Read the Schengen Convention (19 June 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-02-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Λ.Κρέτσος: Υποκριτικό το ενδιαφέρον ορισμένων για τους εργαζόμενους στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς
  • [02] Θ.Δρίτσας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Στο τέλος του μήνα θα έχουν λειτουργήσει τα πέντε hot spots
  • [03] Αντιπαράθεση Ν. Τόσκα - Θ. Παπαθεοδώρου, για τα επεισόδια στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ
  • [04] Το προσφυγικό στο επίκεντρο της συνάντησης Τσίπρα-Μώραλη
  • [05] «Αισιόδοξος» Γ. Ντάισελμπλουμ σχετικά με το αποτέλεσμα της πρώτης αξιολόγησης
  • [06] Συνάντηση του Ευκλ.Τσακαλώτου με τον Π. Μοσκοβισί
  • [07] Κομισιόν: Κομμάτι της συμφωνίας με τους θεσμούς τα έσοδα των τηλεοπτικών αδειών
  • [08] Γ. Μουζάλας: Δεν μπορούν να μας διώξουν από τη Σένγκεν, δεν προβλέπεται νομικά
  • [09] Ηράκλειο: Αναχωρούν απόψε οι αγρότες, για το πανελλαδικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα
  • [10] ΣΥΡΙΖΑ: Εκφράζουμε τη βαθιά οδύνη μας για τον θάνατο των αξιωματικών του ΠΝ
  • [11] Επικυρώθηκε η εμπλοκή του ΝΑΤΟ στη διαχείριση του προσφυγικού
  • [12] Μ. Ρέντσι: Η Ευρωπαϊκή Ένωση σφάλλει, μόνον με λιτότητα, κανείς πεθαίνει
  • [13] Ο αριστερός πολιτικός Ζαν-Λικ Μελανσόν θα θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία
  • [14] Χωρίς καθυστέρηση προς το το Αιγαίο η ναυτική δύναμη του ΝΑΤΟ, ανακοίνωσε ο γγ της Συμμαχίας
  • [15] Προστάδιο του τεχνητού παγκρέατος οι νέας τεχνολογίας αντλίες ινσουλίνης με αισθητήρες
  • [16] Υπερψήφιση επί της αρχής του νομοσχεδίου με το "παράλληλο πρόγραμμα" της κυβέρνησης στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής
  • [17] «Σήμερα είναι μια μέρα θρήνου για τον ελληνικό λαό», δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο Π. Καμμένος
  • [18] Τραγωδία με πτώση ελικοπτέρου στο Αιγαίο
  • [19] Σφαιρόπουλος: «Να χτυπήσουμε την ΤΣΣΚΑ στα αδύνατα σημεία της»
  • [20] Ήττα 1-0 στο Περιστέρι και έξω από το Κύπελλο ο Παναθηναϊκός

  • [01] Λ.Κρέτσος: Υποκριτικό το ενδιαφέρον ορισμένων για τους εργαζόμενους στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς

    Η κυβέρνηση έθεσε ως ελάχιστο όριο τετρακόσιους εργαζόμενους, σε κάθε κανάλι πανελλήνιας εμβέλειας, για να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας, δήλωσε στο "Πρακτορείο 104,9 FM" ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος, αναφερόμενος στο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών.

    Μιλώντας στην εκπομπή "Δύο στις 12" με τους Νίκο Γιώτη και Φάνη Γρηγοριάδη, ο κ. Κρέτσος επέκρινε όσους επιδεικνύουν "ύστερα από 25 χρόνια ανομίας" υπερβολική ευαισθησία για τους εργαζόμενους, ενώ κατηγόρησε τη ΝΔ, αλλά και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης για το γεγονός, ότι αρνούνται τους τελευταίους μήνες να συμφωνήσουν στη συγκρότηση του ΕΣΡ.

    [02] Θ.Δρίτσας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Στο τέλος του μήνα θα έχουν λειτουργήσει τα πέντε hot spots

    «Η κυβέρνηση καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες και μέχρι το τέλος του μήνα εκτιμώ ότι θα έχουν λειτουργήσει τα πέντε hot spots (κέντρα καταγραφής μεταναστών και προσφύγων) στα νησιά του Αιγαίου και τα δύο προαναχωρησιακά κέντρα στο Σχιστό, στην Αθήνα, και στη Σίνδο, στη Θεσσαλονίκη» διαβεβαίωσε, με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Θοδωρής Δρίτσας.

    Ο υπουργός απηύθυνε έκκληση στις τοπικές κοινωνίες να μιμηθούν τους νησιώτες, που με ελάχιστες εξαιρέσεις διαχειρίστηκαν το προσφυγικό ζήτημα, ενώ δεν απέκλεισε τον κίνδυνο εγκλωβισμού μεταναστών στη χώρα μας, εάν κάποιες γειτονικές χώρες, μπροστά στις δύσκολες εξελίξεις, επιλέξουν το κλείσιμο συνοριακών εισόδων.

    «Η κυβέρνηση κάνει όλες τις απαραίτητες κινήσεις και ενέργειες, που πρέπει να είναι πολύ προσεκτικές, ώστε να αποφευχθεί αυτό το γεγονός» ανέφερε ο κ. Δρίτσας και χαρακτήρισε «εθνική υπόθεση» τη δημιουργία των hot spots και των προαναχωρησιακών κέντρων.

    Επίσης, τόνισε ότι η κυβέρνηση, για οποιαδήποτε αρνητική εξέλιξη υπάρξει, θα αναλάβει πρωτοβουλίες, προκειμένου η διαδικασία διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών να μην επιβαρύνει μονόπλευρα μία η δύο περιοχές, αλλά να διαχυθεί σε όλη την επικράτεια για να είναι διαχειρίσιμη με ανθρώπινους όρους.

    [03] Αντιπαράθεση Ν. Τόσκα - Θ. Παπαθεοδώρου, για τα επεισόδια στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

    Έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού για την Προστασία του Πολίτη Νίκου Τόσκα και του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θεόδωρου Παπαθεοδώρου με αφορμή τα πρόσφατα επεισόδια με βόμβες μολότοφ, στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη.

    Απαντώντας ο κ. Τόσκας στις κατηγορίες του κ. Παπαθεοδώρου, που έκανε λόγο για ανύπαρκτη αστυνόμευση των γραφείων του ΠΑΣΟΚ, παρά τις επανειλημμένες όπως είπε προειδοποιήσεις του κόμματος, αλλά και για επικίνδυνη ανικανότητα της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, έκανε λόγο για υποκρισία.

    «Αυξήσαμε την αστυνομική δύναμη που βρίσκονταν εκτός του κτιρίου, και από 5 που ήταν διαθέσαμε 17 αστυνομικούς. Αν δεν τους χρησιμοποιεί το ΠΑΣΟΚ δεν είναι δικό μου θέμα αλλά δικό του», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τόσκας.

    Ακόμα, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη υποστήριξε ότι υπήρξαν παράπονα των κατοίκων της περιοχής από την αύξηση της παρουσίας της αστυνομικής δύναμης, ενώ σημείωσε ότι «ήταν κεραυνός εν αιθρία η αντίδραση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά», καθώς όπως είπε πριν την επίθεση υπήρχε μία εξαιρετική συνεργασία με στελέχη του κόμματος.

    [04] Το προσφυγικό στο επίκεντρο της συνάντησης Τσίπρα-Μώραλη

    Το λιμάνι είναι και εμπορική "καρδιά" και πρέπει γίνει μια πόλη που θα είναι πρότυπο και για τους ανθρώπους που ζουν εκεί, είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υποδεχόμενος τον δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη στο Μέγαρο Μαξίμου, κατά τη σύντομη συνομιλία που είχαν μπροστά στις κάμερες.

    Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα σημαντικότερα θέματα που απασχολούν την πόλη του Πειραιά και την ευρύτερη περιφέρεια του Πειραιά, μεταξύ των οποίων και το προσφυγικό.

    Στον διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες για το προσφυγικό, ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε πολύ καλή τη στάση που κράτησε ο Δήμος, «διότι είναι ένα θέμα που μας υπερβαίνει κι αν ο καθένας το αντιμετωπίζει με τη λογική να φύγουν από την αυλή μου κι ας πάνε όπου άλλου, δεν βγάζεις άκρη έτσι». «Συμφωνώ απόλυτα», είπε ο κ. Μώραλης, με τον πρωθυπουργό να σημειώνει ότι «πρέπει να μοιράσουμε τα βάρη και να μην ξεχνάμε ότι η καταγωγή των περισσότερων εξ ημών είναι προσφυγική, έχουμε ρίζες και έχουμε και βιώματα ως Έλληνες».

    Στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Μώραλης επισήμανε τη θετική στάση που ήδη έχει ο Δήμος για το προσφυγικό, είπε ότι θα συνδράμει όπως και οι άλλοι δήμοι, ότι όλοι πρέπει να συμβάλουν.

    [05] «Αισιόδοξος» Γ. Ντάισελμπλουμ σχετικά με το αποτέλεσμα της πρώτης αξιολόγησης

    «Αισιόδοξος» δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, σχετικά με το αποτέλεσμα της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, προσερχόμενος στη σημερινή συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

    Όπως σημείωσε, το σημερινό Eurogroup θα εξετάσει την πορεία της διαδικασίας αξιολόγησης. «Οι ελληνικές Αρχές βρίσκονται σε συζητήσεις με τους θεσμούς σχετικά με τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού και καποια δημοσιονομικά θέματα. Πρέπει να επιτύχουν μία συμφωνία και γι' αυτό περισσότερη δουλειά πρέπει να γίνει απ' όλες τις πλευρές» ανέφερε ο κ. Ντάισελμπλουμ και υπογράμμισε ότι αν και υπάρχουν δημοσιεύματα που αναφέρουν πως η «διαδικασία είναι εκτός τροχιάς», η πραγματικότητα είναι πως «η διαδικασία συνεχίζεται και έχει καλυφθεί σημαντικό έδαφος».

    [06] Συνάντηση του Ευκλ.Τσακαλώτου με τον Π. Μοσκοβισί

    Κατ' ιδίαν συνάντηση με τον επίτροπο Οικονομικών υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί, έχει αυτήν την ώρα ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος. Προκειται για μία συνάντηση προπαρασκευαστική για το Eurogroup, το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει στις 16:00 ώρα Ελλάδας

    [07] Κομισιόν: Κομμάτι της συμφωνίας με τους θεσμούς τα έσοδα των τηλεοπτικών αδειών

    Είναι μνημονιακή υποχρέωση η συγκέντρωση εσόδων από την πώληση των αδειών των τηλεοπτικών καναλιών, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

    Ερωτηθείς για την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει σε διεθνή διαγωνισμό για την πώληση τεσσάρων αδειών τηλεοπτικών καναλιών, ο κ. Σχοινάς απάντησε ότι το μνημόνιο δεσμεύει την ελληνική κυβέρνηση να εκκινήσει έναν διεθνή διαγωνισμό για την πώληση των τηλεοπτικών αδειών, τονίζοντας ότι τα έσοδα θα χρησιμοποιηθούν για την εκπλήρωση των δημοσιονομικών στόχων. «Ο διαγωνισμός πρέπει να γίνει με σεβασμό στην ευρωπαϊκή νομοθεσία και καθώς δεν έχει γίνει ακόμα καμία πρόταση σχετικά με τον διαγωνισμό, δεν έχει γίνει και καμία συζήτηση με τους θεσμούς» πρόσθεσε. Ωστόσο, υπογράμμισε πως «είναι τα κράτη-μέλη που αποφασίζουν για τη διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών καναλιών, καθώς αυτή η νομοθεσία δεν έχει εναρμονιστεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

    [08] Γ. Μουζάλας: Δεν μπορούν να μας διώξουν από τη Σένγκεν, δεν προβλέπεται νομικά

    «Δεν υπάρχει θέμα να φύγουμε από τη Σένγκεν. Νομικά δεν προβλέπεται», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, στη Βουλή, απαντώντας σε επίκαιρες ερωτήσεις βουλευτών σχετικά με το προσφυγικό και μεταναστευτικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα.

    «Αυτό που μπορεί να γίνει είναι μας κλείσουν τα σύνορα οι χώρες με τις οποίες συνορεύουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μουζάλας και εξήγησε:

    «Εμείς με τη μόνη χώρα που συνορεύουμε είναι με τα Σκόπια, που δεν είναι στη Σένγκεν. Υπάρχει ένα θέμα εκεί, για αυτό και προετοιμαζόμαστε με δύο τρόπους. Πρώτον να είμαστε εντάξει με τις υποχρεώσεις μας, και δεύτερον, με βάσει μελέτες που έχουμε κάνει, να μπορέσουμε να διαχειριστούμε το πρόβλημα σε περίπτωση που μείνουν δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που δεν θα μπορούν να φύγουν».

    Παράλληλα, ο κ. Μουζάλας εκτίμησε ότι το κόστος της προσφυγικής κρίσης για την Ελλάδα είναι περισσότερο από ένα δισ. ευρώ, υπερβαίνει -όπως είπε- και τις εκτιμήσεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος που το υπολόγιζε στα 600 εκατ. ευρώ, ενώ επέρριψε μεγάλες ευθύνες στην ΕΕ για τη μη εκταμίευση των κοινοτικών κονδυλίων. Ταυτόχρονα διαβεβαίωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να δώσει μάχες απέναντι σε προτάσεις που είναι απαράδεκτες.

    [09] Ηράκλειο: Αναχωρούν απόψε οι αγρότες, για το πανελλαδικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα

    Απόψε αναμένεται να αναχωρήσουν από το λιμάνι τουΗρακλείου οι αγρότες την ανατολικής Κρήτης, προκειμένου να συμμετάσχουν στο αυριανό πανελλαδικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα.

    Οι εκπρόσωποι των αγροτών, σε συνεννόηση με τους συναδέλφους τους από την υπόλοιπη Ελλάδα, οργανώνουν τις τελευταίες κινήσεις τους, ενώ οι ναυτιλιακές εταιρείες συμφώνησαν με τους εκπροσώπους των αγροτών να δοθούν ειδικές εκπτώσεις στα εισιτήρια για όσους συμμετάσχουν στην κινητοποίηση της Αθήνας, με εισιτήρι20 ευρώ.

    Την ίδια ώρα, οι αγρότες από το Οροπέδιο Λασιθίου αναμένεται, όπως αποφάσισαν, να φτάσουν σήμερα το απόγευμα στο λιμάνι του Ηρακλείου με τρακτέρ. Σύμφωνα με τους ίδιους θα συγκεντρωθούν στις 14:30 στο μπλόκο για να αναχωρήσουν με οχήματα και τρακτέρ για το λιμάνι.

    [10] ΣΥΡΙΖΑ: Εκφράζουμε τη βαθιά οδύνη μας για τον θάνατο των αξιωματικών του ΠΝ

    Τη βαθιά οδύνη του για τον θάνατο των αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ και υπογραμμίζει ότι οι αρμόδιες Αρχές θα πρέπει να διερευνήσουν σε βάθος τις αιτίες αυτού του τραγικού συμβάντος.

    «Εκφράζουμε τη βαθιά οδύνη μας για τον θάνατο των αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού, που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια άσκησης στο Αιγαίο. Οι αρμόδιες Αρχές οφείλουν να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να διερευνηθούν σε βάθος οι αιτίες του τραγικού αυτού συμβάντος που στέρησε τη ζωή των ανδρών του Πολεμικού Ναυτικού εν ώρα καθήκοντος. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

    [11] Επικυρώθηκε η εμπλοκή του ΝΑΤΟ στη διαχείριση του προσφυγικού

    Την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στην ανάσχεση της παράνομης διακίνησης ανθρώπων και παράνομης μετανάστευσης στη θαλάσσια περιοχή του Αιγαίου, επικύρωσαν σήμερα οι υπουργοί Άμυνας του ΝΑΤΟ, έπειτα από σχετικό αίτημα της Γερμανίας, της Ελλάδας και της Τουρκίας.

    «Συμφωνήσαμε ότι το ΝΑΤΟ θα παράσχει υποστήριξη για να βοηθήσει στην προσφυγική και μεταναστευτική κρίση. Η συμφωνία βασίζεται σε κοινό αίτημα της Γερμανίας, της Ελλάδας και της Τουρκίας», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

    «Στόχος είναι να συμμετέχουμε στις διεθνείς προσπάθειες για την ανάσχεση της παράνομης διακίνησης και παράνομης μετανάστευσης στο Αιγαίο», συνέχισε ο γ.γ. του ΝΑΤΟ. Ο ίδιος τόνισε ότι βάσει της συμφωνίας, οι ελληνικές και τουρκικές ένοπλες δυνάμεις δεν θα επιχειρούν στα χωρικά ύδατα και στον εναέριο χώρο της άλλης χώρας.

    Π. Καμμένος: Κλείνει το κεφάλαιο της παράνομης μετανάστευσης

    Η συμφωνία του ΝΑΤΟ «αλλάζει εντελώς τα πράγματα όσον αφορά το θέμα της μετανάστευσης», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, λίγο μετά τη λήξη της υπουργικής συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

    Ο Π. Καμμένος τόνισε ότι η Ελλάδα σε συνεργασία με τη Γερμανία, αλλά και με άλλες χώρες μέλη του ΝΑΤΟ κατάφεραν, με σκληρές διαπραγματεύσεις των τελευταίων 24 ωρών, να έχουν τη σύμφωνη γνώμη όλων των χωρών μελών του ΝΑΤΟ «σε μια συμφωνία που θα λύσει οριστικά το θέμα της μετανάστευσης».

    «Η Ελλάδα μέχρι τώρα έχει πληρώσει πάρα πολύ ακριβά και εν μέσω οικονομικής κρίσης το μεταναστευτικό, δυσανάλογα προς τις άλλες χώρες της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας

    Όπως εξήγησε ο ίδιος, η σημερινή απόφαση του ΝΑΤΟ διασφαλίζει ότι οι νατοϊκές δυνάμεις, οι οποίες θα αναπτυχθούν στο Αιγαίο -στην ακτογραμμή της Τουρκίας-, θα διασφαλίσουν ότι οι μετανάστες που θα συλλαμβάνονται θα επιστρέφουν άμεσα πίσω στην Τουρκία.

    Επιπλέον, ο Π. Καμμένος επισήμανε ότι στην κοινή δήλωση των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, γίνεται απόλυτα ξεκάθαρο ότι ο σκοπός της νατοϊκής δύναμης στο Αιγαίο, είναι να σταματήσει η εγκληματική συμμορία και οι ενέργειες αυτών που διακινούν ανθρώπους. «Πληρώσαμε μέχρι τώρα με την απώλεια δέκα χιλιάδων παιδιών, με χιλιάδες νεκρούς», ανέφερε ο υπουργός.

    [12] Μ. Ρέντσι: Η Ευρωπαϊκή Ένωση σφάλλει, μόνον με λιτότητα, κανείς πεθαίνει

    «Η Ευρωπαϊκή Ένωση σφάλλει, μόνον με λιτότητα, κανείς πεθαίνει» τιτλοφορεί άρθρο-παρέμβασή του στην εφημερίδα La Reppublica ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματτέο Ρέντσι.

    «Έχω μεγάλο σεβασμό στην συζήτηση που αναπτύχθηκε και στην οποία και η Ιταλία έχει να πει και λέει την άποψή της, αλλά η υπόθεση του ευρωπαίου υπερυπουργού Oικονομικών δεν είναι το κεντρικό θέμα. Το πρόβλημα της οικονομίας της Ένωσης, σήμερα, δεν είναι ο υπερυπουργός, αλλά η κατεύθυνση. Διότι, και αυτή είναι η θέση της κυβέρνησής μας, τα τελευταία χρόνια η Ευρώπη ακολούθησε λάθος δρόμο. Και αν αγαπάμε τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, πρέπει να κάνουμε αισθητή την φωνή μας: το κάνουμε για την Ευρώπη, όχι για την Ιταλία», τονίζει ο Ρέντσι.

    Ο Ιταλός πρωθυπουργός προσθέτει στο άρθρο του: «Εν περιλήψει: στα οκτώ χρόνια προεδρίας των Δημοκρατικών, οι Ηνωμένες Πολιτείες έθεσαν ωε στόχο την ανάπτυξη, τις επενδύσεις και την τεχνολογική ανανέωση. Η Ευρώπη έθεσε ως στόχο την λιτότητα, το νόμισμα, την δημοσιονομική πειθαρχία. Σε οικονομικό επίπεδο οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι σε καλύτερη κατάσταση από ό,τι πριν από οκτώ χρόνια, η Ευρώπη είναι πολύ χειρότερα από ότι πριν από οκτώ χρόνια. Ο Ομπάμα έδρασε ορθά, ο Μπαρόζο όχι.

    [13] Ο αριστερός πολιτικός Ζαν-Λικ Μελανσόν θα θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία

    Ο Γάλλος αριστερός πολιτικός Ζαν-Λικ Μελανσόν ανακοίνωσε ότι θα θέσει και πάλι υποψηφιότητα τον ερχόμενο χρόνο για την προεδρία, μια κίνηση που ενδέχεται να διχάσει τις ψήφους της κεντροαριστεράς και να βλάψει τις πιθανότητες επανεκλογής του σοσιαλιστή προέδρου Φρανσουά Ολάντ.

    Ο Ολάντ, ο οποίος αναμένεται ευρέως να ανακοινώσει σήμερα έναν κυβερνητικό ανασχηματισμό προετοιμαζόμενος για τις προεδρικές εκλογές του 2017, έχει προσπαθήσει να αποθαρρύνει τις υποψηφιότητες εξ αριστερών του, υποστηρίζοντας ότι τέτοιες υποψηφιότητες θα μπορούσαν να εμποδίσουν οποιονδήποτε υποψήφιο της κεντροαριστεράς να φθάσει στον δεύτερο γύρο των εκλογών.

    Ο 64χρονος Μελανσόν, ένας πρώην βουλευτής των Σοσιαλιστών που έγινε έντονος επικριτής του Ολάντ, θα μπορούσε να απομακρύνει ψηφοφόρους από τον πρόεδρο, ο οποίος έχει ήδη μπροστά του μια δύσκολη μάχη για την επανεκλογή του εξαιτίας της υψηλής ανεργίας και άλλων παραγόντων.

    [14] Χωρίς καθυστέρηση προς το το Αιγαίο η ναυτική δύναμη του ΝΑΤΟ, ανακοίνωσε ο γγ της Συμμαχίας

    Ναυτική δύναμη του ΝΑΤΟ θα κατευθυνθεί χωρίς καθυστέρηση προς το το Αιγαίο, ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας της Ατλαντικής Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ μετά την ολοκλήρωση της συνόδου των υπουργών Άμυνας του Συμμαχίας στις Βρυξέλλες.

    Το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο να υποστηρίξει και να συμμετάσχει σε μία ναυτική επιχείρηση παρακολούθησης στο Αιγαίο για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Αστον Κάρτερ, μετά την ολοκλήρωση της συνόδου των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

    "Το ΝΑΤΟ και όλες οι πλευρές που συμμετείχαν στις συνομιλίες σήμερα το πρωί εξέφρασαν τη βούληση του ΝΑΤΟ να υποστηρίξει και να συμμετάσχει στην επιχείρηση αυτή", δήλωσε ο αμερικανός υπουργός Άμυνας.

    Από την πλευρά της, η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε ότι το ΝΑΤΟ συμφώνησε για τη ναυτική επιχείρηση στο Αιγαίο για την παρακολούθηση των προσφυγικών ροών και την αντιμετώπιση των διακινητών και πρόσθεσε ότι η νατοϊκή επιχείρηση πρέπει να αρχίσει το συντομότερο δυνατόν.

    [15] Προστάδιο του τεχνητού παγκρέατος οι νέας τεχνολογίας αντλίες ινσουλίνης με αισθητήρες

    Νέας τεχνολογίας αντλίες ινσουλίνης, που συνοδεύονται από αισθητήρες γλυκόζης, προβλέπουν την πτώση των τιμών του σακχάρου, προστατεύοντας έτσι τον διαβητικό ασθενή από την υπογλυκαιμία, η οποία είναι απειλητική για τη ζωή του.

    "Με τις αντλίες αυτές μπορούμε να πούμε ότι βρισκόμαστε το προστάδιο για το τεχνητό πάγκρεας" επισημαίνει ο επίκουρος καθηγητής Παθολογίας - Διαβητολογίας στο ΑΠΘ, Τριαντάφυλλος Διδάγγελος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, με αφορμή το "2ο Σεμινάριο Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης στην Ινσουλινοθεραπεία, στις Αντλίες Ινσουλίνης και στη Νεότερη Τεχνολογία για τον Σακχαρώδη Διαβήτη", οι εργασίες του οποίου αρχίζουν, αύριο, στη Θεσσαλονίκη.

    Οι νέου τύπου αντλίες ινσουλίνης κυκλοφορούν από το 2015 και στη χώρα μας, αλλά η χρήση τους δεν είναι ακόμη διαδεδομένη.

    [16] Υπερψήφιση επί της αρχής του νομοσχεδίου με το "παράλληλο πρόγραμμα" της κυβέρνησης στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής

    Με τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, να επισημαίνει ότι το παράλληλο πρόγραμμα της κυβέρνησης έρχεται σε μια δύσκολη συγκυρία, ως μια θετική νομοθετική παρέμβαση με ανακουφιστική λογική - ιδίως για τους ευπαθείς πολίτες - και τα κόμματα της Αντιπολίτευσης να μιλούν για «παράλληλο δούλεμα» και να εγκαλούν την κυβέρνηση για «νομοθετική τσαπατσουλιά», εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία στις αρμόδιες Eπιτροπές επί της αρχής του, το νομοσχέδιο που εισάγει «μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου».

    Το νομοθέτημα για το παράλληλο πρόγραμμα της κυβέρνησης, η συζήτηση του οποίου διεκόπη τον περασμένο Δεκέμβριο μετά την αποχώρηση της ΝΔ, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού, επανήλθε σήμερα σε τρίτη συνεδρίαση στις κοινοβουλευτικές Επιτροπές προκαλώντας και πάλι τις οξείες διαφωνίες των κομμάτων.

    Η ΝΔ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι, διαφώνησαν με την διαδικασία που επελέγη για την εκ νέου εισαγωγή του νομοσχεδίου και όχι επανακατάθεσής του στη Βουλή, δεδομένου ότι αφαιρέθηκαν 42 από τα 118 άρθρα που είχε αυτό κατατέθηκε, όσο και για την ουσία του, κάνοντας λόγο για «επικοινωνιακό» αντιπερισπασμό της κυβέρνησης στην κοινωνική θύελλα που έχει απέναντί της. Κατηγόρησαν δε την κυβέρνηση, ότι δεν έθεσε βασικές διατάξεις στην διαβούλευση, ενώ το νομοσχέδιο στην πραγματικότητα είναι «καινούργιο» και ως τέτοιο πρέπει να επανακατατεθεί με νέο τίτλο ώστε να τοποθετηθούν και τα κόμματα.

    Απαντώντας ο υπουργός Υγείας, εξήγησε ότι τα περισσότερα από τα άρθρα που αποσύρθηκαν, είτε ενσωματώθηκαν σε Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, είτε συμπεριλήφθηκαν σε άλλα νομοσχέδια, κατηγόρησε τα κόμματα της αντιπολίτευσης για παρελκυστική τακτική και επισήμανε ότι στο περιβάλλον μιας δύσκολης και επίπονης διαπραγμάτευσης, είναι πολύ σημαντικό να δοθεί ένα σήμα ότι η κυβέρνηση μπορεί παράλληλα να προωθεί και διατάξεις με ανακουφιστική λογική σε μείζονα κοινωνικά προβλήματα.

    Ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός

    Κατά την ομιλία του, ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι ανάμεσα στις άλλες θετικές ρυθμίσεις, αντιμετωπίζεται μια θεσμική εκκρεμότητα σε μια εκτεταμένη ζώνη από-ασφάλισης που αφορά 2,5 με 3 εκ. πολίτες και αίρεται ο αποκλεισμός τους από το σύστημα υγείας. Η παρέμβαση αυτή ? όπως εξήγησε ο κ. Ξανθός - πέραν των πολιτών, που έχουν ΑΜΚΑ και τελούν σε νόμιμο καθεστώς εργασίας, περιλαμβάνει τους πρόσφυγες και τους αιτούντες άσυλο, αλλά και ένα ευάλωτο άλλο κομμάτι της κοινωνίας (όπως υπερήλικες, έγκυες, παιδιά, ανθρώπους με ψυχικά νοσήματα) ώστε «να δώσουμε το σήμα ότι σε αυτή τη χώρα γίνονται σεβαστά τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι ευρωπαϊκές αξίες». Όμως, εξήγησε ο υπουργός, ότι η ρύθμιση αυτή, για να έχει πρακτική αξία, συμπληρώνεται από ρυθμίσεις που καθιστούν λειτουργικό και αναβαθμίζουν το σύστημα υγείας. Οι παρεμβάσεις αυτές αφορούν: απόδοση κινήτρων για στελέχη άγονων γραμμών, αναβάθμιση κρίσιμων υπηρεσιών (ΕΚΑΒ, ΕΟΦ κλπ.) μονιμοποίηση επικουρικών γιατρών που ξεπέρασαν τα πέντε χρόνια, μισθολογική και βαθμολογική εξίσωση γιατρών σε άλλες δομές με τους γιατρούς του ΕΣΥ, «ώστε να στηρίξουν την δύσκολη περίοδο το δημόσιο σύστημα», εξορθολογισμό των εφημεριών, διευκόλυνση του Πειθαρχικού Συμβουλίου για επιτάχυνση υποθέσεων διαφθοράς, κινητικότητα προσωπικού βάσει αναγκών, κάλυψη θέσεων με ειδικευόμενους στα περιφερειακά νοσοκομεία, διαφανής διαδικασία για την λίστα του χειρουργείου και τον προγραμματισμό, συγκρότηση επιτροπών υπεράσπισης των δικαιωμάτων των ασθενών, θέσπιση του Διαμεσολαβητή Υγείας, λειτουργία του νοσοκομείου της Σαντορίνης με όρους δημόσιου συστήματος.

    [17] «Σήμερα είναι μια μέρα θρήνου για τον ελληνικό λαό», δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο Π. Καμμένος

    «Σήμερα είναι μια μέρα θρήνου για τον ελληνικό λαό, για το έθνος, για τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας. Έλληνες αξιωματικοί, σε καιρό ειρήνης, μπήκαν στο πάνθεον των ηρώων. Εκτελώντας την υπηρεσία τους, εκτελώντας το καθήκον τους, εκτελώντας τον όρκο που έδωσαν όταν κατετάγησαν στις ένοπλες δυνάμεις. Έπεσαν μαχόμενοι για την ασφάλεια όλων μας. Είμαστε όλοι συντετριμμένοι», τόνισε από τις Βρυξέλλες ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, σε δήλωσή του για το τραγικό δυστύχημα με το ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού.

    «Δεν υπάρχουν λόγια που μπορεί να πει κανείς στις οικογένειές τους. Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, η κυβέρνηση, το σύνολο του πολιτικού κόσμου, ο ελληνικός λαός, η σκέψη όλων μας είναι σε αυτές τις οικογένειες που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους. Θα είμαστε δίπλα τους», συμπλήρωσε ο Πάνος Καμμένος και κατέληξε λέγοντας ότι «σε αυτούς τους ήρωες» αφιερώνει τη σημερινή συμφωνία του ΝΑΤΟ για ανάπτυξη νατοϊκών δυνάμεων στο Αιγαίο που θα «λύσει το θέμα της μετανάστευσης».

    «Η κυβέρνηση ακολουθεί όλες τις συνταγματικά προβλεπόμενες διαδικασίες και ευρωπαϊκά προβλεπόμενες διαδικασίες για τη συγκρότηση ενός ραδιοτηλεοπτικού πλαισίου, το οποίο θα σέβεται και την ενημέρωση των πολιτών και θα σέβεται και θα διασφαλίζει και το δημόσιο συμφέρον» δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Σχολιάζοντας τη στάση της ΝΔ ανέφερε ότι επί των ημερών της η ανεξαρτησία της ενημέρωσης, όχι μόνο δεν διασφαλίστηκε, αλλά ποδηγετήθηκε.

    [18] Τραγωδία με πτώση ελικοπτέρου στο Αιγαίο

    Τα σωστικά συνεργεία εντόπισαν τις σορούς των δύο εκ των τριών μελών του πληρώματος του μοιραίου ελικοπτέρου, σύμφωνα με πληροφορίες.

    Οι σοροί βρέθηκαν στην πλαγιά της απόκρυμνης περιοχής της Κινάρου σε απόσταση 40-50 μέτρων από την κορυφή όπου είχαν βρεθεί τα πρώτα συντρίμμια.

    Το ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού ήταν τύπου ΑΒ-212, και κατέπεσε βορειοδυτικά της νήσου Κινάρου, κοντά στη Λέρο.

    Στην Κίναρο, την περιοχή των ερευνών, όπου συνετρίβη το ελικόπτερο μεταβαίνειο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΝ, αντιναύαρχο Γεώργιο Γιακουμάκη.

    Τη θλίψη του για το θάνατο των Ελλήνων αξιωματικών Π.Ν. χειριστών ελικοπτέρου, που με τραγικό τρόπο έφυγαν σήμερα από τη ζωή, στο πλαίσιο άσκησης του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς και τα συλλυπητήρια του στις οικογένειες των θυμάτων, εκφράζει το ΚΚΕ, με ανακοίνωσή του.

    Το ΚΚΕ υπογραμμίζει ότι πρέπει να διερευνηθούν άμεσα όλα τα αίτια για το θανατηφόρο δυστύχημα.

    Θρήνος στη Λέρο για τον ανθυπασπιστή

    Σοκαρισμένη είναι η κοινωνία της Λέρου στο άκουσμα της είδησης ότι ο ένας εκ των τριών χειριστών του μοιραίου ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού, που κατέπεσε τα ξημερώματα δυτικά της Λέρου, στη νησίδα Κίναρος, κατάγεται από γνωστή οικογένεια του νησιού. Πρόκειται για τον ανθυπασπιστή Ελευθέριο Ευαγγέλου ναυτίλο-χειριστή ραντάρ, 36 χρονών. Οι γονείς του άτυχου ανθυπασπιστή κατάγονται από το νησί και ο ίδιος το επισκεπτόταν αρκετές φορές για διακοπές την θερινή περίοδο.

    Η είδηση προκάλεσε βαρύ πένθος στο νησί όπου η οικογένεια Ευαγγέλου έχει πολλούς συγγενείς και φίλους.

    Σημειώνεται ότι η νησίδα Κίναρος όπου συνεντρίβη το ελικόπτερο ανήκει διοικητικά στον Δήμο Λέρου.

    Διαβάστε επίσης:

    ΣΥΡΙΖΑ: Εκφράζουμε τη βαθιά οδύνη μας για τον θάνατο των αξιωματικών του ΠΝ

    Συνεχής επικοινωνία Αλ. Τσίπρα - ΥΠΕΘΑ μετά την πτώση του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού

    «Σήμερα είναι μια μέρα θρήνου για τον ελληνικό λαό», δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο Π. Καμμένος

    [19] Σφαιρόπουλος: «Να χτυπήσουμε την ΤΣΣΚΑ στα αδύνατα σημεία της»

    Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλος, δήλωσε ότι ο έλεγχος του ρυθμού και η εξουδετέρωση των επιθετικών ατού της ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα είναι τα «κλειδιά» για την νίκη στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την ρωσική ομάδα για την 7η αγωνιστική του ΤΟP-16 της Euroleague. Συγκεκριμένα, ο Έλληνας τεχνικός δήλωσε λίγο πριν την αναχώρηση της αποστολής για την Μόσχα: «Σίγουρα έχουμε μια δύσκολη αποστολή. Παίζουμε με την καλύτερη επίθεση του TOP-16. Πρέπει να προσέξουμε την άμυνα μας, να κάνουμε αυτά που έχουμε σχεδιάσει και θα πρέπει να εξουδετερώσουμε και το σκοράρισμα και τη δημιουργία τους. Θα παίξει ρόλο ο ρυθμός του παιχνιδιού. Πρέπει να βρούμε τα αδύνατα σημεία τους και να τα χτυπήσουμε».

    [20] Ήττα 1-0 στο Περιστέρι και έξω από το Κύπελλο ο Παναθηναϊκός

    Ο Ατρόμητος έκανε την έκπληξη και προκρίθηκε στους ημιτελικούς του Κυπέλλου Ελλάδας, επικρατώντας 1-0 του Παναθηναϊκού στο γήπεδο Περιστερίου. Ο πρώτος αγώνας είχε λήξει ισόπαλος χωρίς τέρματα, έτσι το υπέροχο γκολ του Στόιτσεφ στο 65΄ ήταν αρκετό για να στείλει τον Ατρόμητο στους «4» μαζί με την ΑΕΚ, τον Ολυμπιακό και έναν εκ των ΠΑΟΚ, Πανιωνίου.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 11 February 2016 - 13:32:35 UTC