Read about The European Centre for Classical Studies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-02-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ σε ένδειξη συμπαράστασης στους αγρότες
  • [02] Αλ Τσίπρας: Πολύ σύντομα θα κλείσουν τα ανοικτά μέτωπα και η Ελλάδα θα έχει γυρίσει σελίδα, με την κοινωνία όρθια
  • [03] Την κατασκευή νέας μονάδας της ΔΕΗ στη Φλώρινα σε σύμπραξη με ιδιώτη, ανακοίνωσε ο Μ. Παναγιωτάκης
  • [04] Ύφεση 0,7% καταγράφηκε στην ελληνική οικονομία το 2015
  • [05] Εξόδιος ακολουθία για τους τρεις αξιωματικούς του ελικοπτέρου που συνετρίβη στην Κίναρο
  • [06] Συλλυπητήριο μήνυμα της εκπροσώπου των ΑΝΕΛ για τον θάνατο του Ηλία Καμμένου
  • [07] Ο κόσμος εισήλθε σε έναν "νέο ψυχρό πόλεμο", δήλωσε ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ
  • [08] Ο Πάπας Φραγκίσκος έφθασε στην Πόλη του Μεξικού μετά την ιστορική συνάντηση με τον Ρώσο Πατριάρχη Κύριλλο
  • [09] Ο Τζ. Κέρι δήλωσε ότι η Ρωσία πρέπει να αλλάξει τους στόχους της στη Συρία
  • [10] «Η ψήφος είναι χειρότερη από τη σφαίρα, με τη σφαίρα σκοτώνεις το διπλανό σου, με την ψήφο το μέλλον των παιδιών σου» δήλωσε ο
  • [11] Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο των αγροτών στο Σύνταγμα - Συνεχίζονται τα μπλόκα στις εθνικές οδούς
  • [12] O ΣΥΡΙΖΑ για την απώλεια του Γιάννη Καλαϊτζή

  • [01] Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ σε ένδειξη συμπαράστασης στους αγρότες

    «Το μήνυμα είναι ένα: Εργατιά - Αγροτιά μια φωνή, μια γροθιά. Εργάτες, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι των πόλεων, συνταξιούχοι, νέοι και νέες, γυναίκες των λαϊκών οικογενειών έχουν κοινά ταξικά συμφέροντα ενάντια στην τάξη που τους εκμεταλλεύεται, ενάντια στους αντιλαϊκούς νόμους- λαιμητόμους, όπως είναι το ασφαλιστικό, το φορολογικό, ενάντια στις κυβερνήσεις που ψηφίζουν αυτούς τους νόμους, ενάντια στις λυκοσυμμαχίες που ξεζουμίζουν τον λαό μας. Λαϊκή συμμαχία για αντεπίθεση τώρα» δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ.

    Το ΠΑΜΕ πραγματοποίησεσυλλαλητήριο στην Ομόνοια για να εκφράσει τη συμπαράστασή του στους αγρότες απ΄ όλη την Ελλάδα, οι οποίοι βρίσκονται για δεύτερη μέρα στην Αθήνα, καθώς αντιδρούν στην πρόταση της κυβέρνησης για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

    Το σύνθημα που επικράτησεήταν το«Εργατιά, Αγροτιά, μια φωνή και μια γροθιά». Ακολούθησεπορεία προς τη Βουλή, όπου βρίσκονταναπό χθες οι αγρότες.

    [02] Αλ Τσίπρας: Πολύ σύντομα θα κλείσουν τα ανοικτά μέτωπα και η Ελλάδα θα έχει γυρίσει σελίδα, με την κοινωνία όρθια

    «Πολύ σύντομα» θα κλείσουν οι προκλήσεις της αξιολόγησης, του χρέους και του προσφυγικού - και μόλις συμβεί αυτό, «η Ελλάδα θα έχει γυρίσει σελίδα», και με την κοινωνία όρθια, αναγγέλλει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε εφ' όλης της ύλης συνέντευξή του στην «Αυγή» της Κυριακής και στους Νίκο Παπαδημητρίου και Φοίβο Κλαυδιανό, σύμφωνα με προαναγγελία της συνέντευξης που φιλοξενείται στον ιστότοπο της εφημερίδας «avgi.gr».

    Όσον αφορά στη διαπραγμάτευση, όπως αναφέρεται, ο πρωθυπουργός καλεί σε αυστηρό τόνο τους θεσμούς να πάψουν να κωλυσιεργούν... διαφωνώντας μεταξύ τους, και επαναλαμβάνει τη δέσμευσή του για «καμία μείωση στις συντάξεις». Σχετικά με τις αγροτικές κινητοποιήσεις, αναφέρεται στην προαναγγελία της συνέντευξης ότι ο πρωθυπουργός αναγνωρίζει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι καλλιεργητές γης, και τους απευθύνει ξανά πρόσκληση σε διάλογο, ώστε «να διασφαλιστούν σοβαρές βελτιώσεις».

    Τονίζεται επιπλέον ότι σαφής είναι και η δέσμευσή του στην υλοποίηση του λεγόμενου παράλληλου προγράμματος γνωστοποιώντας ειδικότερα, ποιες θα είναι οι επόμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης.

    Ακόμη, μέσω της συνέντευξης του στην «Α», ο πρωθυπουργός στηλιτεύει την «απελπισμένη προσπάθεια» ευρύτερων κύκλων να ξαναζεστάνουν το σενάριο της «αριστερής παρένθεσης», με ακατάσχετη εκλογολογία και υποκίνηση του κοινωνικού αυτοματισμού. Απάντηση στα σχέδια αυτά, η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ που είναι «σα σκληρή γροθιά», όπως αναφέρεται. Σύμφωνα επίσης με την προαναγγελία, μια χαρακτηριστική φράση του κ. Τσίπρα είναι ότι «η διαπλοκή και το παλιό κομματικό κατεστημένο έχουν ονοματεπώνυμο». Ο πρωθυπουργός ασκεί οξεία κριτική στον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο κατηγορεί για «θατσερικές κατευθύνσεις» και «ταξικό μίσος», δηλώνοντας ότι «θα τον φέρνουμε όσο το δυνατόν συχνότερα στη Βουλή», προκειμένου να δημοσιοποιεί στον ελληνικό λαό τις θέσεις του αυτές.

    Στο κεφάλαιο των ευρωπαϊκών συμμαχιών, ο Αλέξης Τσίπρας υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, ότι ενισχύεται σταθερά η δυναμική του μετώπου κατά της λιτότητας. Όπως αναφέρεται στην προαναγγελία της συνέντευξης, σχετικά με το Προσφυγικό, το κλειδί βρίσκεται, όπως επιμένει, στην πλευρά της Τουρκίας, και εξηγεί ότι η Ελλάδα δέχθηκε την εμπλοκή του ΝΑΤΟ, με ταυτόχρονη διασφάλιση σεβασμού των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων. Όσον αφορά το Κυπριακό, η προοπτική δίκαιης και βιώσιμης λύσης είναι κοντά παρά ποτέ, ακριβώς γιατί και οι δύο κοινότητες έχουν την αυτή βούληση. Ο πρωθυπουργός αναδεικνύει, τέλος, τον πολυδιάστατο χαρακτήρα που έχει πλέον, η εξωτερική πολιτική της χώρας μας μέσα από συγκεκριμένα «ανοίγματα» που έγιναν τον τελευταίο χρόνο.

    [03] Την κατασκευή νέας μονάδας της ΔΕΗ στη Φλώρινα σε σύμπραξη με ιδιώτη, ανακοίνωσε ο Μ. Παναγιωτάκης

    Τα επενδυτικά σχέδια της ΔΕΗ για την επόμενη εικοσαετία σε ότι αφορά τους λιγνίτες και τους σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, ανακοίνωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Μ. Παναγιωτάκης, μιλώντας στο συνέδριο για την «Επιχειρηματική επανεκκίνηση» που πραγματοποιείται στην Κοζάνη. Ο πρόεδρος της ΔΕΗ ανακοινώσε ότι «στρατηγικός στόχος της ΔΕΗ για την επόμενη περίοδο είναι «η λιγνιτική παραγωγή να ανέλθει στο 35% και άμεσα να προχωρήσουμε σε εκείνες τις ενέργειες για την κατασκευή δεύτερης μονάδας στην Μελίτη II». Το ύψος της επένδυσης ανέρχεται στα 750 εκατ. ευρώ και όπως σημείωσε «βασική επιδίωξη της επιχείρησης είναι η κατασκευή της μονάδας να γίνει σε σύμπραξη με κάποιον ευρωπαϊκό οίκο που θα αναλάβει να αναγείρει τη μονάδα και θα διαχειρισθεί μαζί με τη ΔΕΗ τόσο τη μονάδα όσο και τα ορυχεία της περιοχής».

    Ο κ. Παναγιωτάκης δεν απέκλεισε την εμπλοκή του ίδιου η άλλου ξένου οίκου και στην περιβαλλοντική ανακατασκευή του ΑΗΣ Αμυνταίου. Ο σταθμός ισχύος 600 MW σήμερα δουλεύει εκ περιτροπής με χαμηλή ισχύ και το 2021 αναμένεται να κλείσει οριστικά εάν δεν εκσυγχρονιστεί. «Μπορούμε και μόνοι μας να αναλάβουμε το έργο ανακατασκευής αλλά στην παρούσα φάση δεν θα λέγαμε όχι στη σύμπραξη με ξένο ευρωπαϊκό οίκο που θα συμφωνεί και θα υπερασπίζεται τα συμφέροντα της επιχείρησης στην ΕΕ. σημείωσε ο κ. Παναγιωτάκης. Για τη νέα μονάδα της Πτολεμαΐδας ανακοίνωσε ότι οι εργασίες έχουν ξεκινήσει ότι σύντομα θα γίνουν τα εγκαίνια θεμελίωσης της ενώ η ΔΕΗ θα καταθέσει στον ανάδοχο έως τον Απρίλιο επιπλέον 200 εκατ. ευρώ μένοντας πιστή στις συμβατικές της υποχρεώσεις.

    Θέλοντας να στείλει μήνυμα στους συνδικαλιστές αλλά και στους φορείς της τοπικής κοινωνίας που αντιδρούν στους μελλοντικούς σχεδιασμούς της ΔΕΗ τόνισε ότι «δεν θέλουμε σε καμιά περίπτωση να επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος, αλλά δεν πρέπει να παραμένουμε κολλημένοι στα παλιά, καμιά ιδεοληψία και δογματισμός να μην στέκεται εμπόδιο στο έργο μας και το μοναδικό μήνυμα που έχει αξία σήμερα είναι η ΔΕΗ σε αυτήν τη συγκυρία αλλά και στο μέλλον να παραμείνει ισχυρή».

    [04] Ύφεση 0,7% καταγράφηκε στην ελληνική οικονομία το 2015

    Ύφεση της τάξης του 0,7% καταγράφηκε στην ελληνική οικονομία σε μέσα επίπεδα το 2015, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της ΕΛΣΤΑΤ για το τέταρτο τρίμηνο πέρυσι. Σημειώνεται ότι στον προϋπολογισμό υπήρχε η πρόβλεψη για μηδενική ύφεση πέρυσι και πτώση του ΑΕΠ κατά 0,7% εφέτος, ενώ η Τράπεζα της Ελλάδος προέβλεπε μείωση του ΑΕΠ κατά 0,5% για το 2015.

    Σύμφωνα με τις (δυσμενέστερες) εκτιμήσεις της ΕΛΣΤΑΤ για τους τριμηνιαίους εθνικούς λογαριασμούς, το ΑΕΠ παρουσίασε το τέταρτο τρίμηνο πέρυσι μείωση 1,9% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2014, ενώ σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο του 2015 καταγράφηκε πτώση 0,6%.

    Συνυπολογιζομένου του τέταρτου τριμήνου και της πτώσης κατά 1,9% σε ετήσια βάση, η πορεία για το 2015 του ΑΕΠ έχει ως εξής: +0,3% το πρώτο τρίμηνο, +0,8% το β΄ τρίμηνο, -1,9% το τρίτο τρίμηνο και -1,9% το τέταρτο τρίμηνο.

    Σύμφωνα με τα μη εποχικά διορθωμένα στοιχεία, το ΑΕΠ κατά το τέταρτο τρίμηνο 2015 παρουσίασε μείωση 2% σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο 2014.

    [05] Εξόδιος ακολουθία για τους τρεις αξιωματικούς του ελικοπτέρου που συνετρίβη στην Κίναρο

    Η εξόδιος ακολουθία του υποπλοιάρχου Αναστάσιου Τουλίτση,κυβερνήτη του ελικοπτέρου ΑΒ-212 που συνετρίβη στην Κίναρο,θα τελεστεί σήμερα στις 15:30 στον ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στη Μεταμόρφωση Αττικής.

    Η εξόδιος ακολουθία του συγκυβερνήτη υποπλοιάρχου Κωνσταντίνου Πανανά θα τελεστεί αύριο στις 13:00 στον ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Άρια Ναυπλίου.

    Τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου στις 15:00 θα ψαλεί από τον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στο Ίλιον, η εξόδιος ακολουθία του ανθυπασπιστή Ευάγγελου Ελευθερίου, ναύκληρου του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού που συνετρίβη στην Κίναρο, προκαλώντας τον θανάσιμο τραυματισμό των τριών μελών του πληρώματος κατά την εκτέλεση του καθήκοντος.

    [06] Συλλυπητήριο μήνυμα της εκπροσώπου των ΑΝΕΛ για τον θάνατο του Ηλία Καμμένου

    «Πριν λίγες ώρες έφυγε από κοντά μας ο πατέρας του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, Ηλίας Καμμένος. Υπήρξε στυλοβάτης του Κινήματος, δραστήριος και τολμηρός μέχρι την τελευταία ώρα, δίνοντας δύναμη και θάρρος σε όλους εμάς που αγωνιζόμαστε για μια καλύτερη Ελλάδα, για ένα καλύτερο αύριο.

    Η απώλειά του αφήνει ένα μεγάλο κενό στο Κίνημα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, το οποίο στήριξε με ήθος, αρχές και συνέπεια. Θα μείνει σημείο αναφοράς για όλους μας. Θερμά συλλυπητήρια στον πρόεδρό μας και στην οικογένειά του» αναφέρει στο συλλυπητήριο μήνυμά της η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

    Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016, στις 12:00 στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου Γλυφάδας. Η ταφή θα γίνει στο Δημοτικό Κοιμητήριο Βουλιαγμένης στις 14:00.

    Η οικογένεια επιθυμεί αντί στεφάνου τα χρήματα να κατατεθούν στο λογαριασμό (0024/232/70036, Τράπεζα Ελλάδος, IBAN 7701000240000000023270036) για τους τρεις ήρωες του Πολεμικού Ναυτικού. Η κατάθεση μπορεί να γίνει από οποιαδήποτε τράπεζα.

    [07] Ο κόσμος εισήλθε σε έναν "νέο ψυχρό πόλεμο", δήλωσε ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ

    Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε σήμερα ότι οι σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης έχουν εισέλθει σε έναν "νέο ψυχρό πόλεμο".

    "Μπορούμε να πούμε τα πράγματα πιο ξεκάθαρα: ολισθήσαμε σε μια νέα ψυχροπολεμική περίοδο", τόνισε κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια.

    "Αυτό που μένει είναι μια εχθρική και κλειστή πολιτική, κατά την άποψή μας, του ΝΑΤΟ απέναντι στη Ρωσία. Οι ευρωπαίοι πολιτικοί πίστεψαν ότι η δημιουργία μιας λεγόμενης ζώνης φίλων στα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συνιστούσε εγγύηση για ασφάλεια. Ποιο είναι το αποτέλεσμα; Δεν υπάρχει ζώνη φίλων αλλά ζώνη αποκλεισμού. Η εμπιστοσύνη... είναι δύσκολο να δημιουργηθεί, ωστόσο οφείλουμε να ξεκινήσουμε. Οι θέσεις μας διαφέρουν αλλά δεν διαφέρουν όσο πριν από 40 χρόνια όταν στην Ευρώπη υπήρχε ένα τείχος", υπογράμμισε ο Μεντβέντεφ.

    Ο ρώσος πρωθυπουργός απέρριψε τις κατηγορίες ότι ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις βομβαρδίζουν άμαχους στη Συρία, λέγοντας ότι αυτό "απλά δεν είναι αλήθεια".

    "Ουδεμία απόδειξη υπάρχει ότι βομβαρδίζουμε άμαχους, παρότι μας κατηγορούν γι αυτό", δήλωσε ο Μεντβέντεφ απαντώντας στον γάλλο ομόλογό του ο οποίος κάλεσε τη Μόσχα να σταματήσει τους βομβαρδισμούς εναντίον αμάχων.

    "Η Ρωσία δεν προσπαθεί να επιτύχει κάποιους μυστικούς σκοπούς στη Συρία. Προσπαθούμε απλά να προστατεύσουμε τα εθνικά μας συμφέροντα", τόνισε και πρόσθεσε ότι η Μόσχα θέλει να αποτρέψει πιθανή είσοδο εξτρεμιστών μαχητών στη Ρωσία.

    Ο Μεντβέντεφ τόνισε ακόμη ότι μόνο μια τακτική συνεργασία της Μόσχας και της Ουάσινγκτον μπορεί να οδηγήσει σε εξομάλυνση της κατάστασης στη Συρία. "Θέλω να τονίσω ότι η τακτική συνεργασία μεταξύ της Ρωσίας και των ΗΠΑ θα είναι ζωτικής σημασίας. Και εννοώ τακτική - κάθε μέρα".

    [08] Ο Πάπας Φραγκίσκος έφθασε στην Πόλη του Μεξικού μετά την ιστορική συνάντηση με τον Ρώσο Πατριάρχη Κύριλλο

    Οι πιστοί κατέκλυσαν τους δρόμους της Πόλης του Μεξικού για να χαιρετήσουν τον Πάπα Φραγκίσκο, ο οποίος αρχίζει σήμερα πενθήμερη επίσκεψη στο Μεξικό, μετά την ιστορική συνάντηση στην Αβάνα με τον Πατριάρχη της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Κύριλλο.

    Ο πρόεδρος του Μεξικού Ενρίκε Πένια Νιέτο και η σύζυγός του υποδέχτηκαν βράδυ Παρασκευής τοπική ώρα (πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στην Ελλάδα) τον Ποντίφικα στο αεροδρόμιο, ενώ στην πίστα του αεροδρομίου ακούγονταν η μουσική και τα τραγούδια μιας παραδοσιακής μεξικάνικης μπάντας Μαριάτσι.

    "Φραγκίσκος, αδελφός του μεξικανικού λαού!", τραγουδούσαν πιστοί γύρω από το αεροδρόμιο, ενώ ετοιμάζονταν να φωτίσουν με τα κινητά τους τηλέφωνα τη διαδρομή των 18 χλμ. που θα ακολουθούσε το παπικό όχημα.

    Ο Πάπας είχε προηγουμένως σταματήσει στην Κούβα για μια ιστορική πρόσωπο με πρόσωπο συνάντηση με τον Πατριάρχη Κύριλλο, σχεδόν 1.000 χρόνια μετά το Σχίσμα του 1054 μεταξύ των Εκκλησιών της Ανατολής και της Δύσης. "Επιτέλους, βλεπόμαστε!", είπε ο Πάπας Φραγκίσκος στον συνομιλητή του, σε μια αίθουσα του αεροδρομίου της Αβάνας, επαναλαμβάνοντας αρκετές φορές: "είμαστε αδέλφια".

    Η συνάντηση άρχισε θερμά, γεμάτη συγκίνηση, με ασπασμούς μεταξύ του Πάπα και του Ρώσου Πατριάρχη. Οι ηγέτες της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και της μεγαλύτερης Ορθόδοξης Εκκλησίας (περισσότεροι από 130 εκατομμύρια πιστοί από τους 250 εκατ. ορθόδοξους χριστιανούς) σε κοινή δήλωση τους εξέφρασαν λύπη "για τα τραύματα που προκλήθηκαν από συγκρούσεις ενός μακρινού και πρόσφατου παρελθόντος" μεταξύ των χριστιανών.

    Με την ιστορική αυτή συνάντηση, "η ενότητα είναι στο σωστό δρόμο. Ανταλλάξαμε απόψεις με σαφήνεια και χωρίς ταμπού", σχολίασε στους δημοσιογράφους ο Αργεντινός Χόρχε Μπεργκόλιο. Οι επικεφαλής των Εκκλησιών της Ρώμης και της Μόσχας δεν είχαν συναντηθεί επί σχεδόν 1.000 χρόνια.

    "Οι δύο εκκλησίες μπορούν να συνεργαστούν για την προστασία των χριστιανών σε όλο τον κόσμο", δήλωσε ο 69χρονος Κύριλλος, ο οποίος στη συνέχεια θα ταξιδέψει στην Παραγουάη και τη Βραζιλία.

    Οι δύο άνδρες κάλεσαν τους πολιτικούς να παρέμβουν υπέρ των χριστιανών της Ανατολής, που είναι θύματα του πολέμου στη Συρία και της εξάπλωσης της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην περιοχή. "Καλούμε τη διεθνή κοινότητα να αναλάβει επείγουσα δράση για να αποτρέψει την περαιτέρω έξοδο των χριστιανών από τη Μέση Ανατολή".

    [09] Ο Τζ. Κέρι δήλωσε ότι η Ρωσία πρέπει να αλλάξει τους στόχους της στη Συρία

    Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Τζον Κέρι κατηγόρησε σήμερα τη Ρωσία ότι πλήττει νόμιμες ομάδες της αντιπολίτευσης και αμάχους με την εκστρατεία των βομβαρδισμών της στη Συρία και είπε ότι η Μόσχα πρέπει να αλλάξει τους στόχους της για να σεβαστεί μια συμφωνία εκεχειρίας που επιτεύχθηκε χθες.

    "Μέχρι τώρα, η μεγάλη πλειονότητα των ρωσικών επιθέσεων ήταν εναντίον νόμιμων ομάδων της αντιπολίτευσης. Για να εμμείνει στη συμφωνία την οποία έκανε, η στόχευση της Ρωσίας πρέπει να αλλάξει", είπε ο Κέρι στη διάσκεψη ασφαλείας που διεξάγεται στο Μόναχο.

    Ο Κέρι κατηγόρησε τη Ρωσία ότι ρίχνει στη Συρία τις λεγόμενες "dumb bombs", βόμβες που δεν έχουν συγκεκριμένο στόχο, λέγοντας ότι αυτό έχει προκαλέσει τον θάνατο αμάχων.

    [10] «Η ψήφος είναι χειρότερη από τη σφαίρα, με τη σφαίρα σκοτώνεις το διπλανό σου, με την ψήφο το μέλλον των παιδιών σου» δήλωσε ο Αδ. Γεωργιάδης

    «Η ψήφος είναι χειρότερη από τη σφαίρα, με τη σφαίρα σκοτώνεις το διπλανό σου, με την ψήφο το μέλλον των παιδιών σου» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης αναφερόμενος στις αγροτικές κινητοποιήσεις.

    Μιλώντας στον «Σκαι» είπε πως οι αγρότες ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ και πρόσθεσε: «Το 70% τους ψήφισαν για κυβέρνηση, το 60% ψήφισε "όχι" στο δημοψήφισμα... Να καταλαβαίνουμε τι πρέπει να ψηφίζουμε όταν γίνονται εκλογές». Είπε πως πολλά από τα σημερινά αιτήματά τους υπήρχαν και επί κυβέρνησης ΝΔ.

    Κάλεσε τους πολίτες να διώξουν την κυβέρνηση όσο πιο γρήγορα είναι δυνατόν προκειμένου να μπει τάξη στη χώρα σημειώνοντας: «Τα κυβερνητικά μέτρα δεν θα αφήσουν τίποτα στον πρωτογενή τομέα. Εμείς προτείνουμε μείωση των κρατικών δαπανών για μείωση φόρων».

    [11] Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο των αγροτών στο Σύνταγμα - Συνεχίζονται τα μπλόκα στις εθνικές οδούς

    Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο το συλλαλητήριο των αγροτών στην Αθήνα με τους συμμετέχοντες να αποχωρούν σταδιακά.

    Εξάλλου,πριν από λίγη ώρα,δόθηκανστην κυκλοφορία, οι οδοί Σταδίου και Πειραιώς, ενώ σε λίγα λεπτά, σύμφωνα με την Τροχαία, αναμένεται να δοθούν στην κυκλοφορία όλοι οι κεντρικοί δρόμοι της Αθήνας.

    Συνεχίζονται τα μπλόκα στις εθνικές οδούς

    Συνεχίζεται το κλείσιμο των εθνικών οδών στην Πελοπόννησο και είναι ενεργά όλα τα μπλόκα, παρά το γεγονός ότι οι πολλοί από τους αγρότες βρίσκονται από χθες στην Αθήνα, για το παναγροτικό συλλαλητήριο, ενώ σήμερα το πρωί αναχώρησαν ακόμα πέντε λεωφορεία με αγρότες, ένα από κάθε νομό της Περιφέρειας και ήδη έχουν φτάσει στην Αθήνα.

    Από τις 10:00 το πρωί οι αγρότες στον Ισθμό, εκτός από τη νέα εθνική οδό έχουν κλείσει και την παλαιά εθνική οδό στο Καλαμάκι και η κυκλοφορία διεξάγεται από μικρή παράκαμψη μέσα από το χωριό Καλαμάκι, ενώ δεν έχουν ενημερώσει πότε θα ανοίξουν την παλαιά εθνική οδό.

    Επίσης στις 15:00 οι αγρότες έχουν ενημερώσει ότι θα κλείσουν τον αυτοκινητόδρομο Τρίπολης - Κορίνθου, στο ύψος των διοδίων της Νεστάνης και η κυκλοφορία θα διεξάγεται από την παλαιά εθνική οδό Τρίπολης- Άργους μέσω Αχλαδόκαμπου.

    Τη Δευτέρα αποφασίζουν οι αγρότες για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους

    Από την ερχόμενη Δευτέρα σε συνελεύσεις που θα πραγματοποιηθούν στα μπλόκα οι αγρότες ανά την Ελλάδα, πρόκειται να λάβουν αποφάσεις για την κλιμάκωση, και με εναλλακτικές μορφές, των κινητοποιήσεων τους, όπως ανέφερε στην ομιλία του ο Βαγγέλης Μπούτας, εκ μέρους της Πανελλαδικής Συντονιστικής Μπλόκων.

    Μεταξύ άλλων, είπε ότι τα αιτήματα, όπως διαμορφώθηκαν από τα 68 μπλόκα , τα οποία συμμετέχουν στο συλλαλητήριο της Αθήνας, "υποστηρίζουν την ύπαρξη και επιβίωση της μικρομεσαίας αγροτιάς". Υπενθυμίζεται ότι ζητούν την απόσυρση των προωθούμενων μέτρων για το ασφαλιστικό και φορολογικό αλλά και την ανάληψη δράσεων για την αντιμετώπιση των οξυμένων προβλημάτων του πρωτογενούς τομέα".

    Μετά το πέρας του συλλαλητηρίου, όπως είπε ο κ. Μπούτας, η πλειονότητα των αγροτών θα αναχωρήσει από την Αθήνα.

    Διαβάστε επίσης:

    Κλειστά 12:00 - 18:00 σήμερα τα Τέμπη. Στάση αναμονής από τους αγρότες

    [12] O ΣΥΡΙΖΑ για την απώλεια του Γιάννη Καλαϊτζή

    «Ο κόσμος του σκίτσου και των κόμικς θρηνεί από χτες την απώλεια του Γιάννη Καλαϊτζή, ενός από τους πιο εμβληματικούς, τους πιο ταλαντούχους εκπροσώπους μιας ολόκληρης εποχής», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος εκφράζει τη βαθιά του λύπη για τον θάνατο του Γιάννη Καλαϊτζή και απευθύνει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους φίλους και τους συνεργάτες του.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ θυμίζει πως ο Γιάννης Καλαϊτζής υπήρξε ενεργός για πολλές δεκαετίες, δημοσιεύοντας τις πρώτες του δουλειές πριν από τη δικτατορία ακόμη, στην Πανσπουδαστική, τους Δρόμους της Ειρήνης, την Αυγή.

    Από τη Μεταπολίτευση και μετά ο Καλαϊτζής δίνει το «παρών» σε εφημερίδες και περιοδικά (Ελευθεροτυπία, Αντί, Σχολιαστής, Ντέφι) αλλά και στα σημαντικότερα εγχειρήματα του χώρου του σκίτσου και των κόμικς? δημοσιεύει στη Βαβέλ και είναι από τους βασικότερους συντελεστές της Γαλέρας, της οποίας υπήρξε διευθυντής μέχρι το 2010 που έκλεισε. Τελευταίος του σταθμός, ο συνεταιρισμός της Εφημερίδας των Συντακτών.

    Παράλληλα εξέδωσε τα άλμπουμ Τσιγγάνικη ορχήστρα, Το μαύρο είδωλο της Αφροδίτης, Τυφών, Γιαταλεφτά Νοέμβρη, 2000 στα 4, Ασύμμετρη κυβέρνηση, ενώ τo 1976 έκανε τα σκηνικά και τα κοστούμια για την ταινία του Παντελή Βούλγαρη Happy Day. Πολυβραβευμένος για τη δουλειά του, υπήρξε επίσης ενεργός συνδικαλιστής στον χώρο του Τύπου.

    Γεννημένος αριστερός και αυτοδίδακτος καλλιτέχνης, ο Καλαϊτζής πέρασε, όπως γράφει με τον δικό του τρόπο στο βιογραφικό του, «από τα χαμαιτυπεία της Αριστεράς στα καταγώγια των Καλών Τεχνών». Η πληθωρική πολυσημία του σκίτσου του, τα πολλά επίπεδα του σχολιασμού του, το ξεχωριστό του ύφος, η οξεία και ασεβής ματιά του στην επικαιρότητα συνθέτουν ένα έργο μοναδικό τόσο στην καθημερινή αποτύπωση της επικαιρότητας, όσο και στις παράλληλες μυθοπλασίες που δημιουργούσε το πενάκι του.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 13 February 2016 - 13:32:41 UTC