τα διόδια.

    Κατά την ακροαματική διαδικασία, την οποία παρακολούθησαν δεκάδες πολίτες, κάτοικοι και φορείς του Ωρωπού και μέλη του Κινήματος "Δεν πληρώνω", οι μάρτυρες κατηγορίας κατέθεσαν στο δικαστήριο πως οι έντεκα πολίτες πράγματι μετείχαν στις κινητοποιήσεις ωστόσο ουδέποτε προέτρεψαν σε άσκηση βίας ή σε ενέργειες που θα προκαλούσαν φθορές .

    Μεταξύ των μαρτύρων υπεράσπισης που κλήθηκαν να καταθέσουν στο δικαστήριο ήταν ο Μανώλης Γλέζος, ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, ο γενικός γραμματέας του ΥΠΕΞ Γιώργος Τσίπρας, ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Αττικής Χρήστος Καραμάνος κ.α

    Στην κατάθεσή του ο κ. Γλέζος ανέφερε μεταξύ άλλων πως οι διαμαρτυρίες και το κλείσιμο των διοδίων ήταν αποφάσεις γενικών Συνελεύσεων και πως οι κατηγορούμενοι δεν προκάλεσαν ούτε φθορές ούτε άσκησαν βία.

    Ο υπουργός Μεταφορών κατέθεσε επίσης πως κατά τη διάρκεια των διαμαρτυριών δεν είδε καμία βίαιη πράξη ή προτροπή σε άσκηση βίας.

    [07] Τουλάχιστον δέκα νεκροί από σύγκρουση τρένων στη Γερμανία

    Στους δέκα ανέρχονται οι νεκροί και στους 81 οι τραυματίες από τη μετωπική σύγκρουση δύο τοπικών αμαξοστοιχιών στη Βαυαρία, στη νότια Γερμανία.

    Η τύχη ενός από τους επιβάτες αγνοείται ακόμη ενώ οι 18 από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, ανακοίνωσαν οι αρχές.

    Το δυστύχημα σημειώθηκε το πρωί, σε μια ώρα αιχμής, μεταξύ της λουτρόπολης Μπαντ Άιμπλινγκ και του Κόλμπερμοορ, κοντά στα σύνορα με την Αυστρία. Τα ασθενοφόρα ήταν αδύνατον να φτάσουν στο σημείο, μέσα σε μια δασωμένη πλαγιά, με έναν απότομο λόφο στη μία πλευρά της γραμμής και έναν ποταμό από την άλλη, για αυτό κρίθηκε αναγκαίο να κινητοποιηθούν ελικόπτερα για να μεταφέρουν τους τραυματίες στα τοπικά νοσοκομεία.

    Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι οι έρευνες, με τη βοήθεια βαρέων μηχανημάτων που σηκώνουν τα βαγόνια, θα διακοπούν τη νύχτα και θα ξαναρχίσουν τα ξημερώματα αύριο.

    Τα τρένα μετέφεραν περίπου 100 επιβάτες, κυρίως ανθρώπους που εκείνη την ώρα πήγαιναν στις δουλειές τους.

    Ο υπουργός Μεταφορών Αλεξάντερ Ντόμπριντ είπε ότι τα τρένα και η σιδηροτροχιά ήταν εξοπλισμένα με ένα σύστημα αυτόματης πέδησης. Το σύστημα αυτό εισήχθη στη Γερμανία μετά τον θάνατο 10 ανθρώπων, το 2011, κοντά στο Μαγδεβούργο, όταν ένας μηχανοδηγός αγνόησε δύο κόκκινους σηματοδότες προκαλώντας ένα από τα σοβαρότερα δυστυχήματα των τελευταίων ετών.

    Το χειρότερο σιδηροδρομικό δυστύχημα στη Γερμανία έγινε το 1998, όταν 101 άνθρωποι σκοτώθηκαν κοντά στην πόλη Έσεντε.

    Ο Ντόμπριντ είπε ότι και τα δύο τρένα πιθανότατα κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα πάνω σε μια στροφή και οι μηχανοδηγοί τους μάλλον δεν είχαν οπτική επαφή μεταξύ τους.

    Η αστυνομία διεξάγει έρευνες, αλλά απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για τα αίτια του δυστυχήματος.

    Τα δύο τρένα ανήκουν στην εταιρεία Meridian, θυγατρική της γαλλική εταιρεία Transdev. Υπεύθυνη για τις σιδηροτροχιές είναι η κρατική σιδηροδρομική εταιρεία Deutsche Bahn, η οποία ανακοίνωσε ότι το όριο ταχύτητας στο συγκεκριμένο σημείο ήταν τα 100 χιλιόμετρα και ότι το σύστημα ασφαλείας PZB 90, το οποίο σταματά τα τρένα για να αποφεύγονται οι συγκρούσεις, είχε ελεγχθεί την περασμένη εβδομάδα.

    [08] Συρία: Τρεις νεκροί και έξι τραυματίες σε βομβαρδισμό νοσοκομείου των Γιατρών Χωρίς Σύνορα

    Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι έξι τραυματίστηκαν από αεροπορικό βομβαρδισμό σε ένα νοσοκομείο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα (MSF) στο Τάφας, στην επαρχία Ντεράα της νοτιοδυτικής Συρίας, ανακοίνωσε σήμερα η μη κυβερνητική οργάνωση.

    Η επίθεση στο νοσοκομείο, "το τελευταίο ιατρικό κέντρο που πλήττεται από τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς στη νότια Συρία" τους δύο τελευταίους μήνες, είχε ως αποτέλεσμα να καταστραφούν εν μέρει οι υποδομές και να τεθούν εκτός λειτουργίας τρία ασθενοφόρα που χρησιμοποιούσε η οργάνωση.

    "Φοβούμενοι για τη ζωή τους, περισσότεροι από 20.000 κάτοικοι του Τάφας έχουν φύγει στην ύπαιθρο" ανέφεραν οι MSF.

    Από την έναρξη των συγκρούσεων στη Συρία, τον Μάρτιο του 2011, έχουν καταστραφεί 177 νοσοκομεία και έχουν χάσει τη ζωή τους περίπου 700 γιατροί και νοσηλευτές.

    Η οργάνωση δεν διευκρίνισε στην ανακοίνωσή της ποιας χώρας ήταν τα αεροπλάνα που βομβάρδισαν την περιοχή.

    Σύμφωνα με τον Ουμπάιντα αλ Μούφτι, τον πρόεδρο της Ένωσης Οργανώσεων Αρωγής και Ιατροφαρμακευτικής Περίθαλψης (UOSSM), τα νοσοκομεία δεν είναι στο απυρόβλητο των ρωσικών πολεμικών αεροσκαφών. "Από την έναρξη των ρωσικών βομβαρδισμών, πριν από τέσσερις μήνες, έχουν καταστραφεί 29 νοσοκομεία και έχουν σκοτωθεί 20 μέλη του ιατρικού προσωπικού", είπε.

    [09] "Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου": Απολογισμός με αρνητική πρωτιά

    Το μεγαλύτερο ποσοστό καταγγελιών χρηστών για το 2015 αφορούσε εγκλήματα σχετικά με την παιδική πορνογραφία, τον ρατσισμό και την ξενοφοβία, τις οικονομικές απάτες στο Διαδίκτυο και την παραβίαση προσωπικών δεδομένων, κυρίως μέσα από κοινωνικά δίκτυα, όπως το Facebook. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Ανοικτή Γραμμή SafeLine με αφορμή το σημερινό εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου.

    Ο συνολικός αριθμός καταγγελιών που δέχθηκε η SafeLine πέρυσι, έφθασε περίπου τις 4.000. Οι καταγγελίες για ρατσιστικά εγκλήματα τριπλασιάστηκαν από το 2014 (152 από 46). Αξιοσημείωτη αύξηση παρατηρήθηκε και στις καταγγελίες για εγκλήματα σχετικά με την ασφαλή πλοήγηση του παιδιού στον κυβερνοχώρο, συγκεκριμένα τη σεξουαλική κακοποίηση μέσω διαδικτύου και τον κυβερνοεκφοβισμό (cyberbullying).

    Μπορεί κανείς να επικοινωνήσει με το προσωπικό της γραμμής είτε καλώντας στον αριθμό 210-6007686 από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 09:00 - 17:00, είτε αποστέλλοντας ηλεκτρονικό μήνυμα στο info@help-line.gr, είτε επιλέγοντας chat συνομιλία μέσω της ιστοσελίδας www.help-line.gr.

    [10] Α. Λοβέρδος: Η κυβέρνηση παραβιάζει τη νομιμότητα στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών

    «Επιμένουμε ότι η κυβέρνηση επιθυμεί να παραβιάζει τη νομιμότητα, όπως αυτή καθορίζεται από τους νόμους του ελληνικού κράτους και το Σύνταγμα αλλά και το ενωσιακό δίκαιο, προκειμένου να εκβιάζει κι έτσι να ελέγξει τα ΜΜΕ», δήλωσε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος, για την αδυναμία να συμφωνηθεί η σύνθεση του ΕΣΡ και να προχωρήσει ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες. «Συνεργοί και συνένοχοι σε εκβιασμούς δεν πρόκειται να γίνουμε» πρόσθεσε.

    Επίσης ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, σχολίασε λέγοντας ότι «η κυβέρνηση κατέφυγε σε ένα ακόμη «κόλπο». Παρουσίασε μια μελέτη ιταλικού ινστιτούτου, σύμφωνα με την οποία μόνο τέσσερις άδειες ιδιωτικών τηλεοπτικών καναλιών είναι εφικτές».

    [11] Ποτάμι: Η κυβέρνηση επιμένει στην παράκαμψη του ΕΣΡ

    «Η κυβέρνηση προχωρά σ' αυτό που είχε σχεδιάσει από την αρχή: Να παρακάμψει το Σύνταγμα και να πάρει εκείνη την απόφαση (μέσω της πλειοψηφίας της στη Βουλή) για την προκήρυξη και τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών για να συνεχίσει το γνωστό νταραβέρι», υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι.

    Στην ανακοίνωση του κόμματος αναφέρεται ότι «ο πρόεδρος της Βουλής, δήλωσε μάλιστα σήμερα, ότι οι άδειες θα είναι μέχρι τέσσερις. Πολλές φαίνονται. Γιατί τέτοια απλοχεριά; Δύο κανάλια με κομματικούς φίλους-επιχειρηματίες θα ήταν αρκετά με βάση τη νοοτροπία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Προφανώς για να πάμε στους τέσσερις έχουν συνυπολογίσει και τους δυο Τούρκους στους οποίους έχει υποσχεθεί κανάλια ο κ.Τσίπρας».

    Η ανακοίνωση του Ποταμιού κλείνει με το υστερόγραφο: «Ας σοβαρευτούν έστω και τώρα και ας δώσουν την αρμοδιότητα για τις άδειες εκεί που ανήκει: στο ΕΣΡ ώστε να μπει τέλος σ' ένα πρόβλημα δεκαετιών. Αυτό είναι το μόνο αρμόδιο να κρίνει τον αριθμό και τους όρους. Τα άλλα είναι εκ του πονηρού».

    [12] Ντ. Τουσκ: Οι ρωσικοί βομβαρδισμοί στη Συρία «επιδεινώνουν» την κατάσταση

    Oι βομβαρδισμοί που εξαπολύει η πολεμική αεροπορία της Ρωσίας στη Συρία με στόχο τη στήριξη της κυβέρνησης του Μπασάρ αλ Άσαντ και των δυνάμεων που πρόσκεινται σε αυτή «επιδεινώνουν» μια κατάσταση ήδη τραγική, την οποία βιώνουν οι άμαχοι πληθυσμοί, ενώ θα έχουν ως αποτέλεσμα την αύξηση του αριθμού των προσφύγων που θα επιχειρήσουν να περάσουν τα σύνορα της Ευρώπης, κατήγγειλε σήμερα στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

    «Επιτρέψτε μου να προσθέσω ένα σχόλιο σχετικά με τη Ρωσία, οι ενέργειες της οποίας στη Συρία δεν κάνουν τίποτ? άλλο από τον επιδεινώνουν μια κατάσταση ήδη πολύ κρίσιμη» δήλωσε ο Τουσκ έπειτα από μια συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Γεωργίας Γκιόργκι Κβιρικασβίλι.

    «Ως άμεση επίπτωση της ρωσικής στρατιωτικής εκστρατείας, το αιμοδιψές καθεστώς Άσαντ κερδίζει έδαφος, η μετριοπαθής συριακή αντιπολίτευση χάνει έδαφος και χιλιάδες επιπλέον πρόσφυγες εγκαταλείπουν την χώρα με κατεύθυνση την Τουρκία και την Ευρώπη» συνέχισε ο πρώην πρωθυπουργός της Πολωνίας.

    Οι επικριτικές δηλώσεις του Ντόναλντ Τουσκ ακολουθούν εκείνες σε παρόμοιο ύφος της Άγγελα Μέρκελ, που προκάλεσαν την οργή του Κρεμλίνου.

    [13] Οι διεθνείς στο πλευρό της Διονυσίας Παράσχη

    Οι ποδοσφαιριστές της Εθνικής Ανδρών αποφάσισαν να συνδράμουν παρέχοντας οικονομική ενίσχυση στα έξοδα θεραπείας της Διονυσίας Παράσχη, η οποία διαγνώστηκε με πνευμονική υπέρταση λόγω όγκου στην περιοχή της πνευμονικής αρτηρίας. Η Διονυσία Παράσχη πρόκειται να μεταβεί στις Ηνωμένες Πολιτείες για να λάβει περίθαλψη σε εξειδικευμένο νοσηλευτικό κέντρο.

    «Ως ενεργοί πολίτες, αισθανόμαστε την ανάγκη να επιστρέψουμε στην ελληνική κοινωνία, με κάθε τρόπο και μέσο, λίγη από την αγάπη που μας έχει προσφέρει απλόχερα και χωρίς ιδιοτέλεια όλα αυτά τα χρόνια. Εκ μέρους των συμπαικτών μου, ελπίζω να πάνε όλα κατ' ευχήν για την Διονυσία», δήλωσε ο εκ των αρχηγών του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, Βασίλης Τοροσίδης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 9 February 2016 - 19:32:30 UTC