Read the Convention Concerning the Exchange of Greek and Turkish Populations (30 January 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-02-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Να ανοίξουν τους δρόμους ζήτησε από τους αγρότες η Φ. Γεννηματά
  • [02] Μαξίμου για τηλεοπτικές άδειες: Η διαπλοκή ηττήθηκε κατά κράτος
  • [03] Ο Π. Τόμσεν ζητά διαφορετικό πρόγραμμα και οι υπόλοιποι θεσμοί εκφράζουν αντίθεση, σχολιάζουν κυβερνητικές πηγές
  • [04] Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα την Τρίτη
  • [05] «Oι μεγάλες μας στιγμές γεννούν τα μεγάλα έργα»
  • [06] Β. Αποστόλου: Μελανή σελίδα τα επεισόδια - Καλούμε τους αγρότες να προσέλθουν στο διάλογο
  • [07] Σε εξέλιξη το παναγροτικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα
  • [08] Μία αγωνιστική στην έδρα και 50.000 ευρώ πρόστιμο στον Ολυμπιακό
  • [09] Οι κορυφαίοι αθλητές στο ΣΕΦ για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου
  • [10] Όλα τα βλέμματα στο ΟΑΚΑ για το ντέρμπι

  • [01] Να ανοίξουν τους δρόμους ζήτησε από τους αγρότες η Φ. Γεννηματά

    Να ανοίξουν τους δρόμους, διασφαλίζοντας την ομαλή οικονομική κοινωνική ζωή της χώρας, κάλεσε τους αγρότες από το βήμα της Βουλής, η πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά.

    "Μην επιτρέψετε να θαμπώσουν τα βήματά σας, οι ελάχιστοι θερμοκέφαλοι ανοίξτε τους δρόμους, πείτε όχι στη βία μαι το διχασμό", είπε χαρακτηριστικά η κ. Γεννηματά. Παράλληλα τόνισε, ότι στηρίζει τον αγώνα των αγροτών και ζήτησε από την κυβέρνηση να πάρει πίσω το νέο ασφαλιστικό το οποίο, όπως είπε, "διαλύει το σύστημα ενισχύει την εισφοροδιαφυγή και τη μαύρη εργασία, ενώ μετατρέπει τις συντάξεις, ιδιαίτερα των νέων σε φιλοδώρημα".

    Η κ. Γεννηματά εξέφρασε επίσης την αντίθεσή της με την βίαιη καταστολή των κινητοποιήσεων των αγροτών. "Είναι η πρώτη φορά που σχεδιάζεται μια τέτοια επιχείρηση σε βάρος διαδηλωτών και φοβάμαι ότι θα εξελιχθεί σε μόνιμη κατάσταση στους δρόμους της Αθήνας", ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Συνεχίζοντας, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ανέφερε ότι η αύξηση της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών των αγροτών μαζί με τις μεγάλες καθυστερήσεις της καταβολής των επιδοτήσεων, δημιουργούν ασφυξία στον αγροτικό κόσμο, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν έχει πρόγραμμα, και ότι άλλα έλεγε προεκλογικά και άλλα κάνει σήμερα".

    Είπε επίσης ότι η βασική επιλογή της αγροτικής πολιτικής θα έπρεπε να είναι η παραγωγή αγροτικών προϊόντων με ταυτότητα, η διασύνδεση της αγροτικής παραγωγής και η προώθηση των ελληνικών προϊόντων στις ευρωπαϊκές αγορές.

    [02] Μαξίμου για τηλεοπτικές άδειες: Η διαπλοκή ηττήθηκε κατά κράτος

    To συμπέρασμα της κυβέρνησης για την χθεσινή συζήτηση στη βουλή σχετικά με την τροπολογία που κατέθεσε για τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, είναι ότι «η διαπλοκή ηττήθηκε κατά κράτος» και ότι «η συζήτηση δεν ήταν μια μάχη ανάμεσα στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία και την αντιπολίτευση, αλλά ανάμεσα στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία και την διαπλοκή».

    Αναλύοντας το σκεπτικό της αυτό η κυβέρνηση επισημαίνει τα ακόλουθα:

    1. Το αποτέλεσμα της χθεσινής ψηφοφορίας στην τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση για τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, είναι 154 «Ναι», 102 «Όχι» και 15 «Παρών».

    2. Η αντιπολίτευση εμφανίστηκε απρόθυμη να ζητήσει την διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας, η οποία αποσκοπεί στο να αναλάβει κάθε βουλευτής προσωπικά την ευθύνη για αυτό υπέρ του οποίου ψηφίζει.

    3. Μπροστά στην απροθυμία αυτή την ονομαστική ψηφοφορία την ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

    4. Είναι εξαιρετικά σπάνιο στα κοινοβουλευτικά χρονικά, να φέρνει η κοινοβουλευτική πλειοψηφία την αντιπολίτευση μπροστά σε ονομαστική ψηφοφορία και όχι το αντίθετο.

    5. Από την ονομαστική ψηφοφορία απουσίασαν 30 βουλευτές, όλοι της αντιπολίτευσης, κάποιες από τις απουσίες αυτές ήταν ηχηρότατες.

    6. Για την ιστορία επισημαίνεται επίσης ο διάλογος του υπουργού Επικρατείας Ν. Παππά με την βουλευτή της ΝΔ κα Σοφία Βούλτεψη: (από τα πρακτικά της Βουλής)

    ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΠΠΑΣ (υπουργός Επικρατείας): Περιμέναμε ειλικρινά, μία κουβέντα αυτοκριτικής. Είστε ικανοποιημένοι από το τηλεοπτικό τοπίο;

    ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Ναι!

    7. Επισημαίνουμε επίσης την διαμάχη του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ κ. Δένδια με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της «Χρυσής Αυγής» για τον ιστορικό ρόλο του Ιωάννη Μεταξά. Είναι χαρακτηριστική της ιδεολογικής σύγχυσης στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

    8. Ο κ.Μητσοτάκης εμφανίστηκε επίσης αδιάβαστος. Στην προσπάθεια του να εμπλέξει την Ευρωπαϊκή Ένωση στην υπεράσπιση της διαπλοκής είπε ότι «ότι η διάταξη αυτή θα ενεργοποιήσει τα θεσμικά αντανακλαστικά των Βρυξελλών». Προφανώς δεν ήταν ενήμερος για την δήλωση που είχε κάνει νωρίτερα ο εκπρόσωπος της Επιτροπής κ. Σχοινάς ότι «εναπόκειται στα κράτη μέλη να θεσμοθετήσουν τις διαδικασίες για την χορήγηση τηλεοπτικών αδειών γιατί αυτό δεν έχει εναρμονιστεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο»

    Διαβάστε επίσης:

    Εξυπηρετούν σκοπιμότητες όσοι αμφισβητούν την ευρωπαϊκή πραγματικότητα για τον αριθμό των καναλιών

    [03] Ο Π. Τόμσεν ζητά διαφορετικό πρόγραμμα και οι υπόλοιποι θεσμοί εκφράζουν αντίθεση, σχολιάζουν κυβερνητικές πηγές

    Ο διευθυντής του ευρωπαϊκού γραφείου του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν ζητά επί της ουσίας την εφαρμογή διαφορετικού προγράμματος από το συμφωνημένο και απευθύνεται επί της ουσίας στους υπόλοιπους θεσμούς που ήδη εκφράζουν την αντίθεσή τους στις απόψεις του, είναι το σχόλιο από κυβερνητικές πηγές για το άρθρο του κ. Τόμσεν, αλλά και την απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Οι ίδιες πηγές υπογραμμίζουν ότι η Ελλάδα τηρεί όσα έχουν συμφωνηθεί στο πλαίσιο του προγράμματος.

    Ειδικότερα, αρμόδιες κυβερνητικές πηγές επικαλούνται σημερινό τηλεγράφημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ σύμφωνα με το οποίο: «Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί δεν ζητούν τίποτα περισσότερο από την εφαρμογή του μνημονίου που συμφωνήθηκε τον Αύγουστο, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του επιτρόπου Οικονομίας Πιέρ Μοσκοβισί, Ανίκα Μπράιτχαρτ».

    Κληθείσα να σχολιάσει το άρθρο του διευθυντή του ευρωπαϊκού γραφείου του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν, ο οποίος ζητά περικοπή συντάξεων, η κ. Μπράιτχαρτ ανέφερε: «Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί εργάζονται ακόμη πάνω σε ένα πακέτο μέτρων για να επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι που έχουν συμφωνηθεί στο μνημόνιο. Η Ελλάδα πρέπει να υιοθετήσει ένα πολύ σημαντικό πακέτο μέτρων για να ικανοποιήσει αυτούς τους στόχους. Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί θεωρούν ότι αυτό που πρέπει να κάνει η Ελλάδα είναι αυτό που συμφωνήθηκε στο μνημόνιο τον Αύγουστο».

    Με βάση τα παραπάνω, αναφέρουν πηγές της κυβέρνησης, «επισημαίνεται για μια ακόμα φορά ότι σε διαδικτυακό τόπο του ΔΝΤ, ο Π. Τόμσεν ζητά επί της ουσίας την εφαρμογή διαφορετικού προγράμματος από το συμφωνημένο. Οι θέσεις που διατυπώνονται στο εν λόγω άρθρο, απέχουν ριζικά από τα όσα έχουν συμφωνηθεί ανάμεσα στην Ελλάδα και τους θεσμούς». Προσθέτουν δε ότι «η Ελληνική κυβέρνηση θεωρεί ότι αποδέκτης των θέσεων του Π. Τόμσεν δεν είναι η ίδια, αλλά οι υπόλοιποι θεσμοί, οι οποίοι ήδη εκφράζουν την αντίθεσή τους. Η ελληνική πλευρά συνεχίζει την κατά γράμμα υλοποίηση όσων έχουν συμφωνηθεί ανάμεσα στα δύο μέρη και μόνο αυτών».

    Διαβάστε επίσης:

    Π. Τόμσεν: Η Ελλάδα και οι Ευρωπαίοι εταίροι της πρέπει να πάρουν δύσκολες πολιτικές αποφάσεις

    [04] Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα την Τρίτη

    Ο πρόεδρος της ΕΕ Ντόναλντ Τουσκ θα έχει συνάντηση στην Αθήνα με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα την ερχόμενη Τρίτη για να συζητήσουν σχετικά με την πρότασή του όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις που ζητεί η Βρετανία ώστε να παραμείνει κράτος-μέλος της ΕΕ, σύμφωνα με ανακοίνωσή του.

    Ο Τουσκ, στο πλαίσιο των επαφών για την πρότασή του για μεταρρυθμίσεις στην ΕΕ ώστε να ικανοποιηθούν τα αιτήματα που πρόβαλε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον ώστε να πειστούν οι Βρετανοί να ψηφίσουν υπέρ της παραμονής της χώρας στην Ένωση στο επικείμενο δημοψήφισμα, θα πραγματοποιήσει περιοδεία σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για να συζητήσει για την πρόταση αυτή, όπως αναφέρει ανακοίνωση των υπηρεσιών του.

    Η πρόταση Τουσκ αναμένεται να αποτελέσει τη βάση μιας συμφωνίας στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ (19/2), σύμφωνα με την ανακοίνωση.

    [05] «Oι μεγάλες μας στιγμές γεννούν τα μεγάλα έργα»

    «Υπάρχουν στιγμές και γεγονότα που σε κάνουν να σωπαίνεις. Τη στιγμή που συμβαίνει το ζεις. Η μνήμη, η πληγή που σου αφήνει το γεγονός, είναι υλικό. Αυτό ζυμώνεται, επωάζεται μέσα σου και το ανασύρεις επ΄ αφορμή μιας ιδέας. Αν είσαι λ.χ ζωγράφος, τις μεγάλες στιγμές όταν τις ζεις δεν τρέχεις να τις μεταφέρεις στον καμβά. Αυτές είναι, όμως, το υλικό για τα μεγάλα έργα. Μπαίνουν στο μπαούλο της ψυχής κι έρχεται η στιγμή που γίνονται σχήματα, χρώματα, συνθέσεις, νότες. Οι δουλειές μου είναι πάντα συλλογικές. Είναι συναντήσεις με ανθρώπους. Απ'αυτές γεννιούνται ιδέες κι απ αυτέςεμπνέομαι. Όχι, δεν παράγει τέχνη η επικαιρότητα. Δεν "δίνουν" υλικό τα δελτία ειδήσεων για να ... γεννηθούν νότες. Η ιδέα ξυπνάει μέσα σου συναισθήματα. Αυτά με τη σειρά τουςανασκαλεύουν μνήμες. Απ΄ αυτές γεννιούνται οι νότες...Ότι γραφω, απ τη δική μου ζωή, τις δικές μου μνήμες το αντλώ... Δεν χωράει εκλογίκευση η σύνθεση?»

    Ποιο είναι το υλικό της τέχνης, απο ποια συστατικά φτιάχνονται οι νότες;Ήταν η πρώτη ερώτηση στην Ελένη Καραϊνδρου που επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη όχι πια για να συνοδεύσει τον Θόδωρο Αγγελόπουλο, να συνθέσει μουσικήγια τα ποιητικά πλάνα των ταινιών του, ούτε να καρδιοχτυπήσει στα Φεστιβάλ του σινεμά, να γράψει μουσική για παραστάσεις του ΚΘΒΕούτε να απονείμει το δικό της μουσικό- φόρο τιμής στο συνεργάτη της.

    Την Κυριακή και την Δευτέρα(14,15/2) ηΕλένη Καραΐνδρου δίνει δύο συναυλίες στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Το πρόγραμμά της περιλαμβάνει μουσική και τραγούδια από όλο το φάσμα της δουλειάς της στον κινηματογράφο και το θέατρο. Ειναι η πρώτη συνεργασία της Ελένης Καραΐνδρου με τη Συμφωνική Ορχήστρα του δήμου Θεσσαλονίκης, σε διεύθυνση Λουκά Καρυτινού. Τα τραγούδια θα ερμηνεύσει η Μαρία Φαραντούρη, ενώ συμμετέχει το ΤΡΙΟ ΤΖΑΖ (David Lynch, Γιώτης Κιουρτσόγλου, Σταύρος Λάντσιας).

    Στις δύο συναυλίες, η Καραΐνδρου θα παρουσιάσει μουσική και τραγούδια από ταινίες του Θ. Αγγελόπουλου, της Τώνιας Μαρκετάκη, της Μάργκαρετ Φον Τρόττα, του Χριστόφορου Χριστοφή, του Λευτέρη Ξανθόπουλου αλλά και από θεατρικές παραστάσεις του Ζυλ Ντασέν («Ο Γλάρος», «Ο Θάνατος του εμποράκου») και του Αντώνη Αντύπα («Ποιος φοβάται την Βιρτζίνια Γούλφ», ο «Γυάλινος Κόσμος»). Το πρόγραμμα περιλαμβάνει το έργο για βιολοντσέλο και ορχήστρα εγχόρδων «Κλειστοί δρόμοι» καθώς και μουσικά θέματα από το «10» του Καραγάτση και γράφτηκαν για την ομώνυμη τηλεοπτική σειρά, σε σκηνοθεσία Πηγής Δημητρακοπούλου.

    [06] Β. Αποστόλου: Μελανή σελίδα τα επεισόδια - Καλούμε τους αγρότες να προσέλθουν στο διάλογο

    «Μελανή σελίδα στην ιστορία του αγροτικού κινήματος» χαρακτήρισε, τα σημερινά επεισόδια ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου μιλώντας στη Βουλή, ενώ κάλεσε τους αγρότες «να προσέλθουν στο διάλογο που θα κάνει ο πρωθυπουργός», τονίζοντας ότι εκεί θα απαλυνθούν πολλές εντυπώσεις.

    «Εμάς ο διάλογος είναι μέσα στο DNA μας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Παράλληλα, ο κ. Αποστόλου εξαπέλυσε επίθεση, τόσο στη ΝΔ όσο και στο ΠΑΣΟΚ, εγκαλώντας τους βουλευτές τους πως «ήταν η πολιτική σας που μας οδήγησε ως εδώ».

    «Αναρωτηθήκατε για τις δικές σας ευθύνες στην κοινωνική ερημοποίηση της υπαίθριου, γιατί ψυχορραγούν χωριά και κωμοπόλεις;» αναρωτήθηκε απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση. «Ο αγροτικός κόσμος έχει αγανακτήσει με τον τρόπο που οι δικές σας κυβερνήσεις διαχειρίστηκαν τις ενισχύσεις και τα λουκέτα ολόκληρων μονάδων και εργοστασίων στο συνεταιριστικό χώρο. Έρχεστε σε μια δύσκολη συγκυρία σήμερα να ξεπλύνετε τα πάντα σε μια νύχτα» τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

    Συνεχίζοντας, ο κ. Αποστόλου είπε ότι τα μέτρα που λαμβάνονται περιλαμβάνονται στη συμφωνία του καλοκαιριού που ψήφισαν, όπως είπε, ο κ. Μητσοτάκης και η κ. Γεννηματά.

    «Ξέρουμε τις επιπτώσεις της συμφωνίας και θα προσπαθήσουμε να τις απαλύνουμε κάνοντας διάλογο με τους αγρότες και τους φορείς που επιθυμούν να συμβάλουν. Ξεκινάμε μια νέα συγκροτημένη προσπάθεια για την παραγωγική ανασυγκρότηση του αγροτικού τομέα, να αυξήσουμε την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής γεωργίας με βάση τη θεματική που αποτυπώθηκε στη συμφωνία».

    Κατά τη δευτερολογία του, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, εξήγγειλε την εφαρμογή του εργόσημου και στους συνεταιρισμούς και υποστήριξε ότι με την καταγραφή της αγροτικής παραγωγής θα μπορούσαν να δημιουργηθούν από το ΦΠΑ έσοδα που να αποτελούν ισοδύναμο στην φορολογία των αγροτών.

    [07] Σε εξέλιξη το παναγροτικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα

    Στο Σύνταγμα έχουν φτάσει αυτή την ώρα αγρότες μαζί με τα τρακτέρ, τα οποία έχουν παρατάξει μπροστά από τη Βουλή.

    Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της αστυνομίας, στην πλατεία βρίσκονται περισσότεροι από 10.000 αγρότες, αλλά και εργαζόμενοι από άλλους επαγγελματικούς κλάδους, ενώ συνεχίζουν να έρχονται και άλλοι διαδηλωτές αγρότες.

    Σημειώνεται ότι στον χώρο μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη, οι αγρότες έχουν ανάψει φωτιά με ξερά κλαδιά.Η παρουσία της αστυνομίας είναι διακριτική.

    Συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό η προσέλευση των αγροτών στην Αθήνα ενω νωρίτεραέφτασαν στην πλατεία Βάθη και παραγωγοί από την Πελοπόννησο. Στην περιοχή, όπου βρίσκεται και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, επικρατεί ατμόσφαιρα τεταμένης ηρεμίας, ενώ νωρίτερα αγρότες απομόνωσαν ομάδα νεαρών, η οποία επιχείρησε να δημιουργήσει σκηνικό έντασης. Εν τω μεταξύ στην πλατεία Συντάγματος έχουν ήδη στηθεί σκηνές, αφού πρόθεση των αγροτών είναι να παραμείνουν στην πρωτεύουσα τουλάχιστον επί διήμερο. Νωρίτερα εκτεταμένα επεισόδια σημειώθηκαν στην πλατεία Βάθη, όταν ομάδα αγροτών επιχείρησε να απωθήσει τις δυνάμεις των ΜΑΤ και να προχωρήσει σε κατάληψη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

    Τα ΜΑΤ τούς απομάκρυναν με χρήση χημικών και λίγο αργότερα οι αγρότες, από την πλευρά τους, άρχισαν να πετούν ξύλα, σίδερα, ενώ από τη ρίψη αντικειμένων έσπασαν τα τζάμια του πρώτου ορόφου του υπουργείου. Η αστυνομία προχώρησε σε εκτεταμένη χρήση χημικών, απωθώντας τους αγρότες από το υπουργείο και από την πλατεία Βάθη ενώ έγιναν τέσσερις προσαγωγές.

    Η κατάσταση εκτονώθηκε με τους αγρότες να παραμένουν μπροστά από το υπουργείο απέναντι από τις παρατεταγμένες δυνάμεις των ΜΑΤ, ενώ αργότερα αναμένεται να κατευθυνθούν προς το Σύνταγμα

    Διαβάστε επίσης:

    Β. Αποστόλου: Μελανή σελίδα τα επεισόδια - Καλώ τους αγρότες να προσέλθουν στο διάλογο

    Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε με τους αγρότες, δηλώνει ο Γ. Κατρούγκαλος

    [08] Μία αγωνιστική στην έδρα και 50.000 ευρώ πρόστιμο στον Ολυμπιακό

    Πολύ ακριβά θα πληρώσει ο Ολυμπιακός τον αναπτήρα που πετάχτηκε από την εξέδρα των φίλων του προς τον Κουλιμπαλί, στην αναμέτρηση πρωταθλήματος της 18ης αγωνιστικής με τον Πλατανιά στα Περιβόλια.

    Ο αθλητικός δικαστής της Super League επέβαλε στους «ερυθρόλευκους» ποινή μίας αγωνιστικής στην έδρα (κεκλεισμένων των θυρών), που σημαίνει ότι ο πρωταθλητής θα υποδεχθεί χωρίς θεατές τον Ατρόμητο στις 21 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής.

    Ακόμη, το πρωτοβάθμιο δικαιοδοτικό όργανο της διοργανώτριας καλεί την πειραϊκή ομάδα να πληρώσει πρόστιμο 50.000 ευρώ για τον ίδιο αγώνα, ενώ για τις αναμετρήσεις με τον ΠΑΣ Γιάννινα (20ή αγωνιστική) και ΠΑΟΚ (21η αγωνιστική) θα καταβάλει 4.000 και 10.000 ευρώ, αντίστοιχα.

    [09] Οι κορυφαίοι αθλητές στο ΣΕΦ για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου

    Η κορυφαία διοργάνωση κλειστού στίβου εντός συνόρων θα πραγματοποιηθεί το σαββατοκύριακο στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών θα συγκεντρώσει τη συμμετοχή όλων των κορυφαίων αθλητών της χώρας, ορισμένοι εκ των οποίων θα έχουν την ευκαιρία να πιάσουν το όριο για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Πόρτλαντ.Στους αγώνες έχουν δηλώσει συμμετοχή 862 αθλητές και αθλήτριες και δικαίωμα συμμετοχής έχουν άνδρες-γυναίκες, αλλά και έφηβοι-νεάνιδες, παίδες-κορασίδες.

    Το ΑΠΕ-ΜΠΕ παρουσιάζει πλήρες αφιέρωμα στη διοργάνωση, που είναι η 30η και για 22η χρονιά θα διεξαχθεί στο ΣΕΦ (έγιναν εκεί τα πρωταθλήματα από το 1986 μέχρι το 2002 και από το 2012 μέχρι το 2016), ενώ άλλα 8 χρόνια διεξήχθη στο στάδιο της Παιανίας (2004-2011). Η μοναδική χρονιά που δεν έγινε το Πανελλήνιο κλειστού ήταν το 2003, όταν η Παιανία ήταν υπό κατασκευή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και το ΣΕΦ είχε κλείσει για ανακατασκευή.

    [10] Όλα τα βλέμματα στο ΟΑΚΑ για το ντέρμπι

    Πανέτοιμοι ΑΕΚ και Ολυμπιακός για το ντέρμπι της 22ης αγωνιστικής της Super League στο ΟΑΚΑ.

    Η προετοιμασία της Ένωσης ολοκληρώθηκε στα Σπάτα με τον Γκουστάβο Πογέτ να ανακοινώνει τους «19» της αποστολής. Ανάμεσά τους δεν συμπεριλαμβάνεται ο Άνταμ Τζανετόπουλος και ο Σταύρος Βασιλαντωνόπουλος, ενώ απουσιάζουν οι τραυματίες Σοϊλέδης, Κορδέρο, ο τρίτος τερματοφύλακας Ηλίας Βούρας και οι νεαροί Ντούνης, Σβάρνας. Κανονικά προπονήθηκε ο Ελντερ Μπαρμπόσα και η επιστροφή του στην αρχική ενδεκάδα του ντέρμπι είναι πλέον δεδομένη.

    Από τη δική του πλευρά ο Ολυμπιακός, που θέλει να παραμείνει αήττητος στο πρωτάθλημα, ολοκλήρωσε την προετοιμασία του χωρίς τους Εστεμπάν Καμπιάσο και Ερνάνι, που δεν έχουν ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό τους. Με 18 παίκτες η αποστολή που επέλεξε ο Μάρκο Σίλβα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 12 February 2016 - 19:32:43 UTC