Visit the Point of Reference Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-02-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ν. Παππάς: "Εσείς επί 25 χρόνια δεν βιαστήκατε και ζήσατε μαζί και με το καθεστώς της ανομίας"
  • [02] Τρ. Αλεξιάδης: Περί τα 23 εκατ. ευρώ τα χρέη των τηλεοπτικών σταθμών της Αττικής
  • [03] «Αισιόδοξος» ο Γ. Ντάισελμπλουμ σχετικά με το αποτέλεσμα της πρώτης αξιολόγησης
  • [04] Μαζική κάθοδο προς την Αθήνα ετοιμάζουν για αύριο οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας
  • [05] Επικυρώθηκε η εμπλοκή του ΝΑΤΟ στη διαχείριση του προσφυγικού
  • [06] Διεθνής Αμνηστία: Η επιχείρηση του ΝΑΤΟ να σώζει πρώτα ζωές στο Αιγαίο και να μην επιστρέφονται οι πρόσφυγες πίσω στην Τουρκία
  • [07] Δ.Παπαδημούλης στην Handelsblatt: «Διπλή πρόκληση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Διαχείριση της προσφυγικής κρίσης και το μεταρρυθμιστικό
  • [08] Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χαιρετίζει την απόφαση του ΝΑΤΟ να στείλει ναυτική δύναμη στο Αιγαίο
  • [09] Πέρασε με 0-0 ο ΠΑΟΚ στα ημιτελικά

  • [01] Ν. Παππάς: "Εσείς επί 25 χρόνια δεν βιαστήκατε και ζήσατε μαζί και με το καθεστώς της ανομίας"

    "Κόφτε το κατενάτσιο και μπείτε στο γήπεδο να παίξετε μπάλα", κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, κατά την έναρξη της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής για τις τηλεοπτικές άδειεςκαθώς, με την έναρξη της διαδικασίας,ο Ευάγγελος Βενιζέλος έθεσε θέμα νομιμότητας της διαδικασίας και ζήτησε την απόσυρση της σχετικής τροπολογίας, αίτημα το οποίο υποστηρίχθηκε και από άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης.

    "Η αντιπολίτευση έχει βάλει ένα επιχείρημα περί βιασύνης που δεν μπορούμε να αντιγυρίσουμε γιατί εσείς επί 25 χρόνια δεν βιαστήκατε και ζήσατε μαζί και με το καθεστώς της ανομίας" τόνισε ο υπουργός Επικρατείας και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δεν αιφνιδίασε καθώς το νομοσχέδιο συζητήθηκε πριν από τρεις μήνες και ζητήθηκε από την κυβέρνηση να συμβάλλει στην συγκρότηση του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου, όμως αντί να συμβάλλει θέτει διαρκώς εμπόδια.

    Αναλυτικότερα, ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε, ότι η τροπολογία είναι "εκπρόθεσμη και άσχετη" με το νομοσχέδιο για την "κύρωση σύμβασης οδικών μεταφορών με την Λευκορωσία" και αυτό συνιστά παραβίαση του κανονισμού, ενώ απευθυνόμενος στην κυβέρνηση είπε ότι εάν η κυβέρνηση επιμείνει το θέμα θα κριθεί από τη Δικαιοσύνη και την ιστορία.

    "Προκλητική αντισυνταγματική και επιβλαβή" χαρακτήρισε την διαδικασία της συζήτησης της τροπολογίας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Δένδιας και πρόσθεσε ότι, "δεν αντέχει το πολίτευμα αυτή τη συμπεριφορά".

    Διαβάστε επίσης:

    Κομισιόν: Κομμάτι της συμφωνίας με τους θεσμούς τα έσοδα των τηλεοπτικών αδειών

    [02] Τρ. Αλεξιάδης: Περί τα 23 εκατ. ευρώ τα χρέη των τηλεοπτικών σταθμών της Αττικής

    Τα χρέη από τον φόρο τηλεοπτικών διαφημίσεων προς τους τηλεοπτικούς σταθμούς, στο σύνολο της Αττικής είναι 18.086.000 ευρώ, όταν στην υπόλοιπη χώρα φτάνουν τα 181.000 ευρώ , ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία προστίμων του ΕΣΡ, από τα 7 εκ. ευρώ που καταλογίστηκαν συνολικά, τα 4 εκ. 800.000 είναι για τους τηλεοπτικούς σταθμούς στην Αττική.

    Καταθέτοντας τα παραπάνω στοιχεία, τα οποία πιστοποιούνται από έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, απάντησε σε όσους αμφισβήτησαν τα στοιχεία που είχε καταθέσει προ εβδομάδος απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Δ. Καμμένου.

    Μιλώντας στην Ολομέλεια, ο κ. Αλεξιάδης τόνισε ότι επίσης ο πίνακας των στοιχείων που παρέθεσε τότε ενώπιον της Ολομέλειας και αφορούσε το πλήθος των προστίμων του ΕΣΡ προς τους τηλεοπτικούς σταθμούς και τον ειδικό φόρο τηλεοπτικών διαφημίσεων, προήρχοντο από την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

    [03] «Αισιόδοξος» ο Γ. Ντάισελμπλουμ σχετικά με το αποτέλεσμα της πρώτης αξιολόγησης

    «Αισιόδοξος» δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, σχετικά με το αποτέλεσμα της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, προσερχόμενος στη σημερινή συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

    Όπως σημείωσε, το σημερινό Eurogroup θα εξετάσει την πορεία της διαδικασίας αξιολόγησης. «Οι ελληνικές Αρχές βρίσκονται σε συζητήσεις με τους θεσμούς σχετικά με τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού και καποια δημοσιονομικά θέματα. Πρέπει να επιτύχουν μία συμφωνία και γι' αυτό περισσότερη δουλειά πρέπει να γίνει απ' όλες τις πλευρές» ανέφερε ο κ. Ντάισελμπλουμ και υπογράμμισε ότι αν και υπάρχουν δημοσιεύματα που αναφέρουν πως η «διαδικασία είναι εκτός τροχιάς», η πραγματικότητα είναι πως «η διαδικασία συνεχίζεται και έχει καλυφθεί σημαντικό έδαφος».

    [04] Μαζική κάθοδο προς την Αθήνα ετοιμάζουν για αύριο οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας

    Μαζική αναμένεται να είναι αύριο, η κάθοδος προς την Αθήνα αγροτών από την Λάρισα οι οποίοι εντάσσονται στην δυναμική του μπλόκου της Νίκαιας.

    Σύμφωνα με τους διοργανωτές υπολογίζεται ότι θα αναχωρήσουν περί τα 35 με 40 λεωφορεία ξεκινώντας από τις 9.30 το πρωί μέχρι και τις 12 το μεσημέρι από χωριά του νομού ενώ επίσης θα μετακινηθούν προς Αθήνα και πολλά ΙΧ αυτοκίνητα.

    Το ραντεβού έχει δοθεί στην Ομόνοια όπου και θα υπάρξει προσυγκέντρωση ώστε όλοι εν συνεχεία να πάνε στο Σύνταγμα, εκεί όπου προβλέπεται να στηθούν σκηνές και ειδικές κατασκευές που θα φιλοξενήσουν τους αγρότες, για το διήμερο Παρασκευή- Σάββατο οπότε και ο σχεδιασμός προβλέπει ότι θα παραμείνουν στην Αθήνα.

    Στο μεταξύ ανοίγουν από τις 9 μμ τα Τέμπη σύμφωνα με απόφαση των αγροτών του μπλόκου και θα παραμείνουν ανοιχτά μέχρι αύριο στις 12 το μεσημέρι προκειμένου να διευκολυνθεί η μετακίνηση συναδέλφων τους αλλά και εκπροσώπων λοιπών κοινωνικών ομάδων που θέλουν να κατεβούν στην Αθήνα και να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.

    Οι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών τηρούν στάση αναμονής, περιμένοντας από την Κυβέρνηση και τα κόμματα να πάρουν θέση επί των τεκμηριωμένων προτάσεων που κατέθεσαν για ασφαλιστικό, φορολογικό και κόστος παραγωγής και συγκεκριμένη πρόσκληση του Πρωθυπουργού προκειμένου να ξεκινήσει ο διάλογος. Όπως έχουν από την αρχή ξεκαθαρίσει πάντως, η έναρξη του διαλόγου αυτού δεν μπορεί να γίνει πριν την ολοκλήρωση των αγροτικών κινητοποιήσεων στην Αθήνα.

    [05] Επικυρώθηκε η εμπλοκή του ΝΑΤΟ στη διαχείριση του προσφυγικού

    Την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στην ανάσχεση της παράνομης διακίνησης ανθρώπων και παράνομης μετανάστευσης στη θαλάσσια περιοχή του Αιγαίου, επικύρωσαν σήμερα οι υπουργοί Άμυνας του ΝΑΤΟ, έπειτα από σχετικό αίτημα της Γερμανίας, της Ελλάδας και της Τουρκίας.

    «Συμφωνήσαμε ότι το ΝΑΤΟ θα παράσχει υποστήριξη για να βοηθήσει στην προσφυγική και μεταναστευτική κρίση. Η συμφωνία βασίζεται σε κοινό αίτημα της Γερμανίας, της Ελλάδας και της Τουρκίας», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

    «Στόχος είναι να συμμετέχουμε στις διεθνείς προσπάθειες για την ανάσχεση της παράνομης διακίνησης και παράνομης μετανάστευσης στο Αιγαίο», συνέχισε ο γ.γ. του ΝΑΤΟ. Ο ίδιος τόνισε ότι βάσει της συμφωνίας, οι ελληνικές και τουρκικές ένοπλες δυνάμεις δεν θα επιχειρούν στα χωρικά ύδατα και στον εναέριο χώρο της άλλης χώρας.

    Π. Καμμένος: Κλείνει το κεφάλαιο της παράνομης μετανάστευσης

    Η συμφωνία του ΝΑΤΟ «αλλάζει εντελώς τα πράγματα όσον αφορά το θέμα της μετανάστευσης», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, λίγο μετά τη λήξη της υπουργικής συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

    Ο Π. Καμμένος τόνισε ότι η Ελλάδα σε συνεργασία με τη Γερμανία, αλλά και με άλλες χώρες μέλη του ΝΑΤΟ κατάφεραν, με σκληρές διαπραγματεύσεις των τελευταίων 24 ωρών, να έχουν τη σύμφωνη γνώμη όλων των χωρών μελών του ΝΑΤΟ «σε μια συμφωνία που θα λύσει οριστικά το θέμα της μετανάστευσης».

    «Η Ελλάδα μέχρι τώρα έχει πληρώσει πάρα πολύ ακριβά και εν μέσω οικονομικής κρίσης το μεταναστευτικό, δυσανάλογα προς τις άλλες χώρες της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας

    Όπως εξήγησε ο ίδιος, η σημερινή απόφαση του ΝΑΤΟ διασφαλίζει ότι οι νατοϊκές δυνάμεις, οι οποίες θα αναπτυχθούν στο Αιγαίο -στην ακτογραμμή της Τουρκίας-, θα διασφαλίσουν ότι οι μετανάστες που θα συλλαμβάνονται θα επιστρέφουν άμεσα πίσω στην Τουρκία.

    Επιπλέον, ο Π. Καμμένος επισήμανε ότι στην κοινή δήλωση των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, γίνεται απόλυτα ξεκάθαρο ότι ο σκοπός της νατοϊκής δύναμης στο Αιγαίο, είναι να σταματήσει η εγκληματική συμμορία και οι ενέργειες αυτών που διακινούν ανθρώπους. «Πληρώσαμε μέχρι τώρα με την απώλεια δέκα χιλιάδων παιδιών, με χιλιάδες νεκρούς», ανέφερε ο υπουργός.

    Διαβάστε επίσης:

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χαιρετίζει την απόφαση του ΝΑΤΟ να στείλει ναυτική δύναμη στο Αιγαίο

    Διεθνής Αμνηστία: Η επιχείρηση του ΝΑΤΟ να σώζει πρώτα ζωές στο Αιγαίο και να μην επιστρέφονται οι πρόσφυγες πίσω στην Τουρκία

    [06] Διεθνής Αμνηστία: Η επιχείρηση του ΝΑΤΟ να σώζει πρώτα ζωές στο Αιγαίο και να μην επιστρέφονται οι πρόσφυγες πίσω στην Τουρκία

    Να συνδράμουν οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης για τους ανθρώπους που βρίσκονται σε κίνδυνο και να μην επιστρέφονται, παράνομα, πρόσφυγες πίσω στην Τουρκία επισημαίνει με ανακοίνωσή της, η Διεθνής Αμνηστία.

    «Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ να γίνουν ένα ακόμη εμπόδιο μεταξύ των προσφύγων και της διεθνούς προστασίας που δικαιούνται νομίμως», δήλωσε η επικεφαλής του γραφείου της Διεθνούς Αμνηστίας για τα Ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα, Ιβέρνα Μακγκόουαν, υπογραμμίζοντας ότι ενδεχόμενη «αναχαίτιση» προσφύγων που προσπαθούν να φτάσουν στην Ευρώπη και η επιστροφή τους στην Τουρκία θα ήταν «μια σοβαρή καταπάτηση του δικαιώματός τους να ζητήσουν άσυλο και παραβίαση του διεθνούς δικαίου».

    [07] Δ.Παπαδημούλης στην Handelsblatt: «Διπλή πρόκληση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Διαχείριση της προσφυγικής κρίσης και το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα»

    Η ελληνική κυβέρνηση καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες για να ανταποκριθεί σε δύο μεγάλες προκλήσεις: η πρώτη έχει να κάνει με τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης και η δεύτερη με την εφαρμογή ενός ευρύτατου μεταρρυθμιστικού προγράμματος, απαραίτητο για να κινηθεί η χώρα μπροστά, να σταθεροποιηθεί η οικονομία και να ορθοποδήσει η κοινωνία.

    Αναφορικά με τηνπροσφυγική κρίση, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι πρόκειται για ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα, όχι ελληνικό, και κατά συνέπεια απαιτείται μια συνολική ευρωπαϊκή λύση. Σίγουρα οι ρίζες της κρίσης είναι διεθνείς, καθότι στη Συρία εμπλέκονται οι μεγαλύτερες περιφερειακές και παγκόσμιες δυνάμεις, ωστόσο οι συνέπειες της κρίσης επηρεάζουν ευθέως την Ευρώπη με τους εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες να εγκαταλείπουν τις εστίες τους και να περνούν το Αιγαίο με κίνδυνο τη ζωή τους για ένα καλύτερη μέλλον σε μια ειρηνική ήπειρο όπως η Ευρώπη. Δυστυχώς όμως τα κράτη-μέλη της ΕΕ δεν συνεργάζονται μεταξύ τους, το πρόγραμμα μετεγκατάστασης δεν εφαρμόζεται, η οικονομική και τεχνική υποστήριξη στην Ελλάδα δεν επαρκεί, τη στιγμή μάλιστα που το ελληνικό κράτος έχει δαπανήσει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για την υποδοχή και υποστήριξη εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων.

    Ηασφαλιστική μεταρρύθμισηείναι εξέχουσας σημασίας με δεδομένο το χάος που επικρατεί στα ασφαλιστικά ταμεία και τον κίνδυνο για την πλήρη κατάρρευση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης. Οι προηγούμενες κυβερνήσεις άφησαν πίσω τους ένα δυσθεώρητο έλλειμμα, ένα αποτυχημένο κούρεμα ομολόγων (PSI) που κόστισε 13 δισεκατομμύρια ευρώ, έντεκα συνεχείς περικοπές συντάξεων από το 2010, περικοπές που μείωσαν δραματικά τα έσοδα των ταμείων. Αυτή είναι η καταστροφική εικόνα την οποία καλείται η κυβέρνηση να διαχειριστεί.

    Aντίστοιχα, ημεταρρύθμιση στη δημόσια διοίκηση και τα ΜΜΕστοχεύει στην καταπολέμηση της διαφθοράς, του καθεστώτος των πελατειακών σχέσεων, και της ανομίας που είχαν εμποτίσει ολόκληρο τον μηχανισμό άσκησης κρατικής εξουσίας τα τελευταία τριάντα χρόνια. Τηλεοπτικοί σταθμοί που εκπέμπουν χωρίς άδειες, προκαλώντας τεράστιες απώλειες εσόδων στο κράτος, σχέσεις διαπλοκής και αλληλεξάρτησης ανάμεσα σε ΜΜΕ και σε κυβερνητικά κόμματα, αδιαφανείς διαδικασίας αξιολόγησης και προσλήψεων προσωπικού στη δημόσια διοίκηση, όλα αυτά τελειώνουν με τις δύο μεταρρυθμίσεις

    Στο πεδίο τηςκαταπολέμησης της φοροδιαφυγής, οι εξελίξεις είναι εντυπωσιακές. Για πρώτη φορά μετά το 2010 ελληνική κυβέρνηση συντονίζει προσπάθειες και παίρνει πρωτοβουλίες για την αξιοποίηση των προσώπων που εμπλέκονται στις λίστες φοροδιαφυγής στο εξωτερικό. ?Έχει πολύ δρόμο ακόμα η μεγάλη αυτή προσπάθεια και δεν μπορούν να γίνουν πολλά σε μόλις ένα χρόνο διακυβέρνησης.

    [08] Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χαιρετίζει την απόφαση του ΝΑΤΟ να στείλει ναυτική δύναμη στο Αιγαίο

    H Ευρωπαϊκή Επιτροπή χαιρετίζει την απόφαση του ΝΑΤΟ να στείλει ναυτική δύναμη στο Αιγαίο για την αναχαίτιση της παράνομης διακίνησης μεταναστών. Αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, σήμερα από τις Βρυξέλλες.

    Όπως είπε o κ. Σχοινάς, η Επιτροπή ελπίζει ότι η εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο θα συμβάλει στη διάσωση ανθρώπων και θα ενισχύσει τους συνοριακούς ελέγχους. "Τα 10 χιλιόμετρα που χωρίζουν τις τουρκικές ακτές από τα ελληνικά νησιά δεν πρέπει να είναι παράδεισος για τους διακινητές και τους δουλεμπόρους", ανέφερε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής. Πρόσθεσε, επίσης, ότι το ΝΑΤΟ είναι αυτό που θα αποφασίσει τις τεχνικές λεπτομέρειες της ναυτικής επιχείρησης στο Αιγαίο.

    Εξάλλου, o M. Σχοινάς ανέφερε ότι ο Frontex έχει συγκεκριμένη αποστολή συνεργασίας με τη ναυτική νατοϊκή δύναμη στο Αιγαίο. Όπως είπε, οι λεπτομέρειες αυτής της συνεργασίας θα καθοριστούν από αυτούς που έχουν αναλάβει την επιχείρηση και όχι από την Επιτροπή. Κατέληξε λέγοντας ότι κατά κάποιο τρόπο, πρόκειται για μια ?πολύ πρώιμη? μορφή της ευρωπαϊκής συνοριοφυλακής και ακτοφυλακής, η οποία θα έχει πιο διευρυμένη και ευέλικτη εντολή από αυτή που έχει σήμερα ο Frontex.

    [09] Πέρασε με 0-0 ο ΠΑΟΚ στα ημιτελικά

    Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα για τον ΠΑΟΚ, που χωρίς να σκοράρει (0-0) εναντίον του Πανιωνίου στη ρεβάνς της Τούμπας, προκρίθηκε στους ημιτελικούς του Κυπέλλου Ελλάδας και συμπλήρωσε έτσι την τετράδα μαζί με τον Ολυμπιακό, την ΑΕΚ και τον Ατρόμητο. Το ματς ολοκληρώθηκε ισόπαλο χωρίς τέρματα και ο «Δικέφαλος του Βορρά» πήρε την πρόκριση χάρη στο εκτός έδρας γκολ που είχε σημειώσει στον πρώτο αγώνα (1-1) της Νέας Σμύρνης.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 11 February 2016 - 19:32:30 UTC